Hahmot

Imperaattori Nabrassal II

Pelaajahahmot:

 • Matsuaki, (henkilökohtaisen) väkivallan valta
 • Jaromir, itsetuhon valta
 • Asborn, vihan valta
 • Vidyara, (henkilökohtaisen) kohtalon valta
 • Liberty, paranoian valta, Nabrassal II:n Puhuja
 • Era, pyhäkön huoltaja

Sivuhahmot:

Imperaattori Te-Apokai-e-Nuru, Rheinstadin käärme

Imperaattori Furcalor, Helvetin ruhtinas

 • Sonlla, väärinkäsitysten valta
 • Amudan, painajaisten valta
 • ?

Imperaattori Eligos?, Helvetin kuningas

Imperaattori Amaymon?, Helvetin kuningas

 • Karyan?, suuruudenhulluuden valta
 • Muita?

Valtias Entropia?, Maan herra

 • Hamid?, saastan valta
 • häväistyksen valta
 • muut?

Paikat

Tahot

Toiminnassa

Hajonneet tai toimimattomat, mutta vaikutuksiltaan edelleen merkittävät

Pelaajien vastaukset seuraavan kauden alun asetelmaksi

Jenni

Asetelmaa, jossa hahmot ovat jossain määrin vaikeuksissa ykköskauden tapahtumien johdosta ja joutuvat jonkin verran piilottelemaan ja varomaan tekemisiään, mutta eivät kuitenkaan ole varsinaisesti etsintäkuulutettuja vaan kyse on enemmän tiettyjen tahojen katkeruudesta tai vendettasta. Toivoisin Valtiattaren heräävän pikaisesti ja ryhtyvän ohjaamaan familian tapahtumia, ettei samoja riitoja tulisi toistettua loputtomiin - imperaattori voisi tosin edelleen puhua Libertyn kautta, jottei tämä dynamiikka menisi täysin hukkaan. Olisi jees, jos fokus olisi jaettu noin puoliksi hahmojen omien henkilökohtaisten ongelmointien ja missioiden sekä koko familian agendan ajamisen kesken.

Joonas

Hiekkamyrsky laskeutuu ja pelaajat huomaavat pyhättönsä olevan kiinni maassa, jossain paikassa X (Saksassa? muualla? aavikolla?). Pelaajat alkavat metsästää imperaattorinsa sydäntä, jonka olinpaikasta voitaisiin saada vihje esim. helvetin tyypeiltä tai jostain. Lisäksi jos päämäärän kiireellisyyttä halutaan korostaa, imperaattori voisi alkaa heikentyä (ilman sydäntä on paha olla osana maailmanpuuta, mutta toisaalta siihen on liityttävä jos pumppu aiotaan löytää).

Tilannetta voisi mutkistaa tällä kertaa se, että lähistöllä olisi paljon asutusta, ja pelaajien olisi mentävä ihmisten keskuuteen saavuttaakseen tavoitteensa. Lisäksi askarruttaisi imperaattorin sydämen luonne. Onko se joku esine, jonkun tietyn tyypin tai ihmisryhmän läsnäolo pyhäkössä, jonkin seudun hyvinvointi, jonkin aatteen leviäminen, CERNistä pöllitty Higgsin hiukkanen, familian hyvinvointi jne? Mitä sellaista kaikkivoipa imperaattori tarvitsee maailmasta jota hän ei voi itse luoda, ja miten tämä kuvastaa hänen olemustaan?. Mikä maailmassa on sellaista ettei imperaattori voi sitä itse luoda? Vai onko koko tämä sydänjuttu joku kusetus jolla raivoremmimme yritetään narrata johonkin?

Mielestäni paikalla voisi olla myös joku toinen familia johon pelaajilla olisi mahdollisuudet luoda vähän paremmat suhteet kuin näihin edeltäviin. Paikalla voisi olla esim, joku valon tai taivaan imperaattori, jonka familialla olisi kuitenkin omat, meistä osittain poikkeavat ja osittain yhtenevät päämääränsä. Toisin sanoen voisi vähän katsoa muuttuuko kaikki kulta järjestäen paskaksi hahmojemme käsissä :D

Janne

- Perusasetelma: Ollaan palattu Maahan, Nabrassal II herää. Familia löytää itsensä keskeltä poliittista tilannetta, sodan aiheuttamia tuhoja ja yleistä kaaosta. Nabrassalin paluu herättää kaikkien mielenkiinnon. Pelaajahahmot huomaavat olevansa nyt kunnolla osa Ylimysten yhteisöä ja Nabrassal II:n suunnitelmien toteuttajia. - Mitä tapahtuu: Sodan jälkien selvittelyä, jälleenrakennusta ja politikointia kaikkien moninaisten tahojen kanssa. Nabrassal II:llä on toki omat suunnitelmansa, joita pelaajahahmot sitten joutuvat toteuttamaan. Ja mitä hahmot tekevät, kun heillä on nyt vapaus toteuttaa omia suunnitelmiaan ja toisaalta vastuu pitää huolta aloistaan. Paljon mahdollisuuksia ensimmäisen kauden asioihin viittaamiseen ja vanhojen tekojen seurauksille.

Miska

Haluaisin välttää 1. kauden alusta muistamani jossain määrin epämääräisen haahuilun, eli konkreettisempi suunta familialle olisi hyvä (käytännössä varmaankin imperaattorilta jonkinlainen käsky 'tehkää näin'). Mieluummin palauttaisin familian maahan jonkinmoisella rytinällä kuin hipsisin ympäriinsä yrittäen pitää salassa että olemme takaisin. Matsuakin lupaus Entropian lähettiläälle 1. kauden lopussa vastata Savan saattamisesta kuultavaksi (vai oliko se tuomiolle?) voisi hyvin tulla kummittelemaan, mutta ei kuitenkaan sellaisella lopputuloksella että vaihdan hahmoa.

Emi

 • Familian jäsenillä enemmän yhteisiä projekteja, jotka ei kuitenkaan ole välttämättä koko familian projekteja. Esimerkkejä: Liberty ja Asborn kehittelevät omaa suunnitelmaansa ihmisten pelastamiseksi ja pyhätön eettisemmän kansoittamisen järjestämiseksi; Liberty ja Jaromir puivat lisää ongelmallista suhdettaan. Perustelu: huomattavasti helpompi ja käytännönläheisempi tapa ruveta luomaan konkreettisesti omaa ei-pelinjohtajavetoista sisältöä peliin, kun lähdetään rakentamaan kahden pelaajan varassa jotain.
 • Familia löytää myös liittolaisia. Olisi mukavaa ja suotavaa, että hahmot voisivat vihdoin verkostoitua omillaan myös oman familian ulkopuolelle, tutustua toisiin valtoihin ja löytää tyyppejä, joiden kanssa ei tarvitse olla avoimessa sodassa koko ajan.
 • Familian keskeinen tavoite vahvistaa NII:n olemusta ja keksiä/löytää keinot tähän. Lisää main questia, siis. Ja sillä tavalla, että jokainen pystyy kontributoimaan tähän tavoitteeseen - ekalla kaudellahan tämä on ollut aika keskeisesti Vidyaran ja Libertyn varassa.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped