Heldren on pieni kylä Taldorin ja Qadiran rajamailla. Kuten useimmat Taldorin pienistä maalaiskylistä, Heldren pitää huolen omista asioistaan. Kaukana Opparan politiikasta mutta silti tarkkaavainen Qadiran aggressioiden suhteen, Heldren on maatyöläisten, paimenien ja puunhakkaajien ja -veistäjien nöyrä ja rauhaisa kotikylä. Kylässä asuu n. 200 henkeä, suurin osa ihmisiä. Kylä elättää itsensä pelloilla, lammas-ja nautakarjalla ja hakkaamalla puita Rajakorven metsästä.

Heldreniin eksyy kuitenkin vähän väliä matkalaisia kaukaa ja läheltä, sillä tie pääkaupunki Opparasta linnoituskaupunki Zimariin kulkee aivan Heldrenin vierestä. Täällä matkalainen voi lepuuttaa jalkojaan Hopeaketun majatalon mukavilla tuoleilla, nauttia isäntä Menanderin herkullisesta muhennoksesta ja juoda panimomestari Kalen omaa erikoisuutta, Kolmen Pirun Keppanaa. Hopeaketun tallit huolehtivat hyvin matkalaisten ratsuista, sen lattioilla voi yöpyä takan edustalla, joskin Menanderin märkä moppi herättää liian pitkään maleksijat sijoiltaan.

Kylän merkittävin maamerkki on markkinapaikan keskellä kohoava iso patsas, joka kuvastaa kaunista naista kaavuissa. Lempinimeltään "Leidi", tämä patsas on ollut Heldrenissä kauemmin kun kukaan jaksaa muistaa. Monet uskovat hänen olleen kylän perustaja, toiset taasen puhuvat sen olleen joskus noita, nyt kiveksi muutettu. Jotkut jopa sanovat sen olevan taikakalu, jonka kautta Qadiran satraappi voi vakoilla heitä!

Kylän asioista huolehtii kyläneuvosto, jotka päättävät lähinnä naapuririitojen ratkaisuista ja vuotuisen sadonkorjuujuhlan järjestelyistä. Neuvosto kokoontuu kaupungintalolla, joka on Heldrenin kylän koon huomioon ottaen iso ja mahtipontinen. Neuvoston jäsenistä arvostetuin on Ionia Teppen, vakaa neljissäkymmenissä oleva nainen jonka suku on ollut osa Heldrenin politiikkaa jo vuosia.

Kylästä löytyy myös parturi (kääpiö Argus Kultahammas on nero saksien kanssa), apteekki (puolihaltia Tessarae Pajukaarna saapui kylään vasta n. 25 vuotta sitten), Erastilin kirkko (isä Natharen ei piittaa Taldorin uskontopannoista, ja hänen vaimonsa onkin Qadirasta muuttanut sarenriitti), puuseppä (surumielisen maahisen Tengezil Frimbocketin töitä ostetaan aatelisten saleihin asti), aseseppä (Isker Euphram on entinen sotaveteraani) ja teurastamo ("Jalrunen Teurastaja" titteliä kantava puolituinen Jesker on entinen jokirosvo, tai ainakin niin väittää).

Talven Valta

Hahmot:

Laulu-ja soitinorkesteri GraniittiEdesmenneet hahmot

Ensilumi:

Kahlittu Tupa:

Impi, Emo, Akka:

Jäätyneet Tähdet:

Rasputinin on kuoltava!:

Noitien Kuningattaren Kosto:

Infoa:

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped