Kohti Huurakalloa

Aika: 9. Sarenith - 25. Sarenith

(:toc:)

Asioiden viemistä päätökseen

Ennen matkaamista kohti muinaista Riimuahjoa, on sankareilla muita velvollisuuksia. Kahden viikon aikana he käyvät palauttamassa Jeggaren suvun kilven Korvosan Jeggareille, saaden siitä palkkion. Suvun päämies, Montlarion II Jeggare, on hyvin tyytyväinen saadessaan kilven takaisin talonsa seinälle. Samalla suunnalla sijaitsee myös toinen palautuksen kohde, Janderhoffin aatelissuku Pellgrave, jonka kadonneen kruunun sankarit löysivät Storvallin portailta.

Aatelissuku ottaa heidät vastaan ja kääpiömäisen neuvottelun jälkeen sankarit saavat nimetä palkkionsa. Hagron haluaa korjailla ja parannella haarniskaansa, Skip taas haluaa Pedolle nahkapanssarin. Decimus ei tiedä mitä pyytää mutta pyytää opasta kaupungille. Suvun perijä lähtee hänen oppaakseen ja Decimus saa nähdä jotain, mitä vain harvat ovat päässeet näkemään: mithral-virrat syvällä vuoren sisässä. Vain pieni määrä mithralia virtaa koskaan ulos Janderhoffista, vaikka virrat ovat melkoiset. Kääpiösuku lahjoittaa vaa'an ja punnussetin sekä tiimalasin Decimukselle tämän vaatimattomuudesta johtuen.

Haringroth palaa Rannickin linnoitukselle, kahden muun sankarin jatkaessa kohti Hiekkasärkkää. Rannickissa tilanne on turvallinen, louhos on saatu käyntiin ja linnan yleisilme on hyvä. Komentaja Jakardros kertoo jättien liikkuvan vuorilla nyt vähän levottomammin mutta onneksi Mustia Nuolia on taas riittävästi pitämään mokomat aisoissa. Linnan väki on hyvissä voimissa ja vieraita käy useasti. Haringrothin vanhemmat viihtyvät seudulla myös hyvin.

Magnimarissa ja Hiekkasärkässä Decimus tapaa Shaylissia ja Vinderin sukua. Kohtaaminen saa Decimuksen muistamaan arjen ja oman halunsa asettua aloilleen. Skip kouluttaa Petoa ja Punkkimetsässä kasvavaa eläinlaumaansa, kuten pässiä ja haukkaa.

Decimus tekee myös päätöksen tutustua Riimuruhtinaiden ja Thassilonin taikuuteen paremmin ja ottaa näiden taidot käyttöönsä. Riimuruhtinas Krunen opit kutsumisesta ja luomisesta tulevat olemaan vielä hyödyksi, mutta millä hinnalla?

Seitsemän ruhtinasta kehässä

Lopulta tulee aika lähteä etsimään Riimuahjoa, Xaliasan sanat siitä, että ahjosta löytyy aseita ja tietoa Riimuruhtinas Karzougia vastaan. Matka vie sankarit kaukosiirtymisellä Riddleporttiin, josta matka matkuu Decimuksen taiallisilla ratsuilla kohti pohjoista. Velashun ylämailla paikalliset hevosruhtinaat kauppaavat ratsujaan matkalaisille mutta taialliset hevoset eivät vaihdu oikeisiin. Muutaman päivän jälkeen he saapuvat Myrskynali-järvelle.

Järvi sijaitsee Huurakallo-vuoren juurella, aivan sen tuntumassa. Vuori saa nimensä jäisestä pääkallosta sen kyljessä, kallo vahtii järveä sen rannalla seisovia kivisiä patsaita. Patsaat ovat suuria ja ajan kuluttamia, ne näyttävät kaikki samalta mutta pieni tutkimus paljastaa Decimukselle, että ne hohtavat kaikki eri taikuuden lajeja. Koska näiden patsaiden pitäisi antaa heille avain Riimuahjoon, loitsii Decimus lisää ja pian alkaa tapahtua: patsaat syövät loitsuja, jotka vastaavat heidän omaansa ja samalla antavat avaimen!

Decimus kulkee kehän halki ja loitsii loitsuja joko itse tai taikasauvoista ja kerää Haringrothin kanssa avaimia. Jokainen avain on erilainen ja erilaisesta tähtimetallista valmistettu. Skip ja Shalelu tarkkailevat. Sumu ja lumimyrsky nousevat alueelle patsaiden luovuttaessa omaisuuttaan, Viimeisen patsaan jälkeen kuuluu voimakas karjaisu, jotain suurta on paikalla!

Huurakita, valkoinen kuolema

Vihainen valkoinen lohikäärme hyökkää sankarien kimppuun näiden saatua avaimensa. Lohikäärme syöksee jäätä Haringrothin ja Decimuksen ylle, kaartaen pian uuteen hyökkäykseen. Käärmeen nahka on vuosisatojen vahventama ja Skipillä ja Shalelulla on täysi työ yrittää saada nuolensa sen läpi. Lohikäärme lennähtää Skipin kimppuun ja lennättää tämän ilman halki, kunnes päättää tiputtaa jousimiehen kivikkoon. Decimuksen loitsu pelastaa Skipin pudotukselta mutta kun pian myös Haringrtoh kokee saman, ovat sankarit heikossa asemassa. Lohikäärmeen kestävyys, nopeus ja voima ovat heille liikaa.

Decimus kutsuu kuitenkin apujoukkoja ja lohikäärmeen ylimielisyys tuo sen maankamaralle, jossa Haringroth pääsee iskemään. Lohikäärme saa pahan osuman Decimuksen happosuihkusta ja ilmaelementtaali tekee kaikkensa vahingoittaakseen hirviötä. Pian lohikäärme siirtyy ja sylkee jälleen jäätä heidän niskaansa. Kuitenkin seuraava happosuihku ajaa lohikäärmeen ottamaan etäisyyttä sankareihin, se arvostaa omaa pitkää elämäänsä liiaksi.

Sankarit liikkuvat nopeasti, he eivät tiedä miten nopeasti lohikäärme tulee uusiin aatoksiin. He nousevat Huurakallolle ja ovat pian vuoren sisässä. Sieltä he löytävät uuden kivikehän ja lohikäärmeen aarteen. Aarre saa jäädä mutta kivikehästä etsitään ratkaisua Riimuahjoon pääsemiseksi. Seitsemästä kviestä löytyy avaimenreikä ja avaimet kiertävät kehässä.

Keskelle jäistä katedraalia aukeaa monivärinen porttaali, jonka takana näyttäisi olevan käytävä. Sankarit empivät hetken mutta päättävät astua porttaalista läpi, lohikäärme ei voi olla kaukana.

Epilogi

Tuttu maailmantaso jää taakse sankarien astuessa halki porttaalista. Mitä Riimuahjo mahtaakaan sisältää ja mitä kauhuja he joutuvat siellä kohtamaan, jos portinvartija oli tappavan ovela valkoinen lohikäärme?

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped