Rhispil Jhaelen Irsei

Male Moon Elf Rogue 4
CN Medium Humanoid (Elf)
Player Navdi
Xp 9'783/10'000
Homeland Elven Court of Cormanthor
Patron deity Erevan Ilesere, elven god of mischief, change and rogues


Init +4
Senses Listen +6, Spot +9
Action points 3


AC 20, touch 15, flat-footed 16; (+4 dex, +5 armor, +1 luck)
hp DEAD/23
Fort +4, Refl +10, Will +3
Special defenses Evasion, Trapsense +1, Uncanny Dodge


Speed 30'
Melee short sword +8 (1d6+1; 19-20/x2)
Melee dagger +7 (1d4; 19-20/x2)
Ranged longbow +7 (1d8; x3)
Ranged dagger +7 (1d4; 19-20/x2)
Special attacks Sneak Attack +2d6


Str 10, Dex 18, Con 12, Int 12, Wis 10, Cha 8
Base Atk +3; Grapple +2
Feats Luck of Heroes (PGtF p. 40), Weapon Finesse


Skills Balance +8 (4), Climb +4 (4), Disable Device +11 (7), Escape Artist +8 (4), Hide +11 (7), Listen +6 (4), Move Silently +11 (7), Open Lock +11 (7), Search +7 (4), Sleight of Hand +8 (4), Spot +9 (7), Tumble +8 (4)
Languages Chondathan, Draconic, Elven
SQ Immunity to magical sleep effects, +2 vs. Enchantments, Low-Light Vision, +2 Listen, Search & Spot, Detect Secret Doors, Elven Weapon Proficiencies, Evasion, Sneak attack +2d6, Trapfinding, Trapsense +1, Uncanny Dodge


On person money (2472 gp), explorer's outfit, +1 short sword (2 lb.), +1 mithral shirt (10 lb.), hat of disguise, longbow (3 lb.), 20 arrows (3 lb.), 4 daggers (4 lb.), mwk bandoleer (0,5 lb.), 5x potion of cure light wounds, pack of foul cigarillos, cloak of resistance (1 lb.), potion of jump, potion of protection of arrows, 2x potion of cure light wounds, Calaudran sinettisormus (1 use Flight), 2x smokestick (1 lb.)
Carried backpack (2 lb.), waterskin (4 lb.), bedroll (5 lb.), flint & steel, 6 travel rations (6 lb.), silk rope (5 lb.), grappling hook (4 lb.), mwk thieves' tools (2 lb.), bottle of brandy (1 lb.), cold weather outfit (7 lb.)
Encumbrance 24,5 lb. without backpack, +36 lb. with backpack (33 lb. light/66 lb. medium/100 lb. heavy)


Tausta

Rhispil Jhaelen Irsei syntyi yli sata vuotta sitten Cormanthorin korkeahaltioiden keskuuteen. Cormanthor oli tuolloin (ja on yhä) vihollistensa ympäröivä. Laaksojen ihmiset, drowt, gnollit ja muut vihamieliset kansat pyrkivät tuon tuosta tunkeutumaan Cormanthorin uumeniin ryöstämään sen rikkauksia ja valtamaan sen alueita itselleen. Cormanthorin haltiat elivät alituisessa sotatilassa. Tämän kasvuympäristön huomioon ottaen ei ole alkuunkaan kummallista, että Rhispil oppi pian vihaamaan muita, vähäisempiä rotuja. Haltiat olivat kuitenkin rotuna yksi ensimmäisistä. He kansoittivat Faerunia kauan ennen ihmisten tuloa. Merkittävistä roduista ainoastaan lohikäärmeet ovat heitä vanhempia.

Oli vain luonnollista, että Rhispilistä tuli Eldred Veluuthran jäsen. Järjestö, joka oli omistautunut haltioiden ylemmyydelle ja rodulliselle puhtaudella nuorempiin, nk. mutakansoihin verrattuna, oli kuin tehty Rhispiliä varten. Aikuistuttuaan Rhispil kuitenkin huomasi, että Eldred Veluuthran sisälläkin oli voimakasta epätasa-arvoa, sillä aurinkohaltiat pitivät itseään vielä muita haltioitakin ylväämpinä olentoina. Tästä seurasi, että kuuhaltiat (puhumattakaan vielä "rahvaanomaisemmista" villihaltioista) olivat auttamattomasti ja pysyvästi syrjäytetyt järjestön johtoasemista. Sen sijaan heille lankesivat kaikki likaiset ja vaaralliset käytännön tehtävät. Rhispil katkeroitui entisestään järjestön "puhtaiden ideaalien" tahriinnuttua hänen mielessään. Kun Rhispilille tarjoutui tilaisuus jättää Cormanthor taakseen, hän tarttui siihen hanakasti. Rhispilin uusi tehtävä olisi matkustaa Westgateen ja soluttautua siellä Yönaamiot-nimiseen rikollisjärjestöön.

Luonne

Rhispilin Westgaten rikollisten keskuudessa viettämä aika on tehnyt hänestä melko epätyypillisen haltian. Luonteeltaan hän on kyyninen, sarkastinen, vainoharhainen, ailahtelevainen, laiska, hedonistinen, ahne, opportunistinen, aavistuksen sadistinen ja melankoliaan taipuvainen. Rhispilin lempiajanvietettä ovat juopottelu, pikkusikarien polttelu, yhden illan suhteet, riidan haastaminen ja kapakkatappelut.

Rhispilin tausta Eldred Veluuthrassa ei ole voinut olla vaikuttamatta hänen persoonansa. Hän pitää edelleenkin muita rotuja haltioita vähäisempinä, joskin Eldred Veluuthran ideaalit ovat hänestä aikuistumisen jälkeen jo hieman karisseet. Rhispilin Cormanthorista lähtöä edeltäneen ajan hankaluudet snobimaisten aurinkohaltioiden (Rhispilin kielenkäytössä "kermaperseiden") kanssa ovat synnyttäneet hänessä syvän halveksunnan kaikkia aurinkohaltioita kohtaan.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped