Transylvanian Aikakirjat - Keskustelu

(:toc:)

Kaukaisella rannalla

Kuten olette jo saattaneet päätellä etusivun peli-ilmoituksesta seuraava pelikerta keskittyy (joko pääasiassa tai kokonaan) kertomaan näistä tokalla pelikerralla vain valveunien kautta koetuista hahmoista. Ajattelin jättää näiden hahmojen "luomisen" pitkälti teidän käsiinne. Luettelen tähän seuraavaksi sen mitä hahmoista on toistaiseksi speksattu. Näistä voi jatkaa vapaasti.

iX-ray

 • Oikea nimi Raymond Brown.
 • Mustaihoinen amerikkalainen New Yorkista.
 • Lihaksikas, tatuoitu, mustat nahkahousut.
 • Asunto, josta kaupunkinäköala, king size -sängyn yläpuolella valtava peili.
 • On tavannut Isä Ignatiuksen.
 • Mahdollisesti jonkinlainen rikollinen.

Hyvältä kuulostaa. Lisäsin joitain ehdotuksia.

Nimi: Ix-Ray (Raymond Brown)

Konsepti: Kovapintainen katujen kasvatti. Haitilaisen merimiehen ja amerikkalaisen mustan ilotytön poika. Kasvanut kaduilla mutta pitänyt isäänsä yhteyttä. Häikäilemättömyydellään raivannut tiensä jengien kautta asemaan, jossa voi tehdä kauppaa suhteillaan ja resursseillaan.

Persoonallisuus: Itsevarma, häikäilemätön, äkkipikainen, viekas

Tyyli: Nahkahousut. Think Lizard King, ei Biker.

Muut taustat: Kovapintainen katujen kasvatti, Suhteita ja resursseja, Häikäilemätön, Bokor

Erikoistaustat: vampyyri (neonate)

Kyvyt: Saalistaja, Jäljittäjän silmät, Lumo

Heikkoudet: Vahva "peto", Taikauskoinen

Vahva peto Menettää helposti hallinnan petomaisissa tilanteissa, painottuen ruokailuun. Riehaantuu helposti jos uhri kamppailee vastaan tai juoksee karkuun. Tilanne herättää saalistusvietin ja johtaa usein uhrin kuolemaan tai vakavaan vammautumiseen. Veristä.

Catwalk

 • Oikea nimi Janos Cowalski, taitelijanimi Cameron Chase.
 • Valkoihoinen amerikanpuolalainen.
 • Pitkä, vaalea, mallinvartaloinen, n. 35v.
 • Turhamainen.

Nimi: Catwalk (Cameron Chase aka Janos Cowalski)

Konsepti: Nuorempana menestynyt mallimaailman tähdenlento, joka tuhlasi rahansa kalliisiin vaatteisiin, koruihin, naisin, poikiin ja huumeisiin. Ainoa, kyky on ollut näyttää hyvälle ja iän myötä ulkonäön rapistuminen ja työsuhteiden vähentyminen johtivat vakaviviin itsetunto-ongelmiin. Onneksi kokaiini ei koskaan kuole mallimaailmasta ja sitä Cameronilla on aina riittänyt. Uusi mahdollisuus olla ikuisesti kaunis ja haluttava tajotiin yhden pienen puraisun kautta... (tai lapioniskun)

Persoonallisuus: Turhamainen, opportunisti, hetkessä eläjä, nautiskelija

Tyyli: Armani, Brioni, Versace, Gucci, Calvin Klein, Hugo Boss, Ferragamo, Cavalli, Diesel, Guess, Vuitton, Kenzo

Muut taustat: Tyylitietoinen, piireissä, hurmuri

Erikoistaustat: vampyyri (neonate)

Kyvyt: lihanmuokkaus, Gorgonin kuvajainen

Heikkoudet: Ulkonäkö narsisti. Hahmolla on kompulsio näyttää aina nuoremmalta, eilaisemmalta ja kauniimamalta. Kompulsio voi iskeä, kun hahmo kokee itsensä olevan epävarmassa ja alisteisessa asemassa. Jatkuva ulkonäön muokkaaminen voi johtaa todella epäluonnollisiin ulkonäkö kokeiluihin.

Reggie

 • Oikea nimi Regan Soo-Yung Jeung.
 • Aasialainen amerikankorealainen.
 • Hoikka, pienikokoinen, pukeutuu japani-poppari-punkkari -tyyliin.
 • Surffailee huutokauppoja ja antiikkiliikkeitä.

Konsepti: Yläluokan (iki)teiniprinsessa ikuisuudeksi venyneellä karkumatkalla. Esittää kovapintaista katujen kasvattia, mutta on todellisuudessa saanut aina kaiken minkä on halunnutkin.

Reggie on päässyt mukaan iX-Rayn jengiin uskomattomien kontaktiensa vuoksi. Reggiellä kun on avaimet isin firmaan tytäryhtiöineen, tieto siitä mitä mistäkin ökytalosta voisi löytyä sekä ensikäden informaatiota yläluokan huumeongelmista. Koska Reggie on aikanaan opiskellut yliopistolla taidehistoriaa, on tämä erityisen ansioitunut taide- ja antiikkiesineiden mustassa pörssissä. Omiin kokoelmiinsa Reggie kerää poptaidetta.

Persoonallisuus: hemmoteltu, huomionkipeä, seikkailunhaluinen, nokkela

Tyyli: värikäs, tyylisuunnilla leikittelevä, epäsovinnainen

Muut taustat: taidetuntija, yläluokkainen, ”smooth talker”,

Erikoistaustat: vampyyri (neonate)

Kyvyt: Jäljittäjän silmät, Metador

Heikkoudet:

Pakkomielteinen keräilijä: hahmo ei voi ohittaa kokoelmaansa täydellisesti kuuluvaa esinettä, hinnasta tai vaarasta riippumatta.

Leblanc

 • Oikea nimi Thomas Haider.
 • Haluaa kutsuttavan itseään nimellä "Herra Leblanc" tai mahdollisesti pelkkä "Piispa".
 • Valkoihoinen amerikkalainen itävaltalais-belgialaisista juurista.
 • Pukeutuu kolmiosaisiin pukuihin.
 • Näprää hermostuneesti jotain (puhelinta, kynää, paperiliitintä kynsinauhojaan).

Toistaiseksi speksattu taustatarina näille on melko avoin, johtuen pääasiassa siitä, että kulunutta 800 vuotta ei ole vielä pelattu. Oletusarvoisesti ovat nuoria vampyyrejä, jotka ovat samaa verilinjaa kuin Janos, Constantin, Regina ja Ignatius, mutta kunkin hahmon varsinaisen tekijän ei tarvitse olla suoraan saman pelaajan "päähahmon". Jos historia seuraa oletusarvoista reittiä (Octavion sanat Buda-Pestissä 1198: "Vaikka mitään ei voida estää, silti tapahtumain kulkuun on mahdollista vaikuttaa!"), hahmot päätyvät olemaan Amerikassa vaikuttava Sabbat-lauma, jonka ductus (laumanjohtaja) on Piispa Leblanc (Ilmarin nykyaika-hahmo). Vuonna 1989 Amerikan itärannikko on enimmäkseen Camarillana tunnetun järjestön hallussa, joskin alueen kiistatta merkittävin valtapiiri New York on kontestoitua aluetta. Tarkemmat speksit ovat suurelta osin kiinni siitä, minkä te koette mielekkääksi pelata. Joitain ehdotuksia:

 • New York kuuluu pääasiassa Camarillalle. Sabbat-laumat aluella ovat joko soluttautuneina tai nomadisia.
 • New York on aktiivista sotatoimialuetta. Sabbat-laumoja on sekä voimakkaita establisoituneita, reuna-alueilla viihtyviä nomadisia tai soluttautujia Camarillan keskuudessa.
 • New York kuuluu pääasiassa Sabbatille. Camarillalla on alueella kuitenkin vastarintapesäkkeitä ja soluttautujia.

Tekijänne

Lueskelin ihan ajatuksella läpi noita kirjoja pitkästä aikaa ja huomasin muutaman ongelmakohdan valitussa tekijässä. Tähän kompastuttiin viimeksi ja oltiin vaarassa kompastua tälläkin kertaa. Onneksi tuli huomattua ajoissa. ;) Eli eli.. Bistritzin kreivi Radu vaihtuu toiseen Tzimisceen, joka pitäisi nyt speksata. Ehdotuksia otetaan vastaan. Kuka? Millainen? Miten tärkeä hahmojen kannalta tulevaisuudessa? Jne. -Navdi

Koska tekijä on kaikilla hahmoilla sama, voisi tämä olla merkittävä sivuhahmo ainakin kronikan alkupuolella. Mä en tunne sen enempää Transylvania Chroniclesia, joten en sieltä osaa sopivaa tyyppiä ehdottaa. Yhtä lailla tekijä voidaan myös keksiä alusta lähtien itse. Musta olisi hauskaa, jos tyyppi olisi karismaattinen ja charmantti, ehkä jopa vähän vallaton. Ei siis välttämättä mikään sterotyyppi elder, vaan enemmin tapaus jonka jälkiäpyykkiä joutuisi pesemään enemmänkin. -Marja

Tuota tuota, en mäkään tunne Transylvania Chroniclesia. Mutta komppaan tota Marjan ehdotusta tekijän vahvemmasta roolista. Sehän on kätsy työkalu pelinjohtajallekin jos hahmot torsoilee liikaa omien juttujensa kanssa. Luonteesta en osaa sanoa mutta voihan se olla sellainen osallistuva ja kiinnostunut. -Matti

Transylvanian tunteminen ei ole tarpeen kerran ko. hahmo on kokonaan itse tehty. Toistaiseksi:

Nimi: Vaclav Ferenci
Konsepti: Ferencin suvun musta lammas, Kreivi Radun jälkeläinen
Tyyli, persoonallisuus ja taustat: Keikari, parkettien partaveitsi, äkkipikainen kaksintaistelija, uhkapelaaja, naistennaurattaja, muotitietoinen, hulivili, charmantti, komeavartaloinen ja kauniskasvoinen.
Erikoistausta: Klaanin Tzimisce vampyyri (Neonate)
Kyvyt: Eläimen käskeminen, Lumo, Metator, Lihan muokkaus, Saalistaja, Jäljittäjän silmät
Heikkoudet:
Mustan mullan kirous - Kykenee lepäämään ainoastaan kotimaansa mullassa.
Liekkien lumo - Tuntee sairaalloista viehtymystä liekkeihin, vaikka tietää tulen vampyyrin perinteiseksi nemesikseksi.

-Navdi

Kuulostaa ihanalta! ;) -Marja

Hahmot

Transylvanian aikakirjat alkaa vuodesta 1197 ja Itä-Euroopasta, jonne hahmot on lähetetty tekijöidensä toimesta. Millaisia hahmoja teitä kiinnostaisi pelata? Ihan yleisiä suuntaviivoja vielä tässä vaiheessa. Millaisia hahmoja ette toivoisi muiden pelaavan kronikassa? Mitkä hahmot ovat ehdottoman hyi? Miten (jos mitenkään) hahmot liittyvät yhteen ennen pelin alkua? -Navdi

Mä voisin pelata jotakin sellaista vekkulia triksteriä, kun sellaista ei nyt pitkään aikaan ole tullut pelattua ja ne jostain syystä istuvat hyvin... Elleivät sitten muut ole mun stereotypiahahmoon kyllästyneitä. Voisi tietysti myös kokeilla sitä säröjen antamista muiden hahmoille, niin saa vähän arkkityyppejä muutettua. Hyi hahmoja ei varmaan ole, vai mitä Marja... Olen muuten sitten lähes koko tammikuun kiertelemässä Aasiaa, joten jos vasta helmikuun alussa käynnisteltäisiin tätä? -Kuolo

Mä en halua pelata Nosferatua kun ne on ihan hyi :) -Marja

En näe ongelmaa tällaisessa konseptissa, kunhan hahmo ei ole rasittava, liian stereotyyppinen tai pelin genreen (goottilainen kauhu) liian kevyt tai epäsopiva. Ajattelin, että käyttäisimme hahmonluontiin Rajapolusta tuttua aivoriihi-menetelmää säröineen kaikkineen. Aloittaminen helmikuun alussa sopii minulle. -Navdi

Yksi ajatus, joka juolahti mieleen oli coterie, joka muodostuisi melkein kokonaan tai kokonaan saman suvun jäsenistä. Esim. kaikki saman tekijän jälkeläisiä tai jälkeläisen jälkeläisiä. Esim näin:

Bistrichin Kreivi Radu on merkittävä alueella vaikuttava Klaanin Tzimisce voivode ja Tuhkien Neuvoston, alueella vaikuttavan Kainiitien liittouman perustajäsen. Radu on vastikään syleillyt useita jälkeläisiä toimimaan vasalleinaan Siebenburgin alueella keskeisessä Transylvaniassa ja Valakiassa.

-Navdi

Tämä voisi olla tosi hauska idea! Hahmot perustuisivat näin enemmän persoonien kuin klaanien välisiin eroihin. Idea voisi vahvistaa myös me vastaan muut -ajatusta, joka vampiressa tuppaa helposti säröilemään. -Marja

Jooh, toi on myös mun mielestä hyvä idea. Helpostihan nää pelit menee muuten klaanien välisillä eroilla/riidoilla säätämiseen. Millois me tehdään hahmot? -Matti

Pankaa matriisiin plussia niin saadaan aikaiseksi päivämäärä hahmonluonnille. Sillä välin tänne voi laittaa alustavia hahmoideoita yllä kuvatusta premissisistä (hahmot ovat alle 10 vuotta sitten syleiltyjä kreivi Radun jälkeläisiä). -Navdi

Ajatus on kyllä hyvä. En vaan oikeen tiiä siitä tzimisce lihan ja luun muokkaus jutskasta. Se on vaikee lausuu ja on jotenki sairas. Ehkä pitäs tehä hahmo joka ei siitä niin piittaa. -Ilmari

Ei se ole vaikea ääntää ollenkaan. Näin: visissiituud. Toki on mahdollista tehdä old clan school tzimisce, joka keskittyy sen sijaan vaikka eläinten hallintaan ja telepatiaan. -Navdi

Mulla oli hahmoideana aatelisperheen nuorin (tai nuorempi) poika, jonka perhe on päättänyt sijoittaa kirkkoalalle. Sillä voisi olla jokin virka, tyyliin pappi tai vastaava (esim. perheen ostama). Kaveria ei itseään kirkko tai jumala mitenkään erityisesti kiinnosta, vaan enemmänkin nunnat / kirkossakävijöiden tyttäret. Kyseessä siis jonkinmoinen häntäheikki, nuori kun on. Kun vampirea pelataan niin vallanhimoa luonnollisesti löytyy.

Nyt kun olosuhteet ovat muuttuneet, niin himon kohde on jalostunut tussusta vereen, tosin naisiltahan saa kumpaakin. Joka tapauksessa ideana on pelata perusneonaattia joka pillastunut uusista voimistaan ja käyttää niitä himojensa toteuttamiseen. Tämä tietysti aiheuttaa ongelmia ammatin kannalta, puhumattakaan siitä että herra on vamppyyri. -Matti

Summaan hieman toistaiseksi tulleita ideoita:

Eetu: Vekkuli triksteri.
Marja: Nosferatut on hyi.
Ilmari: Vicissitude on jotenkin sairas.
Matti: Häntäheikki pappi.

Jatkaen ideasta kaikki ovat klaania Tzimisce ja kreivi Radun vasalleja ja vähintään toisen asteen sukua keskenään, mutta ei välttämättä pakko olla suoraan sisaruksia. Verilinjoista on mahdollista hakea variaatiota perus-Tzimisce- skillsettiin. Esim. vekkuli triksteri voi olla keskittynyt eläintenhallinnan sijaan vaikka hämärrykseen ja häntäheikki voi harrastaa keskittyä esim. Lumoamiseen. Marjan yhden rivin kommentista saan jostain syystä mielikuvan turhamaisesta Lady Bathorystä jolla on ulkonäköön, siisteyteen tms. liittyviä neurooseja. Ilmarin hahmo taas saattaisi olla semmonen klassinen vanhan polven aatelinen; suoraselkäinen suurtilallinen, jolla on vahva oikeuskäsitys. Entä Eetun hahmon triksteriys sitten? Kylähullu? Hovinarri? Rikollinen? Jotain muuta? Mitä? -Navdi

Jos Nosferatut on hyi, niin turhamaiset kreivittäret ovat tietysti jee. Alkuperäinen ideani oli tehdä hahmosta nuori aatelisnainen, joka on naitettu reippaasti vanhemmalle miehelle. Uudessa kodissaan typsy on vähintäänkin kädetön ja linnaa hoitaa palvelusväki. Kun seniili aviomies on jo melkein unohtanut nuoren rouvansa olemassaolon, ehtii linnassa puuhaamaan mitä ikinä haluaa. Kosketus todellisuuteen on hemmotellulta kreivittäreltä päässyt kuitenkin hieman lipeämään.

Pohdittiin Matin kanssa, että meidän hahmot voisivat olla myös esimerkiksi serkuksia kuolevaisilta ajoilta. Tällä tavalla saataisiin vielä vahvistettua yhteisiä intressejä ja ideoitua taustoihin hauskoja sattumuksia ja tarinoita. -Marja

Pakko taas sanoa, että nuori kreivitär, jolla kosketus todellisuuteen livennyt kuulostaa ehdalta Marja-hahmolta.. Serkukset toimii ideana. Tähän voi liittää muitakin hahmoja jos haluaa. Esim. Ilmarin hahmo on se aviomies ja Eetun hahmo vähämielinen hovinarri. Jottei olisi Abigail (hupsu, höpsö, hemmoteltu), niin mihin suuntaan pitäisi viedä, että saisi heti lähtöön omaa identiteettiä?

Ettei tärkein unohtuisi: Mikä hahmosta tekee syleilemisen arvoisen? Miksi vanhan koulukunnan Tzimisce-ylimys päättäisi, että juuri näistä kuolevaisista pitäisi tehdä kuolemattomia? -Navdi

Täällähän on kehitelty jo mahtavia hahmoja. Paineet kasvaa. Suoraselkäinen aatelinen kuulostaa erinomaiselta ja tutulta :P En tosin tiiä pystynkö handlaamaan seniiliä sosiopaatin aviomiestä. Täytyy hiukan vie miettii... -Ilmari

Heh, kohtahan meillä on porukassa Käädyn lisäksi nuori Elias :). Jos Ilmaria ei viehätä ajatus seniilistä aviomiehestä, niin hahmohan voisi olla miehen poika edellisestä avioliitosta, mun hahmoni aikuinen poikapuoli. Itse en ihan kreivitär Bathoryn kaltaista sosiopaattia jaksa pelata, mutta katellaan mitä kivaa sitä konseptin ympärille keksisi.

Abigailista poiketen voisin kyllä pelata sosiaalisempaa ja itsevarmempaa tyyppiä. Salaseurat, alkemistiset kokeet ja hermeettiset opit voisivat silti olla kivoja harrastuksia. Yritän kuitenkin vältellä ihan pakanahahmoa ja keksiä maallisempia syitä okkultismin harjoittamiseen kuin 'hyvän' ja 'pahan' syvimmän olemuksen pohtiminen...-Marja

En mä ihan Kääty II:tä ajatellut, vaikka tiettyjä tuttuja piirteitä varmasti tulee. Enempi sellaista huoletonta, hieman egosentristä ylimystyyppiä. Se voisi olla vaikkapa Marjan hahmon äpäräpoika tai sen seniilin aviomiehen äpärä... -Eetu

Eh, kuka hemmetin Kääty? Kuka nuori Elias? ;) -Navdi

Vampir

Niin ja aina ja ikuisesti vampyyreistä :) Eetu oli sivuilla kiinnostunut Transylvanian kronikoista. Mäkin olen sen varmaan samoihin aikoihin aloittanut kuin Eetu, mutta en koskaan loppuun saakka päässyt. Fantsusta tms. en ole niinkään kiinnostunut. Kyllä sen pelin pitää olla synkkää ja angstista! -Marja

Preferenssiä sääntöjärjestelmästä? Vaihtoehdot ovat Vampire: The Masquerade Revised Edition, Vampire: The Requiem ja Vampir. Huomionarvoista, että tämä vaikuttaa mahdollisesti myös maailmaan sikäli kun oletetaan Requiemin tai Vampirin meta Masqueraden metan tilalle (klaanit, historia, jne). Toki on mahdollista myös käyttää Masqueraden metaa sellaisenaan myös Requiemin tai Vampirin kanssa. Tämä itse asiassa taitaisi olla viisainta tämän kampanjan suhteen, se kun sisältää runsaasti tuota owodin vahvaa metaa antediluvianeineen kaikkineen. -Navdi

Musta Requiem voisi olla verilinjojen yms. kannalta hauskempi kuin Masquerade, mutta jos historian yms. kanssa tulee liikaa säätämistä niin kyllä mulle sopii myös vanhat tutut klaanitkin. Ilmari ja Matti eivät tosin ole Requiemia koskaan pelanneet, joten siinä saattaisi sinänsä olla uutuuden viehätystä.

Mitä mekaniikkaan tulee, niin vampirin sääntömekaniikka on paljon köykäisempi ja toimivampi kuin peruskama. Tykkään myös pelaajien vastuusta kuvailla tapahtumia, joten kannattaisin mielummin sitä.-Marja

Juu, Requiemissa on sitä uutuuden viehätystä kyllä. Ongelmaksi muodostuisi lähinnä, että pitäisi käytännössä "luoda" verilinjat salubri, tremere, tzimisce, jne., jolloin lopputulos muistuttaisi pahasti tilkkutäkkiä. Minulle sopii kyllä metajuoni (klaanit, historia, ennustukset, antediluvialaiset) OWOD:ista mutta sääntöinä aikakauteen modattu Vampir. -Navdi

Transylvania kuullostaa kyllä hyvälle. Fiilistelen jo talonpoikien pelottelua ja pakanoiden rankaisua.

Ottaisin myös mieluusti Vampirin sääntömekaniikan käyttöön. Se puree ihan hyvin, eikä tarvitse turhia säädellä. Requiem käy, mutta kaipaan Tzimiscejä tuonne, joten voi mennä vanhallla pohjallakin. -Kuolo

Joo mielellään oisin messissä. Asiallinen peliporukka ja oikea (masquerade) maailma. Ois nasta testaa tota Vampir jutskaa. -Ilmari

Vanhan vampiren maailma kuulostaa hyvältä, ite tykkäsin kovasti tuosta dark agesista. Sääntöjen puolesta tuo vampir kuulostaa hyvältä. Mitä simppelimpi sen parempi, melkein. -Matti

Takavasemmalta:Juhanin luvalla kommentoin lyhyesti vampirista. Kokeilin tuota OWoD peleissä, ja se toimi havaintoni mukaan vallan mainiosti. Koimme pelaajien kanssa Vampirin helpommaksi ja paremmin tarina- tai hahmovetoisia pelejä tukevaksi ja huomattavasti sujuvammaksi systeemiksi kuin Storyteller. Eritoten kun teillä on systeemin ajatusten takana oleva kaveri pelinjohtajana, uskon sen olevan hyvä valinta systeemiksi. Klaanit ja opit pitää tietysti konvertoida, mutta se ei ole kovinkaan hankalaa.--V

Puoltoääniä yksi enemmän kuin osallistujia, joten kaipa se on sitten päätetty. Säädän systeemiä hieman Vampire: The Dark Agesiin sopivammaksi (klaanit, roadit, kyvyt) kunhan ehdin ja iskee inspis. -Navdi

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped