Tuntemattomat viholliset ja odottamaton liittolainen?

Aaltoratsastaja ja "vanha Korvosalainen."

Feldinin katoamisesta on kulunut viisi päivää. Saul pyytää kolmikkoa toimimaan vartijoina, kun hänen miehensä käyvät noutamassa viiniä satamasta. Kallisarvoinen viini oli Korvosasta tulevassa laivassa, Aaltoratsatajassa , missä kapteeni Fizgabonin pitäisi odottaa. Mukaan tulee myös Samaritha. Satamassa, joku kelmi jo purkaakin lastia, nimittäin Zincherin miehet, mukanaan "vanha Korvosalainen", Bradikkar Faje. Gerald ja Yukon lähtevät heidän peräänsä, kun Bradikkar ja hänen miehensä poistuvat paikalta. Ling ja Samaritha taasen kysyvät lahjotulta kapteenilta, olisiko tämä nähnyt kadonnutta lavamestaria.

Gerald ja Yukon onnistuvat pysäyttämään Zincherin ovelalla huijauksella: Gerald huijaa Bradikkaria ja muita Zincherin miehiä, Yukon sabotoi vetovaunut. Lingin löydettyä Fizgabonin vaunuista vain joitakin orjia (Lingin raivoksi) ja laatikoita, lähtevät Samaritha ja Ling kahden muun kumppanin perään. He saapuvatkin juuri paikalle, kun Bradikkarin kärryt hajoavat. Lingin tarpeeksi haukuttua ja pilkattua Bradikkaria, tämä käy raivoissaan heidän päälleen. Pilkka osuu omaan nilkkaan, ja Ling kaatuu miehen voimakkaisiin iskuihin. Samaritha käristää Bradikkarin polttavalla säteellään. Viinakset ja Bradikkar viedän Hiiteen.

Bane kuulustelee Bradikaria Gerald, Bojask apunaan, kuulustelee Bradikkaria harvinaisen väkivaltaisella tavalla, roikottaen tätä Octahedronin yllä, juuri ja juuri niin korkealla, ettei verenhimoiset koirat pääse tämän kimppuun. Kuulustelu ei tuota tulosta, ja niinpä mies lukitaan yhteen häkeistä.%

Avoin Hyökkäys!

Kahden päivän kuluttua, sulkemisajan jälkeen. Saul tutkii papereitaan omassa huoneessaan, Gerald vahtii ovea ja Ling Ja Yukon nauttivat "työpäivän hedelmistä" juomalla tuopposia. Siinä samassa ikkunan lävitse hyökkää viisi tunkeilijaa. Gerald pätkii niistä kolme hetkessä, Ling kolauttaa yhden unten maille baarijakkaralla ja Yukon käristää tulivasamalla viimeisen. Yläkerran meteli pistää Lingin saappaisiin vauhtia, ja tämä ja Yukon säntäävät yläkertaan. Geraldin tien katkaisee tuttu henkilö, Jasker Gant.

"Gerald, mitäs mies?"

Jasker Gant pyytää Geraldia auttamaan, ja tämä suostuu. Liitto oli lyhytaikainen, sillä heti Geraldin käännettyä selkänsä munkille, tämä latoo miehen selkään sarjan potkuja ja lyöntejä. Gerald ei tästä tykännyt."Anteeksi Gerald, mutta pomo ei kaipaa palveluksiasi enään." Ling kohtaa yläkerrassa Saulin yläkerran huoneen ovea tiirikoivat rosvot. Baarijakkaran hajottua, joutuu Ling lopettamaan ne miekalla. Geraldin tuskanhuudon kuultuaan , lähtee Ling alakertaan, napaten portaikkoa vartioivan Yukonin mukaansa. Alakerrassa onkin käynnissä täysi kaaos. Gerald laukoo nuolilla Jaskeria, tämän käskiessä paikalle ikkunan kautta ilmestyneitä varkaita. Yukon käristää tulellaan osan, ja viimeistelee kaksi uhriaan viikatteellaan. Ling pysäyttää apuvoimia hakeneen varkaan, ja Gerald tiputtaa Jaskerin niskaan tähdätyllä nuolella. Ling ja Gerald viimeistelevät pihalla odottaneet lisävoimat. Taistelu hiidestä on päättynyt.

Keskiyön kohtaaminen

Seuraava aamu valkenee suureen siivoukseen. Kaikesta huolimatta, Hiisi on pystyssä, ja Saul voimissaan. Saul oli saanut tietää, että hänen vihollisensa kokoontuvat tänä yönä vanhalla kohtaamispaikalla Luutarhassa.Saulin epäilytksen mukaan nämä olisivat Zincherin ja Croatin miehiä. Palkankorotuksen saattelemana, lähtee kolmikko illalla matkaan. Synkkä sumu peittää näkyvyyttä Luutarhassa, eikä soihtuja uskalleta sytyttää. Niinpä Gerald ja Yukon johtavat joukkoa, Ling takanaan. Kaukaa näkyi jo neljän ihmisen hahmot lamppujen valossa. Ennenkuin Gerald ja Yuko ehtivät tehdä sen enempää, nousee laivanrämien keskeltä haltia, huutean kovaan ääneen: "Varokaa, se on väijytys!"


Sankarien päälle käynyt "laivarotta"

Laivarotat

Lievästi tuntemattoman haltian ilmaantumisesta hämmästyneet, Gerald, Yukon ja Ling kuitenkin huomaavat pian haltijan puhuvan totta. Laivanromujen seasta pomppaa esiin kolme Ihmisrottaa, joista yksi heittää Geraldia Liimapommilla, haitaten tämän liikettä. Lingin huono näkökyky pimeässä, Yukonin hitaus vedessä ja Geraldin liimaus tuotaa lieviä ongelmia ryhmälle toimia, ja kaiken lisäksi Geraldin liimapommin hajun perässä paikalle tulleiden lihansyöjätorakoiden hyökkäys on ongelma sinänsä. Haltian hopeanuolten ja nopean toiminnan ansiota lähtevät rotat kuitenkin pakosalle, kahden miehen tappiolla.

Kwava ja Shin'rakorath

Tuntematon haltia auttaa kolmikon leiriinsä, jossa hän kertoo olennaisia asioita. Kwava nimeltän, oli tullut paikalle Shin'Rakorath-nimisen haltioiden palkkasoturijärjestön määräämänä. Tämä oli vakoillut kolmikkoa jo jonkin aikaa, ja on aika varma, että nämä voisivat auttaa häntä hänen tehtävässään. Rotilat löytyneistä papereista paljastuu, että rottamiesten väijytyksen takana oli ollutkin joku täysin odottamaton, nimittäin Saul Vancaskerkin. Tästä hämmentyneenä, jäävät Gerald, Ling ja Yukon yöksi Kwavan leiriin.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped