Varjo Drezenin yllä

I know where the stars glow
Sky's unclouded
Sweet the water runs my friend
But my friend
Blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain


Talviauringon klaanin vaellus
  • Durotanin päätös on tämä: Talviauringon leiri muuttaa kohti Drezeniä pikaisesti, pois demonien ulottuvilta ja auttamaan piirityksessä olevaa Drezeniä. Ne jotka eivät seuraa ovat karkotettuja klaanista. Klaanilaiset alkavat hämmentyneinä pakata tavaroitaan. Durotan pyytää Khadonia ja Neemaa tutkimaan klaanin taikapeiliä ja voiko sitä liikuttaa. Shamaani ja pappi tutkivat kuvastinta aikansa ja toteavat sen olevan jonkinlaista siirtämistaikuutta- peilin läpi pääsee jonnekkin. Varmaa ei kuitenkaan ole pääseekö sieltä takaisin. Peili on siirrettävissä, ja se päätetään ottaa mukaan. Kun on aika lähteä, on selkeää että kaikki eivät halua tulla etelään ja seurata uutta sotapomoa. Nämä jäävät taakse, epävarmaan kohtaloon.
  • Matka on pitkä ja raskas, mutta se taittuu yllättävän kivuttomasti. Matka johtaa itseasiassa kohti Vilarethin linnaa- vain soturit otetaan mukaan taisteluun, ja siviilit pitää saada turvaan. Vilareth on tähän oivallinen paikka. Noctis lähtee jo edeltä hakemaan hieman apua ja tarkastamaan kapeaa luolaa jonka läpi reitti kulkee. Hänen saapuessaan Vilarethiin ja kertomaan suunnitelmasta hän saa kuulla jotain todella yllättävää: Linnakkeen komentaja oli eilen saapunut Drezenistä- eikä se ollut minkäänlaisen hyökkäyksen alla. Jokin ei nyt täsmää. Noctis palaa, ja kertoo muille. Päätetään kuitenkin jatkaa alkuperäisen suunnitelman mukaan- varmuuden vuoksi. Siviilit jätetään linnalle muutaman soturin kanssa ja matkaa jatketaan Drezeniin.
  • Yö ehtii kuitenkin koittaa ennen saapumista, ja päätetään levätä. Yöllä kuitenkin herätään klaanisoturien hälytyshuutoihin, ja kaikki nousevat katsomaan mistä on kyse. Kaksi soturia on kuollut- molempien kyljessä törröttää kristallinen tikari. Neema tutkii veitsiä lähemmin, ja osaa sanoa että niiden sisällä on sielu. Neema osaa sanoa näiden aseiden olevan demonista alkuperää-ei muuta. Durotan nuhtelee vartijat ja kaikki käyvät maate. Aamulla matka jatkuisi kohti Drezeniä, johon saavuttaisiin päivästä.
  • Noctis kulkee muiden edellä ja saapuu etuajassa kaupunkiin. Hän tervehtii vartjoita ja nyt on jo varmaa että kaupunki ei ole piirityksen alaisena. Noctis kertoo uusista matkatovereistaan, ja heidän saapuessaan järkytys ei ole niin suuri enään. Portinvartija Aries ei kuitenkaan päästä heitä lävitse ennen varmistusta Irabethiltä. Noctis lähtee tätäkin tehtävää suorittamaan. Hän löytää Irabethin ja kertoo tälle kaiken. Irabeth seuraa miestä portille, ja kertoo tälle huolensa. Mukaansa hän ottaa joukon ritareita. Portilla sankarit päästetään sisään, mutta nopeasti ristikkoportti lasketaan heidän taaksensa ja aseet vedetään esiin- yksi heistä kolmesta demonin riivaama! Neema vastustaa moisia syytöksiä, mutta rauhoittuu kun muutkin laskevat aseensa. Irabeth valmistelee loitsuja joilla demoni paljastettaisiin- mutta yhtäkkiä se paljastaa itse itsensä, kun Khadon lähtee juoksemaan karkuun minkä kerkiää. Noctis lähtee nopeasti perään, ja Neeman taikuuden avulla myös Durotan pääsee mieheen käsiksi. Nämä painavat hänet maahan, ja klaanisotureita tulee myös auttamaan- mutta silloin Khadonin kurkusta kohoaa demonin ääni kuin haudan takaa, ja musta aalto pyyhkäisee heidän ylitsee, jähmettäen Noctiksen ja Durotanin mutta repien klaanisoturit kappaleiksi. Demoni kasvattaa siivet, ja groteskisti Khadonin ruumis lentää taivaalle paladiinien miekkojen kantamattomiin.
  • Mutta Neemalta se ei pääse pakoon. Shamaani lentää ystävänsä riivaajan perään, pommittaen tätä taivaallisella tulella jokaisessa käänteessä. Irabeth vapauttaa soturit paralyysistä, ja Noctis lentää uuden haarniskansa avulla kaksikon perään. Neeman loitsut alkavat käydä vähiin, mutta viimeisen taivaslieskan pamahtaessa irrottaa demoni otteensa Khadonista, ja lehahtaa taivaalle jättäen Khadonin ruumiin makaamaan kallioille. Noctis hyökkää riivaajan kimppuun, mutta Neema lopulta karkottaa olennon pois tältä maailmantasolta. He parantavat Khadonin, joka ei kuitenkaan pahemmin kiittelle. Saapuessaan alas Khadon polvistuu Irabethin eteen ja ojentaa kätensä kahleita varten. Hiljaisuus vallitsee, ja vain Durotanin protestit rikkovat tämän painostavan tunnelman. 8 klaanisoturia ja useita temppeliritareita on kuollut.
  • Khadon viruu nyt vankisellissä Drezenin linnassa. Neema vahtii tämän ovella, tarjoten lohtua sanojen ja myötätunnon muodossa. Noctis ja Durotan purkavat kiukkuaan treeninukkeihin ja toisiinsa, ja hakien lohtua väkijuomasta. Miten tästä jatketaan?

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped