Kaiken alku

He will rise from a world down under
Bringing fire, plague, death and thunder
Summons creatures unknown to mankind
Demons of the past

Tapahtumat

  • Durotan ja Neema saapuvat Kenabreksen Armasse-juhlaan. Khadon ja Noctis ovat myös paikalle, kierrellen kojuja ja tarkkaillen suurkaupungin menoa. Neema ja Durotan tuntevat olonsa eksyneiksi, ja pohtivat mitenkä he voivat löytää vastauksia tämän kokoisesta kaupungista. Noctis tarkkailee seutuja etsien merkkejä värväyskojuista ja ristiretkeläisistä. Suurten kellojen antaessa merkin, ihmismassat (ja sankarimme) siirtyvät pääaukiolle.
  • Pääaukiolla Hulrun, Kenabreksen yli-inkvisiittori on aloittamassa puhetta. Hänen kanssaan lavalla on kaksi aasimaria, yksi pirunsiittämä ja hopeahiuksinen kaunis nainen, Terendelev, Kenabreksen suojelija ja muinainen hopealohikäärme ihmisen ihossa. Hulrunin aloittaa puheensa, mutta se päättyy välittömästi suuren tulipatsaan räjäyttäessä "Leija" nimisen lentävän linnakkeen kasaksi kiveä. Suuren demonin varjo täyttää taivaan ja Terendelev kohoaa taivaalle vastahyökkäykseen. Demonit hyökkäävät!
  • On kuin kohtalon kauppaa, että nelikko aloittaa taistelun kultisteja ja demoneita vastaan rinnakain. Vaikka Deskarin inhottavilla palvelijoilla on ylivoima, saavat Durotanin ja Noctiksen raivo, Neeman kiroukset ja Khadonin tarkat nuolet voiton kerettiläisistä. Taivaalta laskeutuu kuitenkin ryminällä itse Terendelev, niskassaan haarniskoitu demoni, Myrskykuningas, kaikkien Balorien herra. Useita muita titaanisia hirviöitä laskeutuu aukiolle ja maa avautuu heidän kolossaalisten jalkojensa alta. Terendelev mutisee viimeiset sanansa ja maan nielaistessa nelikon ja he vajoavat pimeyteen. Viimeisenä he näkevät kuolleen lohikäärmeen ja voitoisat demonit.
  • Joukkion herätessä maan povesta, huomaavat he nopeasti että eivät olleet ainoita maan alle vajonneita. Ihmisnainen haarniskassa, lihava ihmiskauppias hienoissa vetimissä ja pahasti arpeutunut ja sokea haltiamies. Durotanin ottaessa ohjat käsiinsä ja Neeman auttaessa haavoittuneita, alkaa julma todellisuus aueta. He ovat mailien syvyydessä Kenabreksen alla. Muukalaiset esittäytyvät Aneviaksi, Horgukseksi ja Railovartija Aravashnial ja Durotan aloittaa ryhmän johdattamisen pimeisiin tunneleihin poispääsyn toivossa.

Pomo Sul
  • Kuljettuaan luolissa kauan, törmäävä joukkio outoon näkyyn- kivinen kammio, jonka toisessa päässä on kivinen kappeli. Neema ja Khadon tunnistaa merkit Toragin pyhiksi vasaroiksi. Durotan, Noctis, Neema ja Khadon siirtyvät kammion sisälle, josta he löytävät hajotetut ja häväistyn temppelin. Viimeinen asukas ei kuitenkaan ole iloinen ja papin ruumis nousee maasta hyökkäykseen. Parin kunnon iskun jälkeen kalmo kaatuu maahan ja alue on turvattu. Joukko päättää levätä mutta Neema ja Khadon eivät usko temppelin olevan turvallinen ennen kuin ruumis on hävitetty ja alue palautettu entiselleen. Noctis kuittaa tämän taikauskona mutta Neema ja Khadon siivoavat saaden mustan varjon nousemaan kappelin yltä. Torag on tyytyväinen. Durotanin löydettyä ruokaa kuolleen käärmeen muodossa, lepäävät maanalaiset vaeltajat kivisessä kirkossa, yllättävän rauhassa.
  • Seuraavana päivänä matka jatkuu ja ryhmä kohtaa maanalaisen hulluuden karun todellisudden. Luolassa heitä kutsuu ääni, joka kutsuu itseään Milorniksi, kuninkaaksi maassaan. Hetken rupattelun jälkeen sekopäinen kääpiö hyökkää heidän päällensä, aseenaan taikavasamat, varsijousi ja rotat. Milorn ei kuitenkaan pyristele kauaa ja Durotan hiljentää ärsyttävän inisijä. Hetken päästä joukko kuulee ääniä käytävästä edestään. Noctis käy tiedustelemassa ja näkee oudon kaksikon hääräilemässä hätääntyneenä romahtaneen rakennelman edustalla. Kummajaisten outo ulkonäkö sai melkein Noctiksen surmaamaan heidät mutta nuori mies säilyttää malttinsa. Neema esittäytyy ryhmän outona naamana muukalaisille, jotka paljastuvat syväläisiksi eli sekarotuisiksi. Durotan ja Noctis auttavat heitä nostamaan kivipaaden ystävänsä päältä pois ja kiitollisuudenvelassa olevat uudet ystävät lupaavat auttaa heidät pinnalle. Tie kulkee heidän kaupunkinsa lävitse, jossa heidän johtajansa, Pomo-Sul haluaa heidät varmasti tavata kulkijat. Yhdessä he matkaavat kaupunkiin ja matkalla he törmäävät kuolleeseen hirviökasviin ja kahteen Iomadaen ritariin, joilta löytyy hyvin kummallinen symboli: Baphomet-demonijumalan sinetti...
  • Kaupungissa Sul on kiitollinen avusta ja lupaa auttaa heitä jos hän saa apua meiltä toiminnassaan aggresssiivisen klaanin kanssa. Tilanne jää epäselväksi, mutta ryhmä yöpyy syväläisten kaupungissa rauhassa, ainakin toistaiseksi.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped