Maa

Maapallo, jossa suurin osa Luomakunnan ihmisistä elää, on jossain määrin samanlainen kuin meidän maamme, mutta dramaattisempi ja epäkoherentimpi (jotta sinne voi keksiä kaikenlaista). Aika on epämääräisesti jossain 2000-luvun alussa, mutta voi toisaalla olla taantunut takaisin 80-luvulle ja toisaalta jossain muualla scifistisempikin. Erinäisiä selviä mainittuja eroja:

  • Euroopan Yhdysvallat (EF eli Eurofederaatio, tai lyhyesti federaatio) on selvästi mahtavin voimakeskus poliittisesti, taloudellisesti sekä sotilaallisesti, ja pitää sitä asemaa epämääräisillä keinoilla vaikka esittääkin humaania ja demokraattista (mm. siirtomaiden uudelleenperustamiset).
  • EF:llä ei ole enää yhtä suurta keskusta Rheinstadin tapaan (Maan Rheinstad on pienempi kaupunki Verdunin seuduilla).
  • Yhdysvalloissa tapahtunut jotain isoa, liittovaltio hajonnut, ydintuhoa rannikoilla, mutta edelleen siellä on myös kaupunkeja ja tarrautumista entiseen (joskus 50-luvulla) suuruuteen.

Helvetin ja Inkvisition taisteluiden, reinkarnationistikapinan sekä sen jälkeen tapahtuneiden Ulkopuolisten hyökkäysten jälkeen monia osia Maasta on irronnut tai irrotettu (kuten Rheinstad), ja jäljellä olevassa Neljän Neuvosto on antanut valtias Entropialle mandaatin pitää rautaista kuria säilyttääkseen status quon.


Metafysiikan lyhyt oppimäärä kertoo:

Maa Nobiliksessa on sekä synkempi että kauniimpi (eli dramaattisempi): ihmiset keskimäärin ovat julmempia ja välinpitämättömämpiä, mutta on myös enemmän yksilöitä, jotka todella omistavat elämänsä kaikelle hyvälle ja kauniille. Ylimykset vaikuttavat asioihin, mutta hienovaraisesti, etteivät toisi valtias Entropian vihaa omalle, familiansa ja imperaattorinsa päälle. Yksi keino vaikuttaa on käyttää Entropian itsensä perustamaa ja siten suojelemaa cammoraa, "järjestöä" tai oikeastaan löyhää verkostoa yksittäisiä ja ryhmittyneitä kuolevaisia, joilla on eri syistä pääsy osaansa suurempiin voimiin.

...

Maalla ja ihmisillä on erityinen osa luomakunnassa: jopa kaksi yleisesti tunnustettua ja vahvaa koodia keskittyy heidän kohtaloonsa, suuret voimat ovat erityisesti kiinnostuneita Maasta, ja monet imperaattorit valitsevat ylimyksiksi nimenomaan ihmisiä. Tämä on jossain määrin ihmetyksen aihe myös ylimyksille, vaikka imperaattorit vaikuttavat pitävän sitä täysin luonnollisena. Yksi yleinen väite on, että siinä missä muut tiedostavat olennot ovat maailmojensa synnyttämiä, ihminen luotiin Luomakunnan mukana, joidenkin mukaan Luojan kuvaksi. Ihmisiä myös elää monessa eri maailmassa, vaikka suurin yksittäinen populaatio onkin Maassa. Osa näistä on imperaattorien kuljettamia (Valon imperaattorit suojellakseen, Pimeyden imperaattorit tuhotakseen, tai Helvetin ja muut käyttääkseen omiin tarkoituksiinsa), mutta tarinat ensimmäisistä ihmisistä kertovat kuinka he kulkivat itse maailmoista toisiin ja suorittivat ihmeitä, joihin nykyiset eivät enää pysty.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped