NR / SeattlenPolitiikka

Seattlen politiikka

Vaikka politiikka ei ole monenkaan runnerin päämielenkiinnon kohteita, on poliitikkojen toimilla välillä varsin kouriintuntuvat seurauksen, jopa varjojen tapahtumiin. Lisäksi monilla poliitikoilla on oma "Deniable Assets" kassa. Poliittisen leikkikentän tuntemus ei siis ole haitaksi.

Seattlen kuvernöörin vaalit

Daniel Gregg, UCAS Today
Seattlen uuden kuvernöörin vaalinta on ollut poliittisen lobbauksen tärkein kohta sitten vuoden 2069 lopun myrskyn aiheuttaman kriisin. Kentällä on heitetty lokaa ja kerätty pisteitä ahkerasti. Vaalivuoden käynnistyessä panokset kovenevat ja mediahuomio kasvaa. Kun Bellevuen pormestari Daniel Reynols (Technokraatti) lopetti henkilökohtaisista syistä ja Edusmies Susan Riordan (Libertaristi) kaatui talousskandaalissa on merkittäviä ehdokkaita on käytännössä kolme.


SEATTLEN KUKA KUKIN ON VUODEN 2070 PAINOS

Profiili: Julius Strouthers

Vuonna 2011 syntynyt Julius Strouthers nautti 15 minuuttia kuuluisuuttaan Seattlen ykköskääpiönä. Hän on valmistunut Seattlen Yliopistosta, tietotekniikasta erinomaisin arvosainoin. Lukuisista tarjouksista huolimatta Strouthers aloitti oman yrityksen. Aluksi hyvin menestynyt yritys kärsi vakavia tappioita vuonna 2045 tapahtuneessa toimistopalossa ja kaatui pian tämän jälkeen. Strourhers työskenteli itsenäisenä konsulttina vuoteen 2058, jonka jälkeen hänet palkattin Thomas Lake Mining and Oilille Chief Operation Officeriksi.

Strouthers liittyi Demokraattiseen puolueeseen vuonna 2062 ja valittiin Metroplexin kuvernööriksi vuonna 2066. Hän on naimisissa Tri Miranda Callahanin kanssa ja heillä on yksi tytär, Erin.


Itsenäinen konsultti? Heh. Enpäs ole ennen kuullutkaan, että joku olisi onnistunut tunkemaan fikserinä olon ja yli vuosi kymmenen jatkuneen Mr. Johnsonin uran ansioluetteloonsa.

--Mr.Bonds

Strouthersia on aina epäilty voimakeinojen ja ulkopuolisen avun käytöstä TLMO:n paikkaan pääsyn aikoihin, mutta mitään konkreettisia todisteita ei ole löydetty. Varmaankin, koska kyseiset todisteet on haudattu kuuden jalan syvyyteen.

--Snopes


Julius Strourhersillä ei ole ollut helppo Metropeksin kuvernöörin pesti. Seattlen taantuva ekonomia ja kasvavat työttömyysluvut ovat vain jäävuoren huippu. Kun soppaan lisätään kasvava katuväkivalta, paljon julkisuutta saaneet – osin Strouthersin lähinpiin neuvonantajiin kohdistuneet - korruptioskandaalit, kasvavat vihamielisyydet Native American Nationsin kanssa ja viileät välit Presidentti Collotonin hallintoon, niin suurempi kuva alkaa hahmottua. Viimeaikaiset raivokohtaukset Kabinettikokouksissa kertovat kääpiöön kohdistuvan stressin määrästä.

Tapasin Juliuksen aikanaan 50-luvulla. Sillä oli päässään ohjelma-alustaksi kutsuttu headwaren pala. Myöhemmin kyseinen laite vedettiin markkinoilta, kun sen todettiin aiheittavan Alzheimerin syndrooman kaltaisia oireita. Brackhavenilla pitäisi juhlat, jos se saisi kuulla siitä.

--Pistons

Strouthers on täydellä panoksella mukana kisassa, eikä kaadu ilman taistelua. ”Seattle on yhteisö, jonka ovat luoneet esi-isiemme toiveet ja teot, ei jakautuneisuus ja epäluulo.”, totesi Strouthers yleisölle viimeisimmässä puheessaan. ”Meillä on vahva kaupunki ja yhteisillä ponnistuksilla me voimme tehdä Seattlesta koilisen Tyynenmeren todellisen helmen.”


SEATTLEN KUKA KUKIN ON VUODEN 2070 PAINOS

Profiili: Kenneth Brackhaven

59-vuotias Kenneth Brackhacen syntyi Bellevuen yksityisellä klinikalla vuonna 2011. Suoritettuaan MBA Harvard Business Schoolista Brackhaven työskenteli perheyrityksessä, Brackhaven Investmentsissä, jonka hän peri isänsä kuoleman jälkeen 2044. Brackhaven on ollut vahvana vaikuttajan paikallisessa politiikassa, pääosin Citizen Coalition for Securityn (CCFS) kautta, 40-luvulta lähtien ja pyrki UCASin presidentiksi Arkkikonservatiivien ehdokkaana vuonna 2057. Brackhavenin kampanja muuttui fiaskoksi, kun media sai selville, että Brackhaven ei ollutkaan kuka väitti olevansa. Kenneth Brackhaven oli itse asiassa adoptoitu orpolapsi, joka oli kasvatettu kuolleen Brackhavenin perillisen tilalle. Vaikka paljastus oli varsin vahingollinen sai tunnepitoinen julkinen lausunto yleisen mielipiteen takaisin Brackhavenin puolelle ja hän tuli presidenttikisassa toiseksi, heti Presidentti Dunkelzahnin jälkeen. Kenneth Brackhaven on leski ja hänellä ei ole lapsia.Poliitikot ovat aina olleet sopeutuvaisia ja Kenneth Brackhaven ei ole poikkeus. Vuoden 2057 epäonnistuneen presidenttikisan jälkeen Seattlen kultapoika vietti useamman vuoden kulisseissa, ohjaillen useita paikallispolitiikan kandidaatteja ja tukien kuvernööri Lindströmin epäonnistunutta presidenttiehdokkuuskampanjaa vuonna 2064. Vaalipäivän lähestyessä ja Seattlen kolmasosan tuki kertoo, että nuo vuodet alkavat maksaa itsensä takaisin.

Brackhavenin neuvonantajat ovat huolissaan kandidaatin kyvyttömyydestä kohota korkeammalle mielipidemittauksissa. Hänen kannattajansa syyttävät mediaa negatiivisesta uutisoinnista, mutta ulkopuolisten asiantuntijoiden mielestä hän on yksinkertaisesti saavuttanut suosionsa huipun.

“Kenneth Brackhavenin kannatus on varsin vankka ihmisäänestäjien keskuudessa”, sanoo Brian Stanton, Seattlen yliopiston analyytikko, ”mutta en näe metaihmisten äänestävän häntä. Presidenttikampanjoinnin aikaan ongelma oli huomattavasti pienempi, mutta Seattlessa rekisteröityneiden metaihmisten määrä on prosentuaalisesti huomattavasti muuta maata suurempi."

Stanton on oikeassa, mutta se ei ole estänyt Brackhavenin kampanjoitsijoita lahjomasta tai kiristämästä merkittäviä metaihmisyhteisöjen johtajia. Jos porukka jättää äänestämättä, se on melkein, kuin äänestäisi Brackhavenia.

-- Fatima

Puolueen riveissä on havaittavissa myös jännitteitä. Liityttyään Republikaaneihin vuonna 2069, Brackhaven ratsasti vanhojen Arkkikonservatiiveistä saatujen äänestäjien voimin yli Ellen Danquistista Metrolplexin esivaaleissa. Danquist oli Presidentti Collotonin henkilökohtaisesti nimeämä ehdokas, joten Brackhaven on tuskin kovin hyvissä väleissä DC vallanpitäjien kanssa.

Danquist on keräämässä voimiaan ja tekee töitä kustakseen Brackhavenin muroihin oikein kunnolla. Huhujen mukaan se palkkaa ’runnereita aiheuttamaan hienovaraista tuhoa B:n kampanjalle.

-- Spook

Karl Brackhavenin, Kennethin sedän ja Humaniks Policlubin puheenjohtajan kuoltua vuonna 2065, ainoa ehdokkaan hengissä oleva sukulainen on Karlin lapsenlapsi, huumetaiteilija Tiffany Brackhaven. Tiffanyn pitkäaikainen suhde goblinrockstaraan Crime Timeen voisi olla suureksi hyödyksi Brackhavenin metaihmisvastaisen imagon parantamisessa, mutta tätä mahdollisuutta ei olla toistaiseksi käytetty.

Mä en tajuu Brackhavenia. Mä oisin lukinnut sen ämmän jonnekin vierotukseen ainakin äänestyspäivään saakka.

-- Hard Exit

Onnea matkaan sen yrityksen kanssa. Mä oon kuullut, että Tiffany ja CT viettää aika paljon aikaa Cascade Orkien kanssa ja harrastaa jotain henkistä mambo-jamboo heimon shamaanien kanssa. Kaikkea ihmiset tekee inspiraation eteen...

-- Haze


SEATTLEN KUKA KUKIN ON VUODEN 2070 PAINOS

Profiili: Josephine Dzhugashvili

Venäläiselle siirtolaisparille vuonna 2035 syntynyt Josephine Dzhugashvili määriteltiin lapsineroksi ennen kuudetta syntymäpäiväänsä. Hän kirjoitti Harvardin oikeustieteellisestä maisterin paperit seitsemäntoista vuotiaana ja julkaisi väitöskirjansa John F. Kennedyn valtiotieteidenlaitokselle, valmistuen tohtoriksi vuonna 2058. Dzhugashvili kieltäytyi lukuisista anteliasta lakifirmojen ja yhtiöiden julkisen sektoreiden tarjouksista, hakien sen sijaan virkaa ulkoministeriöstä Hänen hakemuksensa ja kaikki myöhemmät hakemukset hylättiin tuntemattomista syistä.

Se nyt ei ole mikään salaisuus, että Brackhaven käytti yhteyksiään mustainmaalatakseen Dzhugashvilin ulkoministeriön silmissä. Dzhugashvili oli suominut häntä pahasti julkisessa lehdistötilaisuudessa Brackhavenin äänestettyä sasquasien kansalaisuusoikeuksien kirjaamista vastaan UCASin perustuslain käsittelykokouksessa.

--Spook

Mielenkiintoisena huomiona Harvadin oikeustieteellisen arkistot kertovat Dona Rowena O’Malleyn olleen Dzhugashvilin kanssa samalla vuosikurssilla.

--Pistons

Katkerasti pettyneellä Dzhugashvilillä ei ollut ongelmia uusien töiden löytämisessä ja hänestä tuli pian arvostettu poliittinen konsultti ja ongelmanratkoja. Hän julkaisin noina vuosina useita kirjoja, mm. The Rights of Non-Metahuman Sentients ja Pulizer-palkinnon voittaneen The Corporate Politician. Vuonna 2063 Dzhugashvili liittyi Global Relations Instituuttiin, Horizon Groupin rahoittamaan poliittiseen aivoriiheen. Hänen suurenmoinen uransa oli lähellä loppua vuoden ’64 Crashiin, hänen kärsittyään katkoshokki-pohjaisesta aivohalvauksesta.. Hänen kävi täydellinen toipumisensa vaati yli kaksi vuotta terapiaa. Seattlen Neljänneksi Tavoitellummaksi Sinkkunaiseksi vuonna 2069 äänestetyllä Dzhugashvilillä ei ole puolisoa tai lapsia.


Josephine Dzhugashvili on ollut kiireinen kuroessaan kiinni Brackhavenin alussa saamaa etumatkaa. Hänen aloittaa jokaisen aamun aikaisilla haastatteluilla, jatkaa tekemällä hieman ovelta ovelle kampanjointia ja osallistuu nuorisokokouksiin ja korkean profiilin bisneslounaille ja parhaaseen katseluaikaan järjestettyihin väittelyihin NewsNetillä. Jokainen ilta päättyy uuteen tiedotteeseen ja yksityisiin tapaamisiin tärkeiden vallanpitäjien kanssa. Seattlen Vuoden Naiseen tutustuminen vaati oletettua enemmän töitä. Dzhugashvilin kampanjapäällikkö antoi aikaa kymmenen minuttia.

Itsenäinen Seattle puolueen johtajana Dzhugashvilin kampanja voidaan kiteyttää yhteen sanaan: irtautuminen. Se, että niin moni seattlelainen on valmis äänestämään itsenäisen metrolplex-valtion puolesta on varma merkki siitä, että kaikki ei ole hyvin Sateiden kaupungissa Mutta annetaan Dzhugashvilin kertoa tilanteesta itse.

/// Begin Audiovisual Transcript ///
Cregg: Miksi irtautuminen? Mistä kohtaa Seattlen on niin rikki, että ainoa tapa korjata se on erota UCAS:ista?
Dzhugashvili: (hymyilee) Hyvä kysymys Dan, mutta minä kysyisin mieluummin, mikä on niin rikki UCAS:issa, että Seattlen ainoa mahdollisuus on lähteminen. Lyhyenä vastauksena: Meitä on kohdeltu kaltoin, käytetty hyväksi, petetty ja lopulta meidät on hylätty niiden ihmisten toimesta, joiden pitäisi suojella meitä.

Mieti ekonomiaa. Seattle kärsi pahasti toisesta Crashistä. Palkonko liittovaltion avusta me saimme? Emme mitään. Presidentti Collotonin Military Recovery Act vei kaikki varat. “Meidän tulee rakentaa Amerikan puolustus uudelleen” hän sanoi, mainitsematta sanallakaan itärannikolla ja Siouxin rajalla palvelevia Seattlen joukkoja. Tai kuinka aina, kun joku meikäläinen anoo siirtoa takaisin tänne, heidän pyyntönsä evätään. Jos se ei ole merkki epäluottamuksesta, niin en tiedä mikä on.
Creg:Mainitsit petoksen.
Dzhugashvili: Kyllä. Muistelmissaan Seattlen entinen Korean lähettiläs Timothy Washburn paljasti, kuinka UCAS:in suurlähettiläs, Kerry Mitchell, sabotoi Seattlen ja Korean välisiä kaupallisia neuvotteluja. Se oli miljardien arvoinen diili. ’’Miljardien!’’ Minun kampanja-avustajani ovat keränneet ovat keränneet todistajalausuntoja ja todisteita, joiden mukaan Seattleen kohdistuva kaupallinen sabotaasi on jatkunut ainakin kaksikymmenta vuotta. Washington tarvitsee metroplexiä, mutta ei luota meihin. Me emme ole pelkkää karjaa ja me emme anna tämän farssin jatkua.

/// End Audiovisual Transcript ///

Jotkut saattavat ihmetellä tuota “Seattlen Korean lähettilästä.” Vuonna 2042 UCAS myönsi Seattlelle oikeuden solmia omat diplomaattisuhteet kaupungin selviämisen kannalta tärkeisiin maihin. Viime vuonna metroplexillä oli lähettiläät yli neljässäkymmenessä maassa, pääosin Tyynellä Valtamerellä. Muutamia poikkeuksikin löytyy, mm. Amazonia ja New European Economic Community.

--Kay St. Irregular

Vaikka Dzhugashvilin muut ehdotukset jäävät usein irtautumisdebaatin varjoon, niin hän ei suinkaan ole yhde asian ehdokas. Hänen sosiaalinen aloitteensa ”Power to Seattle” laitta hänet vahvasti poliittisen spektren vasenpaan laitaan. Hän on saanut paljon kiitosta pyrkimyksistään saada Seattlen nuoret osallistumaan paikallispolitiikkaan ja ruohonjuuritason liikkeisiin ja pysymään poissa jengeistä.

Onks kukaan lukenut sitä ’’“Power to Seattlea?”’’ Simsense-tehostettu julkinen koulutus ja muu sellanen skeida saattaa kuulostaa tosi edistyneeltä ja tasa-arvoiselta, mutta mun korviin se kuulostaa Orwellin, Huxleyn, Perdomon ja Cronengergin kollektiiviselta painajaiselta.

--Plan 9

Dzhugashvili käyttää Pueblo Corporate Councilia usein esimerkkinä toimivasta ekonomisesta mallista ja kannattaa suhteiden lähentämistä sekä NAN:iin, että muihin Tyynenmeren valtioihin. Mielenkiintoisena pointtina hänen kampanjansa rahoitustietojen mukaan (jotka ovat täysin julkisia) hänen päätukijoitaan ovat Aztechnology, Horizon ja Evo.

Pueblon tukema Horizon Group, NAN ja Aztech... v aikuttaa siltä, että amerindit ovat tekemäsä vallankaappauksen.

--DangerSensei

Älä nyt viitsi. Ootsä kattonyt taas ”Custer ja Aavetanssia” autoplaylla tai jotain

--Lyran

Se nyt ei ole mikään salaisuus, että Sovereign Tribal Council haluasi varsin mielellään pistää Seattlen oman hallintansa alle, mutta realistisesti ajatellen sellainen vaatis melkoista poliittista voodoota. Sitä odotellessa ne tyytyy ihan mielellään NAN-myönteiseen kaupunkivaltioon.

--Kay St.Irregular

Tilastoja

Kandidaatti (Puolue)Nyt1 kk sitten3 kk sitten
Kenneth Brackhaven (R)32%30%28%
Josephine Dzhugashvili (I)30%23%16%
Julius Strouthers (D)21%17%10%
Muut<1%5%16%
Ei osaa sanoa17%25%30%

Lähde: UCAS Today/Gallup


Page last modified on 2008-12-17 02:22