Alla on esimerkki siitä, miten postaus tehdään. Valitse/maalaa hiirellä harmaa laatikko, jotta näet sen sisällön.

Jos kirjoitat mekaniikkaan liittyvää tekstiä, se tulee tähän, ENNEN varsinaista postausta. Huomaa, että kappaleen alkuun pitää kirjoittaa prosenttimerkki, l (pieni L) ja prosenttimerkki. Mainitse hahmon nimi.

Varsinainen teksti tähän. Mainitse hahmosi nimi vähintään kerran joka kappaleessa, niin ettei ole epäselvää, kenen toimia kappaleessa selitetään.

PJ: Deus
Pelaajat: Gastogh, Jacen, NiTessine, Rei, Zathow, Ziria
Hahmot: Yrmy, John Smith, Ahmet ibn Fahdlan, Lorgara Silverstream, Teziem Arkady, Siriel

  1. Shipyard Rats 2012-09-12
  2. Shipyard Rats 2012-09-12 2
  3. Shipyard Rats 2012-09-12 3

Keikistelevä Prinssi

Satamassa on valtavasti laitureita ja sitäkin enemmän laivoja. Niiden lomasta kuitenkin pilkistää muista erottuva laiva. Sen kaarevat muodot poikkeavat taldaanien suosimasta suoraviivaisesta tyylistä. Sen keulassa, totta tosiaan, on tanssivan ja iloisesti virnistävän prinssi Stavian Kolmannen näköinen keulakuva.

Tuulen yltyessä on laivoilta kadonnut ylimääräinen miehistö. Aallokko ei riitä kuin hennosti keinuttamaan laivoja, mutta tummanpuhuvat pilvet näyttävät horisontissa tuovan mukanaan salamaa ja ukkosta. Yrmy ja John tekevät nopean päätelmän, ettei myrsky ehdi Cassomiriin kuin vasta yöksi. John arvelee, että myrsky tyyntyy kohdatessaan rannan eikä tuo kuin rankkaa sadetta. Se ei silti poista lähestyvän välähtelyn tuomaa pelkoa kaupunkilaisten keskuudessa. Kiireiset satamatyöntekijät ovat keräämässä viimeisiä verkkoja ja tarvikkeita suojaan.

Itse Keikistelevän Prinssin lankongilla ei ole ketään vartiossa, ja kansi näyttää olevan typötyhjä. Alas vedetyt purjeet ja köydet napsuvat vähän väliä mastoa sekä toisiaan vasten, säestäen aallokon kohinaa, tuulen ulvontaa ja laivojen sekä laiturien lautojen narinaa.

Stealth +7 "Hiljaiselta vaikuttaa. Voin hiipiä taas edeltä tiedustelemaan ja katsoa vähän lähempää onko laiva oikeasti tyhjillään vai onko miehistö vain kannen alla juopottelemassa." Teziem sanoo ja lähtee lähestymään laivaa.

"Niin näyttää, mutta tiedustelu olisi kyllä hyvä ajatus. Miehistö saattaa olla myös parhaillaan keräämässä kaapattuja. Heitähän oli kadonnut jo pidemmän aikaa ja kaikkia ei ole pidetty samassa paikassa", John lisää Teziemin sanomisiin.

Jostain syystä Lorgara vaikuttaa pitävän Keikistelevän Prinssin keulakuvaa hyvinkin huvittavana, ja muuten lähes ilmeetön haltia pidättelee tirskumistaan aina sitä vilkaistessaan. Hän nyökkää vain hiljaa Teziemin ehdottaessa tiedustelua. Ilmeisesti viimeksi sattunut pieni tapaturma laiturin kanssa on ainakin väliaikaisesti järkyttänyt haltian luottamusta omiin hiipimiskykyihinsä.

Yrmy mulkoilee Lorgaran repeilyä silmäkulmastaan ja kaivaa hetken päästä itsekseen jupisten repustaan pullon, jonka sisällöt hän sitten kaataa kurkkuunsa.

John katselee Teziemin hiipimistä ja miettii että laiva on ympäristönä ehkä vähän ahdas ja kiinnittää keihään selkäänsä ja laittaa kilven valmiiksi käteen. "Saas nähdä, mutta toivottavasti emme joudu tappelemaan koko miehistön kanssa", hän toteaa hiljaa muille.

Teziem hiippailee pehmein askelin laivan kannelle, lankonki narisee vain hitusen. Kansi on tyhjä, ei tynnyreitä saati laatikoitakaan. Puinen lattia on märkä ja sieltä täältä löytyy vielä saippuakuplia. Aallokossa kansi osoittautuu yllättävän liukkaaksi, mutta haittaisi vain juoksemista.

Kannelta pääsee portaita pitkin ahteriin ja tikapuita pitkin keulaan. Myös ovi kummassakin päässä johtaa joihinkin huoneisiin, oletettavasti kapteenin hyttiin ja varastoon. Ylös johtavien portaiden alla jyrkemmät portaat johtavat alas ruumaan.

John seuraa katseellan Teziemin liikkumista laivan kannella sen mitä sitä pystyy näkemään. "Vielä ei ole tapahtunut mitään, pitäisiköhän meidän kanssa siirtyä kannelle, vai odotammeko hänen merkkiään?" hän kysyy muilta.

"Ehkä meidän pitäisi odottaa merkkiä. Minä en ainakaan liiku kovin äänettömästi." vastaa Siriel kuiskaten. Samalla hän yrittää tavoittaa Teziemin katsetta ja kysyä viittoen, pitäisikö muiden jo seurata tätä laivaan.

"Voitais me nykkin mennä," Yrmy sanoo. "Eihän siel näytä mitään olevan, jeh?"

Stealth +3, muodon vuoksi. "Menkäämme. Ei siellä mitään ole," Ahmet toteaa ja sapeli kädessä, pehmein askelin ja kumarassa liikkuen, lähtee nousemaan laivaan.

Armor check penalty -3, kannella kilpi takaisin. John huokaa ja irrottaa kilven ja lähtee seuraamaan Ahmetia hyvin varovaisesti.

stealth +0 Yrmy hipsii perässä.

Ahmet, John ja Yrmy etenevät laivan kannelle. Ahmetin askeleet osuvat nariseville lankuille, mutta Johnin raskaat askeleet peittävät ne alleen. Siriel ja Lorgara kuulevat helposti Johnin kävelyn lankongin yli. Yrmy seuraa perästä yllättävän hiljaa, väistäen jo narisetut lankut.

Laivan kannella on nyt Teziem, Ahmet, John ja Yrmy. Siriel ja Lorgara ovat vielä laiturilla.

Stealth +7, Perception +7 Teziem hiippailee lähelle hyttejä ja yrittää kuunnella/katsella onko laivassa ketään.

John viittoilee poluttajien käsimerkeillä rantaan Sirielille ja Lorgaralle, että nämäkin tulisivat laivaan. "Koitammeko varmistaa laivan, vai etsiä vankeja?" hän kysyy kuiskaten muilta.

Teziem lähestyy varmoin askelin ääniä päästämättä kapteenin hytin ovelle. Hänen tarkat korvansa eivät havaitse lainkaan ääniä paksun puuoven toiselta puolen. Ovi ei pikaisella vilkauksella vaikuta olevan lukossa.

Stealth +7 / Disable Device +11 Teziem raottaa ovea varovasti ja vilkaisee sisään. Jos ovi on lukossa yrittää Teziem tiirikoida sen auki.

Stealth -6 "Nyt mennään", sanoo Siriel Lorgaralle huomattuaan Johnin merkit. Sitten hän lähtee astelemaan laivaan päästäkseen lähemmäs muita olettaen haltian seuraavan.

Teziemin aiemmat havainnot pitävät kutinsa; ovi on lukitsematon. Hän raottaa ovea hiukan ja päästää hämärän valon säkkipimeään huoneeseen, jonka pientä ikkunaa peittävät paksut verhot. Koreasti sisustetussa hytissä on työpöytä, tuoli, sänky ja muutamia arkkuja. Kaikki mainitut huonekalut ovat pultattuina kiinni aluksen runkoon. Sänky on pedattu huolellisesti, aivan kuin siinä ei oltaisi koskaan edes nukuttu. Työpöydällä ei ole papereita, kyniä tai mustetta. Kaikin puolin hytti vaikuttaa varsin käyttämättömältä tai sitten se on vain pidetty pedanttisen siistinä.

Sirielin askeleet eivät erityisemmin herätä huomiota, vaikka kuuluvatkin. Laiturilla vahtia pitää enää vain Lorgara. Muut ovat edenneet jo laivan kannelle, Teziem kapteenin hytin ovelle.

"En pidä tästä. Joko olemme todella onnekkaita, tai jotakin on pielessä tällä laivalla. Yleensä laiva ei ole koskaan vartioimaton ja myrskyllä voi tapahtua vaikka mitä, joten silloinkin pitää pitää vahtia jos tulee ongelmia", John sanoo hiljaa muille ja katselee kannella levottomana ympärilleen sekä ylös mastoihin. "Oikeastaan toivon että Teziem löytäisi jotain elonmerkkejä", hän vielä lisää ja katselee Teziemin suunntaan tämän kurkistaessa sisälle.

Yrmy raksauttaa niskojaan ja sylkäisee kannelle. "Ehkä tää paatti on nii tyhjä ettei sille tarvi ees palkata vahtijia."

Perception +7 Teziem kuiskaa muille: "Tyhjältä näyttää. Täällä on joitain arkkuja, käyn tutkimassa niitä tarkemmin", ja menee sitten hyttiin katsomaan josko arkkuja saisi auki ja josko niistä löytyisi jotakin.

Arkuissa on vain nivaska tyhjiä papereita, lakanoita ja muita petivaatteita ja sekalaista krääsää. Teziem huomaa hyvin piilotetun kapteenin lokikirjan tavaroiden lomasta. Lokikirjassa ei ole juuri mitään silmiinpistävää, kertoo vain matkoista, tuulien suunnasta ja lähestyvistä aluksista.

"Toistaiseksi on ihan hiljaista, joten pitäisköhän meidän koittaa tutkia ruumaa. Sinne ne kaapatut kuitenkin laitetaan", John toteaa muille.

"Siispäpä ruumahan mars," Yrmy sanoo hädin tuskin hyttiin kerettyään ja kääntyy jo menemään, mutisten jotain jatkuvasta lampsimisesta.

Tyytyväisenä siitä, että muut ovat päässeet kannelle, Lorgara seuraa peränpitäjänä. Muiden tonkiessa hyttiä hän koittaa edelleen pitää silmällä laituria - laivalle nalkkiin joutuminen kun tuntuu harvinaisen huonolta idealta.

Ahmet nyökkää Yrmylle ja lähtee seuraamaan tätä kohti portaita ruumaan.

Yrmy toden totta lampsii portaita pitkin ruumaan Ahmet perässään. Ruuma on säkkipimeä, mitä nyt portaikon kautta tulee pieni häivähdys valoa. Yrmy näkee ruumassa kuusi suurta ballistaa, jotka ovat pultattu kiinni kiskoihin, antaen mahdollisuuden vetää ne ikkunoiden viereen ja pois. Ballistojen ammuksia ei näy lähimaillakaan, eikä oikein mitään muutakaan. Ruuman toisessa päässä Yrmy näkee oven sekä avoimen lattialuukun, joka on narulla sidottu sen takana olevaan koukkuun. Kääpiöstä katsoen vasemmalla takana on myös yksi ovi lisää.

John seuraa Yrmyn ja Ahmetin menoa ruumaan. "Menemmekö kaikki, vai jääkö joku vahtiin tänne kannelle?", hän kysyy samalla kun alkaa siirtyä myös itse kohti ruumaa. "Jos laiva on tyhjä sen takia, että kaikki ovat hakemassa kaapttuja, niin meillä varmaanhetki aikaa tutkia laivaa ja miettiä taktiikkaa", hän jatkaa vielä.

Väliaikatiedote: Ahmet, Yrmy ja John ovat ruumassa (siellä on täysin pimeää, vain Yrmy näkee atm); Teziem on kapteenin hytissä; Siriel ja Lorgara ovat kannella.

Huomatessaan, että valo ei riitä enää hänen näölleen John kuiskaa muille ruumassa oleville: "Nyt alkaa olla liian pimeää ja tarvitsen valoa nähdäkseni. Joko poistun kannelle tai sytytän lyhdyn". Sitten hän siirtyy kohtaan, jossa valo riittää lyhdyn esiin kaivamiseen.

"Tääl on sotakoneit, pari ovee ja yks luukku alas. Käyn kurkkaan." Yrmy ottaa tukevan otteen kirveestään, nostaa sen niin korkealle kuin sisätilassa mahtuu ja menee katsomaan mitä luukussa näkyy.

Yrmy näkee lattialuukusta jyrkät portaat alas alimmalle kannelle. Pikaisella vilkauksella kääpiö näkee vain muutamia tynnyreitä pimeässä.

Teziem nappaa lokikirjan mukaansa ja poistuu sitten kapteenin hytistä. "Tuolla ei ollut mitään tätä lokikirjaa lukuunottamatta. Hiljaiselta vaikuttaa." Nähtyään Yrmyn rymyämässä kohti ruumaa hän jatkaa: "Alas, siis?"

Siriel vilkaisee Lorgaraa ja huomaa tämän pitävän tiukasti silmällä tilannetta laiturinpuolella. "Varoita meitä, jos jotain tapahtuu", hän kuiskaa ja lähtee sitten seuraamaan muuta joukkoa.

"Alas tää vie. Ei näy viel muut kun tynnyreitä." Yrmy menee portaita alas.

John 27
Teziem 24
Ahmet 21+
Puoliörkit 21
Siriel 21-
Lorgara 15
Yrmy 10

Yrmy ottaa 5 pistettä vahinkoa. Yrmy kapuaa portaat alas laivan alimmalle kannelle. Pitkään hän ei ympärilleen ehdi katsella. Kipakka isku hänen niskaansa ei kuin hiukan nytkäytä kääpiötä eteenpäin, kiitos panssarin. Kuitenkin siinä samassa hän näkee suuren nyrkin iskevän hänen kasvoja hurjalla voimalla, vääntäen kääpiön nenän yhä epäluonnollisempaan asentoon. Huolimatta iskun tainnuttavasta vaikutuksesta, ei kääpiö ole yhtään sen enempää sekaisin kuin ennenkään.

Pikaisen mukiloinnin jälkeen hän havahtuu ja näkee kaksi puoliörkkiä erittäin löysissä, likaisen valkoisissa rievuissa. Kannen kauimmaisessa päädyssä hän näkee pienen vilahduksen ryhmästä sidottuja humanoideja.

Kaikki laivalla kuulevat Yrmyn kovaäänisen ärähdyksen alimmalta kannelta. Siniset palkit ovat ovia, kahden alimman kannen musta tarkoittaa total darknessia (päädyissä olevat huoneet on tutkimatta). Kannella on riittävästi valoa toimimaan normaalisti. Lattialuukkuun (H9) voi liikkua suoraan niin on myös ruudussa B9. Ballistat (tykit) ovat esteitä, maston läpi ei voi liikkua diagonaalisesti, ruudut joissa on kovasti tynnyreitä ovat difficulttia.

tupla move J15, lyhty valaisee 15+15 John havahtuu Yrmyn ärähdykseen ja lähtee liikkumaan alakansille juuri sytytäämänsä lyhty kädessään.

move ruutuun K17 Teziem laskeutuu kannen alle. Portaiden juurelle päästyään hän kysyy: "Onko täällä kaikki kunnossa?"

Yrmy ottaa 8 + 8 = 16 pistettä vahinkoa. Puoliörkit virnistävät huomatessaan, että kääpiö katsoo vielä monttu auki häntä iskeneitä. He eivät jää odottamaan kääpiön virkoamista, vaan mätkivät kilpaa ruman kääpiön naamaa vieläkin rumemmaksi, jos se vain on suinkin mahdollista. Iskut osuvatkin hyvin, hyvin kipeästi Yrmyn päähän. Päänsäryn huomaa varmasti vielä huomennakin.

Ruumassa olevat kuulevat selviä nyrkin iskujen ääniä ja muutaman rusahduksen, lopulta päättyen tömähdykseen.

Delay Ahmet, sapeli kädessään, tähyilee pimeyteen. "Yrmy, mitä siellä tapahtuu?" hän huutaa.

Lyhty ruudussa J15 valaisee 15+15. Johnin kantama lyhty valaisee lähes koko alakannen. Hämärän rajamailla maston luomassa varjossa saattaa nähdä osia jostakin, jotka saattaisivat olla alimmalle kannelle vievät portaat, mutta siitä eteenpäin valo ei vain riitä. Yrmyä ei näy valaistulla alueella.

Lorgara pitää vahtia kannella ja tähyilee laiturin suuntaan. Ketään ei kuitenkaan näy.

Yrmy ei stabiloidu, piste vaurio. Yrmystä ei kuulu pihaustakaan.

Delay "Yrmyn olisi pitänyt jo vastata", sanoo Siriel vilkuillen huolestuneesti ympärilleen.

Tupla move. DM saa vapaasti modata YV:n mukaisesti jos tilanne on muuttunut kartan tilanteesta. Tunnistaako vastustajien rodun? John jatkaa kulkuaan kohti alemmalle kannelle johtavia portaita. Lyhyn valo valaisee kantta jättäen Sirielin ja Ahmetin hämärään. Hänen päästyään portaille kaksikko jää taas pimeään. Johnin astuessa portaille alkaa lyhty valaista alempaa kantta ja hän huomaa maassa tajuttomana makaavan Yrmyn ja tämän vieressä olevat oliot. John korottaa ääntään ja sanoo, "vihollisia - kaksi" ja vetäytyy portaiden yläpäähän jatkaen, "Yrmy on tajuton". Hänen kasvoilleen ilmaantuu huolestunut ilme tajutessaan kuinka nopeasti ne nuijersivat Yrmyn ja, että lyhty estää taistelun miekalla olioiden ollessa aika lähellä.

Tuplamove ruutuun I10, samalla tikarit esiin molempiin käsiin swift actionina. "Mitä siellä oikein on?" Teziem kysyy huolestuneena ja valmistautuu lyömään tikareillaan portaista nousevaa uhkaa. "Siriel, tule lähemmäs niin pääset parantamaan Yrmyä - me koetamme tehdä sinulle tilaa siihen!"

Ahmet tulee delaysta ja siirtyy Teziemin viereen ruutuun H10. Ahmet juoksee Teziemin viereen, tähyten alas.

John totta tosiaan ehti nähdä heikon lyhdyn valossa kahdet vihamieliset kasvot. Örkkimäiset kasvot mulkoilivat Johnia etäältä. Nämä örkit näyttivät vain hierovat nyrkkejään. Valon karatessa takaisin ylemmälle tasolle jättää alimman kannen hiljaisuuteen, lukuun ottamatta Yrmyn ähinää.

Ahmet ei näe tähyilyltään alemmalla kannella mitään uhkaavaa, vain Yrmyn makaavan puisella lattialla.

Tuplaliike ruutuun I9 Siriel lähtee Johnin ja Teziemin huutojen hälyttämänä liikkumaan kohti alimmalle kannelle johtavaa portaikkoa.

Repun tiputus ja movea niin paljon kuin liikettä riittää. Kuullessaan takaansa älinää Lorgara luo vielä viimeisen silmäyksen rannalle, pudottaa reppunsa jysäyksen saattelemana ja suuntaa portaisiin.

Yrmylle piste vahinkoa. Yrmy ähisee vieläkin. Muuta ei kääpiöstä kuulu.

Move C10 (20 ft), total defense John viittelöi muille vieressä oleville aikomuksistaan: "Valo, kilpi+suojaus, ekana alas". Tämän jälkeen hän huokaa syvään ja lähtee menemään portaita alas lyhty kädessään ja kilpi suojanaan.

Johnin liikkuessa kilven takana kyrjötellen alimmalla kannella hän viistää aivan yhden puoliörkin ohitse. Tämä vain virnistää ilkikurisesti, muttei huitaise.

Move ruutuun B11, örkkiin tikaria +6, 1d4+2 Teziem liikkuu alas lähimmän örkin viereen, ärähtää, ja huitaisee tätä tikarillaan. "Siriel, tule auttamaan Yrmyä!" hän huutaa iskettyään.

Move ruutuun B10, örkkiin sapelia +6 (1d6+4/18-20) Ahmet seuraa Teziemiä ja hyökkää sapelillaan saman vihollisen kimppuun.

Toinen örkki (mun pitää numeroida noi ...) siirtyy ruutuun A12. Teziem ottaa 4+4 vauriota. Teziem ja Ahmet yrittävät saartaa puoliörkkiä iskuillansa, mutta ikävästi keinuva laiva luo edun örkille. Iskut ovat helposti väistettäviä ja örkki sen kuin virnistää ivallisesti. Se sanoo jotain selvästi omalla kielellään. Toinen örkki hörähtää ja astahtaa lähemmäksi, melkein Teziemin taakse, ja kummatkin örkit alkavat viskomaan nyrkkejään Teziemiä kohti. Yksi isku selkään ja yksi rintaan pakottavat ilman pois Teziemin keuhkoista, mutta hänen onnekseen haarniska imi suurimman osan iskuvoimasta.

Move ruutuun A9, kanavoi positiivista energiaa 1d6 poistaen örkit Siriel kiiruhtaa portaisiin matkalla alakannelle ja pystähtyy sitten nähtyään tilanteen. "Shelyn, lainaa minulle voimaasi." Riipus hänen kaulassaan välähtää kirkkaana ja säteilevä aalto iskee joka suuntaan hänestä.

Kaikki paranevat 4 pojoa

Lorgara pääsee portaiden ylälaitaan ja pysähtyy, koska alhaalla vaikuttaa olevan erittäin tiivis tunnelma.

Yrmy: kirves käteen (move), fight defensively from prone (standard). Greataxe -4, d12+4, x3. +2 AC (def. fight), -4 AC (prone) = AC 16 Yrmy hätkähtää hereille köhien ja röhkien verta suustaan. Hän katselee villisti ympärilleen ja näkee oitis toisen örkin seisovan vieressään. Hän tarttuu kirveeseensä ja huitoo örkin suuntaan, yrittäen saada itselleen tilaa nousta pystyyn.

John: 5tf step D10. Move, kilpi irti, std Power attack ja shield bash +3, 1d3+5 John ottaa askeleen sivummalle tarjoten Teziemille mahdollisuuden siirtyä pois vihollisten välistä ja samalla pudottaa suojauksen, valmistautuen kilven irroitukseen, ja lyö lähintä vihollista kilvellä.

Yrmyn kirves viuhtoo ilmaa lattialla, mutta ei tavoita puoliörkkiä. Myös Johnin kilpi menee ohi. Örkit jatkavat pahaenteistä virnuiluaan.

5-ft step ruutuun C12, tikareilla B2:ta +4/+4, 1d4+2 / 1d4+1 Teziem siirtyy saartamaan toista örkkiä ja koettaa tuikata tätä tikareillaan.

Teziemin liike puoliörkin selustaan luo hänelle juuri sen sopivan kohdan tökkiä tikareillaan, ja ne uppoavatkin kivuliaasti vihollisen lihaan. Puoliörkki karjuu tuskasta ja pitelee toisella kädellään vuolaasti verta vuotavaa haavaansa.

Nähdessään puoliörkin heikon kunnon myös Ahmet näkee sopivan hetken iskeä. Hän hakee paikan vihollisen näköpiirin ulkopuolelta ja heilauttaa sapelillaan puoliörkille ammottavan haavan selkään. Se yskäisee kivusta verta, ja sen veriset suupielet ovat kääntyneet raivosta alaspäin.

Teziem ottaa 5 pistettä vahinkoa Otuksen verensekaisessa tilassaan se lyö nyrkillä ainoaa näkemäänsä vihollista, Teziemiä. Onnenkantamoisella tämä saa iskunsa läpi ja lyö haltialta ilmat pihalle. Tämän jälkeen se kuitenkin lösähtää lattialle omaan verilammikkoonsa.

Yrmy ottaa kriittisen, 10 pistettä vahinkoa Toinen puoliörkki ei kääpiön potkimiselta ole juuri huomannutkaan toverinsa kaatumista. Ivallinen virne kasvoillaan se potkii Yrmyä suoraan kasvoihin, jättäen varmasti ikuisen arven ja kenties työntäen nenää silminnähden sisäänpäin.

Ruudussa A9 (five-foot step tai paikallaan, riippuen onko kartta vai ilmoittamani edellinen move voimassa). Kanavoi parannusta excludaten örkit. Kaikki paranevat yhden (1) pisteen. Siriel kutsuu Shelynin mahtia avukseen aiheuttaen taas pienen energiaryöpyn ympärilleen. Sitten hän viittoo Lorgaralle, että hänen ohitseen pääsee kyllä kulkemaan.

Shelyn ei selvästi ole mielissään hänen voimiensa jatkuvasta käytöstä, jonka vuoksi parannus jääkin tavanomaista vähäisemmäksi.

Lorgara siirtyy ruutuun B11 (double move), samalla longsword esille. Lorgara ryntää alimmalle kannelle aivan örkin vierelle, valmiina iskemään ruojaa esiin vetämällään pitkämiekalla.

Yrmy korisee taas lattialla.

John: tuplamove A13. Kilven pudotus (free) C13 ja 2 moven aikana miekka esiin John lähtee kiertämään örkin toiselle puolelle, pitäen välimatkaa kunnes taas lähestyy sitä. Matkalla hän tiputtaa kilven ja vetää miekkansa esiin.

Delay Teziem vinkuu, puhisee ja vuotaa, ja jää odottamaan sopivaa tilaisuutta hyökätä toisen örkin kimppuun.

Move esineellistetyn Yrmyn päälle, scimitar +6 (1d6+4/18-20) -Note Jacen: Flank with John +2 osumaan Ahmetille Ahmet astuu tajuttoman Yrmyn ylle ja sohaisee tätä potkaissutta örkkiä sapelillaan.

Ahmet ottaa 8 pistettä vahinkoa Keleshin miekka uppoaa syvälle puoliörkin lihaan, ja tämä karjuu kivusta. Viimeisillä voimillaan se läimäyttää Ahmetia kasvoihin ennen kuin kaatuu verta vuotavana lattialle. Vastustajat ovat päihitettyjä.

John katselee ymärilleen ja näkee maassa olevia hahmoja juuri lyhdyn valon rajamailla. "Laivan perällä näyttäisi olevan mahmoja maassaa", hän toteaa muille. Koska hahmot eivät lähesty, niin John laskee lyhdyn maahan Yrmyn läheisyyteen sanoen: "Katsokaa mitä voitte tehdä. Itse en pysty auttamaan tässä". Sitten hän sytyttää yhden soihdun sanoen: "En mielelläni polttaisi soihtua laivan sisällä, mutta tarvitsemmen useamman valonlähteen". Tämän jälkeen hän ottaa maasta kilpensä selkään ja siirtyy laivan perälle soihtu ja miekka kädessään.

Cure lighttia 1d8+2 hipoa Yrmylle, Wayfinderista Light Siriel polvistuu Yrmyn viereen ja vilkaisee olkansa yli Lorgaraa. "Veisitkö tuon lyhdyn Johnille ja pyytäisit häntä sammuttamaan soihtunsa? Emme todellakaan kaipaa tulipaloa." Siriel napauttaa kaulassaan roikkuvaa tiennäyttäjää, joka alkaa hohtaa valoa. Sitten hän asettaa kätensä kääpiön rinnalle loitsusanoja lukien. Hetken käsi hohtaa tuttua sinistä valoa.

Yrmy paranee 8 pistettä Alimman kannen perällä olevat hahmot näyttävät olevan köysillä sidottuja ihmisiä. He mumisevat mitä nyt suukapuloiltaan pystyvät.

John: Vastaako kukaan Cestiksen kuvausta? Nähdessään uuden valonlähteen syttyvän John sammuttaa nopeasti soihtunsa ja palaa ottamaan lydyn. Hän vilkaisee Sirielin kaulassa olevaa tiennäyttäjää ja toteaa: "Näppärää, tuolla saisi molemmat kädet vapaaksi taistelussa". Tämän jälkeen hän siirtyy takaisin kohti laivan perää ja sielä olevia hahmoja. Hän laskee lyhdyn vähän kauemmaksi sidoitusta ihmisistä, ettei se vahingossa kaadu ja alkaa poistelemaan suukapuloita "Oletteko kaikki huutokaupasta kaapattuja, vai miten teidät kaapattiin", John kysyy laittaessaan miekan pois ja ottaessaan tikarin esille.

Yrmy avaa silmänsä mutta korisee yhä samaan malliin. Hän nousee istumaan ja pälyilee ympärilleen. Hän sylkäisee ulos hampaanpalasia. "Phershkutarallaa, löiväppäs kovvoo." Hän nousee hoippuen pystyyn.

Wand of cure light woundsista niin monta latinkia kuin vaaditaan. Ahmet pyyhkii verta nenästään ja parantaa itseään omalla sauvallaan, jonka kalpeansininen hehku tyrehdyttää vuodon ja suoristaa murtuneen ruston.

Vangitut ihmiset katsovat hyvin epäröiden vuoroperää Johnia ja hänen tikariaan. He eivät juuri puhua pukahda, vain yksi heistä nyökkää myöntävästi. Monen silmät ovat keskittyneet tarkkailemaan nimenomaan tikaria.

Ahmetin parannussauva hohtaa kahden kerran, ja kaikki hänen haavansa ovat umpeutuneet.

Yrmy paranee 1d8+1 jos ei juoksse karkuun Siriel vetää rannekotelostaan esiin sauvan ja koskettaa sillä Yrmyä. Sitten hän katselee ympärilleen. "Missä kunnossa muut ovat?" Sitten hän korottaa ääntään: "John, onko siellä kaikki kunnossa?"

"Kaikki kunnossa. Tällä on reilut kymmenen kaapattua, joku voisi tulla autamaan heidän vapauttamisessaan", John vastaa muille. Kun hän aloittaa köysien katkomisen hän sanoo: "Pyydän ettette ryntäisi pois, vaan auttaisitte muita. Lisäksi emme ole tutkineet koko laivaa, joten täällä saattaa vielä olla elossa olevia kaappareita. Meidän olisi parasta suojata teidän poistumistanne". Pienen tauon jälkeen hän jatkaa: "Kafar, Nefti, Calum ja puolen tusinaa on jo vapaana. Cestis ja puolentusinaa muita huutokaupassa olleita on vielä kadoksissa ja teitä on selkeästi enemmän. Keitä olette ja milloin tiedät on kaapattu?" Saatuaan muutamia vastauksia hän jatkaa vielä kyselyään. "Onko teillä joitain lisätietoja tai vinkkejä kaappaajista. Emme ole nähneet tarpeeksi kaaappaajia miehittämään tätä laivaa, joten heitä on vielä runsaasti jossakin", John lopettaa.

Yrmy kaivelee vielä joitain hampaanpalasia suustaan ja rapii ne kynsiensä alta pois kirveen terällä. Sirielin tikutukseen hän sanoo: "Ai katos. Tattista vuan. Vielä mahtus pari ainakin jos tosta irtoo." Yrmy kaivaa repustaan pari leiliä kaljaa, huuhtoo toisella veret kurkustaan ja ojentaa toista Sirielille.

Lorgara katselee lähinnä vierestä muiden asettuessa joko parantamaan toisiaan tai puhumaan vangeille: hän kapuaa takaisin portaiden ylälaitaan pitämään silmällä välikantta, mutta kuuntelee myös puolella korvalla alakerran tapahtumia.

Tyrehdytettyään verenvuotonsa, Ahmet siirtyy jututtamaan kaapattuja ja vapauttamaan heitä köysistään. Samalla hän tiedustelee Creighton Nishin perään.

Johnin kysymykseen alkaa armoton puhetulva, josta ei saa selvää kuin muutaman sanan sieltä täältä. Myös Ahmetin kysymys hukkuu tusinan vangin ahkeraaseen selittelyyn.

"Olisiko mahdollista, että kaikki eivät puhuisi samaan aikaan?" John kysyy kaapatuilta.

Yrmylle vielä 2 cure lighttia tikusta, yhteensä kaikista kolmesta latingista 15 pistettä parannusta Siriel tuijottaa hämmentyneen näköisenä Yrmyn ojentamaa epämääräisen näköistä leiliä, mutta ei tartu siihen. "Tuota.. kiitos oikein paljon, ehkä joskus myöhemmin. Jos hoidetaan ensin sinut ja Teziem kuntoon, ja etsitään se kadonnut tiennäyttäjä." Siriel koskettaa Yrmyä sauvalla vielä kaksi kertaa.

Diplomacy +7, +9 jos vankien seassa on hiisiä Ahmet nousee pystyyn ja korottaa ääntään. "Herrasväki! Pyydän, rauhoittukaa! Minä olen Ahmet ibn Fahdlan, tiennäyttäjä ja Aamuruusun miekka! Olette turvassa ja pääsette siteistänne mahdollisimman nopeasti. Me tarvitsemme kuitenkin tietoa vangitsijoistanne jotta voimme päättää heidän uhkansa lopullisesti, emmekä voi sitä saada jos te kaikki puhutte päällekäin kuin caydenilaisten rukoushetkellä!"

Teziem laittaa tikarit piiloon ja kaivaa repustaan parannussauvan. Ahmetin jutellessa vangeille Teziem pyytää Sirieliä parantamaan häntä.

Yrmy tuijottaa Sirieliä silmät siristäen hetken mutta kohauttaa sitten olkiaan. "Ei väkisin." Hän valuttaa hieman leilin sisällöistä jäljelle jääneiden haavojensa päälle mietteliään näköisenä ja kumoaa sitten loput kurkkuunsa.

Väkijoukko lopettaa höpöttämisensä kun Ahmet korottaa äänensä. Hetken hiljaisuuden jälkeen yksi vangeista puhuu: "Me olemme kaikki huutokaupasta kidnapattuja. Minä olen Creighton Nish. Vangitsijamme täällä eivät puhuneet kuin örkkiä, mutta usein mainitsivat toistuvasti 'Luscilia', nimi lie." Hänet kuitenkin töykeästi keskeytetään, kun toinen vanki väkijoukosta puhuu hänen päälleen. "Miten Cassomirilla kesti näin kauan lähettää apua? Olemme olleet päiviä täällä vankina! Tästä saavat kuulla, niin totta kuin nimeni on Orfeo Bozbeyli!" Hänen kritiikkinsä saa muutamat muut vangit nyökyttelemään päitänsä. Creighton taas huokaa hiljaa, ja tarkimmat korvat voivat kuulla hänen päivittelevän taldaanien käyttäytymistä.

Lorgara, joka pitää vahtia kansien välillä portaikossa, kuulee yhtäkkiä naisen huudon ylimmältä kannelta. "Missä Asmodeen pirun kolossa orjani lymyilevät?! Örkit! Tänne ja sassiin! HETI!" Muille huuto hukkuu aallokon pauhumiseen aluksen runkoa vasten.

Silmääkään räpäyttämättä Lorgara liu'uttaa itsensä pari porrasta alaspäin ja toteaa muille hieman korotetulla äänellä: "Tappamiamme herroja kutsutaan. Valmistautukaa."

Yrmy tökkii nenäänsä, tunnustellen millaiseen muotoon se jäi äskettäisen selkäsaunan jäljiltä. Lorgaran varoituksen saavuttua hän ottaa hyvän otteen aseestaan ja raksauttaa niskojaan.

"Herrasväki, meidän täytynee keskustella myöhemmin. Herra Nish, minulla on etenkin teille tärkeää asiaa," Ahmet virkkoo ja vetää sapelinsa esiin, kääntäen huomionsa portaikkoon.

"Oliko mahdollista, että joku muu pitäisi lyhtyä hetkisen?" John kysyy laskiessaan lyhdyn maahan ja kaivaa linkon esiin ladaten sen, "lingon käyttö vaatii kahta kättä ja nyt mahdollisesti pitää pystyä iskemään jo etäältä. Örkit näkevät pimeässä, joten valomme tullee varoittamaan mahdollista uutta vastustajaa".

"Missä te turkasen vetelykset olette?!" kuuluu naisen huuto kannelta.

Niin monta kertaa kun ehtii/tarvitsee Siriel kiiruhtaa Teziemin luo ja koskettaa Teziemiä tämän omalla parannussauvalla.

Teziem paranee 11 hp Siriel paukuttaa Teziemiä ainakin kolmen kerran sauvalla. Parantelu katkeaa hetkeksi kun ylhäältä kuuluu harvinaisen äkäisen naisen karjuminen. "Mitä perkelettä siellä kupataan?! Jo se on teidän örkkien kanssa, kautta Asmodeen!"

Stealth +7 "Kiitos, Siriel. Katsotaanpa kuka tuolta on tulossa." Teziem sanoo ja napauttaa tikarinsa esiin. "Viivytellään täällä kunnes tuo nainen tulee katsomaan mitä täällä tapahtuu. Lienee parasta mennä piiloon ja sulkea hänen pakotiensä kun hän on alhaalla, sillä tuosta mesoamisesta päätellen hän tietää enemmänkin näistä vangeista", Teziem sanoo muille ja livahtaa sitten portaiden viereen varjoihin. "Jos mahdollista niin sammuttakaa valonne kunnes hän on täällä!"

Stealth +0. Ready action: attack: greataxe +4, d12+4, x3. Ehto: laukeaa jos iskuetäisyydelle kävelee sisään tuntematon nainen. Yrmy hipsii hilpeän näköisenä ja alahuultaan purren portaiden alle (tai muuhun sopivaan näkösuojaan lähelle alakannelle johtavaa luukkua), ja selvästi näkee vaivaa asettuakseen hyvään lyömäasentoon.

"Ilmeisesti jäämme tänne alakannelle, emmekä koita rynnätä ylös tappelemaan. Olemme vain suljettavan luukun huonommalla puolella", John sanoo muille. "Siriel, saatko valon syttymään uudestaan nopeasti? Haluan vain varmistaa että emme jää pimeään kun sammutan lyhdyn", John kysyy samalla kun varmistaa, että tindertwig on helposti saatavilla. John hakeutuu maston taakse piiloon etäisyydelle, josta pääsee nopeasti portaille tarvittaessa ja sammuttaa lyhdyn.

Kannelta kuuluu taas karjuntaa. "Tuon miehistön tänne tänään ja lähdemme huomenna pois täältä! Teidän ei pare mukiloida orjiani siellä!"

Siriel nyökkää Johnille ja kyyristyy tavarakasan taakse piiloon kohtalaiselle etäisyydelle portaikosta. Sitten hän sammuttaa valonsa.

Pari minuuttia on jo kulunut, eikä mitään muuta kuin naisen huutelua ole kuulunut kannelta. Laiva keinuu hiljakseen. Odottaen aika on pitkä.

"Hän ei ole tulossa alas ja saattaa olla, että miehistö on kerääntymässä paikalle. En usko että voimme odottaa. Jos jäämme laivaan kun se lähtee merille menee tilanne hyvin huonoksi", John kuiskaa muille. "Nämä ihmiset on pelastettava ja saatava sataman viranomaiset paikalle", hän jatkaa vielä.

"Jos sytytämme valon ja siirrymme kannelle porukalla?" John kysyy muilta.

"Sopii minulle", kuiskaa Siriel. "Voin sytyttää valoni jos lähdemme liikkeelle. Pitäisiköhän meidän kuitenkin mennä ensin tiennäyttäjäporukalla ylös valmistamaan reitti, ennen kuin yritämme kaikki päästä ulos?"

Teziem nousee piilostaan. "Joo, mennään varmistamaan reitti ennen muiden viemistä ylös. Liikutaan nopeasti", haltia sanoo ja lähtee nousemaan portaita seuraavalle kannelle.

John lähtee kanssa nousemaan ylemmälle kannelle vaihtaen aseensa taas lingoksi ja ladaten sen valmiiksi. "Olisiko mahdollista saada jotakin, vaikka ihan hetkittäistä, apua taikuudesta? Samalla tavalla kuin vaikka autiotaloon mennessä", John kysyy matkalla.

Välikannella ei Teziem tai John näe ketään. Hermostuneiden askelten töminät hukkuvat laivan lautojen narinaan, eikä ylimmällä kannella olevien ihmisten lukumäärästä ole mitään päätelmää.

"Odotetaan muita", John sanoo Teziemille.

Ahmet seuraa Johnia ja Teziemiä välikannelle.

Siriel siirtyy varovasti portaisiin. "Sytytetäänkö jo valo?", hän kuiskaa.

"Kyllä", toteaa John. "Siirrytään kaikki kannelle, sillä siellä selkeästi on yksi kaappausten takana ollut taho, sillä hän oli huolissaan orjistaan". Valossa John sytyttää lyhdyn ja antaa sen kaapatuille. "Koittakaa vähän varustatutua jos meille käy huonosti. Tässä on vähän happoa, sorkkarauta, metallipiikkejä ja vasara. Jos huonosti käy, niin voinette estää laivan lähtemisen satamasta sabotoimalla sitä. Jos hyvin käy, niin palauttakaa ne. Tässä myös syötävää ja vettä.", John sanoo ojentaen tavaroita ja jättäen reppunsa alas. John on valmis menemään ylös kannelle tappelemaan heti kuin muut ovat valmiit.

Vangit nyökkäävät ja pysyvät vaiti.

"Joo, mentäös," Yrmy mumisee ja lampsii portaita ylös raskain askelin.

Ryhmä on nyt välikannella tiennäyttäjän valossa, sillä lyhty on alakerrassa vankien luona. Yläkannelta kuuluu hermostuneita, tömiseviä askelia.

Lorgara vaikuttaa hetken pohtivan vaihtoehtojaan. "Voisin yrittää tehdä vastustajiemme elämästä hieman värikkäämpää, jos pysytte poissa välistä, kun he tulevat alas..."

"Ei he viimeksikään suotuneet kannen alle tulemaan, mutta jos saisimme sillä jonkin edun sitä voisi koittaa. Onko jollain ideoita?" John kysyy muilta kuiskaten. "voisikohan kannelle kurkata huomaamatta?" John kysyy.

Stealth +7 "Voin yrittää, se auttaisi kyllä", Teziem sanoo, kaivaa varuiksi caltropsit esiin repustaan ja hiippailee yläkannen portaille aikeenaan kurkistaa ylös huomaamattomasti.

Yrmy imeskelee haljennutta alahuultaan Teziemin kurkistellessa ylös. "Kuinnii värikkäämpee?" hän kysyy Lorgaralta.

Lorgaran ilme ei juuri värähdä, lukuunottamatta pientä hymynkaretta, jonka voi havaita vain viiruiksi kavenneiden silmien nurkista. "En minä pelkkää miekkaa ja kilpeä hallitse, toveri."

Teziem kurkkaa kannelle juuri silloin, kun joku katsoo hänen suuntaansa. Hän näkee kannella kaapuun pukeutuneen naisen, joka toljottaa portaita päin. Hänen vierellään on kyyryssä seisova mies, jossa on jotain omituista. Hän ei näe kannella muuta.

"Hei! Kuka siellä on? Mitä sinä teet minun laivallani? Teen sinusta hakkelusta!" nainen parkuu.

Teziem 15
Siriel 14
Nainen 14-
Yrmy 10+
Lorgara 10
John 9
Kyyrymies 8
Ahmet 7

Move ruutuun K16, caltropsit ruutuun K17 + swiftinä tikari esiin ranteesta. Teziem säpsähtää tajutessaan että nainen huomasi hänet ja siirtyy ripeästi takaisin kannen alle. "Viritän nämä tähän, antaa niiden juosta alas", hän sanoo levitellessään jalkapiikkejä portaikkoon. Lopuksi Teziem napauttaa toisen tikarinsa esiin.

Blessiä kaikille, +1 attack rolls, +1 saves against fear Siriel sulkee hetkeksi silmänsä mumisten loitsua. Sitten hän katsoo ympärilleen viitaten kädellään. "Shelyn, anna siunauksesi näille urheille taistelijoille!"

Ylemmältä kannelta kuuluu vain jotain huutelua.

delay Yrmy siirtelee painoaan jalalta toiselle ja mulkoilee maahan heitettyjä jalkapiikkejä.

Liike ruutuun J17 ja odottelua. Lorgara siirtyy ripeästi portaiden viereen odottamaan tilaisuutta.

John: free action lingon tiputus. Move J16 ja keihäs esiin. Std action ready "iske vihollista joka tulee k18" John katselee ryhmän kasaantumista portaiden viereen ja toteaa että linko ei ole enää hyvä vaihtoehto laittaen sen pois ja ottaen keihään esiin. Sillä hän tulee ylettymään ihan portaiden yläpäähän ilman, että kukaan vielä olisi tiellä. Tähän hän jää odottamaan valmiina iskemään ilmaantuvaa vihollista.

Kyyrymies on ruudussa K17 ja löi huti. Yläkannelta kuuluu nopeita askelia, ja yhtäkkiä portaikkoon ilmestyykin Teziemin näkemä kyyrymies, mutta tämä ei olekaan mikään tavanomainen mies! Se on selvästi elävä kuollut, zombi! Huomattavasti verkkaisemmin liikkuva otus väistää helposti sekä Johnin että Lorgaran iskut, ja välttää astumasta Teziemin kylvämille korpinjaloille. Huolimatta vikkelistä liikkeistään zombi ei saa iskuuan perille aina valppaan Teziemin iholle.

Ahmet: Acrobatics +8, scimitar +8 (flankin kera) 1d6+4 (18-20/x2) Ahmet ryntää portaille ja yrittää kumartaa zombin heiluvien käsien alta ja tunkeutua sen selustaan, iskeäkseen sitä takaapäin sapelillaan.

Ahmetin liike on puolittunut, ja Ahmet ottaa 1 pisteen vahinkoa. Ahmet ketterästi puikkelehtii zombin ohi, mutta epäonnekseen astahtaa yhteen Teziemin kylvämään korpinjalkaan. Kipeästi pistelevä ansa ei kuitenkaan estä Ahmetia liikkumasta zombin selustaan ja iskemästä valtavaa viiltoa sen selkään.

Swiftinä toinenkin tikari esiin ja fulari zombiin flankilla, +6/+6, 1d4+2+1d8/1d4+1+1d8 Teziem hämmästyy zombia mutta koettaa tästä huolimatta puukottaa sen takaisin kuolleeksi kuolleeksi.

Teziemin iskut ovat miltei menevässä hiuksenhienosti ohi, mutta kiitos Sirielin siunauksen ne löytävät kohteensa. Zombin herkät paikat saavat tuta Teziemin tikareista, minkä myötä zombi muuttuu veteläksi ja rumisee portaita pitkin haltian jalkojen luokse. Kuollessaan se pitää vielä pitkän, raastavan örähdyksen.

Move ruutuun J15, Guidance Johnille Siriel tuijottaa hetken hämmästyneenä yllättäen ilmaantunutta ja vielä nopeammin nujerrettua epäkuollutta. Sitten hän kävelee lähemmäs portaita todeten samalla: "Tuo ei varmaankaan ollut se uhkailija." Siriel koskettaa Johnin olkaa lausuen samalla pari taikasanaa.

HUOM! R18 ruuun ja Q18 ruudun välissä on seinää. Kannella tulistunut nainen harppoo muutamia askeleita eteenpäin. Ahmet ei kuitenkaan näe häntä selkänsä takana.

tuplamuuvia ensin portaita ylös ja sitten naista päin yhteensä 40 ft. edestä. AC caltroppeja vastaan 15 Yrmy manaa itsekseen partaansa ja lähtee portaita ylös, väistellen jalkapiikkejä parhaansa mukaan.

Yrmy ottaa 1 pisteen vahinkoa, liike on puolittunut, ja on 1 vuoron Shaken. Yrmy on nyt ruudussa K19. Yrmy tarpoo suurin askelin ja heti liikkeelle lähdettyään unohtaa korpinjalat. Kumpaankin jalkaan sitten osuu moinen, jotka kipeästi hidastavat kääpiön jaloittelua. Heti kannelle päästyään hän näkee naisen. Tämä kalpea nainen on pukeutunut synkkään viittaan, ja tuijottaa terävillä silmillään ylöskavunnutta kääpiötä. Yrmyn epäonneksi tämä on selvästi ollu valmiina tiennäyttäjien ilmestymiseen. Loitsu rävähtää saman tien kääpiön kasvoille, ja kaikki Yrmyn suurimmat pelot välähtävät hänen mielessään. Olut on loppu, olet pasifisti, lihaa ei voi syödä, kirveesi on muruina. Nämä kauhukuvat eivät liiaksi hätkähdytä taistelun kuluttamaa kääpiötä. Äitimuorin papusoosi olisi ehkä ollut voimakkaampi pelote.

Swiftinä pinna arcane poolia miekkaan, suunnaksi ruutu Q19 ja liikettä niin pitkälle kuin pääsee, koska lyömään ei taida mitenkään ehtiä. Lorgara lähtee kalmon kellistyttyä Yrmyn perässä ylös, koittaen myös väistää korpinjalat (joista mukava osa on jo tosin tarttunut muihin seikkailijoihin) ja manaten samalla miekalleen lisävoimaa.

tupla liike korpinkynsille. Free action keihään pudotus ja miekka esiin moven aikana ruutuun P17. Guidance seuraava attack roll, AoO tai saving throw jos tarvii ennen sitä. John lähtee seuraamaan Lorgaraa hidastaen portaissa olevien korpinjalkojen kohdalla ja astellen varovasti näiden ohi. Ohittaessan Yrmyä hän havahtuu vihollisen läsnäoloon vieressä. Selkeästi tämän läheisyys yllätti Johnin ja hän pudottaa keihäänsä ja koittaa edetä vihollisen toiselle puolelle vetäen samalla miekkansa esiin ottaen siitä kunnon otteen kahdella kädellä.

Lorgara pääseekin loikkimaan ilman mitään ongelmia naisen viereen, ja sivaltaa tälle erittäin ikävän haavan miekallaan. John sen sijaan ei ehdi toimintaan mukaan, mutta kiertää sopivasti naisen selustaan.

Ahmet liikkuu kohti ruutua P19. Jos 15 jalan liike riittää, flankin ja blessin kanssa mwk scimitar +9 (1d6+4/18-20) Ahmet irvistää kivusta, mutta nilkuttaa kohti vihollista, verinen sapeli kourassaan ja murha mielessään.

Huolimatta Ahmetin taktisista eduista, kilpistyy hänen iskunsa naisen luultua kovempaan panssariin.

Teziem: Move (puolivauhtia korpinjalkojen ohi) ruutuun Q18, atk +7, 1d4+2 Teziem nousee kannelle muiden perässä, näkee tilaa vimmastuneen naisen vieressä ja koettaa puukottaa tätä tikarillaan.

Teziemin tikari löytää naisen haarniskasta sopivan raon, ja tekee kipeän viillon kylkeen. Nainen yskäisee verta ja katsoo murhaavasti ympärillä häärääviä tiennäyttäjiä.

Liike ruutuun R18 (käsittääkseni sama kuin K18), puolta vauhtia caltrop ruudussa. Bit of Luck Lorgaralle (seuraavan kierroksen saa heittää d20:t kahdesti ja valita paremman) Siriel siirtyy muun ryhmän perässä portaisiin korpinjalkoja väistellen ja kurkottaa sitten koskettamaan Lorgaraa. "Onnea matkaan!"

Ja onnea tarvitaankin, sillä nainen verissäpäin nostaa kädellään ylös symbolin ja laukaisee synkän negatiivisen energian aallon, joka pyyhkii tiennäyttäjien yli. Vain Siriel on tältä turvassa portaikon seinän takana. Energia-aalto jää tosin vähäiseksi ja myös nainen huomaa tämän. Hän vetäisee valtavan moukarin esille kaapunsa alta ja tekee pienen väistöliikkeen.

Nainen channeloi, 2 pistettä negatiivista kaikille. Naisella on nyt heavy flail kädessä ja 5ft-steppasi ruutuun Q17.

movetus akan iholle, mieluiten flänkkimään ruudusta P19. Jos Ahmet kerkesi sinne ensin, mikä hyvänsä muu vieressä oleva ruutu käy; otetaan oppi jos tarvitsee. Tämän jälkeen rage, jonka jälkeen kirvestys +6, d12+7, x3. (Olettaen, että blessin antama bonus hälveni jo. Flänkeillä attack +8) Yrmy hypähtelee sadatellen vuoroin yhdellä ja vuoroin toisella jalalla yrittäessään kurottaa jalkapohjiinsa ja niihin uponneisiin piikkeihin. Kääpiö horjuu ja hyppii kohti vihollismaagia pientä ympyrää kiertäen, törmäten samalla rajuhkosti vieressä oleviin tovereihinsa. Hän katsoo naista murhaavasti ja karjaisee, "VIINAA ET SAATANA VIE!" ja yrittää halkaista tämän pystysuunnassa kirveellään.

Mutta kas, Yrmyn vuosien varrella kittaamat viinat tekevät yhtäkkisen comebackin eikä iskusta tule yhtään mitään. Pieni kilahdus naisen panssarista on tulos, mikä syntyi kääpiön omintakeisella balettikoreografialla.

Lorgara yrittää sivaltaa naista uudelleen miekallaan ja yrittää sivusilmällä katsella, näkyykö kannella muuta liikettä.

Lorgara liikkui ruutuun P16 Lorgaran isku kimmahtaa naisen paksusta panssarista, huolimatta siunauksesta ja magiasta. Sivusilmällä hän kuitenkin huomaa laivaa kohti rynnineet kolme miestä, jotka kuitenkin taistelun nähtyään tekevät pikaisen kurssin muutoksen ja säntäävätkin poispäin.

5ft step Q16, P-attack longsword (2 k-ttä) +7 1d8+7 (19-20/x2). Kilpi esiin. John siirtyy taktisesti siten että nainen jää Teziemin ja hänen väliinsä. Saatuaan mielestään hyvän tialisuuden hän tarttuu miekkaan kaksin käsin ja sivaltaa oikein voimallisen lyönnin. Iskun jälkeen hän nappaa kilven vasempaan käteensä.

mwk scimitar +7 (1d6+4/18-20) Ahmet nilkuttaa Johnin tilalle riviin ja iskee naista uudelleen sapelillaan.

Full attack, +7/+7 (1d4+2+1d8/1d4+1+1d8) Johnin hämätessä naista Teziem yrittää tavoitella tikareillaan aukkoa naisen puolustuksessa.

Naisen panssariin kilahtaa niin Johnin kuin Ahmetinkin iskut, jättäen vain naarmut muistoksi. Taistelun tuoksinnassa kuitenkin Teziem löytää toiselle tikarilleen oivan raon, ja tökkää naista kaulaan. Nainen parahtaa äänekkäästi ja kaulaansa pidellen valahtaa laivan kannelle velttona.

Stabilize tajuttomaan viholliseen Siriel hipsii pois seinän takaa ja nähtyään naisen makaavan laivan kannella osoittaa tätä sormellaan. "Verenvuoto lakatkoon." Sitten hän silmäilee arvioivasti tovereidensa kuntoa, mutta kenelläkään ei onneksi näytä olevan välitöntä hengenhätää. "Haluammekohan kuulustella tätä naista?", Siriel tiedustelee muilta. "Tarvitsette varmaan kaikki pientä paikkailua parannuksen muodossa, mutta jos haluamme kysellä jotakin tältä hyökkääjältä, voisimme ehkä laittaa hänet pakettiin ja katsoa saadaanko hänetkin kenties samalla vaivalla tajuihinsa."

Lorgara katsoo huolestuneena laivan kantta pitkin. "Näin taistelun aikana rannalla hahmoja. Epäilen, että he saattavat hälyttää vartioston tai hakea muuta apua."

Yrmyn raivo raukeaa naisen lyyhistyessä maahan. Hän seisoo hetken huohottaen ja kaivelee reppuaan, vetäen sieltä esiin nahkaisen leilin. Lähellä seisovat kuulevat hänen mutisevan: "Kaljaa et vie. Suatana."

"Nainen lienee tämä Luscilla josta alakannella olevat ystävämme puhuivat aiemmin." Teziem toteaa, pyyhkii tikarinsa naisen vaatteisiin ja kätkee nämä sitten takaisin koteloihinsa. "Voimme toki varmistaa asian heiltä ennen kuin alamme herättelemään häntä ja kyselemään asioita. Pakettiin tämän voisi kuitenkin kääriä, laivalta löytynee köyttä."

John nappaa naiselta symbolin jota tämä esitteli aikaisemmin ja näyttää sitä Sirielille. "Onko tämä tutun näköinen?" hän kysyy. Tämän jälkeen hän jatka naisen taskujen tutkimista poistaakseen tältä kaiken mahdollisen vaarallisen tai hyödyllisen. John laittaa tavarat kannelle vähän matkan päähän naisesta. "Jos joku meni hälyttämään vartioston, niin vankien olisi hyvä olla kannella puhumassa meidän puolestamme ja selittämään tämän rikollisen toimia", John toteaa muille. "Osaako joku sitoa hänet paremmin?" John kysyy samalla kun sitoo naista kannelta nappamallaan käydellä. Tämän jälkeen hän lähtee kerämään tavaroitaan sekä hakemaan vankeja ja reppuaan alhaalta. "Tuletko Siriel tuomaan valoa alas. Jätin lyhtyni alas vangeille."

Alas mennessän John huutaa vangeille tehdäkseen selväksi, että tilanne on selvä ja varmistaakseen, ettei hänen kimppuunsa käydä väärinymmärryksen takia. Sitten hän pyytää tavaransa, syömättömät ruuat ja lyhdyn takaisin ja auttaa vangit kannelle. Tämän jälkeen hän jää tutkimaan laivaa.

Ahmet Knowledge (religion) +5 Ahmet katsoo Johnin näyttämää symbolia ja kurtistaa kulmiaan.
"Näytähän."

Siriel Knowledge (religion) +5 Siriel lähtee näyttämään Johnille valoa alempiin kerrokseen, mutta palaa sitten tutkimaan symbolia Ahmetin kanssa.

Symbolia tarkastellessaan Ahmet toteaa sen ensitöikseen olevan Groetuksen, lopun aikojen jumalan, symboli. Siriel vahvistaa tämän, ja muistaa tarkemminkin Groetuksen taustaa, tarkoitusta ja hänen läheisempää suhdetta Pharasmaan. Pitkälti kaikki Groetuksen fanaattiset palvojat ovat tavalla tai toisella hulluja.

Naiselta löytyy erinäisiä varusteita. Hyppysissään hänellä oli raskas moukari ja päällään puolilevyhaarniska. Pienestä varustevyöstä löytyy vielä kaksi pientä taikajuomapulloa, sekä kääröksi pyöritetty paperi.

Lorgara, Yrmy ja Teziem - kun eivät muissa puuhissa ole - huomaavat ympärille katsellessaan taivaanrannassa ukkostavan. Muutamia kaukaisia välähdyksiä näkyy, ja tuuli on satamassa yltynyt entisestään. Laiturit ovat autiot, eikä satama-alueella vaikuta enää olevan ristin sieluakaan.

Alakannella vangit ovat jo auttaneet toisensa pystyyn. Creighton Nish pitelee lyhtyä kun John saapuu. "Taisi mennä putkeen?" hän kysyy virnistäen. Tavarat luovutettuaan vangit lähtevät seuraamaan Sirieliä ylimmälle kannelle Johnin jäädessä ruumaan.

Oletan että mitään merkittävää ei löydy "Meni ihan ok. Varokaa muuten korpinjalkoja portaissa", John vastaa. Tämän jälkeen John alkaa tutkia örkkien ruumita ja huoneita joissa ei vielä oltu käyty. "Ihan kiva laiva, vastustaisikohan kukaan jos 'takavarikoimme' tämän. Varmaan orjakaupalla rahoitettu koko alus", John toteaa muille palatessaan takaisin kannelle.

Channelia tulossa kun väki on koossa, jos saadaan ingameajassa muutamassa minuutissa päätettyä kuulustella naista tässä niin sekin paranee, jos ei synny päätöstä pikapuoliin niin jätetään sitten ulkopuolelle. "Olikos jollakulla mielipidettä mitä tämän naisen kanssa tehdään?", Siriel tiedustelee uudelleen. "Toimitetaanko sellaisenaan esivallan haltuun, siirretään johonkin muualle kuulusteltavaksi vai jututetaan heti täällä? Jos aiomme kuulustella häntä, kannattanee sitoa silmät vielä loitsujan varalta. Meillä on Cestis kuitenkin vielä löytämättä eikä johtolankoja hänen löytämisekseen taida olla liiaksi tarjolla." Johnin palattua tutkimusreissultaan Siriel viittoo muita kertymään ympärilleen. "Paikkaillaan nyt ainakin nuo teidän ikävät jalkahaavanne niin kenenkään ei tarvitse enää nilkuttaa."

Heal checkkejä +0:lla niin kauan kunnes tarvittava DC 15 täyttyy. Ryyppynsä ryypättyään Yrmy rysähtää takamukselleen maahan. Hän ähisee ja puhisee vääntäessään kenkänsä jaloistaan, jonka jälkeen hän sitoo haavansa tiukasti vaatteistaan repimillä hyvin likaisilla kangaskappaleilla.

Alimmalla kannella örkit ovat jo kuivuneet kokoon eikä pulssia enää löydy. Heiltä tosin löytyy yhteensä neljä taikajuomapulloa ja 100 kultarahaa vyölaukuistaan sekä yksi tiennäyttäjä. Tarkemmin katsottuna se kuuluu Cestikselle.

John ei löydä mitään tähdellistä alimman kannen keulahuoneesta. Välikannen keulasta hän löytää vain nopeasti kyhättyjä sänkyjä ja lyhdyn, josta huokuu pikkuisen lämpöä. Saman kannen ahterista löytyy förstin hytti. Sen huonekalut ovat siistit ja pultattu lattiaan. Kasa nidottuja papereita on pienessä kaukalossa kirjoituspöydällä, muuten huoneessa mikään ei herätä kiinnostusta. Pieni pölykerros kertoo, ettei huonetta ole majoitukseen käytetty vähään aikaan.

Yrmy onnistuu hoitamaan haavansa kolmannella kerralla.

"Örkeillä oli Cestiksen tiennäyttäjä, mutta muuten kuten epäilinkin laivasta ei löydy ketään muuta. Muutamia papereita, rahaa ja pulloja löysin. Osaako kukaan tunnistaa näitä?" John kysyy laittaen pullot samaan kasaan aikaisemmin löydettyjen kanssa. Nyt paremmassa valossa hän vilkaisee läpi forstin hytin paperit jos ne olisivat tutulla kielellä. "Tietääkö kukaan pelastetuista mitään Cestisen kohtalosta? Jos ei niin meidän on varmaan pakko kysellä tuolta naiselta" John toteaa.

Teziem tulee lähemmäs muita. "Kuulustellaan tuota naista kunhan saamme hänet hereille. Luulisin että hän on kuitenkin paras johtolankamme tällä hetkellä." Haltia tähyää horisonttiin ja näyttää hieman hermostuneelta. "Toimitaanpa sitten nopeasti. Tuo myrsky näyttää siltä etten halua olla lähelläkään satamaa siinä vaiheessa kun se iskee tänne. Ahmet, saitko äsken selvää kertoivatko panttivangit mitään Cestiksestä?"

Kunhan muu seurue on 30ft säteellä, channelilla parannusta 1d6, jätän tajuttoman naikkosen ulos Sirielkin vilkuilee Teziemin hälyttämänä taivaanrantaa. "Taitaa olla parasta ottaa tavarat ja tämä vanki mukaan, ja hoitaa kuulustelut ja tavaroiden tutkiskelu jossakin suojaisemmassa paikassa. Olikos tuossa matkalla jokin tyhjä rakennus, jota voimme käyttää? Herra Nishin varmaan toivoisimme myös seuraavan mukana. Onko meillä muille panttivangeille vielä kysymyksiä, vai voisimmeko päästää heidät lähtemään? Ensin kuitenkin..." Sitten Siriel sulkee hetkeksi silmänsä keskittynyt ilme kasvoillaan.

Nish katsoo pappia huvittuneena. "Ai, me olemme vieläkin panttivankeja?" hän sanoo suu hymyssä. "Eiköhän tästä turkasen kaupungista löydy joku umpisurkea, luojien hylkäämä taverna missä voi lämmitellä ja täyttää vatsaansa. Uskoisin tosin, että me haluamme palata omiin koteihimme emmekä jää tänne myrskyn piestäväksi." Nishin keskeyttää jo aiemmin suutaan soittanut nuorempi mies. "Niin juuri! Totta kuin nimeni on Orfeo Bozbeyli, minä en jää tänne satunnaisten seikkailijoiden kuulusteltavaksi! Sitä paitsi missä virkavalta on?"

Johnin selaamissa papereissa ei ole tietoa kuin siitä, kuinka laiva oli alkujaan Qadiralainen orjakaleeri, sekä erinäisiä dokumentteja ja manifesteja laivan kauppahistoriasta.

Siriel hymyilee suloisesti Creighton Nishille: "Viittasin vain teidän aikaisempaan valitettavaan tilaanne." Sitten hän kääntyy muiden huutokaupasta kaapattujen puoleen. "Emme tietenkään halua pidättää teitä täällä enää yhtään pidempään, teillä on jo ollut riittämiin kestämistä. Jos joku on nähnyt tai kuullut jotakin, joka voisi millään tavalla auttaa meitä paikallistamaan vielä kateissa olevat kaapatut, pyytäisin silti kertomaan tietonne meille ennen kuin lähdette." Siriel kääntyy taas puhuttelemaan Creighton Nishiä vaimeammalla äänellä, ennen kuin tämä ehtii lähteä. "Eräs vanha ystävänne on pyytänyt minua ja muutamia tovereitani huolehtimaan erityisesti, että te pääsette turvallisesti takaisin Absalomiin. Lisäksi meille voisi olla avuksi kuulla tarkempi kertomus siitä, kuinka te ja nämä muut päädyitte tänne. Emme ole vielä onnistuneet löytämään kaikkia huutokaupasta kaapattuja. Jos voisitte liittyä seuraamme täältä lähtiessämme vielä hetkeksi, voisimme jutella näistä asioista lisää jossakin lämpimämmässä paikassa." Siriel silmäilee hetken arvioivasti tovereitaan ja päätyy sitten suuntaamaan sanansa Johnille ja Yrmylle. "Jaksaisiko teistä jompi kumpi kantaa tuota naista, jos lähdemme johonkin suojaisampaan paikkaan pohtimaan seuraavaa siirtoamme?"

Sirielin kanavointi parantaa 3 hiparia.

"Takan lämpö ja olut maistuisi, mutta tuo orjakauppias varmaan pitäisi toimittaa virkavallan hoteisiin. Tosin ei sillä varmaan kiire ole. Ja muuten, ottakaa nuo löydetyt tavarat kantoon", hän osoittaa kannella olevia naiselta ja örkeiltä peräisin olevia tavaroita. "En usko että jaksan kantaa kaikkia noita ja naista", hän sanoo tarkistaessaan että side silmillä on hyvin, köydet ovat pitävät ja lisäten samalla tälle korvatulpat. "Jos hän tulee tajuihinsa, niin hänen ei ole tarve kuulla mitä puhumme ennen kuulustelua", John toteaa muille ja ottaa naisen kantoon. "Tunnistiko kukaan tuota kääröä ja pulloja?" hän kysyy vielä.

Jokin nuoremman miehen pröystäilyssä kutittaa Yrmyn muistia. Haavansa sidottuaan hän könyää Sirielin parannuksen kantamalle ja örähtää kiitoksen, kaivellen samalla taskustaan jotain. Hän löytää vaatteidensa uumenista kosteahkon ja perusteellisesti tahriintuneen lappusen ja tihrustaa sitä hyvin läheltä. Sitten hän hoksaa kääntää sen kyljelleen ja älähtää: "Ahaa!" Sitten hän katsoo paperia hetken ja kääntää sitä toisenkin kerran, ja hetken hiljaisuuden jälkeen sanoo: "Ai."

Yrmy sulloo paperin takaisin taskuunsa. Sirielin ja Johnin puheisiin hän vastaa: "Jhooo, mä voin heivata ne kaikki. Näytteevät tollee kevyiltä ja sillee." Yrmy ei kuitenkaan näytä nostavan mitään kantoon vaan lampsii kohti nuorta Orfeo Bozbeyliä. Vain hieman ylöspäin kurottaen hän läimäyttää kätensä muka-tuttavallisen varmasti tämän olkapäälle ja ohjaa tätä sivummalle, kohti laivalta pois vievää lankkua. "Morjesta, nuormies," Yrmy sanoo toverilliseen sävyyn ja hymyilee ruskeilla, rikkinäisillä hampaillaan. "Susta oon määki kuullu, sen verta iso nimi, khehheh. Ja iha oikees oot, ei sun tähän purkkiin tartte jäädä ahristeltavaks."

Laivan reunalle päästyään Yrmy kuitenkin yhtäkkiä tiukentaa otettaan ennen kuin Bozbeyl ennättää poistua laivalta. "Mut nyt on yks asia kuitki pahasti. Nimittään se, että soot menny puhumaan paskaa setäs juhlissa. Nuorten kloppien ei kuulu puhuu paskaa vanhempiensa päälle."

Tämän sanottuaan Yrmy ottaa Orfeon tiukkaan niska-perseotteeseen ja heittää tämän satama-altaaseen. Sitten hän kääntyy takaisin ja alkaa keräämään sotasaalista talteen kannelta. Hän kohtaa muiden katseet huolettomasti ja kohauttaa olkiaan. "Älkee siit turhii välittäkö. Soli paska jätkä." Lopuksi hän heilauttaa tajuttoman naisen olkansa yli, vihellellen samalla tyytyväisenä yhtä paljon sylkeä kuin nuottia.

Teziem tuijottaa täysin pöllämystyneenä Yrmyn toimia ja syöksähtää sitten hakemaan köyttä laivan kannelta. "Mitä helvettiä, vasta pelastettuja panttivankeja ei heitetä mereen!" Haltia syöksyy laidalle katsomaan näkyykö Yrmyn mereen viskaamaa poloista pinnalla. Jos näkyy, Teziem heittää tälle köyden.

Osa vangeista katsoo kuin ällikällä lyötynä Orfeon kohtaloa, joka vesivarassa huutaa apua kuin mikäkin pikkutyttö. Tämä tarttuu heitettyyn köyteen, mutta ei lähde kiipeämään sitä ylöspäin. "Vi-Viekää meidät heti pois tältä laivalta!" kuuluu vaimea pyyntö vankein joukosta.

Nish pidättelee sen sijaan nauruaan. "Niin, *kröhöm*, mennäänhän. Eiköhän joku mökki täältä autiona löydy."

John katselee tapausta hämillään. "Yrmy, tuo ei ole asiallista kohtelua edes ärsyttävälle henkilölle", hän sanoo ja jatkaa vähän hymyillen Yrmylle hetken hijaisuuden jälkeen, "Minä tarjoan oluen seuraavan kerran kun olemme tevernassa".

Yrmy hihittelee vedestä kuuluvalle vikinälle ja räpiköinnille. Johnille hän vastaa virnistäen: "Jessöör. Myö molemmat ymmärretään." Hän kohottaa tajuttoman naisen päätä pystympään tukasta pitäen ja nostaa toisen kätensä lippaan tämän otsalle.

Siriel tuijottaa järkyttyneen näköisenä Yrmyn edesottamuksia ja kiiruhtaa sitten Teziemin viereen tarkistamaan, että mies pääsee turvallisesti pois vedestä.

"Pidä kiinni, nostamme sinut ylös", Teziem huutaa vedessä viruvalle Orfeolle. Kun mies on kannella hän kääntyy kääpiön puoleen: "Yrmy, kai tajuat että joudun tekemään sinusta huomautuksen suurloosiin kun palaan Absalomiin. Pystytkö hoitamaan tehtävän loppuun järjissäsi vai olisikohan parempi että jäät johonkin kapakkaan siksi aikaa että etsimme Cestiksen?"

Yrmy heilauttaa kättään välinpitämättömästi ja melkein tiputtaa kantamansa naisen. "Kerro kel ny haluut, enköhän mie parist toruist seleviä. Hoiretaan vuan hommat alta pois, sitä äkkiämpää piästään vapaalle."

"Eihän tuo asiallista sinänsä ollut, mutta ei pikku kylpy ketään tapa ja joskus se vain karaisee luonnetta ja kenties muuttaa paremmaksi henkiöksi", toteaa John vielä muille. "Mutta eiköhän mennä jonnekin suojaan. Paikka josta pystyisimme valvomaan kulkua laivalle olisi hyvä. Jos vaikka joku tuo vielä lisää vankeja", hän lopettaa.

John katselee kannella vielä olevia vapautettuja ja toteaa näille: "Jos teillä ei ole antaa meille lisää tietoja jotka auttaisivat meitä mahdollisesti pelastamaan vielä muita, niin olette vapaita postumaan".

Siirtyessään sivummalle John pudistelee päätään sille miten niin monet tuntuvat odottava ja vaativan heitä autettavan, mutta silti eivät ole itse valmiita auttamaan tai tekemään mitään. "Tuolla asenteella Andoranin kansakin olisi vielä paholaisten orjuuden ikeen alla. Jos ei laita pahalle vastaan, niin luovuttaa vallan pahuudelle", John mutisee itsekseen.

Jotakuinkin kaikki vankeina olleet lähtevät tallustelemaan kiireisin askelin kaupungille takaisin kattojensa alle turvaan myrskyä.

Tarkkakorvainen Creighton kuulee Johnin mutinat ja nauraa kuuluvasti. "No mutta! Mehän olemme Taldorissa!" Hetken hekoteltuaan hän läimäyttää tuttavallisesti Johnia olalle. "Mitäs jos mentäisiin sinne tavernaan täyttämään kuvut ja katsomaan mihin tästäkin jupakasta päädytään."

Creighton johdattaa poppoon läheiseen satamakapakkaan, joka huokuu tyhjyyttään kaikkien ihmeeksi. Tavernan pitäjä on miltei nukuksissa tiskinsä takana kunnes herää oven viereen sidotun pienen kellon kilinään. "Ka- mitä? Asiakkaitako? Tänä surkeana, synkeänä iltana? Mikäs sen parempaa! Tuopposet ja jotain purtavaa, otaksun?" hän aloittaa hymyissä suin. Tavernan pitäjä on hintelä, hiukan huonoryhtinen keski-ikäinen mies, jonka parran takaa näkyy kuitenkin vilpitön ilo ja ystävällisyys.

2 gallonaa olutta (4 sp), 6 lasia rumboozlea (6 sp), kannullinen normiviiniä (2 sp), yksi mukillinen luglurchia (4 sp) ja 10 mukia kääpiöportteria (4 sp). Tavernanpitäjälle jää ylimääräisistä kolikoista tippiä 1 sp ja 3 cp.

Yrmyn ilme kirkastuu tuntuvasti kun joukko löytää tiensä kunnon juottolaan. Hän kippaa kantamuksensa jollekin pöydälle ja raapii taskujensa pohjilta yhteensä 2,13 kultapalan edestä kolikoita. "No mutta morojesta talloon! Kaljaa tarttis kalloon, khjehe." Yrmy iskee rahat pöytään ja tilaa reippaasti juomia. "Ostakee joku muu sapuskat, mie tarjoon nää."

Tavernanpitäjä katsoo pöydällä olevia kolikoita huuli pyöreänä. "Ohhoh, herrathan ovat varoissaan", hän sanoo ja lähtee pikaisesti noutamaan kääpiön massiivista tilausta.

Creighton räjähtää uudestaan nauramaan Yrmyn tilaukselle. "No jopas on jotakin! Minä kun olen aina kuvitellut, että te tiennäyttäjät olette niin kitsaita ja nöyriä kullan kanssa!" Hän läimäyttää Yrmyä tuttavallisesti selkään - heti perään katsoon tarkistaa, ettei kämmeneen ole tarttunut jotain homeitiöitä - ja istahtaa pöydän ääreen. "Mutta, tappamatta tunnelmaa, teillähän oli jotain kysymyksiäkin minulle?"

0,3x7; 0,02x7; 2x0,3; 4x0,1 = 3,24 gp "Tuo kyllä kattaa juomapuolen Yrmy, mutta muista että sitä ei katsota hyvällä jos olet liian humalassa suorittamaan tehtävää", John sanoo Yrmylle. Tämän jälkeen hän tilaa ruokaa tavernanpitäjltä: "Koska juomapuoli on kunnossa, niin otetaan jokaiselle perusateria ja ylimäärinen leipä ja sitten lisänä kaksi murikkaa lihaa ja neljä juustokimpaletta. Eiköhän noilla saada kaikki vatsaamme täyteen.". Joha antaa tavernanpitäjälle rahaa 34 hopearahan edestä ja toteaa tälle: "Haluaisimme keskustella rauhassa, eli meillä on kaikki hyvin kunnes pyydämme teitä tulemaan".

John kääntyy Creightonin puoleen on hetken hiljaa ja aloittaa: "Meillä on todellakin muutamia kysymyksiä teille. Kuten olette huomanneet, niin valitettavasti paikallisista ei ole juurikaan hyötyä. Yksi järjestömme jäsen on kadoksissa. Hän oli samassa huutokaupassa kuin sinäkin ja koki samankohtalon". John keskeyttää puheensa hetkeksi kootakseen ajatuksiaan ja jatkaa: "Emme ole löytäneet toveristamme muuta merkkiä kuin sen, että örkeillä oli hänen polunnäyttäjänsä. Muutamat aikaisemmin vapauttamamme muistivat hänet nähneensä, mutta siinä kaikki. Nyt meillä ei ole mitään tietoa mistä voisimme jatkaa hänen etsimistään. Tuo nainen varmaan tietää jotakin, mutta en usko hänen suostuvan puhumaan", John osoittaa sormellaan lattialla makavaa sidottua naista. "Siitä puheenollen", John nousee ja menee tarkistamaan onko tämä vielä tajuton ja ovatko solmut tiukalla, side silmillä ja tulpat korvissa.

Yrmy höröttää Creightonin mukana. "Hehhehheh. Ei sit enää raaski kitsata, sano. Kyl määki poekana kävin joskus naapuris viinavarkahis, mut se sit jäi. Vai jäikö? Koskas se yks ny oli...?" Yrmyn ääni laskee ja hän vaihtaa itsekseen mutinaan, seuraamatta selvästi sen suuremmin Johnin ja Creightonin keskustelua. Johnin maltillisuuskehotus jää kuulematta niin selkeästi että on kuin se ei olisi mahtunut kääpiön korvasta sisään.

Yrmy vilkaisee tajutonta naista silloin tällöin ja pyrkii yllyttämään muita ryhmän jäseniä pitämään samaa tahtia virvokkeiden maistamisen kanssa. Jos kukaan kieltäytyy, hän kyseenalaistaa moisten henkilöiden miehuuden. Myös naisten.

Maassa nainen on kauniissa paketissa eikä ole liikkunut siitä mihinkään.

Creighton levittelee käsiään Johnille. "En valitettavasti tiedä, missä näiden kaappaajien tukikohta piilee. Kai niillä nyt semmoinen on, luulisin."

"No en sitä uskonutkaan, mutta joitakin havaintoja tai muuta. Tai vaikka paikka jossa huutokauppa oli, niin voisimme käydä katsomassa jälkiä siellä. Kuulitko jotain nimiä, paikkoja. Mitä kieltä olet kuullut puhuttava. Tiedätkö olitteko jossain välissä, vai heti laivassa kun tulit tajuihisi?", John pommittaa Creightonia kysymyksillä ja lisää vielä, "Niin ja eivät nämä kysymykset olleet ainoa syy miksi muutamat meistä halusivat jutella kanssasi. Meillä nimittäin on yhteinen tuttu, joka pyysi palvelusta. Laivatoversisi nimittäin oli huolissaan kohtalostasi ja esitti toiveen siitä, että huolehtisimme turvallisesesta paluustasi Absalomiin".

"Mitä tukikohtaan tulee, niin olemme vasta löytäneet yhden hylätyn majatalon jossa oli muutamia kaapattuja, mutta mikään ei osoittanut sen olevan muuta kuin väliaikainen säilytyspaikka kaapatuille", John jatkaa vielä.

4x Cure Light Wounds potukkaa, maaginen puolilevyhaarniska, 2x tunnistamatonta potionia Siriel tutkiskelee muiden asioiden lomassa löydettyjä tavaroita. Hän huomaa magiaa puolilevyhaarniskassa, muttei osaa tulkita sitä. Kuudesta taikajuomapullosta neljä ovat parannusjuomia, kaksi muuta jäävät mysteeriksi. Käärö osoittautuu olevan kaikkea muuta kuin maaginen käärö.

Pikaisella vilkaisulla se näyttää olevan taldaaniksi kirjoitettu kirje joltain Dalirio Teppish nimiseltä kaverilta. Kirje on ilmeinen rakkauskirje Luscilialle, ja kirjoitustyyli on erittäin korni ja luo myötähäpeän auran kaikille sen lukeneille. Tiennäyttäjien onneksi Dalirio on kirjeessään antanut ohjeet läheiseen tynnyrintekijän hylättyn varaston piilotettuun kellarikerrokseen, missä Luonnon Kataklysmiksi itseään kutsuva kultti pitää tukikohtaansa.

Nimen "Teppish" kuullessaan Ahmet tuntuu muistavan kuulleensa nimen jossain taldaaniöykkäreiden pippaloissa, tai niihin liittyen. Toden totta, tämä Teppishin suku oli joskus suurprinssin oikea käsi; varakas ja vaikutusvaltainen. Aikoinaan suvun yksi edustajista oli Cassomirin perfektuurin kuvernöörinäkin. Nämä varakkaat aateliset johtivat tuhansia taisteluita Qadiralaisia vastaan suuren kampanjan aikana. Teppishit sopivat Villimetsän Sopimuksen, varmistaen druidien suojeleman tummapuun toimituksen Cassomirin laivavarustamolle.

Noin 50 vuotta sitten Teppishin suvun vauraus katosi, kun useat muut aatelishuoneet liittoutuivat Teppishejä vastaan, vieden valtavasti heidän arvotavaroitaan ja jopa salamurhaten muutamia Teppishin perheen patriarkkoja. Muutamassa vuodessa Teppishin suku oli surkastunut surkeaksi naurunaiheeksi Opparan sisäpiireissä, minkä myötä menettivät saavutetut etunsa. Tämä johti suvun järjestäytyneeseen rikollisuuteen, ryöstäen arvotavarakuljetuksia ja sabotoiden erinäisiä Taldorin valtion armeijan toimia.

"Kuullostaapa 'mukavalta' suvulta. Parempi varmaan vähän varustautua. Auttaisko joku tämän haarniskan kanssa?" John kysyy samalla kun alkaa ottamaan omaansa pois päältä ja pukemaan 'löytö'haarniskaa päälleen.

Lopetettuaan selostuksensa Teppisheistä, Ahmet nousee avittamaan Johnia tämän haarniskan hihnojen ja lenkkien kanssa.

Teziem kuuntelee Johnin puheenpulinaa Creightonille hyvin tarkkaavaisena ja lisää tähän lopuksi: "Kateissa olevan ystävämme nimi on Cestis. Tunnetko hänet entuudestaan jostain?"
Yrmyn juomatarjouksiin haltia suhtautuu oudoksuen ja pitää havaittavaa etäisyyttä kääpiön toimintaan.

"Tämä Cestis oli arvatenkin siellä huutokaupassa", Creighton aloittaa. "Se kaappaus kävi melko äkkiä. Monet kaatuivat heti myrkkyvasamoihin ja loput kopautettiin tajuttomiksi. Aseemme oli kerätty pois ennen huutokaupan alkua, mutta oli siellä vartijoitakin. En tarkkaan muista, olivatko nämä vartijat myös osa kaappaajalaumaa. Puhetta kuulin, oli taldaania ja jotain muuta, en tunnistanut mitä."

Tavernanpitäjä saapuu pienen vaunun kanssa, missä notkuu monta annosta paistettuja juureksia, kasa siivutettua lihaa ja joitakin juustokimpaleita. Hän kiittää ja poistuu sitten takahuoneeseen.

Ulkona tuulenpuuska painaa seinää, narisuttaen lautoja hiukan. Ikkunasta näkee selvästi, kuinka sade on alkanut. Salamointi näkyy edelleen taivaanrannassa.

"Syökäämme, mutta kohtuudella," Ahmet virkkoo, poimiessaan itselleen säästeliään lautasellisen. "Tänä yönä taistellaan vielä." Hän katsoo ikkunasta hurjaa säätä ja jatkaa: "Ja saamme näköjään pärjätä ilman valtiattareni valvontaa."

"Eihän tämä mikään mässäillyannos pääse olemaan. Onhan meitä sentään seitsemän paikalla ja tyhjällä vatsalla on ikävä taistella", John toteaan Ahmetille ja jatkaa katsellen hänen lautastaan, "Tosin jos te muut otatte vain noin vähän, niin kyllä tästä sitten riittää". John kurkottaa ottamaan yhden leivän ja laittaa sen päälle runsaasti juustoa ja lihaa. "Ruoka pitää miehen voimissaan", hän sano ennen kuin aloittaa syömään kokoiselleen miehelle sopivaa annosta. John myös nauttii Yrmyn tarjoilusta, mutta pitää huolen että ei joudu liian humalaan.

5 drinkkiä juotu Yrmy kasaa oman annoksensa ruuista nopeasti ja alkaa mättämään niitä alas. Vaikka näky voi olla vastenmielinen, kukaan ei pääse sanomaan että ruoka menisi ohi kääpiön suusta - tai viimeistään parrasta. Vaikka Yrmy ei ole vielä syönyt omaa osuuttaan enempää, hän silmäilee kärryn muita sisältöjä tiiviisti siltä varalta että joku syö kevyemmin. Hän on jo kerennyt maistamaan kaikkia juomia.

Siriel kokoaa lautaselleen maltillisen annoksen leipää, juustoa ja juureksia. Yrmyltä ei jääne huomaamatta, että näin ollen hänen lihaosuutensa voisi pistellä parempiin suihin. Lasiinsa hän on ottanut Yrmyn tarjoamaa viiniä, mutta lasin pinta laskee varsin hitaaseen tahtiin. Siriel seuraa kiinnostuneena Ahmetin tarinointia ja neuvonpitoa Creighton Nishin kanssa. "Lähdemmekö vielä tänään tarkastamaan sen kirjeessä mainitun varaston?", hän kyselee.

"Ellei kellään ole painavaa syytä miksi emme," Ahmet vastaa. "Olemme taistelukuntoisia, eikä vihollisellemme tarvitse antaa aikaa tajuta että olemme hänen perässään. Iskekäämme pikimmiten."

7 drinkkiä juotu "M'otan noi," Yrmy mumisee Sirielin suuntaan suu täynnä. Mikäli pikaista vastalausetta ei kuulu, lihaosuudet katoavat kääpiön kitaan. Ahmetin maininta taistelusta havahduttaa hänet myös keskustelulle. Vaikka hän ei aivan tiedä missä mennään, hän sanoo välittömästi: "Joo, juurki nii. Täs o ny hyvät alkulämpimätki pohjil, jote reippaasti etiäppäi vuan." Kääpiö jyräyttää ilmoille kovaäänisen naurun. Hän myös kumartuu ähkien pöydän yli ja täyttää kaikkien tuopit ja lasit kysymättä. Tarjoilun voi välttää vain väistöliikkeellä; protestit eivät auta.

John ottaa lisää ruokaa samalla kuin katselee kääpiön juomista. "Jos kenelläkään ei ole syytä viivyttelyyn, niin käymmekö jättämässä vangin vartioille kun olemme syoneet? Tosin jos jopa huutokaupan vartiat olivat mukana kaappauksissa, niin meidän lienee toimittava nopeasti", John sanoo muille ja tämän jälkeen nopeuttaa syömistään jotta pian päästäisiin lähtemään. "Noita parannuspulloja kannattaisi varmaan jakaa", hän vielä lisää ja toteaa syötyään itsensä kylläiseksi, "Täysi vatsa, parempi mieli".

"Mutta mitä teemme sinun kanssasi?", John kysyy Creightonilta ja lisää, "Kuten sanoinen niin Kapteeni Maldris esitti pyynnön palauttamisestasi turvallisesti Absalomiin. En ole aivan varma halusiko hän että saatamme sinut sinne, vai että vain katsomme että löydämme ja vapautamme sinut, jotta pystyt itse palaamaan sinne. Ehkä jos odotat paikallisessa loossissa paluutamme ja selvitämme tämän sitten - vai olisiko jollain toisella muita ehdotuksia?"

Creighton mutustelee juureksia kuin viimeistä päivää, eikä ihme. Mies on ollut nälissään ja aliravittuna jo päiviä. "Mno", hän aloittaa ennen kuin nielaisee ruokansa. "Huomenissa myrsky on jo ohi ja varmasti joku laiva on menossa maailman napaan. Kerta Maldris niin minun olostani huolehtii niin pakkohan se on mennä hänen mielikseen sinne." Creighton myhäilee tyytyväisenä ateriansa jälkeen ja nojaa pöytää vasten kyynerpäillään. "Ja kohta voisinkin mennä odottamaan tulevaa aamua."

"Meille muille taitaa tulla työn täytteinen yö. Nimittäin eikös taistelun aikana laivalle meinannut tulla muitakin. Pahimmassa tapauksessa he ovat jo varoittaneet Teppishiä. Tai vaikka eivät oliskaan, niin kultti yleensä on useampi henkilö", John toteaa. Hän kohottaa lasinsa ja sanoo: "Katsokoon Onnekas Juomarikin peräämme ja nauttikaamme oluesta myös huomenna".

9 drinkkiä juotu "Jeh jeh, jätetään vuan vanki poijes. Ei se ruippa niin hirviästi paina, mut ei kai sillä mitään teekkään," Yrmy toteaa viisaasti nyökytellen. Hän työntää kaksi mukia kääpiöportteria Creightonin eteen leveä virne kasvoillaan. "Ota kamu tost aluks. Pitäs lämmittää sit laivallaki, ainaki alkumatkan. Khehheh!" Yrmy ottaa itselleen saman verran ja näyttää kunnon kääpiösoturin lailla mallia kahden tuopin käytöstä samaan aikaan, kolauttaen toisella reippaasti Johnin lasia. "Kippis!"

Hermostuneesti kahta tuoppia katsoen Creighton naureskelee mukana tai yrittää ainakin. Hän siemaisee hiukan, mutta ei isoa kulausta enempää saa alas. "Taidan luovuttaa ja olla viisas. Kääpiön kanssa olutkisaa tässä kunnossa, tai missään kunnossa, en voittaisi, ja löytyisin aamulla vain lasaretista elämäni kaameimmassa kunnossa." Hän nousee aterioinninsa jälkeen ylös ja kävelee tiskiä päin, huudellen tavernanpitäjää paikalle. Kunnioitettavat tippinne ovat taanneet hänelle leposijan yöksi. Creighton Nish kiittää teitä vuolaasti, ja painuu sitten yläkerran huoneeseensa haukotuksiaan pidellen.

Kotvan juomisen ja aterioinnin jälkeen pöytä on tyhjä ruuasta ja oluesta, ja suurin osa siitäkin meni Yrmyn mahaan. Yhteistuumin tiennäyttäjät päättävät uhmata ulkona riehuvaa kaatosadetta ja suunnata hylättyyn tynnyrintekijän varastoon. Ulvova tuuli ja horisontin villi salamointi on saanut kadut typösen tyhjiksi. Aiemmin laivat eivät pienestä aallokosta piitanneet, mutta nyt selvästi keinuvat kuohuvissa valkopäissä.

JATKUU: Shipyard Rats 2012-09-12 3

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped