Poliittinen tilanne osapuilleen

(kesken)

  • Loppumätön aikaan tapahtui paljon muutakin kuin Savikuningas, A-H ja Rheinstad, (inkvisition, Helvetin ja Platinataulun taisteluja, reinkarnationistiryhmän hyökkäys imperaattoria vastaan ja kapinan kukistus, Laulun tuhoaminen). Yleisesti tästä puhutaan "koodien sotana", vaikka kyseessä oli ennemminkin sekalainen sarja tapahtumia, jotka kärjistivät pahimmillaan vuosisatoja muhineita riitoja väkivallaksi asti. Nämä loppuivat siihen kun keskinäiset kiistat antoivat mahdollisuuden lukuisiin Ulkopuolisten hyökkäyksiin. Vasta tämän uhkan edessä valtias Entropia otti tilanteen haltuun ja organisoi puolustuksen.
  • Valon monet imperaattorit katsoivat, että Entropia hyökkäsi heitä vastaan käydessään SK:n kimppuun Pimeyden kanssa ja rikkoi koodien välisen rauhan, joten he vastustivat Ulkopuolisia omillaan.
  • Myriadi otti uuden Platinataulun liiton johtoonsa TAeN:n haavoituttua ja SK:n ollessa poissa pelistä, ja kävi urheasti taistelua Ulkopuolisia vastaan muualla luomakunnassa (ehkä merkittävimpänä tässä vaiheessa jo monista hajonneista koodienvälisistä liittoumista) samalla kun Entropian nähtiin keskittyvän lähinnä Maahan ja lähialueisiin. Valo ja Helvetti liittyivät suuressa määrin mukaan uuteen liittoon, koska seurasivat mieluummin Myriadia kuin Entropiaa. Tässä auttoi langennut enkeli Colopatiron, joka reinkarnationismin vahvana vastustajana julisti että Myriadi on ok. Taivas oli sekasorrossa Inkvisition hajoamisen jälkeen joten keskittyivät oman maailmansa puolustamiseen.
  • Merkittävimpien taistelujen jälkeen Myriadi vetäytyi jonnekin, efektiivisesti katosi, ja jätti liittouman epätietoisuuteen. Käytännössä Colopatiron esiintyi sijaisena ja toi oman Yhteenliittymänsä tekemään kauppaa ja yhteistyötä Uuden Platinataulun sisällä ja sitten korvaamaan koko liittoa. Joitain liittyi, käytännössä Platinataulu kuitenkin hajosi.
  • Neljän Neuvosto ollut yllättävän hiljaa, Entropia lähinnä vetänyt rajat Maahan tuhottuaan Laulun, ja irrotti aika reippaalla kädellä useita palasia Maasta, mutta myös muita reittejä katkottiin. Taivas on ottanut tämän järjestyksen rikkomisena ja syyttää Maailmansärkijäksi.
  • TAeN "pelasti" Rheinstadin Entropialta, ja toimii kätevästi Helvetin ja Maan välisenä siltana. On tullut vasta ihan viime aikoina voimiinsa, ja keskittyi aluksi muodostamaan reittiä takaisin Provectukseen. Kun tämä ei tuottanut tulosta (neuvottelut muiden käärmeiden kanssa Puuhun pääsemisestä eivät ilmeisesti mene kovin hyvin), asettui Rheinstadin suojelijaksi ja vakiinnutti tilanteen: kaupunki on TAeNin hallussa, mutta Kuilun vapaa-alue on Helvetin maaperää. Käytännössä Colopatironin yhteenliittymä sai oikeuden käyttää kaupunkia reittinä Maahan, koska TAeNin olisi (oman maailman hävittyään) erittäin riskaabeliä lähteä vastustamaan Helvettiä.
  • Maa on Entropian aluetta, julisti ettei mitään irtiottoja enää suvaita, muttei juuri puuttunut tapahtumiin muualla. Pitää kovasti kuria hurttiensa, domicelliensä ja cammoran avulla, ja ne valvovat kaikkia reittejä Maan ja muiden maailmojen välillä. Maa on tavallisen ihmisen näkökulmasta tylsempi ja mundaanimpi, mutta jotkut harvat yksilöt tunnistavat muutokset (mm. poistettujen alueiden tilalle tullut jotain korvaavaa).
  • Eräät puhuvat, että Entropian aika on ohi ja Neljäs aika on alkamassa, ja yrittävät puhua Anandan nousun puolesta. Entropia on kuitenkin estänyt feeniksien uudelleensyntymän.
  • TAeN (otettuaan Legendojen alan) levitti legendaa Jivanmuktan noususta, jota SK, TAeN, Myriadi ja Vasulakshmi ajoivat ja joka olisi tuonut kaikkea hyvää, ellei Entropia olisi estänyt. Colopatiron ei suoranaisesti ole vastustanut, mutta tilanne on ollut vähän kireä, koska monet Platinataululaiset ovat nykyään Yhteenliittymässä.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped