Särkynyt Kuu 1 - Thrift Shopping

30. Pharastiaa - 5. Gozrehia 1711


Kohdatut Hahmot

Echtmoor Dravin: Hämähäkkien pesästä löytynyt aatelinen. RIP
Francis: Puuhun naulattu maalainen. RIP hänellekin
Eric ja Maria: Entisiä opiskelijoita, löytyivät hyvin balsamoituina metsämökistä. RIP vaan heillekin
Belik: Loosin ovella tavattu hyväpukeinen puolituinen, mahdollisesti hovimestari tai jonkun sortin pomo
Duristan Silvio Ariesir: Pitkänaamainen aatelinen, joka pitää itseään suurenakin ihmissudenmetsästäjänä. Tarvitsee lapsenvahtia ettei tapa itseään.
Delgros Koitzer: Loosin riistanvartija, hyvin stereotyyppisen metsästäjän näköinen ihmismies.
Vahdit: Loosin ovella oli pari ovenvartijaa

Mainitut hahmot

Katariina: Ravengrosta lähtenyt vaihdokas. Löysimme tavaroita ja torpan


Tapahtumat

Aloitimme siitä mihin jäätiin edellisen session lopussa. Golemi on tuhottu ja kreivi päästetty vapaaksi. Valuimme päätalolle, teimme olomme kotoisaksi ja aloimme sitten jututtaa kreiviä.

Kuiskaajat olivat saapuneet kartanolle jonkin aikaa sitten, tunkeutuivat sisään väkivalloin. Veijareita oli 5 kpl, johtaja oli pukeutunut kaapuun ja luuhaarniskaan. Kreivi ei tunnistanut ketään heistä. Halusivat käyttää Bondslave Thrallia vmeritietäjän patsaan varastamiseen, mutta eivät tajunneet kuinka laite toimii ja joutuivat siksi palkkaamaan alkemistit (Grine ja Vorkstag) apuun.

Kuiskaajat lähtivät Shudderwoodiin joskus oikeudenkäynnin aikoihin (heillä on siis muutaman päivän etumatka meihin).

Shudderwoodissa ainoa sivistynyt paikka on metsän eteläisessä päässä sijaitseja Ascanorin loosi, rikkaiden ja joutilaiden metsästysmaja ("maja" hyvin vapaasti tulkittuna). Paikkaan vie HIljaiseksi Poluksi kutsuttu tie. Kreivi kirjoitti meille päästinkirjeet loosiin, koska olemme täysiä murhapummeja eikä meistä saa salonkikelpoisia tekemälläkään. Sitten sanoimme hei hei ja lähdimme Lepidstadtiin.

~~Insert hirvittävä osto- vaihto- ja myyntiruljanssi~~

Varusteet hankittuamme lähdimme Lepidstadtista 2. Gozrehia. Hiljainen polku nimensä mukaan todellakin hiljainen. Sandor luo murhaavia katseita kaikkiin jotka uskaltavat ajatellakaan matkalauluja, joten tämä reissu ei ole yhtään niin eloisa.

Puunlatvassa näkyi jotakin liikettä, ja polulla lojui kuparikolikko. Kolikot muodostivat vanan, joka vei mäelle jossa sijaitsi raunioitunut torni. Päättelimme tämän olevan ilmiselvä väijytys, ja sitten päätimme että meidän pitää varmaan kuitenkin käydä laukaisemassa se, koska selviytyvys jengillämme on hiukan parempi kuin vain random kulkijoilla.

Alkoi kuulua laulua, josta tuli Will save. Sandor feilasi sen, ja totesi että torni on hyvin kutsuva. Huomasimme kuitenkin epänormaalin käytöksen ("Se hymyilee!" D8) ja Papusen heittämä Protection from Evil antoi uuden saven, joka pelasti tilanteen.

Torni oli rapautunut ja kivinen, ja sen 2. kerroksen ikkunoista näkyi liikettä. Kevyt pahuuden tuntu leijuu. Ovensuusta kurkkien sisällä näkyy seittejä. Tornissa sisällä seittiin käärittyjä paketteja, kuin sattumalta aika lailla ihmisen kokoisia.

Kun astelimme sisään torniin, seinämän reunustalta kaivautui esiin iso [NOPE]. Jonkun sortin kehrääjämato, puoliksi toukka. Tornin ulkosivua pitkin kiipesi myös pari ettercappia alas. Tapoimme otukset innolla jonka aiheuttaa vain valtavien, ällöttävien ötököiden näkeminen. Sandorilla iski raivokohtaus ja tämä sytytti miekkansakin tuleen ja alkoi syytää jotakin painokelvotonta infernaaliksi. (Hänen suvullaan ilmeisesti ollut tekemisiä alatasojen kanssa, oman kertoman perusteella)

Tutkimme tornia ja paketoituja ruumiita. Madon kupasta löytyi potukka, sormus ja 721 gp erinäisinä kolikoina. Ruumiista yksi oli vähän tuoreempi, ja mukana tällä oli verentahrima kirjekuori. Kyseessä oli Echtmoor Dravinin varaus loosille. Kuulustelimme ruumista varmuuden vuoksi. Kyseessä oli itse herra Dravin, matkalla lomalle. Ei diilejä kuiskaajien kanssa.

Toisesta paketista löytyi osittain noettu vahagolem, johon oli tuherrettu siansaksaa olevia symboleita. Golemi lähti vapauduttuaan metsään päin, ja me suuntasimme perään. Maasto muuttui kallioisemmaksi kulkiessa, ja ennen pitkää päädyimme metsämökille. Golem meni sisään mökkiin, joka oli ulkoa katseltuna ollut autiona jonkin aikaa (päivä ehkä).

Sisällä mökissä oli 2 kuollutta, säilötyn näköistä ruumista yliopiston vaatteissa. Ainakin pari kuukautta vanhoja lyhyiden tutkimusten perusteella. Mökissä oli myös takahuone, josta löytyi pari taikakääröä (Speak with Dead). Löysimme myös Katariinan päiväkirjan.

Päiväkirjan perusteella Katariinalla on ongelmia syöjättärien kanssa. On myös opiskellut nekromatiaa. Vahagolem on jonkinlainen apuri, ja Katariina ei tykännyt siitä kun se oli aika lailla hänen näköisensä.

Käytimme kääröt ruumiiden kuulusteluun. Kyseessä oli yliopiston opiskelijat nimeltä Eric ja Maria. Heidät oli kolkattu bileistä lähtiessä, eivät muistaneet muuta sen jälkeen. Eivät tunteneet Katariinaa. Pääaine oli historia ja antiikintutkimus. Pistimme ylös henkilötiedot aikeissa ilmoittaa ylipistolle että poistavat opintorekisteristä.

Nukuimme mökissä, ja aamulla lähdimme reissuun ja jätimme epäpyhän soppagolemin taaksemme. Sandor loitsi Bloodhoundin Katariinan päiväkirjaan. Löytyi jokunen jälki, mutta ne katosivat nopeasti metsään. Jatkoimme matkaa kohti loosia.

Seuraavaksi vastaamme tuli keltainen mänty, johon oli seivästetty kiinni ruumis. Kuolinsyy oli mitä ilmeisimmin rinnassa törröttävä tikari, mutta ruumiin suuhun oli myös työnnetty purppuraisia kukkasia. Ruumis oli myös ansoitettu ansalla, jossa muutama jalkajousi oli viritetty ampumaan hopeanuolia. Nuolet olivat valitettavasit käyttökelvottomia. Ruumiilta saatiin 3 annosta ukonhattua ja mwk. hopeatikari.

Kyselimme tältäkin ruumiilta asioita. Hänen nimensä oli Francis. Ihan tavallinen maalainen, ei ihmissusi. Metsästäjä oli tappanut hänet.

Vietimme yön metsikössä (nyt on uusikuu), sitten olimme perillä. Päivä nyt 5. Gozrehia.

Portilla oli vartijoita, jotka olivat vähän epäileväisiä joukkomme pyynnöstä päästä sisään, huolimatta siitä että meillä oli viralliset paperit ja kaikkea. Ovelle kutsuttiin Belik, puolituinen, joka on ilmeisesti jonkin sortin hovimestari. Alisa keskeytti rumasti Meridan yritykset puhua tietä sisään.

Ennen kuin tuli ratkaisua sille pääsemmekö me nyt sisään vai ei, ulos ilmestyi turkiksiin pukeutunut pitkänaamainen mies, Duristan Silvio Ariesir, ja loosin riistanvartija Delgros Kroitzer. Silvio väitti kiivaasti kohdanneensa ihmissusia, Delgros ei ollut kovin vakuuttunut. Delgros ei halunnut antaa koiriaan Silviolle.

Silvio oli kovasti lähdössä metsästämään ihmissusia, me sitten lähdimme mukaan lapsenvahdeiksi ettei idiootti mene tappamaan itseään (tai jotakuta muuta, kaikella todennäköisyydellä). Belik lupasi selvittää sisäänpääsyämme sillä aikaa.

Päädyimme aukiolle, jossa jotakin veristä oli raahattu pois. Löytyi muutama hyvin iso sudenjälki, ja paikalliset eläimet puhuivat villisioista. Löysimme 3 kappaletta villisikoja, joiden kimppuun Silvio kävi välittömästi suurella innolla. Nukutimme ja tapoimme possut, ettei idioottiaatelinen kippaa.

Delgros lähti tämän jälkeen kotiin, Silvio oli jäämässä metsälle. Meitä ei kovin paljoa huvittanut herran kanssa enempää seurustella, mutta päätimme lopulta itsekin jäädä.


Aarrearkku

Lootti

- Kreiviltä palkkiorahoja 3000 gp
- Kreivin vuohipatsaat: Wondrous figurines
- Ring of Feather Fall (matokuopasta)
- Potion of Heroism - Alisalla (myös matokuopasta)
- 721 gp kolikoina matokuopasta
- 3 annosta ukonhattua - Meranto

Myydään

- Headband of Intelligence: 2000 gp
- Staff of Insect Swarm: 11.400 gp
- +1 greatsword: 1025 gp
- mwk. silver greatsword: 265 gp

Ostetaan

- materiaalit uuteen Headband of Intelligenceen: 1800 gp (Merida)
- materiaalit CON-vyöhön: 1800 gp (Merida)
- +1 silver greatsword: 2530 gp (Alisa)
- uusi CLW-sauva: 750 gp
- 4x CMW-potukka: 1200 gp (Merida ja Meranto 1, Alisa 2)
- mwk. shortbow ja 40 nuolta: 752 gp (Alisa)
- 1 antitoxin (Meranto)
- 9 holy water (5 Sandor, 4 Meranto)
- 5 alkemistintuli (Sandor)
- 4 happoa (Meranto)
- 4 happoa (Alisa)
- Hevoset: 335 gp (Sandorin hevonen sotakoulutettu)
- Hevostarvikkeet: 82 gp
- 10 päivän ruoka: 25 gp
Scrolleja opeteltu

- Remove Disease: 465 gp (Meranto)
- Fly: 465 gp (Meranto)
- Remove Blindness/Deafness: 465 (Meranto)
- Remove Curse
- Invisibility
- Enlarge Person (joo missasin näistä kolmesta paljonko ne maksoi. Eipä sillä väliä kun kokonaissumma oli ylhäällä)
- False Life & Vampiric Touch: 655 (Merida)

Rahat

Jäätävän divariseikkailun jälkeen meille jäi 8098.22 gp.

8098.22 + 721 gp (luola) = 8819.12 gp

Harrow-pakka
Sandor: käytetty
Merida: The Courtesan: Rerollaa yksi d20-heitto (Chaotic neutral: 1 rd ragea / 3 HD)
Alisa: käytetty
Meranto: käytetty


Raatokruunu

Hahmot

Hautausmaa

Harrowstonen Haudattomat

Pedon Koetus

Särkynyt Kuu

Vartijan [???]

Info

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped