Taistelu vangeista

Aika: 9. Desnus - 13. Desnus

(:toc:)

Kohtaaminen Muukalaistenmetsässä

Sankarit päättävät lähteä kivijättiläisten joukkoa vastaan, Decimuksen paikannus-loitsu näytti Venin olevan yhä metsässä. Sankarit ovat liikkuneet todella nopeasti ohi kivijättiläisistä, joten ennen taistelua portailla, on hyökkäysjoukkoa hyvä hieman harventaa. Taikaratsuja käyttäen sankarit ovat pian taas Korppinummella ja jatkavat sieltä kohti Muukalaistenmetsää, jonka reunalla he yöpyvät.

Haringrothin vahtivuorolla metsään lentää jotain isoa idän suunnalta. Haringroth herättää Skipin mutta kun hetkeen ei tapahdu mitään, puolihaltia suuntaa takaisin nukkumaan. Olennon lentäessä takaisin päin, Haringroth ottaa etäisyyttä leiriin ja sytyttää miekkansa, vetääkseen olennon huomion puoleensa. Haringroth oletti lentävän pedon olevan Hiekkasärkän paholainen mutta kuu paljastaa olennon oikean luonnon: lohikäärme. Tulta syöksevä peto liitää Haringrothin yli ja liekit lyövät metsän reunassa, herättäen leirin. Lohikäärme kuitenkin jatkaa matkaansa, Haringroth näkee sen kantavan kynsissään jotain.. Selvästi metsässä kulkevilla jättiläisillä on huoltoketju toiminnassa.

Seuraavana päivänä takaa-ajajien joukko siirtyy metsään ja jo muutaman tunnin kulkemisen jälkeen Skip ja Shalelu näkevät marssivat jättiläiset. Viisitoista jättiläistä kulkee suhteellisen tiiviinä, hyvin organisoituna joukkona. Suunnitelma on kuitenkin selvä, joukkoa on tarkoitus hajoittaa aiheuttamalla hämmennystä ja sitten lyödä kivijättiläiset maahan. Mikäli vihollisia on missään kohtaa enemmän kuin viisi, he vetäytyvät Decimuksen loitsuja käyttäen.

Decimus on vastuussa hämäyksestä, pian viisi hieman sinertävää auroch-härkää juoksee kohti kivijättiläisiä mutta kaartaa pian takaisin sankareiden luokse, saaden muutaman kivijättiläisen peräänsä. Taistelu alkaa kun Haringroth loikkaa hänen piilonsa ohi kulkevan kivijättiläisen kimppuun. Skip ja Shalelu aloittavat tulituksen jousilla ja Decimus komentaa härkänsä taisteluun ja vangitsee kivijättiläisen vesipalloon. Pian taisteluun liittyy pääjoukosta lisää väkeä mutta Decimuksen lumimyrsky peittää taistelukentästä ison osan alleen ja pakottaa muutaman vihollisen miettimään lähestymistä. Neljän kivijättiläisen kaaduttua pääjoukko on jatkanut etenemistään vauhdilla, nyt pommittaen aluetta sattumanvaraisesti kivillä.

Sankareista Skip ja Shalelu lähtevät nopeaan takaa-ajoon, kiitos Decimuksen nopeutus-loitsun, samoin Haringroth lähtee juoksuun vaikka liikkuukin selvästi kaksikkoa hitaammin. Decimus varmistaa selustaa kunnes lähtee myös perään. Metsän piilosta jousiampujat aloittavat uuden hyökkäyksen mutta saavat niin paljon kiviä osakseen, että vetäytyvät. Sen sijaan paikalle saapunut Decimus päättää hoitaa kaksi jättiläistä nopeasti, ensin hämmennys-loitsulla hidastaen, pudottamalla yhden luomaansa kuoppaan ja lopulta tipputtamalla toisen samaan kuoppaan kuolemaan. Decimus janoaa kostoa Hiekkasärkän puolesta.

Kuusi kuollutta kivijättiläistä on hyvä saldo, enää yhdeksän jäljellä. Sankarit palaavat kaukosiirtymällä takaisin Storvallin portaille.

Kohtaaminen Teraknikuksen kanssa

Sankareilla on aikaa valmistautua kohtaamiseen kivijättiläisten joukon kanssa Storvallin portailla. He haluavat taistelun portaille, jossa kivijättiläiset eivät pääse piirittämään heitä. Välitasanteille kootaan kokkotulia rajaamaan liikettä ja Haringroth valmistaa puisia esteitä edes hetken hidasteeksi.

Suunnitelma kuitenkin muuttuu jättiläisten lopulta saapuessa portaille. He soittavat torveaan lähestyessään ja jäävät odottamaan portailta vastausta, jota ei kuulu. Haringroth yrittää matkia mäkijättiläisiä mutta ei onnistu huijaamaan Teraknikusta, hyökkäysjoukon johtajaa. Teraknikus vaatii läpikulkua portaista: mikäli tunkeutujat ovat ihmisktlässä olleita sankareita ja eivät päästä heitä läpi, he tappavat vangit yksi kerrallaan. Sankareilla on kiire, tätä vaihtoehtoa he eivät tulleet ajatelleeksi. Decimus loitsii heihin taisteluun valmistavan loitsun ja siirtää heidät kivijättiläisten taakse, taistelu käydään nyt portaiden juurella!

Skip ja Haringroth syöksyvät kohti kivijättiläisiä, joilla on säkit, iso osa hyökkääjistä on tosin portaiden juurella ja monet vankisäkit ovat maassa. Decimus loitsii hämmennys-loitsun viiteen kivijättiläiseen ja saa näin vihollisjoukon kaaoksen valtaan. Kuitenkin Teraknikus ja neljä muuta kivijättiläistä ovat iso vastus heille, Teraknikuksella on kokemusta ihmisten ja kääpiöiden tappamisesta. Taistelu aaltoilee, sankarit ovat ensin alakynnessä kunnes kivijättiläiset alkavat kaatua maahan. Haringroth joutuu vetäytymään jouduttuaan Teraknikuksen hakkujen kohteeksi. Myös Shalelu on joutunut jättämään taistelukentän, vetäen yhden kivijättiläisen mukanaan kauemmaksi päätaistelusta.

Taivaan peittää kaksi varjoa, kun valtavat roc-linnut lentävät taistelukentän yli, tiputtaen kaksi jättiläistä mukaan taisteluun: jää- ja tulijättiläisen. Nämä saapuvat tukemaan tappiolla olevia kivijättiläisiä, kääntäen taistelun taas sankareille haastavammaksi. Decimus kuitenkin näyttää taas taitonsa, vangiten tulijättiläisen vesipalloon ja kutsuen paikalle ison ilmanhengen, joka käy vihoissaan jääjättiläisen kimppuun. Jääjättiläinen kutsuu lintuaan, joka nappaa yhden maassa olleista säkeistä kynsiinsä ja lentää toisaalle. Skip, Haringroth ja ilmanhenki tappavat jääjättiläisen. Toinen roc-lintu yrittää viedä Decimuksen mukanaan mutta velho pakenee linnun kynsistä. Vesipallossa vankina oleva tulijättiläinen tapetaan.

Epilogi: Pieniä voittoja

Hiekkasärkkään hyökänneet kivijättiläiset on voitettu ja osa vangeista vapautettu. Yhteensä 13 kyläläistä on nyt sankarien suojassa, mukana on tuttuja kuten Orik Vancaskerkin ja Chask Hadlan mutta Ven Vinderiä, Brodert Quinkia tai Bethanaa ei näy. Orik ja Chask osaavat kertoa lohikäärmeen hakeneen kahdesti vankeja pois, silloin vietiin kauppiaita ja aikuisia.. Osa kaapatuista on siis vapautettu mutta tehtävä on kesken. Decimus luo heille suojan läheisen vesiputouksen taakse, kiven muovaus-loitsulla syntyy hyvin näppärä piilopirtti. Illasta Mustat Nuolet ja Peto saapuvat portaille, tuoden mukanaan ruokaa pelastetuille.

Sankarien tehtävä on silti kesken, on aika etsiä Jätinnyrkin linnoitus.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped