Nadya Petska, kotiäiti ja kovanaama

- Koiravaljakkojen kiitäessä läpi Irrisen lumisten korpien, kyselee Pablo Nadyalta hieman ympäristöstä ja Irrisen nykytilasta. Nadya on avulias ja vastaa parhaansa mukaan, mutta hänen tietonsa tapahtumista ovat valitettavan rajattuja. Hän myöskään ei osaa oikein sanoa mitään Pablon tarinaan talviovista ja ikuisista talvista. Lumimyrskyn yllättäessä karavaanin, päätetään pysähtyä hetkeksi ja rakentaa leiri. Tuulen ulvoessa puiden lomassa ja lumen pyryttäessä sakeasti, tutustuvat leiriläiset toisiinsa hieman. Tämän tutustumisen keskeyttää kuitenkin vieras matkaaja, joka saapuu leiriin pyytäen hetken levähdyspaikkaa ja juttuseuraa. Kulkija on nimeltään Mierul Ardelain, ja la Gorda tunnistaa tämän talvenkoskettamaksi forlarreniksi, keijujen ja paholaisten kieroksi jälkeläiseksi. Pablo ja Akariel koittavat jututtaa vierasta ja vastata tämän kysymyksiin, mutta Grag ja Nadya estävät heitä paljastamasta liikoja tuntemattomalle keijulle. Mierul kertoo jatkavansa matkaansa kohti Kalpeaa Tornia, ja kiittää seurasta.

- Lumipyryn laantuessa karavaani jatkaa matkaansa, ja hetken kuluttua he saapuvat harmaaseen ja pieneen Waldsbyn kylään. Waldsbyssa Nadya otetaan vastaan ystävänä, mutta muukalaiset saavat osakseen tuijotusta ja mulkaisuja. Sankarit eivät voi olla huomaamatta hämmästyttäviä yhtäläisyyksiä Waldsbyn ja Heldrenin välillä; molempia koristaa patsas naisesta, kylien rakenne on hämmentävän samanlainen ja molemmissa on maahispuuseppä nimeltä Frimbocket! Nadya saattaa sankarit kotiinsa, jossa he tapaavat tämän pojat Ormin ja Mjolin, ja saavat paikan missä levätä. Kukaan ei kuitenkaan tahdo pysyä paikoillaan uudesssa paikassa, ja he lähtevät hieman kiertelemään!

- Akariel treenaa hieman uuden miekkansa kanssa, ja tämän treenauksen lomassa uhkaava hahmo ilmestyy metsän rajasta, suunnaton ratsumies vailla päätä. Miekka ja ratsumies puhuvat kuin yhdestä suusta, esittäytyen Ruhtinas Voldiksi ja ollen yleensäkkin epämääräinen vastauksissaan. la Gorda käy tutustumassa paikalliseen puotiin, ja ostaa itselleen paremmat käsityövälineet ja paikallisväriä edustavan mekon. Pablo ja Upi Lunkka käyvät tutustumassa paikallisen yökerhon elämään, josta Akariel ja Grag käyvät myöhemmin raahaamassa pois, peläten että heistä muuten tiedetään liikaa. Gragin ilta kuluu tämän lisäksi tuijottaessa tulta. Illan taittuessa yöksi käyvät he maate. Yöllä Akariel kuitenkin herää siihen, kuinka hänen puhuva miekkansa huutaa apuun, kun jokin näkymätön voima koittaa varastaa tätä! Hetken sekoilun jälkeen paljastuu tekijäksi kotitonttu nimeltä Salpa, joka koetti vain siistiä huonetta. Käy ilmi että Salpa on asunut Kalpeassa Tornissa, ja tuntee Nadyan tyttären Thoran. Hän pelkää tämän puolesta, sillä Salpa tiesi tämän olevan uppiniskainen ja kiukutteleva tornissa, vastustaen Nazhenan tahtoa joka käänteessä.

- Aamulla sankareiden piti lähteä liikkelle kohti Kalpeaa Tornia, mutta koirien haukunta pistää suunnitelmat uusiksi sillä Kalpea Torni on tullut Waldsbyhyn! Kymmenen vartijaa tutkii taloja, etsien "ulkomaalaisia vakoojia". Nadya kehottaa vieraitaan piiloutumaan, ja vartijat raahaavat tämän tavernaan kuulusteltavaksi. Neljä vartijaa alkaa tutkia taloa, ja taistelu syntyy pian. Lunkan ja Pablon saumaton yhteistyö surmaa vartijoita tehokkaasti, ja Akarielin onnistuu napata yksi jopa hengissä talteen kuulustelua varten. Pablo kiirehtii pelastamaan Nadyaa, ja muut seuraavat hänen lippuaan. Hopeanaalilla he kohtaavat kersantti Sertanen, joka sikailee tiskillä ja vaatii välitöntä antautumista. Tähän Pablo vastaa:

O gamma sju och jag kommer nu, också!

- Taistelu on rankka ja verinen. Varsinkin usein itsevarma Lunkka saa kovaa höykytystä Sertanen takoessa tätä niin miekalla kuin kilvelläkin, Kalpean Tornin vartijat rynnivät sankareiden kimppuun ja lisävoimiakin kutsutaan paikalle. Akariel surmaa Voldin sähköisellä terällä vartijan, joka antaa tilaisuuden vangitulle Nadyalle liittyä taisteluun. Pablo teloittaa tätä vartioineen miehen tyylikkäästi rapierillaan, ja Akariel kaataa Sertanen ja Lunkan jäisellä loitsulla maahan. Tappion koittaessa Sertane alkaa kaivamaan taskustaan peiliä, ja huutaa siihen varoituksen jollekulle nimeltä Radosek että "ne on täällä ja ne osaa tapella!" Sertanen viesti jää kuitenkin lyhyeksi tämän kuoltua lattialle. la Gorda ja Nadya viimeistelevät yhden vartijan, ja taistelu on ohi.

Kovinkaan kuulustelija ei saa irti mitään eloonjääneestä sotilaasta, joka kuitenkin osaa sanoa että Radosek on talvennoita joka asuu Kalpeassa Tornissa. Mitä muuta Kalpea Torni sisältää, ja mitä kaikkea se voi syöstä sankariemme päälle?


Kersantti Sertane to die

Talven Valta

Hahmot:

Laulu-ja soitinorkesteri GraniittiEdesmenneet hahmot

Ensilumi:

Kahlittu Tupa:

Impi, Emo, Akka:

Jäätyneet Tähdet:

Rasputinin on kuoltava!:

Noitien Kuningattaren Kosto:

Infoa:

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped