Tänne sivulle ilmestyy pikkuhiljaa sääntöjä hahmonluonnista.

Ability Scoret

Focus and Foible: Valitse itsellesi tärkein ominaisuus (Focus). Tähän ominaisuuteen tulee 18. Seuraavaksi valitset heikkoutesi (Foible), jonka ominaisuudeksi tulee 8. Muut statsit täytetään heittämällä 1d10+7 järjestyksessä, vaihtamatta ominaisuuksien paikkoja. Mikäli heitetyt ominaisuudet ovat pelinjohtajan mielestä liian huonot, sallitaan uudelleen heittäminen.

Alignment

Pelinjohtaja suosittelee hyvin vahvasti Lawful Eviliä, mutta Neutral Evil toimii myös. Chaotic Evil on kielletty, sillä pelaajat tulevat toimimaan yhdessä ja kaaottisuus ei toimi yhteistyöhön ei ollenkaan.

Rotu

Valittavina ovat core-rotujen lisäksi tiefling, aasimar ja dhampir. Aasimarin ja tieflingin rotuperimä pitää hyväksyttää pelinjohtajan kautta, mielellään muun syyn kuin ”tästä saa +2 tähän ja tähän” kanssa. Lisäksi pelinjohtaja määrittelee aasimareille jonkun negatiivisen statin, aivan kuin tieflingeillä. Muista roduista voidaan keskustella, mutta Talingarde on hyvin ihmiskeskeinen maa. Ilmiselvät hirviörodut ovat pannassa, sillä ne eivät sovi kampanjan teemaan.

Rotujen alternate racial traiteista todennäköisesti kaikki ovat käytössä, mutta katsotaan nämä vielä tarkemmin kun se on ajankohtaista.

Classit

Paladin on luonnollisesti pannassa, mutta Antipaladin sen sijaan sopii kampanjaan hyvin. Antipaladin saa olla olla neutral tai lawful evil. Lawful antipaladin saa fiendish boonillaan aximatic-qualityn aseeseensa anarchic-qualitin tilalle.

Myös normaalisti pahat arkkityypit ovat sallittu. Nyt on tilaisuus tehdä Vivisectionist-alkemisti ja/tai pyrkiä Assassin –prestiisiluokkaan.

Samurai, Gunslinger ja Ninja –classit ovat kiellettyjä itämaisen taustansa vuoksi. Lisäksi myös muut Golarion-spesifit arkkityypit ja prestiisiluokat eivät sovi kampanjaan. Älä siis suunnittele tekeväsi Lantern Beareria tai tiennäyttäjää.

Multiclassauksessa käytetään Fractional Babia ja Fractional Saveja.

Hahmoluokkaa valitsessa on hyvä pitää mielessä, että kampanjan aikana hahmot saavuttavat sen mystisen tason 20.

Uskonto

Jos teet uskontopohjaisen hahmoluokan, Asmodeus on suositeltava valinta. Talingardessa ei ole vuosikymmeniin palvottu Mitraa ja Asmodeusta lukuunottamatta juurikaan muita jumaluuksia. Golarionin jumaluudet ovat joskus olleet saarella arkipäivää, mutta nykyisin Mitran tarjotessa kaiken oleellisen ovat ne unohtuneet tavallisilta kansalaisilta kokonaan.

Hitpointit

Kahdella ensimmäisellä tasolla täydet hitpointit. Jatkossa hitpointit heitetään jokaisella kerralla.

Skills, feats

Jos hahmo saa normaalisti 2+INT verran taitopisteitä, saa hän tässä kampanjassa 4+INT pisteitä. Tämä siksi, että hahmoilla on mahdollisuus erikoistua muuhunkin kuin niihin pakollisiin kykyihin.

Lisäksi hahmonluonnissa saa yhden ilmaisen skillpointin craft tai profession skilliin, joka liittyy hahmon taustatarinaan. Haluan että hahmon tausta näkyy myös skilleissä, ilman että siihen täytyy uhrata niitä kallisarvoisia skillpointeja jo alussa. Jatkossa jos tätä aloitusskilliä haluaa kehittää, tulee skillpointit käyttää omistaan.

Craft-, profession- ja perform-skilleihin panostamisesta voi olla hyötyä, kuten myös muiden tyypillisten "hylkiöskillien" panostamiseen. Pelinjohtaja on hyvin valmis joustamaan säännöistä useiden skillheittojen takia, jos niillä saadaan mielenkiintoisia kohtaamisia aikaiseksi.

Myös tässä kampanjassa käytetään hyväksi havaittua Power Attack / Deadly Aim / Combat Expertise sääntöä. Jos hahmosi täyttävät featien vaatimukset, voi hän käyttää sitä tuhlaamatta featia siihen. Tämä sääntö ylettyy myös vihollisiin: Jos vihollisella on esimerkiksi Power Attack valmiiksi, vaihdan tilalle jotain tapauskohtaisesti sopivaa.

Leadership –feat on sallittu ja sopii hyvin kampanjaan. Myös craftaus-featit ovat sallittu.

Pelinjohtaja säilyttää oikeuden kieltää tai rajoittaa joitakin featteja, jos ne eivät sovi kampanjan teemaan tai vaikuttavat liian kovilta. Nämä rajoitukset tulevat olemaan Säännöt-osiossa.

Traits

Kaksi traittia, joista toinen valitaan pelaajan oppaasta löytyvistä rikoksista. Toinen trait on vapaavalintainen, joskin vaadin että trait sitoutuu hahmon taustatarinaan, jolloin se on muutakin kuin mekaaninen tapa nostaa esimerkiksi saveja. Lisäksi traitit, joilla nostetaan loitsujen caster leveleitä tai jotka lisäävät AC:ta ovat kiellettyjä.

Aloitusrahat ja tavarat

Ei. Teillä ei ole yhtään mitään. Ei ole loitsukirjoja, ei familiareja tai eläinkumppaneita eikä tiirikoita syvällä piilossa.

Villain points

Kampanjassa käytetään Hero Villain Point -sääntöjä. Jokainen hahmo saa ensimmäisellä tasolla yhden pisteen ja toisen pisteen kun hahmon taustatarina on käyty pelinjohtajan kanssa läpi.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped