Alla on esimerkki siitä, miten postaus tehdään. Valitse/maalaa hiirellä harmaa laatikko, jotta näet sen sisällön.

Jos kirjoitat mekaniikkaan liittyvää tekstiä, se tulee tähän, ENNEN varsinaista postausta. Huomaa, että kappaleen alkuun pitää kirjoittaa prosenttimerkki, l (pieni L) ja prosenttimerkki. Mainitse hahmon nimi.

Varsinainen teksti tähän. Mainitse hahmosi nimi vähintään kerran joka kappaleessa, niin ettei ole epäselvää, kenen toimia kappaleessa selitetään.

PJ: Deus
Pelaajat: FranKc, Jacen, Karma, mmultima, Shade
Hahmot: Razkiv-Lur-Pa, Jamir, Scyrah Endalen, Kiti, Kyra

  1. Slave Pits of Absalom Wikipeli

Klikkaa tästä päästäksesi sivun loppuun.

Absalomin suurloosin kuhina

Absalomissa on tavanomainen päivä. Kuuma aurinko porottaa ja tuskastuttaa torien myyjiä ja asiakkaita. Eli tavallinen kiireinen päivä arjen keskellä.

Ja niin on asian laita myös Absalomin tiennäyttäjien suurlooshissa. Yhden ryhmän on määrä saapua looshin neuvottelusaliin kapteeni Alissa Moldreservan tehtävänjakoa varten.

Kuumuus ei häiritse Kyraa hänen taittaessaan taivaltaan kaupungin halki kohti suurlooshia. Kyse ei ole siitä, että hän olisi immuuni kuumuudelle: kävellessään eteenpäin nopein, pitkin askelin hän on joka hetki pinnallisesti tietoinen pienistä hikipisaroista vartalollaan ja kasvoillaan, niiden heltymättömästi marssiessa pitkin hänen kylkiään ja ohimoitaan. Ei, kyse on siitä, että tälläisina päivinä hänen Jumalattarensa tuntuu erityisen läheiseltä. Tunne hukuttaa pienet epämukavuudet. Kyra pystyy lähes aistimaan Hänen voimansa sykkeen ilmassa väreilevän kuumuuden takana. Sarenraen pyhä symboli tuntuu värisevän hänen kaulassaan lähes huomaamattomasti.

Käveltyään suurlooshin portista sisään ja kadun metelin vaimennuttua, Kyra huomaa lievästi huvittuneena kävelyään säestävät äänet suunnistessaan kohti neuvottelusalia . "Voisin hyvin säestää bardia vain kävelemällä ympäriinsä!" hän ajattelee. Oikealla lanteella oleva, lenkillä vyöhön sidottu ohut puunuija heilahtelee eestaas kävelyn tahdissa, osuen aina eteenpäin heilahtaessaan vyöllä edempänä olevan tikarin huotraan, pienen terävän kop-äänen säestyksellä. "Aseita täytyisi siirtää hieman kaummaksi toisistaan", hän ajattelee. Tahdikasta koputusta säestävät repussa ilmeisesti vapaana heiluvien lenkkien solkien helähdykset niiden osuessa toisiinsa...Kiireinen lähtö köysikauppiaan luota. Säännöllisten äänten kuoroon viimeisen silauksen tuovat Kyran käsien liikkeen seurauksena syntyvät satunnaiset, mutta toistuvat kilahdukset vaaleankeltaisen kaavun alla olevasta rengaspaidasta. Vasemmalla lanteella oleva sapeli on sentään armeliaasti hiljaa.

Saapuessaan neuvottelusalin oviaukolle Kyra koputtaa kevyesti aukiolevaa ovea ja kävelee sisään, vilkaisten nopeasti paikallaolijoita ja nyökkää kapteeni Alissalle. Papitar ottaa repun selästään ja laskostaa vaaleansinisen viittansa tuolin selkämykselle, istahtaen alas ja katsellen sitten uteliaasti ja tarkemmin muita paikallaolevia.

Huonessa on jo valmiiksi tylsistyneen näköinen shoanti-mies paita auki. Joitain päiviä sitten paljaaksi ajeltua päätä peittää tumma sänki, jonka alta näkyy karkeita tatuointeja. Mies valuu hikeä ja röhnöttää tuolillaan huonoryhtisesti, vaikkakin mukavan oloisesti. Uuden tulokkaan astuessa huoneeseen, nostaa mies katsettaan hetkeksi ja tokaisee: "Razkiv-Lur-Pa."

Razkiv-Lur-Pa on uusi tulokas, eikä ole pahemmin jakanut itseensä liittyviä asioita tovereilleen. Arvet puhuvat omaa kieltään pitkin Razkivin käsivarsia ja ylävartaloa. Tämä kaveri on saanut turpiinsa useammin kuin kerran. Jalkarahina Razkivilla on reppu, josta törröttää panssaria ja tiennäyttäjän perustarvikkeita. Helteestä mies ei selvästi välitä lainkaan, tämän voi päätellä tuskaisasta ilmeestä ja vesileilistä, jonka sisältö valuu hitaasti päälaen kautta pitkin muuta vartaloa. "Lähettäkööt vaikka Irriseniin, mutta tästä helteestä on päästävä", mutisee hän itsekseen.

"Tämä on epävireessä. Se on varmaan tämä lämpötilan vaihtelu", ajattelee Jamir kävellessään ja näpäytelleessään luuttua. Hän virittää kielet oikeaan säveltasoon ja sitten aloittaa soittaa hiljaa tuttua lastenlaulua. "Katos, uusia naamoja. Olen Jamir", hän sanoo muille ja nyökkää kapteenille astuessaan lähes tanssahdellen huoneeseen. Tämä puolituinen on pukeutunut kohtuullisen tummiin vaatteisiin, eikä hänessä ole pikaisella vilkaisulla mitään huomiota herättävää. Tarkemmin katsottaessa hänen vyöllään on kiinni erikoisen näköinen ruoska. "Melkoinen päivä. Se saa luutunkin kielet rentoutumaan ja kaipaamaan virittämistä uudelleen", hän sanoo muille.

"Todellakin, aurinko hellii meitä tänään. On kuin olisin jälleen kotona Qadiran aavikoilla", kuuluu kommenti oviaukolta. Sisään astuu tummahipiäinen haltia vaaleat keleshivaatteet hulmuten, ja kumartaa kevyesti. "Rauha kanssanne. Olen Scyrah", hän sanoo hymyillen. Kuumuus ei näytä tulokasta liiemmin haittaavan, sillä hänen askelessaan ei näy raskautta eikä ihollaan hien kiiltoa. Selässään olevan repun ja varsijousen Scyrah laskee varovasti maahan, ja käy sitten istumaan pöydän ääreen. Samalla haukka lennähtää ovesta sisään, hidastaa nopeutensa muutamalla siiveniskulla ja laskeutuu haltian ojennetulle kädelle. Käden ojentuessa väljän kaavun poimuissa on nähtävissä muutamia pulloja ja käärökoteloita, mutta ne katoavat näkyvistä kun käsi kaartuu nostamaan haukan Scyrahin olkapäälle.

Käytävältä kuuluu kirkkaan, nuoren naisäänen lähestyvää yksinpuhelua. "Oho, mitäköhän vastaan noin isolla kirveellä on tapeltu? Oi, hieno seinävaate! Minullekin joskus tehdään tuommoinen jossa voitan lohikäärmeen." Ovesta sisään astuu vaaleanpunaiseen mekkoon pukeutunut maahinen seurassaan valkoinen nuori tiikeri. Molemmilla on päässään iso, vaaleanpunainen rusetti. "Hei, druidiope lähetti minut tänne, joku juttu piti hoitaa? Olen Anna Catarina Bianca, mutta kaverit sanoo Kiti. Tämä on Mimi", hän sanoo eloisasti ja osoittaa tiikeriä.

Kiti laskee täyden reppunsa oven viereen. Repussa on kiinni remmeillä joka sortin seikkailujatarviketta, päällimmäisenä suuri, vaaleanpunainen, sydämenmuotoinen kilpi. Kiti huomaa vapaan tuolin Razkiv-Lur-Pa:n vieressä, ja hypähtää siihen istumaan. "Hei, sinähän olet Varisiasta? Olen Ana Ekaterina Bela. Hienot tatskat!". Välittämättä saako vastausta Kiti alkaa katsella uteliaana ympäriinsä, heilutelleen pieniä jalkojaan jotka eivät isolta tuolilta yllä maahan. Mimi-Tiikeri seuraa Kitiä ja asettuu makaamaan tytön tuolin viereen.

"Hä? Joo oon mä. Ja tolla kirveellä on piesty vaikki mitä. Muaki!" Hörähtää Razkiv-Lur-Pa. "Mikä sun nimi siis on?" jatkaa hieman hämmentyneenä.

"Varisiassa olen Ana Ekaterina. Kotona olin Anne Katrine, mut kun lähdin etelään niin eri maissa se sanottiin eri tavalla. Se oli hauskaa, nii aloin käyttää niitä nimiä. Bela, tai Bianca tai Valkonen, tulee tukasta," Kiti vastaa ja heilauttaa lumenvalkeita hiuksiaan. "Mut sano Kiti vaan", hän jatkaa ja kikattaa päälle. Pieni maahistyttö ei vaikuta pelkäävän arpista shoantimiestä ollenkaan, vaan suhtautuu häneen jopa luontevammin kuin muihin paikallaolijoihin.

Scyrah tuijottaa hetken maahista, mutta nyökkää sitten hymyillen ja kääntää huomionsa kapteenin puoleen, ja kysyy: "Olemmeko valmiita aloittamaan, vai vieläkö odotamme jotakuta?"

Jamir katselee muita ja kanssa kääntää katseensa kapteenin suuntaan Scyrahin esitettyä kysymyksenä.

Tuolin selkänoja ryhmää vasten käännähtää pikaisesti ympäri, paljastaen vihdoin ryhmän kapteeni Alissa Moldreservan. Tulipunaiset hiukset ovat tiukalla poninhännällä, ja hänen kasvoillaan on tuima, suorastaan ärtynyt ilme. Ei vaikuta lainkaan siltä, että ärtymyksen syynä olisi kuitenkaan kuumuus. Looshin käytävillä on puheltu, että nainen kapusi Galtin pohjamudista yhdeksi arvostetuimmaksi tiennäyttäjäkapteeniksi. Hän katsellaan käy läpi kunkin ryhmän jäsenen ja huokaisee. "Minä pyydän parhaita tiennäyttäjiä ja he lähettävät teidät. Olenpas onnekas."

Kapteeni jatkaa välittömästi puhettaan. "Järjestön paras yhteys Osirioniin, suurlähettiläs Dremdhet Salhar, ilmoitti minulle tänään aamulla hänen cheliaxilaisen vaimonsa, leidi Anilah Salharin, kidnapatuksi ja orjuutetuksi", hän selostaa, tuhahtaen lopulta vain jatkaakseen puhettaan. "Tavanomaisesti emme välitä rotan silmämunan vertaa kuka oli tai ei ollut orjuutettu Absalomissa, mutta Salharin kautta saamme parhaiten tarpeelliset byrokraattiset paperit Osirionin hautatutkimusmatkoja varten. Tämän suhteen haluamme säilyttää ja koska suurlähettiläs teki selväksi sen olevan vaakalaudalla, minut ohjastettiin keräämään parhaat jäsenet kasaan ja hoitamaan homma." Kapteeni pitää lyhyen tauon, naputtaen kuitenkin pöytää sormillaan hermostuneesti, kopinan kaikuessa suuressa neuvottelusalissa. "Etteköhän te suoriudu."

"Salhar ei ole eilisen teeren poika ja istunut odottamassa kotonaan vaimonsa pelastamista. Hänen omat agenttinsa ovat etsimässä johtolankoja ja löysivät yhden moisen. Eräs yksisilmäinen andoraani, puruaddikti Fredrik, on tunnettu aatelisten myymisestä tai myymisen avustamisesta ulkomaisille markkinoille, jotka kaipaavat kotiorjia. Se on äärimmäisen laitonta, joka tekeekin siitä tavanomaista tuottavampaa. Salharin agentit vakuuttavat Fredrikin taskujen tyhjenevät Toiseen Mahdollisuuteen, se on puruluola sataman laidalla Lätäköissä. Siinä kaikki millä pääsette alkuun. Kiirehtikää. Tulevaisuuden osirionimatkamme ovat teidän käsissänne."

Jamir vähän kurtiselee kulmiaan kapteenin puheelle. Vähäsen vaikuttaa sarkastiselta tämä meidän kapteenimme, hän ajattelee. "Ei huolta, hoidamme homman", Jamir huikkaisee huolettomasti kapteenille.

"Tuota, mitä on puru?" kysyy Razki-Lur-Pa.

"Huume", kapteeni vastaa lyhyesti ja katsoo hyvin odottavasti tiennäyttäjiä.

Jamir: Knowledge (all) +3. Jamir soittelee luuttuaan ja koittaa samalla kuumeisesti miettiä mitä hän on kuullut "Toisesta Mahdollisuudesta" ja paikallisewsta orjakaupasta.

Toinen mahdollisuus on alamaailman räkälä, mistä purunarkkarit haalivat päivittäiset annoksensa. Se on, kuten sanottu, satamien laidalla Lätäköissä.

Kiti: Knowledge (nature) +8 "Mennään sinne ja pyydetään Frediä antamaan Anni takas. Kyl se suostuu kun kerrotaan kui tärkee se on. Helppo homma", Kiti sanoo luottavaisesti ja muistelee: "Puru... olikos se niitä aineita mitä jotkut shamaanit käyttivät?"

Kitin luonnontietämys ei auta selvittämään, minkälainen huume puru oikein on.

Scyrah: Knowledge (local) +8, Profession (merchant) +5 Orjakauppa ei ole ennenkuulumatonta Qadirassakaan, mutta aatelisten kauppaaminen kuulostaa tarpeettoman ongelmalliselta. Scyrah miettii olisiko joskus kuullut tästä Fredrikistä.

"Pureksitaanko sitä?" syventää Razkiv-Lur-Pa aiempaa kysymystään.

"Vai että andoraani orjakauppias", Kyra ajattelee itsekseen juodessaan nopean kulauksen vesileilistään. "Hänellä ei varmaan ole liian monia ystäviä Andorassa..." Kuullessaan Razkivin kysymyksen Kyra vilkaisee ensin shoantimiestä ja sitten kapteenia, ja kiirehtii vastaamaan. "Tuota, Toisen Mahdollisuuden asiakaskunta osaa varmasti vastata tuohon ja kaikkiin muihinkin kysymyksiisi, joten mitäpä jos lähtisimme kyselemään?" hän ehdottaa lempeästi, nousten samalla rauhallisesti tuoliltaan.

Pystyyn noustuaan Kyra heilauttaa laskostetun viittansa tuolin selkämykseltä ylleen ja viitan naruja solmiessaan kysyy muita katsellen: "Otatteko te muut reppujanne mukaan? Itse ajattelin ehkä jättää omani tänne säilöön, tuskinpa ainakaan välittömästi olemme jättämässä tätä armasta kaupunkiamme taaksemme."

Kiti: Mukana char-sheetin on-person itemit "Ainiin, kaikki kamat on vielä repussa!" kiljahtaa Kiti ja rientää kaivelemaan varusteitaan esiin. "Sankarilla pitää olla miekka, ja tuo pitää olla, ehkä tuo. Talvivaatteet, ei... eikä noita", hän mutisee itsekseen ja kiinnittää vyölleen sapelin sekä useita pusseja. Lopuksi hän heilauttaa kilven selkäänsä ja ottaa käteensä kiemuraisen, sään vaalentaman puusauvan. "Valmis! Tule, Mimi!" hän huudahtaa innokkaasti. Tiikeri astelee Kitin vierelle rauhallisesti.

Alissa Moldreserva alkaa naputella hermostuneesti pöytäänsä. "Jahkailetteko siinä vielä vai lähdettekö? Aikaa ei ole hukattavaksi!" hän suorastaan huutaa äänen kohotessa ja naaman punertuessa. Tosiaan, kapteeni on tunnettu lyhytpinnaisuudestaan.

"Mennään, mennään", Jamir sanoo hämmentyneen näköisenä kapteenille. Oven ulkopuolelle päästyään hän mutisee hiljaa itsekseen tiukkapipo ja alkaa järjestellä tavaroitaan. "Se on ihan totta, en tarvitse tätä kaikkea kapungilla. nämä voisin jättää tänne loossiin", hän sanoo muille tunkiessan vähän tavaroita yhteen säkkiin.

"Ja onnea ja menestystä sinullekin, kapteeni" Kyra ajattelee kävellessään ulos huoneesta. Jamirin mutinan kuullessaan hän hymähtää ja vastaa hiljaiseen, mutta hilpeyttä kuplivaan äänensävyyn: "Toden totta, toden totta! Mutta kaipa meidän pitäisi olla vain iloisia, että kapteenimme ottaa komentavan upseerin tehtävänsä ah-niin-vakavasti?" Papittaren kasvoilla väreilee ilkikurinen ilme, joka kuitenkin pyyhkiytyy pois Jamirin alkaessa järjestellä tavaroitaan.

"Juu, tässä lähellä onkin tarkoitukseen sopiva huone, voimme varmasti kaikki jättää sinne tavarat, joita emme välittömästi tarvitse. Siis, ketkäs kaikki sinne halusivatkaan jättää tavaroitaan...? Ainakin sinä Jamir ja Kiti" - Kyra nyökkää ystävällisesti maahisneidolle - "ja minä... Entäpä te Razkiv, Scyrah...? Mietin vain, että jos jonkun ei tarvitse jättää tavaroitaan, niin voimme minun puolestani hyvin sopia, että kokoonnumme uudestaan sisäpihalle pienen hetken päästä, jahka olemme valmiit tavaroinemme."

HUOM HUOM! Tämän kommentin YLLE VOI kirjoittaa tekstiä, laitoin vain jo valmiiksi Kyran toimet. -Shade

Kyra: Reppu pois, köysi mukaan repusta.
Edelleen light load. Muutokset merkattu
hahmolomakkeeseen.

Kyra johdattaa toverinsa tavaroiden säilytyshuoneeseen, jonne hän itse jättää reppunsa. Repusta Kyra ottaa mukaansa vain aiemmin ostamansa köyden, jonka hän kieputtelee löysälle kerälle ja solmii sitten molemmat päät yhteen. Tekemänsä silmukkakasan hän pujottaa ylleen viittansa alle siten, että kerän toinen pää on vasemmalla hartialla ja toinen pää laskeutuu vinosti oikealle lanteelle: köysi on kuin hyvin rujo ja moninkertainen kunnianauha.

"Jaa, eiköhän meille yksi köysikin riitä", Jamir toteaa ja poistaa lisää tavaraa kantamuksistaan. "No oikeastaan jos jätä lopulta repunkin", hän tuumii keventäen itseään lisää.

Kiti juoksee huoneeseen ja heittää huolimattomasti reppunsa lähimpään nurkkaan. Hän on hyvin innoissaan ensimmäisestä tehtävästään polunnäyttäjissä, eikä yritä peitellä sitä ollenkaan vaan touhottaa ympäriinsä välillä höpöttäen lähimmälle toverille: "Jännää!" tai "Kivaa, oikee tehtävä!". Sähellettyään hetken hän kutsuu: "Tule, Mimi! Mennään!" ja lähtee ulko-ovea kohti tanssahdellen, tiikerin seuratessa vähäeleisesti perässä.

Scyrah seuraa muita ja jättää reppunsa huoneseen. Varsijousen ja vasamat hän heittää selkäänsä, ja miettii ollaanko tässä hieman ylivarustautumassa. "Toisaalta, Lätäköissä näkyvä aseistus voi kuulua ihan normaaliin asustukseen…" Scyrah lähtee kohti uloskäyntiä, ja sanoo: "Noniin, eiköhän lähdetä. Tunteeko joku tien Toiseen mahdollisuuteen?"

Jamir: Knowledge local +3 "Juu valmis, mennään vain. Sehän oli sataman laidalla lätäköissä, tuota, tuota... No ehkä muistan matkalla tarkemmin. Ja ainahan sitä voi kysyä neuvoa", sanoo Jamir jättäessään tavaroitaan pois kannosta.

Jamir tietää missä Toinen Mahdollisuus sijaitsee. Kyseissä paikassa kuitenkin liikkuvat isot rahat, puru kun ei ole halpaa.

Razkiv-Lur-Pa noukkii kaikki tavaransa ja on lähtevän näköinen. "Niin se siis nousee päähän?" Aihe selvästi kiinnostaa shoantia. On käyttänyt päivittäisistä kokonaisista lauseistaa jo kolme aiheeseen.

Jamir katsoo Razia. "Hei Razi, ei niitä kannata käyttää. Anna tanssin ja musiikin pitää huoli kuupastasi", hän sanoo. "Niin kai sinua saa kutsua Raziksi?" hän jatkaa pienen hijaisuuden jälkeen jääden katsomaan Razkiv-Lur-Pa:ta ehkä vähän ilkikurinen pilke silmäkulmassaan samalla kuin hän vinkkaa silmää Kitille.

Razkiv-Lur-Pa tuijottaa Jamiria.

Kyra seuraa Scyrahia ulos huoneesta. Köyden mukaanoton lisäksi hän siirteli aseita vyöllään niin, ettei aivan enää kuulosta yhden naisen perkussioyhtyeeltä, vaikka rengaspaidan kilahdukset paidan alta ovat edelleen selvästi kuuluvia.

"Tanssiminen on parasta", sanoo Kiti ja hymyilee Jamirille ja Razkiv-Lur-Pa:lle. Maahinen liikuskelee levottomasti ja kurkistelee mitä varusteita muut ottivat mukaansa. Hän ei selvästi malta enää odottaa, ja pian huudahtaakin: "Me mennään jo, ottakaa kiinni!". Tämän jälkeen hän juoksee tiikerin kanssa ulos polunnäyttäjien tiloista, lämpimään Absalomin päivään. Pihalta kuuluu vielä iloinen huuto: "Kesä! Aurinko! Lämmintä!".

Kyra kävelee maahisen perään, hymyillen itsekseen sekä huvittuneisuudesta, että silkasta maahisesta tarttuvasta ilosta. "Suokoon Sarenrae, että hän saisi säilyttää hyväntuulisuutensa läpi tehtävän", papitar ajattelee itsekseen astellessaan viimeiset askeleet rakennuksen suojista auringonsäteiden moukaroitavaksi.

Razkiv-Lur-Pa lähtee muiden perään ristiriitainen ilme kasvoillaan. Ihme sakkia nämä poluttajat... tuumaa hän mielessään. "Mimmosta seutua se Lätäköt on? Tarviiko laittaa peltiä päälle?" tämän todettuaan mulkaisee repusta törröttävää suomupanssariaan.

"Jos pitäisi nimetä paikkoja Absalomissa, jonne en menisi varustautumatta, niin lätäköt olisivat kyllä kärkisijoilla", Jamir vastaa Razkiv-Lur-Palle.

Shoanti ryhtyy varustautumaan manaten Sarenraen lämpöä kylmimpään helvettiin natiivilla kielellään. "Hei pätkä jeesaa vähä." pyyntö kohdistuu Jamiriin.

Jamir vain hymyilee vähän kuulleessaan pätkä-nimityksen. Ehkä tästä ryhmästä saa 'rautakangettoman', hän tuumii. "Tietysti kamuseni", hän vastaa ja auttaa parhaansa mukaan.

Scyrah lähettää haukkansa yläilmoihin, ja lähtee taivaltamaan kohti Lätäköitä. "Toivottavasti nyt ei ole nousuvesi, niin ettei ryhmämme pienikokoisimmat joudu uimaan loppumatkaa", hän hymähtää.

Lätäköt

Ryhmä ennen pitkää saapuu kuuman auringon saattelemina kostean tunkkaisiin Lätäköihin. Sää ei tee alueesta yhtään sen miellyttävämpää, päinvastoin. Likainen vesi oikein muhii lämpimässä kosteudessa, haisten entistäkin iljettävämmältä. Tyyni sää vastaavasti pitää huolen siitä, ettei lemua pääse pakoon. Etova ympäristö on tehnyt Lätäköiden kadut autioiksi.

Todentotta Jamir löytää Toisen Mahdollisuuden, joka näyttää enemmänkini viimeiseltä mahdollisuudelta. Puolilaho hökkeli on koruton, sen ikkunat ovat maalattu pimeiksi, vaikkakin maali on niin ikkunoista kuin seinistäkin alkanut rapistumaan. Oven lähettyvillä paksu ja imelä haju tunkee läpi.

Joukkion hetkeksi pysähdyttyä Kyra katselee masentuneena kaapunsa helmoja."Saatan joutua polttamaan tämän", hän ajattelee. Parantajana hän oli tottunut jos jonkinlaisiin roiskeisiin, mutta tämä..."YYYyyyh." Jopa paikan ilma tuntui suorastaan väreilevän sakeanaan erilaisia kuumeita, tulehduksia ja märkiviä paiseita. Puistatus kulkee papittaren vartalon läpi ja vain vaivoin hän saa nostettua katseensa ja estettyä itseään kanavoimasta Sarenraen parantavaa energiaa. Edessä kyhjöttävä rakennus ei kuitenkaan merkittävästi paranna Kyran mielialaa ja jälleen kerran papitar muistaa, miksi niin harvoin kulkee Lätäköissä tarjoamassa palveluksiaan. "Jotkin paikat sitä vain ovat tuomittuja jo alusta lähtien...eikö totta?" hän sanoo, tajuamatta puhuvansa ajatuksensa ääneen. Sitten, havahtuen ajatuksistaan hän vilkaisee Razkivia: "Sinähän olit kiinnostunut purusta, vai mitä? Haluatko mennä edeltä?"

"Hurmaava naapurusto", Scyrah huokaisee kasvojensa suojaksi kietomansa huivin läpi. "Toimeksi nyt, niin päästään poiskin täältä." Hän on aikeissa avata oven, mutta käsi pysähtyy juuri ennen kuin koskettaa oven kahvaa. Tuijottettuaan hetken sen lian ja rasvan tahrimaa pintaa, Scyrah nappaa hihastaan kangaspalan kätensä suojaksii, ja tempaisee oven auki. "Teidän jälkeenne", haltia kumartaa ja viittaa kädellään.

"Yäk, uiminen on kivaa mutta tää on vähän ällöä", Kiti sanoo tullessaan hiukan muiden jälkeen paikalle, maahisen lyhyet jalat kun hidastavat hänen kahlaamistaan vedessä. Vaaleanpunainen mekko on alaosastaan muuttanut sävyään ruskemmaksi, ja Kiti koittaa vääntää sitä hieman kuivemmaksi astuessaan matalamman veden alueelle. Huomatessaan että muut ovat löytäneet Toisen Mahdollisuuden hän kuitenkin unohtaa mekkonsa ja juoksee ovelle, pudottaen helmansa takaisin likaiseen veteen. "Ai tämmönen se on? Haisee hassulta", hän sanoo ja tunkee pidempien tovereidensa välistä ovesta sisään jotta pääsee näkemään mimmoinen oikea purukolo on. Märkä tiikeri jää ulkopuolelle, tuoden pikantin lisän hajumaailmaan.

: Jamir: Perception +6, stealth +10, Diplomacy +3 Jamir puikahtaa avonaisesta ovesta vikkelästi sisälle.

"Toi meni jo." vastaa Razkiv-Lur-Pa Kyralle ja viittoo ovesta sisään kädellään ja astelee sisälle katsellen ympärilleen. Hakee katseellaan sahanjauhoa.

Kyra on hädin tuskin ehtinyt toipua kahden pienen ohisyöksyneen hahmon aiheuttamasta hämmennyksestä, eikä pysty kommentoimaan Razkiville mitään, kun tapahtumat alkavat yht'äkkiä vyöryä eteenpäin nopeasti.

Ennen kuin Jamir ehättää edes oven toiselle puolelle Kitin seuraksi, kaikki huomaavat kuinka paksut seinät ovat pitäneet sisällään melkoisen mölyn. Toisessa Mahdollisuudessa on käynnissä täysi rähinä. Ilmiselvästi aineitaan pössytelleet narkkarit yrittävät napata otetta heiveröisestä yksisilmäisestä miehestä, joka sinnikkäästi notkuvan pöydän päällä potkii muita kauemmaksi. Puruluolan kauimmaisessa nurkassa näkyy ilmiselvästi hakattu hahmo, ja sen ympärillä ryhmä narkkareita. Baaritiskin vieressä, takaoven edessä seisoo tuimakatseinen keleshi verinen sapeli kädessään. Hänen edessään lattialla makaa voimakkaasti verta vuotava ruumis. Puruluolassa on myös muita, irrallisia käsikähmöjä, jotka vaikuttavat olevan lähinnä taisteluhurmoksen tulosta kuin tarkoituksellista.

Ainakaan välittömästi kukaan ei vaikuta kiinnittävän kaaoksessa sisääntulijoihin erityistä huomiota.

Scyrah ei halua vetää suuremmin huomiota itseensä, mutta nappaa varmuuden vuoksi varsijousensa esiin, ja lataa sen.

Kiti: Cast stabilize ruumiiseen, trick: Heel, Handle animal +9. Kiti katsoo joukkoa ärtyneenä, ja huutaa kirkkaalla äänellään kaikin voimin: "Lopettakaa!". Hän taikoo verentyrehdytyksen onnettomaan maassamakaajaan, ja vielä kutsuu: "Mimi, vierelle!"

Ruumis on loitsun kantomatkan ulkopuolella, ja tiikeriä etoo puruluolan lemu. Kyra tunkee Razkivin ohi sisälle röttelöön Mimin tiikerittömälle puolelle, vetää esiin sapelinsa vaikuttaakseen riittävän uhkaavalta ja huutaa yksisilmäistä miestä ahdistelevalle joukolle: "Hei te siellä, jättäkää Sarenraen nimeen Fredrik rauhaan!"

Siinä samassa kun Kyra nappaa sapelinsa, viheltää puruluolan omistaja sormillaan ja takanurkan pöydän takaa hyppää esiin vihainen koira. Myös Fredrikiä ympäröineet narkkarit kääntyvät teitä kohti keleshin heiluttaessa sapeliaan.

Jamir: 5ft sterp n10 ja ruoska (move) ja tikari (move) esiin "Hienoa. Kyran kanssa olisi kiva pelata. Kaikki kortit pöytään heti", Jamir ajattelee napatessaan aseita esiin ja väistyessään oven edestä.

Fredrikiä ahdistelleet narkkarit nappaavat käsiinsä pikaisesti jotain aseeksi kelpaavaa, lähinnä rikkinäisiä tuolinjalkoja ja rikkinäisiä lasipulloja. He jäävät tuijottamaan Kyraa pahasti.

aid Kyran diplo/bluff/intimidateen -2:lla "ETTE OO KUSEMASSA MUN EKAA TEHTÄVÄÄ!" karjuu Razkiv-Lur-Pa ja vetää kirveensä esiin.

D (koira) ruutuun M9. Koira säntää nurkastaan haukkuen vimmatusti ja ehättää vain Kyran vierelle.

Keleshimies sen sijaan lähestyy sapeli ojossa Kyraa. "Te haluatte verta? Saamanne pitää!" hän karjuu. Hän lähestyy ryhmää, rymistäen baarijakkaroiden lomassa.

move 10ft, light crossbow attack +3, 1d8 (19-20 x2) Scyrah ryntää kyyryssä sisään huoneeseen, ja yrittää hahmottaa tilannetta. Päästessään Jamirin viereen, hän havaitsee Kyraa kohti ryntäävän vihaisen hurtan, ja täräyttää tätä varsijousellaan.

Vasama viuhuu ohi ja jää töröttämään puiseen seinään. Keleshimies ei selvästi arvosta seinien tärvelemistä.

Kiti: Equip shield, ready attack jos joku yrittää lyödä. Trick: Defend HA +9, Fredrik. Kiti huutaa: "Halutaan vaan jutella Fredrikille! Mimi, suojaa yksisilmää!" Hän ottaa kilven käteensä ja tarkkailee sen takaa varuillaan, tunturikoivusauva toisessa kädessään valmiina jos joku ryökäleistä käy kimppuun.

Tiikeri tottelee käskyä.

Kyra: 5 ft-step: ensijaisesti ruutuun M11,
mutta jos Scyrah on siinä, niin sitten ruutuun
M10 Jamirin(N10) viereen. Ready action: fighting
defensively koiraan, jos hyökkää. Attack -4, AC 16.

"Juuri verta me emme halua!" Kyra huutaa turhautuneen kuuloisena, ottaen sivuaskeleen, mutta pitäen sapeliaan edelleen valmiina. "Päinvastoin, haluamme lopettaa järjettömän verenvuodatuksen tässä huoneessa! Kutsukaa nyt koiranne pois, meillä ei ole mitään halua vahingoittaa viatonta eläintä. Pitäkää tuota" - Kyra nyökkää kohti seinässä väpäjävää nuolta - "varoituslaukauksena. Kerro minulle, mitä järkeä on siinä, että olemme tulleet Qadirasta asti tänne asti vain vuodattaaksemme toistemme verta?!" Viimeisen lauseen Kyra huutaa metakan yli keleshiitiksi, kuulostaen äärimmäisen turhautuneelta tilanteen järjettomyyteen.

Jamir: 5tf steppi N9, ready action jos vastustajat jatkavat hyökkäystään, niin attack tikari +3, 1d3, 19–20/x2. Diplomacy 3

"Kukaan meistä ei ole vielä vuodattanut verta, joten jos rauhoitumme vähän", Jamir lisää aloittaessaan koiran taakse kiertämisen.

Tiikeri Mimi tottelee käskyä ja hypähtelee muristen Fredrikin luokse häntä puolustaakseen. Tätä ei Fredrik eivätkä muutkaan narkkarit oikein tunnu ymmärtävän. Pelonsekaisissa tunteissa kaksi narkkareista lähestyvät mätkimään puisilla klapeillaan. Toinen miekkosista onnistuu jopa kalauttamaan pienen muiston mustelmasta Mimin kylkeen. Mimi ei tätä ota mukisematta ja puraisee ison haavan narkkarin pohkeeseen. Tämä mies kiljahtaa kivusta, muttei muuten tunnu reagoivan kipuun.

Viimeinen narkkari ottaa askeleen eteenpäin ja koittaa mätkiä hullua tiikeriä. Huumehuuruissaan narkkari hutkii ohi.

disarm (provoaa) +5 Razkiv-Lur-Pa ärähtää ja säntää tiikerin vierelle ja yrittää hujauttaa lähemmältä narkkarilta aseen kädestä. Vastukset eivät vaikuta oikean tappelun arvoisilta, pikemminkin säälittäviltä pikkurikollisilta. Arvatenkin laskevat alleen jos niiltä vie kepin kädestä.

Razkiv on ruudussa K10. Razkiv ottaa narkkarilta puisen klapin pois kädestä kuin tikkarin lapselta. Narkkari jää toljottamaan hölmistyneenä, mutta ei yhtään sen viisaampana.

Kyra ottaa 4 vahinkoa. Koira on saanut jo kerran ohjeet ja se noudattaa mestarinsa käskyjä. Kyra yrittää sohaista sapelillaan koiran niskaa, mutta isku menee ohi. Koira sen sijaan onnistuu iskemään hampaansa Kyran nilkkaan, sotkien Lätäkön likavesien kuraamaa kaapua myös vereen.

Myös Jamirin isku menee karvan verran ohi koirasta.

Huomatessaan ovesta syöksyvän toinen toistaan aseistautuneempia miekkosia, ottaa keleshimies aivan toisen otteen tilanteelle. Miekkonen hyppää selälleen tiskille ja rullaa itsensä tiskin taakse. Hän jää tiskin taakse.

Kuva päivittyy myöhemmin

Prescience (käytä jos parempi kuin attack roll), lataa, ammu (ranged attack +3) "Kutsu pois saastainen rakkisi, ja tule esiin kädet ylhäällä", Scyrah huutaa kelishiksi ladaten samalla varsijouseensa uutta vasamaa. Odottamatta kuitenkaan vastausta hän nostaa jousen ylös ja tähtää Kyran jalkaa raatelevaa koiraa. Samalla aika nyrjähtää hieman sijoiltaan. Pientä huimausta tuntien Scyrah näkee niin nykyhetken kuin utuisan haamukuvan siitä mitä hetken päästä tulee olemaan. Scyrah hengittää syvään ja painaa liipaisinta, nähden vasaman kiitävän päin kohdettaan jo hetkeä ennen kuin tuntee tärähdyksen olkapäässään.

Scyrah ei osu koiraan vasamallaan edes vaihtoehtoistodellisuudessa.

Kiti: Disarm, CMB +1. Provoke AoO. Kiti vilkaisee Razkiv:ia ja toteaa: "Ui, hieno temppu!" ja päättää yrittää samaa itsekin. Hän juoksee lähimmän yhä aseistetun narkkarin viereen ja koittaa huitaista sauvallaan tältä aseen kädestä.

Kiti ottaa 1 pisteen vahinkoa (vau). Kitin yrittäessä sohia narkkarin puuklapia pois tämä onnistuu saamaan lyönnin Kitin päähän. Rusetti tosin pehmustaa iskua erittäin hyvin, ja tästä rusetista hämmentyneenä narkkari ei äkkää pidellä puuklapia tarpeeksi tiukasti kädessään. Kiti saa pudotettua narkkarin kädestä aseen lattialle.

Aseettomuus ei kahta junkkaria vaivaa, vaan he yrittävät käydä käsin kiinni vihollisiinsa. Selvästi äkämystynyneenä rusettinsa pilaamisesta Kitin kimppuun käyvä saa sauvasta suoraan päähän. Narkkari hoipertelee lyhyen hetken ja kaatuu tajuttomana maahan ainokaisesta iskusta.

Toinen narkkari osaa sentään pidättäytyä tiikerin halaamisesta, mutta kokeileekin sitten Razkivin syliä. Tästä ei Varisian kasvatti hirveämmin perusta, ja tempaiseekin pään miekkoselta pois. Verta, verta, ja lisää verta. Razkiv pukeutuu nyt punaiseen.

Mimi äkkää kaiken punaisen suihkun keskellä, että viimeinen pöydän ympärillä pyörivä narkkari yrittää sekasorron turvin napata Fredrikin viimeistä kertaa mukaansa. Tottelevaisena rusettitiikerinä Mimi loikkaa narkkarin viereen ja puree ja kynsii ja viipaloi. Narkkari, selvästi jo pelonsekaisena, onnistuu torjumaan monet tiikerin hyökkäyksistä, mutta yksi kynsistä viiltää suuren haavan koko käden pituudelta. Narkkari huutaa kivusta ja pitelee käsipoloistaan hoiperrellen entistä heikomman näköisenä. Jostain syystä, liekö purun tekosia, ei narkkari hahmota todellisuutta ja heilauttaa puuklapiaan vielä kerran; ohi. Hienon piruetin saattelemana viimeinenkin narkkari lysähtää lattialle.

Kaikki ruudut, missä selvästi on tuoli, ovat difficult terrainia. Pöydät ovat 3 jalkaa korkeita. Inska
24 Elo
18 Scyrah
16+ Kiti
14 Mimi (tiikeri)
10 Razkiv
7+ Kyra
7 Jamir
7- Koira

Razkiv liikkuu tiskin päälle ja ready actionina lyönti jos liike riittää lyöntietäisyydelle. Provosoinee kiivetessä tiskille.

Razkiv-Lur-Pa katsoo hämmentyneenä narkkarin päätöntä olemusta. 'Millähän refleksillä minä tuon listin. Helle kiristä liikaa pinnaa.' Säntää kuitenki tiskin takana värjöttelevää miekkosta kohti ja karjuu "Säilä maahan tai minä suutun!" Jos heppu ei tottele, lyö Razkiv tätä kirveellään.

Razkiv ryntää taidokkaasti huojuvia baarijakkaroita portaina käyttäen tiskin päälle ja näkee tiskin takana kyhjöttävän keleshimiehen säkki toisessa kädessään. Tämä selvästi huomaa Razkivin ja katsookin tätä hiukan pelonsekaisin tuntein.

Kyra fighting defensively -4
attack -4, 1d6+2/18-20/x2+2(fire)
AC 16

Kyra humauttaa edessään edellen ärisevää koiraa sapelillaan, parhaansa mukaan sen hampaita vältellen, huutaen tiskin takana kyyristelevälle keleshiittimiehelle keleshiitiksi: "Olet kurja pelkuriraukka, joka teettää likaiset työnsä toisilla! Menetkö edes huussin yksin?! Varrohan jahka saan sinut käsiini!"

Kyra silpaisee sapelillaan koiran niskan auki, liekkien leimahtaessa iskun voimasta. Koira uikahtaa ja lopsahtaa lattialle.%

Kyran voitettua koira Jamir siirtyy tarkastamaan mikä on freetun kunto. Fredrik vaikuttaa olevan vain hätääntynyt ja katselee ympärillään tapahtuvaa verilöylyä.

Keleshimies alkaa pinkoa kohti takaovea, mutta Razkiv pitää lupauksensa ja lyö suurkirveellä valtavan iskun miekkosen selkään, joka iskun voimasta lysähtääkin lattialle verta vuotavana.

Keleshimiehen kaaduttua Fredrik tuntuu virkoavan tajuihinsa ja alkaa sännätä ulko-ovea kohti. Kuitenkin huuruissaan hän kompuroi ja kompastuu lattialla olevan narkkarin irtonaiseen päähän. Fredrik yrittää vimmatusti nousta ylös, mutta hän näyttää enemmän kalalta kuivalla maalla yrityksessään, verisen lattian ollessa yllättävän liukas.

Taistelu ohi.

Razkiv-Lur-Pa tuhahtaa ja pyyhkii verta vaatteistaan. "Idiootteja. Tuo etenkin." Osoittaa päätöntä narkkaria. "Tää ei ihan täysin kuollu." Seuraavaksi osoittaa sapelimiestä. "Saako täältä vettä?" Viimeinen osoitettu yleisesti herättämään keskustelua.

"Koko tämä taistelu oli täysin järjetöntä verenvuodatusta!" Kyra puuskahtaa tuskastuneena ei-kenellekään nilkuttaessaan kohti tiskin takana viruvaa keleshiittimiestä, pyyhkien samalla sapeliaan kaapunsa jo ennestään veriseen helmaan. Maahisneidon kohdalla papitar pysähtyy, laittaa aseen tuppeen ja koskettaa anteeksipyytävästi Kitin olkapäätä. "Voisitko ystävällisesti vilkaista, voiko tuon koiran hyväksi tehdä vielä jotain? Toivon kovasti, etten tappanut sitä..." Kyra sanoo, kuulostaen hyvin surulliselta, vilkaisten sitten maassa sätkivää Fredrikiä ja jatkaa matkaansa päätään pudistellen.

Päästyään tiskin takana maassa makaavan keleshiittimiehen luokse Kyra kohottaa katseensa tiskillä seisovaan veriseen barbaariin. Kuulostaen vain lievästi pahoinvoivalta papitar kysyy: "Razkiv, voisitko tulla pitelemään häntä" - potkaisee kevyesti keleshiittin nilkkaa - "hetkeksi? Yritän hieman parantaa häntä, mutta hän saattaa havahtua sen seurauksena. "Tosin", papitar lisää, ikään kuin ajatus olisi vasta juolahtanut hänen mieleensä, "ehkä hänen havahtumisensa ei olisi pelkästään pahasta, voisimme kysyä, missä hän pitää vettä."

"Kyllä." toteaa Razkiv-Lur-Pa ja istuu tajuttoman uhrinsa päälle.

Jamir: perseption +6 "Mutta ensin", Jamir sanoo ja tarkistaa voitetut vastustajat 'aseiden' ja muun varalta. Ihan vain varmuuden vuoksi ja poistaa löydökset. "Ainahan ne voi antaa takaisin jos siltä näyttää ja nyt kyseessä on sentään turvallisuutemme", hän ajattelee. "Vahtisiko joku meidän yksisilmäistä kaveriamme?" hän pyytää. Saatuaan valmisteltua hän kääntyy Fredrikin puoleen. "Jahas. Tiedätkin varmaan miksi olemme täällä freetu?" Jamir kysäisee häneltä.

Kiti: Kilpi takaisin selkään, Stabilize kaikkiin ketkä sitä kaipaa "Hups, ei ollu tarkotus", Kiti toteaa katsoessaan mukiloimaansa maassa makaavaa narkkaria. Kiti ottaa kilven pois kädestään ja heilauttaa sen takaisin selkäänsä. Hän alkaa taikoa ja koskettaa narkkaria sanoen: "Me haluttiin vaan jutella, mut sä kävit kimppuun". Parannettuaan kolkatun hän katselee ympärilleen ja kysyy iloisesti: "Okei, tää elää, kuka muu on rikki?" Hän huomaa koiran, huudahtaa: "Oi, koiraparka!" ja juoksee eläimen luokse parantamaan. "Ai, tuollakin! Ja tuolla!" hän jatkaa ja singahtelee ympäri huonetta hoivaamassa ketä voi. Lopuksi hän saapuu päättömän narkkarin luo, ja tuijottaa hämmentyneenä hetken vuorotellen narkkaria ja parantavia käsiään. Todettuaan turhaksi edes yrittää omilla taidoillaan, hän nappaa irtopään maasta, näyttää sitä Kyralle ja kysäisee: "Kyyraa, voiks tälle tehdä enää mitään?"

Kyra: Rebuke Death (1 use) Eloon
-> 1d4 hiparia.

Tajuttoman keleshiittimiehen ylle kyyristynyt Kyra vilkaisee irtopäätä kanniskelevaa maahista, ruskean ihon muuttuessa vielä hieman enemmän oliivinvihreän sävyiseksi, ja pudistaa päätään nopeasti. Kääntyen takaisin keleshiittimiehen puoleen Kyra yrittää karkottaa äskeisen mielikuvan mielestään, ojentaa kätensä ja antaa Sarenraen parantavan energian virrata Razkivin istuimena toimivan tajuttoman miehen kehoon.

Keleshimies lopettaa veren vuotamisen, muttei palaa tajuihinsa.

Fredrik yrittää edelleen pakoon Jamirin lähestyessä, mutta puru päässä ja veri lattialla ovat ruipelolle liikaa. Syvyysnäön puuttuminen ei ainakaan helpota asiaa. "Hä, mitä, te täällä miksi? Keitä te olette?" hän huutelee hädissään.

Kiti saa stabiloitua koiran ja yhden narkkarin. Irtopäinen on jo aika ilmiselvästi kuollut, ja yksi muu on ehtinyt vuotaa kuiviin vammojensa vuoksi.

Harppoen yli ruumiiden ja tajuttomina makoilevien ihmisraunioiden, Scyrah suuntaa kohti baaritiskiä. "Vettä! Viiniä! Virvoitetaan mielemme, ja nämä valitettavan väkivallan uhrit", hän huudahtaa etsien tiskiltä mainitsemiaan artikkeleita. "Ja tarjotaan toki myös yksisilmäiselle ystävällemme. Keskustellaan sivistyneesti, ja hän varmasti kertoo ilomielin lady Salharin kohtalosta."

Kiti asettelee pään huolellisesti päättömän ruumiin rinnan päälle, ja antaa sille vielä osaanottavan taputuksen. Tämän pikaisen seremonian jälkeen hän juoksahtaa Fredikin luokse, ja ottaa tätä kädestä johdattaakseen hänet baaritiskille, sanoen: "Hei. Olen Anna Catarina Bianca, tule, otetaan drinkki". Maahinen hymyilee valloittavinta hymyään miehelle, mutta vaikutusta hiukan lieventää kurainen ja veritahrainen mekko, samoin kuin Kitin viereen astuva yhtä verinen, yhä äreä tiikeri.

"Tämä alkaa kohta haisemaan." toteaa Razki-Lur-Pa ja ryhtyy riisumaan veristä panssaria. Istuu vieläkin mukavasti tajuttoman päällä.

Kyra vetää kätensä pois tajuttoman miekkosen ohimolta, ja tarkistettuaan hengityksen kulkevan ja vuotojen lakanneen, nousee pystyyn. Hän ei näe erityistä syytä komentaa Razkivia muuttamaan asentoaan: "Mieshän on tajuton. Ja opportunistinen pelkuri", Kyra ajattelee. Äänen hän sanoo: "Puhuiko joku viinistä?" ja katselee tiskiä toiveikkaasti.

Jamir nostaa mahdolliset löydäksensä ja keleshi miehen aseen tiskille ja palaa Fredrikin luokse. "Simulla on jotakin muille kuuluvaa ja se halutaan takaisin", Jamir sanoo ja katsoo Fredrikiä. "Voisi sanoa, että keinoja kaihtamatta, mutta sitä ennen, nostatko kätesi ylös", Jamir pyytää tutkiakseen myös hänetkin.

Narkkareilta ei juuri mitään löydy, kolikoita kolmen kultapalan edestä. Keleshimieheltä löytyy mestaritekoinen nastoitettu nahkahaarniska, mestaritekoinen sapeli sekä 10 platinapalaa. Kantamassaan säkissä hänellä on vielä lisää rahaa, yhteensä sadan kultapalan edestä erinäisiä kolikoita. Eittämättä säkissä on päivän purumyynnin tuotot.

Tarjolla hyvä sapelli ja nastoitettu medium nakhkahaarnista =). "Nämä ei voi olla muuta kuin laittomalla myynnillä saavutettuja tuloja. Sillä että ihmisiä on saatettu myrkyn orjuuteen", Jamir totetaa surullisena. "Mielestäni on vain oikein että rankaisemme tätä rikollista takavarikoimalla nämä ja ottamalle ne hyvän käyttöön", hän lisää vähän piristyneenä.

"Kannatettava ajatus", tiskin takana olevaa pullorivistöä tarkasteleva Kyraa sanoo olkansa yli. "Vähintäänkin voimme jakaa niistä saadut rahat niitä tarvitseville."

Jamir rapsuttaa päätään ja katselee touhuavaa Kyraa. "Kyllähän mekin olemme tarvitsioita", Jamir ajattelee ja päättää varmistaa että Kyra ei nyt sentään kaikkia onnistuisi jakamaan muille.

Tiskin takana ei näy mitään niin hienoa kuin viiniä. Jotain kotitekoista halpaa oluen tapaista litkua näkyy olevan suuremmissa pulloissa, ja vastaavasti pienemmissä on jotain kirkkaita nesteitä, oletettavasti viinoja. Pulloissa ei ole etikettejä.

"Yh. Eihän näitä uskalla käyttää edes haavojen puhdistamiseen, Kyra toteaa mielessään, jättäen pullot omaan arvoonsa ja siirtyen lähemmäs Jamirin, Kitin, Mimin ja Fredrikin muodostamaa nelikkoa.

Fredrik makaa lattialla vuorostaan selällään. "Hä Salhar? Ai se? Niin, hä, siis, joo, kyl mä muistan. Lemppasin naikkosen Pardu Pildapushille toimistoonsa kuopille. Massit viikon puruihin, hä!" Fredrik selittää miltei innostuneena. Hän päättää puheensa peittämällä kädellään voimakasta yskäisyään, minkä jälkeen hän kummastelee käteensä ilmestynyttä verta. Hän tosin pyyhkii sen välinpitämättömästi lahkeeseensa. Kitiä lukuun ottamatta kaikki tajuavat veren yskimisen viittaavan hänen tilanteensa romahtamiseen, Fredrik on todennäköisesti kuolonporteilla parin päivän päästä.

"Missä tämä Pardu Pildapush sitten tarkemmin pitää toimistoaan?" Jamir kysyy Fredrikiltä. "Ja kuka tämä Pardu oikein on?" hän jatkaa.

"Hä, orjakuopil, tietenki", Fredrik vastaa hämmentyneenä, pyyhkien veristä kättään vielä rääsyihinsä. "Pardu on orjakauppias, tietenki, hä."

Jamir: Knowledge local +3, perception +6. "Hhmmm", Jamir koittaa muistella olisiko hän kuullut Pardusta ja orjakuopista aikaisemmin. Miettiessään hän kävelee ympäriinsä paikan sisällä tutkiskellen paikkaa.

Jamir ei tunne ketään Pardu Pildapush nimistä henkilöä, tosin nimi viittaa vudralaiseen perimään. Tutkiskellessaan hän huomaa kaksi kuollutta osiriaanimiestä, toinen onkin saanut nähtävästi paikanpitäjän sapelista iskun, toinen murjottu puolen tusinan narkkarin toimesta.

"Ja milloin tämä kuvaamasi "naikkosen lemppaus" oikein mahtoi tapahtua?" kysyy Kyra terävään äänensävyyn Fredrikiltä.

"Hä, viikko sit", Fredrik vastaa rykäisten taas verta käteensä, pyyhkien sitä nyt jo lattiaan.

Scyrah: Knowledge (local) +8, Profession (merchant) +5 Scyrah jättää turhautuneena baaritiskin tutkailun sikseen, tämän antimia on parempi olla maistamatta. Pardun nimen kuulleessaan hän miettii onko kuullut sen jossain aikaisemmin.

Pardu Pildapush ei henkilönä sano hänelle enempää kuin Jamirille, mutta tietää Pildapushin toimiston tosiaan olevan orjakuopilla, Kurjuuksien kujalla. Scyrah ei muista myöskään koskaan tehneen kauppaa kyseisen herrasen kanssa.

Razkiv-Lur-Pa näyttää vajonneen ajatuksiinsa putsaillessaan varusteitaan. Mutisee hiljaisella äänellään shoantien taisteluriittien avainlauseita. Vaikka onkin melkoisen varma, ettei moinen jämänujakka kiinnosta esi-isiä tahi korkeampia jumalia. Jahka on saanut pahimmat roiskeet yltään, lausuu hän: "Mihin seuraavaksi?"

"Odotas. Tarkistan vielä nämä kaksi. Näyttävät olevan valitettavasti kuolleita", Jamir totetaa muille samalla kun tutkii myös näiden taskut vinkkien ja tavaroiden varalta. "Fredrik, olivatko nämä kavereitasi ja miksi muuten nuo narkkarit olivat kimpussasi?", Jamir kysäisee freetulta.

"Hä, ei", Fredrik aloittaa tavanomaiseen tyyliinsä. "Jotai ukkoja, tuli mua hakee, yks rupes riuhtoo mua messiin, Elo astu kuvioihin, piti sanaharkkaa, toinen jantteri otti sapelinsa, Elo pisti kylmäks, nää muut kai hokas että mussa on rahaa kiinni, nekin lähti perää. Jannut kai hakkas toisen ku luuli et sil ois pätäkkää. Onks teil, hä?"

Sapeli = scimitar "Kyra, sinun varmaan kannattaisi ottaa tuo roiston sapelli omaan käyttöösi, näin ase joka on mahdollisesti tappanut viattomia tulisi parempaan käyttöön", Jamir sanoo Kyralle. "Ja otetaan nuo muutkin tavarat kantoon, jos jaksatte", Jamir lisää muille viitaten tiskillä olevaan haarniskaan.

Kyra: Mw scimitar käyttöön, 4 lbs, edelleen light load. "Hyvä idea, Jamir", Kyra virkkoo ja nostaa sapelin varovaisesti pöydältä, tunnustellen sen tasapainotusta ja pyyhkien veriroiskeet pois terästä. Ollen ilmeisesti tyytyväinen aseen ominaisuuksiin Kyra laittaa uuden sapelin vyölleen. Tämä tosin aiheuttaa pienimuotoisen siirtelyoperaation, koska vanha ase on siirrettävä oikealle puolelle, jossa jo ennestään olleiden nuijan ja tikarin siirtäminen vie oman aikansa.

Kiti on kuunnellut Fredrikin vastauksia yrittäen samalla oikaista lyttääntynyttä rusettiaan, ja hieroen samalla hieman kivistävää päätänsä. Saatuaan koristeensa hieman parempaan kuntoon, hän kipaisee tiskiltä lähimmän juomapullon ja tuo sen Fredrikille. "Otas hörppy, tällä kertaa pääset tällä, mut ens kerralla joku ilkeempi voi tulla juttelemaan, et koita olla kiltisti", tyttö sanoo ojentaen likaisen pullon yskivälle miehelle. Kiti katsahtaa tovereihinsa, ja sanoo heille: "Eiköhän tää riitä, mennää hakemaan Anni", ja lähtee ovelle Mimin seuratessa häntä. Ovensuussa hän vielä kääntyy Fredrikiä kohti ja huikkaa: "Koita parantaa toi yskä, se näyttää pahalta!"

Fredrik nappaa pullon ilomielin, kaataen sen sisällön suoraan kurkkuunsa. "Hä? Joo!" hän vastaa vielä maahisen neuvoon.

"Jos meillä olisi rahaa, niin emme olisi täällä perässäsi", Jamir sanoo pienen valheen. "Nämä kaksi olivat osiriaaneja, joten he varmaan olivat Salharin agentteja", Jamir toteaa muille. "He olivat täällä etsimässä hänen vaimoaan ja tämä Elo tappoi toisen. En juuri pidä siitä tyypistä", hän sanoo. "Mitä teemme heille? Salhar varmaan arvotaisi enemmän jos keskitymme kuolleiden sijaan hänen toivottavasti elossa olevan vaimoonsa", hän lopettaa tarkistaen että heille ei jää mitään vietänää narkkareille ja mahdolliset esineet joilla on merkitystä omailille tulisi toimitettua niille. "Sitten varmaan menoksi", hän huikkaisee muille.

Agenteilla ei ole mainitsemisen arvoisia esineitä mukanaan. Sapelit ovat vaurioituneet taistelussa ja päällään heillä on vain osiriaaneille tyypilliset kaavut.

Jos kukaan muu ei tavaroita ota kantoon, niin Jamir laahaa niitä kunnes löytää sopivan jemman. "Ei parene jättää näille roistoille mitään", hän mutisee hiljaa itsekseen ja on selkeästi valmis jatkamaan matkaa.

Kyra: Jos Razkiv ei ota haarniskaa,
niin medium load. Speed 20 ft.

"Anna minä autan sen nahkahaarniskan kanssa, ota sinä nuo kolikot", Kyra sanoo Jamirille ja nostaa haarniskan tiskiltä. "UUumffph! Sarenraen nimeen, mistä nämä piikit on tehty?! Ei tämä tuntunut yhtään näin raskaalta, kun pidin tälläista päälläni!... Razkiv! Heii, Razkiv!" Kyra heiluttelee kättään mystisiin riitteihinsä vajonneelle shoantimiehelle. "Voit nousta jo seisomaan... Tuota, et mitenkään viitsisi auttaa tämän haarniskan kannossa? Pääsisimme joutuisammin seuraavalle etapille."

"Mihin tätä rojua tarvitaan?" Razkiv-Lur-Pa kysyy ja nousee jaloilleen. "Tapanko?" osoittaa shoanti tajutonta sapelimiestä toisena kysymyksenään.

"Eieiei, anna hänen vain olla...!" Kyra huitoo hädissään käsillään, kiirehtien jatkamaan: "Ehkä jos jumalat suovat, hän tulee tajuihinsa, ymmärtää, mihin tämä hänen valitsemansa jumalaton tie tulee lopulta johtamaan ja tekee parannuksen..." Naputellen sormillaan nahkapanssarin pintaa papitar jatkaa: "Mitä rojuun tulee, niin leidi Anilah on ilmeiseti lojunut jo viikon orjakuopilla, ja hänen vaatetuksensa voi olla hieman kärsinyt. Hän olisi varmasti hyvin kiitollinen, jos joku hänen pelastajistaan - vaikkapa sinä, Razkiv - voisit ojentaa hänelle jotain päällepantavaa, esimerkiksi nahkahaarniskan... Onhan hän sentään cheliaxialainen (Sarenrae suojele minua moisilta demonin palvojilta!) ja suurlähettilään vaimo; luulisin, että hänen kiitollisuudenosoituksensa tulisi olemaan huomattava. Lupaan, että jos näemme matkalla jonkun kevyen leningin, voit vaihtaa nahkahaarniskan kantamisen siihen ja minä otan nahkahaarniskan."

"Ehkäpä mielummin ostamme matkalta viitan tai leningin, en usko verisen ja hikisen haarniskan kiinnostavan arvon leidiä", Scyrah tuhahtaa. "Joka tapauksessa, lähdetään liikkeelle. Ja toivotaan ettei rouva Salharille ole vielä löytynyt ostajaa..." Näin sanottuaan haltia heittää varsijousen selkäänsä ja marssii ulos ovesta.

Kyra medium loadissa, merkattu hahmolomakkeeseen.

Kyra luo nyreän katseen oviaukon suuntaan ja katselee sitten Razkivia. Barbaari vaikuttaa kuitenkin epäröivältä, joten Kyra huokaisee, katsoo sitten hennonoloista Jamiria, ottaa ylleen heittämänsä köysikiepin, purkaa kiepin ja kieputtelee sen sitten uudelleen, mutta tällä kertaa niin, että jokaisella kiepillä köysi kulkee nahkahaarniskaan toisesta hihasta sisään ja toisesta ulos. Tämän jälkeen Kyra pukee köyden uudestaan ylleen kuten aiemminkin, mutta niin, että haarniska on vinoittain hänen selkäpuolellaan. Sitten Kyrakin kävelee ulos ovesta, haarniska selkää vasten heilahdellen. "Ainakaan kukaan ei pääse puukottamaan selkään ilman pientä vaivannäköä", hän ajattelee.

Razkiv-Lur-Pa poistuu Kyran perässä. Ei edelleenkään ymmärrä, miksi noin huonon soturin varusteita tarvitsee kantaa mukana.

Jamir: stealth +10, Perseption +6 "Kiitos. jos ei muuta niin eiköhän siitä useampi kultapala irtoa. Jos koitan kulkea edellä varjoissa tarkkaillen", Jamir ehdottaa.

Ulkona Kiti on tutkimassa Mimin kylkeä. "No, iso mustelma siinä on mutta onneksi ei sen pahempaa. Kyl se siitä, hienosti suojattu!" hän juttelee tiikerille, ja pörröttää hieman kissan selkäturkkia. Kyran tullessa ulos Kiti alkaa hihittää: "Meidän oma keleshiläinen kuormakamelimme!"

Kyran kasvoilla häivähtää lähes vastentahtoinen hymy. Kääntyen Jamirin puoleen hän toteaa: "Siitä vain, yritä parhaasi mukaan säilyttää vain meihin jonkinlainen näköyhteys. Vaikka" - hän lisää vilkaisten muuta seuruetta, lähinnä tiikeriä ja melkoisen kookasta Razkivia - "varmaan meidät on helppo erottaa hieman pidemmänkin matkan päästä."

"No en mene kaukana edellä ja vihellän jos huomaan jotakin erikoista", Jamir sanoo ja lähtee etenemään suuntaan jossa kuopat ovat.

Kurjuuksien kuja

Ryhmä saapuu polttavan auringon saattelemina - ja nyt lahkeistaan märkinä - orjakuopille, Kurjuuksien kujalle. Ummikoille selviää välittömästi, että kurjuuksien kuja on Absalomin ainoa paikka orjakaupoille. Muualla orjien ostaminen ja myyminen on ankarasti kielletty.

Kurjuuksien kuja on korotettu katu, joka jatkuu Kolikoiden korttelin koko itäisen pituuden. Orjat ovat upotettuina häkeissään korotetun kadun alla, minne näkeekin kujan päältä. Tämä näkymä on se ikkuna kauppatavaraan, minkä asiakkaat näkevät.

Ennen kuin tiennäyttäjän kuitenkaan ennättävät edes kadun harjakselle, muutama vartija lähestyy heitä ja pysäyttävät heidät. "Seis! Orjakuopille pääsy vain orjakauppiaille ja mahdollisille asiakkaille, ja te ette näytä kummaltakaan siltä", vartija sanoo tuimaan mutta asialliseen sävyyn.

Jamir: Bluff +3, Diplomacy +3 Jamir hymyilee vartijalle ystävällisesti ja heiluttaa suurta pussia jossa on aikaisemmin löydetyt rahat. "Ei ole koiraa karvoihin katsomista", hän sanoo. Hän katsoo vartijaa tiivisti ja kaivaa pussista yhden pp:n, pyörittää sitä sormissaan ja tiputtaa takaisin pussiin, kohottaa olkapäitään ja toteaa: "Mutta voihan nämä rahat muuallekkin tuhlata".

10 gp gold spent, jaetaan todnäk tasan lopussa kaikkien kesken = 2 gp persnettoa. Vartija myhäilee puolituisen heilutellessa platinakolikkoa. "Yksi minulle ja sakkisi pääsee sisälle esteittä. Muistakaa toki käyttäytyä, ja onnea ostoksillenne", vartija sanoo pieni virne kasvoillaan.

"Vähän on kallista, vaikka ei edes ole tietoa löytyykö maun mukaista ostosta. Kiinnostus kun olisi vähän erikoisempaan, sanotaanko kohde jolle tämä on hyvin suuri pudotus korkeuksista", Jamir selittää vartjalle koittaen saada selville tietääkö tämä ylhäisistä/aatelisista orjista.

"Erikoisempaa? Tämähän on Absalom, ja tämä on Absalomin orjakauppa-alue. Jos täältä ei mieleistäsi löydy niin kovat ovat vaatimukset!" vartija naurahtaa.

"Jos tiedämme jo suurinpiirtein mitä etsimme, niin onko kauppatavara jonkinlaisessa järjestyksessä, vai joudummeko vain kiertelemään häkiltä häkillä, kunne löydämme haluamamme?" Kyra kysyy puolestaan vartijalta, yrittäen parhaansa mukaan vältellä katsomista alas häkkeihin.

"Tai löytäisimmekö jostakin kauppiaan, joka voisi esitellä meille ... tarjontaa?", Scyrah osallistuu keskusteluun.

Kiti kurkistelee uteliaana orjia häkeissä. "Miten jostakusta oikein tulee orja?" hän hämmästelee. Orjien olot polttavassa paahteessa näyttävät huolestuttavan häntä. "Ei meillä pohjosessa ole tämmösiä. Ihan tarpeeks puuhaa ruokkia perhettä, ei mitää järkee olla jotain häkissä vielä ruokittavana", hän pohtii, ja hetken muisteltuaan jatkaa: "Ulfeneilla oli thralleja, jotain rikollisia tai jotain, ne oli pari vuotta toisten hommissa rangaistuksena. Onks nääkin semmosia?"

"Taidatte olla ensimmäistä kertaa täällä?" vartija utelee virneen kasvaessa. "Orjat eivät ole missään erityisessä järjestyksessä. Eniten paikastaan maksaneet kauppiaat tuppaavat olemaan lähempänä sisäänkäyntejä. Kyllä siellä sen verran kova kuhina käy, että joku taatusti alkaa esittelemään kauppatavaraansa kysymättäkin." Maahisen kerrottua omaa tarinaansa vartija miltei purskahtaa nauruun. "Eivät nuo näissä häkeissä ole kuin hetken. Siitä sitten siirtyvät uusille omistajilleen, jotka asettavat orjat haluamiinsa tehtäviin. Monet teettävät heillä siivousta, puutarhan hoitoa tai ... jotain muuta."

Toinen vartijoista on selkeästi vähäsanaisempi, ja tuntuu paheksuvan toverinsa puheita. Hän luo muutamia tuimia katseita niin kollegaansa kuin tiennäyttäjiin.

Razkiv-Lur-Pa mittailee vartijoita katseellaan. Jos nämä käyvät päälle tullee taistelusta tyydyttävämpi. Ääneen sanoo: "Onko orjia listattu?"

Kyra katselee toista vartijaa ja laittaa kätensä puuskaan. "Mistä moiset katseet, hyvä vartija, olemmeko mielestäsi liian erikoisia orjanostajiksi? Kultamme on samanväristä kuin muidenkin" hän sanoo tasaisella äänellä.

"Andorani", ehtii puheliaampi vartijoista vastata.

Scyrah toivottaa vartijoille päivänjatkoa, ja lähtee kävelemään kohti kujaa. Kiinnittämättä suurempaa huomiota häkeissään viruviin orjiin, haltia alkaa etsiä Pildapushin toimistoa.

Jamir on jo unohtanut vartijat ja lahjonnan ja seuraa haltiaa. "Olenko muuten kertonut, että minäkin olin aikoinaan orja, Musikantilla tosin oli paremmat oltavat, kuivalla kurkulla ei laula, vahingoittuneilla sormilla ei soiteta, eikä huonokuntoista orjaa voi laittaa esiintymään rikkaille. Mutta sellaista se elämä on", Jamir selittää matkalla.

Kyra: Diplomacy +6, jos tarpeen.

Kyra vilkaisee kujan vilinään katoavan haltianselkää, mutta arvelee ehtivänsä vielä jututtaa vartijoita hieman. Sitä paitsi, samalla on mahdollista hieman lepuuttaa jalkojaan...Kyrasta hänen tunikansa tuntuu lähestulkoon kasvaneen kiinni hänen hikiseen ihoonsa. "Sepä erikoinen sattuma. Katsokaas, mekin saimme tietää tämän paikan tarjoamista...mahdollisuuksista...jokin aika sitten Fredrik-nimiseltä mieheltä. Hänkin on andorani, niin oudolta kuin se kuulostaakin. Ehkä tiedättekin hänet, yksisilmäinen ja hieman huolimaton, öhm, ulkomuoto? Oletteko nähneet häntä viime aikoina...?"

"Ja muuten, jos saan udella, kuka maksaa palkkanne?" Kyra vilkaisee katua eteenpäin. "Näen paikalla selvästi kauppiaiden vartijoita, mutta oletteko te kaupunginvartijoita vai...jonkinlaisen orjakauppiaiden killan palkkalistoilla? Siis, ymmärrän täysin toverisi turhautumisen, jos teidät on määrätty tähän asemapaikalle, mutta jos olette hakeneet tähän tehtävään vapaaehtoisesti..." Kyra jättää lauseensa epämääräisesti ilmaan roikkumaan, katsellen kysyvästi andoranivartijaa

"Ei mitään hajua", sanoo toinen vartija samalla kun he katsovat toisiaan hämmentyneesti. "Yksisilmäinen viittaisi merirosvoon, niitäkin kun käy täällä."

Kummatkin vartijat kummaksuvat Kyran kysymystä palkanmaksusta. "Ihan kaupungin vartijoita olemme", andorani vastaa. "Meidän tehtävämme vaihtelevat, ja tänään olemme täällä. Minä en henkilökohtaisesti ole järin innostunut suojelemaan orjia ja orjakauppiaita, mutta työni tulee henkilökohtaisten mielipiteitteni edelle. Muussa tapauksessa palaisin takaisin Andoraniin." Toinen vartijoista nyökkää hyväksyvästi.

Kujalla vilinä ja kuhina eivät välitä paahtavan auringon kuumuudesta. Ostajia, kauppiaita ja heidän vartijoitaan kulkee kadunpätkällä välillä pysähdellen katsomaan tarjontaa.

Scyrahilla ei kulu pitkäänkään kun hän löytää yhden rakennuksen ulkoa kyltin, missä lukee Pildapushin katras: Absalomin parhaat.

"No siinä se nyt sitten on. Haluammeko mennä suorana asiaan sisällä?" Jamir kysäisee muilta.

"Yksi vaihtoehto olisi esittää kiinnostunutta ostajaa, minä ja Jamir voisimme hoitaa kauppaneuvotteluja", Scyrah tuumii ääneen. "Tai sitten tosiaan mennä suoraan asiaan. Luulen ettei Pardu aivan vapaaehtoisesti kerro tietojaan, mutta kenties Razkiv voisi hieman painostaa..? Mutta katsotaan nyt ensin onko Pardu edes paikalla."

Kiti tulee muiden perässä, katsellen mietteliäänä kaikkea ympärillään. Hän puhuu tiikerille ajatuksiaan: "Ei tunnu kiltiltä pitää orjia, mutta jos ne on vaikka rikollisia ja koittaa sovittaa tekonsta. Mut Anni ei ollu rosvo tai mitään, nii ei nää kaikki muutkaan ehkä ole. Mut jos ne ei oo, niin nehän vois karata tai tapella vastaan, ei ketään ainakaa meidän heimosta vois pakottaa töihin, ne löis pakottajaa turpaan." Kiti ei välitä saako hänen paikan moraalia arveleva puhelunsa huomiota muilta kulkijoilta.

Huomatessaan tovereidensa pysähtyneen toimiston oven eteen Kiti juoksahtaa paikalle. "Ai te löysitte sen jo? Hienoa! Mutta mitä te oikein tässä vielä höpisette?" hän kysyy muilta, ja jatkaa: "Mennään vaan sisään ja pyydetään että antaa Annin meille."

"Jos se olisi niin yksinkertaista, niin ehkä hänet olisi jo haettu. Raha liikkuu orjissa ja orjia myyvät eivät yleensä välitä muusta kuin rahasta. En ymmärrä miksi täällä sallitaan orjakauppaa muutenkaan", Jamir vastaa Kitille.

Razkiv-Lur-Pa katsoo muita odottavan näköisenä. Orjuus ei tunnu hetkauttavan miestä sen kummemmin.

"Luulisin, että syyt ovat, kuten aina, enimmäkseen poliittisia," Kyra virkkoo Jamirille madalletulla äänellä. "Orjuuden tuomitseminen saisi Absalomin huonoihin väleihin liian monen tärkeän valtion kanssa... Eikä tietenkään täältä kaupungille virtaavaa, rohkenisinko sanoa huomattavaa, kultakolikkovirtaa tahraan sen enempää orjien veri, hiki kuin kyyneletkään. Sitä paitsi", papitar jatkaa huulillaan iloton hymy, "jos näitä" - kädellä tehty loiva kaari viittoo korokkeen toisella puolella oleviin orjakuoppien kalteroituihin kattoihin - " ei olisi, minne Absalomin rikkaat ihmiset sitten voisivat mennä tuntemaan itsensä ylivertaisiksi?"

"Mutta koska heidän kaikkien auttamisensa ei juuri nyt tule kysymykseen, meidän täytynee tyytyä vain yhteen", Kyra jatkaa normaalilla äänellä, kuulostaen tympääntyneeltä ja aavistuksen surulliselta, pyyhkäisten samalla hihalla otsaansa. "Minusta Scyrahin esittämä suunnitelma kuulosti hyvältä. Jospa te kaksi menisitte edeltä Razkiv perässänne? Olen varma, että hänen...läsnäolonsa lisäisi Pardun teihin kiinnittämää huomiota siinä onnellisessa tapauksessa, että Pardu sattuisi olemaan paikalla."

"Puolituinen koittaa ostaa Cheliaxin taustaista aatelisnaista itselleen. Kuulostaa takaisinmaksuajalta", Jamir sanoo hymyillen.

Kyra väläyttää nopean hymyn koko valkealla hammasrivistöllään. "Tosiaankin... Mennäänpä selvittämään, miten näissä piireissä kauppoja hoidetaan. Johtakaa eteenpäin, hyvät ostajaehdokkaat!" hän sanoo, tehden pienen ironisen kumarruksen Jamiria ja Scyrahia kohti.

Jamir: Disguise & bluff +3, Perseption +6. "No siten ei kai muuta kuin menoksi - rikkaana ostajana", Jamir tokaisee siistien vähän asuaan jotta vaikuttaisi vähän enemmän ostajalta. "Ja palvelijat tai henkivartijat avaavat herrojensa ovet", Jamir sanoo vähän koppavasti, mutta vinkaten vielä samalla silmää muille.

"Tämä palvelija jää epäuskottavuutensa vuoksi ulkopuolelle, herrani", vastaa Kiti hymyillen, niiaa ja avaa Jamirille oven.

Vaan jääpä oven avaaminen Kitiltä tyystin tekemättä, kun ovi ei hievahdakaan. Sulkemisesta kertova kyltti on asetettu ihmisten korkeudelle. Toimiston muutamista ikkunoista näkee, että ne ovat laudoitetut sisäpuolelta.

"Pyhän Thalachosin nimeen", Kyra mutisee, kumartuen lähemmäs kylttiä, toivoen sen katoavan lähemmällä tutkiskelulla. Näin ei tapahdu. "Upeaa... Eivätkö asiat edes yhden tehtävän ajan voisi sujua ilman tälläisia yllätyksiä!" hän ajattelee. Huokaisten hän suoristautuu ja kääntyy muiden puoleen. "Noh, tämä jättänee meille vaihtoehdoiksi joko Pildapushista kyselemisen lähinaapurustosta tai" - hän madaltaa ääntään hieman - "tunkeutumisen sisään tuonne mahdollisia johtolankoja etsimään", hän lopettaa, viitaten peukalollaan selkänsä taakse. "Toki voimme tehdä molemmat. Mitä mieltä te muut olette?" Kyra kyselee, lisäten lopuksi jälleen hiljaisemmalla äänellä: "Jälkimmäiseen... toimintatapaan liittyen, voisi olla hyvä selvittää, onko talossa hieman suojaisampaa takaovea... Onko kenelläkään muuten varsinaisia tiirikoita? Razkivin yleistiirikoiden lisäksi siis?"

Talot ovat vierivierekkäin rivitaloina jättämättä rakoja väleihin.

"Tiirikka..." Razkiv-Lur-Pa on hetken hämmentyneen näköinen, mutta ottaa kirveen selästään ja sihtailee oven saranoita.

Muutama ohikulkija hypähtää hiukan sivuun ja katselee epäileväisesti Razkivia.

Jamir: Disable device +3 ja tiirikat on. Stealth +10 "No tuota, odottakaas hetkinen", Jamir sanoo ja kaivelee tavaroitaan. "Joskus herrat unohtavat avaimet ja narrien on avattava ovet", hän sanoo hymyillen. "Voisitteko vähän katsoa ympärille ettemme herätä liikaa huomiota.

Kyra: Perception +3. "Erinomaista", Kyra hyrisee tyytyväisenä, yrittäen selkä Jamiriin päin liikkua siten, että peittäisi puolituisen edes osittain näkyvistä, vilkuillen kadun suuntaan.

"Katsotaan, tämä ei ole ihan minun osaamistani, joten ei välttämättä aukea", Jamir mutisee koittaen tiirikoida ovea pysyen muiden selän takana.

Kiti Ride +5, Handle Animal +9 (-2 hurt), Perception +7 Kiti kiipeää Mimin selkään ja koittaa kuikuilla ikkunanraoista sisään sillä aikaa kun puolituinen puuhailee oven parissa. "Miksiköhän se just nyt päätti lähteä livohkaan? Tieskö se että Annista tulee ongelmia?", maahinen pohtii.

"Jotain samansuuntaista mietin itsekin", vierellä oleva Kyra sanoo Kitille, katsellen edelleen kadun suuntaan. "Voi myös olla, että Pardu on halunnut tämän vain näyttävän mahdollisille jahtaajilleen siltä, että hän on lähtenyt livohkaan", papitar jatkaa vaimeammalla äänellä. "Ehkä meillä käy tuuri ja löydämme hänet talosta piileskelemästä työpöytänsä alta...? Erikoista muuten, että Salhar raportoi vaimonsa katoamisesta vasta tänä aamuna, vaikka Fredrik sanoi myyneensä leidi Ani-...krhm, Annin tänne jo viikko sitten..." Papitar vaipuu hetkeksi ajatuksiinsa, ennen kuin lisää synkeästi: "Tietysti, toimiston naamioiminen suljetuksi olisi myös erinomainen tapa peittää se, että Pardu makaa kuolleena jossain nurkassa Salharin agenttien yliampuvien kuulustelumetodien seurauksena."

"Anni?" tokaisee Razkiv-Lur-Pa kysyvästi.

"Miksi he olisivat olleet Fredrikin luona jos Pardu olisi tapettu?" Jamir kyselee samalla kuin puuhastelee lukon kanssa.

"Aa, aivan totta, Jamir!" Kyra sanoo kasvot kirkastuen. "Ehkäpä Salharilta kesti viikon verran jäljittää Fredrik? Tosin se, miksi hän vasta siinä vaiheessa otti yhteyttä järjestöömme, ylittää ymmärrykseni... Mutta ehkä hän vain arveli, että olemme soveliaampia selvittelemään Absalomin orjakauppaa kuin hänen omat agenttinsa, mene ja tiedä."

"Pahoittelen rahvaanomaista ilmaisuani, tarkoitan tietysti kunnianarvoisaa lady Anilah Salharia", Kiti vastaa Razkiville korostetun kohteliaalla äänensävyllä ja kumartaa hienoisesti. Kurkisteluyritysten lomassa Kiti kokeilee kuinka tiukasti laudat ovat kiinni seinässä. "Ja Kyra hei, alkaa kuulostaa aika villiltä juonelta, minä luulen että se vaan pelästy jotain ja otti hatkat", hän vielä huikkaa tasapainoillen yhä tiikerin selässä jotta pystyy kurkkimaan ihmistenkorkuisen ikkunan raoista sisään.

Laudat ovat sisäpuolella. Niiden väleistä ei näe sisälle verhojen takia.

"Noh, kohtahan me sen saamme nähdä", Kyra virkkoo Kitille hymyillen, seuraillen edelleen kadun tapahtumia. "Mutta ainakin saamme ajan kulumaan arvuutellessemme. Jamir, miltä lukko vaikuttaa?"

"Kenties Pardu ei tarkallaan tiennyt mitä oli tullut ostaneeksi, ja kun totuus paljastui hän päätti paeta ongelmien välttämiseksi", Scyrah pohtii ääneen. Samalla hän yrittää peittää näkyvyyttä Jamiriin ja vilkuilee näkyykö vartijoita.

Ryhmä luo melkoisen hyvän muurin pienelle Jamirille, eikä Razkivin kirveen esittely lopulta tuo paikalle virkavaltaa. Puolentoista minuutin äherryksen ja 14 yrityksen jälkeen Jamir vihdoin kuulee oven lukosta huojentavan klik-äänen.

"En tässä ole mikään hyvä, mutta nyt se taisi aueta", Jamir sanoon pitkältä tuntuneen ajan jälkeen ja pyyhkäisee hikeä otsaltaan. Sitten hän laittaa käyttämänsä pienet työkalut takaisin.

"No, tärkeintä on, että ovi aukesi", Kyra sanoo vaimealla, mutta helpottuneen kuuloisella äänellä. "Lienee kaikkien vähiten epäilyksiä herättävintä, jos vain painelemme sisään pälyilemättä liikaa ympärillemme? Vai haluaako jompikumpi teistä, Kiti tai Jamir, mennä edeltä ensin hieman tutkimaan paikkoja?

Jamir: Stealth +10, Perception +6 "No mikäs siinä", Jamir sanoo ja avaa oven mennäkseen sisään huomaamattomasti.

Ovesta ei kuulu narahdustakaan kun Jamir avaa oven ja astahtaa sisään. Kiitos eteisessä olevan vettä tipluttelevan koristeellisen mosaiikkivesilähteen ei puolituisen saapumista ole taatusti kuultu. Toimisto on muutenkin elegantisti sisustettu ja valaistu. Värikkäät katapeshilaismatot peittävät kivistä lattiaa, ja suuri pyöreä pöytä on ympäröity ruusupuisilla tuoleilla. Pöydän keskeltä pilkistää vesipiipun kärki, ja kullekin tuolille on oma eebenpuinen piipunpää.

Pöydän toisella puolen on mahonkinen työpöytä, ja sen kummallakin puolella lattiaan pultatut ovaalinmuotoiset orjahäkit. Toisessa häkissä on nainen, toisessa mies, selvästi mwangilaista taustaa. Kuitenkin Jamirin huomio kiinnittyy työpöydän takana olevaan mieheen, joka pää painuksissa tuhertelee erinäisiä papereitaan keskittyneesti. Orjat eivät myöskään ole huomanneet puolituista.

Jamir kääntyy ovelle ja näyttää muille merkeillä että hiljaa ja yksi. Pikaisesti mietittyään ja etäisyyksiä arvioituaan hän viestittää odottakaa kymmenen sekunttia ja etenemmän hiljaa kävellen kohti työpöytää.

Jamir: Jos/kun huomataan tai ovelta kuuluvat muiden äänet saavat huomaamaan, niin seuraavaa. Disguise & bluff +3 Jamir väläyttää ystävällisen, mutta vähän ylimielisen hymyn. "Ovi oli auki, joten oletettavasti olette avoinna ja valmiina käymään kauppaa kanssani", hän sanoo.

Mies pöytänsä takana nostaa päänsä hyvin nopeasti ylös. Selvästi vudralainen pyylevä mies on pukeutunut maansa mukaisesti värikkäästi. Hän vastaa puolituiselle tiukkaan sävyyn: "Ovi oli lukossa, kylläkin. Mitenkäs sinä tänne sisään sitten pääsit? En ole tavattavissa tänään, palaa huomenna uudestaan. Ja sulje ovi perässäsi tai kutsun vartijat."

"Ovi oli kyllä auki vai väitäkö että tulin ikkunasta sisälle. Tarkoituksenani oli tehdä kauppaa ja jätin jopa palvelijat odottamaan ulos ja sinä vain uhkailet ja syytät", Jamir sanoo tuohtuneena. "Ei kyllä ole mikään turvallinen olo täällä yksinäni", hän lisää ja taputtaa käsiään yhtene pari kertaa antaakseen muille merkin. "Oletkohan edes oikeasti tämän paikan omistaja?" Jamir nostaa kulmiaan koittaen saada henkilön puolustuskannalle.

Jos Kyra kuulee Jamirin merkin, hän astelee kadulta nopeasti sisälle, arvioi näkymää pari sekuntia ennen kuin vetää naamansa mahdollisimman ilmeettömäksi, tekee pienen kumarruksen ylävartalollaan Jamirille ja sanoo puolituiselle : "Kutsuitte, herrani?"

Razkiv-Lur-Pa astelee Kyran perässä sisälle. Mittailee katseellaan paikallaolijat ja asettuu Jamirin ja puhuneen miehen välimaastoon.

"Ja antaa heittää!" mies karjuu noustessaan ylös seisomaan. "Tiedätte tasan tarkkaan tunkeutuneenne yksityiseen tilaan! Kutsun vartijat paikalle hoitamaan teidän roskasakkinne pihalle! VARTIJAT!" Mies jatkaa huutoaan niin kovaa kuin vain suinkin pystyy.

Razkiv-Lur-Pa vinkkaa loppujakin astumaan sisälle ovesta. "Sulkekaa ovi."

Kiti: Handle animal +7 (+9 -2 hurt), trick Heel. Diplomacy: +1 Kiti hypähtää alas Mimin selästä ja pyytäen Mimin seuraamaan kipaisee sisälle. "Hei, oota vähän, ei me haluta kui löytää yks sulle luvattomasti myyty nainen!" hän huutaa pöydän takana olevalle miehelle.

Kyra: Diplomacy +6.

"Tosiaankin, ei ole mitään syytä kiihtyä!", Kyra sanoo ääntään kohottaen, kuulostaen aidosti närkästyneeltä. "Herrani yrittää vain auttaa teitä: yksi mahdollisesti orjana myymistänne oli vain onnettomien väärinkäsitysten seurauksena tilapäisesti orjaksi päätynyt, hyvin huomattava henkilö! Herrani on taatusti kohteliain ja hienotunteisin henkilö, joka tätä orjaa tulee etsimään. Jos nyt hankkiudutte vaikeuksiin hänen kanssaan johtaa se vain siihen, että toiset, eivätkä alkuunkaan näin hyväkäytöksiset henkilöt, ilmestyvät ovellenne. Jolleivät suorastaan tule siitä läpi. Ja he eivät tyydy vain seisomaan paikoillaan, kun alatte huutaa vartijoita. Pyydän, kuunnelkaa nyt edes, mitä herrallani on asiaa", Kyra yrittää rauhoitella kiihtynyttä vudrania.

: Jamir: Diplomacy +3 "Ei meidän henkemme tässä kyseessä ole, joten voimme kyllä tarvittaessa palata huomennakin", Jamir sanoo kohottaen olkapäitään. "Tai jos kerran täällä kaapattujen aatelisten ja lähettiläden kaupan haluat setviä julkisesti, niin myös se käy meille", hän lisää.

Scyrah: Aid Kyran diplomacyyn Scyrah vilkaisee ovella vielä ulos, nähdäkseen onko vartijoita kuulomatkan päässä. Astuttuaan sisään hän pamauttaa oven perässään kiinni, kääntyy ja kumartaa vuldranilaiselle. "Rauha kanssasi, arvoisa kauppias. Tulimme tänne käymään kauppaa tiedoista ja orjasta, ja toivoisimme että pääsemme yhteisymmärrykseen kaupan ehdoista."

Scyrah ei näe virkavaltaa lähistöllä. Muutama ohikulkija käännähtää hetkeksi toimistoa päin huudon vuoksi mutta jatkaa sitten matkaa aivan kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.

aid diplomatiaan -2 "Niin juuri." toteaa Razkiv-Lur-Pa.

"Älkää pitäkö minua tyhmänä!" vudrani murahtaa. "Tuommoisiin tamineisiin varustautunut sakki ei todellakaan ole etsimässä orjaa." Vudrani kuitenkin laskeutuu takaisin istumaan kuultuaan oven menneen taas kiinni ja jatkaa uudelleen, rauhalliseen sävyyn. "Mutta harjoituksen vuoksi voin leikkiä kanssanne. Eli minkäslaista kullannuppua herranen on tullut etsimään?" Mies virnuilee välinpitämättömästi, ehkä turhautuneesti, ehkä ivallisesti.

Jamir: Diplomacy +3, Bluff +3. Tarina on täyttä totta - tietystä näkökulmasta, eli bluffia ei varmaan tarvitse. Jamir katsoo vudrania ja kävelee pöydän ääreen ja istuu alas paikkaan josta näkee vudranin. "Olemme etsimässä sellaista orjaa, jonka löytäminen tarjoaisi meille palveuksia eräältä aateliselta. Ehkä on hyvä vähän selittää taustaa. Istu sinäkin alas, nimittäin tämä vie tovin", hän sanoo katsoen hetken miestä. "Tämän naisen löytäminen olisi käsittääkseni nimittäin hyväksi myös sinun terveydellesi, sillä tietojemme mukaan hänen miehensä on valjastanut ainakin kaksi eri porukkaa etsimään häntä. Jos me löydämme hänet, niin hän säästää rahaa ja me hyödymme palveluksen ja sinä todennäköisesti henkesi. Toinen värvätyistä porukoista on jo jäljillä, sillä heidän jäljiltään löysimme lähellä kuolemaa olevan Frederikin. Hän kertoi meille nimesi jolloin voi olettaa myös toisten saaneen nimesi. Heidän jäljiltään paikalla oli ainakin kaksi kuollutta. Koska Frederik ei vielä ole kuollut, niin melkoisella varmuudella molemmat ryhmät tietävät sinusta. Ja koska kyseessä on chelixialainen, niin ties vaikka tiedon kulkiessa joku piruja palveleva rymäkin saatetaan palkata etsimään häntä. Katos kun tietyissä piireissä aika ja raha ei ole ongelma oman perheen ja suvun suojeluun TAI heidän kostamiseensa. Kyllä sinä kauppiaana tiedät että maine on tärkeä", hän pitää taas pienen tauon antaakseen äänen hetken levätä ennen kuin lopettaa, "Eli siksi me olemme täällä ystävällisesti kyselemässä sinulta tämän chelixialaisen leidin perään, joka on kaapattu täällä Absalonissa ja myyty sinulle. Meillä ei ole penniäkään kiinni siinä onnistummeko tässä vai emme, mutta haluaisin hänen miehensä ja sukunsa olevan meille palveluksen velkaa. Ja kuten sanottua, boonuksena hänen löytymisestään tällä hetkellä kahden ilmeisen väkivaltaisen ryhmän ei tarvitsisi enää etsiä sinua käsiinsä. Eihän kuullosta kohtuuttomalta?"

Kiti: Aid diplomacy +1 "Tietysti toinen bonus on, että saat itsekin sekä meidät että naisen suvun kiitollisuudenvelkaan", lisää Kiti hymyillen valloittavinta hymyään, ja samalla hämmästelee miksi Mimi jäikin ulkopuolelle.

Kyra: Diplomacy +6 "Ja voit olla varma, että auttaessasi meitä emme epäröi ylistää avuliaisuuttasi tässä asiassa kaikille, jotka sitä sattuisivat kysymään", Kyrakin yrittää vakuutella kauppiasta.

Jamir: Aid diplomacy +3. Helpfull, eli +4 bonus jos onnistuu "Ja mitä tuo merkitseekään Sanaraen palvelijan sanomana. Mieti rauhassa, mutta liikaa ei kannata aikaa kuluttaa, meiltä voi jäädä velka ansaitsematta", Jamir lisää vielä Kyran sanomisen perään.

"Niin niin, säästäkää uhkauksenne ja pelottelunne pimeyden armeijoilla, ja varsinkin virkavallalla, phyh. Kaikesta tästä löpinästä sain vain selville, että etsitte jotain naista, jolla on tumma tukka. Moisia kulkee orjakaupan läpi jatkuvasti! Voin minä tutkia arkistojani ja etsiä etsimäänne, mutta siihen menee aikaa. Huomenna minulla olisi teille vastaus kysymykseenne", mies vastaa. "Mutta keitä te sitten oikein olette? Miksi se teitä kiinnostaa jos teillä ei ole mitään panoksena? Miten uskallatte murtautua keskellä päivää suljettuun toimistoon?"

"On meillä tässä suuri mahdollisuus. Ulkomailla suhteet ja palvelukset ovat tärkeitä, vaikka yhtään kultapalaa ei vielä olisi panoksena. Oikea-aikainen palveluus voi olla satojen kultapalojen arvoinen aikanaan. Kuinka monta kertaa itse olet tienannut kun palveluksella vältät vartiat tai kaupungin tullit? Vai olinko ymmärtänyt väärin kykysi? Vaikeaita tuotteita, joita muut eivät saa tai uskalla myydä? Suuret riskit, mutta suuret tulot", Jamir katsoo miestä. "Siis ihan varmuuden vuoksi kysyn. Sinä olet Pardu Pildapush, eikö niin?" hän jatkaa miehen tuijottamista. "Mitä murtautumis syytökseesi tulee, niin ovi ei ollut lukossa kun minä sitä kahvasta käänsin. Suljettu kyltti oli kyllä ovessa, mutta se ja avoin ovi ovat ristiriitaiset viestit", hän sanoo ja on mietteliään näköinen. Hetken päästä Jamir kohottaa päätään. "Jos olet varma että ovi oli lukossa, niin me emme ehkä olekaan ensimmäiset luonasi", hän sanoo hiljaa varoen että ääni ei kuuluisi huoneen ulkopuolelle, nousee tuolista ja kääntyy huoneen ovea kohti. "Onhan sinulla ase?" Jamir kysyy kuiskaten Pardulta huolestuneen näköisenä. "Vai huomenna, ehkä meidän pitää odottaa sen aikaa", hän sanoo normaalilla äänellä samalla kuin osoittaa sormella yläkertaan ja ottaa tikarinsa esiin.

"Kyra saisiko opastusta, meillä voi olla tilanne?" Jamir pyytää siten että Pardu kuulisi ja osaisi varautua.

Vudranimies näyttää mietteliäältä ja alkaa hymyillä. "Niin, sanoissasi on kyllä järkeä. Ja kyllä, minä olen Pardu Pildapush." Mies nousee ylös ja lähtee hitaasti kävelemään työpöytäänsä myöten. "Mutta kuten sanoin, vilpittömästi, en tiedä ketä te haette. Cheliaxilaiset naiset ovat usein, hmm, hienorakenteisia ja siten myös haluttuja." Pardu pysähtyy työpöytänsä laidalla. "Ja kyllä se ovi nyt vaan oli lukossa. Ja te avasitte sen - hyvin hiljaa, siitä onnitteluni. Tässä ammatissa oppii lukemaan silmien liikkeitä."

Jamir katselee Pardua hetken ja kohauttaa olkapäitään. "Jos kerran niin uskotte, niin en varmaan voi käsitystänne muuttaa, vaikka turvallisuudestanne olen huolissani. Etsimme Cheliaxilasita nimeltään Salhar ja olin ymmärtänyt hänen olevan aatelinen. Paha sanoa tarkemmin kun en häntä koskaan ole nähnyt. haluemma vain löytää hänet. Tarkoituksemme on hyvät ja oletteko aivan varma että pärjäätte?" hän vielä jatkaa koittaen arvioida miestä tarkemmin. "Milloin toivoisitte meidän saapuvan huomenna?"

Pardu vaikuttaisi hivenen hermostuvan ja hätääntyvän Jamirin lausuttua Salharin nimen. "Siis, kuulinko oikein? Dremdhet Salharin vaimo Anilah on se jota etsitte? Ja hän kävi minun kirjanpidon läpi?! Ei, tämä ei todellakaan kuulosta hyvältä", Pildapush sanoo kulkien työpöytänsä takana edestakaisin. "H-hän oli niin hyväkuntoinen ja siisti niin ajattelin kovan hinnan tulevan siitä! Aatelinen! Ehkä olitte oikeassa, ehkä olenkin vaarassa..." Pardu hapuilee vyöltään huotraa ja tarkistaa sen sisältävän vielä tikarin.

Kyra: Guidance kaikkiin.

"Parempi katsoa kuin katua", Kyra sanoo. "Pyydän meille hieman jumalani opastusta..." Kyra koskee ensin Jamiria ja mutisee keleshiitiksi: "Suokoon Sarenrae Opastustaan toimiisi." Toistaa sitten itseensä ja muihin.

"Ai sinä muistat Annin! Hienoo!" huudahtaa Kiti ja juoksahtaa Pardun viereen. "Mennään hakemaan se takas. Varmasti ku saadaan se vietyy kotiin nii kaikki on tyytyväisii. Tai no, Anni voi olla vähä äkänen, mutta ku kumminkin vapaaehtosesti haettii se takas nii kyl se leppyy." hän jatkaa niin innostuneen nopeasti että puheesta on vaikea saada selvää. Tyttö ottaa molemmin käsin miehen kädestä kiinni ja yrittää johdattaa häntä ovelle päin. "Minne se vietiin? Tuu, mennään jo hakemaan", maahinen kannustaa.

Razkiv-Lur-Pa näyttää hieman hämmentyneeltä Jamirin ja muiden höpinöistä. "Mitä seuraavaksi?" tokaisee hän epävarmana siitä, että ketä tässä nyt ollaan pieksemässä.

Pardu selvästi hätääntyy entisestään Kitin yrittäessä viedä häntä ulos. "Mitä? Ei, häneltä ei noin vain kysytä orjaa takaisin! Katsokaas, tuota, myin sen Palaamattoman kapteenille, Gnarl Luunkerääjälle. Hän on, tuota, gnolli. Niistä hyeenoista yllättäen kuuluu kaikenlaista tarinaa, jotka ovat valitettavasti usien totta", Pardu sanoo varovaisesti ja miltei kuiskaten.

"Ei huolta, ystäväni. Kerrot vain meille mistä löydämme kapteenin, ja me hoidamme jatkoneuvottelut." Scyrah pitää naamallaan ystävällisen myyntihymynsä, mutta sisimmissään huolestuu hieman kuulemastaan. "Luunkerääjästä emme taida selvitä pelkillä kaunopuheilla", hän murehtii. "Jos arvoisa kauppias Pardu antaa matkaamme kauppakirjat ja kauppasumman, niin voimme ostaa Lady Salharin takaisin, eikä meidän tarvitse hiiskua herra Salharille mitään siitä, kenen käsien kautta kauppakirjat kulkivat"

Kiti: Knowledge: Nature +8 "Joo ei hätää, me jutellaan sille. Kyl kaikki suostuu ku puhuu, ilkeemmät on vaa vähä ahneempia", Kiti toteaa luottavaisesti. Hän oikoo rusettinsa ja asettelee mekkonsa hieman paremmin. Likaantuneita helmojaan tutkiessaan hän toteaa: "No, toivottavasti gnollit eivät ole kovin tarkkoja siisteyden suhteen", hän sanoo ja pohtii onko kuullut heimon iltanuotiotarinoissa jotain näistä olennoista.

Jamir: Knowledget +3 Jamir huokaisee ja koittaa muistella mitä hän tietää gnolleista. "Melkein tekisi mieli antaa muiden mennä ensin sinne, mutta nyt kun olemme jo tähän sekaantuneet, niin se ei ole hyvksi jättää hommaa kesken. Palveluksen sijaan mekin saattaisimme saada vihat niskoillemme. Aateliset osaavat olla kostonhimoisia", Jamir mutisee.

Kiti ja Jamir kummatkin tietävät joitakin juttuja gnolleista. Nämä antropomorfisen hyeenat ovat tavallista ihmistä suurempia, vaikka kulkevatkin hiukan kyyryssä. Ne eivät todellakaan ole siistejä, yleensä sonnustautuen vihollistensa turkkeihin ja luihin, ja kantaen veren tahrimia aseitaan. Julmia ja armottomia, ne suosivatkin primitiivisiä keihäitä ja kirveitä. Lajia vaivaa myös synnynnäinen laiskuus, ja ne yrittävätkin usein potkia potkittua, hyökkäävät heikoimpien kimppuun.

* Jyrkänteen kaupunginosa = Precipice district Pardu katsoo Scyrahia huolestuneesti. "Että pyytää ostamaan orja takaisin gnollilta? Lasken tuosta kolme virhettä", vudrani sanoo. "Gnollit eivät ole sitä sorttia, että peruisivat kauppansa. Oikeastaan, en ole koskaan kuullut kenenkään asiakkaan myyneen orjaa takaisin kauppiaalle. Sehän viittaisi välittömästi orjan olevan arvokkaampi kuin mitä alunperin oli sovittu!" Pardu huudahtaa. Hän kuitenkin nopeasti kaivaa esiin Absalomin kartan ja osoittaa sormellaan kohtaa satama-alueelta. "Palaamaton on kuitenkin vielä satamassa lähellä Jyrkänteen* kaupunginosaa. Laivalla ei liene hirveästi miehistöä, gnollilaiva kun on. Tuppaavat myymään satamassa miehistön orjuuteen ja palkkaavat sitten uuden..." Pardu lopettaa naurahtaen makaaberisti.

"Jo on leidillä käynyt hyvä tuuri: narkkarin kourista orjakauppiaalle ja siitä edelleen näille "gnolleille"..." Kyra miettii itsekseen, värähtäen tahdottomasta puistatuksesta. Vastauksena Jamirille hän sanoo: "Taidatpa oikeassa, hyvä puolituistoverini", huokaisten perään. Sitten, kurkkuaan karauttaen Kyra kysyy Pardulta: "Oliko tällä gnollikapteenilla silmiinpistäviä tuntomerkkejä? Tai itse laivalla, näitkö sitä koskaan? Vaikka ei kai gnollilaivoja kovin montaa kerrallaan voi satamassa olla..."

"Gnarl käytti nahkaista kypärää. En tosin tiedä onko se tyypillistä gnolleille", Pardu vastaa. "En ole eränkävijä tai taistelija, gnolleja näkee harvoin. Ne eivät saa Absalomissakaan asettaa jalkaansa maan kamaralle, niin pysyttelevät laivoissaan. Ja laiva on siivoton, näyttää hädintuskin merikelpoiselta. Vuosien huoltotyöt ovat jääneet tekemättä, luulen."

"Merikelvoton laiva, koiranpäisiä otuksia." summaa Razkiv-Lur-Pa. "Mennäänkö?"

"Sanoisin että nopeus on nyt valttia. nimittäin ettei laiva ehdi lähteä ja jotta saamme hänen turvaan niin pian kuin mahdollista", Jamir sanoo muille. "Mutta nyt tiedämme mitä on vastassa, tarvitseeko joku joitakin varusteita? Valmistautumattomuuskaan ei ole hyväksi", hän vielä lisää.

"Minulla on tiikeri enkä pelkää käyttää sitä", tokaisee Kiti, ja jatkaa: "Tosin nyt se taitaa olla vähän rikki. Mimiä harmitti se kolhu minkä ne Fredin kiusaajat löi. Mut kyl me pärjätään". Kiti kumminkin tarkistaa vyöllä roikkuvan sapelinsa ja asettelee sen hieman parempaan asentoon nopeaa käyttöä varten. "No, mennään. Ehkä ootkin väärässä ja ei tartte tapella", hän vielä sanoo hymyillen Pardulle.

"Älä huoli, voisin hieman kanavoida Sarenraen parantavaa energiaa, ennen kuin lähdemme, se auttanee Mimiäkin" Kyra lohduttaa Kitiä. "Se voisi olla hyvä ehkä tehdä heti, kadulla tai satamassa se saattaisi herättää hieman huomiota. Saatko Mimin tänne sisään? Syistä, joita minäkään en täysin ymmärrä, Sarenraen energia ei läpäise ovia tai seiniä."

Kiti: Handle animal (trick: heel) +7 "Yritetään", Kiti vastaa ja kävelee ovelle. Hän raottaa ovea ja kutsuu: "Mimi, vierelle! Ei se nyt niin paha kuhmu ole että pitää jäädä ulos murjottaan".

Scyrah odottaa jo ovella. "Eiköhän ole parasta mennä saman tien. Jos Gnollilaivaan on mentävä, niin mielummin silloin kun se on satamassa."

Jamir: Knowledget +3 "No mennään heti kun Kyra on valmis", Jamir sanoo samlla kuin koittaa muistella osaako kaupunkia sen verran hyvin että löytäisi sinne missä laiva on.

Satama-alue Jyrkänteen kaupunginosan vieressä on melko tarkka vihje, ja sinne ei ole vaikea päästä.

"Olemmeko valmiit?" Razkiv-Lur-Pa kysyy yleisesti, vaikkakin kohdistaa katseensa Parduun ja tämän väkeen.

Toimistossa on tiennäyttäjien lisäksi vain Pardu ja kaksi orjaa häkeissä. Orjat eivät ole hiiskuneet sanaakaan. "Valmiita mihin?" Pardu kysyy levittäen kätensä.

sense motive, jos johdattaa sankareita ansaan tms Razkiv-Lur-Pa katsoo Pardua hetken hiljaa. "Jos jotain oleellista unohtui kertoa."

"Oleellista? Mitä oikein tarkoitat?" Pardu kyselee ihmeissään. Razkiv ei huomaa hänen kehonkielessään mitään puhuttelevaa. "Okei, tiedän myös, että Renmil Emprey oli käskenyt Fredrikin kidnappaamaan tämän naisen, leidi Salharin. Liekö mitä velkoja Fredrik silläkin palveluksella kuitannut."

"Renmil Emprey?" Razkiv-Lur-Pa kysyy odotellessaan kissapedon parantamista.

Jamir: Knowledget +3 - onko tuttu nimi? Jamir katselee seinää mietteliään näköisenä samalla kun hän pohtii olisiko kuullut nimeä ennen.

Kyra käyttää channelin, 6 hiparia kaikille takaisin (myös Mimi) "Käsittääkseni tämä Renmil Emprey on jokin taldaanivakooja. Tarkemmin en oikein tunne", Pardu vastaa. Jamir ei ole kuunaan kuullutkaan miehen nimeä.

Knowledge (local) +8, onko Emprey tuttu Tämän kuullessaan Scyrah kohottaa kulmakarvojaan. "Ymmärsinkö oikein, olit siis kuullut Empreyn palkanneen Fredrikin sieppaamaan Anilah Saldarin, ja siitä huolimatta ostit häneltä epäilyttävän hyväkuntoisen orjan? Kovin ... varomatonta sinulta, Pardu hyvä. Ja onkohan sinulla aavistusta miksi Gnarl Luunkerääjä tällaisen orjan olisi hankkinut?". "Renmil Emprey, olenkohan kuullut nimen jossain..?"

Pardu levittelee uudestaan käsiään. "Ehkä gnolleillakin on silmää kauneudelle?" hän sanoo vaivaantunut hymy kasvoillaan.

Renmil Emprey ei sano Scyrahille yhtään mitään.

Kyra: Sense Motive +3.

Kyran silmät kaventuvat hieman hänen vilkuillessaan epäluuloisesti käsiään levittelevää orjakauppiasta. "Miten gnollit ylipäätään muuten valitsivat juuri Anilahin, kun eivät voineet tulla tänne paikan päälle valitsemaan? Kävitkö esittelemässä koko... valikoimaasi laivalla, vai kuinka?"

Jamir: Aid another Kyralle (+4), Sense motive +0 "Hmm. Ihan hyvä kysymyksiä", Jamir mutisee hijaa ja katselee Pardua.

Sinisellä oleva teksti vain Kyralle/Jamirille "No se kuulkaas", Pardu aloittaa. (Kyra, ja nyt myös Jamir, huomaavat vudranin otsalle kertyneet hikipisarat, vaikka sisätiloissa ei ole lainkaan niin kuuma kuin ulkona. Pardu tuntuu myös katselevan ylöspäin ennen vastaustaan). "Siinä tapauksessa oli pakko viedä tarjolla olevat orjat laivalle, kyllä. Taidat tietää kaupankäynnistä enemmän kuin arvaatkaan!" Pardu naurahtaa (hermostuneesti).

Handle animal taas +9, eli ilman erikoismodeja onnistuu aina Kiti rapsuttaa sisääntullutta Mimiä korvien välistä, ja höpöttää sille: "Nonii, nyt oot taas kuin uusi tiikeri, ei tartte murista pikku kolhusta". Tiikerin oloa seuratessaan Kiti ei ole keskittynyt käytyyn keskusteluun, eikä jaa muiden epäilyksiä Pardun motiiveista. "Nii, mennääks me jo vai onko jotain juonii? Me voidaan Mimin kanssa vaikka esittää tanssiorjia", hän sanoo ja hypähtää muutaman kerran Mimin ympäri rituaalitanssiaskelin, kuvitellen barbaarien nuotion tiikerin kohdalle.

Jamir: Bluf +3 Katselleessan Pardua Jamir tajuaa, että tämä rupesi puhumaan vasta silloin kun he meinasivat mennä tutkimaan yläkertaa ja nyt tämän pieni vilkaisu ylös tarkoittaa pientä viivettä heidän satamaan lähdölleen. Pieni varmistus ei ehkä olisi pahaksi, hän ajattelee ja kääntää päätään ikään kuin kuunnellen jotakin. "Oletko yksin näinden kahden orjan kanssa? Nimittäin kuten ehkä tiedät, niin meillä puolituisilla on aika tarkat aistit ja olin kuulevinani jotakin. Joku on ssaattanut tunkeutua yläkertaan", Jamir sanoo vähän hiljaisemmalla äänellä ottaessaan ruoskan ja pampun esiin.

Kyra: Sense Motive +3, Perception +3, Jotain sanomaisillaan ollut Kyra sulkee suunsa ja hiljentyy kuuntelemaan, josko hänkin kuulisi Jamirin mainitsemia ääniä, tarkaillen samalla Pardun reaktiota. Äskeisen reaktion perusteella mies vaikuttaa selvästi salaavan jotain.

"Vannon, olen täällä yksin. Nämä kaksi orjaa myös tietenkin", Pardu vastaa. Jamir saati Kyra eivät kuule mitään yläkerrasta. Pardu liikehtii vieläkin hermostuneesti, joka tilanteeseen nähden - useita aseistautuneita tiennäyttäjiä tulivat väkisin sisään - ole tosin kovin erikoista.

Kyra: Sense Motive +3, Diplomacy +6 "Pieni hetki vielä", Kyra sanoo Kitille tasaisella äänellä, kääntäen hetkellisesti päätään maahista kohti, mutta siirtää huomionsa sitten jälleen Parduun. "Itse asiassa keksin koko laivallakäynnin juuri äsken", hän sanoo rauhallisesti. "Ja tiedämme varmasti molemmat, että orjakauppa Absalomissa tapahtuu ainoastaan tällä kujalla - muutoinhan kaikki kauppiaat suorastaan parveilisivat satamassa...Tiedätkö," papitar jatkaa samalla rauhallisella äänellään, luoden kuitekin vudraniin epäluuloisen silmäyksen, "luulen, ettet ole nyt kertonut meille aivan kaikkea. Mikä olisi sääli, sillä silloin meidän olisi suorastaan pakko mainita asiasta raportoidessamme. Ajattele, saattaisit olla tunnettu Cheliaxin aatelispiirejä myöten!" Kyra pitää pienen tauon, tarkastelee kynsiään ja antaa lauseensa upota kauppiaan tajuntaan, ennen kuin jatkaa nostaa jälleen katseensa ja jatkaa "Ymmärrän kyllä, ettet halua... sanoisimmeko korostaa, omaa osuuttasi. Mutta asioiden ollessa tällä tolalla, ainoastaan kertomalla meille asiat mitään salaamatta, voit pelastaa oman nahkasi minkä arvoinen se sitten onkaan" Kyra sanoo, mutisten lopun lähinnä itselleen.

Pardu, selvästi erittäin vaivautuneena, hakeutuu takaisin tuolilleen. "Hyvä on, hyvä on. Minä tiesin alusta alkaen, että kyseessä oli aatelisnainen, leidi Anilah Salhar. Koko tapahtumaketjun piti pysyä visusti piilossa. Renmil Emprey halusi heikentää suurlähettiläs Dremdhet Salharin vaikutusvaltaa Absalomissa ja samalla häpäistä hänet. Fredrik toimitti Anilahin minulle, ja maksoin Fredrikille, sille surkealle purunarkkarille, säälittävän pienen summan. Eivätkä gnollit tulleet orjia tänne ostamaan, otin heihin itse yhteyttä. Läntisten maiden aatelisilla orjilla on kova arvo kaukoidässä, ja tästä tiedonjyväsestä innostuneena gnolliorjuuttaja Gnarl Luunkerääjä vastasi kutsuuni." Pardu vilkuilee sivuille turhautuneena.

"En voi sanoa, että tämä pikku salailuyrityksesi olisi erityisesti lisännyt kunnioitustani sinua kohtaan. Et tosiaankaan tee päätöstä osuutesi salaamista tästä helpoksi," Kyra sanoo kuivasti, katsellen Pardua kylmästi. "Lado rahat pöydälle, ole hyvä. Kaikki, mitä sait Gnarlilta Anilahista. Äläkä unohda kauppakirjaa ja kolikoita, jotka Emprey epäilemättä maksoi sinulle palveluksistasi. Meillä ei tosiaankaan ole aikaa liiemmälti tuhlattavaksi, joten säästä mahdolliset - ja epäilemättä nekin teeskennellyt - vastalauseesi; varmasti tiesit jo tähän ryhtyessäsi, että kyseessä oli sekä tuottoisa että riskialtis yritys... Voit katsoa osan riskeistä nyt toteutuneeksi."

"Joo, varmaa sun olis paras vaan antaa kaikki takas, kummiski herra Salhar ja meidän porukat saa tietää ja joku suuttuu jos ei kaikkee palauteta. Mut jos saadaan, nii eiköhän se olis sit rauha", Kiti täydentää yhä taputellen tiikeriä. "Eiks nii, Mimi?", hän vielä juttelee tiikerille.

"Rahat ovat holvissa ja kauppakirja visusti tallessa", Pardu vastaa kärkkäästi. "Eiköhän teillä ole parempaa tekemistä kuin esittää pahintakin voutia. Palaamaton lähtee satamasta tänään." Vudrani ristii kätensä selvästi turhautuneena.

Jamir: Stealth +10 Muiden puhellessa Pardun kanssa Jamir on muina miehinä siirtynyt siten, että pääsisi huomaamatta siirtymään yläkertaan. Häntä vain vaivaa Pardun käyttäytyminen, oli siihen muita syitäkin tai ei. Kun tilanne näyttä hyvältä, niin hän puikahtaa varjoihin ja menee vilkaisemaan yläkertaa ellei joku ryhmäläinen häntä sitä ennen pysäytä.

Jamir pääsee Pardun kiinnittäessä enemmän huomiota Kyraan vilahtamaan huomaamatta yläkertaan. Nopealla vilkaisulla siellä näkyy olevan vain yksi siivoton huone; petaamaton sänky, sotkuinen pöytä, puoliksi syöty aamupala, ja muutamia likaisia vaatekappaleita lattialla.

Jamir knowledge engineering +3 Vilkaistessaan huonetta hän koittaa arvioida vastaako yläkerran koko ulkoa näkyviä mittoja. Todettuaan näiän olevan hän hiipii takaisin alas. Uteliaisuus on riittävästi tyydytetty ja hän ei varmaan ehdi penkoa koko huonetta ennen kuin häntä kaivataan. Pardu kuitenkin vaikuttaa kohtuu tarkkanäköiseltä.

Alhaalla Scyrah tarkkailee hikoilevaa Pardua. "Arvoisa kauppias Pardu on toki oikeassa, meillä on parempaakin tekemistä kuin jäädä tänne lukemaan kauppakirjoja. Lady Salhar odottaa orjalaivassa, emmekä halua että laiva nostaa purjeensa neniemme edestä. Sitä paitsi...", ilkeä virnistys nousee Scyrahin huulille, "... Herra Salhar varmasti voi hoitaa kaupan purkamiseen tarvittavan byrokratian puolestamme"

Pardu ei kommentoi Scyrahin vihjailuun.

Kyra: Sense Motive +3 "Olet oikeassa, Scyrah. Lähdetään vain, mikäpä siinä", Kyra virkkoo, katsoo sitten Pardua, pudistelee päätään ja sanoo tälle: "Ainakin yritimme tarjota sinulle pelastusköyttä pulastasi, kauppias. Mutta tyydyt sen sijaan mieluummin pitämään kynsin hampain kiinni kullastasi, johon todennäköisesti tulet hukkumaan. Olkoon niin," papitar kohauttaa olkiaan. "Sinulla on varmasti jokin älykäs vastaus tähänkin, joten anna tulla: minkä vuoksi et hälyttäisi kaupunginvartijoita peräämme jonkin tekaistun syyn nojalla sillä siunaaman hetkellä, kun käännämme selkämme? Haluatko leidi Salharin vielä pelastuvan kaiken tekemäsi jälkeen? Ja meidän levittävän sanaa osallisuudestasi asiaan?" Kyra tarkastelee vudrania kiinteästi, mittailen sanojensa aiheuttamaa reaktiota.

Pardu vaikuttaa tyyneltä. "No, tunkeutumisenne tänne toimistooni ei ole varsinaisesti tekaistu", vudrani vastaa. "Mutta tarkoituksenani ei ole luoda uusia vihollisia."

"Mitä viisain politiikka, jalo kauppias", Kyra sanoo laimeaan äänensävyyn, lauseen ironian ja sarkasmin ollessa kuitenkin läsnä Kyran kitkerässä ilmeessä ja pienessä, jäykässä kumarruksessa. Kääntyen ovella jo odottavan Scyrahin puoleen ja muita silmäillen Kyra toteaa: "Menoksi sitten vain, kaiketi? Sen, joka tuntee nopeimman reitin, lienee paras mennä edeltä. Minä ja haarniskani seuraamme kyllä perässä..."

Razkiv-Lur-Pa osoittaa Pardua ja osoittaa kysymyksensä seurueen puheliaammille jäsenille: "Ei piestä?" Razkiv-Lur-Pa on tullut Pardusta siihen tulokseen, ettei arvosta moista lieroa juurikaan. Tämän näkee naamasta helposti.

Ride +0 (+5, -5 kun ei satulaa) "Ei piestä, saatiiha me se tieto mitä tarttettiin", Kiti vastaa Razkiville. Hän katsoo Pardua hieman surullisesti ja huokaisee: "No, sovi sitte herra Salharin ja muitten kanssa myöhemmin, ehkä ne ei suutu". Hän ryhtyy hyppäämään Mimin selkään kyytiin ja huudahtaa tovereilleen: "No, mennään! Jyrkänne ja rannalla, kyl pitäis löytyy".

Muiden huomaamatta alas palannut Jamir nyökkää. "Mennään vain", hän sanoo ja kävelee ovelle. Hän avaa oven ja kurkistaa ulos.

Kurjuuksien kujalla toiminta on entisen mallista; asiakkaita ja kauppiaita kulkee kadulla tarkastellen kauppatavaraa, eli orjia. Paahtava kuumuus ei ole lakannut.

Kyra vilkaisee vielä kerran olkansa yli pöydän takana istuvaa vudranilaista, ettei tämä vain yritä mitään, ja kävelee sitten ulos kadun kuumuuteen. Päästyään ulos hän vilkuilee muita vielä sisälle jääneitä kysyvästi, sanoen virnistäen: "Tuletteko te? Täällä on oikein mukavan lämmintä", ennen kuin kääntyy kannoillaan ja lähtee etenemään kadun vilinässä kohti Jyrkännettä. "Paitsi ehkä leidi Anilahille", hän lisää ajatuksissaan, yrittäen nopeuttaa askeleitaan - sen verran, minkä kadun vastaantuleva ihmisvirta mahdollistaa.

Jamir kipittää jokun kärjen mukana. "Kun löydänne aluksen, niin meidän ei varmaan heti kannata rynnätä sinne sisälle, vaan ensin tutkia miltä tilanne näyttää. Pahimmassa tapauksessa voimme lähettää viestinviejän hakemaan lisävahvistusta päämajasta", Jamir sanoo.

Scyrah nyökkää kauppias Pardulle hyvästiksi, ja astuu lämpimään ulkoilmaan. "Yritetään löytää lady Anilah ilman suurempaa hälyä, mutta varaudutaan silti pahimpaan." Lähettäessään haukkansa yläilmoihin Scyrah lähtee seuraamaan tovereitaan.

Ride +0 take 10 Kiti saa kiivettyä Mimin selkään, ja lähtee matkaan tiikerillä ratsastaen heti Scyrahin kannoilla. "No, Pardu varoitteli et Luunpoimija voi olla vaikee suostutella. Mut kannattaa aina yrittää sopia jotai", Kiti vastaa Scyrahille. Hän koittaa talojen välistä tähyillä rantaa ja nähdä laiva jyrkänteen alla. "Hieno haukka, osaako se jotain temppuja? Mimihän osaa tanssia. Saakohan Pardu rauhoteltua muutki vai joutuuko pulaan? Kuuma vieläki, toivottavasti rannassa on viileetä. Mimmonen huone Annilla on laivalla?", hän juttelee aiheesta toiseen poukkoillen Scyrahille tiikerin hoitaessa pujottelun muiden kulkijoiden seassa.

Razkiv-Lur-Pa poistuu viimeisenä, kääntyy ovella sanoakseen Pardulle: "Jos valehtelit..." kaivaa taskustaan vesileilin, ottaa huikan ja jatkaa: "tapan sinut." Sitten shoanti poistuu muiden perään.

Jamir vilkaisee Kitiä. "Orja on orja. Hyvä ja kalliskin orja on vain orja. Tämä on se meno mailmalla... valitettavasti", Jamir vastaisee Kitille. "Hän sanoi että laivalla voi olla vähän väkeä, mutta ympäristö kannattaa varmaan ensin kuitenkin tarkistaa", hän selittää vielä.

Scyrah pyörittelee päätänsä. "Aivan, orja on vain orja. En oikein ymmärrä teidän Andoraanien pakkomiellettä tästä asiasta."

"En minä ole Andoraani. Pohjoisessa vaan ei oo orjia. Jos pitää häkissä, nii se pitää ruokkia ja omassaki ruuassa on ihan tarpeeks hommaa. Jos sen lähettää hakeen ruokaa nii miks se tulis takas jos kerran osaa ruokkia ittensä", Kiti vastaa.

"Pitkä matka?" kysyy Razkiv-Lur-Pa ja kaataa vesileilinsä päälaelleen. "En tunne kaupunkia."

Kiti: Create water "Lisää vettä?" Kiti kysyy Razkivilta, ja samantien luo barbaarin päälle vesipallon. Kikattaen hän kannustaa Mimin singahtamaan eteenpäin jos Razkiv vaikka hermostuisikin vesisodasta.

"Suuri kuapunki suuret etäisyydet. Tai miten sen nyt ottaa. Kuitenkin kaupungin toisella laidalla lätäköihin nähden", Jamir vastaa.

Satamassa

Matka satamaan on pitkä ja tuskainen, kiitos auringon polttavan paahteen, joka ei ota hellittääkseen läpi kaupungin talsimisen jälkeenkään. Matkan varrella tiennäyttäjät näkevät useita muitakin, jotka kärsivät kuumuudesta. Moni on pysähtynyt vesilähteelle virvoittaakseen itseään.

Ennen pitkää ryhmä saapuukin satamaan. Tämä Jyrkänteen puoli satamasta on köyhempi, ja se näkyy. Varastorakennukset ovat heikommassa kunnossa, laitureista puuttuu lankku sieltä täältä ja rantautuneet laivat ovat pienempiä. Siitä huolimatta kadut ovat täynnä jos jonkinlaista paikallista ja ulkopaikkalaista, jotka kyräilevät miltei tavasta toisiaan. Kuumuus ja meri-ilma tuovat kostean ja tunkkaisen tuoksunsa, joskin mikään ei vedä vertoja Lätäköiden lietteelle.

Mutta ei aikaakaan kun alkaa jo tapahtua. Siinä samassa kun ryhmä äkkää Palaamattoman, tuntee Scyrah luissaan jonkun tähtäävän heitä. Hän ei näe väkipaljoudessa ketään välittömästi uhkaavaa hahmoa.

Scyrah: Prescience. Perception +8. Move-action: draw weapon. Vaistonsa varoittamana Scyrah tempaisee varsijousensa esille. Tummiin haltiasilmiin ilmestyy jälleen usvainen hohka, kun Scyrahin ennaltanäön lahja yrittää paikallistaa uhkaa. "Vaara!", hän sihahtaa muille hieman vieraalla äänellä.

Jostain korkeammalta suhahtaa kaksi pientä nuolta, toinen kimpoaa Kyran panssarista, toinen tömähtää puiseen laatikkoon. Samassa tiennäyttäjät, ja koko katu, näkevät kaksi aseistautunutta puolituista läheisen tavernan katolta. Kadun väki alkaa panikoida ja rynnätä poispäin paikalta.

Scyrah: move to U:11, load crossbow "Puolituisia katolla!" Scyrah osoittaa ampujia, ja syöksyy samalla läheisen laatikon taakse suojaan. "Keitä oikein olette, ja miksi ammutte meitä!?", hän tivaa puolituisilta ladaten samalla vasamaa varsijouseensa.

Scyrahin huuto puolituisille hukkuu väkijoukon kirkumiseen.

Kiti: Dismount, ready sling. Kiti hypähtää Mimin selästä rannan puolelle, ja tiikerin takana piileskellen kaivaa linkonsa esiin yhdestä pussukasta. "Antakaa meidän edes kertoa mitä halutaan ennen kui ammutte!" hän huutaa puolituisille.

Niinikään Kitin ääni hukkuu väkijoukkojen taakse.

Jamir R16 Jamir kiroilee kovaan ääneen puolituiseksi ja syöksähtää tavernan seinustalle ottaen ruoskan esiin.

Kyra: Ready sling, guidance
Kitiin, 5-ft step U13.

"En tiedä, mistä on kyse, mutta olette varmasti erehtyneet henkilöistä!" liittyy Kyrakin huutokuoroon, ottaen linkonsa samalla esiin. Tämän jälkeen hän astahtaa hieman kauemmaksi, katsoo puolituisia arvioivasti ja loihtii sitten Sarenraen opastusta Kitille.

Kyran huuto kaikuu väärille korville, aivan kuten aiemmatkin parkaisut.

Delay Mimi jää odottelemaan ohjeita Kitiltä.

5 pistettä vahinkoa Kyralle Puolituiset tähtäävät taas tiennäyttäjiä. Paniikin keskellä Kyra saa hiukan suojaa lähestyviä nuolia vastaan, mutta yksi nuoli läpäisee ihmiskilvet ja iskeytyy olkapäähän kipeästi. Toinen nuolista olisi muuten ollut osumassa, mutta eteen sattuu juuri sillä hetkellä yksi panikoivista paikallisista, joka iskun myötä kaatuu huutaen maahan. Tämä entisestään lietsoo väkijoukkoa poukkoilemaan hysteerisissä tunnelmissa. Osa taitaa jopa hypätä satama-altaaseen turvaan.

Razkiv-Lur-Pa nappaa jousensa esiin ja ampuu lähempää katolla olevaa puolituista. Nuoli kuitenkin suhahtaa korkealta ohi.

Väkijoukko alkaa harventua jo, mutta ihmisiä on vielä liikaa edessä helppoon liikkumiseen.

Prescience, käytetään osumiseen jos tarvetta. Crossbow attack +3 (1d8). Reload. Laatikon reunaa tukena käyttäen Scyrah ottaa tähtäimeensä vasemmanpuoleisen puolituisen, ampuu, ja kyyristyy lataamaan uutta vasamaa jouseen.

Scyrahin ampuma nuoli viiltää valtaisin haavan puolituisen kaulaan. Tämä pitelee tuskissaan sitä, mutta ei kuitenkaan menetä tajuaan.

Kitin linkoama kivi kopisee tavernan seinästä maahan.

Jamir aloittaa rohkaisevan laulunsa. Väkijoukon huuto estää ääntä kantamasta kovin kauas, mutta onnekseen ystävät ovat kaikki vieressä.

Kyra paranee 9 pistettä Kyra loitsii väkijoukon takana turvassa voimakkaan parannuksen itseensä ja puskee itsensä väkijoukon läpi parempaan suojaan.

Mimi änkee vilisevien ihmisjalkojen läpi tavernan luokse ja lähtee kiertämään sitä myötäpäivään niin nopeasti kuin suinkin voi.

Scyrah ottaa 4 pistettä vahinkoa. Haavoittunut puolituinen laskeutuu alas pois näkyvistä. Toinen puolituisista selvästi hätääntyy tästä ja käy tarkistamassa toverinsa kunnon, ja siitä tulistuneena asettaa tähtäimeensä Scyrahin. Nuoli osuu kuin osuukin aiheuttaen kivuliaan osuman kylkeen.

ampu +3 1d6 läps Razkiv-Lur-Pa kokeilee vielä jousimiehen taitojaan. Jos ei kohta osu alkaa kiehua suonissa.

Razkivin nuoli lentää korkealta ohi.

Väkijoukko harvenee jo siihen pisteeseen, ettei jäljelle jää kuin muutama utelias kuikuilemaan piilojensa takaa taistelun kulkua.

Scyrahin piilosta ampuma vasama singahtaa kauaksi kohteestaan.

Kiti lataa linkonsa ja koittaa uudestaan osua näkyvissä olevaan puolituiseen. "Hei hömelö, pudota jousi niin jutellaan!" hän huutaa puolituiselle.

Tavernan puinen seinä kopisee lingon kivistä ja jousen nuolista.

Jamir: tuplamove ja ei laulua kun etäisyys mennee liian suureksi. Jamir toteaa että ei viitsi taistelun temmellyksessä lähteä kiipeämäään, joten hän etsii toisen reitin katolle, joko sisältä tai ulkoa. Sisältä jos niissä yleensä on pääsy katolle.

Jamir huomaa talon perällä olevan puiset tikapuut, jotka johtavat katolle.

Razkiv ottaa 1 pisteen vahinkoa. Väkijoukot hälvennettyä luulisi tilanteen rauhoittuvan. Kuitenkin ympärillä on sikinsokin laatikoita, joiden takaa ilmestyy kolme puolituista lisää, lyhytmiekoin aseistettuna. Yksi säntää ryhmän tulosuunnasta laatikon takaa Razkivin selkään, tehden pienen haavan pohkeeseen. Toinen ilmestyy melkein suoraan barbaarin eteen viereisen tynnyrin takaa, mutta tämän iskun Razkiv torjuu leikiten. Kolmas puolituinen säntää tavernan nurkan takaa Kyran luokse miekka janoten verta.

Kyra: Pudottaa lingon.
Move: Mw. scimitar kätöseen.
Selective Channel 1d6 heal. Kaverit paranee 5 pistettä.
Katolla olevat jouskarit rajattu ulos.

Linko putoaa Kyran kädestä tämän vetäistessä sapelinsa ja sähisee asettaan vihaisesti heristellen edessään olevalle puolituiselle: "Antaa heittää, senkin alimittainen satamavoro! Hus! Jäämällä olette vaarassa lyhentyä entisestään...Sanotaanko noin pään verran!" "Jospa ymmärtäisivät lähteä karkuun?" Kyra toivoo, kanavoiden samalla Sarenraen energiaa, rajaten ulos sen parantavasta vaikutuksesta katolla heiluvat puolituiset.

Suluissa kartasta poikkeava sijainti.
Inska
25 Scyrah
19 Kiti (W13)
17 Jamir (U16)
13 Puddlejumpers (melee, U15 jne.)
12 Kyra (U14)
8 Mimi
7 Puddlejumpers
5 Razkiv-Lur-Pa

Mimi jatkaa talon kiertämistä.

Kiti ottaa 2 pistettä vahinkoa. Katolla oleva puolituinen jatkaa raivoisasti ampumistaan, tällä kertaa tähdäten keskellä seisovaan Kitiin. Nuoli osuu kuin osuukin, muttei hengenvaarallisesti.

Razkiville pienten ihmisten näkeminen ympärillä saa hänet raivon valtaan. Valtava isku tosin suuntautuu hänen pituiselleen eikä saa aikaan puolituisuille muuta kuin ihkauudet kampaukset.

Scyrah: crossbow +3, reload "Kapiset, vajaamittaiset saastat!", Scyrah manaa keleshiksi ja pitelee haavoittunutta kylkeään. Vielä kerran hän nousee laatikon suojista ampumaan katolla olevia puolituisia.

Tavernan seinä alkaa pikkuhiljaa muistuttamaan neulatyynyä. Taas yksi nuoli lisää koristamaan puista seinää.

Kiti ottaa askeleen lähemmäs iskuetäisyydelle ilmestynyttä puolituista, samalla tiputtaen linkonsa ja vetäen esiin sapelinsa. Hän kohottaa kaksin käsin sapeliaan iskua varten ja tuo sen maahiseksi suurella voimalla kohti puolituisen päätä. Vihollinen kuitenkin saa omaa miekkaansa väliin, ja sapeli lopulta tekee vain nirhauman puolituisen panssariin. Iskun epäonnistuttua Kiti huutaa Mimiä liittymään taisteluun ja auttamaan ystäviään.

Jamir huomaakin taistelun siirtyneen maan tasalle ja suuntaakin auttamaan muita. Hän pinkoo saartamaan yhtä puolituista.

Razkiv ottaa 1+1 (2) pistettä vahinkoa. Lähietäisyydelle saapuneet puolituiset alkavat selvästi taktikoida. Jamiria lähinnä oleva ottaa sivuaskeleen, saaden Razkivin saarretuksi. Heidän taktiikkansa tuntuu toimivan, sillä kummankin puolituisen miekat löytävät barbaarin nahan. Valitettavasti heidän hammastikkuihin verrattavat lyhytmiekat tekevät vain pieniä haavoja, jotka näyttävät Razkivilla lähinnä hyvältä.

Kolmas puolituinen Kyran kimpussa onnistuu vain sohimaan keleshineidon haarniskaa.

MOVE U14. Flank+fighting
defensively P4(V14). Mw. scimitar +1
(S,1d6+2/18–20/x2 +2 fire)
AC 16 (+2 dodge).
"Sarenrae suojelee minua pikku puukoltasi, puolituispolo!" Kyra kivahtaa, oikein yllyttäen hyökkääjänsä lyömään, samanaikaisesti käännähtäen viitta hulmahtaen (mitä selässä roikkuva haarniska toki hieman vaimentaa) ja ryntää tovereidensa avuksi, pois suojaavan laatikon takaa.

Kyra ottaa 2 pistettä vahinkoa. Puolituinen ottaakin hyödyn irti naikkosen pakenemisesta ja viiltää tälle reiteen pienen haavan. Tästä kivusta kai johtuukin, miksi Kyran sapelin viilto menee ohi saarretusta puolituisesta.

Mimi ilmestyy tavernan toiselta puolelta, ja kuultuaan Kitin komennuksen säntää Kyraa ahdistelleen puolituisen kimppuun.

Katolla yksinään ammuskeleva puolituinen tähtää Kyraa ja laukaisee nuolen. Se kuitenkin katoaa kauaksi maalistaan.

Razkiv on selvästi lopen kyllästynyt ympärillä hyörivien puolituisten laumaan ja hurjana pyörii kuin heikkopäinen suurkirveensä kanssa. Jälleen kerran hän arvioi adrenaliinihuuruissaan vihollistensa korkeuden väärin ja enintään parturoi heidät kiiltävän kaljuiksi.

Scyrah: crossbow +3, reload Scyrah huokaisee helpotuksesta tuntiessaan Saranraeen parantavan voiman. Nähdessään ympärillään vain kaaottista taistelua, hän päättää edelleen keskittyä katolla ampuvaan puolituiseen. Jälleen nopea laukaisu, ja lataus.

Nyt varmasti tavernan omistajaakin ärsyttää vasamien kopina.

Kiti: Yhä kaksin käsin lyöntiä, +3 / 1d4+3. Kiti hämmästelee puolituisten taitoja: "Oottepa te ketteriä väisteleen". Hän tähtää tarkemmin, kohottaa sapelin kaksin käsin ja huitaisee kaikin voimin huutaen: "Yritäs väistää tää!"

Razkivin raivoisa kieppuminen asettaa Kitin pahaan paikkaan. Isku ei ota osuakseen.

Jamir Aid another kyralle. 3+2 flank to AC 10 -> Aid +4 flank +2 Jamir toteaa Kyran olevan hyvässä paikassa ja auttaa tätä harauttamalla heidän välissään olevaa vihollista sohien tätä aseellaan. "Nyt", hän huutaa Kyralle samalla härnäten vastustajaa omalla kielellään.

Jamir saa sotkettu puolituisen taistelemaan hänen kanssaan. Vihollisella on iso aukko puolustuksellaan, jota Kyra voi käyttää hyödykseen.

Razkiv ottaa 2 pistettä vahinkoa. Puolituiset jatkavat Razkivin ahdistelua, keskittäen iskujaan selvästi yhteen kohteeseen kerrallaan. Pistojen sarjoista yksi pistää ikävästi barbaaria alavatsaan.

Mimi ottaa 2 pistettä vahinkoa. Kolmas puolituinen äkkää taakseen ilmestyneen tiikerin ja sohii sitä pelonsekaisin tuntein, ottaen samalla askeleen kauemmaksi. Sohimisesta Mimi ottaa pienen haavan otsaan.

Kyra attack mw. scimitar flänkittyyn
+3+6 1d6+2/18-20/x2+2 fire.

Kyra ei jätä hyödyntämättä Jamirin tarjoamaa tilaisuutta ja silmät välähtäen kokeilee puolituisen nahan kestävyyttä sapelillaan.

Loistavasti hyödynnetty aukko puolustuksella johtaa siihen, että Kyran sapeli leimahtaa lyhyesti liekkiin ja osuu voimakkaasti puolituista kaulaan. Syvä haava on kuumuudesta mustunut. Puolituinen kaatuu miltei kuolleena maahan.

Mimin hurja raatelu tekee pahaa jälkeä puolituiselle. Vihollinen pysyy kuitenkin vielä tolpillaan verisyydestään huolimatta, mutta pudottaa aseensa ja yrittää selvästi pitää kätensä ylhäällä ja suojella päätään.

Katolla oleva puolituinen tarkkailee tilannetta, kaikkien ollessa joko kahakassa tai laatikon takana. Kuitenkin nähdessään Kyran kaataessa liittolaisensa, hän tähtää keleshinaiseen. Onneton puolituinen on miltei katkaista lyhytjousensa jänteen, ja nuoli tippuu surkeasti katolta alas tavernan seinän vierustaan. Tämän jälkeen puolituinen katoaa näkyvistä asettumalla makuulleen.

Razkivia raivostuttaa entistä enemmän. Tällä kertaa hän on huumassaan korjannut suurtapparansa iskurataa ja halkaisee puolituisen kahtia sivusuunnassa. Vihollinen kaksi erillistä osaa putoavat maahan, sisälmyksien pursuessa ulos. Puolituinen on ilmiselvästi kuollut. Hyvin kuollut.

Loput puolituiset selvästi hätkähtävät yhtäkkinäistä väkivallan määrää.

Scyrah: Ready action, ampuu jos katolla oleva puolituinen meinaa vielä hyökätä. "Noniin, aika luovuttaa! Tule esiin kädet ylhäällä, äläkä tee mitään äkkinäisiä liikkeitä! Jutellaan vähän",Scyrah huutaa tähtäillen katolle.

Kiti: Siirry puolituisen viereen, ready action Disarm. Trick: Defend Kiti, Handle animal +7 eli 1 tai 2 failaa. Kiti siirtyy jäljelläolevan puolituisen viereen, ja uhkaa tätä sapelillaan. "Pudota aseesi ja antaudu! Mimi, pure jos se käy kimppuun!" Kiti komentaa.

Puolituinen, kauhusta ja verestä jäykkänä, osoittaa miekallaan tiikeriä. Kuitenkin Kitin ilmestyttyä taakseen hän epäröimättä pudottaa aseensa ja nostaa kätensä ilmaan. "Antaudun!" hän huutaa. Katolta vastaavasti kuuluu heikko ääni, jotain siellä sanoo, ja yksi jousi heitetään alas maan kamaralle. Scyrah huomaa kuitenkin yhden hahmon pinkovan poispäin kattoa pitkin. Scyrah sinkauttaa vasaman liikkeelle vaikka katto alkaa tulla jo melkoisesti kohteen eteen. Kaikista todennäköisyyksistä huolimatta ammus osuu kriittisesti puolituiseen, joka päästääkin kipuun soveltuvan parahduksen, ja vierii katolta alas maahan. Puolituinen tippuu pää edellä ja sen niska taittuu, koko kehon nykähtäessä ja siirtyessä luonnottomaan asentoon.

Katolta kuuluukin uudestaan, voimakkampaa huutoa. "Antaudun! Luojat paratkoon, minä antaudun!"

Taistelu on ohi.

"ALAS SIELTÄ!" karjaisee Razkiv-Lur-Pa ennenkuin alkaa huohottaa raskaasti ja köhiä verisiä aivastuksia laiturille. Pökkäisee varmuuden vuoksi puolituisen puolikasta kirveen kärjellä. "Kuollut."

"Öh, tuota", kuuluu epävarma ääni. "Menee hetki." Katolla näkyy kuinka puolituinen hitaasti nousee ylös pidellen olkapäätään ja siinä törröttävää vasamaa, ja hitaasti liikkuu tikapuita kohti.

Kyra parantaa 2 pistettä kaikilta. Kyra painaa sapelinsa kärjen edessään makaavan puolituisen niskaa vasten sanoen Jamiriin katsoen: "Kanavoin meille taas hieman Sarenraen parannusta. Ole valmiina siltä varalta, että hän" - nyökkää maassa makaavaan puolituiseen - "päättää yrittää jotain." Tämän jälkeen Kyra sulkee silmänsä, keskittyy ja antaa jumalansa mahdin virrata kauttaan lähiympäristöön.

Kiti nykäisee vasaman irti panssaristaan. "Au! Tyhmää tolleen piilosta ampuminen", hän valittaa puolituiselle. Ennestäänkin sotkuinen mekko saa vasaman poistuessa uuden veritahran, ja repeytyy hieman lisää reiän kohdalta. "Emmä tienny että tää on näin sottaista puuhaa. Antaskohan Anni palkkioks uudet vaatteet?" hän pohtii siistien itseään taistelun jäljistä sen mitä voi. Kiti ottaa tukevan otteen sapelistaan, ja osoittaa sillä puolituista uhkaillen: "Epäreilua tommonen tappelu, kysymättä ees. Ny kerro heti miks ja kuka käski vai pitääkö mätkiä lisää?"

Jamir: Intimidate +3, Aidia Kitille. "Sala-ampujia. Tuollaisia kukaan ei jää kaipaamaan jos ette kerro vastauksia", Jamir painostaa antautunutta.

Saarrettu puolituinen nielaisee hermostuneesti. "En paljasta käskynantajaani. Olen lojaali mestarilleni", hän sanoo, sulkien silmänsä ja selvästi odottaen loppuaan.

Kauempaa tavernan takaa kurkkii katolta alas tullut puolituinen. Selvästi hän epäröi, pötkisikö pakoon vai lähestyisikö. Toistaiseksi tuntuu vain tarkkailevan tilannetta.

"Mitä vauhtia Mimi liikkuu? Haluamme varmaan paimentaa tuon yhden puolituisen myös luoksemme", Jamir kysyy hiljaa Kitiltä. "Pitäisikö meidän ensin paketoida nuo elossa olevat ja kasata kulleet talteen. Vaikka tuonne tavernan taakse?" Jamir kysyy muilta.

Jamir: Sense motive +0 "Ei teidän tarvitse sanoa mitään, mutta luulin että meillä oli sopimus Renmillin kanssa", Jamir sanoo katsoen puolituista ja koittaen saada tämän reaktiosta irti onko arvaus oikein.

Puolituinen katsoo hölmistyneenä Jamiria.

Kyra: Aid Jamirille sense motive +3 Myös paikalle siirtyvä Kyra kuulee parahiksi Jamirin kysymyksen, ja tarkastelee hänkin pistävällä katseella puolituisen reaktiota.

"Tänne." Komentaa puolituisen vereen kylvetetty Razkiv-Lur-Pa katolta alas ehtinyttä.

"Joo, tuu sääkin tänne ettei Mimin tartte tulla pureen", Kiti myös kutsuu kauempana olevaa puolituista. Hän katsoo hämmentyneenä takaisin toiseen, vieressään olevaan puolituiseen yhä osoittaen sapelilla, ja kysyy: "Oletko nyt ihan varma että mielummin otat tökkäsyn miekasta kui kerrot miksi kävit meiän kimppuun?"

Pahasti haavoittunut puolituinen laahautuu lähemmäs. Se vilkuilee pelokkaana Razkivia.

Saarrettu ja uhattu puolituinen selvästi taistelee mielessään. "Minun eloni ja työni kuuluu mestarilleni", hän mantraa. "Häneen minä luotan, niin kuin hän minuun, etten lavertele, paljasta mestariani. Hän minut pelasti, hän minulle antoi työnsä, hän minut ruokkii", puolituinen mantraa, hengittäen hitaasti ja syvään.

"Herrasi sinut itsemurhatehtävälle lähetti, kuolemasi on hänelle vain yksi suu vähemmän ruokittavaa. Ruokaa vastaan hän odottaa henkeäsi. Mutta omapa on asiasi. Mutta miksi hyökkäsitte juuri meidän kimppuun?" Jamir puhuu aivopestyn puolituisen kanssa "Kuulsuteltkaa te heitä jos haluatte. Nämä pikkuorjat eivät tajua parastaan", Jamir sanoo muille ja alkaa kerätä kuolleita ja niiden ja elävien varusteita talteen tukien joskos olisi jotakin josta hän hyötyisi.

"Luulisin että Renmil tai Pildash on nämä kimppuumme lähettänyt. Jos tuosta yhdestä ei mitään irtoa, heittäkää vaikka mereen. Meillä oli aatelisneito pelastettavana!", Scyrah tuhisee yrittäen puhdistaa kaapuansa verestä. "Vai löytyykö näiden ryöväreiden tavaroista mitään tietoa toimeksiantajasta?", hän katsoo Jamirin suuntaan.

Kiti, yhä hämmästyneenä puolituisen asenteesta, juoksee toisen puolituisen luokse. "Hei, toi sun kaverisi on sitä mieltä että mielummin ottaa miekasta kun kertoo miks kävitte kimppuun. Ooksä samaa mieltä?" hän kysyy puolituiselta, elehtien samalla käsillään ja toisessa kädessä pitämällään sapelilla.

"Selityksiä, nyt!" Ärähtää Razkiv-Lur-Pa puolituisille huohottamisensa seasta.

Ahdisteltu puolituinen vastaa: "Elämäni kuuluu mestarilleni."

Pahoin haavoittunut puolituinen katsoo kollegaansa ja vastavuoroisesti heidän väijytyksensä murskannutta tiennäyttäjäryhmää. Hän kuiskaa Kitille: "Meitä odottaa hirmuisempi kohtalo, jos totuuden paljastamme ja jäämme henkiin."

Kyra: Perception +3, Diplomacy +6 Kyra katselee kysyvästi toisen puolituisen kuiskuttelua Kitille, vilkaisten sitten, mitä "Palaamattoman" kannella näyttäisi tapahtuvan, ennen kuin kääntyy ensimmäisen puolituisen puoleen. "Uskollisuutesi mestariasi kohtaan on ihailtavaa. Samoin kuin rohkeutenne; vain hullu hyökkäisi tälläisen ryhmän kimppuun - edes väijytyksestä. Oletko varma, ettet kuoleman sijaan haluaisi liittyä auttamaan meitä? Meidän mestareillamme voisi hyvinkin olla käyttöä kaltaisillesi. Jos nyt autat meitä, voin puhua puolestasi muutaman sanan ylistävän heille", nainen yrittää suostutella itsemurhahakuista puolituista.

Palaamattoman kannella ollut vähäinen miehistö kurkistelee taas kaiteiden yli, kun nuolien satunnainen sinkoilu on päättynyt.

Jamir: Aid another Kyralle, diplomacy +3 "Meillä on resursseja, joten voimme auttaa", Jamir sanoo koittaen saada puolituiset luottamaan Kyraan.

Puolituinen näyttää vaivaantuneelta. "No, voitteko taata turvani? Minua odottaa hidas ja kivulias kuolema, jos mestarini saa tietää, että petin hänet", hän sanoo miltei vapisten. Kyralle on kiistatta selvää, että puolituinen itse uskoo kohtaloonsa täysin.

Kyra: Diplomacy +6 "Totta kai", Kyra yrittää vakuutella pelokasta puolituista. "Usko minua, mestarisi ei taatusti ole niin kaikkivoipa, miltä vaikuttaa. Minäpä kerron sinulle salaisuuden, jonka olen oppinut maailmaa kiertäessäni. Kuuntele tarkasti", Kyra sanoo, kumartuen lähemmäs puolituista. "Mitä enemmän joku koettaa vakuuttaa sinut kaikkivoipuudestaan, sitä todennäköisempää on, että hän on vain suuruudenhullu pikkukala pienessä, haisevassa satamalammikossaan, peläten joka hetki, että jonain päivänä kuulet valtameren äänen ja jätät hänet. Luota minuun. Todella voimakkailla olennoilla, kuten vaikkapa jumalattarellani Sarenraella, ei ole mitään tarvetta pönkittää valtaansa moisilla uhkauksilla, sillä Hänen kaikkivoipuutensa kaikki voivat tuntea tässä" - Kyra tehostaa puhettaan tehden kädellään pienen kaaren - "auringon väräjävässä kuumudessa."

Jamir: Detect magic. Tämän jälkeen Jamir kerää ne varusteet ja kiipeää jopa katolle poimimaan kaikki väijyttäjien varusteet. "Olisiko hyvä mennä jonnekkin nurkan taakse, ettei laivalta kiinnitettäisi liikaa huomiota meihin?" hän kysyy muilta. Mahdollisilta laivalta tulevilta katseilta suojassa Jamir keskittyy tarkemmin vihollisten varusteihin. Hän sanoo jotakin laulavalla nuotilla ja tutkii niitä. "Jokin pidemmän kantaman ase olisi kyllä kätevä. Sellaista kun ei minulla ennen ollutkaan", hän sanoo tutkiessaan varusteita.

Puolituisilta löytyy yhteensä kaksi lyhytjousta, noin 30 pientä nuolta, kolme lyhytmiekkaa ja viisi rautavahvistettua nahkahaarniskaa. Rahaa heillä ei ole.

"Oho, mikä ois hirmusempaa kui mitä kavereilles jo kävi?" hämmästyy Kiti. Hän katselee puolituista pää kallellaan ja ajatuksissaan naputtelee tätä sapelin lappeella. Yht'äkkiä hän hypähtää melkein viiltäen puolituisen vatsan auki ja huudahtaa: "Oi, mun linko! Unohdin! Odota täs!" Hän juoksee noutamaan pudottamansa lingon, ja palaa sitä pussiin tunkien takaisin puolituisen luokse. "Nonii, mikäs se hirmujuttu oli mitä sulle kävis?" tyttö jatkaa utelua.

Haavoittunut puolituinen kuikuilee Kitin olan yli Razkivin halkaisemaa puolituista. "Tuo kävi nopeasti", hän vastaa alakuloisena.

Jamir nappaa itselleen yhden pienen lyhytjousen ja muolia. "Näillä yltää pidemälle kuin ruoskalla. Tosin laivalla näistä ei ehkä ole hyötyä. Mistä muuten tiesitte odottaa, vai olitteko pidemmän aikaa väijymässä?" hän kysyy. Kun vangit eivät kuule hän kuiskaa ryhmän lähellä olevalle: "Veikkaisin, että Pardua vakoiltiin ja vapautus halutaan estää".

"Vitutti. Maistuisiko?" Razikv-Lur-Pa ryhtyy sosiaaliseksi vastatessaan puolituiselle.

Jamir heittää loput tavarat säkkiin. "Orjia hekin vain ovat, vaikka eivät tilannettaan tajua. Voisimmeko toimittaa heidät vaikka vartiostolle jos he eivät tarjoukseen tartu", hän kuiskaa sivummalla oleville matkakumppaneilleen. "Selvitetään tämä tilanne ja sitten voisin koittaa tarkistaa tuota alusta. En huomannut että sieltä olisi mitään huomiota kiinnitetty lyhyeen taisteluun", hän sanoo vähän äänekkäämmin.

"Tottakai me teitä suojeltais, ei ketää sais tappaa tai kiduttaa", Kiti toteaa. Puhuessaan hän äkkiä tajuaa ympärillä olevat puolitusenraadot, ja punastuu selvästi. "Tai siis jos ne ei ite haasta riitaa tai jotai..." hän jatkaa äänen vaimentuessa loppua kohti, ja katselee nolostuneena varpaitaan.

Puolituiset silmäilevät toisiaan, arvatenkin viestivän jotenkin. "Hyvä on", saarrettu huokaa. "Mestarimme Pildapush oli määrännyt meidät hiljentämään Fredrikin. Kuitenkin kun näimme teidät jo Fredrikin kanssa, jouduimme kohdistamaan hyökkäyksemme teihin", hän selostaa.

Razkiv-Lur-Pa kääntää huomionsa laivan suuntaan. Puolituiset saavat kertoa tarinansa muille.

"Ai Pardu oli käskeny? No mut se on hyvä! Ei mitää hätää, se ite kerto meille mitä Annille oli käyny. Eikä se muutenkaa varmaa ehi teitä kiusaan, ku sil on selvittämist tässä sotkussa. Tosi tyhmää et noi teiä kaverit kuoli turhaa sen takii", Kiti vastaa puolituiselle, ja katselee surullisena kuolleita.

Kyra: Sense Motive +3 Kyra nyökkää mietteliäästi Kitin jo puhuessa, yrittäen mielessään arvioida, kuuluiko puolituisen äänessä valheen kaikuja. "Tosin, nimen kiskominen heistä oli niin suuren työn takana, että mikäli hän valehtelee, hänet on valmennettu erittäin hyvin", nainen ajattelee itsekseen. Ääneen nainen sanoo puolituiselle Kitin lopetettua: "Ymmärrän... Sanomasi käy kyllä järkeen, kun miettii tätä koko sotkua ja millaisen vaikutelman sain Pardusta hänet tavatessamme." Lauseen lopussa keleshinainen nyrpistää nenäänsä kuin haistaisi jonkin sataman normaali-odooreja pahemmankin hajun. Papitar vie kämmensä yhteen keskivartalon kohdalle ja jatkaa muita tovereitaan kysyvästi vilkaisten: "No, minun puolestani olette vapaat menemään tai tulemaan kanssamme miten haluatte. Tietenkin" - Kyra jatkaa puhettaan, kävellen samalla pudottamansa lingon luokse ja poimien sen - "olette paremmassa turvassa meidän kanssamme, kunhan pysytte taka-alalla ja annatte meidän hoitaa tehtävämme loppuun", papitar lopettaa, kääntyen jälleen tarkastelemaan puolituisia ja laittaen linkonsa takaisin muiden aseiden joukkoon. "Olemmeko valmiit jatkamaan?" hän kysyy muilta.

"Joo, mennää vaa, ettei gnolli livistä", Kiti vastaa nopeasti, ja tunkee sapelin takaisin vyölleen. Hän katselee rannalle, kunnes muistaa: "Ainii, toi laiva se oli!" ja lähtee kulkemaan laivaa kohti, koittaen samalla hypellä ja nähdä laivan laidan yli missä gnoll ja Anilah voisivat olla. "Mimi, vierelle", hän komentaa ja tiikeri kiltisti seuraa maahista.

"Valmisteluja?" Razkiv-Lur-Pa kysäisee samalla, kun noukkii jousensa laiturilta. Nyppäisee samalla riekaleen revenneestä paidastaan, joka pilkottaa panssarin alta. Pyyhkii riekaleeseen verta päältään, hikeä päälaeltaan ja sitten sitoo rätin otsalleen. "Hikeä silmissä."

"Ei minulla ainakaan", Kyra toteaa barbaarille. "Kaikki loitsuni ovat niin lyhytkestoisia, ettei niitä auta loitsia etukäteen." Vilkaisten kysyvästi kahta puolikuntoista puolituista Kyra lähtee harppomaan Kitin perään, viitaten Scyrahia seuraamaan.

"Minun varmaan kannattaisi mennä edellä. Pitäkää tätä", Jamir sanoo muille lykäten jousen jollekin seuralaiselle. "Kevyellä kuormalla liikun paremmin", ähn lisää.

"Minä voin ottaa sen hetkeksi huostaani", Kyra sanoo ja ottaa vastaan jousen.

Jamir: tiedustelua: Stealth +10, perception +6. Jamir lähtee hiipimään kohti laivaa tarkkaillen ympäristöään. Kannella vaikuttaa olevan hiljaista, joten hän myös kuulostelee tarkaan mitä ääniä kuuluu.

Kiti koittaa löytää läheltä rantaa laatikon tai jonkin muun suuren suojan, jonka taakse piiloutua ja kurkkia huomaamatonta näytellen.

Puolituiset elehtivät toisilleen, selvästi taas jotain salakieltä. Pahasti haavoittunut sitten katsoo Kyraa. "Meistä ei ole lähtemään, jäämme odottamaan tänne rannalle. Menettekö te tuonne laivalle? Siellä se Pardun myymä orjakin taitaa vielä olla", puolituinen sanoo.

Kyra nyökkää. "Näin olisi tarkoituksemme, kyllä", hän sanoo.

Lankut Jamirin alla ei narise, kun hän lähestyy laivan kantta. Kurkkivat miehistön jäsenet tosin hiljaa seuraavat puolituisen liikkeitä ja vetäytyvät kauemmaksi.

Jamir vähän rapsuttaa päätään katsellessaan miehistöä. "Tuota noin, joko te olette ostettavissa, vai oletteko te uusi miehistö ja vasta määränpäässä myytävissä?" hän kysäisee. On hetken hiljaa ja jatkaa hiljaisella äänellä, "Tai no ei kai sitä teille kerrota". Jamir selvittää kurkkuuaan ja jatkaa: "Tuota siis anteeksi, tulossa vai menossa? Ja keitä on laivalla?"

Koska heidät on laivalta havaittu, niin Jamir kävelee takaisin muita kohti. "Tulemmeko myöhemmin uudestaan, vai hoidetaanko tämä nyt?" hän kysyy.

Razkiv-Lur-Pa lähtee kävelemään Jamirin luokse, tarkkaillen samalla miehistön puuhia.

Myös Kyra lähtee kävelemään Jamirin luokse, vilkuillen samalla, missä Kiti tiikereineen viilettää. Puolituisbardin kysymykseen papitar vastaa: "Kai pyrimme hoitamaan tämän nyt? Eiköhän tavoittelemamme henkilö ole kärsinyt jo riittävän kauan. Emmekä tiedä, milloin laiva lähtee."

"Jups", Jamir sanoo. "Suosittelisin teidän lähtevän muualle, ellette halua päätyä orjiksi", Jamir kohdistaa sanansa kannella olevalle miehistölle. "Kuulimme, että laivalla olevan laittoman orjan lisäksi myös teidät aiotaan mýydä määränpäässä orjiksi, mutta sitä ennen mitä osaatte kertoa meille vakituisestä miehistöstä ja siitä keitä on alakansilla", hän jatkaa.

Trick: Heel +9 DC 10 "Tule, Mimi. Mennään mekin", Kiti sanoo tiikerille, ja lähtee astelemaan muiden seuraan laivan luo, Mimin seuratessa uskollisesti perässä. Hän hymyilee ja vilkuttaa laivan miehistölle, ja huikkaa heille: "Heippa! Nii, me haluttais Anni takasi".

Jamir: Diplomacy +3, aidina jos joku toinen koittaa myös puhua. Jamir katsoo miehistöä kummissaan. "Niin siis laivan kapteeni aikoo tienata paljon laitomalla orjalla, aatelisella, joiden myynti on kiellettyä, joten hänet myydään kaukana täältä paikassa josta ei orjaksi myydyn miehstön jutut kulkeudu mihinkään. Me siis pelastamme teidänkin nahkanne, joten ennen poistumistanne kertoisitteko keitä vakituista miehistöä laivalla on", hän toistaa asiansa uudestaan vähän toisilla sanoilla.

Aid Diplomacy +1 "Nii, ja sen mies on tietty aatelinen ja kiitollinen auttajilleen, ja vihane niille jotka ei auttanu", Kiti täydentää yrittäen houkutella miehistöä puolelleen.

Kyra: Diplomacy +6 "Ystäväni puhuvat ihan täyttä totta", Kyrakin yrittää. "Olemme tosiaan kuulleet hyvin luotettavasta lähteestä, että laivan kapteeni tapaa myydä ihmismiehistönsä aina vaihtaessaan satamasta toiseen. Totta on myös, että olemme etsimässä täällä orjaksi siepattua aatelista ja hänen puolisonsa olisi varmasti kiitollinen kaikille, jotka meitä tässä avustavat. Joten: missä laivan kapteeni ja muu gnollimiehistö oleskelee? Ja missä orjia pidetään?" Puhuessaan Kyra yrittää vimmatusti seurailla, näkyisikö gnollin vilahdusta jostain.

"Varsinainen miehistö lienee gnolleja. Nämä ovat varmaan orjia, kun eivät saa sanaa suustaan", Scyrah tuhahtaa. "Etsitään arvoisa lady, ja poistutaan. En välitä viettää liikaa aikaa tällä laivalla", hän sanoo tähyillen laivan kannelta koirapäisiä olentoja.

Väen valuessa laivan kannelle laivan keskellä olevan taistelutornin takaa ilmestyy rujo gnolli, jolla on käsissään ruoska ja kirves. Se ei säästä aikaansa puheille, murahtaa vain, ja heilauttaa kerran ruoskaansa saaden sen napsahtamaan terävästi. Kaksi karkeampaa seiloria astuu pelokkaiden seasta selvästi gnollin avuksi. Seiloreilla ei ole kuin merenkulkuun soveltuvat haalarit sekä kevyet sotavasarat.

move from Q11 to P10, cast: Grease -> P6, P7, O6, O7. Spell DC 16. Scyrah hymähtää nähdessään etsimänsä olennon astuvan esiin. "Ruma se ainakin on, ja ilkeän näköinen on kirveskin." Nähdessään myös merimiesten astuvan esiin aseissaan, Scyrah päättää pysytellä toveriensa suojissa ja pidätellä hieman gnollia. Muinaisten sanojen saattelemana kiiltelevä rasvakerros ilmestyy gnollin jalkojen alle.

Gnollin jalat eivät tunnu pitävän liukkaalla. Jakaalimies mätkähtää kannelle makuulleen.

Razkiv-Lur-Pa nauttii merituulesta ja katselee odottavasti merimiehien suuntaan.

Jamir ottaa 4 pistettä vahinkoa. Pitkäänpä ei ehdi nauttia kun kummatkin seilorit ryntäävät kimppuun. Razlivin kimppuun hyökäävä kompuroi kannella, mutta toinen onnistuu mätkäisemään pienellä vasaralla Jamirin päätä.

Mimi Delay toimii heti Kitin jälkeen. Kiti move ready scimitar, standard cast CLW Jamir. Mimi: Trick attack Sailor 1 (HA +9, DC 10) Kiti huudahtaa: "Hei, meidän piti neuvotella enste!", mutta komentaa kuitenkin Mimille: "Purase tuota!". Kiti nykäisee taas sapelinsa esiin, ja toisella kädellä hän koskettaa Jamiria, taikoo ja sanoo: "Koitetaans miten tää luontoparannus toimii". Mimi lähtee kuuliaasti puremaan Razkivia ahdistelevaa merimiestä.

Jamir paranee 4 pistettä Kitin parannus on täsmällistä; se parantaa Jamirin kaikki haavat, muttei yhtään enempää.

Mimi siirtyy toisen seilorin viereen ja puraisee tätä nilkkaan. Seilori huutaa kivusta, mutta kääntää sitten katseensa tiikeriä kohti.

Raivoissaan oleva gnolli nousee rasvaisella kannella seisomaan ja heilauttaa piiskaansa, aikeenaan kaataa Razkiv kellalleen. Ruoska tarrautuu barbaarin jalkaan ja nykäisi lennättää tämän selälleen kannelle. Tempausta tehdässeen gnolli kuitenkin joutuu ahertamaan melkoisesti, eikä meinaa pysyä pystyssä. Hän ei kykene tasapainoillessaan puolustautua kunnolla.

Jamir: move draw dagger, 5ft step R8, std action perf +1 (insp courage?). Jamir siirtyy paremmin laivan kannelle ja aloittaa taas laulunsa ja ottaa tikarin esille.

total defence, jaloilleen nousu ja 5ft kohti gnollia. Razkiv-Lur-Paa hieman nyppii gnollin kampitustemput, mutta rasvassa liukastelu on senverta huvittavan näköstä, ettei raakalainen oikein osaa suuttuakaan. Nousee jaloilleen väistelle parhaansa mukaan merimiehen huitomisia ja astahtaa kohti gnollia.

Seilori yrittää parhaansa mukaan tehdä Razkivin päähän pienen vasaran muotoista lovea, mutta tekeekin sen sitten laivan kanteen.

Kyra. 5ft step O11
movella mw. sapeli käteen
loitsii Blessin.

Kyra mutisee kelishinkielisen rukouksen Sarenraelle, pyytäen jumalattareltaan siunausta ryhmän toimiin. Teräksisen sihauksen säestyksellä papitar vetäisee sapelinsa esiin huotrastaan ja astuu Mimin taakse, seuraillen tapahtumien kehitystä.

Scyrah: 5ft step P11, draw weapon, reload Scyrah hypähtää taaksepäin, pois vasaran ulottuvilta. Tilanne näyttää olevan aika hyvin tovereiden hallussa, joten Scyrah päättää säästää taikojansa myöhemmäksi. Sen sijaan haltia ottaa jälleen varsijousensa esiin ja lataa sen.

Razkiv ottaa kriittisestä 6 pistettä vahinkoa. Seilorit selvästi ovat työnsä asialla, eli suojelemassa kapteenia. "Jake, saarra!" huudahtaa toinen ja asettuu Razkivin viereen odottavasti. Nopea silmänräpäys ja toinen seiloreista asettuu vastakkaiselle puolelle. Ensimmäisen huitaus menee vaarallisen läheltä Razkivin olkapäätä, joten barbaari väistääkin käännähtämällä. Takaa tulleen seilorin isku kuitenkin kalahtaa miltei välittömästi suoraan barbaarin kalloon. Seilorin harmiksi barbaarin elimistön tärkeimmät toiminnot eivät sijaitse kehon ylimmässä osassa, ja iskussa onkin outo, ontto kaiku.

HA, Attack Sailor 1. Ready shield, 5ft Q9, attack S2. Mimi 5ft O9, FA. Kiti huomaa harmikseen merimiesten siirtyneen parempiin asemiin, mutta lähtee heidän peräänsä. "Pure tota, Mimi!" hän komentaa osoittaen seinän vieressä olevaa merimiestä ja samalla ottaa kilpensä esiin. Kiti siirtyy toisen merimiehen viereen ja lyö tätä sapelillaan huutaen: "Eipäs huidota mun kaveria!" Mimi siirtyy merimiehen perässä ja puree ja kynsii tiikerin raivolla.

Seilori2 ottaa 4 pistettä vahinkoa. Seilori1 ottaa 6 pistettä vahinkoa. Kitin sapelin viilto rikkoo seilorin vaatteet ja tekee syvän, kirvelevän haavan tämän kylkeen. Mimin raatelema seilori karjuu kivusta, naamassa ja rinnassa uusien haavojen vuotaessa verta, mutta meren karaisema mies ei hevistä antaudu ja kääntääkin katseensa kissaotukseen. "Sä perkele raidakas paska!" mies karjaisee.

Raskastekoinen gnolli ei meinaa pysyä tolpillaan hyeenanjaloillaan ja mätkähtää maahan yrittäessään liikkua lähemmäksi Razkivia. Turhautuneena hän heilauttaa piiskaansa aikeenaan taas kampata Razkiv, mutta tällä kertaa barbaari saa pyristeltyä ruoskan jalastaan ennen kuin gnolli ehtii nykäistä tätä kumoon.

Jamir: Aid another attack tikarilla +5 1d3+1, 19–20/x2 (bless ja oma laulu lisätty, ei flankkia). Move ruoska esiin. Razkivlle flank +2, aid +4 laulu +1 ja belss +1 = +8 omaan attackkiin? "Eiköhän hoidella tämä parka pois pelistä" Jamir sanoo Razkiv-Lur-Palle ja hämää vihollista tikarillaan vetäen samalla ruoskan esille.

RAEG & Jamirin suuntaan kirveellä lyöntiä. Bonaria ilmeisesti paljon. Jos onnistuu, niin 5ft askel kohti gnollia pois flankista. Razkiv tuntee verensä kiehuva, haavat vain innostavat miestä taistelun huumaan. Sekavia äänteitä suustaan päästäen Razkiv-Lur-Pa lyö merimiestä kirveellään ja sekavien kirveeniskujen lomassa yksi jopa osuu, aiheuttaen kammottavan syvän haavan. Miekkonen vinkahtaa kaatuessaan kannelle. Barbaari ottaa askeleen lähemmäs gnollia, eikä anna rasvaisen kannen haitata hänen liikkumistaan.

Kyra: Move P8, spontaeous casting CLW 1d8+1 Razkiviin. Kuluttaa Shield of Faithin. Kyra sulkee silmänsä, ojentaa vasemman kätensä eteensä kämmen avoinna ja keskittyy sisällään virtaavaan jumalaiseen mahtiin, ohjaten virran sormenpäihinsä. Avatessaan silmänsä hän näkee kämmenellään hohtavan pallon, joka on kuin nestemäistä valoa. Vaikka kipinöitä (pisaroita) koko ajan hyppii pallosta hänen sormiensa lomasta kadoten ilmaan, pallo ei vähene eikä vajene. Henkäisten tyytyväisenä papitar liukuu Razkivin vierelle ja ainoakaisen merimiehen keskittyessä tiikeriin, keleshiittinainen painaa kätensä kenenkään estämättä barbaarin haavoitetulle iholle.

Razkiv paranee 2 pistettä. Joko barbaarin iho hylkii tätä hyvyyden parantavaa voimaa, tai haavat ovat luultua pahemmat, sillä ne umpeutuvat vain hivenen.

Scyrah joutuu tosissaan pohtimaan kumpaan vihamieliseen kohdistaisi vasamansa, sillä kumpikaan ei ole varsinainen uhka, ja kummallakin on valitettavan paljon suojaa. Scyrah kuitenkin päättää ottaa lähimmän kohteen. Varoessaan osumasta kavereihinsa hän tähtää aivan minne sattuu ja jossain kaukana kuuluu pieni polskis kun vasama tippuu veteen.

Raivon sokaisema seilori yrittää lahdata tiikeriä pikkuruisella vasarallaan. Pikku pajavasara on lentää kädestä kun hänen iskunsa kalahtaa vieressä olevaan puuseinään.

Kiti näkee toisen seilorin seisovan jo haparoiden, ja päättääkin auttaa Mimiä esteen poistamisessa. Pieni sivuhyppy ja viilto, kuin tekstikirjasta, mutta lopputuloksena on vain iso K-kirjain miehen jo ennestään repeytyneille vaatteille.

Mimi ensimmäisen puraisun mennessä kauniisti ohi seilorin väistäessä taidokkaasti alkaa jo tuntua siltä, että mies sai uutta voimaa haavoistaa. Kynsien raapaisunkin mies ohittaa kyyristymällä, mutta kaikkien onneksi Mimi toinen käpälä läppäisee päälaelle suuret viiltohaavat, eikä mies kannelle tömähdettyään nouse enää uhmaamaan tiikerin mahtia.

Gnolli ottaa 16 pistettä vahinkoa. Gnolli sadattelee tilannettaan kompuroiden maassa, vihainen barbaari kun viereenkin ilmestyi. Vastaavanlaisen suuttumuksen siivittämänä tämä nouseekin pystyyn ja koittaakin tempaista kirveellään Razkivia naamaan. Gnollin kompuroidessa barbaari saa hyvän hetken tälläyttää mojovan iskun hyeenamieheen, joka karjahtaakin suurkirveen iskeytyessä hänen poskelleen. Vastaiskuna gnollin kirves heiluu, mutta ohi.


Kartasta unohtakaa sijaintinne. Muokatkaa aina alla olevaan inskataulukkoon sijoituksenne. GREASE O6-P7, BLESS, INSPIRE COURAGE +1
Inska
22 Scyrah (Q8)
18 Kiti (O7, prone, TD)
18- Mimi (M6, sleep)
14 Snarl (N6)
10+ Jamir (Q6)
10 Razkiv (O6)
3 Kyra (L6, TD)

Jamir: MOVE: Jos q6 voi aidata ruoskan kanssa, niin siihen muuten P6 ja tikari STD action AID ANOTHER +5 Jamir siirtyy sellaisen etäisyyden päähän gnollista että pystyy auttamaan Razkiv-Lur-Paa tämän hyökkäyksessä.

Jamirin ruoska sotkeentuu laivan muihin köysiin, eikä täten siitä ole apua Razkiville.

Razkiv-Lur-Pa pyörii kirvesmyrskynä ja pyrkii irroittamaan gnollin pään muusta vartalosta.

Barbaarin kirves kyllä kolahtaa gnolliin, mutta sen voima ei saavuta vaadittua tasoa aiheuttaakseen gnollille muuta kuin pienen tönäyksen.

Kyra syöksyy taistelutornin toiselle puolelle, ennen pitkää ilmestyen gnollin taakse turvallisen etäisyyden päähän.

reload crossbow, move Q8 Scyrah lataa varsijousensa, ja pitäen gnollin tähtäimissään siirtyy hieman lähemmäs. "Nyt olisi oiva hetki antautua, karvakuono!", hän huutaa rasvassa kierivälle otukselle.

Kiti: Move O7. Jos liukastuu, niin total defense maassa, muuten isku gnolliin. Mimi: Trick attack, menee ruutuun P6 (ainut vapaa) ja puree. "Joo, tiputa aseet ja anna Anni meille nii pääset pois", Kiti jatkaa uhkailua ja lähtee gnollin kimppuun sapeli ojossa. "Mimi, pure koiraa!" hän vielä komentaa, ja Mimi lähtee puikkelehtimaan ryhmän lomitse etsien reitin koiramiehen luokse puremaan.

Ensitöikseen gnollin viereen hivuttautuva Kiti töpeksii pahasti ja mätkähtää mahalleen rasvaisella alustalla.

"Hups!" Kiti huudahtaa kaatuessaan, tajuten kuitenkin vetää kilpensä päälleen. Suojastaan kurkkien hän yrittää löytää sopivaa hetkeä nousta takaisin pystyyn.

Mimi puikkelehtii asemiin ja on rasvaisella pinnalla aivan kuin sitä ei olisikaan. Puraisu ei kuitenkaan läpäise gnollin haarniskaa

Kyra ottaa 9 pistettä vahinkoa. Saarrettu gnolli ei tunnu hirveästi välittävän alivoimastaan, mutta äkkää Kyran etenevän takaa. Gnolli murahtaa ja astahtaa tornin taakse Kyran viereen, pois rasvasta, ja heilauttaa valtavassa kaaressa kirvestään. Kirves osuu erittäin kipeästi Kyraa kylkeen.

Kyran kirkaisu halkoo sataman kuumaa ja sakeaa ilmaa.

Jamir: Free, suoska kannelle, std cast sleep siten että omat eivät joudu alueelle. Jamir toetaa että gnolli pitää saada alas, joten hän pudottaa ruoskan ja kaivaa vyöllä olevasta pussista jotakin tehden viittomia kädellään, laulun sävel muuttuu hetkeksi unettavammaksi.

Jamir alkaa hyräillä kehtolaulua.

O6-ruutuun 5ft steps ja flankin kanssa lyö +11 1d12+13 raegpowah Raziv-Lur-Pa heiluu tuulimyllyn lailla kohti gnollia ja iloitsee nähdessään Kyran tämän takana verisenä ja aseen kanssa. Iso kirves heiluu arveluttavan suurissa kaarissa maston ja laivan kyljen väliä.

Toden totta, Razkiv pyörii kuin mikäkin hyrrä, kuitenkaan osumatta yhtään mihinkään.

Kyra ottaa kirveeniskusta viisastuneena hiukan takapakkia, pidellen sapeliaan jo valmiiksi puolustusasemissa siltä varalta, että gnolli yrittää Razkivista huolimatta tulla viimeistelemään aloittamansa. Sapelia pitelevä käsi vapisee tuskin havaittavasti veren valuessa pitkin naisen kylkeä ja edelleen kannelle. Tip. Tip.

Scyrah: ready action: Ammu jos tulee suora linja gnolliin (siis pelkkä -4 meleeseen ampumiseen) Scyrah kuulee Kyran huudon, mutta ei näe mitä tapahtuu. Gnollin verinen kirves kertoo kuitenkin omaa tarinaansa. Haltia yrittää ampua otusta, mutta ympärillä pyörivät polunnäyttäjät haittaavat näkyvyyttä, joten hän jää odottamaan parempaa ampumislinjaa.

Kiti: Stand up, attack gnoll. Mimi: Trick attack gnoll (etsii reitin?) Kiti painautuu lähelle seinää väistääkseen gnollin iskut. Nurkan suojassa hän yrittää nousta liukkaalla pinnalla takaisin pystyyn ja huitaista nurkan takaa koiramiestä. "Pure pure, etsi joku tie!" hän huutaa Mimille noustessaan.

Kitin sapelin viilto tekee merkintöjä taistelutorniin. Mimi säntää kiertämään taistelutornia ja onkin nyt gnollin toisella puolen Kyraa suojelemassa.

Razkiv ottaa 6 pistettä vahinkoa. Sekopäinen barbaari viuhuvan kirveen kanssa herättää gnollin huomion, joka koittaakin löytää pyörimisestä aukon lyöntiinsä. Kirves kyllä osuu barbaarin lantioon aiheuttaen verta vuotavan haavan, mutta ei siitä barbaari taida kuin innostua. Nyt kirveen lisäksi ympärille tihkuu veripisaroita.

Move pick up whip std action: Aid another whip +5 (ranged cover gnollille +4?) -> AC 14? Jamir antaa uniloitsunsa mennä siten että Razkiv jää sen ulkopuolelle, poimii ruoskan maasta ja ottaa askeleen lähemmäs gnollia. Sitten Razkivin takaa hän koittaa hämätä gnollia.

Mimi is asleep, aid onnistuu Mimi-tiikeri nukahtaa niille sijoilleen, mutta gnolli ei nukkumatin unihiekasta piittaa, vaan jatkaa murinaansa ja taistelua, mitä nyt Jamirin ruoska häiritsee tuskastuttavasti keskittymistä ja antaakin barbaarille entistä paremmat puitteet muiluttamiselle.

Razkiv antaa gnollille 21 pistettä vahinkoa. Eikä ollu ees kritti. Kaikki on barbaarille juuri niin kuin pitääkin; Sarenraen siunaus pitää häikäisevän auringon pois kasvoilta, Jamirin tuudittavat sävelet soivat Razkivin korvaan kuin rankinkin ulfeeniorkesteri ruoskan säestäessä gnollin askelia. Gnolli nostaakin kätensä torjuakseen inhottavaa ruoskaa, jolloin Razkivin silppuri kohtaa gnolliparan vatsan. Edes tämä kovaksikeitetty hyeenamies ei kestä toista vastaavanlaista kuritusta, ja kaatuu kannelle tajuttomana.

Taistelu ohi.

Kyra: Stabilize, 2 x Selective channel
liikkuminen muiden luokse.

Kyra huoahtaa helpotuksesta ja stabiloi gnollin mahdollista myöhempää kuulustelua varten. "Ei tarvitse enää lyödä ketään, Razkiv!", nainen huutaa barbaarille, toivoen selvittävän tämän pään pahimmista taisteluhuuruista. Varmistettuaan, että veressä kylpevän miehen silmissä näkyy ymmäryksen tapaista, Kyra, käyttäen sapeliaan kävelynsä tukena - varoen toki pistämästä Mimiä - liikkuu tornin kiertäen lähemmäksi muita tovereitaan ja kanavoi Sarenraen parantavaa mahtia- kahdesti, ja rajaten gnollin (ja mahdollisesti elävämmän näköisen seilorin) ulos parannuksestaan. Tuntien olonsa paremmaksi hän virkkoo Kitille: "Tuota, tiikerisi nukahti tuonne toiselle puolelle, en uskaltanut herättää, koska, tuota, en tiennyt, mahtaako Mimi kärsiä kuinka pahasti heräämisen jälkeisestä äreydestä."

Kaikki paranevat HUIMAT 3 PISTETTÄ YHTEENSÄ!!! Selvästi auringon jumalaa Sarenraetakin ottaa pattiin paahtava helle, ja kanavointi tuntuu lähinnä turhauttavan lyhyeltä virkistävältä tuulahdukselta.

"Anteeksi syy oli minun, en huomannut häntä. Ja ei kyllä olisi ollutkaan tilaa ohjata loitsua muuten", Jamir sanoo katsahtaa Kitiä anteeksipyytävästi, "Mutta eiköhän se uni vain auta kaiken tämän jälkeen".

Kiti: Stabilize kahteen sailoriin. Gnollin kaaduttua Kiti vilkaisee nopeasti ympärilleen, ja huomatessaan vihamielisten olentojen loppuneen laittaa sapelin takaisin vyölleen. "Senkin hölmöt, olisitte antanu Annin", hän sanoo päätään puistaen maassa makaaville merimiehille samalla kun taikoo heihin verenvuodon tyrehdytystä. Kyran viestin kuultuaan hän huudahtaa "Oi! Mimi!" ja liukastelee Mimin viereen. "Hei höpsö kisu, herää", hän höpöttää Mimille samalla kuin koittaa ravistella tiikeriä hereille.

Tiikeri ei vaikuta heräävän ystävällisellä juttelulla, joten Kiti ottaa vahvemman asenteen herättämiseen. Hän laittaa kilpensäkin pois, selkään, ja oikoo hieman asuaan. "Yääk, kuraa, verta ja nyt rasvaakin. Saako tätä ikinä puhtaaks?" hän harmittelee. Mekon oikaistuaan hän ottaa kiinni tiikerin päästä ja ravistaa, huutaen kaikin voimin kissapedon korvaan: "Heerää!" Voimakas herättely näyttääkin pikkuhiljaa tehoavan ja Mimi raottaa silmiään.

"Miu", Mimi vastaa.

Kitin herätellessä Mimiä Jamir lopettaa laulamisensa ja kiertää ottamassa voitetuilta varusteet pois ja sitoo nämä laivalla olevilla köydenpätkillä.

Razkiv-Lur-Pa päästää suustaan mahtavan karjahduksen, joka kuitenkin hyytyy alkuunsa. Mutisee gnollille puoliääneen jotain, joka saattoi olla kokonainen lause. Istahtaa kannelle tasaamaan hengitystään.

"Teidän muiden kannattaa varmaan lähteä ennen kuin vartijat tulevat korjaamaan nämä rikolliset orjakappiaat", Jamir sanoo vielä mahdollisesti kanella oleville miehistön jäsenille.

Kannella sivusta seurannut miehistö, tai mitä siitä on jäljellä, kipittää ohjeen kuultuaan tehokkaasti paikalta.

Razkiv-Lur-Pa könyää hetken puuskutettuaan jaloilleen ja tarkastelee tyytyväisenä kirveensä jälkiä ympäri gnollia ja laivaa. "Missä se nainen on?" Palaa Razkiv-Lur-Pa arkeen ja muistaa vielä yllättäen tehtävän.

"Eiköhän etsitä kun nämä on sidottu heiltä on varusteet poistettu. Mutten sitten voisimme koittaa selvittää enemmän sitä Renmil Empreyä, joka on tämän kaiken takana", Jamir sanoo.

Kylkeään sormin tunnustellut Kyra toteaa tyytyväisenä verenvuodon loppuneen ja kääntää tummat silmänsä puolituisbardiin, pyyhkäisten ohimennen hikeä otsaltaan. "Satuitko Jamir ottamaan talteen gnollilta mitään avainnippua tai vastavaa? Luulisi, että orjia pidettäisiin täällä edes jonkinlaisten lukkojen takana... Vaikka sinähän olet kyllä varsin näppärä lukkojen kanssa, tuskin mikään lukko meitä pitkään pidättelisi", nainen lopettaa, väläyttäen hymyn.

Kiti: Perception +7 ja low-light vision kannen alle kurkkimiseen. "Joo, käydään vapauttamassa", Kiti vastaa ja lähtee juoksemaan ympäri laivaa etsien paikkaa missä orjia pidetään. "Huhuu, Anilaah!" hän välillä huutelee juostessaan ja katsellessaan uteliaana mitä kaikkea laivan kyydissä oikein onkaan.

Pikainen kurkistus kannen alle paljastaa, että hämärässä penkkiriveillä istuu nukkuen toisiinsa kahlittuja olentoja, ihmisiä lähinnä, ja orjia oletettavasti.

"Oletteko kunnossa?", Scyrah tiedustelee verisiltä tovereiltaan. "Tämän piti olla gnollilaiva, ja olemme nähneet vasta yhden tuollaisen olennon. Alhaalla saattaa olla lisää näitä", hän pohtii ääneen.

"Niin saattaa", Jamir toteaa ja katsoo katoavan miehistön perään. "Onko täällä vielä muita?", hän koittaa huutaa perään, jos joku kuulisi ja sattuisi vastaamaan.

Kannen alta kuuluu lähinnä nitinää ja natinaa.

Razkiv-Lur-Pa suoristaa ryhtinsä ja ryhtyy pyyhkimään isoimpia veriroiskeita päältään. Miehen nenäliina on jo senverta likainen, ettei veri juuri ainakaan imeydy pois. Leviääpähän tasaisemmin. "Saattaa tulla selittelyn paikka..."

Jamir: takavarikoiduille tavaroille Detect magic ja sitten light johonkin sopivan pienee esineeseen, vaikka köydestä leikattuun pätkään. Know all +3. Tutkittuaan löydetyt tavarat magian varalta jamir laulaa hiljaa ja hänen kannelta poimimansa pieni esine alkaa loistaa. Samalla hän koittaa muistella näkevätkö gnollit pimeässä.

Jamir ei totea kuin yhden esineen olevan maaginen. Gnollin nuhjuisten nahkavaatteiden seassa on remmillä kiinni pieni juomapullo, joka hehkuu magiaa, Jamir ei tosin tiedä mitä magiaa. Kahdella seilorilla oli kummallakin pieni vasara, heittokeihäs vaatteitensa lisäksi. Kumpaisenkin miehen taskuista löytyy vielä yhteensä 6 kultakolikkoa. Gnollilta löytyvät mestaritekoiset ruoska ja käsikirves, sekä tuuhea riistapanssari ja 34 kultakolikkoa.

Puolituinen osaa myös päätellä, että kerta gnollit ovat etäistä sukua öisin aktiivisille hyeenoille, ne näkevät myös pimeässä yhtä hyvin kuin örkit tai kääpiöt.

"Laiva vaikuttaa hylätyltä", Kyra toteaa Kitin huudon jälkeistä hiljaisuutta kuulostellen. "Kaipa minäkn voisin loihtia meille hieman valoa kannenalaisia etsintöjä varten." Kyra koskettaa sapeliaan ja mutisee jotakin hiljaa keleshiitiksi. Vaikkei asiaa päivänvalossa huomaakaan, sapeli hohtaa pehmeää valoa. "Menemmekö sitten, hyvät herrat?" nainen kysyy Razkivia, Scyrahia ja Jamiria vilkaisten ja kannessa olevaa, lännenpuoleista luukkua kohden viittoen.

Jamir järjestää tavarat sivummalle vähän piiloon jotta ne otetaan mukaan paluumatkalla. "No mennään", Jamir sanoo napaten/tehden pari köydenpätkää lisää. "Gnollit näkevät pimeässä toisin muin minä, joten valoloitsu ja heitettävä esine auttaa vähän kauemmas etenkin kuin Kyra valaisee lähistön", hän sanoo muille. "Tämä muuten on maaginen. Tunnistatko?" Jamir kysäisee Kyralta näyttäen mukaan ottamansa pullon.

"Parannusjuoma?" katselee Razkiv-Lur-Pa Jamirin hyppysissä olevaa pulloa. "Naiset ensin." Toteaa mies kuitenkin katsahdettuaan Kyran miltei puoliksi leikannutta viiltojälkeä. Razkiv-Lur-Pa puhdistaa haavoistaan suurimmat liat ja operoi toisen seilorin paidasta siteen panssarinsa alle.

Kyra: Perception-aid
pullon tunnistukseen. +3
"Hmmm..." Kyra mutisee pulloa Jamirin kanssa tutkiskellen, heilutellen pulloa auringonvaloa vasten voidakseen nähdä nesteen viskositeetin ja värin. Papitar jopa hieman raottaa korkkia ja pudottaa pisaran nestettä kämmenelleen voidakseen paremmin tunnistaa nesteeseen loitsitun magian.

Paahtava kuumuus kaiketi sotkee Kyran päättelykykyä, sillä hän ei saa arvioitua

Kiti: Perception aid/roll +7 Kiti osuu Kyran kohdalle kannella juostessaan ja huomaa pullon papittaren kädessä. "Hei, mikäs toi on? Näyttää jännältä. Miltäköhän se maistuu?" Kiti hämmästelee myöskin pullon sisältöä. "Ainii, tuolla alla on jotai ihmisii, varmaan ne orjat", hän jatkaa nuuhkien juomaa ja koittaen katsella sen värivivahteita valoa vasten hypähtelemällä Kyran ympärillä eri puolille pulloa pitelevää kättä.

Maahinen ei tohinoissaan paneudu kunnolla juoman vaikutusten havaitsemiseen. Auringon paahde ei kai tee tytölle hyvää.

Kuultuaan mitä Razkiv sanoo Jamir katsoo tovereitaan. "Minulla olisi yksi loitsu, jolla voin myös parantaa. Parempi se on varmaan käyttää kun siitä on vielä hyötyä. Kuka tarvitsee sitä eniten?" Jamir kysyy.

"Uskon Sarenraen kyllä suojelevan minua", Kyra vastaa lempeästi hymyillen. "Vain uskomalla itseni Hänen armonsa varaan, voin päästä lähemmäksi Häntä... Joten älä tuhlaa loitsuasi minuun, kiitos. Annan sen mielelläni Razkiville - johon Sarenraen parantava energia tuntui toimivan hieman odotuksiani heikommin", nainen lisää otsa rypistyen. "Jamir, saatko sinä muuten irti tästä pullosta mitään?" papitar kysyy lopuksi, ojentaen mysteeripullon takaisin Jamirille.

Jamir: Perception +6, spellcraft +3. Jos Raz haluaa, niin CLW loitsu häneen. Jamir myös nuuhkaisee pulloa vielä. "En tunnistanut taikuuden tyyppiä jota tämä pullo on, mutta ehdkä se on muuten tuttu", hän sanoo. "Jos haluat, niin saat sen parannusloitsun Raz", Jamir lisää.

Scyrah: cast Detect Magic, spellcraft +10 (to identify properties) "Näytäpäs sitä pulloa tännekin", Scyrah sanoo loitsien heti perään pienen tunnistusloitsun.

Cure Light Wounds potukka, tietenkin Scyrah tunnistaa taikajuoman välittömästi tuikitavalliseksi lieväksi parannusjuomaksi.

Jos muut eivät tunnista juomaa nuuhkaisee Razkiv-Lur-Pa sitä jos tunnistaisi. Jamirille vastaa: "Anna... palaa! Höhöhöö." Hekottelee kuivuvaa verta päältään rapsutteleva mies omalle letkautukseen.

Jamir: CLW Razkiviin Razkiv paranee 8 pistettä "Jebu, jebu", Jamir tokaisee ja käytää taian.

Kiti juoksahtaa pulloa nuuhkittuaan lännenpuoleisen luukun luo. "Hei, mennään jo alas", hän kutsuu muita polunnäyttäjiä. Mimi seuraa väsyneenä venytellen Kitiä ja molemmat jäävät luukun vierelle kurkkimaan kannen alaiseen hämärään. Kiti istuu polvillaan luukun vierellä, ja koittaa varjostaa silmiään käsillään nähdäkseen tarkemmin alas. "Onkohan siellä lisää niit gnolleja?" hän pohtii ääneen.

Jamir tulee luukulle ja heittää valoa loistavan köydenpätkän alas valaisemaan alas menoa. "Mieluiten hiipisin, mutta kun pimeässä ei näe", hän mutisee.

Kyrakin siirtyy lähemmäksi luukkua, varsinaisesti kuitenkaan nyt tunkematta aivan eturiviin.

Scyrah: low-light vision, perception +5 Scyrah lataa varsijousensa valmiiksi, ja siirtyy muiden joukkoon luukun luokse. Haltijasilmiään siristellen hän yrittää nähdä, paljastaako Jamirin köyden valonkehrä mitään yksityiskohtia alhaalta

"Mitä näkyy?" Razkiv-Lur-Pa kysyy alas kurkkivilta.

Jamir: Mage hand köyden ja siten valon liikuttamiseen. "Käydenpätkä", vastaa Jamir hihitellen. Tämän jälkeen hänen hiljainen laulava äänensä kuuluu uudestaan ja köydenpätkä lähtee liikkumaan.

Perception +7 ja low-light vision "Ui, hauska!" huudahtaa Kiti katsellessaan matelevaa, hohtavaa köydenpalasta. Hän koittaa nähdä, piileskeleekö jossain nurkissa vielä vihamielisen näköisiä otuksia, ja huutelee alas: "Hoii, onko siellä pahoja gnolleja?"

Kiti on näkevinään jotain hahmoja laivan itäisessä päädyssä.

Jamir: perception +6 ja useammalla mage handilla köyttä ympäriinsä. "Ei vielä ole näkynyt mitään", Jamir toteaa uusiessaan taian jolla liikuttelee köyttä. "No, mennäänkö?"

Jamir tekee saman huomion kuin Kiti. Hahmot pysyttelevät aivan näköetäisyyden rajoilla.

"Mikäpä siinä", Kyra virkkoo. "Näytätkö tietä, Razkiv?"

Orjat näyttävät hyvin ärsyyntyneiltä seikkailijoiden leikitellessä valaisevalla köydenpätkällä heidän päidensä yläpuolella. Kuitenkin pikkuhiljaa alkaa orjien keskuudesta kehkeytyä supinaa, joka alkaa yltyä avunhuudoiksi.

"Iso kasa orjia ainakin. Eiköhän mennä auttamaan samalla, vaikka vain yksi niistä olisi lain vastainen, niin vahinkojahan sattuu", Jamir sanoo, "Selkeästi miehistön jäseniä ei näy vielä".

"Voisin loitsia lyhytkestoisen Opastuksen teihin sitä mukaa, kun alas menette ja tulla itse viimeisenä"; Kyra ehdottaa, siristellen silmiään. "Kuumuus ja lievä verenhukka tuntuvat aiheuttaneen pienen päänsäryn", papitar ajattelee ärtyneesti, hieroen hikistä otsaansa. Luukusta tuleva lemu ei paranna hänen oloaan. "Ja vielä väittävät meri-ilmaa raikkaaksi!" hän miettii tuskastuneena. Muihin katsoen Kyra kysyy: "Kuka menee ensin?" yrittäen pitää äänensävynsä neutraalin asiallisena. "Saitko muuten Scyrah mitään irti siitä pullosta?"

"Eihän tuolta ruumasta meri-ilmaa tulekkaan, mutta ei siellä muita kuin orjia ole vielä näkynyt", Jamir sanoo. Koska Kiti kuitenkin on pitänyt jo paljon ääntä, niin hän kysyy alhaalta: "Onko teillä sielä vahtia tai miehistön jäseniä?"

"Ei näytä vaaralliselta, joten minäkin voin mennä ekana", Jamir sanoo.

"Jotain siellä piileksii. Varmaa parempi mennä varovasti", Kiti sanoo ja ottaa taas kilven käteensä.

"Totta" Jamir sanoo ja etenee valmiina puolustamaan itseään koko ajan.

"Parannusjuomaa..." Scyrah mutisee vastaukseksi Kyralle, kyyristellen itse luukun luona. "Oletko varma ettet halua Razkivin menevän ensin?", hän kysyy Jamirilta.

"Hmm, noh, en toki ole aivan parhaassa mahdollisessa kunnossa juuri nyt", Kyra pohtii, "mutta toisaalta, minulla ei itselläni ole enää minkäänlaisia parannuksia jäljellä lukuunottamatta muutamia hyvin heikkoja...En tiedä, olisiko pulloa parempi säästää tilanteeseen, jossa joku todella tarvitsee parannusta."

Jamir katselee muita ja kohauttaa olkapäitään. "Aivan sama minulle", hän tokaisee antaen tietä, "no menetkös sitten Raz?"

"Niin onko se nainen tuolla vai ei?" Razkiv-Lur-Pa epäilee orjiin sukeltamisen tarpeellisuutta.

"No ei se ainakaan kännella näytä olevan. Eli jos on laivalla, niin on oltava kannen alla. Mutta kyllä minä voin tarkistaa jos se siitä on kiinni", Jamir sanoo valmistatutuen menemään alas koska kukaan muu ei ole halukas.

Razkiv-Lur-Pa astelee alas kirves kädessään.

'''Reunimmaiset ruudut ovat hankalia. 1/4 nopeutta, DC 15 Acrobatics liikkua laivan pituutta (penkkejä + orjia), muuten reunaruudut ovat difficult terrainia. Penkkiruudut kuitenkin kaikki tarkoittavat sitä, ettei niiden läpi voi juosta tai chargeta.
Inska
20 Razkiv
12 Scyrah
10 Pardu Pildapush
9 Kyra
8+ Jamir
8 Gnarl Luunkerääjä
7 Kiti
7- Mimi

Razkivin kammettua itsensä alas hän näkee kuin näkeekin hämärän hahmon laivan keulassa. Sillä on totisesti tuttu muoto, gnollimainen, ja sen käsissä ovat niin ikään ruoska ja kirves. Sen takana lymyilee jokin toinen, lyhyempi ja pulskeampi henkilö. "Tuo! Tapa se!" hahmo takaa karjuu. Orjat aistivat kaoottisen taistelun, ja yrittävätkin kahleet kilisten painautua laivan reunoihin pois suurien kirveiden heilumiselta. Razkiv on kuitenkin valmistautunut jo eilisaamuna taistelemaan, eikä hukkaa sekuntiakaan aikaa.

Scyrah on ainoa, jonka korvissa kannen alta kuuluva ääni kalahtaa korviin tutulta. Pardu Pildapush?

Greataxe +8 1d12+12 PA+FF+RAEG+guidance Razkiv säntää raivoisasti gnollin kimppuun suurkirves tuttuun tapaan suurissa kaarissa heiluen.

Razkiv teki 15 pistettä vahinkoa. Razkivin pikainen lähestyminen ja kirveen heilautus tekevät pahaa jälkeä gnollille hämärästä huolimatta. Gnolli ärähtää ja luo tappavan katseen barbaariin.

Scyrah: Prescience. Crossbow attack +3 Kuullessaan taistelun äänet ruumasta, Scyrah laskeutuu nopeasti alas. Jääden penkkien taakse suojiin, hän tähyää gnollin takana lymyilevää hahmoa. "Kenties pieni valo auttaisi näkemään paremmin", Scyrah miettii ja ampuu loihditun vasamansa hahmoa kohti.

Scyrahin vasama ei ota osuakseen takana olevaan hahmoon, mutta tömähtää vastapäiselle seinälle luoden siluetit. Kyllä se totta vie on Pardu Pildapush!

Mimi ärisee taistelun äänet kuullessaan.

"Tapa se jo! Älä odota!" rääkyy Pardu. Tämä astuu gnollin vierelle tikari esiinvedettynä ja yrittää tökkäistä sillä barbaaria. Pulskan miehen lyönnistä tosin näkee, että tämä on oppinut taistelutaitonsa katsomalla Absalomin teatteria aivan liian paljon.

Kyra: Move alas, 5 ft. step vinosti kohti vihollisia, std. light-saber esiin. Äkkiä puhkeavaa taistelun metakkaa Scyrahin lailla säpsähtävä Kyra syöksyy haltian kannoilla tikkaille ja laskeutuu viitta hulmahtaen alas. Naisen saappaiden osuttua laivan pohjaan hän astahtaa vinosti kohti vihollisia ja vetää valaisevan sapelinsa esiin.

Jamir alas laulu ja pois muiden alastulevien tieltä. Inspire courage +1 - 2 rundia jäljellä. Jamir syöksyy alas ja nähtyään tilanteen aloittaa taas laulamisen. Ääni sisätiloissa yllättävän voimakkaalta kun hän laittaa loput voimansa siihen. Hän tietää että päivä on ollut pitkä eikä jaksa enää laulaa tällä tavalla kauaa.

Razkiv ottaa 9 pistettä vahinkoa. Gnarl rääkyy kirveeniskusta ja heittää ruoskansa sivuun. Hän heilauttaa käsikirvestään, joka käy vaarallisen lähellä barbaarin tärkeitä verisuonia.

Summonointi kestää 1 rundin, ei standardia. FYI Kiti liikkuu alas muiden seuraan, kutsuen Mimin mukaan. Hän aloittaa eläinten kutsuntaloitsun.

+8 1d12+13 Razkiv tehostaa osumistaan karjumalla kovaan ääneen sananpuolikkaita. Ei välitä haavoistaan vaan tuntuu vain innostuvan veren näkemisestä.

Razkiv teki 25+3 (bloodthirsty) damagea. Uskomattomalla kaarella Razkiv melkein halkaisee Gnarlin kallon kahtia lyödessä tämän kovan pään laivan väliseinää vasten. Ehkä se olisi mennytkin katki, mutta seinä oli kalloa heikompi ja Gnarlin pää onkin nyt upotettuna puiseen runkoon runsaasti verta vuotavana. Vieressä seisova Pardu valahtaa vitivalkoiseksi. "Ei! Herää! Taistele! TAISTELE!" tämä parkuu pelosta kalisten, surkeaa tikeria nostaen Razkivia kohti, aivan kuin hätyyttelisi villieläintä.

Scyrah: ready action: Ammu Pardua jos yrittää hyökätä. Scyrah lataa varsijousensa kyyhöttäen orjien jalkojen juuressa, miettien tilanteen hulluutta. Hän nousee ylös jousi valmiina, ja näkee gnollin pään uppoan laivan runkoon. "Nyt...", haltia aloittaa vakaalla ja kuuluvalla äänellä, kääntäen varsijousensa kohti Pardua. "... olisi erinomainen hetki antautua. Ennenkuin raivoisa ystävämme innoissaan päättää koettaa kirvestään sinunkin kalloosi."

"Viekää tuo hullu pois minusta!" Pardu kirkuu, kahdella kädellä pidellen tikariaan. Hän on ilmiselvästi kauhuissaan ja kykenemätön tekemään mitään muuta.

Kyra liikkuu Razkivin vierellä ja yrittää hillitä raivoisaa barbaaria parhaansa mukaan - mikä tässä tapauksessa tarkoittaa hyvin varovaista olkapään ravistelua pahimpien taisteluhuurujen häätämiseksi. "Riittää jo! Täällä on vuodatettu ihan tarpeeksi verta!" hän kirkuu liikkuessaan. "Ja sinä!" papitar huutaa Pardunlle, "Pudota nyt jumalten nimeen se tikarisi!"

Move vuotavan gnollin ruutuun, jos tulee AoO, niin aid Razkiville. Jamir lopettaa laulamisen. Pardun kanssa ei taideta apua paljoa tarvita. "Me annoimme mahdollisuuden, olisit käyttänyt sen. Aseistettu on vihollinen.". Sitten hän siirtyy lähemmäs pystyäkseen tarvittaessa auttamaan Razkivia. Hän ei yleisesti pidä orjakauppiaista ja inhoaa erpärehellisiä selkään puukottiavia ihmisiä. Hänelle on nyt sama elääkö Pardu vai ei. "Hän ehkä pystyisi tarjoamaan jotain lisäinformaatiota, mutta eiköhän sitä löyty dhänen toimistoltaan jos siellä vielä pistäydytään", Jamir vielä ajattelee samalla mielesään.

Gnarl Luunkerääjä ajatteli jatkaa vuotamistaan.

Kiti keskeyttää eläintenkutsuloitsunsa, ja huutaa pelokkaalle orjakauppiaalle: "Pudota se veisti pian, nii ketää ei satu enää". Maahinen lähtee pujottelemaan penkkien välistä kohti taistelua. Hän katsoo kulmiaan kurtistaen vuotavaa gnollia, mutta huokaisee lopulta sanoen: "No, ehkä gnollikin voi oppia, jos toi ny enää on hengissä", ja taikoo verenvuodon tyrehdytyksen gnolliin. Mimi seuraa Kitin perässä tungeksien ahtaissa tiloissa.

+8 1d12+12 koska laulu uupuu ja guidence tuli kait, ehkä Jamirin avustus osumiseen päälle Razkiv kohottaa mestauskirveensä ja ... antaa terän laskeutua kohti säälittävän valehtelijan yläruumista.

Urheasti Pardu yrittää estää tikarillaan kirveeniskua. Hänen voimansa eivät riitä pitelemään sitä voimaa, ja hänen tikarinsa lipsuu käsistä. Kirves hautautuu hänen olkapäähän ja kamalan kirkumisen saattelemana Pardu kaatuu tajuttomana lattialle.

Taistelu ohi!

Scyrah tuhahtaa nähdessään viimeisen iskun uppoavan perille. "Kaipa tuo sai, mitä ansaitsi", hän miettii katsellessaan Pardun liikkumatonta ruumista. Sitten hän muistaa tehtävän, ja alkaa etsiä aatelisneitoa orjien joukosta. "Lady Anilah Salhar!", hän huhuilee.

Razkiv-Lur-Pa karjaisee vielä viimeisen urahduksen "MITÄMIÄNSANOIN?" ja kiskaisee kirveensä Pardun olkavarresta. Jahka mikään muu ei näytä käyvän päälle, rauhoittuu ja nousee takaisin laivan kannelle. "Täällä haisee."

Kiti taikoo myös Parduun verenvuodon tyrehdyttämisen. "Hölmö mies, kerrottiin sille et tullaan tänne ja silti piti tulla", Kiti sanoo päätään puistaen. Parannettuaan miehen hän asettelee kilpensä taas takaisin selkään, ja aloittaa katselemaan ympärilleen. Hän kurottelee varpailleen ja yrittää nähdä penkkien yli myös kauempia orjia. "Nii, me tultiin ettiin Annia niinku toi sanoi, tiätteks missä se on? Tai siis, kyl me muutkin vapautetaan", hän juttelee lähimmille orjille.

Scyrahin huuteluun vastataan tömistämällä Gnarlin ja Pardun takana olevaa ovea. Vaimeaa muminaa voi kuulla puisen oven toiselta puolen myös.

"Oh, odottakaa täs", Kiti huudahtaa muille orjille ja juoksee oven luokse. Hän jälleen siistii itsensä, oikaisee mekon ja asettelee rusetin paremmin. Sitten hän kokeilee ovea josko se vaikka ei olisikaan lukossa.

Ovi on lukossa.

Kyra: Perception +3 Kyra huokaisee vilkaisten maassa makavaa orjakauppiasta ja laittaa sapelinsa tuppeen. Kyykistyen Pardun vierelle hän tutkii, josko orjakauppiaalla on mukanaan mitään mielenkiintoista. Sen jälkeen hän toistaa saman gnollikapteenille, astuen sitten varovaisesti orjakauppiaan yli ja siirtyen Kitin seuraksi ovelle.

Orjakauppiaalla on vaatteidensa lisäksi hänen hieno tikarinsa sekä pieni rahapussi. Jamir ehättää kapteenin tavaroihin ennen Kyraa.

Jamir: Perception +6 Jamir katselee Pardua ja tokaisee: "Petturilla on petturin loppu ja pahalla on pahan loppu. Sääli että muut säälivät sinua". Sitten hän tutkii kapteeniin varusteet etsien tältä avaimia. Oven aukaisu onnistuu niillä nopeammin kuin tiirikoilla jos ovi on lukossa. Samalla hän poistaa molemmilta aseet ja kaiken muun paitsi vaatteet ja tarkkailee ympäristöä.

Jamir löytää avainnipun gnollin kaulalta. Muuten gnollin tavarat ovat tutunoloiset; käsikirves, ruoska, riistahaarniska, kultapussi sekä kaksi juomapulloa vyöllä.

Kyra poimii Pardun tavarat talteen, nousee pystyyn ja katselee Jamirin asiantuntevaa gnollin taskujen läpikäymistä, salaa helpottuneena, ettei hänen itsensä ole tarpeen liikkua kammottavasti silvottua hirviötä yhtään lähemmäksi. "Löytyykö jotain?" papitar kysy puolituiselta vaimeasti, jatkaen: "Takavarikoin Pardulta hänen tikarinsa ja rahansa." Nainen yrittää pitää ruuman hajusta aiheutuvan värinän pois äänestään. "Taisteluissa sitä ei koskaan oikein todella huomaa ympäristöään, Kyran mielessä käväisee.

"Tavanomaista, parit potikat ja ne avaimet joita lähdin etsimään. Vaikka oven saisi muutenkin auki, niin avain on aina helpoin", Jamir sanoo ja hymyilee näyttäen avainta. Tavarat ja juomat voisi tunnistaa hän sanoo osoittaen kasaa lattialla johon laittoi kaiken muun paitsi avaimet. Sitten hän siirtyy ovelle ja avaa sen avaimilla. "Ei huolta pelastus on tulossa", hän huutaa toiselle puolelle avatessaan ovea. Lisätäkseen valoa oven auettua hän vielä loitii valoloitsun sopivaan esineeseen ennen sisälle astumista.

Scyrah: cast Detect Magic, spellcraft +10 tunnistukseen Odotellessaan oven avautumista Scyrah yrittää tunnistaa gnollin jäämistön ominaisuuksia pienen loitsun avulla.

Razkiv-Lur-Pa hengittää syvään päästyään kannelle, pyyhkii sotkut kirveestään laivan purjeisiin, asettelee kirveen takaisin paikoilleen selkäänsä. Seuraavaksi hän nostaa katseensa kohti merta, nostaa toisen jalkansa laivan koolingille ja lausuu perinteisen tervehdyksen esi-isilleen kiitokseksi voitokkaasta taistelusta. "En puhu teille usein, mutta tänään olin verelle kunniaksi."

"Avaa jo!" Kiti kannustaa Jamiria ja hypähtelee innokkaasti oven vierellä.

Oven takaa paljastuu - melko oletetusti - köytetty ja suukapuloitu kaunis cheliaxilainen neito. Hänen sellinsä on karu puinen koppi laivan ahterissa.

"Ei hätää, olemme täällä pelastamassa sinut", Jamir sanoo vangille. "Kyra voisitko tarkistaa hänen kuntonsa?" Jamir pyytää ja tarkistaa toisen oven ja mitä sen takana on.

"Lady Anilah, oletan", Scyrah sanoo hymyillen maireasti. Hän astuu koppiin ja poistaa neidon suukapulan. "Olen Scyrah, Polunnäyttäjien järjestöstä. Olemme täällä etsimässä teitä."

Kyra: Heal +7 "Kyra, samaisesta jäjestöstä", ovelle astuva papitar virkkoo vuorostaan, kumartaen kohteliaasti hytin ovelta. "Oletteko pahoin loukkaantunut? Meillä on parannuspullo, jos haluatte." Puhuessaan Kyra samalla tarkastelee, millaisessa kunnossa nainen näyttäisi olevan.

"Suurkiitos pelastuksesta", neiti vastaa. "Olen tosiaan Lady Anilah Salhar. Lähettikö mieheni teidät? Olette selvästi päteviä, joskin melko hilkulle meni ajan suhteen. Gnollit olivat lähdössä huomenaamulla!" Lady Anilah vaikuttaisi olevan täysin haavoittumaton, vaikkakin nälkäinen.

"Miehenne juurikin meidät lähetti", Scyrah puhelee avatessaan köysiä. "Ehdotan että poistumme laivasta mitä pikimmiten, ja viemme teidät miehenne luo."

Kiti juoksee halaamaan Lady Anilahia. "Lady, olen Anna Catarina Bianca, ja tulin pelastamaan teidät. Tuolla on Mimi, ja nämä ovat ystäviäni", hän sanoo kohteliaasti samalla kun osoittelee ympäriinsä ja auttaa Scyrahia avaamaan köysiä. Alun kohteliaisuus muuttuu pian tuttavallisemmaksi höpöttämiseksi. "Ei me oikeestaan sun miestä tavattu, mutta meidän pomo on sen kaveri ja pyysi auttaan. Nii, ja gnollit ei taida lähtee mihinkään, Razkiv mätki niitä aika lujaa. Ne ei suostunu ees jutteleen", hän jatkaa ja huokaisee surullisesti. Valo palaa kuitenkin maahistytön kasvoille, ja hän sanoo iloisesti: "Mut me löydettiin sut, ja noi muutki varmaan haluu vapaaks". Mimi seuraa Kitiä laiskasti ja asettuu juuri oven ulkopuolelle makaamaan.

Lady Anilah, heti vapaaksi päästyään, seuraa Scyrahia eikä jää kuuntelemaan Kitin pulputusta hetkeksikään, lähinnä katsoen tätä vain oudosti.

"Haluaisin tutkia laivanvihjeiden varalta, sillä kaappauksesi ei tainut olla sattumaa", Jamir sanoo koittaessaan avata toista ovea ja tukiessaan oven katakisen tilan. Tämän jäälkeen hän aikoo vapauttaa orjat. Ei niitä yännekkään voi jättää. "Ehkä Pardun toimistollakin voisi käydä vielä nuuhkimassa. En usko että hän kertoi kaikkea", hän vielä lisää.

"No, me löydettiin Anni ja tiedetään että Renmil sen tilas. Se on enemmän ku meilt pyydettiin, nii voitas viedä Anni kotii ja kertoo loosissa mitä kävi. Tietty jos ne haluu että jatketaan hommaa nii tehään se, mut varmaan kaikki haluis tietää pian nää jutut", Kiti sanoo ja lähtee seuraamaan Scyrahia ja Anilahia.

"Hei me kans!" huutelevat orjat nähdessään ladyn siirtyessä kannelle tikapuita pitkin. Heidän möykkänsä peittää kaiken tavallisen keskustelun.

Jamir: Perception +6, "Selvä. Ottakaa nyt edes nuo tavarat jotka jo ollaan kaivettu esiin mukaan", Jamir sanoo viitaten gnollikapteenin ja Pardun tavaroihin, sekä kannella oleviin kamoihin. "Sidon nämä odottamaan viranomaisia", hän vielä sanoo ja sitoo rikolliset, napaa oven takaisesta huoneesta paperit ja arvokkaat esineet mukaan ja tutkii laivan ruuman. Tutkiessaan hän 'vahingossa' pudottaa orjien kahleiden avaimen heidän viereensä vinkaten näille silmää. "Viranomaiset tulevat varmaan hakemaan nuo sankarit aatelisen orjuuttamisesta vankilaan, joten synkkä tulevaisuus heillä on edessä".

Scyrah laskeskelee mielessään ruuman orjien arvoa, ja surkuttelee hukkaan heitettävän "omaisuuden" määrää. Kannella hän ensiksi hengittää syvään raitista meri-ilmaa, ja kumartuu auttamaan aatelisrouvan ylös. "Tervetuloa vapauteen, Lady Anilah!"

Olettaen kunkin orjan olevan keskihinnoissaan, eli 50 kultapalassa, kaikkien orjien yhteisarvo on 2500 kultapalaa. Todellisuudessa orjat taitavat kuitenkin olla nälkiintyneitä ja heikossa kunnossa, jolloin yhteisarvo voi tippua jopa alle 500 kultapalan.

Razkiv-Lur-Pa muistaa ettei kannella ollut rakennusta; appraise -2 orjien arvoon ja määrään Kuullessaan orjien möykkäämisen yltyvän, Razkiv-Lur-Pa säpsähtää takaisin esi-isiensä juttusilta, lähtee tutkimaan kapteenin kajuutan arvotavaroiden varalta. siirtyy tikkaiden yläpäähän ja paimentaa vapautetut orjat laiturin suuntaan häiritsemästä. Yrittää joutessaan laskea montako orjaa vipeltää vapauteen.

Orjia vaikuttaisi olevan 50±5. He kaikki vuorostaan kiittävät omilla kielillään kaikki vapauttajiaan.

Kannelle päästyään Kiti hypähtää laivan partaalle istumaan. Hän heiluttelee jalkojaan ja rapsuttaa viereen maleksinutta Mimiä päälaelta, ja hymyilee ja vilkuttaa ohi rientäville entisille orjille. "Hassua miten kaikki meni", hän samalla pohdiskelee, ei kenellekään erityisesti. "Meidät lähetettiin etsimään Annia, ja yritettiin kaikille ehdottaa jotain hyvää sopimusta. Mut ny me vapautettiinki nääin paljo ku sopimukset ei kelvannu", hän jatkaa levitellen käsiään ja osoitellen vapautettujen laumaa. Äkkiä hän saa ajatuksen, ja kaivaa sapelinsa taas esiin. Hän kaivertaa istuskellessaan laivan partaaseen sapelilla kömpelöin kirjaimin: "Orjat Vapaaksi!" ja allekirjoittaa Brevoylaisin kirjaimin "Анна Екатерина Белая". Raapustettuaan hän laittaa miekan pois, ja jää ajatuksissaan katselemaan merta, kaupunkia ja ihmisvirtaa.

Koluttuan laivan ja katsottuaan kun orjat lähtevät Jamir ryntää muiden perään. Hänen mielessään olisi vielä Pardun toimisto, mahdollisine avaimieneen joita Pardulta löyty päsy on ehkä helpompi. Siellä olevat orjat saattaisivat haluta myös pois ja ehkä siellä olisi vielä muita todisteita.

Kyra vetää tyytyväisenä ruumaa paremman hajuista (joskaan ei täysin puhtaan veroista) sataman kuumaa ilman keuhkoihinsa kannelle noustuaan ja katselee tovereitaan. Katkaisten Kitin raapusteltua seuranneen mietteliään hiljaisuuden nainen selvittää kurkkuaan ja pyyhkäisee hikeä otsaltaan: "Varmaankin saatamme... arvon leidin turvaan ennen kuin teemme mitään muuta? Pardun toimiston tutkiminen voisi olla kiinnostavaa, nyt kun meillä on avaimetkin, mutta varmasti ehdimme tehdä sen myöhemminkin. Vai kuinka?"

Scyrah nyökkää. "Viedään Lady ensin suurloosille turvaan. Sieltä kapteeni voi lähettää jonkun hakemaan suurlähettilästä. Oletan tietenkin että tämä sopii arvon Ladylle?", Scyrah kysyy kumartaen Anilahiin päin. "Matkalla voitte varmaankin kertoa, jos näitte tai kuulitte jotakin mikä voisi auttaa meitä selvittämään kauppias Pardun motiiveja. Mikäli se ei ole liian järkyttävää Teille."

"Käy hyvin", Anilah vastaa. "Mitä pikemmin tämä painajainen loppuu, sen parempi."

"Ja jos mukana on oikeasti joku kolmas vakooja osapuoli, niin hänet olisi kyllä hyvä saada turvaan. Kaippa voimme sen jälkeen kerätä vielä johtolankoja jos siltä tuntuu. Otetaan nyt kaikki irtilähtevä mukaan, jos vangit onnistuvat pakenemaan, niin ovat ainakin tyhjin käsin", Jamir sanoo myötäillen.

"Kauppias kantoon? Puhdas paita ja halpaa viinaa roiskaus naamalle." Razkiv-Lur-Pa muistelee, että Pardu olisi ainakin suurinpiirtein hengissä. Katse kiertää hetken ja pysähtyy Scyrahin kohdalle kysyvästi.

Pardu on tajuton mutta hengissä. Samaa ei voi sanoa Gnarl Luunkerääjästä.

"Gnolleista tuskin ollaan kiinnostuneita, mutta Pardu on todella ollut tässä suurena pyöränä mukana. Ehkä Aviomiehesi haluaisi jutella hänen kanssaan vähän", Jamir sanoo innostuen Razkiv-Lur-Pan ehdotuksesta.

Kiti havahtuu ajatuksistaan. "Joo, toi vois olla pomoista kiva, haluuvat varmaan kysellä lisää", hän sanoo tovereilleen. Hän hypähtää alas laivan partaalta ja juoksahtaa kurkkaamaan kannen alle. "Siellä se näyttää vielä makaavan. Jaksaskohan Mimi kantaa ton?", hän pohtii ääneen.

"Kyllä kai. Kaikki kantoon ja loossille. Jos jotakin tarvitaan, niin Pardun toimiston kautta uudestaan?", Jamir toteaan ja on valmiina lähtöön. Matkalla hän poimii mahdolliset laiturille jääneet puolituisten kamat mukaan. "Voisikohan Pardulla olla takavarikoitava jemma toimistolla?", hän vielä pohtii ääneen.

"Odottakaapa hetki, käyn hakemassa kaksinaamaisen ystävämme. Razkiv, viitsitkö tulla auttamaan, en taatusti saa Pardua yksin ylös tikkaita?" Kyra virkkoo sivusilmällä Razkivia vilkaisten, kadotessaan kannen alle.

Kun pahasti mukiloitunut orjakauppias on saatu kannelle makaaman, Kyra tarkastelee häntä. "Puhdasta paitaa en kyllä sattunut ottamaan mukaan tälle kelille, mutta voisin antaa viittani tähän käyttöön, joudun pesemään sen joka tapauksessa..." Ottaen pois viittansa ja mukanaan kantamansa köyden, Kyra ehdottaa: "Jospa hänet sidotaan Mimin selkään vatsalleen ja tämä viittani heitetään selkäpuolen peitoksi? Tähän hätään en kyllä keksi, mistä Razkivin ehdottamaa vanhaa viinaa saisi... Sattuiko kukaan ottamaan sieltä juottolasta mitään mukaansa?" nainen kysyy, katsoen Razkvia.

Kysymystä seuranneessa hiljaisuudessa kuuluu vain lokkien kirkunaa ja aaltojen liplatusta veneen runkoa vasten. "Noh", Kyra sanoo, "ehkä sitten yritämme ilman muuta naamiointia kuin viittani... Jos joku meidät pysäyttää, niin voimme aina väittää, että olemme viemässä häntä juuri temppelille." Kyra katselee Mimiä varovaisesti. "Kiti, autatko minua sitomaan hänet mahalleen Mimin selkään?"

"Joo, koitetaan", Kiti sanoo ja käy nappaamassa sopivan pätkän köyttä laivan varusteista, jonka jälkeen auttaa Kyraa heivaamaan tajuttoman orjakauppiaan tiikerin selkään. Mimi näyttää liikkuvan melko jähmeästi painon alla mutta pysyy sentään jaloillaan. "Jos joku kysyy nii voidaan me kertoo mitä kävi, me kummiski yritettiin hoitaa homma ilman tappelua mut noi ei edes jutellu", Kiti jatkaa sitoessaan miestä kiinni köydellä.

Razkiv-Lur-Pa osoittaa vieläkin Scyrahia. "Vähiten verta." Mies nykäisee Scyrahin paidan hihaa. "Satamasta saa aina viinaa." Sormi kääntyy kohti lähintä satamajuottolaa ja kysyvä katse Jamiriin.

"Arvon Lady voi kyllä todistaa että kyseessä on rikollinen jos joku kyselee.Mitä juomaan tulee, niin kuka minä olen kieltämään kunhan työkyky säilyy mahdollisten väijytysten varalta. Oikeastaan siitä syystä olisi paras kiirehtiä päämajaan. Sen jäleen pääsemme varmaan vapaalle. Eikä Ladya voi odotuttaa tavernan edessä tai sisällä", Jamir sanoo.

Suljettuaan suunsa Jamir tajuaa mitä tarkoitettiin. "Ai että Pardua varten, no valmisteluja sekin on. No miksipäs ei sitten. Käväisen nopeasti", hän sanoo ja kipaisee parasta mahdollista vauhtia hakemaan laivan viereisestä tavernasta "päivän erikoisen", jonka baarimiko lienee koonnut sammuneiden asiakkaisen kesken jääneistä juomista.

"No minä menen, ei tarvitse herättää enempää huomiota", Scyrah tarjoutuu ja vilkaisee kyljessään näkyvää pientä veritahraa. "Eipä tuota varmaan kukaan huomaa", hän miettii suunnattessaan kohti lähintä kapakkaa ostamaan halvinta rommia mitä tarjolla on.

Epilogi

Ryhmä käy parin välietapin kautta puhdistautumassa ja vakuuttelemassa niin vartiostolle kuin uteliaille ohikulkijoille, että he ovat hyvällä asialla ja että kyseessä on suurlähettiläs Dremdhet Salharin vaimo Lady Anilah Salhar. Epäileväisistä katseista huolimatta kukaan ei tohdi vastustaa tiennäyttäjiä, varsinkin Razkiv-Lur-Pan hymyillessä ystävällisesti.

Suurloosissa kapteeni Alissa Moldreserva ottaa tiennäyttäjät vastaan, ja nyökkää hyväksyvästi. "Suoriuduitte tehtävästä moitteetta. En kuullut kaupungiltakaan valituksia toimistanne", hän sanoo vakavasti, mutta selvästi tyytyväisesti. "Tästä ei mihinkään kronikkaan merkintää tule, mutta edesautoitte suuresti tulevaisuuden Osirion-visiittejämme. Minä hoidan tapaamisen Dremdhet Salharin kanssa ja varmistan Lady Anilahin turvallisen paluun. Te voitte mennä, menkää nauttimaan auringon paahteesta."

Pardu Pildapushin kohtaloa arvotaan. Hänet päädytään toimittamaan Absalomin käräjille Abadarin temppelille, missä hänelle langetetaan pitkä tuomio mm. aatelisen myymisestä orjuuteen, puolituisorjien hyväksikäytöstä, kirjanpitopetoksista sekä maksamattomista vuokrarästeistä. Paksu vudranimies on murtunut ja lepertelee puolustukseen niin paksua pajunköyttä, että hänet suorastaan nauretaan ulos.

Kaikki gnollilaivan orjat pääsevät näennäiseen vapauteen, mutta rahattomina päätyvät kodittomiksi köyhiksi, halpatyövoimaksi tai rikollisiksi. Olipa siinäkin taas järkeä.

Gnollilaiva sen sijaan todetaan merikelvottomaksi, ainakin sivistyneiden arvioiden mukaan, ja upotetaan Absalomin lahteen muiden laivojen sekaan.

Voitte halutessanne lisätä tähän alle hahmojenne toimet seikkailun päätyttyä for shits and giggles.

rebuildaantuu mahdollisesti oraakkeliksi Razkiv-Lur-Pa kapuaa loppupäiväksi suurloosin kalmiston katolle paistattelemaan. Nukahdettuaan paahteseen, kääntää mies lämpöhalvauksen kourissa kylkeään juuri väärällä tavalla ja pamahtaa hyvin kivuliaasti koristeelliselle kivetykselle. Razkiv-Lur-Pan vammat eivät meinaa parantua niin millään ja häneen törmäävät tutut eivät ole tunnistaa miestä. Kuin eri ihminen tyystin, ovat kaikki samaa mieltä...

Koska kapteeni näytti ja kuullosti tyytyväiseltä, niin Jamir ei tee enää asian eteen sen kummempia. Hän peseytyy virittää soittimensa ja siirtyy johonkin läheiseen tavernaan kuuntelemaan juoruja ja tarjoamaan esiintymisiään maksua vastaan. Mielessään hän toivoo että edes joku orjista ommistuisi aloittamaan uuden hyvän elämän. Hän koittaa järjestellä tapaamilleen puolituis hyökkääjille asiat parhaan osaamisensa mukaan, joskos jotakin heistä kiinnostaisi jopa liittyä järjestöön.

Dayjob: Perform, dance +2 Halattuaan kaikkia ryhmäläisiä Kiti taas muistaa mekkonsa tilan, ja katsoo sen likavesi-, veri- ja rasvatahroja hyvin ällöttynein ilmein, ja lähtee etsimään polunnäyttäjien virallista mekonpesijää ja -korjaajaa. Saatuaan vaatteensa taas kuntoon ja alkuperäiseen vaaleanpunaiseen sävyyn, hän seuraa Jamiria tavernaan. Jamirin taidokkaan musiikin innoittamana hän esittää kaupunkilaisille pohjoisten tundrien tansseja sovitettuna tiikerille ja maahistytölle. Valkoisten hiusten hulmutessa tanssin pyörteissä Kiti jo odottaa innokkaasti seuraavaa tehtäväänsä, joka onkin alkamassa aivan pian.

Halattuaan Kitiä Kyra horjahtelee hikisenä, verisenä ja janoisena pois kapteenin juttusilta, kiitollisena tämän lyhytsanaisuudesta. Matkallaan kantiinin hän kohtaa sattumalta nuoren, selvästi tianilaissyntyisen naispaladiinin, Sarenraen palvelija hänkin. Huomatessaan papittaren ilmeisen nestehukan, neitokainen tarjoaa Kyralle välittömästi koko juomaleilinsä. Tästä kiitollisena keleshiittinainen kutsuu soturittaren seurakseen pöytään istumaan ja vuodattaa tälle tarinan päivän koettelemuksistaan. Tianilaisnainen kuuntelee kiinnostuneena ja kyselee paljon, kiittäen lopuksi Kyraa opettavaisesta tarinasta. Tämän jälkeen puhe kääntyy paladiinin tarinaan ja viimein, pienen taivuttelun jälkeen paladiini kertoo omasta taustastaan. Naisen kertomus siitä, kuinka hänet lapsena ryöstettiin kylästään, vietiin orjaksi Taldoriin, josta hän Sarenraen armosta pääsi karkuun Absalomiin, on niin koskettava ja ainutlaatuinen, että Kyra sulaa kyyneliin ja työntää kaikki palkkioksi saamansa kultakolikot isona kasana paladiinin eteen, anellen nuorta naista ottamaan ne. Nousten pöydästä edelleen silmiään pyyhkien Kyra lähtee omaan huoneistoonsa, toivottaen uskonsisarelleen kaikkea hyvää ja jättäen paladiinin istumaan pöytään tuijottamaan kovin hämmentyneesti edessään olevaa 457 kultapalan kasaa.

Hyvästeltyään eri puolelle kaupunkia hajaantuvat Tiennäyttäjät, Scyrah siirtyy nauttimaan lämpöisestä säästä suosikkijuottolansa terassille. Siemaillessaan Qadiralaisia laatuviinejä hän pohtii sijoituskohteita tienaamilleen kultakolikoille. Kotimatka käy kuitenkin maagisen sekatavarakaupan ohitse, ja houkutus pienelle ostosretkelle käy liian suureksi. Edullisen Katapesh-silkin sijaan tienistit kuluvat siis loitsukääröihin. Hyvä sijoitus sekin.

TÖH END.

Lisätkää tekstiä tämän kommentin ylle.

Alla linkki taistelukarttaan, lisätkää tekstiä ylle, pitäkää alimmaisena. Siirrelkää nappuloita liikkumisen mukaan.

Taistelukartta

Automaatiokenttä: Razkiv-Lur-Pa: Jamir: Scyrah: Kyra: Kiti:

Klikkaa tästä sivun alkuun.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped