Ursikka

- Kun kaupat Zilvazaraatin kanssa on tehty, päättävät sankarit levätä, sillä kuu-pedon aiheuttamat haavat ovat syviä ja kaikki ovat väsynetä. Muiden uinuessa Clavicus ja la Gorda käyvät yölennolla tuvan sisällä, ja törmäävät Aamukaarna-nimiseen hulluun enttiin, joka kuitenkin jättää heidät rauhaan. Muiden herättyä Akariel selvittää Zorkalta missä ulko-ovi on.

- Tuvan tuulikaapissa ei lyödä, mutta Akarielin löytämä munakulho joka toimii ohjaimena aiheuttaa kuitenkin pienen hämmenyksen ja sekasorron. Akariel pistetään jäähylle terassille, ja la Gorda ja Pablo jatkavat muna-koneiston tutkimista. Akariel tipahtaa tämän tutkimuksen johdosta ulos terassilta lumihankeen, vuorten keskelle. Akarielin katsellessa tähtitaivasta hän tajuaa, että emme todellakaan ole enään Golarionissa. Vieraat tähdet ja outo kuu katsovat häntä takaisin. Pian muut sankareista saapuvat myös ulos, sillä tuvan ohjausmekanismi ei tuottanut liiemmin tulosta.

- Yht'äkkiä lumi ja kallio heidän ympärillään räjähtää, ja kaksi rukoilijasirkan kaltaista olentoa kömpii esiin kallion koloista. Olennot sylkevät jäistä nestettä Akarielin päälle, ja hän jää hetkeksi jumiin hankeen. Olennot kuitenkin pistetään kasaan pian Gragin ja Hesekielin hirviömuoto Einherjarin puolesta. Olentoja koitetaan tunnistaa turhaan, ja hetken kuluttua kolme korppia laskeutuu alas tuvan katolta, kertoen arvoituksen muodossa seuraavien avainten olinpaikat. "Kannussarven" johtajilta pitäisi löytyä "kaksipäinen lintu", ja jostain "Lasiluusta", "Ulvovan myrskyn luota" karhuntalja.

- He päättävät laskeutua vuorilta alas johonkin suuntaan, ja parin tunnin matkustuksen jälkeen he löytävätkin tien alas vuorilta. Mutta samalla he kuulevat siiveniskut, karjaisun ja irrottaa kiviä rinteiltä ja lopulta suuren varjon- punainen lohikäärme! Mutta he kiinnittävät huomiota myös siihen, että pedolla on käsissään ase- ja selässään ratsastaja! Lohikäärmeratsastaja laskeutuu, ja vaatii tietää millä puolella sotaa sankarit seisovat. Hetken neuvottelun jälkeen ratsastaja, valkoturkkinen humanoidi, esittäytyy Bescaylieksi, taivaantulen komennuksen lohikäärmenihdiksi. Ratsu, dovazin eli vähäkäärme on nimeltää Efriexes.

- Bescaylie ja Efriexes antavat heille kyydin Kannussarveen, lohikäärmenihtien linnoitukseen. Kun he saapuvat epäsäännöllisen kantikkaalle linnoitukselle, ei heitä oteta yhtä lämpimästi vastaan kuin Bescaylie lupaili; Pablo varsinkin saa paljon vihaa osakseen, ja linnoituksen komentaja Pharamol vaatii miehen pidättämistä. la Gorda saa kuitenkin tilanteen rauhoittumaan puheellaan, ja Pabloa ei pidätetä vakoojana. Syy vihaan johtui vakoojasta, jonka lohikäärmenihdit olivat vanginneet muutamaa päivää aiemmin, joka näytti aivan Pablolta. Pablo tietää, kenestä on kyse. Estella on tällä oudolla planeetalla, jota Bescaylie kutsui Triaxukseksi.

- Hetken lepäämisen jälkeen kutsutaan sankarit viiden komentajan neuvoston eteen. Suuressa salissa Pablo saa tilaisuuden selittää mistä he tulivat, mitä he aikovat, kuka heitä komentaa ja miksi he tulivat Kannussarveen. Viisi johtajaa- mukaanlukien komentaja Pharamol ja luminäkijä Jarilne, kysyvät välikysymyksiä, mutta Pharamol saadaan lopulta vakuutettua siitä, että Pablo ei ole vihollisen vakooja vaan mahdollinen liittolainen. Pharamol lupaa luovuttaa omistamansa kaksipäisen täytetyn kotkan Pablolle, jos he lupaavat auttaa Kannussarven puolustuksessa, sillä sota häämöttää.

- Pablo suostuu, mutta hän haluaa tavata lohikäärmenihtien vangitseman vakoojan. Pablo, la Gorda ja Hesekiel menevät Pharamolin mukana vankityrmiin, jossa vahvasti vartioidussa kammioossa viruu Estella de Reichardt, Pablon siskopuoli, nyt alistettuna mielensekoittajakypärän vaikutuksen alle. Estella oli saapunut Triaxukselle sattumalta taikavaunuillaan, ja nyt hänen miehistönsä on vankeina Luulasin linnassa, ja hänen vakoilureissunsa piti olla tapa vapauttaa heidät vastapalveluksena Luulasin linnan ruhtinaalle, valkoinen lohikäärme Yraxille, Ulvovan Myrskyn Herralle. Pablo tuntee sääliä siskopuoltaan kohtaan, ja toivoo voivansa vapauttavan tämän vankilasta sodan jälkeen.

- Kannussarvessa heidät otetaan lämpimästi vastaan, erityisesti sen jälkeen kun Orkesteri Graniitti järjestää illallisella aikamoisen esityksen pahaa-aavistamattomille triaxilaisille. Päivät kuluvat- Grag maleksii käytävillä, odottaen taistelua ja sotaa hiljaisella innokkuudella, ja tutustuu Pablon kanssa linnakkeen puolustuksiin. Pablo valmistaa hiljalleen uutta sotalippua itselleen Zilvazaraatilta saadulla taikalangalla. Akariel ja Hesekile treenaavat miekkailutaitojaan, tosin Hesekiel käyttää kynsiään, ja lopputuloksena on kärventynyt hirviö ja vertavuotava Akariel. la Gorda ja Clavicus kiertelevät linnaketta, ja Clavicus varsinkin tuntee voimakasta hengellisyyttä vähäkäärmeiden ja lohikäärmenihtien sidoksista.

Lumimyrsky nousee. Ruokailessaan, sankarit kuulevat oudon äänen- aivan kuin torven ääni olisi katkennut kesken kaiken. He ryntäävät ulos, ja näkevät kahden lumitraakin ja traakkimaan barbaarin yhden puolustustornin luona, sabotoimassa sotakoneita. Taikuuden avulla sankarit siirtyvät välittömästi taisteluun, ja hetkessä on kaksi traakkia ja barbaaria maassa. Mutta lumisateen läpi näkyy kymmenien traakkien varjoja, ja suunnattoman piiritystornin. Kannussarven taistelu on alkanut.


Komentaja Pharamol

Talven Valta

Hahmot:

Laulu-ja soitinorkesteri GraniittiEdesmenneet hahmot

Ensilumi:

Kahlittu Tupa:

Impi, Emo, Akka:

Jäätyneet Tähdet:

Rasputinin on kuoltava!:

Noitien Kuningattaren Kosto:

Infoa:

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped