Yleistietoa Talingardesta

Tässä on kolmetoista asiaa, jotka kaikki tietävät Talingarden kuningaskunnasta.

1. Talingarde on saari, noin englannin kokoinen. Se on erityksistä muista valtioista ja ulkopuoliset ovat harvinainen näky. Saari on melko omavaltainen, sillä kaikki tarvittava voidaan viljellä ja valmistaa omista tuotteista. Luksusmateriaaleja, turhamaisia tai eksoottisia tuotteita tuodaan mantereelta säännöllisin väliajoin. Mantereelle on kuitenkin pidempi matka, joten vain muutamat rohkeat kauppiaat uskaltavat tehdä matkoja sinne. Saaren eteläpuolella on lauhkea ilmasto, mutta pohjoisessa ilma on melko kylmää ja usein maa on lumen peitossa. Suurin osa väestöstä välttää pohjoista, koska siellä asustaa monensortin hirviöitä.

2. Talingarde on hyvän ja laillisuuden kehto ja laki ja järjestys vallitsee. Lain rikkomisesta rankaistaan suuresti, mutta reilusti. Talingarde on myös valtakunta, joka ylläpitää hyvyyden aspekteja sydämessään. Papisto hoitaa sairaita, usein palkatta. Ritarit puolustavat heikompiaan ja temppeliritarit ovat suuria sankareita jotka usein ovat tarinoissa ja lauluissa. Talingarde saattaakin olla koko maailman sitoutunein valtio hyvyyteen ja lakiin.

3. Talingarde on kuningaskunta, jota johtaa Markadian Viides, lisänimeltään Rohkea. Markadian on hyvin pidetty kuningas hyvin tunnetusta Dariuksen suvusta.

4. Kuninkaalla ei ole poikaa. Hänellä on tytär, hyvin kaunis prinsessa Bellinda. Hän on kaksikymmentä vuotias ja vielä naimaton. Kuningas ja prinsessa ovat ainoat täysveriset jäsenet kuningasperheessä, vaikka heillä on paljon serkkuja ja kaukaisia sukulaisia. Kuninkaan vaimo Lucinda kuoli synnyttäessään ja kuningas ei ole koskaan mennyt uudelleen naimisiin.

5. Voittaja oli ensimmäinen Dariuksen kuningas. Markadian Viides on itseasiassa hänen lapsenlapsensa. Markadian Ensimmäinen toi Dariuksen suvun valtaan ja voitti aiemman kuningasperheen, Barcan suvun, Tamberlynin taistelussa. Voittaja on yhä rakastettu Talingardessa jopa vuosikymmenien kuolemansa jälkeen ja hänen patsaitaan näkee vieläkin kaikkialla.

6. Ainoa jumala jota Talingardessa saa palvoa on Mitra. Kauan sitten muitakin jumalia palvottiin, mutta nämä tavat kaatuivat kun Dariuksen suku tuli valtaan. Asmodeuksen, Mitran pahin vihollinen, palvominen on laitonta ja siitä rangaistaan polttamalla roviolla. Muiden, ei-pahojen, jumalien palvominen on teknisesti sallittua, mutta siihen ei suhtauduta kovinkaan hyvin. Näiden jumalien palvominen on myös todella harvinaista, sillä Mitra tarjoaa aika pitkälti kaiken palvojilleen.

7. Mitra on Valon Herra. Hän on valon, parannuksen, hyvyyden ja johtajuuden jumala. Hänet usein kuvataan omaavan kolme aspektia, kuningaan, parantajan tai elävän tulen. Mitra on hyväntahtoinen jumala ja arkkivihollinen Ensimmäiselle Tyrannille, Asmoudekselle.

8. Mitran kirkko on kaikkialla. Missään kaupungissa Talingardessa ei puutu kirkkoa Mitralle. Mitran papit ovat melkein aina tärkeitä henkilöitä yhteisössä. Kuningaskunnan toiseksi voimakkain mies on kirkon Suurkardinaali, Vitalian Estyllis. Papiston sana ei ole lakia, mutta sitä kuullaan ja kunnioitetaan ja hyvin harvoin se sivuutetaan. Dariuksen suku ja Mitran kirkko ovat liittoutuneet pitämään Talingarden hyvyyden, lain ja Mitran hurskauden linnakkeena, joka Talingarde on tänään.

9. Asmodeus on Mitran ja Talingarden vihollinen. Vain yksi uskonto on kielletty ja kuolemaan rankaistavana – usko paholaisjumalaan Asmodeukseen, Yhdeksän Helvetin herraan. Ennen kuin Dariuksen suku nousi, Asmodeus oli osana Talingarden pantheonia. Asmodeus ei ollut rakastettu jumala, mutta häntä pelättiin ja häntä kunnioitettiin muiden jumalien ohella. Markadian Neljäs, lisänimeltään Selootti, kielsi uskon ja loi inkvisiotion sitä vastaan. Asmodeaanisissa Puhdistuksissa kaksikymmentä vuotta sitten jokainen temppeli ja Asmodeuksen pappi poltettiin. Asmodeuksen Temppeli ei koskaan palautunut tästä.

10. Talingardea puolustavat Alerionin Ritarit. Ritarit ovat legendaarinen järjestö sotureita jotka pitävät yllä oikeutta, puolustavat heikkoja ja tekevät parhaansa nähdäkseen oikeuden toteutuvan. Ritarikunta on uskonnollinen järjestö ja jokainen ritareista vannoo valan Mitralle. Kaikki jäsenet eivät ole aatelisia. Vaikka olisi tavallista kansanluokkaa, voi päästä ritariksi jos osoittautuu arvoiseksi. Kaikki ritarit eivät ole temppeliritareita, mutta Alerionin Ritareissa on enemmän temppeliritareita kuin muualla.

11. Talingardessa on kuusi seutua. Näihin kuuteen osaan kuuluvat Cambrian Satamat, Sydänmaat, Rajamaat, Caer Bryr, Raaka Pohjola ja Yutakien maat. Cambrian Satamiin kuuluvat Talingarden kolme suurinta kaupunkia. Sydänmaihin sisältyvät farmit ja maalaiskylät. Rajamaat ovat pohjoisimpia alueita kuningaskunnassa, jota suojelee Vartiomuuri. Caer Bryr on suuri metsä jota asuttaa villit Iraenit. Raaka Pohjola on autiomaa jäätä jota hallitsevat hirviöt. Yutakien maat ovat hajanaisia saaria pohjoisessa, joita asuttaa kummalliset miehet; täysin erilaisia kuin normaalit Talingarden asukkaat (talireanit).

12. Talingarde on suojeltuna Vartiomuurin toimesta. Kaksitoista linnoitusta ovat tasaisin väliajoin toisistaan pohjoisella valtakunnan rajalla. Nämä linnakkeet hallitsevat jokaista sisäänpääsyä Raa'asta Pohjolasta, ja ne puolustavat maata mörköpeikkojen ja muiden hirviöiden toimesta. Markadian Viides ansaitsi lisänimensä Rohkean puolustaessaan Vartiomuuria.

13. Talingarde elää rauhan aikaa. Mutta kestääkö se?

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped