Nazhena Vassiliovna, vihattu Valkoinen Noita

- Kokouksen jälkeen Grag ja Akariel päättivät mennä rentoutumaan kylpylän puolella, kun taas Graniitti järjesti kaikkien aikojen shown eräässä pahaa aavistamattomassa baarissa Ulvolassa. Kylpylässä Akariel tapasi vanhan tuttunsa jota ei muista, hovikeijun nimeltä Robin Pitkä. Robin oli kovin tuttavallinen, mutta Akariel ja Grag kokivat parhaaksi livetä paikalta tämän alkaessa kyselemään liikaa. Robin sanoi kertovansa kuningattarelle terveisensä....

- Aamulla ennen suurta operaatiota, saapui Solveig Ayerdahl tapaamaan sankareita Jääkarhun Sydämeen. Solveig kertoi hieman kellotornista, lahjoitti taikajuomia sekä muutaman noitanaulan. Solveig pyysi myös heitä pelastamaan oopperalaulaja Bella Belvaurican kellotornista, sillä tämä oli hänelle tärkeä ja läheinen ihminen. Näin sovittiin, ja uuden suunnitelman voimin sankarit siirtyvät valloittamaan tornia. Aiemmin löydetyn taikasauvan avuin tiimi päätti kiivetä hämähäkkien lailla tornin huipulle ensin, ja mennä kohtaamaan lohikäärme Logrovich ensimmäisenä! Pitkän kiipeämisprosessin aikana haistellaan, että kellotornin inessä on mahdollisesti peikkoja, ja kaikesta päätellen lapsia vankeina.

- Tuulisella huipulla he kohtaavat hämmentyneen valkoisen lohikäärmeen, joka kuitenkin raivoissaan syökseen kylmää ja kuolemaa heidän niskaansa kidastaan. Kaikki hajaantuvat ja käyvät käärmeen kimppuun, Akarielin valmistautuessa näkymättömänä surmaamaan käärmeen taas taika-iskuillaan. Tätä ei kuitenkaan täytynyt tehdä, sillä Upi Lunkka päätti pistää Logrivichin kylmäksi heti kättelyssä, ja murskaa lohikäärmeen pään vasarallaan. Hetken tympeän hiljaisuuden jälkeen päätetään jatkaa tornin tutkimista, käänteisessä järjestyksessä. Aarre ja Logrivich jäävät yksin tornin huipulle, tuuleen ja lumisateeseen.

- Tornin alakerrasta löydetään vanha noita-mummo Nan ja tämän pahansuopa hella Ahmatti sekä jääpeikkojen pesäemo Amgarra. Taistelu on raju ja karu, ja vaikka hella oli syödä Lunkan ja Amgarra halkaista Pablon, päättyi se kuitenkin suhteellisen hyvin. He löytävät pienen lapsen nimeltä Inga joka kertoo laulavan naisen olevan vankina ylhäällä, josta he käyvät tämän vielä noutamassa. Bella paljastui mukavaksi, joskin hieman pelokkaaksi naiseksi joka oli tullut Länsikruunusta rakkaansa Solveigin luokse. Alhaalle jatketaan, ja sielä piestään pari nukkuvaa peikkoa pataluhaksi ja kaksi pelokasta peikkoa lukitaan huoneeseensa. Lumiotsolainen eli wikkawak yllättää Akarielin koukullaan, mutta yhdessä vangitun lapsen marmorikuulien ja Gragin tappavan iskun kanssa tämäkin kaatuu maahan. Tornin tutkittuaan lapset saatetaan piilotupaan Bellan kanssa, ja Grag sytyttää raketin, antaen merkin hyökkäyksestä.

- Hetken kuluttua torvet soivat, ja yleinen kaaos on tosiasia. Sankarit liikkuvat ripeään torille, josta armeija on poistunut huolehtimaan yleisestä kaaoksesta kaupungilla. Paikalla on vain kaksi vartijaa; peilimies sekä nuori noita, joka esittelee itsensä Lumina Anelishantyttäreksi*. Lumina ja peilimies käyvät päälle kuin yleiset syyttäjät, mutta taistelu ei kestä kauaa. Lumina ehtii kiroamaan kuitenkin Akarielin tämän harmiksi, kunnes Upi Lunkka kolkkaa noidan tajuttomaksi, ottaen sitten tämän kantoonsa syista tuntemattomista. Tämän jälkeen sankarit siirtyvät keijumetsään, tajuten pian että heidän tiensä Tanssivan Tuvan luokse on suljettu. Akarielin nopean ilmapartioinnin jälkeen käy selväksi, että tien on tukinnut taikaefekti eri puolin metsää. Kolme vahvaa aamupiipari- keijua yrittää imeä tätä osaa Irrisenistä Ensimmäiseen Maailmaan, keijujen kotiin. He suostuvat unohtamaan tämän vastalahjaksi saatuaan tukun Akarielin hiuksia sekä yllätyksen lain lahjan. Akariel maksoi kalliin hinnan. Upi Lunkka käy muiden käskystä viemässä kantamansa noidan pois metsästä, ja tämän ulkopuolella hän viiltää noidan kurkun auki, uhraten tämän jollekin entiteetille...

- Lopulta he astuvat Tanssivan Tuvan eteen, ja suunnaton kanamökki on kahleissa torin keskustassa. Vastassa heitä on myös noita Nazhena, joka ei paljoa puhele vaan käy hyökkäykseen pakkasjättiläis-ystävänsä kera. Nazhena loitsii jäämuurin itsensä ja sankarien väliin, ja jättiläinen käy teroittamassa kirvestään Upi Lunkan lihassa. Hurja taistelu käynnistyy, ja Nazhena ja la Gorda käyvät noitien kaksintaisteluun tämän heitettyä valkoista noitaa lumipallolla ja sitten salamalla! Pakkasjätti pistää lopulta Lunkan vintin pimeäksi, mutta Pablo surmaa jättiläisen keihäällään. Akariel hyppii kananjalkaisen talon jalkojen välistä ja loitsullaan käy yllättävään ilmahyökkäykseen Nazhenaa vastaan. Grag murskaa reiän jäämuuriin, ja vaikka Nazhena kuinka koittaa manata jäämyrskyjä sankarien niskaan, ei se pelasta häntä Akarielin miekalta. Nazhena Vasiliovna kaatuu maahan, saattaen Nadyan tehtävän loppuun. Pablo viimeistelee tämän vielä Nadyalta saadulla mustalla nuolella.

- Tanssiva Tupa rauhoittuu, kun la Gorda esittää Mustan Ratsastajan avaimet tälle, ja päästää heidät sisäänsä. Sielä he tajuavat tuvan olevan sisältä isompi kuin ulkoa, ja tapaavat majaa hoitavan kikimora Zorkan. Pablo puhelee kärttyisän kotihengettären puolelleen, ja tämä ohjaa heidät syvemmälle taloon.

Yhtäkkiä kaikkien visiot sammuvat, ja he lankeavat loveen. He näkevät saman vision maailmasta jäässä, mutta kaikki laajenee. He näkevät Elvannan kolmikasvoisena noitien jumalattarena jäisen vuorensa huipulla. Irrisenin kylmyys ei leviä vain Golarioniin, vaan kokonaiset todellisuuden tasot peittyvät jäähän. Tätä kaikkea kylmyyttä hallitse yksi entiteetti, sielu joka pitää tätä jumalaista voimaa kasassa, ja se puhuttelee sankareitamme: Nopeasti! Menkää Artrosaan, etsikää Vartijani! Hän voi auttaa teitä eteenpäin!

Visio sammuu, ja he huomaavat olevansa kivisessä valtaistuinsalissa, jossa on suunnaton Golarionin reaaliaikainen kartta ja viisi kivi-istuinta. Kartasta he näkevät, kuinka Irrisenin joukot ovat piirittämässä metsää, käyden kohti tupaa. Samoin he huomaavat yksinäisen huurahukan tuvan portailla. Grag menee tapaamaan pahasti haavoittunutta Gretaa, ja hetken riitelyn jälkeen nousee huurahukka heidän kyytiinsä, ennen kuin armeija saavuttaa hänet. Zorka neuvoo la Gordaa mitenkä liikkua majalla, ja heitettyään Mustan Ratsastajan avaimet pataan ja hämmenettyään kolmasti, lähtee tupa liikkelle. Näyttää kuin maailma pyörisi kananjalkaisen tuvan ympärillä, kun tupa tanssii itsensä pois Irrisenistä, kauas maille vierahille.

  • = Lumina Anelishantytär on pelinjohtajan PC keskenjääneestä Carrion Crown- kampanjasta.

Tanssiva Tupa

Talven Valta

Hahmot:

Laulu-ja soitinorkesteri GraniittiEdesmenneet hahmot

Ensilumi:

Kahlittu Tupa:

Impi, Emo, Akka:

Jäätyneet Tähdet:

Rasputinin on kuoltava!:

Noitien Kuningattaren Kosto:

Infoa:

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped