Vääristyneet

Lurking deep in the underground
they are about to ascend
when they come they won't bring peace
they bring pestilence and war


Vääristynyt olento
  • Levättyään linnakkeella sankarit heräävät myrskyisään aamuun. Salamat ja trombit raivoavat erämaassa, mutta matka ei saa odottaa. Neema saa tietoonsa barbaariklaanin nimen- Talviauringon klaani. He saavat myös kuulla uutisia sotarintamalta-Ustalav on pahassa pulassa ja sen pääkaupunki Caliphas on jo tuhottu.
  • Matkallaan takaisin Drezeniin he huomaavat outoja jälkiä maassa, mutta eivät ala etsimään niiden tekijöitä. Matka on pitkä, ja vaatii lepäämistä. Yöllä myrsky raivoaa, ja yhtäkkiä taivas aukeaa ja salama paiskautuu suoraan Durotaniin. Tämä selviää kuitenkin iskusta luonnottaman kestokykynsä ansiosta. Samalla he huomaavat oudon portaalin aukeavan ilmaan, ja siitä tipahtelee ulos outoja hahmoja, jotka lähtevät jolkottamaan kohti Drezeniä. Perään!
  • Noctiksen kiritettyä olennot kiinni alkaa tiukka taistelu petojen kanssa. Muodottamat lihamöykyt muuttavat muotoaan ja aseistustaan ja heistä hohkaa Vääristyneiden aura, joka koettelee todellisuuden rajoja. Olennot kuitenkin kaatuvat kahden pitkän ja haastavan kamppailun jälkeen. Yö on jo pitkällä, joten sankarit päättävät jatkaa matkaa takaisin Drezeniin. Sinne saapuessaan käyvät kaikki paitsi Khadon jo yöpuulle.
  • Saattuaan palkkionsa ja etelästä tilatut esineensä, alkaa taas Maailmanhaavan sää koetella heitä, kun taivaalta alkaa sataa silmämunia. Tämä ei kuitenkaan ole vaarallista, vain ärsyttävää. Irabethiltä he saavat kevyet kiitokset, mutta samalla myös lisää huolestuttavia uutisia: Aiemmin jo kadonnut Erastilin pappi, Jesker, ei ole vieläkään löytynyt. Tämän lisäksi hänen temppelinsä on muuttunut mustaksi ja karvaaksi-epäpyhäksi. Ainoa vihje on kirja, "Hirvikuninkaan Puoliso" jonka takakanteen oli kirjoitettu nimi "Delamere." Delamere oli Erastilin väärä profeetta, joka uskoi vakaasti että pienet yhteisöt ovat ainoa oikea tapa elää, ja 54. asukas kylässä on aina paha ja pitää poistaa.
  • Tutkittuaan temppeliä voivat Khadon ja Neema todeta sen todellakin olevan epäpyhä: Veri täyttää vihkiastiat ja painostava ilmapiiri on murskaava. Neema ottaa mukaansa Erastilin kirjat etsiäkseen tietoa Delameresta. Yhdistettyään papin kirjat Drezenin kirjaston teoksiin, löytää Neema vihjeen. Kirja puhuu profeetan leposijasta "Kalliolla joka itkee tulta." Tämä tulkitaan viittaavan tulivuoreen, joka siintää lännessä. Seuraavana aamuna on taas matkaanlähdön aika.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped