Saisiko teille olla lonkeroita?

Esipuhe

Neth 20. Vuosi 4708 AR Talvineuvoston petturi - lurkiksi muuttunut entinen haltia komentaja Allevrah virittelee taivaankappaleita tiputtavia riimuja syvällä Maanalassa Mustanveren maassa, Catherieum verijärven keskellä olevassa saaressa joka kantaa Abraxasin valtaistuinta nimenään. Solu on sulkenut suojariimuista jo neljä viidestä, jo huomattavisti rajoittaen eri suojariimujen synergiaa ja asettaen kuningatar riimun pian suojattomaksi hyökkäykselle. Viimeistä riimua vartioi kuitenkin mustalle verelle altistunut lonkerohirviö hitaasti mätänevässä sienikodissaan.

Tapahtumat

Tehokkaan riimujen sulkupäivän jälkeen solu kaipasi lepoa ja rauhaa. Majapaikkaa haettiin Haiten Bhaqin maan temppelistä. Viimeisiä suunnitelmia laadittiin. Haiten valvoi solun lepoa ja "yö" ikuisessa pimeydessä sujui rauhallisesti.

Seuraavana päivänä jaettiin maagisia buffeja, ja muututtiin pilviksi. Ensimmäinen kohde oli Moldering Emperor lonkeropedon koti jättimäisessä ontossa sienessä, roikkuvassa metsässä. Solu seurasi näppärästi pääriimun ja sivuriimun sinisenä hohtanutta linkkiä, metsän keskelle. Kiveheittämän päässä solu palasi maalliseen muotoonsa ja loppulähestyminen tehtiin jalan. Kostean Palatsin ympärillä, pienempien kasvustojen varjkoissa piilotteli joukko lurkkeja, päättäväisinä pysäyttämään solun. He kuitenkin tiesivät että paras ase lurkkien surmaajia vastaan oli yllyttää Molderin Emperor heidän sivustaansa. Suunnitelma onnistuikin, kun lurkki alkemisti räjäytti kaikuvan pommin ja edellisenä iltana hyvin syötetty mato heräri telepaattisesti äristen vaatien hiljaisuutta. Sen rykäisyt ja psyykkiset iskut kuitenkin vaivoin kestettiin samalla kun lurkit surmattiin viimeiseen mustaan sieluun. Mustan madon pesän sivukammiosta löydettiin viimeinen tukiriimu, johtiuen persän myrkyylisestä ilmasta vai nTal uskaltautui perälle asti. Muutaman minuutin nujakoinnin jälkeen, riimu oli sekin tuhottu. Vain mestari riimu oli jäljellä!

Solu paikkasi ruhjeensa, mutta oli päättäväinen tekemään viimeisen hyökkäyksen itse BAraxasin saaritemppeliin heti. Lurkeille ei haluttu antaa mahdolisuutta korjata tai korvata tuhottuja tukiriimuja, eikä maailmanlopun aikataulu ollut muutenkaan selvillä. Pilvinä liidelleen, pääsy saarelle oli helppo. Stalagmiiteistä kootuneen saaren edustalla oli lurkkilinnoitus, mutta liitelijät ohittivat sen ilmateitse. Stalagmiittihuippujen keskeltä löytyi laakso, jonka pohjalla oli mustan veren järvi, jonka yli kulki tukeva silta vieden Veren Bailica linnoitukseen,Allevrahin päämajaan.

Portilla odotti joukko demoneita, irvaillen ja kutsuen solun kylään. Epäillen petosta Tal totesikin että linnoituksen etuoveen oli kirjoitettu maaginen räjähtävä ansa. Kun hän sen näppärästi purki, demonit siitä kovin suuttuivat. Alkoi nujakointi, johon liittyi vrock demoneita ja siältä myös lurkkeja. Lähinnä vrockit itiöineen harmittivat solua, ja taisivat myös Mewiä päästä' raatelemaan. Solu oli kuitenkin jälleen voitokas eikä linnoituksesta ansoista tai lurkeista huolimatta hetkeen löytynyt kunnollista vastusta.

Peremmältä löydettiin mustanveren tunnelijoki, ja sen rannalta mieleltään järkkynyt derro neito Lodra, joka höpisi mustassa veressä nukkuvasta herrastaan, joka lahjaa vastaan soisi haltioille neuvonpidon. Miral suistui lahjoittamaan erityisen tikarin uteliaana moisen otuksen kohtaamaan, ja ehkä opimaan asian kaksi myös Allevrahin suunnitelmista. Pian paikelle uikin Ndtkia niminen aboleth maagi, joka kertoi ylpeästi itse Abraxasin kutsuneen hänet auttamaan ALevrahia aboleth magian jalostamisessa. Alkuun yhteystyö oli ollut tyydyttävää, mutta lopulta Allevrah osoittaui itse abolet maagiakin kyvykkäämäksi riimumaagiksi hyläten tämän palvelukset. Ndtkia vihasi sekä Allevrahia, mutta nälkä kasvoi liian suureksi ja hän lopulta vaati haltiat itse luvatuiksi lahjoiksi, välipalaksi tai orjaksi samako tuo. Haltiat hieman moisesta mielen muutoksesta pahastuivat ja olento surmattiin rantaan.

Läntisen koristeellisen oven takaa kuului lurkkien messuaminen, oli selvää että viimeinen kohtaaminen oli läsnä. Solu joi buffipulloja ja loitsi lisää, ollen lopulta valmiit taistoon ja mestari riimun lopulliseen tuhoon.

Salissa odotti odotetusti joukko lurkkeja, ja pian solun jäsenten keskellä teleporttautui myös Abraxaxin luottolemmikki Xacarba giganttinen kolmiposkinen ja häntäinen käärme. Se myrkytti epäonnisen Domin, saaden tämän sekavaksi. Allevrah taisteli rajusti magialla ja lopulta pyhällä ruoskallaan, mutta valittavasti muut lurkit ja lopulta käärmekin kaatui jättäen hänet yksin. Kaikesta huolimatta hulluus ei jättänyt häntä, ennen kuin Tal iski viimeisen raivoisan iskun tämän selkään.

Mestri riimu sykki edelleen voimaa, vaikka sen ylläpitäjät ja voimistajat maksivat kuolleina. Yhdessä haltiat alkoivat lukea sen merkkejä ja yrttivät ymmärtää sen voimaa. Minuuttien tutkimisen, yritysten ja erehdysten jälkeen riimu purkautui räjähtäen mahtavaa maagista voimaa. Vain Tal ja Miral uskalsivat jäädä riimun yhteyteen, kun muut ryntäsivät kauemmas turvaan. Rohkelikot olivat onnekkaat, sillä valoswon jälkeen he saivat jodatuksen myötä uutta voimaa kehoonsa.

Solu tutki myös linnoituksen lopun. He löysivät peinen Azrinaen suvun aarrekammion, ja lisää Allevrahin suunnitelmia. Syrjäisessä sivu temppelissä he kohtasivat myös Abraxasin ilkeän palvelijan marilith demonin nimeltään Alistraria, joka onnitteli solua saavutuksestaan, mutta muistutti että salaisuudet eivät jää koskaan unholaan. Julkesi tämä myös tarjota solulle pientä palkkiota, jos he toimittavat suunnitelmat johon kirjastoon satunnaisen tutkijan löydettäväksi. Haltiat pystyivät tuskin pidättämään suuttumustaan, kun julkeasti naurava Marilith katosi magian voimin omalle maailman tasolleen.

Solu keräsi rikkaudet Mustan Veren maasta ja hyvästeliystävät. Pilvinä matka maanpinnalle onnistui parissa päivässä. Iadarassa heidät välittömästi aateltiin kuningattaren eteen ja tämä huokaisi innellisesti kun astronomien epäilykset vahvistuivat. Taivaankalletta kutsuneet riimut oli suljettu ja väistämätön uhka törmäyksestä muuttunut epätodelliseksi. Solun jäsenet palkittiin myös kuningattaren toimesta. Rikkaina ja arvosttetuina, he suuntasivat kohti uusia seikkailuita..

Riimut

 • Fury (3d6 electricity damage, no safe) - Weeping Cliffs - Ropers - Closed / Miral, immune to mind-affecting effects
 • Renewal (glyphs being restored every 24h) - Crystal Plaza - The Feasting Damnation - Closed / Domfor, fast healing 5
 • Defense (+5 deflection bonus to AC & +5 resistance bonus to saves) - Bloodforge - drows - Closed / Eladan, immune to electricty and +4 insight bonus to AC
 • Vigilance (alerts Allevrah) - Fetid Palace - Moldering Emperor - Destroyed
 • Watching (Allevrah through project image) - Rotstone Hollow's - Chardas - Closed / Talaiel, true seeing

Mustan veren maa

 • Allevrah, Talvineuvoston petturi, nykyisin Azrinae lurkkien uusi matriarkka, janoaa piilotettuja Aboleth salaisuuksia ja uutta maailmanloppua taivaanalalle
 • Haiten Bhaq, shaitan maantietäjä ja -palvelija Shire of Bound Earth temppelissään
 • Moldering Emperor, ikiaikainen maanpeto jota Haitenkin pelkää, asustaa Löyhkäävässä palatsissaan
 • The Feasting Damnation, toisen maailman tason lonkero peto, joka tarkkailee tuntemattomasta syystä jo unohdetun maagin tornin kristallisia raunioita
 • Krilikit, the Unblinking Scales charda heimon shamaani ja johtajatar, joka asuttaa Rotstone Hollow's kammioita.

Iadara

 • Kuningatar Telandia Edasseril, uudistumielinen neuvonantajien ahdistelema kuningatar

Palaute

Pyytäisi kirjaamaan hahmolomakkeisiin lyhyen tarinan kokemuksista kampanjan aikana ja myös suunnitelmista hahmojen osalta sen jälkeen.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped