Jinkin-riiviö

- Radosek Pavrilin kaaduttua maahan, lepäävät sankarit hetken ja lohduttavat lapsensa menettänyttä Nadyaa. Grag ja Akariel käyvät katsomassa mitä tornin huipulta löytyisi vielä, ja la Gorda käy etsimässä lasipulloja, kerätäkseen kuolleen noidan veret talteen. Akariel löytää aarrekammion oven, ja laukaisee siinä olevan kirouksen päällensä, hyytäen tämän veren. Aarrekammio on mittava, ja Akariel löytää sieltä parantavan sormuksen- joka paljastuu pian kirotuksi sormukseksi, joka pistää hänen haavansa vuotamaan entistä pahemmin. Tänään ei ollut Akarielin päivä.

- la Gorda ja Pablo tutkailevat tornin huipulla olevaa taiallista karttapalloa, ja tajuavat kylmien aluiden olevan globaali ilmiö. Yhdessä he alkavat Akarielin kanssa tutkia keinoa ainakin Taldorin talvi-oven sulkemiseksi, ja sillä välin Upi Lunkka lähtee viemään kirjettä vielä avonaisen talvi-oven luokse, jonka on tarkoitus kertoa Iona Teppenille, mitä on tapahtunut. Nadya lähtee hänen mukaansa päästäkseen takaisin poikiensa luokse. Päivän mittaisten kalvosulkeisten jälkeen on metodi sulkemiseen selville, ja juuri ennen kuin he saavat rituaalin suoritettua, syöksyy Nadya takaisin torniin lastensa kanssa, haluten lähettää heidät turvaan Taldorin puolelle. Sankarit kuitenkin taivuttelevat koko perheen lähtemään Taldoriin, ja niin ovi suljetaa, jättäen sankarit Irrisenin hyisille aroille yksin.

- Tehtävä ei kuitenkaan ole vielä valmis- he sulkivat vain yhden oven, ja Musta Keskiyö neuvoi etsimään Tanssivan Tuvan, joka on Lumikruunussa. Pablo pyytää Waldsbyn kylän puuseppää tekemään hänen vaunustaan talvikulkemiseen sopivamman, ja Upi Lunkka alkaa askartelemaan Lupsulle haarniskaa. Parin päivän valmistautumisen jälkeen on Graniitin uusi höökivaunu valmis, ja matka voi jatkua. Sankarit jättävät Waldsbyn taaksensa, ja suuntaavat kohti Lumikruunua.

- Matkalla riittää ongelmia; aluksi kimppuun käy lauma korppeja jotka ovat nokkia Pablolta silmät päästä, sitten yöllä Jinkin-riiviöt tuhoavat ruokavarastoja ja tärvelevät vaunun sisältäpäin. Kolmantena päivänä he saapuvat Nadyan kartalle merkattuun välietappiin, pienelle punaiselle mökille. Sielä asuva kaunotar Sylgja pyytää sankareita auttamaan, häntä, sillä hänen miehensä on peikon vankina metsässä. Pelastusretkellä käy ilmi, että peikko onkin aviomies itse, mutta ei peikko lainkaan- mielensyöjämätäksen hallitsema orja vain. Mätäs revitään irti ja poltetaan, ja pariskunta saatetaan takaisin yhteen. Palkkioksi Sylgja täyttää karavaanin muonavarannot, antaa heidän rentoutua tämän paljussa ja myöhemmin koittaa vietellä Pabloa asumaan hänen luoksensa, mutta Pablo aamulla tajuaa kieltäytyä tästä kun tajuaa tulleensa lumotuksi.

- Sankarit poistuvat Sylgjan mökistä ennen kuin huldraksi paljastunut emäntä suuttuu liiaksi, ja matka jatkuu pitkin Irrisenin kylmiä aroja ja tuntureita...


Sylgja, apua kaipaava kummajainen

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped