Solveig Ayerdahl

- Lumikruunun kylmän majesteettinen kaupunkikuva levittäytyy sankareiden eteen. Kaikilla on asiaa kaupungissa, mutta aluksi päätetään löytää majatalo ja toriaukio. Toriaukioilla heitä odottaa outo näky; suurin osa torista on metsän peitossa! Nopean kyselyn jälkeen Akarielin hypoteesi paljastuu todeksi; Baba Yagan majatalo on torin keskellä, ja tämä outo, keijuja kuhiseva metsä kasvoi sen ympärille. Kaupunginvartiosto ja Irrisenin armeija vahtii sitä, koittaen samalla kaataa sitä. Majatalo löydetään, ja Pablo huomaa erikoisia flyereita mainostamassa sirkuksen saapumista kaupunkiin.

- Ennen Ringeirin neuvojen seuraamista, päätetään tässä kohtaa varustautua ja käydä myymässä saalista. la Gorda käy Arcaniumin mäellä loitsukääröjä ostamassa, ja kuulee hieman huhuja myyjältä metsän luonteesta ja "kaupunkiin saapuneesta puskanoidasta". Akariel ja Grag käyvät myymässä vanhoja aseita ja vihollisilta anastettuja jalokiviä Rautakorttelin sepille, ja yrmeä kääpiöseppä myy Gragille pienen arsenaalin aseita ja kertoo Akarielin miekan olevan "jotain ihme keijuterästä". Upi Lunkka ja Pablo käyvät koluamassa Lumikruunun esiintymislavoja, tarkkaan sanoen Jäisen Loisteen Oopperataloa. He onnistuvat pääsemäään sisään ja koluavat hieman paikkoja ennen poistumistaan kahvikaupoille.

- Ostosten jälkeen Grag lähtee treffeille Gretan kanssa, kun taa Graniitti- Akarielin innostamana- esiintyvät majatalossa, ajan paikallisen kampiliiristin mäkeen. Greta ja Grag tulevat hyvin juttuun, ja Greta paljastuu paljon kansaansa apaattisemmaksi ja rennommaksi yksiläksi. Aamulla siirrytään Toriaukion kahvitupaan, jossa he tapaavat Galina Malenkovin, Ringeirrin serkun. Galina kuulustelee heitä hetken, ja ohjaa heidät sen jälkeen oopperatalolle. Muut jäävät tekemään muita asioita, kun Pablo lähtee takaisin oopperatalolle, törmää hän sielä kaljuun maahiseen nimeltä Tolstokozhev, jota ei kiinnosta Pablon charmikas puhetapa vaan suosii suoraa puhetta. Hän tiuskii kuitenkin viimeiset ohjeet Pablolle, ja suosittelee matkaa kylpylään.

- Illalla Pablo ja Upi haluavat kuitenkin löytää tämän mysteerisen sirkuksen, jossa kuulemma esiintyy Reichardt-niminen puolituinen ja kääpiö-muusikko! He esiintyvät toriaukiolla, ja pian he ilmestyvätkin kuin tyhjästä paikalle! la Gorda epäilee ansaa, mutta sirkukseen mennään. Pian salaisuus selviää, kuin puolituistirehtöörin johtama sirkus, johon kuului Sulfurina-niminen oreadi, Maailman Rumin Mies Krunk ja tämän mursu Halkoja, haltiamiekkataituri Jäinen Tuuli ja kääpiökitaristi Gunnar Torssen, pistää pystyyn Irriseniläistä yleisöä innostavan shown. Puolituistirehtööri paljastuu Estella de Reichardtiksi, Pablon pahaksi sisarpuoleksi!

- Sirkus poistuu kaupungista yhtä mystisesti kuin se saapuikin, ja aamulla päätetään siirtyä kohti kylpylää. Kylpylässä he saavat oman yksityisen altaan, joka paljastuu salaoveksi Ikikukinnon Kappeliin, Milanin pyhäkköön ja Kevään Sanansaattajien salaluolaan. Isokokoinen pappi Solveig tivaa heiltä miksi he ovat täällä ja keitä he ovat. Solveig saa vastauksensa, ja toivottaa ystävät tervetulleeksi kapinan piilopaikkaan. He kertovat mitä aikovat, ja Solveig selventää kaupungin tilan heille. Suunnitelma muodostuu, kun Grag mainitsee Huurahukkien olevan tyytymättömiä tilanteeseen kaupungilla. Kokous muiden faktioiden kanssa on huomenna...

- Kierossa Talossa salaliittolaiset kokoontuvat; sankarien mukana oleva Solveig edustaa Kevättä, maan alle ajettua Rautakaartia Pryam Oryo, päähäpotkittuja hiisiä alkemisti Kirskukita ja huurahukkia prinssi Chegar Tuvashin edustaja...Greta. Kaikki ovat yhtä mieltä, että Elvanna ansaitsee iskun nyt ja Tanssivan Tuvan hallinta voisi olla avain tähän, mutta heitä huolettaa lohikäärme Logrivich, joka usein vahtii kellotornista kaupunkia. Sankareiden harteille jää Logrivichin tappaminen, jonka jälkeen vallankumouksen ensiaskeleet otetaan...


Estella de Reichardt

Talven Valta

Hahmot:

Laulu-ja soitinorkesteri GraniittiEdesmenneet hahmot

Ensilumi:

Kahlittu Tupa:

Impi, Emo, Akka:

Jäätyneet Tähdet:

Rasputinin on kuoltava!:

Infoa:

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped