Mustan tornin laakso

Aika: 14. Desnus - 18. Desnus

(:toc:)

Jättiläisten armeija

Kolmen päivän ajan Decimus siirtää pelastettuja vankeja takaisin Hiekkasärkkään hoidettavaksi ja toipumaan vankeuden koettelemuksista. Haringroth, Skip ja Shalelu pitävät joukkoa turvassa vesiputouksen alla, Mustien Nuolten metsästäessä ruokaa lähiseuduilta. Hiekkasärkän katedraalilla sijaitseva kenttäsairaala saa lisää hoidettavia tasaista tahtia, myös Decimus saa jäädä temppelille lepäämään siirtymisten jälkeen. Kaukosiirtyminen on näppärä loitsu mutta velho huomaa usean siirtymisen aiheuttavan huonoa oloa.

Kun kyläläiset on saatu hoidettua turvaan ja vesiputouksen alainen salakämppä hiljenee, on sankarien aika nousta ylängölle ja suunnata kohti itää, kohti Rautahuippuja. Ylänkö vihertää vielä, kesän aurinko tulee kuitenkin polttamaan sen ruskean punaiseksi hyvin pian. Tasangolla kulkee niin alkuhärkiä kuin villamammutteja matkalla kohti pohjoisen vuoria. Merkkjä shoanti-heimojen alueista on myös nähtävillä mutta kivijättiläisten nuotiopaikat ovat kaikista selvimmät merkit sille, että he ovat kulkemassa oikeaan suuntaan. Yön koittaessa he saapuvat Rautahuippujen juurille.

Illasta sankarit keskustelevat seuraavasta päivästä, tavoite on löytää Jätinnyrkin linnoitus nopeasti ja tehdä tiedustelua vihollisten todellisista luvuista ja vahvuuksista. Vuoristossa taikahevoset saavat jäädä pois laskuista, huomenna kuljetaan pitkästä aikaa jalan.

Skipin talven aikana kerätty kokemus vuorilla liikkumisesta on hyödyksi heidän liikkuessaan vuorilla. Merkkejä jättiläisten liikkeistä löytyy helposti, vuoria selvästi vartioidaan. Useamman tunnin kulkemisen jälkeen Skip löytää vuorien välissä kulkevan laakson pohjan, joka nousee nopeasti ja laskee taas uuteen laaksoon. Laaksoon, jossa seisoo Jätinnyrkin linnoitus.

Linnoitus on harmaata kiveä, viisikymmentä jalkaa korkeat muurit ja vartiotornit kiinnittyvät valtavaan mustaan torniin aivan laakson eteläpuolella olevan rotkon reunalla. Vuoret ympäröivät laaksoa lähes joka puolelta. Linnakkeen ympärille on kokoontunut kymmeniä ja taas kymmeniä jättiläisiä, aiemmat puheet heimojen kokoontumisesta pitävät siis paikkansa. Näky saa sankarit epäröimään hetkeksi, tuoltako heidän pitäisi saada vangit pelastettua? Edes armeija ei onnistuisi satojen jättiläisten kukistamisessa, entäs sitten he? Kuitenkin sankarit lähtevät kiertämään laaksoa pohjoisen kautta, saadakseen lisää tietoja alueesta ja vihollisesta.

Katkera lohikäärme


Pitkähammas

Sankarit kiertävät pohjoisen kautta linnoituksen itäpuolelle ja näkevät jättien heimoja jättiläisten seassa. Tornit ovat vartioituja, linnoituksen keskeltä nousevalla huipulla asustavat aiemmin kohdatut roc-linnut ja linnoituksen pihalla on suuria puisia rakennuksia. Linnoituksen lähestyminen huomaamatta on hyvin vaikeaa. Sankarit huomaavat läheisen vuoren rinteellä luolan suun, se on noin 500 jalan päässä heistä. Decimus lähtee tarkistamaan ja kauhukseen huomaa sen olevan lohikäärmeen luola, luolan suulla olevat alkuhärkien, wyvernin ja hirvien palaneet luut puhuvat puolestaan.

Sankarit keskustelevat hetken siitä mitä tehdään. Jos lohikäärme on luolassaan, se tuskin lähtee lentäen pakoon, nyt olisi paras hetki voittaa Hiekkasärkän polttanut peto. Decimus siirtää Petoa lukuunottamatta kaikki luolan suulle ja he astuvat pimeyteen, kohtaamaan vapaaehtoisesti lohikäärmeen.

Luola on todella syvä ja viettää alas päin. Kahdensadan jalan jälkeen Haringroth huomaa lattian olevan kolikoiden peitossa, tuhansia ja taas tuhansia kolikoita. Samalla he kuulevat syvemmältä murahduksen, Pitkähammas on luolassaan ja vaatii tietää, ketkä hiipivät hänen luokseen. Decimus vastaa lohikäärmekielellä, että he ovat kostamassa kylän puolesta, jonka lohikäärme poltti. Tästä alkaa keskustelu piilottelevan lohikäärmeen ja Decimuksen välillä.

Pitkähammas ei ole selvästi tyytyväinen liittoumaansa Mokmurianin kanssa, eikä siksi koe velvollisuudekseen polttaa sankareita tuhkaksi. Pitkähammas haluaa nähdä Mokmurianin polvillaan, häpäistynä kuten hänet häpäistiin ja ehdottaa aselepoa. Sankarit suostuvat, kunhan ehdoista sovitaan. Lohikäärme uhkaa tuhota Hiekkasärkän jos nämä rikkovat aselevon mutta Decimus vastaa tuleen tulella luvaten, että mikäli Pitkähammas koskaan uhkaa kylää, se joutuu menemään heidän lävitseen. Lohikäärme arvostaa sankarien kovaa tahtoa ja vaatii osaa linnakkeen aarteista palkkioksi aselevosta ja tiedoista, joita hän on valmis jakamaan. Nämä tiedot koskevat linnakkeen varsinaista osaa, maanalaisia luolia ja käytäviä, maanpäällinen osa on vain suojausta hyökkääjiltä.

Lingraheax piirtää heille kallioon karkean kartan alueista joilla on hän on liikkunut linnakkeessa ja kertoo Mokmurianin liittolaisista, Hirviöden Äidin papittarista sekä loitsun alle jääneistä punaisista lohikäärmeistä. Myös vankien sijainti saadaan lohikäärmeestä irti. Sisään pääsemisen suhteen Pitkähammas antaa yhden vihjeen, eräästä kulmaluolasta lähtee kapeita tunneleita kohti rotkoa ja siellä virtaavaa jokea, ehkä sieltä löytyy sisäänkäynti josta kivijättiläiset eivät tiedä. Joella asuu kuulemma wyvernejä, joten jotain luolia siellä on pakko olla.

Aselevon ja uusien tietojen valossa sankarit suuntaavat kohti rotkon uomaa. Lohikäärmeen apu oli yllättävää mutta sankarit suhtautuvat pedon lupauksiin varauksella.


Kuolonverkko

Epilogi: Rotkon asukkaat

Rotkosta löydetään kaksi luolaa, yksi lähempänä jokea, toinen taas lähempänä 300 jalkaisen rotkon huippua. Alemmassa asustelee kolme wyverniä, jotka puolustavat pesäänsä urhoollisesti mutta kuolevat nopeasti sankarien hyökkäyksen alla. Luolasta löytyy hieman aarteita, kuten muinainen taikasauva, taivaiden ja maan sauva, jota koristavat thassilonian kieliset riimut. Decimus on innoissaan uudesta löydöstä, tämä tuskin on sattumaa kun yläpuolella oleva uhkaavan oloinen musta torni on selvästi muinaista alkuperää.

Ylemmässä luolassa sankarit kohtaavat kolme epäkuollutta jättiläishämäkkiä, kuolonverkkoa. He osittain joutuvat näiden ällöttävien hirviöiden väijytyksen uhriksi, yksi niistä kiskaisee Haringrothin luolan kattoon verkollaan, ainoastaan kuollakseen puoliörkin miekkaan muutamaa hetkeä myöhemmin. Epäkuolleiden hämähäkkien sisältä pursuavat elävät hämähäkit aiheuttavat ällötystä mutta sankarit saavat epäkuolleey hirviöt hengiltä, mikä ajaa pienemmät myös pakosalle. Tästäkin luolasta löytyy hieman aarteita ja vahvojen seittien takaa löytyy myös salaovi syvemmälle kallion sisään. Kapeat luolat voivat johtaa suoraa linnoitukseen tai pahasti eksyksiin.. Nyt on kuitenkin aika levätä.

Sankarit ovat löytäneet Jätinnyrkin linnoituksen ja saaneet itselleen yllättävän liittolaisen. Aika kuitenkin näyttää miten aselepo kestää ja mitä kaikkea Mokmurian on koonnut linnakettaan puolustamaan.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped