Golarionin pohjolassa asuuu erilaisia ihmisten kansoja. Jokaisella heistä on omat tavat, perinteet ja uskomuksensa. Irrisenin rajojen sisäpuolella asuu kaikkien näiden heimojen edustajia:

Kellidit
Mammuttiruhtinaiden maassa asuvat kellidit ovat Golarionin kansoista vanhimpia. Heidän kivipiirinsä ja menhirinsä seisovat yhtä uljaina kuin tämä alati vihollisten piirittämä kansa. Heitä ympäröi noidat, demonit, örkit- mutta tämä kamppailu on tehnyt heistä sitäkin kestävämpiä. Kellidit ovat tummia ja mustatukkaisia, ja he pukeutuvat turkiksiin ja nahkoihin. Kellidit ovat hyvin taikauskoisia, ja vieroksuvat kaikkea taikuutta joka ei ole lähtöisin luonnon jumalilta tai sodan herralta. Heidän jumalansa ovat Gorum, Rovagug ja Desna.

Ulfenit
Linnormikuninkaiden maan asukkaat ovat pitkiä ja kalpeita, ja heidät tunnetaan kautta sisämeren hurjina sotureina ja valloittajina. Ulfenien pitkälaivat kuljettavat viikinkisotureita kaikkien sivistyneiden maiden rannoille. Ulfenit omaavat tiukan kunniakoodin, ja he unelmoivat kuolemasta taistelussa, mieluiten linnormin tai jättiläisen kanssa. He omaavat terveellisen pelon keijuja ja noituutta kohtaan, joskin ulfenit myös tuntevat näiden tavat ja osaavat taistella heitä vastaan. Ulfenit palvovat Gorumia, Erastilia, Desnaa ja Besmaraa yli muiden jumalien. Ulfenit ovat Irrisenin suurin ihmisryhmä.

Jadwikat
Jadwikoita ei juuri koskaan näe Irrisenin rajojen ulkopuolella; he ovat noitien jälkeläisiä, Baba Yagan lapsenlapsenlapsen lapsia. Jadwikat ovat vaihtelevia ulkonäössä, osalla on vaalea iho ja jäänsiniset silmät, toisilla taas punakampi iho ja vaaleat hiukset. Jadwikat ovat ylpeitä ja hienoon elämään tottuneita, jotka nauttivat asemansa tuomista eduista ja elävät eksentristä elämää. Osa heistä pukeutuu etelän kansojen vaatteisiin ja muodostavat seurueita- heitä kutsutaan stilgyageiksi. Jadwikkojen jumalia ovat Pharasma, Zon-Kuthon ja lukemattomat demonijumalat.

Iobaarit
Iobaarit ovat kansa sukupuuton partaalla; ihmisten heimo joka asui ennen Iobarian maassa jonka tuhosi kulkutaudit ja hirviöt. Iobaarit ovat nyt maanpaossa, tai piilossa kaukaisen maansa saloissa ja korvissa. Iobaarit ovat vaaleita ihmisiä, vihreäsilmäisiä ja tatuoituja. Heillä on vahva kunniantunto ja paljon vanhoja, tiukkoja tapoja. Heidän jumaliaan ovat Pharasma, Gorum ja Vanhimmat jumalat.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped