Infernaalisen Talingarden Neuvoston Ehdotukset

 • Mitran Auringonlasku

Sir Berithor on esittänyt että Mitran Kirkolle olisi viimein tehtävä jotain. Hänen ehdotuksensa on suoraan tuhota Mitran Kirkko: kiellettäisiin Mitran palvonta valtakunnassa ja takavarikoitaisiin kirkon koko omaisuus. (Arvio 3kk)

Marlowe tarjoaa vaihtoehtoa, että Kirkkoon pyrittäisiin vaikuttamaan sisältäpäin. Olisi suhteellisen helppoa järjestää, että jokin omista miehistämme valittaisiin Ylikardinaaliksi ennenkuin he itse pääsevät sopuun jonkun epämieluisamman ehdokkaan valinnasta. Oma mies Kirkon johdossa varmasti saisi aikaan tarpeellista tuhoa kärsimystä "uskovaisten keskuudessa". (Arvio 2kk)

Cedrick Malthus tarjoaa hieman konservatiivisempaa vaihtoehtoa, jossa erilaisilla lakimuutoksilla vaikeutettaisiin kirkon toimintaa Talingardessa. Mm. voitaisiin poistaa kirkon verovapaus ja sallia vaikka kilpailevien uskontojen palvontaa perinteisillä Mitran alueilla. (Arvio 1kk)

 • Valloittajan Veri

Vastenus I Barca itse huomauttaa, että Dariuksen sukua yhä elää Talingardessa. Vaikka eivät olisikaan kovin läheistä sukua kuninkaalliselle perheelle ja heistäkin mahtavimmat ovat jo varmasti paenneet, silti jäljelle jääneiden ja heidän perheidensä teloitus puhdistaisi valtakunnan saasteesta sekä osoittaisi mahtimme epäröiville. (Arvio 1kk)

Gaius Richter on taas ehdottanut vaihtoehtoista suunnitelmaa. Dariukset voitaisiin "kutsua" valtakunnan arvostetuiksi "vieraiksi" palatsille. Kohtelemalla heitä arvostettuina panttivankeina heidän sukulaisensa saattaisivat epäröidä meitä vastaan asettumista. (Arvio 1kk)

 • Tippuneet Kotkat

Raiju huomauttaa että Alerionin ritareilla on yhä päämaja Matharynissa, vaikka ritarikunnasta suuri osa onkin kuollut tai paennut jo käsistämme. Tuhoamalla sen ja muut ulottuvissa yhä olevat ritarit saisimme päätettyä tämän Mitralle uskollisen ritarikunnan tarinan Talingardessa. (Arvio 1kk)

 • Solomin Pojat

Lordi Gaius Richter on kertonut saaneensa kontaktiensa kautta tietoa vastarinnan pesiintymisestä Matharynissa. Hänellä on eräs heidän mahdollinen turvatalonsa tiedossa, mikäli neuvosto haluaisi tarttua asian suhteen toimeen.

 • Caothach Oolin metsästys

Marlowe huomauttaa, että uusien liittolaisien löytäminen ei vielä ole loppunut. Iraenilaiset Caer Bryrissä, joiden kanssa on saatu puolueettomuus sopimus jo aikaiseksi voitaisiin hankkia hieman sitoutuneemmiksi liittolaisiksi. Erilaisia huhuja on kuultu Caer Bryristä, mutta kenties asiantuntijoiden avulla voisimme saada tarkempaa tietoa miten lähestyä asiaa.

 • Varjo Sota

Marlowe tiedottaa, että vastarintaa tosiaan on alkanut järjestäytymään valtakunnassa ja asialle pitäisi alkaa tehdä jotain. Hän itse ehdottaa, että pitäisi valmistella soluttautujia vastarinnan sisälle ja ryhtyä purkamaan vastarintaa sisältä käsin. (Arvio 1kk)

Ralf Eisger taas tarjoaa vaihtoehdoksi propaganda kampanjaa vastarintaa kohtaan. Erilaisin propagandatavoin: julistuksia, puheita, näytelmiä jne. pyrittäisiin purkamaan ihmisten luottamusta Dariuksiin ja vastarintaa kohtaan. (Arvio 1kk)

Mallory Hawthorne lisää, että rahalla voidaan kaikki ratkaista. Luvataan rahaa vastarinnan päistä, niin johan kansa/palkkasoturit itse tuovat meille vihollistemme päät.

Sir Berithor tarjoaa ideana kidutusryhmien perustamista, joita sijoitettaisiin jokaiseen kylään ja he kyllä kaivaisivat totuuden ja vastarinnan jäsenten nimet selville. (Arvio 1kk)

Zaerabos kerrankin itse osallistuu ja huomauttaa, että kaikki nämä ehdotukset ovat liian laimeita. Pitää kunnon Infernaalinen esimerkki tehdä. Etsitään vain vastarinnalle erityisen myötyisä kylä ja teloitetaan kaikki asukkaat lapsia sekä naisia myöten. (Arvio 1kk)

 • Griffonien Kohtalo

Vastenus I Barca katsoo että hänen sukunsa asema valtakunnassa on palautettava uomillensa. Neuvottelemalla sukulaistensa ja setänsä kera, hän on varma heidän tukensa saamisesta ja Barca armeijoiden kerääntymisestä kruunun alle. Käytännössä palautettaisiin Barcojen haltuun sodassa kuolleiden Mitralaisten aatelisten maita ja saisivat kunniansa takaisin. Tämä toisi Griffon ritarit täydellä potentiaalillansa kruunun taakse. (Arvio 1kk)

Gaius Richter varovaisesti ja yksityisesti tulee huomauttamaan neuvoston todellisille johtajille, että Barca suku on suhteellisen vauras ja valtakunta voisi käyttää näitä varoja hyödyksi. Barca suvun voisi ajaa alas ja heidän maansa takavarikoida. Tämä todennäköisesti ajaisi maan hetkeksi sisällisotaan, mutta Barca suvun mahti ei mitenkään riitä voittamaan meidän armeijoitamme. Toki kuningas Vastenus I ei tätä ottaisi kovin hyvällä. (Arvio 3kk)

Ralf Eisger toteaa, että meillähän on jo Barca kuninkaana, tuskin nyt suvulle erikseen mitään lisä myönnytyksiä tarvitsee ryhtyä tekemään. Asiat ovat ihan hyvin näin.

Cedrick Malthus ehdottaa, että Leothynille ainakin voisi näyttää tämän paikkansa. Kenties neuvostosta löytyisi tarpeeksi vakuuttavia(pelottavia) edustajia käymään ilmaisemassa tälle, että parempi olisi vaan tyytyä asemaansa ja olla tekemättä ongelmia kuninkaalle.

Marlowe huomauttaa hienovaraisempaa lähestymistapaa. Voitaisiin keksiä uhkakuvia, joissa Dariusten kannattajat pyrkivät murhaamaan Leothyniä ja muuta Barca johtoa. Täten voisimme jopa ajaa Barcat meidän syliimme antamatta minkäänlaisia lisämyönnytyksiä. (Arvio 1kk)

 • Paheiden ja nautintojen palatsi

Gaius Richter huomauttaa, että vanha palatsi ei oikeastaan ole kuninkaan ja hänen korkeimpien neuvonantajiensa arvoinen. Adarium voitaisiin kunnostaa ja pystyttää taas kerran oikea suuri palatsi kuninkaallisen hovin käyttöön. (Arvio 1kk)

Mallory Hawthorne lisää, että miksi jäädä vain kunnostamiseen. Pienillä lisäkuluilla palatsista voitaisiin tehdä oikea hedonistin unelma ja valtionjohtajat pääsivät nauttimaan ansaituista työnsä hedelmistä. Päivittäisiä juhlia, orgioita, jalkavaimoja ja rakastajattaria. Mitä lihan nautintoja valtion johtajat vaan kaipaavat, niin se tulee järjestymään.

 • Viattomuus menetetty

Mallory Hawthorne on ehdottanut uusia ideoita talouden kunnostamiseen. Laillistamalla prostituutio ja verottamalla sitä, täyttäisimme kansan toiveet sekä lisäisimme tuloja. Myöskin orjuus voitaisiin laillistaa ja verottaa sen kauppaa. Molemmat vaatinevat jonkin aikaa lähteä liikkeelle, mutta orjakauppa tunnetusti on erittäin tuottoisaa valtakunnalle. (Arvio 1+1kk)

 • Steampunk Talingarde

Mott on tutustunut lohikäärme Eiramanthuksen kirjastoista löytyneisiin teoksiin ja uskoo, että syventymällä niihin olisi mahdollista saada uskomattomia läpimurtoja teknologiassa. Nämä voisivat olla jopa golemeja suurempi saavutus! (Arvio >3kk?)

 • Veri Urheilua

Mallory Hawthorne on tehnyt ehdotuksen erään Barcan aikaisen suositun urheilumuodon palauttamisesta. Tällöin tapana oli, että tuomittuja rikollisia asetettiin taistelemaan keskenään areenalla kansan iloksi. Huomauttaa, että erityisesti mikäli voisimme orjia käyttää, niin saisimme hyvinkin ammattimaisen urheilun kauniin saaremme ylpeydeksi. (Arvio 1kk)

 • Nousu Tuhkasta

Marlowe ilmoittaa neuvostolle, että paronitar Vanya on ottanut yhteyttä ja lähettänyt pyynnön hänen nimittämisestä Daverynin uudeksi herttuattareksi. Hän lupaa, että tätä nimitystä vastaan hän kykenee itse järjestämään kaupungin uudelleen rakennukseen ilman minkäänlaista ulkopuolista rahoitusta. (Arvio 1kk)

Cedrick Malthus on myös tämän suhteen huomauttanut, että kaupungin voisi myös antaa palkintona jollekin, joka oikeasti on panostanut uuden valtiovallan nousuun. Eikö vaikka neuvostostakin voisi löytää jonkun uskollisen uuden herttuan? (Arvio 1kk)

 • Sota pohjoisessa

Lady Ellisif on ottanut pohjoisen tilanteen esille neuvostossa. Hän ilmoittaa että ei ole kyennyt jääjäteillensä heidän vähäisyyden vuoksi turvaamaan pohjoista tahi kukistamaan jäähaltioita ja naatanukeja heidän liittouduttua keskenään. Mikäli hänelle lähetettäisiin pienoinen armeija avustamaan, niin hän kykenee kyllä viimeistelemään pohjoisen.

Raiju huomauttaa, että tässä olisi mahdollisuus suuren kunnian keräämiseen. Voisimme itse johtaa armeijan ja omissa nimissämme kukistaa pohjoisen. Kampanja toki on pitkä, mutta voisimme itse lyödä viimeisen koskaan valloittamattoman alueen pohjoisesta. (Arvio 4kk)

Gaius Richter ehdottaa vielä, että yksi vaihtoehto olisi vain korjata vahtimuuri. Täten palaisimme vanhaan tilanteeseen ja jättäisimme jäätiköt pohjoisen barbaareille itse hoidettavaksi.

 • Ikiviha

Raiju ehdottaa, että voisimme lähestyä liittolaisiamme duergareja ja vahvistaa heidän tukensa sekä liittomme. Voisimme neuvotella uusia sopimuksia ja turvata heidän tukensa vaikeuksien ilmaantuessa. (Arvio 1kk)

Marlowe taas muistuttaa, että pidimmekö oikeasti koskaan niistä haisevista mustakääpiöistä. Voisimme ottaa yhteyttä oikeisiin kääpiöihin ja kenties tarjota heille liittoa. Varmasti jos avustaisimme heitä kostamaan duergareille voisimme saada heidän tukensa. (Arvio 1kk)

 • Tyhjät Kirstut

Mallor Hawthorne on huomauttanut että valtionkassa on hyvin pieni prinsessa Bellindan vietyä valtaosan siitä mukanansa. Voisimme kohtuudella ottaa Dariuksille kuuluneita maita haltuun ja lisätä tulojamme.

Cedrick Malthus toteaa, että miksi jäädä tähän. Samantien otetaan tuloja niin paljon kun voimme ilman suurempia vahinkoja. Turha nyt heidän perillisille ja vanhoille Dariusten tukijoille liikoja maita jättää.

Sir Berithor vaan tuhahtaa, ja toteaa että otetaan samantien jokainen viimeinen kultakolikkokin mikä lähtee irti. Eikö tässä rahaa tarvittu, mitä me heidän omaisuutta tässä säästellään.

 • Unohdettu väki

Lady Ellisif muistuttaa pohjoisesta Yutak heimosta joiden kajakit purjehtivat hänen maidensa lähettyvillä. Hänen mielestänsä voitaisiin koota iskuryhmä ja käydä poistamassa heidät häiritsemästä rannikoitamme. (Arvio 1kk)

Marlowe taas toteaa, että ilmeisesti Yutakit ovat suhtautuneet antisankareihin ihan tuttavallisesti näiden kohdatessa. Kenties voisimme jonkinlaisen sopimuksen saada heidän kanssansa. Ei heistä haittakaan omalla puolella varmasti olisi. (Arvio 1kk)

 • Kraken?

Mallory Hawthorne voivottelee neuvoston kokouksessa kuinka pieniä ovat valtion tullitulot ja ulkomaankauppa ei oikein vedä. Pitäisi saada vesiliikennettä kulkemaan jotenkin paremmin, että tulot lähtisivät kasvuun. Tähän Cedrick Malthus toteaa, että tämähän johtuu Krakenista tietenkin. Tässä kohtaa Gaius Richter romahtaa nauruun ja naurun välistä puuskuttaa, että mitä lastenloruja tämä oikein on kuunnellut. Cedrick Malthus kyllä vakuuttelee tälle, että laivat eivät uskalla juuri purjehtia mantereen ja Talingarden välillä juuri krakenin takia. Jos tämä metsästettäisiin, niin kauppa avautuisi. Richter tuhahtaa tälle ja kehottaa olemaan tuhlaamatta aikaa hölynpölyyn. (Arvio 1kk?)

 • Herttua Hadrianin Ghastenhall

Ralf Eisger toteaa, että turha välittää herttuasta ja parempi jättää kaupunki omiin oloihinsa. Kunhan maksavat veroja niin mikäs siinä.

Sir Berithor ehdottaa, että kaupunki palautetaan kuriin. Voitaisiin armeija johdattaa piirittämään kaupunki ja osoittaa paikka tälle.

Marlowe tarjoaa, että herttua voitaisiin salamurhata. Paha sanoa miten kaupunki perityisi tämän jälkeen, mutta ei tarvitsisi Hadriania ainakaan murehtia.

Gaius Richter ehdottaa, että herttua kutsuttaisiin osoittamaan julkinen uskollisuuden ele Matharynissa ja näin vahvistamaan kansalle, että kaupunki kyllä on tiukasti keskushallinnon käsissä.

Mallory Hawthorne taas toteaa että lahjonta toimii aina. Selvitetään mitä herttua halutaan ja luvataan tämä tälle. Näin saisimme voimakkaan ja uskollisen vasallin.

Matharyn 5. Kirjan aikaisia

1. Yli Kardinaalin on Kuoltava

Marlowe, (Irfan)

Olen aseittautunut osaksi Matharynin aateliselämää ja suureksi suruksi huomanneeni Mitran Kirkon merkittävän vaikutusvallan täällä. Olenkin keskustellut aiheesta Irfanin kanssa ja olemme todenneet että kirkon johtajan ylikardinaalin surmaamisesta voisi olla apua yhteisten tavoitteidemme ja Mitran Kirkon heikentämisen kannalta. Kuulemaan mukaan ylikardinaalia vartioidaan tarkasti yötäpäivää, mutta varmasti jotain voidaan keksiä asian eteen.

2. Breuderin Lupaus

Raiju, (Anton Breuder)

Olen pitänyt yhteyksiä yllä Anton Breuderiin, tämä hieman epäilyttävähkö taho, jonka kanssa solmitte Daverynissa ystävyys suhteita. Hän on kyllä ainakin toistaiseksi lupaustensa mukaisesti osoittautunut avuliaaksi. Mikäli tarvitsemme palveluksia tai tietoa, hänen kontaktinsa varmasti kykenevät auttamaan meitä. Erityisenä vihjeenä hän on kertonut tietävänsä hylätyn Asmodeuksen temppelin sijainnin Matharynin viemäreissä ja välittänyt reittiohjeet meille, mikäli teitä kiinnostaisi tutustua tähän.

3. Myrkkyä boolissa

Marlowe

Olen onnistunut hankkimaan kutsun vuotuiseen Vernaali Juhliin vanhalla palatsilla, minne kaupungin eliitti on tulossa kokoontumaan. Tätä tilaisuutta varmasti kykenisimme käyttämään keräämään kontakteja, keräämään tietoa tai hankkiutumaan eroon mahdollisista häiriötekijoistä ihan miten vain toivomme.

4. Raudan ja Helvetin liekkien kirja

Bergill Mott

Olen lukenut tutkimuksissani viimeisestä Barcan ajan yli velhosta Barthurian Thraxista, joka oli avoin Asmodeuksen palvoja ja ihailija. Hän itse kaatui taistelussa viimeisen Barca kuninkaan rinnalla Tamberlynin kentillä. Hänen loitsukirjansa on kuitenkin ilmeisesti säilytetty ja tutkimusteni perusteella on yhä vanhan palatsin holveissa piilossa. Ikävä kyllä hän ei ilmeisesti mikään golemiseppä ollut, mutta ehkä hänellä jotain hyödyllisiäkin loitsuja on.

5. Kosto Richterin Huoneelle

Ärjyjaakko

Tuli tässä Ärjikselle just mielleen, et joku rihterihän oli se ukko joka johti sitä randerkaaria, missä me silloin oltiin. Tossa, hrhm, tiedustelu reissulla törmäsin tälläiseen pulloon missä luki Matharynin Rihteriä, joten eiks se niinku kerro just jotain. Aattelin vaan et haluutte kuulla tän. (Burp) Pitääkin jatkaa tytkimuksia, tutkimushta. No kuitenkin jooh, meen tästä...

6. Rahapajan ryöstö

Raiju

Armeijamme kasvaessa ja tehtäviemme vaarantuessa tarvitsemme enemmän rahaa kaikenlaiseen toimintaan ja varmasti teilläkin tarvetta aina lisävarallisuudelle on. Matharynin rahapajassa olisi varmasti huomattavat kulta ja hopea varannot, mille me löytäisimme kyllä käyttöä. Se on mitä ilmeisemmin vartioitu vahvasti niin sotilaiden kuin maagisten keinojen toimesta, mutta en epäile teidän suoriutumista tälläisistä pienistä esteistä.

7. Paholaisen yö

Meldar

Meldar näkee unen, jossa hän saa tietää Asmodeuksen erään merkittävimmistä juhlapyhistä olevan juuri tulossa kolmen päivän kuluttua. Tämä on suuri juhla tulelle ja kostolle. Kenties tämä on merkki, että nämä juhlat tulisi järjestää Matharynin kansalle, että he tietäisivät todellisen valtiaansa.

8. Sota, rutto.. ja nälänhätä

Rituaali (Avautuu vain jonkun toisen sivujuonista kautta)

9. Golempaja

Mott

Viimeinkin tutkimukseni ovat tuottaneet tulosta. Tämän ajan mahtavin velho Tiberius Feign pitää pajaansa Matharynissa. Tällä hetkellä hän on itse Ghastenhallissa yliopistolla, eikä meillä varmasti ole parempaa mahdollisuutta vierailla tämän pajassa velhon huomaamatta. Olen ehdottoman varma, että paikkaan tutustuminen auttaisi tutkimustyötäni ja uusien golemien luomista. Ajatelkaa nyt, voittamaton sotakone vain teidän alaisuudessanne.

10. Barcalainen salaliitto

Marlowe

Kaupungista löytyy useita merkittäviä Barca suvun jäseniä. Heistä korkein on kreivi Leothyn Barca, edesmenneen Barca kuningas Jaraadin viimeinen elossa oleva veli. Hänen lähestymisensä ja tuen saaminen Dariuksia vastaan auttaisi ponnisteluitamme valtavasti. En tiedä kykenemmekö tarjoamaan vielä tarpeeksi hänen tukensa vastineeksi, mutta hänet kannattaa ehdottomasti pitää mielessä.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped