Transylvanian aikakirjat osa 1: Ruhtinaiden synty

Ensimmäinen näytös: Kutsu

8.3. klo 13.00 Kalliossa

Prologi

On 30. maaliskuuta Armon vuonna 1198. Kunkin Vaclavin jälkeläisistä luokse saapuu viestinviejä mukanaan kirje.

Jälkeläiseni,

On toiveeni, että liityt seuraani 15. huhtikuuta Armon vuonna 1198 Buda-Pestissa. Saavu tunti auringonlaskun jälkeen linnatorin koilliskulmaan. Tapaat siellä palvelijan, joka tuo sinut luokseni. Esittelen sinut eräälle liittolaiselleni, josta tulee suojelijasi. Tulevaisuutesi on taattu kun otat hänen tarjouksensa vastaan. Kieltäytyminen ei luonnollisesti tule kysymykseenkään, sillä olen jo suostunut puolestasi. Tämän kirjeen kantaja on luotettu palvelijani ja vastaa kaikista matkajärjestelyistäsi.

Tekijäsi
V. Ferenci

Kirjeen mukana tulee kutsu:

En tunne Teitä, mutta tekijänne on liittolaiseni. Minun on annettu ymmärtää, että kuuliaisena jälkeläisenä teidät on velvoitettu saapumaan tapaamiseemme. Saapukaa ajoissa. Toivon, että tulevasta yhteistyöstämme tulee hedelmällinen.

Tiberiu

Pelikerta

Octavion sanat Buda-Pestissä 1198:

Tervehdys te, joiden harteilla on lunastuksen taakka. Kauan olen etsinyt ja paljon olen nähnyt siitä, mitä on oleva. HÄN nousee ja kaiken tulee olla valmiina! Pian tapaatte erään, jonka suunnitelmat johdattavat teidät koettelemusten ja koitosten tielle. Riemuitkaa, sillä te saatte todistaa kaiken. Osanne tulee olemaan suuri! Ah! Suloinen sydänveri pesköön pois synnin. Kahdeksan ennusmerkkiä hohtaa kirkkaina mielessäni. Näen teidät niissä kaikissa! Vaikka mitään ei voida estää, silti tapahtumain kulkuun on mahdollista vaikuttaa! Menkää nyt, lapseni ja muistakaa sanani kun tilinteon hetki on käsillä! Zolot valehtelee! Paetkaa hänen näkyjään! Menestykää, niin kohtaamme uudelleen.

Tihutan solan savitaulujen kirjoitus:

Kirjaan täten ylös toden näkyni, jotta muistaisin ja pysyttelisin valitsemallani tiellä. Ainoastaan minä meistä saan tietää totuuden ja se olkoon keihääni ja kilpeni. Viimeisinä päivinä olen ylistetty ja Isämme vapisee edessäni.

Sotikoon vähäisemmät. Riidelköön ennusmerkeistä, jotka olen nähnyt. Typeryksiä kaikki! Nokkeluuteni vuoksi he tietävät vain todellisten enteiden varjot, eivätkä tiedä niiden todellista merkitystä.

Kavahtakoon koko maailma kun nousen voimieni tunnossa, sillä tulen hallitsemaan Isäni ylitse ja häntä imettäneen äidin ylitse ja Setin jälkeläisten ylitse ja itsensä Jumalan ylitse. Tulkoon veren valtakunta.

Palaute

Kiitoksia pelistä. Kivaa oli. Pientä alkukankeutta ja hidas startti, mutta kyllä se tästä. Laitan käännökset taulujen teksteistä ja Octavion horinoista tälle sivulle kunhan ehdin. -Navdi

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped