Arvoitus pimeässä

Was my destiny designed by the hand of god?
Staring at memories will I find the answer there?
Will I?
Here I am in the dark chained to demise and agony
Madness is creeping in
Cause what I see cannot be real
Or can it?


Theruk Nul, puoliörkki ja vampyyri.
  • Vihollisen kaaduttua maahan, saavat sankarit hetken aikaa hengähtää. Kaatuneiden vihollisten tavaroita tutkiessa alkaa Neema yhtäkkiä nykiä ja täristä kuni riivattu, ja mustaa nestettä valuu tämän suusta. Hetken kuluttua se loppuu, ja Neema sanoo ettei muista tilanteesta mitään. tavaroiden joukosta löydetään Stauntonin päiväkirja, jota Khadon alkaa tutkia. Noctis löytää oudon oven.
  • Eloonjäänyt Joran otetaan vangiksi, mutta Stauntonin ruumis joutuu syöveriin. Tämän haarniska tuottaa Khadonin tasoiselle sepällekkin hämmennysta-aivan kuin se oltaisiin kasattu kääpiön päälle pysyväksi osaksi. Päiväkirjasta opitaan paljon: Staunton oli se joka valtasi Drezenin viimeksi. Kirjassa mainitaan myös Xanthir Vang, Luupyhäkön herra ja Luulabyrintin ritarien johtaja. Drezenin edellisen herran Aponavicuksen kerrotaan pitäneen vankina Succubusta, jonka demonit olivat leimanneet harhaoppiseksi. Tämä oli kuitenkin ilmeisesti paennut. Voimakas olento nimeltä Eustoyriax saapui Drezeniin jokin aika sitten, mukanaan mustia juomia. Eustoyriax myöskin vartioi Uljauden Miekkaa linnan alaosissa. Tämä varsinkin hämmentää, sillä linnalle ei tiettävästi ollut kellaria. Kirjan takakannesta Khadon löytää nimen: Arueshalae.
  • Seuraavana päivänä joukkio palaa linnaan etsiäkseen lipun. Noctiksen mysteeriovi on loogisin vaihtoehto. Oven avauduttua outo musta tuuli imee heitä sisälle, paiskaten Khadonin ja Neeman täysillä portaat alas-tästä selviydytään mustelmilla. Isot demoniset ovet avataan, ja he astuvat mustaan kammioon. Pitkät käytävät ja vankityrmät huokuvat mustuutta, ja Neema uskoo Syöverin tihkuvan tähän tilaan- he eivät välttämättä ole enään omassa maailmassaan.
  • Kidutuskammiosta löydetään joukko Babau-demoneita jotka käyvät aggressiivisesti päälle. Pian demonit saavat seuraa kolonaaveista ja puoliörkki-vampyyristä, joka yrittää lumota Durotanin. Tämä kuitenkin vastustaa loitsua, ja käy olennon kimppuun. Neema tuhoaa kuolonaaveita tulipatsailla ja Khadon ja Noctis tappavat Babaut. Puoliörkki taistelee hyvin, mutta lopulta poistuu paikalta muuttumalla näkymättömäksi.
  • Tyhjistä kammioista vampyyriä ei löydetä, mutta epäkuolleen arkku löytyy kyllä. Durotan ottaa sen kantoonsa, vieden siltä paikan levätä. Vankityrmiä tutkitaan salaovien ja vihjeiden toivossa. Kaiken pahuuden ja pimeyden keskeltä löytyy kuitenkin huone, jossa tuntuu ilma kevyemmältä ja autuaammalta. Sininen valo täyttää huoneen, ja seinästä löytyy kaiverrus:

Kuule rukoukseni, Onnetar. Sillä ainoastaan onni auttaa minua pakenemaan tästä tyrmästä. Ei ainoastaan näiden kaltereiden, vaan ikuisuudesta jonka vietin kahlehdittuna Syöveriin. Jos todella olet Unten Kaitsija, niin kaitse minuun uusi elämä. Anna minun laulaa sfäärien laulua, nähdä tähdet uusilla silmillä ja anna minun paeta syöveristä johonka sieluni on viskattu. Tuo minulle onnea, Valtiatar. Tuo minulle uusi henki. Puhdista minut, ja olen sinun ikuisesti, elämässä ja uskossa. Olen valmis. Vihdoinkin, olen valmis.


Kuolonaave

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped