Ringeirr Malenkov, salakuljettaja ja kapinallinen.

- Juuri ennen saapumistaan Lumikruunuun, bongaa Pablo että vaunujen yllä kiertelee epäilyttävän näköinen haukkapari. Pysähtymisen jälkeen heidän kimppuunsa käy joukko metsästäjiä, mukanaan koulutetut haukkansa! Nuolet laulavat metsästäjien pysyessä kaukana paksujen hankien takana, ja haukat lähtevät nokkimaan ja repimään sankarien kasvoja. Upi Lunkka ja Lupsu tekevät juhlavan rynnäkön jousimiesten kimppuun, ja taas sankarit ollaan hajautettu ja tyhjyyden keskeltä ilmestyy Huuranhukka, joka käy Pabloon hampaillaan kiinni. Gragin ja la Gordan loitsut vahingoittavat petoa pahasti, ja Akariel viiltaa syvän haavan pedon vatsaan. Susi hönkii kylmää tuulta Gragin niskaan, mutta Grag maksaa samalla mitalla takaisin, murskaten olennon tahdon negatiivisen energian voimin. Selviytyneet metsästäjät antautuvat, ja vannovat katoavansa maan päältä.

- Metäsästäjät olivat lähetetty etsimään kapinallisia Waldsbysta, joten lienee todennäköistä että heitä odotellaan porteilla. Akarielin suunnitelman mukaan he siirtävät katseensa kaupungin porteilta läheiseen Kalasataman kortteliin, jossa Akarielin tuntema salakuljettaja ja väärien paperien välittäjä Ringeirr Malenkov asuu. Kalasatama kyhjöttää lohduttoman näköisenä Lumikruunun muurien varjossa. Saavuttuaan Kotiliesi-nimiseen paikalliseen räkälään, tuopposet ostetaan ja sitten kysellään Ringeirrin sijaintia. Mies on kuulemma vangittu niskoittelusta paikallisten kovanaamojen, Kalavahtien, toimesta. Pablo äkkää paikalla olevan pari Kalavahtia, ja alkaa vittuilemaan heille siihen pisteeseen asti, että he lähtevät hakemaan apuvoimia hakkaamista varten. Suunnitelma syntyy; Akariel ja La Gorda käyvät pelastamassa Ringeirrin Kalavahtien päämajasta silloin kuin Kalavahdit ovat tappelemassa Upi Lunkan, Gragin ja Pablon kanssa.

- Matkalla Kalavahtien päämajaan huomaavat la Gorda ja Akariel Kalavahtien ässän hihassa, suunnattoman Jätin jolla on ikävän näköinen jätinkoukku. Päämajalla he huomaavat tilanteen olevan jotenkin parempi; paikalla on vain Kalavahtien päällysmies ja toinen jätti! Upi Lunkka haastaa Kalavahtien jätin Whunkin kaksintaisteluun, ja pian täysi rähinä on päällä. la Gorda ja Akariel paukkaavat päämajaan sisään, ja la Gorda koittaa jähmettää Jätin paikoilleen loitsulla ja onnistuu siinä! Akariel hyökkää Kalavahtien taldorilaisen pomon kimppuun miekka taikuudesta säkenöiden. Lupsu saa pahoja haavoja taistelussa Kalavahtien koukuista, ja huolimaton Pablo saa Whunkin koukusta olkapäähänsä. Grag päättää lopettaa taistelun loitsuillaan, ja käristää joukon Kalavahteja karrelle ja sitten syöksee glaivensa Whunkin rintakehästä lävitse.

- la Gorda kaataa Jätin jääpiikilla, jonka jälkeen Akariel leikkaa tältä pään irti yhdellä loitsuiskun viillolla. Kalavahtien johtaja antautuu, ja tämä vangitaan selliin jossa Ringeirr Malenkov istui tätä ennen. Kiitollinen Ringeirr on iloinen nähdessään tutun naaman, ja yhdessä he lähtevät kohti Ringeirrin taloa. Pojat löydetään juhlimasta voittoaan piestyinä tuopposten ääreltä, ja pian he siirtyvät Ringeirrin luo suunnittelemaan jatkoa. Ringeirr ei itse omista väärennettyjä papereita kaupunkiin, mutta tuntee väärentäjän kaupungista, Ulvolan korttelista johon on helpoin päästä sisään. Gragin nylkemän huurahukka-viitan avulla tätä luullaan Huurahukaksi Ulvolassa, jossa sudet kulkevat ihmisten nahoissa. Suunnitelma on valmis.

- Aamulla Ringeirrin kalakärryyn piilotetaan isoimmat aseet ja varusteet, ja sitä aletaan työntämään kohti Ulvolaa. Ulvolan rajalla heidät pysäyttää nimellinen ovivahtien joukko. Heidän johtajansa Greta iskee silmänsä Gragiin, ja kutsuu tämän illalla drinkkien pariin. Kulkue tarkastetaan, mutta mitään epäilyttävää ei löydetä ja he saavat jatkaa matkaa. Ulvolassa kuitenkaan ei ole liian turvallista; lumhiisien väijytys päättyy Gragin uhkaileman hiisijohtajan vetäytymiseen, mysteerinen peilimies vältetään loitsujen ja nopean piiloutumisen kautta ja peikkojen ja huurahukkien välinen kiista vältetään kiertolenkillä. Lopulta he pääsevät väärentäjä Mortinin talolle, jossa agorafoobikko velho alkaa askertelemaan heille sopivia papereita, jotka osoittavat heidän olevan stilyageja, paikallisia larppaajia. Ringeirr toivottaa hyvästit, mutta neuvoo myös etsimään apua toriaukion kahvituvasta.

Paperien kanssa he pääsevät ohitse Ulvolaa vahtivista peilimiehistä, ja Lumikruunu odottaa heitä. Kuningatar Elvanna on julistanut itsensä Irrisenin menneeksi ja tulevaksi kuningattareksi, mutta mitä tämä tarkoittaa? Missä on Tanssiva Tupa, ja heidän vihollisensa Nazhena?


Peilimies

Talven Valta

Hahmot:

Laulu-ja soitinorkesteri GraniittiEdesmenneet hahmot

Ensilumi:

Kahlittu Tupa:

Impi, Emo, Akka:

Jäätyneet Tähdet:

Rasputinin on kuoltava!:

Noitien Kuningattaren Kosto:

Infoa:

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped