"Moi Anette.

Komarrin saattotehtävä meni hyvin, ei mitään yllätyksiä sen suhteen. Paitsi että pääsin kiksauttamaan tehtävän hoitamisen jälkeen yhtä aika superia tyyppiä - aikamoiset lihakset sillä :) Yksi vakavampi juttu kantautui myös korviini satama-alueella, kun odottelin paluulennon lähtöä. Pyörin siellä vähän paikkoja katselemassa, kun satuin kuulemaan keskustelunpätkän, jossa mainittiin poikasi Gertin nimi. Ellei hänellä ole täysin samannimistä kaimaa, niin kuulemani perusteella vaikuttaa siltä, että hän saattaa olla vaarassa. Kuulosti joltain Komarrin vastarintaliikkeen jutuilta, puhuivat jotain teidän suvun omistuksista Komarrilla."

Samaan aikaan uutisissa pyörii jonkin komarrlaisen (tai siis tietysti barrayarilaisen) korkea-arvoisen sotilaan virkaanastujaistilaisuus. Se keskytyy kuitenkin äkisti kaasuhyökkäykseen, joka kaataa nopeasti koko yleisön ja melkein itse juhlakalunkin. On selvää, että tämä on Komarrin vastarintaliikkeen työtä ja tulosta heidän tietojenvaihdostaan Arcin suvun vesan kanssa. Nähtävästi hänen siskonsa hyväksyy toimet, koskapa ei niihin puutu eikä näytä uutiskuvista edes järkyttyvän. Tämän attentaattitodistuksen jälkeen puhe siirtyy Roslevin sukuun ja siihen, että joku heistä on sattumoisin töissä jollakin suurella tehtaalla Komarrilla ja olisi mitä mainioin kohde kostoiskulle. Henkilön nimi on jotenkin tuttu, ja tovin mietittyään Sara tajuaa, että Anettellahan on samanniminen lapsi.

Maa alkaa polttaa Saran jalkojen alla ja hän haluaa häipyä paikalta, ennen kuin toiset alkavat keskustella hänen vaientamisestaan tai ennen kuin hän joutuu kuulemaan vielä enemmän. Sara kuitenkin saatetaan satamaan sukkulansa lähtöpaikan liepeille kaikessa rauhassa, eikä hänen henkeään uhata millään tavalla. Häneltä ei edes pyydetä vaitiololupausta. Satamassa Sara miettii kuumeisesti, mitä tehdä. Lopulta hän päättää lähettää kuplasta käsin nimettömän vihjeen, että Gert Roslevia vastaan on suunnitteilla hänen henkeään uhkaava attentaatti, jonka suunnittelijana on Komarrin vastarintaliike. Hän mainitsee myös sen tehtaan, jonka nimen kuuli keskustelussa. Tämän jälkeen Sara kiirehtii Kirkon omalle sukkulalle, jossa kuriiri jo odotteleekin häntä pitkästyneen oloisena. Kummallista kyllä, paluu Galaxy Nassaulle sujuu täysin ilman ongelmia, eikä häntä ole perilläkään kukaan kuulustelemassa lomamatkastaan.

Sukkulalennon aikana Sara miettii pitkään, mitä kertoisi Anettelle.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped