Skenaarioiden välissä pelihahmo voi käyttää aikansa erilaisiin hyödyllisiin tekemisiin, jotka eivät suoranaisesti liity Polun-näyttäjien toimintaan. Kustakin tehtävästä saa tietyn määrän päiviä Downtimea. Questit antavat 2 päivää, skenaariot 8 päivää ja seikkailupolun osat 24 päivää. Kenttäylennetyt agentit saavat vielä +50% ylimääräistä Downtimea. Joutoaikaa ei voi säästää, vaan se on käytettävä jokaisen tehtävän lopussa.

(Yksityiskohtaisemmin selostettu täällä.)

Earn Income (Lisätienestit)

Hahmo käyttää aikansa siviiliammatissaan ansaitakseen lisää rahaa. Hahmo voi käyttää Craft, Lore tai Performance -skilliä jossa hänellä on koulutusta. Työtehtävän vaikeus ja saatava päiväpalkka riippuvat hahmon tasosta, koulutuksesta ja lasketaan taulukoista Core Rulebookin sivuilla 236 ja 503.

Crafting (Varusteiden valmistus)

Hahmo voi kättää Craft-skilliä varusteiden valmistukseen. Itse valmistaminen on hieman halvempaa kuin varusteiden ostaminen, riippuen siitä miten kauan valmistukseen käyttää aikaa, mutta craftaamisessa voi myös epäonnistua, jolloin tuhlaantuu aikaa ja raaka-aineita.

Retraining (Uudelleenkoulutus)

Joutoaikaa voi käyttää hahmon taitojen ja kykyjen muuttamiseen. Voit vaihtaa hahmon Featin, Skill Increasen, Spellin tai Class Featuren toiseen samanlaiseen, jonka vaatimukset hahmo täyttää. Myös Pathfinder Trainingiä voi muuttaa. Featin, Skill Increasen tai Spellin muuttaminen vie 7 päivää Downtimeä, Class Featuren 28 päivää ja Pathfinder Trainingin 14 päivää.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped