Paholaisen kyyynärän paholaiset

Aamun sarasteassa taivaalla, saapui Lentävä pilvi Paholaisen kyynärälle. Kapteeni Jasper suostui jättämään heidät laiturille, joka sijaitsi hylätyssä kalastajakylässä. Maihinnousun yhteydessä, tapasivat sankarimme ensimmäiset saaren tutkijat. Gravin Kultavasaran tutkimusjoukko (tai se mitä siitä oli jäljellä) anoi Kapteenia viemään heidtä takaisin Riddleporttiin. Jasper suostui, ja niin olivat hermostuneet sankarimme saapuneet saarelle...

Kraateri

Joukkio aloitti tutkimukset.He suuntasivat kraaterille, lölytääksen vähän arvometalleja. Etsiminen kuitenkin on pitkää puuhaa, ja he kuluttavat tunteja kraaterin ja sen ympärystön tutkimiseen. He onnistuvat löytämään muutamaan naulan outoa, vihertävää kiveä, jota Ling kutusui Savukiveksi. Poistuessaan kraaterista, havahtuvat he outoon valoilmiöön, joka tulee rannalta päin...

Velhot tornissaan

Saavuttuaan rannalla sijaitsevaan Noidanvalon kylään, alkavat he etsiä merkkejä elämästä ja valoilmiön lähdettä. Sen sijaan he törmäävät kolmeen, zombinnäköisiin olentoihin, joilla oli hyvin iljettäväv kieli. Nämä kolme teurastettuaan, kuuluu kylässä olevatsa tornista huuto: "Todistakaa olevanne elossa, niin pääsette torniin!" Ling tunnistaa äänen: Se on Samaritha, tuttu puolihaltia nainen, joka oli töissä Saulilla ennen muuttoaan Cyphervelhojen luokse. Sankarimme (mukanaan Geraldin huostaanottama Viirupantteri) siirtyvät toriin, jossa Samaritha tervehtii helpottuneena ystäviäään. Tornissa suojassa on kolme velhoa, pelokkaina ja väsyneinä. Samaritha kertoo, kuinka he ovat täällä suojassa hirviöiltä, jotka ovat surmanneet koko heidän joukkionsa. Ennen kuin he ehtivät enempää rentoutua, kuuluu tornin huipulta huuto: "Sieltä ne tulevat taas! Hirviöt!"

Hirviöt

Joukkio kiiruhtaa nopeasti tornin huipulle. Metsän siimeksestä syöksyy lauma olentoja, joilla on tummansininen, öljyinen iho ja lonkeroinen harja kuin leijonalla sekä tyhjä katse. Äänetön aalto paiskautuu päin tornia, ja niin alkoi taistelu. Gerald ja Ling syytävät nuolia niiden niskaan, ja Yukon sitoo juurilla niistä osan paikoilleen. Taistelun kuluessa, koettelee voimakas maanjäristys tornia. Gerald tajuaa nistä on kyse, ja poistuu pikaisesti tornista hyppäämällä. Torni ja mäki romahtaa! Mäen alkaessa luhistua, tajuaa myös Ling asian karuden, ja onnistuu juuri ennen romahtumista loikata ikkunasta karkuun. Yukon taasen käyttää hämähäkkikävely-nimistä loitsua ja myötäilee näin tornin liikettä. Lopulta, torni rojahtaa veteen, mukanaan suurin osa hirviöistä ja cyphermaagit. Samaritha onnistui pelastumaan levitoimalla itsensä ulos tornista.

Clegg Zincher

Hirviöiden heikkous oli tullut selville: Suolavesi poltti heitä kuin happo. Pian, täytettiin vesileilit ja alettiin miettimään jatkoa. Samarithan lisäksi oli yksi cypher selvinnyt pudotuksesta, ja Samaritha halusi pois saarelta. Heidän mukaansa Clegg Zincherin leiri olisi lähellä, ja siellä he olisivat turvassa! Vastahakoisesti lähtevät sankarimme saattamaan Samarithaa kohti Zincherin leiriä.

Rötösherran salaisuudet

Leriin saapuessa, saattaa Zincherin oikea käsi, garunditaistelija Akron, heidyä Zincherin eteen. Zincher tervehtii heitä hyvin ystävällisesti, kysellen heidän vointiaan ja tarjoten töitä. Sankareitamme tällainen käytös epäilyttää, ja myöhemmin nuotiolla, pyytää Akron heitä tarkkailemaan Cleggia. Myöhemmin yöllä he huomaavatkin Zincherin livahtavan ulos leiristä.

Meriluolat

Zincheriä seurattiin rannalla sijaitsevien luolastojen äärelle, jossa joukkiomme hukkasi Zincherin. Luolastoihin astuttaessa, paljastui se Drowien piilopaikaksi. Vartiossa seisoneet drowit kaatuivat Geraldin nuoliin ja Lingin ja Yukonin raivoisaan hyökkäykseen. Tämän jälkeen jatkettiin matkaa luolastossa. Seuraavassa kohdattiin tappava varjodemoni, joka kuitenkin surmattiin kylmäteräksisten aseiden avulla. Myös sivuluolastoissa piileksinyt druidi teloitetaan.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped