Hylättyjen rikkeet

Jokainen pelaaja valitsee hahmolleen yhden allaolevista rikoksista yhdeksi aloitustraitiksi. Tämän rikoksen takia mätänet pelin alkaessa Brandenscarin vankilassa, odottamassa tuomiosi toimeenpanemista. Hahmosi on saattanut tehdä useita rikoksia elämänsä aikana, mutta tämä on se rikos miksi joudut Talingarden pahamaineisimpaan vankilaan.

Hahmosi on syyllinen. Hän on saattanut tehdä rikoksen omasta mielestään jaloista syistä, mutta hän on maan lakien silmissä täysin syyllinen. Hahmosi on joutunut oman toimintansa takia vankilaan ja hän on siellä siksi, koska hän ansaitsee tuomionsa.

Jos koet, että näistä rikoksista yksikään ei sovi sinun hahmokonseptiisi, voimme yhdessä luoda sinulle oman rikoksen omilla bonuksilla ja rangaistuksella.

(:toc:)

Tuhopoltto

Olet sytyttänyt omasta tahdostasi tulipalon, joka tuhosi jonkun omaisuutta. Koska sinut lähetettiin Brandenscariin, et sytyttänyt vain pientä paloa. Sinun tuhopolttosi uhkasi suurta kylää, kaupunkia, kirkkoa tai linnaa ja todennäköisesti maksoi jonkun hengen. Sinut rangastaan rikoksestasi kokemalla sama tuska tulen äärellä.

Rangaistus: Kuolema roviolla.

Etu: Kun saat kriittisen osuman tulihyökkäyksellä, saat +2 trait bonuksen vahinkoheittoosi.

Murhan yritys

Yritit murhata jonkun ja epäonnistuit siinä. Joutuaksesi Brandenscariin, olet yrittänyt tappaa jonkun merkittävän henkilön.

Rangaistus: Kuolema mestauksella

Etu: +2 trait bonus intimidate-skilliin, ja intimidate on aina class skill sinulle.

Rienaus

Olet joko rienannut suurta jumalaa Mitraa tai olet syyllistynyt palvomaan kiellettyjä jumalia, kuten Asmodeusta.

Rangaistus: Kuolema roviolla

Etu: +2 trait bonus Knowledge (religion) skilliin ja skill on aina sinulle class skill.

Pimeiden voimien konsultoiminen (Noituus)

Sinut on todettu syylliseksi pahan ulkopuolisen kutsumiseen. Todennäköisesti jäit kiinni maineikkaan noidametsästähjän Sir Balinin toimesta. Hänen viimeiset sanansa sinulle olivat ”Suokoon Mitra armoa sinun vääntynyttä ja tuomittua sieluasi.” Voi kun vain pääsisit kostamaan!

Rangaistus: Kuolema roviolla

Etu: +1 trait bonus Knowledge (Arcana) ja Knowledge (Planes) skilleihin, ja toinen näistä on aina class skill.

Häpäiseminen

Olet vahingoittanut yhtä kirkoista, katedraaleista tai Mitran pyhiä alttareita. Tämä häpäiseminen on ollut kaikkea muuta kuin pientä vandalismia. Olet suorittanut jotain räikeää ja suurta häpäistääksesi Hohtavan Herran.

Rangaistus: Kuolema roviolla

Etu: Saat +1 trait bonuksen kaikkiin pelastuheittoihin jumalallisia (divine) loitsuja vastaan.

Sotilaskarkuruus

Olet karannut Talireenien puolustusvoimista ja sinut otettiin kiinni. Karkuruutesi ei ollut mitään pientä tai tavallista työn väistelyä, vaan olet hylännyt vartiopestisi kriisin aikana – tai kenties puolustaessasi Vartiomuuria. Oli syyt karkuruuteesi mitkä tahansa, sinun laiskuutesi ja pelkuruutesi on maksanut ihmishenkiä.

Rangaistus: Kuolema hirttämällä

Etu: Saat yhden ylimääräisen skill rankin jokaisella tasolla, joka tulee käyttää Profession (Soldier) skilliin. Tämä skill on aina class skill sinulle.

Kaksintaistelu kuolemaan saakka

Olet osallistunut kaksintaisteluun ja tapoit vastustajasi. Vastustajasi oli kunniallinen ja ei valittanut kohtalostaan ennen kuolemaansa, mutta samaa ei voi sanoa hänen perheestään tai kumppaneistaan. Kaksintaistelu oli ennen yleistä Talingardessa kunnes Dariuksen suku otti vallan. Barcan suku kannusti kunniallisiin kaksintaisteluihin, mutta nyt kaikenlainen kaksintaistelu on suuresti rangaistavaa. Kuolemaan asti taisteleminen on varma keino päästä Brandenscarin vankilaan.

Rangaistus: Kuolema mestauksella

Etu: +1 trait bonus Fortitude pelastusheittoihin.

Kiristäminen

Olet huijannut rahaa joltakin kiristämällä häntä hänen väärinkäytöistään. Joutuaksesi Brandenscariin, rikoksesi ei ollut vain uhkailua toisen paljastamista varten. Sen sijaan olet yrittänyt kiristää jotain suuren vaikutusvallan henkilöä ja hyvin suurilla panoksilla.

Rangaistus: Elinkautinen suolakaivoksilla

Etu: +2 trait bonus Intimidate-skilliin ja skill on aina class skill sinulle.

Väärentäminen

Olet väärentänyt dokumentteja, jotka ovat tulleet joko kruunulta tai Mitran kirkolta. Vaikka väärennöksesi oli hyvin uskottava, se ei ollut kokonaan jäljittämätön. Brandenscariin joutuaksesi sinun väärennöksesi oli jotain muuta kuin pientä paperityön väärentämistä. Sinun väärentämäsi asiakirjasi on saattanut maksaa henkiä, vähätellyt kirkon mainetta tai vaarantanut maan turvallisuutta.

Rangaistus: Elinkautinen suolakaivoksilla

Etu: +3 bonus linguistics heittoihin väärennöksien tekemiseen ja skill on aina class skill sinulle.

Petos

Yritit huijata joltakin hänen rahansa. Tämä ei ollut mikään pieni keikka, vaan yritit röyhkeästi huijata jotain merkkihenkilöä suuresta summasta rahaa. Ja se melkein onnistui!

Rangaistus: Elinkautinen suolakaivoksilla

Etu: +2 bluff heittoihin ja bluff on aina class skill sinulle.

Haudanryöstö

On kiellettyä pyhässä laissa häoäistä ruumis kun se on sinetöity hautaan Mitran papin toimesta. Jotkut eivät kunnioita tätä sääntöä, kuolovelhot, golem-tehtailijat, itseoppineet tiedemiehet ja alkemistit jotka tutkivat elämän ja kuoleman kiellettyjä salaisuuksia. Nämä henkilöt eivät ansaitse armoa Talingarden viranomaisilta. Ja koska sinut lähetettiin Brandenscariin, et ole saanut yhtään.

Rangaistus: Kuolema mestauksella

Etu: +1 trait bonus kriittisten osumien varmistamiseen.

Jumalanpilkka

Olet kieltänyt Mitran ylemmyyden ja sinut on tuomittu sen takia. Et ollut valmis pitämään tätä jumalanpilkkaa omana asianasi, vaan yritit käännyttää muitakin. Todennäköisesti sinut otettiin kiinni kuulun noitametsästäjän Sir Balinin toimesta. Hänen viimeiset sanat sinulle olivat ”Mitra saattaa vielä armahtaa sinut valheitesi vuoksi...Talingade ei armahda.” Voi kun saisit mahdollisuuden kostoon!

Rangaistus: Kuolema roviolla

Etu: +1 trait bonus kaikkiin jumalallisia loitsuja vastaan.

Suurvarkaus

Sinulla oli idioottivarma suunnitelma varastaa kallisarvoista aarretta. Harmiksesi, suunnitelmassasi oli yksi iso reikä ja kaikki meni pieleen. Tämä ei ollut mikään tavallinen taskuvarkaus vaan yritit varastaa jotain kallisarvoista tai esinettä jolla on suurta uskonnollista arvoa.

Rangaistus: Elinkautinen suolakaivoksilla

Etu: +1 trait bonus reflex-seiveihin

Vakava maanpetturuus

Yritit vapaaehtoisesti kaataa nykyisen Talingarden kuninkaan – rakastetun kuningas Markadian Viidennen – lisänimeltään Rohkean, Dariuksen suvusta. Jotta sinut tuomittaisiin vakavasta maanpetturuudesta, sinun on täytynyt tehdä muutakin kuin vain inhota kuningasta. Teit jotain joka vähättelee hänen valtaansa. Suunnitelmasi epäonnistui ja olet nyt matkalla Brandenscariin. Maanpetturuus on ainoa rikos josta vieläkin rangaistaan karulla rituaalilla repimisellä ja paloittelemisella. Sinun visiittisi Brandenscarissa tulee olemaan lyhyt.

Rangaistus: Kuolema repimisellä ja paloittelemisella.

Etu: +1 trait bonus will seiveihin.

Kidnappaus

Olet kidnapannut jonkun joko pyytääksesi hänestä lunnaat tai tekemällä hänelle jotain sanoinkuvaamatonta. Epäonneksesi jäit kiinni ja uhrisi pelastettiin. Koska sinut lähetettiin Brandenscariin, uhrisi oli joko hyvin merkittävä henkilö tai sitten kidnappasit hänet hyvin väkivaltaisella ja karulla tavalla.

Rangaistus: Kuolema mestauksella

Etu: +1 trait bonus Disarm ja Grapple -heittoihin.

Murha

Olet tappanut jonkun ilman oikeudenmukaista syytä ja sinut on tuomittu siitä. Tämä ei ollut tyypillinen tappo, vaan eritisen raaka ja unohtumaton teko. Olet saattanut tappaa jonkun jolla on voimakkaita ystäviä.

Huom! Et ole pystynyt tappamaan ketään Talingarden kuninkaallisessa perheessä. Olet saattanut yrittää (tämä teko olisi vakava maanpetturuus), mutta perhe on liian hyvin suojeltu.

Rangaistus: Kuolema mestauksella

Etu: Teet yhden ylimäärisen vahingon kun olet vihollisen selustassa (flank). Tämä vahinko on trait-bonusta, joka kertautuu kriittisellä osumalla.

Merirosvous

Olet jäänyt kiinni merirosvouksesta Talingarden valtamerillä. Tämä on hyvin harvinainen rikos sen jälkeen kun Markadian Ensimmäinen, lisänimeltään Voitokas, poltti viimeisen suuren merirosvolaivueen joka uhkasi näitä saaria. Siltikin, tästä rikoksesta rangaistaan ankarasti ja olet todennäköisesti ainoa eloonjäänyt laivastasi.

Rangaistus: Kuolema hirttämällä

Etu: Saat valita joko Bluffin tai Intimidaten. Valitsemasi skill saa +2 trait bonuksen ja on aina class skill sinulle.

Kapinan lietsominen

Olet yrittänyt salaa kerätä kapinaa sinun kuningastasi vastaan. Tämä eroaa vakavasta maanpetturuudesta sillä tavalla, että nyt olet yrittänyt houkutella muita mukaan Talingarden vastaiseen sotaan sen sijaan että olisit toiminut suoraan yksin. Hienovarainen ero toki. Mutta on myös eroa saada nopeaa oikeutta kirveellä kun kestää hidasta kidutusta penkillä.

Rangaistus: Kuolema mestauksella

Etu: Saat +1 trait bonuksen bluff checkkeihin ja se on aina class skill sinulle. Jos joskus otat Leadership-featin, saat +1 trait bonuksen Leadership scoreesi.

Orjuuttaminen

Orjuus on laitonta Talingardessa ja on täten hyvin harvinainen rikos. Joskus, hyvin harvoin, orjuuttajat mantereelta saapuvat typerinä talireanien hallitsemille aluille. Kun heidät saadaan elossa kiinni, heistä tehdään hyvin näkyviä esimerkkejä.

Rangaistus: Kuolema mestauksella

Etu: +1 trait bonus grapple ja disarm heittoihin.

Orjien ostaminen

Orjuus on laillista monissa muissa maissa maailmassa ja voi olla hyvin houkuttelevaa Talingarden rappeutuneille aatelisille hankkia ”matkamuisto” joko matkustaessaan ulkomailla tai käydessään vähemmän kunnioitettavien kauppiaiden luona. Kuinka tahansa päädyitkään ostamaan orjaa, jäit kiinni housut kintuissa ja nyt tulet häviämään paljon muutakin kuin vapautesi.

Rangaistus: Kuolema mestauksella

Etu: Saat yhden ylimääräisen skillpointin jokaisella tasolla, joka tulee laittaa Appraise-skilliin. Appraise on aina sinulle class skill.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped