Laiskuus ja Kateus

Aika: "25. Sarenith"

(:toc:)

Riimuahjo

Sankarit saapuvat muinaiseen tutkimuslaitokseen porttaalin kautta. Pitkä käytävä johtaa heidät pyöreään, katedraalimaiseen huoneeseen, jota hallitsevat valtavat patsaat. Patsaat esittävät riimuruhtinaita, miehiä ja naisia kaavuissa kantaen aseita, jotka ovat heidän valtansa symbolit. Patsaiden takaa löytyy käytävät, jotka vievät jonnekin tuntemattomaan, luultavasti jokaisen taikuuden alan omalle alueelle. Keskellä salia on kolmimetriä halkaisijaltaan oleva allas, jossa kuplii moniväristä, hieman laavan oloista nestettä. Taikuuden lajit ovat kaikki edustettuina, koittaen niellä muut sisäänsä, siinä kuitenkin onnistumatta.

Sankarit ihailevat tätä näkyä ja Decimus kertoo riimuruhtinaiden nimet ja taikuuden lajit joihin heidät yhdistetään: Karzoug, transmutaatio; Krune, kutsuminen; Belimarius, suojataikuus; Sorshen, lumous; Xanderghul, illuusiot; Alaznist, evokaatiot; Zutha, nekromantia. Jokainen patsas suojelee omaa aluettaan. Sankarit päättävät hetken pohdinnan jälkeen suunnata kohti Krunen suojelemaan käytävää, koska sen takaa löytynee sellainen alue, jonka taikuus on Decimukselle tuttua, yhdistäähän laiskuus heitä molempia.

Laiskuuden märkivä sokkelo

Krunen alueelle ei ole kuitenkaan helppoa päästä, paitsi Decimuksen. Muut joutuvat taistelemaan suojaustaikuutta vastaan, joka estää heitä etenemästä kohti aluetta. Kuitenkin lopulta heidän tahdinvoimansa riittää alueelle tunkeutumiseen. Saapuminen paljastaa sankareille sem, ettei Riimuahjo tule olemaan mitään mitä he ovat kuvitelleet. Kutsumisensalit ovat viemäri. Joka puolella on pahoja hajuja, seinät valuvat limaa ja kaikki näyttää viemäriltä. Saastaiset kanavat ovat täynnä vihreää mustaa nestettä ja kävelyalueet ovat liman peitossa. Sankarit lähtevät tutkimaan aluetta.

Viemäri on myös sokkelo. Monet käytävät johtavat takaisin samoille alueille ja ketään ei näy tai kuulu missään. Lopulta he löytävät tilan, jossa on jotain tutkittavaa. Kolme vipua, joilla kaikilla on jokin rooli. Haringroth vetää vivusta, jossa lukee "porttikontrolli" ja jotain liikahtaa viemäreissä. Samoin "viemärikontrolli" aiheuttaa jotain, joka jää vielä salaisuudeksi. Sankarit kuitenkin huomaavat, että osa umpikujista korjaantuu taas ehjiksi osiksi ja jatkavat tähän suuntaan.

Lopulta he löytävät jonkun, jonka kanssa puhua. Valtaistuinsalista, jossa on neljä erillistä tankkeria täynnä eriväristä limaa, istuu lihava mies, jonka rinnasta valuu mustaa limaa, joka tosin vaikuttaa elävältä.. Jordimandus on salien herra ja haluaa kuulla, kenen riimuruhtinaan palvelijoita seikkailijat ovat. Decimus kertoo, että eivät kenenkään mutta etsivät keinoa estää Karzougin herääminen. Jordimandus ei usko heitä, riimuahjoon ei voi päästä kukaan ilman riimuruhtinaan lupaa! Jordimandus aloittaa kutsumusloitsun ja vannoo saavansa heistä tunnustuksen!

Taistelu on kutsujien taistelu, vaikka neljästä tankkerista kapuaakin mukaan neljä limaa! Jordimandus kutsuu paikalle hezroun, hieman sammakkoa muistuttavan demonin joka alkaa takomaan Haringrothia maanrakoon. Decimus karkoittaa olennon nopeasti ja aloittaa oman kutsumisloitsun, tuoden paikalle ilmaelementtaalin. Jordimandus vastaa ja kutsuu paikalle vesielementtaalin. Haringroth taistelee hiljaa hajoavia limoja vastaan, samoin Shalelu, Skip ja Peto. Lopulta Jordimandus ajautuu nurkkaan ja jää Pedon hampaisiin, josta velho kuitenkin vielä pakenee. Skip lataa nuolia velhoon ja tämän rinnassa elänyt lima kuolee kiljuen, Jordimandus näyttää kauhistuneelta. Lopulta kutsuja kuolee sankarien iskuihin.

Salista saadaan jonkin verran aarteita mutta vielä kovin vähän vastauksia. Keskusalueella Skip haluaa kuulla miksi Decimus ei kutsu demoneita taisteluun, kun toinen velho näin pystyi tekemään. Decimus vastaa samoojalle totuudenmukaisesti, hän ei halua antaa demoneille ja paholaisille jalansijaa tähän maailmaan, edes heikon kutsumisen muodossa.

Kateuden ansa

Laiskuuden salit eivät olleet mitään mitä sankarit olivat odottaneet. Decimus alkaa tutkia Jordimanduksen loitsukirjaa ja löytää listan nimiä: Vraxeris, Delvahine, Azaven, keitä mahtavatkaan olla mutta selvästi Jordimandus on vakoillut heitä. Decimuksella on loitsuja jäljellä ja koska riimuahjo näyttää pitävän heidät kylläisinä, sankarit päättävät tutkia vielä yhden alueen ennen lepäämistä. Haringroth näki kateuden käytävästä välähdyksen, joten se päätetään tutkia.

Salin käytävällä heitä varoitetaan lähestymästä saleja, koska he eivät ole riittävän voimakkaita. Sankarit ohittavat varoituksen ja näkevät hajonneet salit. Keskellä ensimmäistä huonetta on metallinen kappale, jonka kärjessä tanssii energiapiikki, joka latautuu. Decimus kehoittaa kaikkia siirtymään kauemmaksi ja pian energiapiikki purkautuu. Decimus lennähtää tutkimaan esinettä ja huomaa sen olevan särkynyt kumoamisen-sauva, joka tuhoaa taikuutta! Decimus lennähtää taas pois ja energiapiikki vapautuu. Nopeasti he liikkuvat halki huoneen ja uuteen käytävään. Sankarit eivät halua menettää taikaesineitään tälle ansalle.

Käytävän takaa löytyy huone, josta ison tilan vie matala allas, täynnä hopeaista nestettä. Neste on taiallista ja seinien kuvat näyttävät mihin sitä on käytetty: sinikaapuiset velhot heittävät nestettä vihollise päälle ja näiden taikuus lakkaa toimimasta. Neste ei nykyisellään ole niin voimakasta mutta varmasti hyödyllistä, Haringroth kerää sitä mukaansa.

Ansahuoneen toisesta päästä löytyy toinen käytävä ja huone, jossa on myös nestettä. Seinäkuvat ovat samanlaiset mutta neste on keltamustaa. Se päätetään jättää rauhaan mutta Haringrothin uteliaisuus vie voiton ja neste alkaa elämään! Keltamusta lima hyökkää lonkeroillaan Haringrothiin, tehden valtavan määrän vahinkoa soturiin. Sankarit ottavat jalat alleen mutta ansahuoneen energiapiikki estää heitä pakenemasta. Decimus ostaa heille aikaa, loitsien taikuuden kumouksen metallipylvääseen, pysäyttäen latauksen hetkeksi. Energiapiikki palaa kuitenkin nopeasti, vaatien toisen loitsun. Lopulta sankarit pääsevät pois kateuden saleista.

Epilogi: Ei pakotietä

Haringroth saa kuulla kunniansa teostaan mutta syyttely päättyy nopeasti kun sankarit huomaavat, että porttaali, josta he saapuivat, on sulkeutunut. He ovat jumissa Riimuahjossa, halusivat he sitä tai eivät.

Sankarit päättävät vielä käydä tutkimassa yhtä aluetta, jaksamista riittää. Valinta osuu ylpeyden riimuhtinas Xanderghuliin ja tämän saleihin riimuahjossa. Tämä on taikuuden laji, jota sekä Decimus, että Karzoug vastustavat. Hetken kulkemisen jälkeen, sankarit pääsevät ylpeyden saleihin. Ensimmäisenä heitä vastaan tulee risteys, tie oikealle ja vasemmalle. Haringroth valitsee oikean, kääntyy kulman ympäri ja näkee itsensä peilistä ja heijastuksena toisesta. Samassa nämä kaksi kuvajaista astuvat ulos peileistä ja karjaisevat hyökkäävästi!

Decimus kurkistaa kulman takaa, mitä oikein tapahtuu ja näkee itsensä kahdesta peilistä ja pian alkaneeseen taisteluun liittyy kaksi Decimusta! Kopio-Haringrothit piirittävät oikeaa Haringrothia ja kopio-Decimukset taas loitsivat Decimuksen nimikkoloitsuja alueelle. Oikea Decimus komentaa Haringrothia vetäytymään ja nostattaa sumun alueelle. Tämä on heille liikaa! Haringroth vetäytyy ja sumusta kuuluu paikalle kutsutun paholaisen kirkaisu, selvästi kopio-Decimukset ovat valmiita kutsumaan muutakin kuin elementtaaleja paikalle.

Sankarit vetäytyvät ylpeyden saleista, ensimmäisen ansan ollessa näin voimakas, on parempi miettiä lähestymistapaa rauhassa.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped