Viha

Aika: "28. Sarenith"

(:toc:)

Vihan salien vartijat

Sankarit suuntaavat riimuruhtinas Alaznistin raivoisan katseen alta hänen saleihinsa. Arvellen, että evokaatiotaikuus tulee olemaan se mitä he täällä kohtaavat, Decimus loitsii suojausloitsuja tovereihinsa ennen saleihin saapumista. Ensimmäinen kohtaaminen jo näyttää tämän olleen viisas päätös, mekaaninen ja lentävä jousiampuja laukoo heitä päin puhtaasta energiasta koostuvia nuolia. Suojausloitsut tulivat tarpeeseen vaikka konemies kaatuukin melkoisen helposti, sankareille on siunaantunut paljon adamantisia aseita mukaan.

Eteenpäin liikkuminen saleissa on isompi haaste kuin itse vartijat. Decimus on epäilevä teleportaatiokehien suhteen, heillä ei ole tietoa mihin ne johtavat. Kuitenkin he päättävät ottaa askeleen kehän sisään ja siirtyvät eteenpäin. Valtava sali jä taakse ja tuttu kaukosiirtyminen tuo heidät monihuoneiseen tilaan, joka on selvästi harjoitussali. Haringroth on innoissaan, vähemmän taikuutta ja enemmän oikeaa toimintaa! Decimus osaa valaista, että vihan ruhtinaat arvostivat taikuuden ohella taitoa käyttää aseita.

Sankarit saavat nopeasti huomata myös toisen vihan salien erikoisuuden: synnistä siinneet. Raivokkaita olentoja, joita kohdattiin jo Vihan katakombeissa Hiekkasärkän alla. Näillä yksilöillä on tosin suurkirveet kammottavien leukojensa apuna, sekä kuusi vihan velhoa!

Taistelu vihan sotureita vastaan on taistelua siitä, kumpi osa puoli pääsee nopeammin niskan päälle. Vihollisia on enemmän mutta Decimus on osoittanut jo aiemmin kykenevänsä tasoittamaan puntteja loitsuillaan, tehden näin taas kerran. Skip, Haringroth ja Shalelu taistelevat selkä selkää vasten kirkuvia synnistä siinneitä vastaan, väistellen parhaansa mukaan vihan velhojen hyökkäysloitsuja. Decimus sitoo vihollisia vesipalloon nopealla tahdilla ja tiputtaa pallonsa loihtimaansa kuoppaan. Skip ja Peto ajavat synnistä siinneet ahtaalle mutta Skip saa liiaksi huomioita velhojen loitsuista ja joutuu siirtymään syrjemmälle. Skip vajoaa tajuttomana maahan aivan taistelun loppupuolella mutta taistelu on voitettu ja samooja saadaan tuotua takaisin tajuihinsa.

Matka jatkuu kohti vihan salien muita osia. Sankarit käyvät nopeasti laboratoriossa, jonka lyhyt tarkastelu näyttää lihanmuovaukseen keskittyvältä. Decimus ei halua selittää mitä kaikella täällä olevalla voisi tehdä tai mitä lihaisa massa keskellä laboratoriota on. Tämä on hieman liian ällöttävää.

Vihan ruhtinatar, korkea neito Athroxis

Lopulta sankarit päätyvät kahdeksankulmaiseen saliin, josta pääsee vain yhteen suuntaan kulkemaan. Salissa on muutamia taiallisia aseita ja haarniskoita, sekä kuvituksia vihan velhojen koulutuksesta. Vasta seuraavassa salissa huoneen tarkoitus selviää heille kokonaan, pylväiden salista heitä kohti marssii nainen punaisessa haarniskassa joka huutaa sankareille haasteensa, he ovat saapuneet koitoksen saliin, heidän mestarinsa astukoon esiin! Decimus huomaa myös näkymättömissä vaanivan glabrezun ja varoittaa tovereitaan. Nainen vaatii uudestaan kaksinkamppailijan astumaan esiin ja Haringroth ottaa tehtävän vastaan.

Kuitenkin Thassilonin kaksintaistelu kulttuuri oli hieman toisenlainen kuin nykyaikana, vaikka Athroxiksella on aseena palava ranseuri, nainen käyttää silti enemmän loitsuja Haringrtohin kukistamiseen kuin asettaan. Ensimmäinen vakava takaisku on mielenmurto, joka vie Haringrtohilta kyvyn ajatella ja arvioida tilannetta, soturi käy vihan saleihin sopivasti täysillä hyökkäykseen. Athroxis näyttää hallitsevan tilaa ja taistelua vaikka Haringroth saakin vakavia iskuja naiseen, on Decimuksen pakko lopulta puuttua taisteluun, hän tiputtaa naisen tuttuun kuoppaan ja samalla glabrezu karjaisee!

Kuitenkin demonin osa taistelussa jää naurettavan pieneksi, Decimus onnistuu heti seuraavaksi karkoittamaan olennon omalle maailmantasolleen! Athroxis nousee kuopastaan lentäen ja aloittaa vastahyökkäyksensä kaikkia sankareita vastaan. Prismaattinen säde riistää myös Skipiltä kyvyn järkevään ajatteluun ja samooja on yksi lisävaara tässä taistelussa myös omilleen! Athroxis ja Decimus kohtaavat loitsuin mutta nainen käyttää myös asettaan Decimusta vastaan, mikä pakottaa Decimuksen pysymään liikkeessä. Kylmän aalto on vaarallisin loitsu, jolla Athroxis heitä iskee, lähettäen ymmärtämättömän Haringrothin juoksemaan pakoon. Haringroth palautuu kuitenkin järkiinsä kun Decimus käyttää yhden parannus-käärön soturiin. Decimus riistää taikuuden kumouksella vihan velhon lento- ja suojausloitsuja ja iskee tämän maahan kolmella kivikiekollaan.

Epilogi: Uusi vihan ruhtinas

Taistelu on ohi ja Decimus lähtee auttamaan tovereitaan. Haringroth käskee kuitenkin Decimusta pysymään kaukana heistä! Myös Shalelu näyttää kauhistuneelta, haltian ihmetys kuitenkin katkeaa kun Skip hyökkää järjettömästi hänen kimppuunsa! Decimus siirtyy kauemmaksi ja huomaa, että Athroxiksen kasvoja korostanut tatuoointi on kadonnut ja siirtynyt hänelle! Vihan saleissa kuuluu aina olla ruhtinas.. Kun selviää, ettei tatuointi ole vaaraksi muille, Decimus hoitaa myös Skipin kuntoon.

Decimus on kuitenkin järkyttynyt kohtalostaan, hänkö vihan ruhtinas! Kun muut kysyvät mitä he tekevät seuraavaksi, Decimus ärähtää heille ettei hän tiedä, hänen pitää tutkia Athroxiksen merkintöjä! Sankarit yöpyvät vihan saleissa, Decimuksen kyräillessä omassa nurkassaan. Voiko tatuoinnista päästä eroon? Voiko hän enää poistua salista? MITÄ TÄMÄ TARKOITTAA!

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped