Valtuutettu Ionia Teppen

- Puolihaltia Akariel Wrona seisoo aasinsa kanssa Heldrenin kylän aukiolla, tuijottaen Leidin patsasta sen keskellä. Hetken kuluttua hän tajuaa näyttävänsä oudolta, ja siirtyy Hopeaketun majataloon sisälle. Torin laidalla Grag Mustakivi syö aamiaistaan, tarkkaillen oudon haltian käytöstä hiljaa. Nuori la Gorda tepastelee kylään kävelyretkeltään, ja menee Hopeakärppään sisälle kuin olisi kotiin matkalla. Hiljaista säksätystä kuuluu tämän repusta, jossa saukko Herra Napajää syö omaa osuttaan kalasaalista. Hopeaketun sisällä puolituinen Pablo Esteban ohjeistaa henkilökuntaa esityslavan kokoamisessa, ja tämän partneri kääpiö Upi Lunkka keskittyy saksofoninsa siivoamiseen talon synkimmässä nurkassa.

- Hetken juteltuaan hämmentävän kohteliaan Akarielin kanssa, Pablon luokse saapuu valtuutettu Ionia Teppen, vakaa keski-ikäinen nainen. Hän pyytää Pabloa auttamaan häntä vakavan asian äärellä. Kylään saapui eilen soturi Yuln Oerstag, joka oli pahasti pakkasen ja aseiden haavoittama. Yuln oli ollut saattamassa lady Argentea Malissena Opparasta Zimariin, mutta matkalla heidät väijytettiin ja vain Yuln onnistui palaamaan takaisin. Laulu-ja soitinorkesteri Graniitti tunnettaan kyvykkäänä duona, ja Pablo ja Upi olisivat oiva parivaljakko auttamaan tässä ongelmassa. Teppen uskoi Pablolle tehtävän etsiä kyvykkäitä henkilöitä selvittämään, mitä Rajakorven reunoilla on tapahtunut, onko talvi ja lady Argentean kaappaus yhteyksissä toisiinsa. Teppenin poistuttua paikalta, tajuaa Pablo että joukkio onkin jo kasassa. "Tämäpä oli helppoa."

- Aluksi kuitenkin on luvassa illan esitys. Graniitin esityksen taso on vaihteleva mutta viihdyttävä. Myös Graniitin sirkusnorsu Lupsu esiintyy lavalla kahden päätähden lisäksi. Illan aikana Grag, Akariel ja la Gorda huomaavat lumisateen alkaneen illan aikana. Aikaa ei olisi enään hukattavaksi. Aamulla sankarit lähtevät tapaamaan selviytyjää. Yuln Oerstag on haavoistaan huolimatta uhmakas, ja kertoo kohtaamisestaan talvenkoskettamien keijujen kanssa. Akariel kritisoi tämän mustavalkoista näkemystä Väen elämään, mutta muut huolestuvat Yulnin kertomasta maantierosvojen ja keijujen liitosta, jotka myöskin saattoivat kaapata Lady Argentean. Yuln uskoo, että valkoinen noita on kaiken takana!

- Ryhmä lähtee kulkemaan kohti Rajakorpea, nähden matkalla kovenevan pakkasen vaikutuksen maaseudulla. He saapuvat väijytyspaikalle, jossa he näkevät päivän vanhan teurastuksen jäljet. Soturien raatoja, teurastettuja vetojuhtia sekä vaunut jotka on käännetty katolleen, joidenka sisältä kuuluu kolinaa. Vaunujen ovet avataan, ja sisältä hyökkää ulos kaksi zombia! Lyhyen mutta ankaran taistelun jälkeen zombit ovat maassa, mutta yksi niistä sai Gragille pahan haavan kaulaan. Kun Gragia parannetaan, tutkii la Gorda ruumiita. Heidän kuolinsyynsä ovat peräisin jäästä, pitkistä mustista nuolista sekä neulan kokoisista nuolista, jotka levittävät kylmää ruumiisiin. Pablo huomaa, että ns. maantierosvot eivät vieneet arvokkaita korukiviä mukanaan. Hetken lepäämisen jälkeen, siirtyy ryhmä kohti Rajakorven syövereitä.

- Rajakorvessa kylmä pakkanen ja korkeat hanget tekevät matkustuksesta hankalaa ja tuskaisaa. Tätä ei auta yhtään se, että kaikilla ei ole kylmältä suojaavia vaatteita. Saapuessaan notkoon, lumihanki senkun kasvaa. Joukon huomio kuitenkin kiinnittyy puista roikkuviin, tapettuihin variksiin. Akariel tietää tämän olevan huono merkki, sillä Irrisenissä variksia tapetaan vakoojina. Hetken kuluttua syy tälle tapahtumalle löytyykin; kolme talvenkoskettamaa keijukaista käyvät jouset laulaen heidän kimppuunsa. Pienet nuolet eivät niin satuta, mutta niistä huokuva kylmyys on jäädyttää raajat. Keijujen hyökkäys on raju, mutta Gragin taistelukokemus pistää keijut pakosalle, yhdessä Lupsun satunnaisen oksennuskohtauksen kanssa. Heidät on nyt nähty, ja metsässä olevat vaarat ovat tietoisia heistä. Sankarit jatkavat matkaa, kunnes löytävät suojaisan leiripaikan ja päättävät yöpyä metsässä. Syvemmällä metsässä vaarat senkun kasvavat...


Talvenkoskettama

Talven Valta

Hahmot:

Laulu-ja soitinorkesteri GraniittiEdesmenneet hahmot

Ensilumi:

Kahlittu Tupa:

Impi, Emo, Akka:

Jäätyneet Tähdet:

Rasputinin on kuoltava!:

Noitien Kuningattaren Kosto:

Infoa:

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped