Hermeen portti

Hermeen portti viittaa toisaalta kaksoisenkeliin, joka toimii aktuaalisena porttina Seinämässä Luomakunnan ja Ulkopuolen välillä, toisaalta maailmaan jonka enkelit "sisältävät".

Kaksoisenkelin (laatuaan ophanim, tulinen pyörä) puoliskot ovat Argeiphontes, osoittaja, ja Kriophoros, sijoittaja, joista ensimmäinen näkee portille saapujan ja hänen paikkansa Luomakunnassa tai sen ulkopuolella ja jälkimmäinen "siirtää" hänet paikalleen. Tätä hän ei kuitenkaan voi tehdä valloille tai imperaattoreille ilman heidän suostumustaan.

Hermeen portti maailmana on kolme suunnatonta samankeskistä pyörää (think Ringworld, muttei niin isoja) jotka limittyvät toisiinsa omituisesti. Pyörien kehät ovat valkoiset, kliinisen kauniit marmorikaupungit joita ei ole tehty asumiseen. Enemmän kuin rakennuksia, renkaat sisältävät toreja, amfiteattereita, näköalatasanteita, monumentteja ja patsaita, sekä puistoja. Pyörien keskustaan kulkee jokaiselta kehältä teitä, ja suurella torilla enkeli Argeiphontes tarkastaa portille saapujat. Nabrassal II:n murtauduttua luomakuntaan sisään torin laidalla on nyt tie, mistä pääsee Rheinstadiin.

Viimeisimmän tiedon mukaan enkelien etuvartionaan pitämän maailman valloitti Helvetin kuninkaan Amaymonin joukot Ahita Saroshin johtamina, ja myöhemmin heidän kimppuunsa hyökkäsi Daksheshin johtama kuningas Eligoksen armeija. Enkelin itsensä oli kukistanut Nithoggr, Syvyyksien käärme, joka ensimmäistä kertaa luomisen jälkeen on lähtenyt Helvetistä.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped