Mekanismi logo Mekanismin etusivu

Leikekirja sanoma- ja ajankohtaislehtien uutisista

Västerbottens Kuriren, http://www.vk.se

Pohjois-Ruotsiin ennustetaan suurtulvia

Loppukesän sääennuste on sateinen. Syysmyrskyt iskevät heti elo-syyskuun vaihteessa. Luvassa on ukkosta ja runsaita sateista. Pohjois-Ruotsin jokien odotetaan tulvivan tavallista aiemmin.

Haja-asutusalueella rankat sääolosuhteet tarkoittavat mahdollisia katkoksia liikenneyhteyksissä ja sähkönjakelussa. Arjeplogin kunnan syrjäisemmät kylät ovat vaarassa menettää yhteytensä ulkomaailmaan useiksi päiviksi.

"Olemme ennenkin pärjänneet omillamme", kommentoi Styggmossenin asukasyhdistyksen puheenjohtaja Alfred Bexell. "Eihän tänne kulkenut maatietäkään ennen 60-lukua. Jos tie menee syyskuussa poikki, ei sitä kannata avata ennen kevättä." Styggmossenin kyläkauppiaana toimiva Bexell täydentää murtokeleillä ja talvisin varastojaan vesireittejä pitkin. Kyläläiset varautuvat sähkökatkoihin aggregaateilla.

"Viime syksynä sähköt olivat poikki viisi päivää putkeen. Muksut katselivat satelliitti-tv:tä ja minä kaadoin lisää dieseliä myllyyn", naureskelee Styggmossenin asukas Josef. Viime syksy oli Norrbottenin myrskyisin kymmeniin vuosiin. Tämänvuotisista sateista ennustetaan vielä rankempia.

Super Soldiers

Genghis Tron: Cybermessiah 2000

Kalifornialaisen, marginaalisena pidetyn eletro-black metal-grindcore -bändi Genghis Tronin uusin studioalbumi Cybermessiah 2000 jatkaa voittokulkuaan maailmalla. Aiemmin hyvin pienen, asialleen omistautuneen fanijoukon kannattelema yhtye itsekin yllättynyt suosiostaan. Geneettisesti muunnellun kybervapahtajan inkarnaatiosta kertovan Cybermessiah 2000 albumin voittokulku alkoi, kun se sai tukea yllättävältä taholta.

"Genghis Tronin esittämä tarina tukee kirkkomme sanomaa vahvasti", Hollywood-näyttelijä John Travolta kertoi levyn julkaisutilaisuudessa New Yorkissa. Travolta kuuluu skientologiakirkkoon.

"Tämä nyt oli tällainen kokeilu", Mookie Singerman, Genghis Tronin laulaja ja kosketinsoittaja kertoo vaatimattomasti. "En tiedä mistä aihe tuli mieleen. Pelkkä päähänpisto." Laulaja ei kommentoi skientologien kirkon kiinnostusta levyyn, joka on suurelta osin vastuussa levyn maailmanlaajuisesta menestyksestä. "Emme ole skientologieja, emmekä ole kiinnostuneita heidän asioistaan", bändi vakuuttaa.

Kuuntele levyn avausraita "Ride the Steambolt" Youtubesta: http://www.youtube.com/watch?v=9vLYD-VYpAI

Historiasarja: uskonnollista kuohuntaa 50 luvulla

Aikojen täyteyden esikoisten kirkko, futurismi, transhumanismi, Max More, FM-2030, Arthur C. Clarke.

http://en.wikipedia.org/wiki/Church_of_the_Firstborn_of_the_Fulness_of_Times

Genetiikkauutinen, renegeraatio?

Viides peräkkäinen jääkiekon MM-mestaruus Suomeen

Suomi nappasi itselleen jääkiekon maailmanmestaruuden viidennen kerran peräkkäin. Helsingissä järjestetyn turnauksen finaali noudatti tuttua kaavaa. Suomen leijonat kaatoivat Ruotsin maajoukkueen murskaluvuin 8-1. "Rutiininomainen suoritus, mutta kyllä kulta silti aina on kultaa", totesi joukkueen kapteeni Mikael "Ilmaveivi" Granlund finaalipelin jälkeen. Kapteeni laukoi loppuottelussa itse vain yhden maalin. Ruotsin ainoan maalin iski Magnus Isojärvi-Svensson.


Luokka: Styggmossen

Page last modified on 2011-08-08 13:20 • HakuVastuuvapaus