Valloittaja saaren edustalla

Kuumemeri

Aika: 20. Sarenith - 21. Sarenith

(:toc:)

Prologi

Merirosvot suuntaavat aiempien voittojen jälkeen kohti ryöstettyyn karttaan merkittyä saarta, hyvän saaliin toivossa totta kai. Kuitenkin kahdesta seuraavasta päivästä on tulossa hyvin erilaiset kuin alkuun oli ajateltu, jo yö sen näyttää.

Orjakaleeri Pirun Polkka

Yöllä ruorissa oleva Morian seurailee laivan vierellä kulkevaa valasta kun yhtäkkiä mustuus nielaisee valaan ja jää seuraamaan heitä. Morian herättää Mitaban joka ei tunnista tätä varjoa miksikään olennoksi, sen kolme punaista silmää hohtavat noin 10 metrin päässä heidän laivastaan. Mitaba loitsii valo-loitsun pieneen kiveen ja heittää sen varjoon, jolloin tämä hajoaa pois näkyvistä. Mitaba palaa takaisin nukkumaan ja Morian ohjaa laivaa hieman levottomana..

Aamusta miehistö joutuu korjaustöihin kun peräsin on jumissa: se on mustan tervamaisen liman peitossa. Aine ei ole kovin luonnollista ja laivalta ei löydy happoa sen sulattamiseen joten peräsin joutuu koville kun kirvein ja sahoin limaa irroitetaan. Tämä verottaa Aamun Raivolta muutaman tunnin hyvää purjehtimista.

Onni kääntyy kun erään saaren takaa ilmestyy heidän nenänsä eteen kauppalaiva Meren Laulu, joka kuitenkin ottaa yllättävän osuman katapultin ammuksesta. Kapteeni Morian lähtee kiertämään saarta toisesta suunnasta, tarkoituksena päästä mahdollisen ampujan taakse. Kauppalaivaa jahtaavaksi alukseksi paljastuu kaleeri Pirun Polkka, joka purkehtii merirosvoruhtinas Pedu Hanjin lipun alla. Laivan miehistö koostuu pelkästään isohiisistä, kaleeri on orjalaiva. Hetken pohdinnan jälkeen Morian komentaa miehensä taisteluasemiin, kaleerin voittaminen antaa heille mahdollisuuden ryöstää Meren Laulun kuorman!

Isohiisien laivasta tuhotaan ensimmäisenä katapultti, lähes kaikki ballistat ampuvat yhteislaukauksen tuhoten sotakoneen pieniksi päreiksi. Isohiisien laivalla on paljon liikehdintää ja kun Aamun Raivo kaartaa kaleerin rinnalle, ovat isohiidet kovaa vauhtia nousemassa hyökkäävään laivaan. Pirun Polkan kapteeni huuteli varoituksen sanoja vedoten Pedu Hanjin lippuun mastossaan mutta Aamun Raivo ei välitä ja taistelu alkaa.

Pirun Polkan kapteeni, Gortus Sward loikkaa kohtaamaan kapteeni Morianin kun taas isohiiden luottoalaiset yrittävät estää kolmea muuta päällystön jäsentä tulemasta kapteeninsa avuksi. Dario, Roku ja Mitaba ovat kuitenkin erimieltä, Roku potkaisee yhden isohiiden tajuttomana takaisin oman laivansa kannelle heti kättelyssä ja Dario ja Mitaba kukistavat toisen lähes yhtä vaivattomasti. Gortus huitoo isolla käyrällä miekallaan vaarallisesti yläkannella mutta Morianilla ei ole juuri ongelmia vahingoittaa isohiittä. Rokun ja Darion saapuessa kannelle on isohiisi kapteeni yksin. Dario sokaisee vihollisen hiekalla ja vie tämän aseen mutta joutuu tämän hurjan rynnäkön kohteeksi, isohiisi yrittää työntää Darion pois laivasta. Matka ei kuitenkaan aivan riitä ja tämä avaa Rokulle mahdollisuuden hyökätä Gortusta selkään: Roku saa kätensä isohiiden pään ympärille ja yhdellä naksautuksella murtaa tämän niskan.

Pirun Polkan muu miehistö on hylännyt jo laivansa ja ui kovaa vauhtia läheiselle saarelle. Meren Laulun kapteeni Petra Veldran antautuu Morianille ja lähes kiittää heitä isohiisien pysäyttämisestä. Kiitokseksi merirosvot vievät paljon omaisuutta laivalta, jättäen kuitenkin Meren Laululle ruokaa ja korjaustarpeita, jotta nämä pääsevät satamaan.

Yöllä laivaan nouseen jälleen haimiehiä, sahuageja, jotka ehtivät tuhota juomavesivaraston ennen kuin päällystö tappaa nämä. Edessä olevalta saarelta on siis saatava vettä tai purjehtiminen jää lyhyeen.

Helppo vedenhakureissu, jep jep..

Saari on sumun suojissa, hyvin viidakkoinen ja lähes asumattoman näköinen. Mitaban tarkkailuloisu kuitenkin havaitsee asumuksia ja pienen sataman, johon laiva ohjataan. Saaren vanhin tulee tapaamaan satamaan saapunutta laivaa. M'Bele haluaa tietää miksi merirosvot saapuvat hänen kyläänsä, joka on hyvin köyhä ja pieni. Morian kertoo heidän tulleen vain vedenhakuun, kertoen kohtaamisesta haimiesten kanssa. M'Bele antaa heille luvan hakea vettä lähteeltä, jonne on useampi maili matkaa kunhan tulijat eivät häiritse kylän elämää. Morian ja Mitaba keräävät miehistöstä vedenhakuryhmän itselleen, Dario jää kylään pitämään silmillä kyläläisiä ja Roku jää laivan vahdiksi, koska ei puhu alkuasukkaiden kieltä.

Dario tutkii varastorakennuksia Rottalan ja muutaman muun miehistön jäsenen kanssa ja saa selville, että ne ovat cheliaksialaisten vankitaloja jonne on tuotu muinoin paljon vankeja. Rottala kertoo yhdessä varastossa olevan noin sadan ihmismäisen olennon luurankoja. Dario haluaa tietää aiheesta lisää ja jututtaa M'Beleä, joka kertoo sotalaivojen tuoneen paljon vankeja taloihin jossa nämä tulivat hulluiksi ja tappoivat toisensa.

Samaan aikaan vedenhakuryhmä pääsee lähteelle täyttämään tynnyreitä kun he huomaavat sumusta saapuvan valtavan laivan. Sen purjeet ovat puita korkeammat ja vain yksi laiva voi olla noin suuri: Valloittaja. Sen fanfaarit kuullaan kylässä asti ja Roku aloittaa laivan valmistelun lähtöä varten Darion saapuessa myös takaisin. Vedenhakuryhmä lähettää Punaniska-Cogin varoittamaan muita tilanteesta.

Laivalla on jännittynyt tunnelma mutta ilmeisesti Valloittajan saaminen ankkuriin saaren ulkopuolelle vie paljon aikaa, vedenhakuryhmä ehtii palata takaisin ennen kuin soutuvene täynnä sotilaita tulee lähellekkään saarta. Päällystö pohtii seuraavaa liikettään: lähteäkkö pakoon mahdollisimman nopeasti vai paeta jokea pitkin saaren keskiosiin piiloon? Jäkimmäinen vaihtoehto ostaa heille ainakin aikaa, Valloittajalta he eivät avomerelle pääsisi pakoon. Dario suostuttelee M'Belen olemaan puhumatta heistä, kylän vanhin suostuu ja Meren Raivo piiloutuu saaren keskiosaan.

Pako Valloittajalta

Joki päättyy pieneen järveen, jossa laiva saadaan käännettyä. Mitaba ja Dario organisoivat vartioryhmän metsään mahdollisten seuraajien takia. Tämän jälkeen alkaa odotus. Päivä muuttuu illaksi ja yöksi. Dario ehdottaa muulle päällystölle, että hän, Rottala ja Samus tekevät varovaisen tiedustelun kylään Valloittajan aikeista. Tätä pidetään hyvänä ideana ja pian ryhmä onkin kylän laitamilla. Cheliaksialaisilla on pieni leiri pystyssä keskellä kylää: komentaja ja viisi sotilasta. Nämä puhuvat rikkinäisestä peräsimestä ja mustasta limasta, joka kuulostaa tutulta oireelta. Korjaustöiden takia laiva ei tule liikkumaan saaren läheltä moneen päivään. Nämä ovat hyviä uutisia merirosvojen kannalta, Dario ryhmineen palaa takaisin.

Suunnitelma keksitään nopeasti: päällystö ynnä Sandara hyökkäävät sotilaiden kimppuun kylässä, Aaron ohjastaa Aamun Raivon kylän satamaan josta päällystö loikkaa laivaan. Sotilaat halutaan tappaa, jotta kyläläiset saavat olla rauhassa: haimiesten aseet ja ruumiit auttavat heitä lavastamaan tilanteen, jossa sotilaat eivät ole koskaan päässeetkään kylään asti vaan ovat kohdanneet loppunsa haimiesten armoilla. Päällystö lähtee liikkeelle metsää pikin, laivan lipuessa hitaasti jokea pitki kohti kylää.


Komentaja Kain

Kylän liepeiltä alkavat vaikeammat hetket kun päällystö yrittää hiipiä lähelle leiripaikkaa. Sotilaat kuulevat jotain ja lähtevät kiertelemään etsien äänen lähdettä. Yksi napataan nopeasti nurkan taakse ja tapetaan. Merirosvot päättävät hyökätä nopeasti ja yllättää loput sotilaat. Roku on ensimmäisenä vihollisten keskellä ja taistelu alkaa!

Roku ja Morian kohtaavat komentajan, Kyan Kainin kun taas Dario ja Mitaba yrittävät hiljentää yhden sotilaan nopeasti. Kain osoittautuu kovemmaksi taistelijaksi kuin oli odotettu, Roku ja Morian joutuvat käyttämään kaikki temppujaan vain välttääkseen komentajan kirveen iskuja. Kain osaa myös toimia sotilaidensa kanssa yhdessä, valloituskeihäin varustautuneet sotilaat tuottavat jonkin verran pään vaivaa. Mitaba liittyy rähinään jossa Roku ja Morian ovat, Darion lähtiessä härnäämään kolmatta sotilasta. Kain ottaa iskuja itseensä mutta jakaa niitä myös takaisin. Hetkeä sen jälkeen kun komentaja Kain oli haastanut Morianin kaksintaisteluun, hän huitaisee niin Morianin kuin Rokun tajuttomaksi kirveellään. Samaan aikaan Dario ja Mitaba saavat loput sotilaat hoidettua ja käyvät komentajan kimppuun ajaen tätä kauemmaksi tajuttomista tovereista. Sandara parantaa Morianin jaloilleen ja tämä liittyy vielä taisteluun mutta komentaja Kainin päivät ovat luetut: Dario lyö hukarinsa tämän vatsaan ja elämä katoaa Kainin silmistä.

Nopeasti Rokukin autetaan ylös, M'Beleä ohjeistetaan sotilaista ja haimies-kohtaus lavastetaan. Aamun Raivo purjehtii voitokkaana ulos satamasta, saaden muutaman laukausen kohti itseään Valloittajalta mutta kantama on sota-alukselle liikaa. Merirosvot pakenevat saarelta riemuissaan, heillä on nyt erävoitto kuuluisasta merirosvonmetsästysaluksesta!

Epilogi

Neljä päivää myöhemmin, laiva saapuu Senghorin satamaan. Tarkoitus on myydä saatu saalis pois ja tehdä joitain hankintoja tästä isosta kaupungista. Ensimmäistä kertaa sitten kaapauksensa neljä päällystön jäsentä pääsevät suureen kaupunkiin tuhlaamaan rahojaan ja viettämään aikaa.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped