Jäätikköjärven rannalla sijaitsee Lumikruunu, Pohjolan Timantti, Luiden Kaupunki, Noitien Hovi, Hirviöiden Koti. Baba Yagan perustama ja osittain rakentama Lumikruunu on Irrisenin pääkaupunki, kuninkaallisen istuimen sijainti ja isoin asutuskeskus koko hyisessä maassa. Asukkaita Lumikruunussa 25 000, joista suurin osa on ihmisiä (ulfeneita ja jadwikoja), mutta hyvä määrä tästä muodostuu myös hirveämmistä roduista; huuranhukista, jääpeikoista, pakkajättiläisistä ja talvenkoskettamista keijuista.


Lumikruunu nähtynä Jäätikköjärveltä. Kuninkaallinen Palatsi keskellä.

Lumikruunu muodostuu eri kortteleista ja kaupunginosista; Kuninkaallinen Palatsi sijaitsee Jäätikköjärven pinnalla, kohoten hopeisena yli koko kaupungin kuin jäinen keihäs. Tämän ympärillä on Jäälauttojen Asuinalue, jossa asuu huomattava osa kaupungin siniverisistä. Täältä löytyy myös Vesipalatsi ja Piilotarha, kuumistä lähteiden lämmittämä puutarhan ja kylpylän sekoitus. Hieman alemman kastin jadwikat asuvat Huurahallin korttelissa, jossa viihde ja hauskanpito on päivän sana. Suosituin viihteen muoto on Huurahallin Teatterissa käyminen, jonka upeassa oopperasalissa on esiintynyt taiteilijoita niin Irrisenista kuin Cheliaxistakin. Kaupungin hallitsija Prinsessa Cassioche on teatterin suojelija ja suuri oopperan ystävä. Posliinitien varrella on myöskin Irrisenin kuuluisimpien puuseppien ja nukentekijöiden verstaat.

Ei-jadwikat asuvat näiden alueiden ulkopuolella. Kauppiaiden Kortteli on ulkomailta tulevien suosima alue, jossa majatalot huolehtivat matkalaisista suhteellisen turvassa Valkoisten Noitien päähänpistoilta tai hirviöiden ruokahaluilta. Kauppiaiden Korttelissa on myös Lumikruunun suuri markkina-aukea. Kakskukkulalla taasen ovat ulkomailta tulevat opiskelijat, tutkijat ja velhot, jotka käyttävät Arcanisin Observatoriota tietojensa kartuttamiseen. On yleistä tietoa, että Arcanis on maailmantasojen ja taivaankappaleiden tuntemisen ykköspaikka Golarionissa. Isoin kortteli on kuitenkin Rautakortteli, kova ja kylmä paikka jossa kaupungin vartiosto ja armeija asuu. Talvikaarti on suorittanut puhdistuksia korttelissa viime aikoina. Täällä on iso osa kaupungin ase-ja haarniskasepistä.

Tämän lisäksi on puoliautonomisia asuinalueita Baba Yagan hirviöliittolaisille. Peikkokylässä asuvat jääpeikot ja pakkasjättiläiset ovat alati riidoissa heimosotien muodossa, mutta he myöskin vahtivat Kuurakuoleman Hautausmaata. Hiisikylää ei olla virallisesti tunnistettu, sillä sen käytävät ja piiloluolat sijaitsevat kaupungin viemäreissä. Ulvola on näistä alueista erikoisin; huurahukkien koti, jossa kiitos Baba Yagan taikuuden huurahukat voivat kulkea ihmisinä, ja nauttia ihmisasumisen iloista. Koko kaupunkia halkoo suuri Luutie, joka nimensä mukaan on rakennettu luista- tässä tapauksessa Talvisodassa kuolleiden uflen-soturien pääkalloista. Kaupungin merkittävät maamerkit ovat suuri Luumylly, joka jauhaa köyhien ja petturien luista jauhoa eri tarkoitusta varten, Lekalähde, jossa stilyagi- jengit usein tapaavat sekä Kiero Talo, arkkitehtuurillinen paradoksi jossa koulutetaan Golarionin parhaimpia, mutta ehkä myös hulluimpia artesaaneja.

Lumikruunun merkittävimmät tekijät ovat Kuningatar Elvannan lisäksi kruununprinsessa Cassioche, jonka vastuulla kaupungin pyörittäminen on. Susien Prinssi Chegar Tuvash hallitsee Ulvolassa, ja hän haikailee tittelinsä virallistamista ja oikeaa valta-asemaa Irrisenissa. Kaupunkiin on saapunut myös Pakkasjättien kuninkaan Jaarli Grunnginnirin vasalli, taani Gagarr, sopimaan Elvannan kanssa uuden sopimuksen Yagan kadottua. Stilyagien epävirallinen johtaja, “prinssi” Pavel Trotsky on enigmaattinen hahmo joka on usein perillä Lumikruunun asioista paremmin kuin sen oikeat hallitsijat, mutta hän on myös äärimmäisen epäluotettava

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped