Kausi 3

Jaksolistaus:

 • S3E01 Saapuminen maahan
 • S3E02 Udayal ilmaantuu
 • S3E03 Maankäräjät
 • S3E04
 • S3E05
 • S3E06 A lähtee käymään Helvetissä, MV Provectuksessa
 • S3E07
 • S3E08 A saapuu takaisin Udayalin ruumiin kanssa
 • S3E09
 • S3E10 Boto saapuu, valmistellaan lahja ja säädetään juhlia
 • S3E11 Juhlat alkavat, minglausta puutarhassa. (ei varsinaista lokia, koska pelattiin puolilarpahtaen)
 • S3E12
 • S3E13? (ei varsinaista lokia, koska pelattiin puolilarpahtaen)
 • S3E14 Juhla-ateria, rituaali. (ei varsinaista lokia, koska pelattiin puolilarpahtaen)
 • S3E15 Hengailua kirjastossa yms., juhlat päättyvät. Lasillinen kansan parissa.
 • S3E16 (flashbackeja juhlista) M etsii ideoita miekkaan ja saa kirjeessä kaksintaistelunsa yksityiskohdat, B saa veneen ja ottaa kultisteja töihin
 • S3E17 Pyhäkköön suunnitellaan satamaa, vesireittiä, basaaria ja jalkapalloliigaa. Kultistitilanne eskaloituu, kun L saa raivarin ja J tyynnytelläkseen lupaa hoitaa asian torikokouksella
 • S3E18 Gracen harharetki, Jaromir feidaa torikokouksesta ja Vidyara tekee kauppaa "Herransa palvelijan" kanssa
 • S3E19 M, B ja A lähtee matkalle. Väsätään laivaa ja purjehditaan Maahan kuulemaan M:n miekasta. B pääsee käymään kotiseuduillaan ja kohtaa menneisyytensä.
 • S3E20 M löytää miekkansa joka ei ole hänen miekkansa. L palaa labyrintistä ja suuttuu A:lle. Mitä labyrintissä oikein tapahtuikaan?
 • S3EasterSpecial Jaromir käy tapaamassa cammoraania, ja Boto löytää apokalypsoijia Rheinstadista
 • S3EndOfSemesterSpecial

Huom: find ei välttämättä toimi allaolevasta kovin hyvin, koska kirotusvirheet pikaisessa yritän-pysyä-mukana-mutta-nuo-vain-puhuvat -kirjoituksessa.

Ensimmäiset 10 löytyy yhdestä dokumentista täältä.

Jälkimmäiset alla.


E11

Cold start

Marssitaan sisään
järjestys rivissä L - V - A - M - J - B

Sitten SIT ja Giorgios (O:n ankkuri)

Perässä Duncanin johtamat 20 marttyyria ja mongolisoturit

Powerwalk!

Vastaanottokomitea vapaa-alueen reunalla, ihmisiä, hienot kuteet. KJ:n puutarha laajennettu portille asti (ja siellä on NORSUJA ja KESYJÄ TIIKEREITÄ!)

Vastassa on Kabeer Ji ja muodollinen kunniavartio. Paikalla on jo valmiiksi Pimeys ja Villi ja kaikkia muita random vieraita. KAbeer Jin ihmisiä ja demonidelegaatio yms.

Kaikki muut ovat ihan whoa nuo tyypit ja niitä on kuusi ja niillä on samanlaiset takit. Villin tyypit ja Pimeyden tyypit kääntyvät myös katsomaan.

Kabeer Ji sanoo jotain tervetuliaissanoja. KJ on myös järjestänyt A:lle kunniavartioston A:n heimosta. A liittää nämä saattueeseen.

 -- Alkumusiikki --

Kohtaus 1:

Liberty flashback ohjeiden kyselystä NII:ltä. L on pukeutunut jo juhlia varten ja seisoo NIIn edessä.
L (vaisuna): Oliko vielä jotain muita ohjeita?
NII: Tuhoaja on vielä vahava, mutta sinä L autat tekemään minusta mahtavamman. Minä tuon valon muutoksen, mutta lapsena jumalakin tarvitsi apua. Sinä opastat veljiäsi ja te hankitte minulle ne jotka auttavat. Sinä tiedät mitä tehdä.
L: Tätä ajattelinkin, mutta onko se niin kuin epäilen--
NII: Piditkö lahjastasi? Suunnittelin sen ihan sinua varten.
L: No, se on sinulta, joten minä pidän siitä.
NII hymyilee: Sinä olet tehnyt minule niin paljon. Katsoin, että demonien kiusaama vakooja ei olisi ollut sinulle sopiva.
Flashback loppuu.

Kohtaus 2:

Flöashback: A ja L keskustelevat kun kävellään juhliin.
L: Missö on kruunusi?
A : Jätin sen jälkeeni
L: Miski? Era voi tuoda sen sinulle
A : En voi pitää sitä.
L: Miksi
A : Se on kruunu, en minä ole enää johtaja
L: NII asetti sinut johtajaksi
A : Ja hän otti sen pois
L: Se on alasi kruunu
A : Niin minäkin ajattelin, mutta totesin ettei se voi olla vain alasi kruunu.
L: Viimeisen kerran, haet sen kruunun ja pidät sitä juhlissa. Jos joku kysyy sanot sen olevan alasi perinteinen tunnus.
A : Pistän krunun påäähäni kun olen ansainnut sen
L: Sinä loukkaat minua ja eran pyrkimyksiä
A : Jos laittaisin sen pääjäni loukkaisin teitä enemmän
L: Minä olen nyt virallisesti loukkaantunut sinulle tästä asiasta.

Kohtaus 3->:

Villit kääntyvät pitkällisen ajan kulutta pois NIIn familiasta ja jatkavat keskusteluaan. Seuralaisina heillä on pieniä, luisevia apinamaisia otuksia.

Duncan ja muutama marttyyri huolehtivat lahjasta.

L lähtee omille teilleen. J etsii virvokkeita.

Puutarha lähtee leviämään yhdestä puusta spiraalina. Puu puutarhan keskellä on Edenistä, ja on koko puutarhan lähde. Ympäriinsä puutarhaa on istutettu eksoottisia kasveja eri maailmoista (KJ harrastaa sellaisten noutamista omin käsin). Mitä kauemmas keskuspuusta mennään sitä korruptoituneemmaksi puutarha muuttuu. Se menettää Edenmöisen hohtonsa, Puun juurakosta lähtevä puro samenee mitä kauemmaksi Puusta mennään.

[Juhlat alkoivat, ja vapaata keskustelua käytiin puolilarppina. Tässä raportoidut]

Jaromir:

- Oli mukana, kun SIT esitteli pimeyden edustajat, ja vaihtoi melko pitkällisesti kohteliaisuuksia !Xun kanssa (Matsuakin aluksi kuunnellessa vieressä, sitten siirtyessä puhumaan yksityisemmin KK:lle). Puheena oli Valon ja Pimeän välinen konflikti; !Xu korosti Pimeyden voittoja, J mitätöi puheita parhaansa mukaan ja vihjaili, että Shangri-Lan operaatio ei ollut Pimeydelle niin onnistunut kuin kuvittelivat - selviytyjät ovat tavattavissa pyhäkössä (totuus on tietysti karmeampi, mutta eihän sitä tule viholliselle myöntää, ja ehkä levottomuutta voi herättää myös kysymys siitä, miten Nabrassal II:n familia ylipäänsä pääsi väkensä luokse). Keskustelun henki oli lähempänä seurallista tunnustelua ja sosiaalista pelailua kuin todellista avointa vihamielisyyttä (mikä ilmeisesti herätti ainakin SIT:ssa jonkinasteista hämmennystä). !Xu totesi hämmentävästi, ettei ollut tullut juhliin hoitamaan asioita vaan rentoutumaan, ja lopuksi kiitti Jaromiria hänen Pimeydelle tekemästään suuresta palveluksesta, mistä tämä sekä kiinnostui että ärsyyntyi. Epäsuorasti sovittiin, että keskustelua tullaan vielä jatkamaan.

- Puhui pariin otteeseen lyhyesti Libertyn kanssa, lähinnä tilannepäivityksen merkeissä. Ensimmäisellä kerralla L kertoi (en ole tästä IHAN satavarma enää, mutta muistaakseni meni näin), että enkeleiden kanssa oli ollut puhetta Vihan hedelmän rikkoutumisesta pyhäkön portilla ja IN:n kuolemasta. Ehkä se yhteinen strategia olisi sittenkin kannattanut käydä läpi tarkemmin...
[Maijan kertoman perusteella Sofshavua on puhunut myös itse Jaromirin kanssa, ja Joonaksen raportissa sanotaan että myös L:n kanssa puhutaan. Onko Emillä lisättävää?]
Puhuttiin myös KK:n ja A:n suhteesta sekä Boton roolista perheessä, L pyysi J:a auttamaan hänen epävarmuutensa kanssa, J naljaili, että eikös epävarmuus ole hieno inhimillinen piirre, mutta suostui kuitenkin.

- J tuppautui Lua Tulekin ja Matsuakin keskusteluun ja vaihtoi muutaman sanasen edellisen kanssa, vastaten hyväntuulisiin uteluihin familian historiasta ja tilanteesta mahtipontisesti mutta kryptisesti. Hän kehui tuntevansa rituaaleja ja otti puheeksi villit; LT mainitsi piirin ja väitti pitävänsä sitä pelkkänä tarinana, ja J oli ponnekkaasti samaa mieltä.

- Edellisen keskustelun jälkeen J hankkiutui mahdollisimman nopeasti villien puheille [...].

- Lopuksi J kyseli lyhyesti Kabeer Jilta illan kulusta ja esitti pahoittelunsa tämän palvelijan menetyksen johdosta.
[Tässä oli tosiaan tämä Jennin kieroilu, johon KJ ei olisi mennyt mutta Miska sattui puolilarpissa menemään:
"- viitaten tietenkin Udayaliin, minkä pääsikin ihmetellen sanomaan, kun KJ alkoi puhua IN:sta..."
Retconnattakoon siis, että näin ei tapahtunut, vaan KJ väisti asian kohteliaasti ja viksusti.]

Jaromir aikoo vielä puhua !Xun kanssa - ja miksei myös Karpakin, joskin alemmalla prioriteetilla. Hän haluaa myös esittää Libertylle erästä sopimusta. Muuta selkeää agendaa ei tällä hetkellä ole, mutta ajan salliessa tietysti olisi kiinnostava jutella melkein kaikkien kanssa.

Villit:

- SIT esitteli villeille Matsuakin, Asbornin ja Vidyaran. Re Fae kertoi viestinä SIT:lle "oksan katkenneen" - viitaten johonkin Provectukseen vievistä reiteistä. M:n ja V:n kanssa keskustelu kääntyi Hermeen portin tapahtumiin ja RF (voi miksi en keksinyt nimeä, jonka alkukirjaimista olisi muodostunut joku siisti anagrammi...) yritti epäsuorasti kysellä, mikä NII:n familian osuus tapahtumiin oli. Väärinymmärrysten seurauksena hän vakuuttui siitä, että osana jotain ovelaa peliä Asborn vihjaili heidän surmanneen porttia vartioivan enkelin... Korostaakseen oman perheensä tärkeyttä RF muistutti (kryptisesti), että heidän tehtävänsä on siirtyminen maailmojen välillä. A kysyi jotain sen suuntaista kuin että "Mutta kuitenkin maailmanpuussa?", johon RF vastasi hämillään siitä, mitä oikein ajettiin takaa, "Tietenkin - vain hullu yrittäisi repiä tietä kudoksen läpi" - mitä EN suunnitelut vihjaukseksi mihinkään suuntaan, mutta tietenkin se tulkittiin sellaisena. A:n jatko, "Joskus se on kuitenkin välttämätöntä", hämmensi villejä entisestään ja yrittäessään osoittaa tietävänsä, mistä puhutaan, RF heitti: "Erityisesti, kun on kyse enkeleistä?" - mikä saattoi sekavan keskustelun melko omituiseen päätökseen. (Korostettakoon, etten siis tahallani suunnitellut mitään harhaanjohtavuutta, vaan mietin vain Villien näkökulmaa ja miten he siitä käsin vastaisivat.) Villit kutsuivat myös Vidyaraa "veljeksi" - tietäen ainakin jotain tämän taustoista, todennäköisesti tehtyään jonkinnäköistä varsin järkevää esitutkimusta vieraslistan saatuaan - ja ilmaisivat halunsa puhua hänen kanssaan myöhemmin.

[Aivan nerokas väärinkäsityskasa! Jatkakaa samaan malliin!]

Re Fae puhuisi mielellään Vidyaralle selvitelläkseen enemmän tämän taustoja. Myös vieraslistasta puutttunut Boto kiinnostaa. Luonnollisesti myös suhteet muihin familioihin ovat tärkeitä, mutta ainakaan kaikkia näitä keskusteluja ei liene syytä pelata.

Boto:

Merkittävin oli varmasti keskustelu Jaromirin kanssa. Jaromir yltyi kertomaan Botolle Entropian rakkaudenkieltämislaista sekä edellisen rakkauden vallan kohtalosta. Tästä Boto toki huolestui, [...] J kyseli äkkiä hyvin henkilökohtaisia [...] Nauroi, mutta osoitti myös omanlaistaan sympatiaa (Boto ainakin tulkitsi sen niin). J lupasi yrittää auttaa, mutta suositteli myös kääntymään villien puoleen, jotka kuulemma kuuluivat johonkin outoon rituaalipiiriin. Vaihtokauppaa sopisi kuulemma käydä esimerkiksi oman alansa ihmeillä.

[Sama Jaromirin näkökulmasta:
- Dakseshin saapuessa paikalle Jaromir kaappasi Boton mukaansa ja häipyi syvemmälle puutarhaan. B kertoi A:n kieltäneen häntä puhumasta Pimeän edustajille ja J avasi tilannetta hieman. B valitteli naispuolisten vieraiden puuutetta, mistä päästiin tangentiaalisesti rakkauden kieltämiseen ja valtojen välisiin (myös familian sisäisiin) suhteisiin ja relevanttiin historiaan. Vaihtaakseen aihetta J alkoi esittää kysymyksiä B:n elämästä - ja rakkauselämästä - ennen vallaksi tuloa. Hän yritti myös selvittää, mitkä asiat tälle ovat tärkeitä sen varjolla, että varoitteli muiden voivan käyttävän sellaisia seikkoja häntä vastaan. [...] J oli avoimen huvittunut mutta vihjasi, että hänellä on henkilökohtaistakin kokemusta hieman samantapaisista ongelmista ja lupasi tutkiskella asiaa. Paljastuneet seikat on varmasti järkevää pitää toistaiseksi omana tietona.
]

B yritti myös hieroa tuttavuutta !-tyypin kanssa, joka oli ainoa varteenotettava nainen paikalla, perheeseen lukeutuvan Libertyn lisäksi tietty. Asborn suhtautui naiseen kuitenkin nihkeästi, ja kieltämättä raadonsyöjän elkeet vähän karmivat Botoakin. ! antoi ohjeita ankkurin hankkimiseen ja vahvisti Jaromirin kertomuksen Entropian laista. Boto lupasi tanssia !:n kanssa.

Perhepalaverissa Liberty kuiskasi Botolle jotain sen suutaista kuin, että "opettele valtojen tavoille, sillä lopulta sinusta tulee familian sydän", mikä oli Botosta kiinnostavaa ja jännää, sillä tähän asti on vaikuttanut vähän siltä ettei familia kokonaisuudessaan ole kovin kiinnostunut hänestä.

Boto oli juuri aloittamassa juttua [Lua Tulekin] kanssa uudelleen kotiseudustaan, maneeteista, merisäästä, Maria IV:stä ja kapteeni... [sanotaan vaikka Arturo Perez-Reverte]sta. Lisäksi aikoo esittää villivalloille vaihtokauppaa [...].

Sofshavua:

- Lähinnä hiillosteli Kabeer Jitä ja NIIn familiaa hedelmistä ja Nasrista. Sai selville, että Nasri on kuollut, ja että hedelmät on siivottu, ja Jaromir väitti että luultavasti Kabeer Ji:n on täytynyt olla tietoinen alaisensa kuolemasta, vaikka KJ vakuutti tietämättömyyttään.

-Sofshavuan intresseihin voisi kuulua vielä puhua vähän lisää Asbornin kanssa kahden, se nyt kuitenkin on uusi vihan valta. Ehkä juttua riittää vähän Asakimistä ja vähän hedelmistä.

Asborn:
1) Jutteli Daksheksen kanssa. D vaikutti innokkaalta liittoutumaan ja peittämään maailman vereen, joten pääteltiin Matsuakin kanssa että tämä liittolainen on parasta suunnata jonnekin missä tulee vähiten siviiliuhreja. A myös esittäytyi M:n rinnalla NII:n lukemattomien sotajoukkojen kenraalina. Sonnlan tullessa esiin keskustelussa A ilmaisi aikeensa napata se kiinni, ja kysyi D:ltä auttaako tämä kaappaamisessa tarpeen tullen. D ilmaisi varovaisen kiinnostuksensa.

2) Puhui Sofshavuan ja L:n kanssa vihan hedelmistä ja Iqbal Nasrista. A ja L myönsivät lopulta että Iq on tullut heidän portilleen jostain syystä ja läimäissyt maahan vihan hedelmän. A sanoi neutraloineensa hedelmän joten sen juurtumisesta ei liene pelkoa (todellisuudessa A kuitenkin vain poisti hedelmän tuottaman vihan Iq:sta. Hedelmän jäänteiden etsiminen ja parin siemenen pölliminen voisi hyvinkin kuulua A:n tulevien pelikertojen agendaan :D). A ja L antoivat S:n ymmärtää että Iq on kuollut, ja tämä sanoi etsivänsä hänet kuolleiden jonosta. Ei ole selvää minkä paikan jonosta S aikoo tämän etsiä.

3) A, M ja V puhuivat itsenäisten kanssa. Nämä kertoivat että Hermeen portti on rikki ja Maailmanpuun oksa katkennut, ja näyttivät kovasti tietävän kenen syytä se oli. Itsenäinen sanoi että reiän repiminen luomakunnan kudokseen, oli tyhmää kun olisi voinut yhtä hyvin tulla oksia pitkin. A huomautti että joskus ei ole vaihtoehtoja. Itsenäinen sanoi että asia on usein näin kun kyseessä on enkeli - lause jonka tulkinta jättää hieman vaihtoehtoja.
[J: "itsenäinen" tarkoittanee tässä villiä. En tiedä mistä tämä ajatus on tullut, mutta itsenäinenhän on tähän asti tarkoittanut reinkarnationisteja jotka ovat irrottautuneet imperaattoreistaan, ja nämä ovat siinä määrin lainsuojattomia että niitä ei tasan tällaisissa juhlissa nähtäisi. Villit ovat imperaattorien alaisia siinä missä muutkin (muistaakseni valtias oli Mustan Metsän Kuningas). En tiedä sitten sanoivatko villit jotain epämääräistä niin että sen on voinut tulkita hassusti.]

4) A puhui !Xu:n kanssa, joka sanoi olevansa tästä ylpeä, koska tämä on tullut vallaksi. A lähinnä vittuili takaisin. Puhe kääntyi ihmisyyteen ja ihmisen ja vallan eroihin, ja A sanoi kannakseen että valloille ihmisyys ei ole jotain mikä menetetään vaan jotain josta luovutaan. !Xu sanoi olevansa samaa mieltä ja luopuneensa omastaan jo kauan sitten. Hän näki että pimeyden tarkoitus on saada ihmiskunta tekemään samoin. A sanoi olevansa eri mieltä tästä. !Xu myös sanoi Savikuninkaan kuolemaa hyväksi asiaksi, mihin A ja sillä hetkellä paikalla ollut Liberty vastasivat olevansa samaa mieltä =) Jossain vaiheessa Boto tuli mukaan ja puhe kääntyi raadonsyöntiin. Myös vittuilua tapahtui lisää. A myös neuvoi !Xu:ta juttelemaan valtojen ihmisyydestä Jaromirin kanssa.

5) A ja polyneesialainen purjehduksen valta juttelivat merestä ja laivoista, ja tämä tarjosi A:lle mahdollisuutta seilata vanhalla laivallaan Kunghammarilla, sekä syventää imperaattoriensa suhteita. A suostui ilomielin.
[J: Lua Tuleki oli nimi, Aumakua imperaattori.]

Asbornin tulevista tempauksista sen verran, että hän haluaa hakea [korjaus: Krysztof Karpakia] tanssiin XD (L kehotti A:ta vittuilemaan sille ja juuri näin hän aikoo tehdä). Yksi hedelmällinen plaseerausvaihtoehto A:lle voisi olla [villivaltojen] vieressä. Sillä tavalla niiden kanssa tulisi juteltua enemmänkin. A voisi myös kysyä lisää vihan hedelmistä S:ltä.

Petach Tiqva
1) PT jutteli Boton ja Libertyn kanssa mukavia. Mitään konkreettista ei saatu aikaan, vaikka L onnistuikin tökkimään PT:tä pariin arkaan paikkaan ("niin oletteko jo tavannut uuden vihan valtamme" jne), ja neuvoi hänet juttelemaan V:n kanssa politiikasta.

2) PT jutteli sangen päällekäyvän Jaromirin kanssa vihan alan mystisestä päätymisestä NII:n käsiin, ja sai kuulla bullshittiä siitä että se olisi siirtynyt kosmisen tasapainon ilmentymänä NII:n haltuun, kun taas legendojen ala puolestaan olisi siirtynyt taivaalle. Lisäksi S tuppautui jossain välissä keskusteluun ja alkoi puhua J:n kanssa Iqbal Nasrista, jolloin J ilmaisi mielipiteen että KJ:n on pakko olla vihainen palvelijalleen jos on kerran sallinut hänen kuolla.
[Sama Jaromiristä:
- Seuraavaksi J jutusteli enkelien kanssa. PT yritti kuulustella häntä vihan alasta ja IN:n kohtalosta; J esitti tietämätöntä ja arveli, että jos KJ:n palvelija todella on kuollut, hänen on täytynyt tehdä jotain vihastuttaakseen herransa. Vihan alasta hän yltyi puhumaan universumin laeista ja siitä, miten imperaattoreitakin kahlitsee koodi - kaikella on epäilemättä tarkoituksensa - ja olen kuullut, en ole varma, että Legendojen ala (tai jokin muu) olisi tasapainon säilyttämiseksi vuorostaan siirtynyt Taivaalle, miten on? (Olin todellakin vilpittömästi unohtanut, mitä Legendoille tapahtui, mutta ehkä Jaromirkaan ei sitä tiedä. [Tämä on täysin mahdollista]) Sofshavua saapui paikalle ja J päätti välittömästi keskittyä tähän, yrittäen johdatella assosiaatioita johonkin mielekkääseen suuntaan. Enkelit kysyivät Ayele Zenawista, mihin J vastasi assosiatiivisin epäolennaisuuksin, ja SS lipsautti kertovansa asioista Meonille - jaa-a.

Ja Sofshavualta:
-Tuli puhuneeksi Jaromirin kanssa Ayele Zenavin vierailusta. J kertoi, ettei AZ juonut heidän tarjoamaansa viiniä, mihin S sanoi: "Minä kerron senkin Meonille."
]

PT haluaisi seuraavalla pelikerralla puhua KJ:lle ja Vidyaralle ja/tai Matsuakille ja saada politiikanteon alulle. Asborn puolestaan voisi haluta jutella vähän lisää tämän purjehduksen vallan kanssa ja määrittää vähän tarkemmin mikä hän on miehiään. Etenkin kiinnostaisi tämän imperaattorin koodi ja näkemykset ja se, miksi hän haluaa auttaa famialiaamme.

Matsuaki & Kabeer Ji:
Matsuakin ja KJn oleelliset keskustelut tulivat mielestäni jo aika hyvin katettua, eli M puhui KKn kanssa (pitää varmaan hastaa vielä siihen kaksintaisteluun [...]). Toinen merkittävä keskustelu oli KJn ja Jn välillä, joka ilmeisesti retkonnattiin siten että KJ ei uponnut Jn ansaan. Sitten oli Sofshavua ja KJ, jossa S kyseli INstä ja vihan hedelmästä. KJ väitti ettei tiennyt IN kuolemasta (se kun ei ole kuollut), mutta kertoi vihan hedelmän tulleen neutraloiduksi. Vihan hedelmän alkuperästä KJllä ei ollut käsitystä, elän siinä käsityksessä että se ei tullut KJn puusta. [Joo.]

Sitten loppujuhlien suunnitelmista... KJllä olisi varmasti tuhat lehmää ojassa
istumajärjestyksen suhteen, valitettavasti vain en ole keksinyt niistä yhtäkään. Joten
se, mikä edistää parhaiten peliä lienee paras. [...]

Jannelta:
Minä lähinnä ehdin pelata Ezenwaanyi !Xuta viime kerralla, ja kaikki hänen kanssaan käydyt keskustelut olikin jo tuossa alla aika kattavasti. Lähinnä vittuilua ja tyyppien tökkimistä, heikkojen kohtien etsimistä yms.

Vidyara osallistui joihinkin satunnaisiin keskusteluihin, sen mukaan ketä nyt sattui olemaan kehissä juuri silloin. Ainut relevantti oli varmaan sosialisointi Daksheshin kanssa, D julisti sotaa ja tuhoa ja kuolemaa (ks. Asborn). Erityisesti villien ja Kabeer Jin kanssa olisi syytä puhua, mutta tosiaan en ehtinyt viime kerralla.

Lopuksi koko familia neuvotteli keskenään:

M: puhuin Karpakin kanssa Shangri-Lasta, sain kuulla että KK oli paikalla.
Dakshesh on asiamme kannalla, voimakkaasti. Haluaa pyyhkiä maailman verellä, ja Sonnlan selkärangan. Onko imperaattori aloittamassa seuraavan sodan? A : Hänet lienee syytä ohjata jonnekin missä on mahd vähän vahinkoa.
J: Salaforin porukat on Meonin vakoojia. He kertovat kaiken täällä kuulemansa hänelle. Vihan valta on siirtynyt kosmisena temppuna eteenpäin ja istuttanut huhun että legendojen ala on siirtynyt Taivaalle. B: Onko ihan ok siis järjestellä sotaa Entropiaa vastaan? L: Ihan ok puhua, mutta jätetään aika avoimeksi. V: Voidaan myös esittää sodan olevan metaforinen.
(Taivas etsii Iqbal Nasrin sielun kun se kuolee)
J yritti implikoida S:lle että KJ on valehdellut IN:sta, täytynyt suututtaa herransa , S luultavasti [häh?]
J: Onko V puhunut villien kanssa? V: Mielenkiintoisia ovat, ei vielä. A : Miten he suhtautuvat imperaattoriimme? M: He sanoivat katkenneesta oksasta A: Ja portin rikkoutumisesta. V: Pitäisi ehkä tehdä tutkimusretki portille.
A : Tapasin kivan jätkän, LT hieno mies. B: Joo! J & L: Hirveä tyyppi, kännissä ja kovaääninen. A : Kannattaa yrittää jutella hyvää. J: KJn vakooja on.
J: Kävin esittämässä surunvalittelut KJ:lle Udayalista, järkytin hieman mutta meidät keskeytetttiin. Vihjaisin myös vähän Lualle että…?
S kyseli vihan hedelmästä, vastattiin että vaaraton.
B: !Xu vaikutti vaikuttuneelta sinusta J. A : Joo niin teki (merkitsevä katse). J: Yrität loukata minua, mutta olen humalassa joten en loukkaannu helposti.
J: B sinun ei pidä kuunnella liian tarkkaan jos A kieltää sinua tekemästä jotain, me olemme kaikki samanarvoisia. B: Eiei, otin sen ihan veljellisenä neuvona.
A : Taivas ja Helvetti tulivat melkoisella rytinällä. M: Odottavatko he ongelmia? V: Luultavasti haluavat vain näyttää voimaansa. A : Mutta kenelle?

L on että voidaan puhua sodasta mutta kunhan siitä puhutaan meidän ehdoilla.
Boto kertoi Jlle traagisesta menneisyydestä, J lupasi naurettuaan auttaa.
D julisti liittolaisuutta ja sotaa, lähdetään tappamaan ja tuhoamaan ja siitä tulee hienoa. Oli pettynyt että NII ei ole ekskrusiaani.
L koulutti Botoa ja yritti jutella kivoja Sofshavuan kanssa, vittuili !Xulle.


E12

(ei coldstarttia, kaksoisjakso!)

Kohtaus 1: Boto tulee puhumaan villeille

Villit ovat puutarhan nurkassa pensaslabyrintin porilla juttelemassa keskenään. Toisen olkapäällä pieni kirjava lintu. B tarttuu tilaisuuteen ja lähestyy kumartaen
B: hauskaa iltaa
Valo ei kumarra, varjo kääntyy Boton puoleen
B: oilen B, filiaalisen rakkauden valta NII:n familiasta. Hauska tavata
Kumartaa ja katsoo B:a varsin pik

n.
Var: minä olen %/%&/%, mustan metsän kuninkaan palvelija. hauska tavata
B: minä kuulin että olette ta.itavia rituaaliasioissa
Varjo vilkaisee valoa ja sano: veljeni on lahjakas näissä asioissa
B: hän ei paljoa puhu
Var. Mieli muualla. Oletteko muuttanut muotoane
B: vaihtunut tai pakottanut muuttamaan
Var: alannekin on vaihtunut
B: ei oo ollu
Var: ette siis ole vaihtanut
B: eiku'
Var: eikö kaupunkin ala kuulunut valtiattarellenne
B. jos tarkoitatte tällaista jumalallista ollomuotoa iin kai sitten niin
Var: ymmärrän. teidän perheenne on,.. jos sallitte miun esittää arvostuksei taiojenne johdosta. Ikäänne nähden olette taitavia
B: kiitti, mutta se rituiaali,,,
Var: se ei tule ajankohtaiseksi ennen kuin myöhemmin illalla
B: mutta tulee kuitenkin?
Var: se on täysin isäntämme pätettävissä (vilkaisee KJ;ta)
B:no, sillä aikaa kun idsäntä miettii, haluatteko jotain vastineeksi
Var: tarjoatteko siis itseänne vastineeksi
B: kykyjäni!Kykyjäni tarjoan
Var vilkaisee veljeään iloisesti yllättyneenä
B palaamme varmaan aisaan
Var (miettii). minun ä
ytyy tunnustaa että olette minua edellä tässä asiassa, mutta mikäli se isännällmme sopii, otamme tarjouksen vastaan
B: pitääkö meidän sis hyväksyttää kauppamme KJ:lla
Var (silmät laajenevat): ehdotatteko sitten jotakin ylimääräiswtä
B: ylimääräistä? En ole aivan varma...
Var: on tietenkin mahdotonta ajatella että toimisimmeisäntämme selän taana, mutta jos tarjouksenne on tarpeeksi hyvä...
B: kuulkaas nyt, minua vaivaa eräs kirous , ihmisnaisen ylleni lanettama, ja haluaisin että tekisitte jonkin rituaalin jolla vapaudun siitä. Voin antaa jotain vastineesi
Var: kenen ankkuri hän oli? En ole koskaan kuullut että vallan muotoa olisi muutettu
B: ihan maatiaisnoita oli. Enkä ollut valta silloin
Var: olitte siis ensin valta mutta menetitte voimanne
B: tulin äsken vallaksi ja sain alani vasta äskettäin, enkä tunne edeltäjääni. Enkä ole menettänyt voimiani vielä yhtän
Var (katsoo veljeään ja sitten Botoa): aivan
Lua Tulek lähetyy. ”tervehdys!” Arvon kumppani
Villi kumartaa
Var (katsoo B:a pidempään, tajuten vihdoin jotain): aah, sinä olet hyvin nuori (Lua kattoo kulmia kurtistaen). ”Pelkän ihmisen tekoihin puuttuminen on veljeni alapuolella, mutta tähän toiseen asiaan liittyen, jos...”
LuA : häiritsenkö kenties
Var: toivomme kaupunkien ihmettä
B: mihin tämä liittyy?
Var: rituaaliin jonka isäntämme on valmistellut
B: vai niin. No kaupunkien ihmettä minulla ei ole
Var: jos sallitte minun kysyä, onhan kaikki peheessänne hyvin?
B: aivan hyvin
Var: ei mitään kiista tai riiaa veljienne välillä
B: olen käsittänyt etä he ovat konfliktien kärjistämiseen ongelmien ratkaisussa luottavia
Var: onko pyhättöönne hyökätty
LuA : siis viimeaikojen sodassa
Var: en voinut olla huomaamatta että eräs joukossanne on haavoittunut
B.niin, kieltämättä hn vaikuttaa ei-niin-hyvinvoivalta
LuA : onk hän periaatteen miehiä? Ei sovi parantaa iseään
B: luulen että hän nauttii siitä
Var: (lualle) minun on hyvin vaikea ymmärtää moisia periaatteita
LuA : sinun on hyvin vaikea ymmärtää monia asioita
B: tunnette toisenne?
LuA : mustan metsän poalvelijat tulivat yhteenliittymän erikoiskumppaneiksi vasta äskettäin
Var: olemme tunteneet toisemme pidempään. Hän jättää nyt tahdikkaasti kertomatta kuinka hänen kirvesmiehensä hakkasivat puuta metsämme reunasta. Olemme päässeet siitä yli
Lua; kaksintaistelummehan ratkaisi sen
B: oletteko tauistelleet keskenään?
Var: kyllä, mutta nyt olemme samalla puolella. Mutta jos suotte anteeksi, isännällämme on siaa veljelleni
B: ovatko he aina noin vaqikeaselkoisia
LuA : jooo
B: mikä se rituaali oli?
LuA : ah, luulen että kyseessä on isäntämme yllätys. Ainakin joillekin
B jännää
LuA : en haluaisi pilata kenenkään yllätystä ja hupia, joten jätetään se myöhemmäksi.
B: se kai selviää
LuA : kauppaa yritit tehdä?
B: sellaita maallista joo, mutta he olivat liian korkealla siihen
LuA : he ovat joskus liian korkealla, mutta voin itse koitta tehdä
B: osaatko rituaaleja
LuA : en mutta sisareni osaa hieman enemmän
B: mikä hä
nen nimensä on?
LuA : Tahua Loaki
B: no, inään tiedät sen merimieselämän ja ne naiset.
(virn)
B: noi, yksi niistä sattui olemaan noita ja hän langetti semmoisen kirouksen päälleni
LoA : mahtoi olla melkoinen kirous jos et ole eroon päässyt
B: tuskin omin voimin
LuA : aivan, kun olit ihminen
B: niin. Se estää minua ikään kuin palaamasta kotiini. Maanpäälliseen siis
LuA : ettekö voi ratkaista asiaa voimalla?
B: niin, voisin mennä mutta ihmiset suhtaUTUISIVAT MINUun huponosti. voisin tietty aamioitua
LuA : siinä voisin auttaa, olen isekin muodonmuuttaja ja näen että sinulla on lahjoja
B: en voi muuttua yhteen tiettyyn muotoon. Voisin tarjota vastineeksi kykyjäni, jataitoani tehdä maagisia karttoja. Olen seilannut useilla aluksilla (joten tiedän missä kotinne on)
LuA : mutta toisaan, harrastatteko muodonmuutosta paljon? Minä itse liikun mielelläni lintuna
B: en oikein tiedä, tarkoitatteko että voisin vain muuttaa muotoanne?
LUA : näyttää siltä että se on ominaiuutenne
M: hyvä iltaa
Lua ja M kättelevät ja kumatelevat.
M: satuin kuulemaan hänen sanovan kyvystäsi muuttaa muotoasi. Siinä saattaa olla perää, sinussa on jotain...
LuA : et siis ole selvillä kaikista (kuinka nuori hän olikaan M?)
M: (sangen nuori)
LuA : tule siis saarelleni ja opetan sinulle muodonmuutoksen jalon taidon. Näytän sinulle saareni ilmasta ja veden alta
B: oi, M saanko lähteä
M: en näe sinä mitään ongelmaa jahka tilanne rauhoittuu niin että voit menn
L: mitä on tekeillä?
M hymyilee: asettumisen kanssa on kiire
LuA : sen jälkeen minkä kohun aiheutitte, en ihmetelekään
M: näen etä sana valastamme on kiirinyt kauas. Olitteko paikalla?
Lua; en, mutta yhteenliittymänedustaja oli, ja sain kuulla muuta kautta. Tiesittekö että huhutaan, että NII on itseasiassa Anandan järjestämä kulissi vallankumouksen toteuttamiseksi
M: lol
LuA : kerrotaan muutakin. Kerrotaan että Entropia jahtasi feeniksit kuoliaaksi feeniksit jotta uusi aika ei voisi alkaa, mutta NII synthyi uudelleen
J: jos olette kuulleet käräjoistä, tiedätte varmaan imperaattorimme näkemyksen
B: poistuu ja raahaa humalaisen Jaromirin pois
B: J, villivallat puhuivat jostain rituaalista jonka KJ aikoo tehdä yllätykseksemme
J he pyytävät liian kovaa hintaa
B: eivät he suotu tekemäänb sitä minun juttuani olenkaan
J: mitä uulet, tekevätkö he mitä lupaavat
B: ainakaan he eivät suostu luopaamaan mitä eivt tee
J: mikset vain tee hänestä ankkuriasi (blaa blaa) Yritä selvittää mikä se rituaali on . Älä kysy suoraan, minä kysyn häneltä suoraan. Missä L on?
B: en tiedä. voitko hyvin?
J: en joten tehdään sille jotain, lähdetkö kanssani puhumaan naisille, palvelijoille
B: joo!

Jsromir js Boto ovat matkalla vikittelemään tarjoilijanaisia, kun Asborn interseptaa.
A : J&B
B: A!
J: Juuri se mies, jota en halunnut nähdä.
A : Tuli mieleeni, olettekjo jutelleet Villien kanssa?
B: Kyllä, puhuin heidän kanssaan
A : En oikein ymmärrä Villien kioodia, onko sillä jotyain tekemist vapauden kanssa?
J: Kyllä, vapaus on korkein prinsiippi
A : Miten he suhtautuvat ankkureihin?
J: Samoin kuin muutkin. Luuletko, että koodi vaikuttaisi asiaan?
A : Kyllä
J: Miksi sitten villi imperaayttori sitoisi itseensä valtoja. Toisaalta tiedäthän sinä kuinka voi olla mieleltään vapaa vaukka on orja.
A : Olen eri mieltä, mutta kaiapaisin apuanne. J, muistatko silloin Edinburghissa kun tapasin sen pimeyden ankkurin? Tapasin siellä vanhoja tuttuja ankkuriajoilta, ja mietin voinko tehfä joytain hänen hyväkseen. Tiedätkö rituaalia jolla ankkuri eristetään vallasta?
B: Olet ollut ankkuri?
A : Kyllä, se ei ollut hasukaa
J: Paitsi ajoittain
A katsoo Jtä pahasti
B: Vallalla oin ilmeisesti ankkuriin täysi valta
A : kYLLÄ, valta voi pitää ankkurin juuri niin lyhyessä lieassa kuin haluaa.
B: Huhhuh. Mitä oikeastaan kysyitkään?
J: Sitä voiko ankkurin vapauttaa, mutta ei voi. Tai no, olisi yjksi rituaali. Uudelleensyntymän rituaalim, joka on tarkoitettu vapauttamaan mik tahansa olento siteistä, sekä fyysisistä että metafyysisistä.
A : Mitä tarkoitat, tulisiko hänestä normaali ihminen?
B: Toimiiko se kirouksiin?
J: Normaali ihminen ei ole oikea sana. Hän olisi irrallaanb luomakunnasta rilailla kuin kukaan muu. Uudelleensyntymän rituaali oli se nkeino, jonka kautta SK yritettiin muuttaa Jivanmuktaksi. Minä ja Nia vapautimme rituaalin, mutta en tunne sen läsnäoloa luomakunnassa enää. Jos tapat ankkurin hjerran, ankkuri kuolee. Ehkä voit vapauttaa hänet vaihtokaupan kautta?
A : En usko
J: Ehkä kiristyksen sittten?=
A : Todennäköisempää. Eikö ankkurin voi eristää vallasta? Jos ankkurin ja vallan lillä ei olisi vihaa eikö yhetys katkeaisi?
J: Se on yksi teoria, mutta en usko sen toivmivan niin. Valtakaan ei pysty ikuisesti pitämään tunnettaan yllä. Ehkä tunteen hiipuessa ankkurin elinvoima hiipuu myös.
B: A, oletko vielä ankkuri?
A : En, NII vapautti minut
J: Mutta hän oli ulkopuolella silloin, minkä toistaminen ei onnistu.
A : Voisimme viedä hänet pyhäkköömme?
J: Voisimme estää häntä ottamasta yhteytt herraansa. olemme tehneet niin aiemmin.
A : Miten kävi?
J: Hän jäi kaatuvan pylvään alle. A, parasti mitä voit tehdä tälle ankkurille on usrmata hänet.
A : Sitä en halua tehdä. Jos on pakko voin tuoda hänet pyhättöön ja pitää hänet siellä. Mutta mielestäni hänen täytyy itse päättää siitä.
J: Liian surullista ettet itse saanut. Pitädyt tätä kohtaloia parempana?
A : Olet oikeassa J, mutta siitä huolimatta...
J: Sinulla on mahjdollisuus saada kostosi, hänbelleä ei tule olemaan sitä, Senb sijaan hänen herransa voivat kostaa sinun tekosi hönelle. Vai aitokoi vangita hänet pyhäkköönb ainiaakisi?
A : Ajattelin että voisimme pitää hänet pyhäkössä, ja hän voisi valiuta kuoleman ja pyhätön välillä
B: Eikö hän voi elää ankkurina?
A : En anna sen tapahtua
J: Tässä on An, valinnanvapauden puolestapuhujan mielipide
A : En voi antyaa hänen tuhota lukemattomia ihmiselämiä, Hän one pimeyden ankkureista parhaiommasta päästä eikä halua olla ankkuri
J: Oletko varma siitä? Etkö ole nähnyt hänen nauravan?
A : Olen nähnyt hänen nauravan mutta ei teoilleen.
J: Itkevän, katuvan?
A : Kyllä, Hän ei ole menetetty tapaus, mutta ei voi itse auttaa itseäänb. Haluan tehdä jotain hänen hyväkseen.
J: Ajattelin kysyä sinulta rituaalistya, mutta B, sinä tulit joen kautta pyhättöön
B. Ytotta
J: Se ei toimine muille
B: Siellä on tie, jota pitki9n tulin. Tämä ystäväsi hengittää ilmaa?
A : Kylklä
B: se voi olla onhelma.
A : Su8kellusvene?
B: Ehk
A : Laiva ei onnistyu?
B: Ei
J: A!
A : ?
J: Oleyko sitä mieltä, että sinulle pitäisi antaa anteeksi tekosi pimeyden ankkurina?
A : Mielestäni minulle tulee antaa tilaisuus hyvittää ne, vaikka tenkin ne pakotettuna
B Saanko kysyä mitä oplety tehnyt?
A : Et
J: Mutta J tietää?
A. Hän arvaa paljon
B: Olet tappanbut? Hyvä, etn kysy. Mutta sukellusveneellö,se voisi olla mahdollista. Tai ehkä kuitenkin sukelluspuvussa.
A : Ei sukellusveneessä?
B: Siellä menee syvällä virtaus.
A : Ehkä keksimme vielä keinon, ei joko voi olla niin syvä.
B: Eiköhn.
A : Mietin asiaa
B: Vpin auttaa kun aika tulee.
J: Mitä hjalusi9t minulta
A : Kysyä rituaalista, mutta jos sellaista ei ole.
J: Olen kertonbut sen mitä tiedän
A : Kiitän avustasi
J: Jos todella haluat vapauttaa hänet, sen on tapahduttava hänen herransa kautta, Kuka se on?
A : Paula Rego
B; Kuulostaa mukavalata
J: Miten paljon olisit valmis luovuttamaan pelstaaksesi hänet+
A : Miksi kysyt?
J: Haluan teitää ennen kuin päätän auttaa sinbua syysi ja motiivisi.
tÄMÄ ON HENKILÖKOHTAINEN AIsia minulle.
J: Vaarantaisitko koodin, perheen?
A : En koodia enkä perhettä, oman itseni mahdfollisesti.
J: He varmasti hyväksyisivät tämän vaihdon
A : Varmasti
B: Miksi välität hänestä niin paljon
A : Hän on vastuullani
B: Perhettä?
A : Ei
J: A, on puhtain meistä kaikista. Näetkö miten vahvasti hn on valon asialla. Kaikkein eniten häntä motivoi hyvään syyllisyys.
B: Ai niin niistä teoista,
A : Kyllä. En voi sanoa, että kukaan meistä kovin puhdas on
J: Ei varmastikaan. Siinä on mielestäni paras mahdollisuutesi, pyyteetön uhrautuminen valon edessä. Kaunis teko, he saattaisivat hyväksyä sen. Ehkä ystäväsi voisi ottaa paikkasi
B: A, hölmö, menneet ovat menneitä
A : Te olette uskomaton pari
J: Olimme menossa etsimään naisia
B: Voisimme olla uskomaton trio
A : Hyvä on, mennään

Refae eli Var on puhumassa Matsuakin ja Sinisen ikuisen taivaan kanssa. Ilman veljeään. Kaikki kumartelevat kovasti.
Var: Tämä on puu meidän metsästämme. Osoittaa suurta tuuheaa lehtipuuta ja jatkaA : Meidän isäntämme leikkasi taimen itse 87 vuotta sitten.
M: Näyttää menestyneen hyvin.
Taimen suunnasta Sofshavua ja PetaqueTiqva sappuvat kiistellen. Erkanevat. PT tulee ja kumartaa.
Var: Onkos teidän maailmastanne näytteitä täällä.
PT esittää näytteitä
M: Harrastatte puutarhan hoitoa.
PT: Kyllä kyllä.
SIT näyttää synkältä enkelin tultua paikalle.
PT kääntyy tähän päin ja ojentaa (tainta?): Syvin osanottomme.
SIT: nyrp.
Laatikosta nousee sinisiä ulpukoita.
PT: Pahoittelemme sitä mitä Prolectuksella tapahtui. Toivomme, että voimme jättää menneet taaksemme ja jada jada.
SIT: Giorgios hoitaa edustukselliset asiat.
SIT nyrpistelee ja kävelee pois.

Steinbeck on saapunut paikalle, puhuu korotetulla äänellä KJn kaa.

Seurueemme ihailee puutarhaa.
Var: Näyttää siltä, että yksi helvetin heimoista seuraa erästä veljistänne (M:lle)
M: Voi olla totta.
Var: On pitkään puhuttu liitosta NII:n ja helvetin välillä. Täytyy olla raskasta teille (PT:lle)
PT: On kyllä isku vastaan taivaan kasvoja.
Var: Matsuaki, oletteko meidän liittoutumamme jäsen.
PT: Colopatironin yhteenliittoutumaan?
Var: Tietenkin, älkääs olko noin tahditon.
M: Käsittääkseni perheeni ja liittouman välillä ei ole mitään.
PT: Kukaa hoitaakaan neuvottelunne?
M: Veljeni VN tänä iltana.
Var: Tunnetteko hänen isänsä? Miten on mahdollista, että hän on teidän kanssanne?
M: Valtiattaremme.
Var: HÄn on vaihtanut puolta?
M: Hän on tehnyt sopimuksen valtiattaremme kanssa.
Var: Hänellä ei ole mitään tekoa Provectuksen kanssa? Hän ei seuraa sukunsa jalan jäljissä?
M:??
var: Missä hän on?
M: Tuossa hän oli
Var: Ja hän hoitaa neuvotteluitanne? No, helvettikään ei ole yhteinäinen... Olen kuullut että Itkevän tuulen tasangolla käydään sotaa.
M: Kertoisitteko siitä?
Var: Ette siis ole liitossa Heligoksen kanssa?
M: Olemme tehneet sopimuksia heidän kanssaan, jotka ovat vielä voimassa.
Var: Varmaankin helvetti ei vaivaisi liittolaisiaan moisella, sisäisiä asioita. Dakshes ei haluaisi näyttää heikolta (D:n naurua).

Var: Entä te itse? Johditte herranne sotaa? (Jotain herrasta)
M: ... Kuten kaikilla perheillä, meilläkin on ollut erimielisyytemme.
Var PT:lle: Olen yllättynyt että voitte puhua keskenänne näin tyynesti.
PT: Herransa ei ole aivan sama kuin ennen.
M kiristyy: Näin.
PT: Ehkä on mahdollista arvioida siis perheidemme suhteen määrä ja laa-tu uudelleen. Puhun siis veljenne V:n kanssa, ettehän halua enää lisää eripuraa familiaanne.
M: Hän hoitaa perheemme sopimukset tänä iltana.
Var: Onko todella niin, että perheenne nuorimmainen hoitaa maksun puolestanne?
M: MIstä maksusta puhutte?
Var: Hön lupasi meille osan itsestään. Nyt kun kerroitte, että hän on niin nuori, tuli mieleeni, että välillemme jäi väärinkäsitys.
M: Puhun hänen kanssaan ja selvitän.
Var: Hyvä hyvä, mutta ilmoittakaahan meille ajoissa, ettemme viime tingassa joudu muuttamaan asioita hänen kanssaan.
Var poistuu.
PT: M Sembei, tiedän että välimme ovat olleet tiukat, mutta ehkä voimme näin sodan jäätyä taakse ottaa askeleita kohti uudempaa yhteisymmärrystä.
M: olisi varmasti hyvästi.
PT: niin teille kuin meille. Toivomme, että perheenne ottaa huomioon, että voimme ehkä antaa anteeksi perheenne ja edeltäjienne tekoset, mutta toivon että huomaatte osoittaa hyvää tahtoa.
M: Kuinka jalomielistä.
PT: Yritämme vain välttää uuden sodan, koko luomakunta tulisi kärsimään.
M: Sota luomakunnassa ei varmasti olisi kenenkään intresseissä.
PT (lujasti): Ymmärrätte varmaan Taivaan epävarmuuden, mitä tehdä uuden imperaattorinne kanssa.
M: Olen varma, että pystymme löytämään yhteisymmärryksen familioidemme välisissä suhteissa.
PT: On myös jotain mitä voisitte tehdä hyväksemme. Tiedättehän menettelymme taivaan ja Helvetin välillä sielujen ohjaamisesta sinne minne kuuluvat. Pyhätössännehän on sieluja.
M: Ymmärrän.
PT: Pyhäkössännehän on sangen suuri populaatio ja olemme kiinostuneita sen post mortem-tilasta. Eihän heitä ole kuollut paljoa?
M: Suurin osa heistä on hengissä.
PT: Ja sielut ovat tallella?
M: Kyllä kyllä,mutta en voi sopia heidän kohtalostaan. Voin kyllä puhua veljilleni asiasta.
PT: M, vaikka meillä on erimielisyyttä, tiedän kuitenkin että seuraat koodeista jalointa....Tähän suostutaan epäilemättä koska se on oikein ja kaunista. .. Mutta oli minulla oikeata asiaaki! Tiedättehän kenelle vihan ala ennen kuului.
M: taivaalle?
PT: Kyllä se kuului veljelleni Asakimille ja on jotenkin joutunut toisaalle. Voisitteko sano veljellenne J:lle että hän hieman hillitsisi käytöstään. Hän miltei tunki päälleni. Oli selvästi humalassa!
M: Mm
PT: Toivoisin, että ottaisitte puhutteluun. Hän siis arveli että kyseessä oli kosmisen tasapainon temppu, mikä oli potaskaa.
M: Veljeni ajatusmaailma on korkealentoinen.
PT: Mielestäni matalentoinen. Joka tapauksessa, toivomme että kunnioitatte meidän toiveitamme.
M: Otamme huomioon perheessämme parhaamme mukaan,
PT: jadajada. Loistava tuo teidän puhunne, olen ihaillut olkatoppauksianne jonkin aikaa.
M (sulaa vähän): Kiitoksia.

Matsuaki lähtee etsimään Botoa.

Boto löytyy juttelemasta hyvin tuttavallisesti palvelijatyttösille.

M: B, voinko vaihtaa muutaman sanan?
B: Tottahan toki. Neidit, nähdään myöhemmin.
M: Ilmeisesti olet puhunut näiden villien kanssa.
B: Kyllä, en ole aivan varma mistä.
M: Tämä tuli selväksi. Olet ilmeisesti luvannut osan itsestäsi maksuksi jostakin rituaalista, haluaisitko tarkentaa?
B: Niin, yritin käydä kauppaa henkilökohtaisista asioista, mutta he inttivät vain jostain KJ:n rituaalista, joka on kuulemma yllätys.
M: Mistä halusit käydä kauppaa?
B: Se on henkilökohtainen asia, eräs kirous; J kertoi minulle, että he osaavat rituaaleja, mutta ilmeisesti tarpeeni on heidän alapuolellaan.
M: Ja lupasit osan itsestäsi?
B: Niin, yritin kyllä korjata väärinkäsityksen, mutta...
M: He ilmeisesti ajattelevat, että lupasit sielunkappaleen.
B: Voi hyvänen aika, voin kyllä puhua heille.
M: Minä hoidan asian. Vastaisuudessa älä sovi mitään, jos et tiedä, mitä sovit.
B: Minä tiesin, he eivät! Mutta jos minua tarvitaan johonkin rituaaliin...
M: Et osallistu mihinkään puhumatta ensin minulle, L:lle tai V:lle.
B: Minä lupaan. Mutta mikä sinä luulet, että se rituaali on?
M: Minä en tiedä, mutta asia varmasti selviää tavalla tai toisella. En vie tämän enempää sinun aikaasi.
B: Kiitos paljon. Kiitos, Matsuaki.

Matsuaki lähtee etsimään RF:ää, mutta törmääkin Asborniin, joka on synkistynyt ja istuskelee penkin muotoon kasvatetulla puulla viinilasillisen kanssa mietiskelevän näköisenä.

M: Onko sinulla hetki aikaa?
A : Toki, istu alas.
M: PT puhui kanssani.
A : Eikö se ole vähän... tiedäthän, enkelit yleensä...
M: Kyllä. Joka tapauksessa hän haluaa sopia kanssamme ihmisten sieluista.
A : Miksi kysyt minulta?
M: Pyhäkköön jäävät ihmiset ovat sinun vastuullasi.
A : No, heidän sielunsa ovat taivaan vietävissä, mitä me niillä teemme... jos se parantaa suhteitamme, tuskin niistä paperilyhtyjä kannattaa ryhtyä askartelemaan.
M: Varmasti.
A : Mitä muuta hän halusi?
M: Hän oli kovin huolissaan suhteistamme ja vakuutti, että taivas on valmis antamaan anteeksi aiemmat tapahtumat.
A : Mitä? No, se on hyvä... jotain hintaa he varmaan halusivat. En tiedä, ankkurina ollessani tuntui, että taivas on melkein... no, ei pahempi kuin helvetti, mutta...
M: ...He eivät ole se, joiden pitäisi antaa mitään anteeksi.
A : Ymmärrän. Tosin en kyllä tunne lähiaikojen historiaa kovin hyvin.
M: HE kävivät MEIDÄN kimppuumme... ei sillä nyt väliä. Joka tapauksessa PT varmasti haluaa puhua kanssasi, tai voit ohjata hänet V:n puheille jos pidät sitä parempana. (M katsoo A:ta hetken.) Mutta pidä mielessäsi, että he haluavat meiltä jotain tällä hetkellä, eikä niinkään päinvastoin.
A : Pidän se mielessäsi.
M: PT ei puhunut yksityiskohdista, mutta mielestäni hinnan pyytäminen sielujen ottamisesta olisi juurikin taivaan tapaista.
A : Juurikin niin. (A katsoo M:a hetken.) Muuten... juttelin äsken Jaromirin kanssa. Tiedätkö... minä en tajua, mitä se mies ajattelee. Hän on... jotenkin...
M: En ole vakuuttunut, että kukaan muukaan tajuaa.
A : Eikös teillä ole ollut jotain riitoja ennen.
M: Kyllä. Jaromir ja minä emme tule toimeen keskenämme.
A : Niin olen ymmärtänyt... outoa, eikös teillä ole aika samanlainen käsitys valtana olosta, kumpikaan ette ole kovin sinut ihmispuolenne kanssa; olen puhunut J:n kanssa ja ymmärtänyt, että hänestä valtana oleminen on jonkinlaista puolijumaluutta...
M: En nyt oikein ymmärrä.
A : Minä en... Matsuaki, olethan sinä ollut ennen ihminen?
M: Ennen kuin minusta tuli valta, olin samurai daimyon alaisuudessa.
A : Ahaa. Entä...
M: Ilmeisesti tosin... (M on epävarma) ...en täysin... siinä maailmassa, joka, jonka tunnemme maana.
A : Olit siis jossain muualla? Mutta...
M: En... mahdollisesti. J vei minut joskus katsomaan jotain... elinkuvaa?
A : Elokuvaa?
M: Kyllä, jotain seinällä näkyvää liikkuvaa kuvaa, joka sisälsi huomattavan osan minun elämästäni. En... en koskaan aivan ymmärtänyt, mistä siinä oli kyse.
A : Jopas sentään. Oletko ollut joku kuuluisa henkilö? Onko sinusta tehty elokuva?
M: Kukaan ei ollut kuvaamassa elämääni, mutta...
A : MS, sinä olet mielenkiintoinen henkilö. Miten sinä sitten suhtaudut tähän valtana oloon? Näetkö itsesi samuraina, josta on tullut valta, vai valtana, joka joskus oli samurai, jos ymmärrät, mitä tarkoitan?
M: En näe eroa näiden kahden välillä. Olen samurai herrani palveluksessa.
A : Mutta olihan sinulla elämä samuraina olon ulkopuolella... ystäviä... perhe?
M näyttää hetken miettivältä ja toteaa sitten: Ei ketään, joka olisi enää elossa.
A : Ymmärrän. Minulla on sama tilanne. Mutta joka tapauksessa, J... hän on jotenkin täysin lähtenyt irti tästä inhimillisestä puolesta, hän näkee itsensä aivan toisin... mutta minä koen meidät vain ihmisinä, joille on annettu voimaa – omine vikoinemme ja heikkouksinemme, samanlaisia kuin olimme.
M: A, riippumatta siitä, mitä olemme joskus olleet, emme ole enää ihmisiä.
A : Onko ihmisyys vain jotain, mitä voimme heittää pois?
M: Et voi väittää, ettei sinulla olisi epäinhimillisiä kykyjä tai taitoja.
A : En. Mutta tiedätkö, mikä erottaa meidät esimerkiksi kristittyjen Jumalasta? Olen lukenut näistä asioista... Niin kauan kuin Jumala on käsittämätön, hän on jumala, mutta jos voimme ymmärtää häntä, hän on vain ihminen jolla on voimaa...
M: Mutta kristinuskon Jumalahan ei ole ihminen.
A : Ei niin, hän on niin transsendentti, että emme voi häntä käsittää. Mutta mitä me sitten olemme.
M: Valtoja.
A : Mikä on valta?
M: Valta on olento, jolle imperaattori on antanut osan sieluaan. Ei – me emme ole jumalia, mutta emme ole myöskään ihmisiä.
A : Mutta eikö ole hölmöä hylätä kaikki se, mistä olemme lähtöisin. Meillä kaikilla on äiti ja isä, perhe, eikö niin, Matsuaki?
M: Kyllä, mutta en ymmärrä, mitä ajat takaa.
A : Ei sillä väliä...
M: En ymmärrä, miten sinä – kaikista meistä juuri sinä – voit väittää yhä olevasi ihminen.
A : Olen aina kokenut ihmiset omakseni. En usko, että sielunkappaleen saaminen muuttaa sitä, mitä olen.
M: Se tekee väistämättä niin.
A : Olen saanut jotain uutta, mutta minusta ei ole lähtenyt mitään.
M: Ihmiset eivät... eivät he ymmärrä meitä.
A : Eivätkö?
M: Pystytkö todella puhumaan jonkun pyhäkkömme ihmisen kanssa jokapäiväisestä elämästäsi ja saamaan hänet samaistumaan asioihin, palautetta niistä, joka on jotain muuta kuin pelkoa tai kunnioitusta tai palvontaa sitä jumalaista voimaa kohtaan, jonka he väistämättä sinussa näkevät?
A : En näe, miten tämä on erilaista siihen nähden, miten köyhä orja suhtautuu taaniinsa. Hänkin palvoo, hän ei kykene ymmärtämään, mitä taani päivittäin tekee.
M: Taanin teot ovat edelleen ihmisen suorituskyvyn rajoissa. Ongelmat, joiden kanssa me toimimme, ovat lähtökohtaisesti yliluonnollisia ja näin ollen...
A : Mutta emmekö me riitele keskenämme, emmekö me yritä tehdä parhaamme...
M: Meidän tehtävämme on varmistaa ihmiskunnan selviytyminen.
A : Ihmiselläkin voi olla tämä tehtävä...
M: Kuinka monta ihmistä oikeasti tiedät, joiden tehtävä on varmistaa, että ihmiskunta, eivät yksittäiset ihmiset, selviävät seuraavat viisituhatta vuotta. Tämä, Asborn, on sinun tehtäväsi – ei ratkoa yksittäisien ihmisten ongelmia vaan varmistaa, että ihmiskunta on yhä olemassa viidennen ajan päättyessä.
A : En tiedä monia ihmisiä... mutta en tiedä valloistakaan. Mutta PT:sta... uskon, että V kykenee kauppamiehenä hoitamaan tällaiset asiat.
M: Sinun varmasti kannatta mainita asiasta hänelle.
A : Ehdottomasti. Ja sanon, että pyhäkkömme voi luopua sieluista, ei siinä mitään... No, menen etsimään J:tä, hänellä on varmasti on varmasti jotain sanomista tähän...

M istuu penkillä vielä hetken ja lähtee sitten etsimään RF:ää.

Kohtaus, uusi

Ref puhumassa D:n kanssa.
D; tuollahan on norsuja! D katoaa.
Kumarruksia, sihinää.
M: RF, puhuin veljeni Bn kanssa, ilmeisesti kyseessä todellakin oli väärinkäsitys. Hän ei ollut tarkoittanut tarjota osaa itsestään.
RF: hän ei ollut tarkoittanut...
M: Hän yritti kai käydä kauppaa kanssaan kirouksesta joka häneen joskus oli langetettu.,
RF: Ah ihminen! Vaivasi veljeäni triviaalilla asialla, eikä ollut tarkoittanut...
M: Hän on vielä hyvin nuori. Hän puhui ajattelemattomasti. Toivon, että voitte antaa nuoruutensa anteeksi.
RF: olemme joutuneet pettymään jo kahdesti. Perheenne jäsenten kaupan tekoon tänä iltana.
M: Kahdesti?
RF: Emme tahdo tulla häirityiksi näin houkuttelevilla pyynnöillä, jos emme saa mitään kompensaatiota.
M: Pahoitteluni.
RF: Et sinä ole meitä loukannut. Mutta jos voitte puhua veljillenne.
M: Varmistan että he tietävät.
RF: Olisi hyvä jos jompikumpi heistä voisi täyttää sopimuksen. Mutta jos näin ei ole, ehkä voimme löytää muita tapoja tehdä yhteistyötä.
M: Boto ja ?
RF: Veljenne itsetuhon valta, asiamme olivat yksityisiä, mutta kertokaa hänelle, että harkitsee vielä.
M: Kerron. Voitteko kertoa isäntänne rituaalista?
RF: Se on veljeni käsissä.
M: Ymmärrän,
RF: Mitä tulette tarjoamaan maksuksi?
M: Emme ole puhuneet KJn kanssa.
RF: Äh, puhun asioista, jotka eivät ole minun.
M: En vain tiedä, mistä puhutte.
RF: Kuka tietäisi?
M:Perheeni kanssa ei ole kukaan puhunut tietääkseni.
RF: ette selvästikään jaa samanlaista yhteyttä kuin minä veljeni kanssa.
M: En voi edes kuvitella millaista se olisi.
RF: NÄmä kuka ovat matkalta Hermeen portille. Ne tekevät kuolemaa.
Kukat kukkivat.
M: KJ varmasti huolehtii näistä yksilöistä asiaan kuuluvalla tavalla.
RF: Olen varma että tarjoatte hänelle sopivaa hyvitystä. Veljenne (V nähtävissä)! HAlusinkin puhua hänen kanssaan, hän on kuulemma perheenne kaupan tekijä.
M: Kyllä.
RF: HÄn on meille kuin veli, toivottavasti emme joudu pettymään häneenkin.

Asborn ja Boto puhuvat tiestä pyhyättöön. Jaromir dumppaa pokaamansa marttyyrin penkille puun juurelle ja saapuu paikalle.
A : Virtaus on virtaus. B, haluaisitko auttaa minua jossain. Osaatko asentaa sähköt laivaan.
B: En usko
A : Oletko varma? Valtana pysyt tekemään monia asioita
J: Mikset tee sitä itse?
A : Olen tutumpi vanhanaikaisten laivojen kanssa.
B: Ehkä osaankin, haluatko sähköt laivaasi?
J: Älä anna hänen käyttää sinua hyväkseen
A : J, älä ole niin negatiivinen
J: Mikset tekisi sitä itse?
A : Se on hauskempaa kahdestaan.
J: moni asia on. Huomaan, että olette täällä kahdestaan.
B: Keskustelyumme kai vähän yltyi,
J: Ihmiset oivat niin epätyydyttviä. Valtana ollessaan
B: Niin?
J: Etkö ole samaa mieltä?
B: En tiedä vielä,
A : Tästä tulemme vielä puhumaan, Bnkin täytyy ottaa jonkinlainen kanta asiaan?
B: A, mitä mieltä sinä sitten olet?
A : Valtuus muuttaa meitä, muttei lopullisesti.
B: Mutta entä naiset?
A : Eihän siinä ole mitään väärää, antautua maallisiin huvituksiin.
J: Näytät lähinnä antautuvan ytuopillesi
A : Se on jo vanha ystävä, enkä aio luopua siitä, Se on mitä olen
J: Juoppo?
A : se viittaisi riippuvuuteen alkoholiin
J: Entä naiset?
A : Tarkoitatko, että miksi minulla eivät ole molemmat kainalot täynnä?
J: Niin
A : Tämä on poliittisesti arkaa aluetta.
B: onko tämä epäsoviaa?
J: Ei, ainoastaan Alle, jolle on niin vaikeaa upottautua ihmisyyden saloihin
A : Ihmisyyden saloihin voi upottautua monilla tavoilla
J: Lukemattomilla. Ja kaikki vallalle epätyydyttviä, ei sillä että sinbä sitä tietäisit
A : Meillä on Jn kanssa erimilisyyksiä valtuudesta, Jn mielestä ollemme jumalia
J: Se mitä sanon, on, että B, pelkästään istumalla siinä ja säyteilemällä jumalaista voimaa olet jotain suurempaa kuin ihminen. Vedät heitä puoleesi.
B: Naisia?
J: Naisia, miehiä, mitä vain haluat. Valtuus teke kaiken saavuttamisen äärimmäisen helpoksi. T&ämä hjelppous p+alautuu tylsyyteen ja pitkäveteisyyteen. Ei ole mitään mitä odottaa
A : Helppois vie ihmiseltä pois itsemääräämisoikeuden
J_ Tilanne on eri valtojen kanssa
A : Valtojen välillä
J: Etkö ole dsamaa mieltä
A : Kyllä. Siksi meidän pitää muistaa, että ihmiset ovat ajattelevia olentoja, joita meidän ei tulisi nähdä pekkkänä lkatjana
B: Mutta ihmiset pitävät huolen omassan
J: Ei heillä ole siihen kykyä. Jos A menisi ja pyytöisi nuo enidot jukaansa he lähtisivät
B: Mutta ei9hän siinä ole mitään väätää
A : Mutta onko se luonnollista, eikä ole väärin viedä hedäit noin vain
B: Mutta heillähän olisi hauyskaa
A : Olisko heillä? jos pakotamme heidät nauttimaan siitä nauttivatko he siitä?
J: Se on koko pointti9. Jos huumaisimme ihmisen mukaamme ihmisinä meitä syytettäisiin raiskauksesta
B: Eikö se oile aivan sama mitä NII tekee meille. Palvelemme häntä riemulla
J: KJOska sinulla ei ole vaihtoehtoa
B: Entä sitten
A : Kokeilepa herraa, joka ei miellytä niin tiedöt
B: Olette aivan turhan huolissanne
J: En ole huolissani. Tässä on ju8uri se mitä yritänb sanoa. Tämä on meidän paikkamme luomakunnassa ja oikeutemme samoin kuin Imperaattori orjuuttaa meitä. Vaikka riemumielin alistumme hänen valtaansa. Kuka meidät asettaisi tuomiolle kun teemme saman ihmisille
A : Me tise. meitllä opn oikeius kieltäyty7ö sii9tö
J: Ja tämän takia A ei pidä hauskaa neidoin tai pohan kanssa
B: A, jos pokaisit tuolta jonkun se olisi vian hänen elämänsä iloisin ilta
A : Niin olisi, mutta minulle se olisi vIN TYHjää. Hän ei pitäisi minu8sta vaan jumnalaisesta voimastabi
B: Etkö koe olevasi itsesi valtana
A : J on oikeassa
J: Tottakai olen
A : Olet väärässä kun sanot, että on oikein tehjdä ihmisille jotain
J_ Ei oikein eikä väätrin, sillä kuka sen meille sanelisi
A : Me itse
J: Olemme itse moraalimme lähde?
A : Vain me voimme sen punnita
J_ Jos mibnä sanon yhtä ja si9nä toista kuka sanoio kumpi meistä on oikeaSSA
A : Ja miten se eroaa ihmisistä?
B: Oleyko jatellut ihmisten tartvitsevan jumalia
A : Me vaibn houkuttelisimme siitä
...
...
...
A : Voimme kieltäyutyä siit ätai mennä mukaan, jos olemme ihmisiä
J: Ytitäytä sanoa, että rikomme ihmisten ja jumalten välistä tasapainoa
A : Jos ei olisi valtoja tämä olisi näin, mutta olemme välttämättöpmiä, jotta joku pitöiusi ihmiskunnan puolta
J: Olemme mitä olemme emmekä voi sitä muuttaa
A : Voimme suojella ihmsikuntaa itseltämme niin paljon kuin mahdollista
B: mutta A ethän sinä satuttaisi ketään
A : Niin, nykyään. Mitä teen heidän hyvksen ja ett pakotab heidöt pitmään minusta ovat eri asioita
J: Eivät ole, pyutut heidän vapaaseen tahtoonsa. Meidän takiamme ja muiden takia ihmiskunta ei etene sitä luonnollista polkua, joka heille ajan alussa asetettiin.
A : Emme voi sille mitään, voimme vain suojella heitä itseltämme,
B: Mikä ihmisistä teki niin tärkeitä.
A : mikä olet pohjimmiltasi? ihminen vai valta? onko sinulla ihmisten murheet?
B. Ei minulla ole niin monia murheita?
J: Ja sen yhden voi taktkaista murhalla
B: Tai ankkuroinnilla
A, miksei murhalla
B: kirous ei poistuisi
A : käytännöllinen näkökulna
J: kuten sanoin, ihmisten käyttäminen mihin tahansa, et saavuttaisi sillä mitään, koska tiedät ettei heillä ole vaihtoehtoa. Vallat toisaALTA, hyeidän keskinäiset suhteensa ovat eri asioita. Millaisessa tilanteessa vallat voivat tulla läheisiksi keskenään
A : jatka toki
J koskettaa Ata. A ei näoäytä auktoriyaksella
J: Täydellistä luottamusta tai välinpitämättmhyhttä omasta koltalostai
A. totta
B: luuletko, ett ne villit koskettavat toisaan
A : miksei?
J Jos olemassaolomme on niin väätin, niin eikä meidän tulisi etsi lojhtumme keskenmme
B: niin kuin velji9stämme
A : muista valloitsa
J: kuka määrittele oikean ja väärän
B. sanoit, että joku laki? A, olisko pahemo pokata ihminen vai valta?
J: A ei ajattele asiaa, mutto uskollisten laki keiltää meiltä rakkausfen
A : mielestäni se ei ole mahdotonta keskenämme tai ihmisiä kohtaan
B: vallat ovat kummallisia
A : totta. J, ankkurin voi vain rakastaa tai vihata
J: totta
A : miten valta pystyy siihen, jos he ovat vain alempaa karjaa.
BN: onok tyeillä lapsia
A : ei
B: mutta lapsdia rakastetaan
A : se olisi kamala teko
J: oletko varma ettei sinulla ole lapsia
A : en ainakaan tiedä yhdestäjän
J: anna minulle lasillinben vertasi, niin selvitän asian
A. jos olen isä, niin en koskaan paljasta heitä sinulle. Jos minulla olisi ollut lapsia josks olisi heitä nykyään varmaan paljonkin, mutta pysyn hgeistä kauakana
J:Saattaisi9n saadakin tyydytystä heidän etsimisestään.
A : tämä on se ongelma. puuttuisit heidän elämiinsä koska haluaisit vaikuttaa minuun
J: ihmiset itsessään ovat merkit6yksettömiä valloinnle
A : miksi sitten suojelemme ihmiskuntaa
B: ehkä koko ohmiskunta on lapdsiasi
J: Mikä meidät erottaa pimeydestä
A : se, että olemme valmiit pitämään ihmiskunnan hengissä ja pelastamaan heidät koska heillä on väliä
J: mutta ei meille henkilökohtaisesti
A; olemme lähtöoisin heistä emmekä ole parempia kuin he
J: emme varmasti. olemme pahempiua kuin he, vain siksi että kykymme ovat suuremmat
A : eli meidän tulee välittää heistä, heissä on jotain mitä olemme menettääneet
J_ jotainb mit haluamme säilyttää
A. lkyllä ihmisissä on paljon hyvää
J: vaikka he tapiuisivat tahtoni alla mihin tahansa
A : mutta oletko lopultya niin erilainen?
J: en ole koskaan niin väittnytkään. en ole vapaa ihmisyyden heikkouksista, mutta voin nousta niiden ylle
B: kaerkoititte naiset
A : saat heidät yakaisin koska vaibn haluat
B: haistakaa paska
B lähtee etsimään naisia
A : hän on niin nuori
J hän tulee vielä huomaamaan
A : ettei maksa vaivaa


E14

 • L järkkäsi futismatsia ensin Margotin kanssa, sitten SITlle
 • LT kyseli takeista joka kääntyi siihen että mitä NII aikoo, ja Daksesh julisti verenvuodatusta ja Steinbeck stormasi ulos huutaen että katsokaa nyt mitä nämä ovat
 • Sofshavua on ehkä luovuttamassa eteenpäin vihan hoitamista
 • B juttelemassa ja tanssimasa Nevesten kanssa (myös LTn kanssa)
 • J ja !, L ja V, LT ja L, LT ja B, D (pakotti kaikki) tanssi
 • vidyara selvitti rituaalijuttua KJ, M, ja lopulta koko familian kanssa
 • J yritti L, V, S tanssiin mutteivät suostuneet
 • J ja L puhui Sn kanssa INsta
 • RF sopi KJn kanssa kahdeksasta yhtäaikaisesta viestinviejästä
 • M haastoi KKn kaksintaisteluun ja uhrasi miekkansa

Rituaali:

Koko katto on jotenkin eristetty maagisesti, ovenpielissä on merkintöjä, ja kaikki katon ulkopuolella on täysin mustaa (ei NII:n loistetta, ei näkymää Rheinstadiin, kattoalueen ympärillä vain mustuutta, jossa näyttää kiertävän jotain kuin katto pyörisi). Kattoon on piirretty 7x7m piiri jonka ulkolaidalla on ura missä kiertää tummaa nestettä (haisee verelle mutta myös jolekin muulle) - neste ikään kuin tippuilee hitaasti ylöspäin ja tekee pisaraverhon koko piirin ympärille. Piirin sisälle on myös kudottu lisämäärittelyjä, sivujuonteita, ehdollisia riittejä yms. (kaikille jotka ymmärtävät rituaaleista, tämä on HC kudonta helvetinmagiaa ja ylimysrituaalia). Piirin reunalle on lisäksi piirretty erillinen suojattu "eteiskammio", joka on suojattu väylä piirin sisälle ja jonka pisaraverho kiertää. Eteiskammiossa seisoo Daksheshin kaltainen sininen, kolmikasvoinen, kuusikätinen demoni (rakshasa sukua Padma), tatuoitu yltympäriinsä ja koristeellisissa kangassuikaleissa. Piirin ulkopuolella istuu 12 velhoa ympärillä. Ri Tam on noussut korokkeelle kehän päälle (mukanaan kaksi apulaista) ja hehkuu siellä sieluaan ja ohjaa rituaalia kuin kapellimestari. Kun RT elehtii käsillään, velhot chanttaavat tahdissa. Aina kun Heam liikahtaa välähdyksen aikana (RT:n voima läikähtää samaan aikaan), yksi velhoista alkaa vuotaa verta piiriin.

SIT lähtee tyrmistyneenä menemään (käytössä käärmeen verta).

Jossain piirin yläpuolella mustuutta vasteen hehkuu abaddon Heam, joka näyttää kuin avaruuden keskellä olevalta luhistuvalta kiviplaneetalta. Toisella kerralla ihmismuodossa, raunioiden keskeltä kohoava langennut enkeli (täyttää lähes koko piirin). Yläruumis näyttää halkeilevalta marmorilta, rintapystiltä naisesta jonka terävän hupun alta hieman näkyy enkelinkauniiden kasvojen alaosa, paitsi että kasvot haljenneet tasan keskeltä ja näyttää kuiskaavan jotain. Patsaan tavoin se on täysin paikallaan, liikkeet tapahtuvat kun piirin sisällä välähtää. Loput siitä on epäselvää, mustia repaleita jonka ympärillä on pieni tummanvioletti halo. Kaksi pientä siipeä valorepaleita nousevat selästä ylöspäin ja tuottavat enkelimielikuvan, toiset kaksi valtavaa siipeä jotka levittyvät alas taakse kuin suunnaton laahus ja peittävät alaruumiin.

KJ:n ankkuri pyytää NII:lta komponenttia, joka pitää käydä viemässä portaita pitkin Ri Tamille. RT ojentaa kätensä esineen sisään, ja sormien välistä näyttää hohtavan valoa. Seuraa välähdys, Heam on nyt kääntynyt RT:tä kohti joka nostaa nyrkkinsä päänsä päälle. KK nousee portaita pitkin ja (käy piirtämässä terään / antaa kivisen) hulluuden merkin, uusi välähdys, nostaa nyrkkinsä päänsä päälle. RT vie molemmat nyrkkinsä apulaisten lähelle tuomien esineiden päälle, välähdys, ja nostaa sieltä molemmilla käsillä yhden käyristyneen ja mustuneen terän joka näyttää samanlaiselta marmorilta kuin Heam, ja on halkeillut. RT osoittaa eteiskammiossa olevaa demonia, ja sielunsa välähtää vastauksena piirin välähdykselle. Piirin neste lävistää eteiskammion niin, että nesteverho kastelee demonin läpimäräksi (seisoo täsmälleen keskellä). RT ojentaa terän demonivelholle samalla kun velhokuoron ääni nousee ja nesteverhossa näkyy aaltoja jotka kiertävät kehän ja osuvat demonivelhoon juuri kun ottaa terän käsiinsä. Ihana puutarhan tuoksu saavuttaa yleisön, ja välähdyksen jälkeen rauniot näyttävät olevan marmorisoituneita kauniita puutarhan ja laakson kuvia. Salama repäisee ympäröivään mustuuteen halkeaman, ja jälkikuvana loputtoman kaukana kehän takana näkyy maailmanpuu ja sen oksilla maailmoja. Heam on ottanut uuden asennon, sillä on keihäs jonka terä on saadusta terästä tehty. Maassa näkyy kuin pienoismallina Shangri-la palavana ja kivettyneenä, sellaisena joksi se jätettiin. Ankkuri pyytää LT:n paikalle, tämä tuo kompassin, jonka demonivelho ottaa käteensä verhon puoleen väliin. LT lausuu voimasanan kompassiin (tällä kompassilla tuhoaja löytää luomakunnan palan joka ei kuulu sinne missä on, oli se sitten missä tahansa - ala käyttää mitä tahansa keinoja auttaakseen löytämään), joka ojennetaan Heamille. Viimeisen välähdyksen jälkeen kompassi ei enää ole velhon käsissä, ja Heam osoittaa aseellaan S-l:n pienoismallia, joka vähitellen mustuu ja hajoaa sitten tuhkaksi. KJ:n ankkuri pyytää yleisöä siirtymään, kun enkeli valmistetaan lähtöön.


Jakso 15

Kohtaus 1. (ikävästi puutteellinen, kun kirjaaja nauroi muiden mukana eikä ehtinyt kirjoittaa...)

Kabeer Jin kirjastohuone, tosi siistiä! ---

Boto ja Neveste ovat parvekkeella jossain nurkkauksessa, Neveste ehdottelee ja Boto viivyttelee. Asborn ja Okatai kävelevät ohi...

B: Asborn, veljeni! Meidänhän piti hoitaa se asia!
A : ...asia? Mikä...?
B tekee käsieleitä.
A : niin se asia. Jos suvaitsette odottaa?
N: Toki. Jos haluatte liittyä seuraan myöhemmin...
A : Kiitos kiitos.

B: Ajattelin että voisit pelastaa tilanteen. Jotenkin ettei tule diplomaattista selkkausta.
A : No minä olen myös kiinnostunut hänestä, en kyllä samalla tavalla kuin sinä. Olet tullut toisiin ajatuksiin? Eikö hän ole sinun tyyppiäsi?
B: No minulla on vähän ...ongelmia. Kerroinko sinulle siitä noidasta ja kirouksesta?
A : Vähän.
B: No siis *heiluttaa käsiään*
A : ...ymmärrän.
B: No ajattelin että voisit pelastaa minut tästä tilanteesta.
A : No hän on sentään helvetin ruhtinatar. Tämän pitänee antaa mennä omalla painolla, mutta voinet nopeuttaa sitä että hän ymmärtää ettet ole mies hänelle.
B: Miten niin en ole mies hänelle? Että minulla on tämä väliaikainen ongelma, ei tarkoita ettenkö!

...?

A :
B: Ehdotatko sinä nyt jonkinlaista harhautusseksiä?
A : En, tarkoitan että sinun on tärkeää odottaa. Jos hän pitää sinusta muutenkin, niin hän varmasti suostuu...
B: En usko että hän pitää minusta muutenkin. Mitä oikein nyt tarkoitat?
A : Sinä voit pitää hänen huomionsa kiinnittyneenä sillä aikaa kun minä selvitän mitä hänen hovissaan tapahtuu.
B: Ja autat sitten minua sen kirouksen poissaamisessa?
A : Kyllä?
B: Tai jos tehdään nämä asiat toisinpäin. Mutta mitä syitä voin esittää seksin lykkäämiselle?
A : No sanot vaikka et ole varma oletko valmis tällaiseen suhteeseen, haluat vielä miettiä tai jotain.
B: Tulet sitten vaikka neljän minuutin päästä keskeyttämään!
A : Selvä. Kunhan sitten viivyttelet viimeiseen asti.

Boto palaa Nevesten luokse. N lirkuttelee Okataille, joka liukenee paikalta heti saatuaan tilaisuuden.

B: Tiedäthän, olet herättänyt minussa uusia tunteita. Olet juuri sellainen nainen, jonka kanssa voisin kokea jotain syvempää.
N: Todellako?
B: Niin, en haluaisi pilata tätä meidän välistä haurasta sidettä kiirehtimällä. Tiedäthän, jos menemme nyt makuuhuoneeseen, se olisi tietysti helppo ratkaisu tähän meitä molempia koskevaan polttavaan tunteeseen, mutta mitä jos antaisimme tämän poltteen vielä kasvaa...? *B katselee ovelle päin*
N hymyilee hurmaavasti: Kutsuin jo veljesi aiemmin käymään luonani. Olet myös tervetullut käymään luonani silloin, jos olet silloin...

Asborn kävelee sisään.

B: Ah, Asborn! Neveste ehdotti että voisin tulla kanssasi hänen hoviinsa.
A : Tämä asia josta puhuimme, se on nyt käynyt kiireelliseksi. Meidän on käytävä käsiksi siihen välittömästi, joten en voi tulla vierailulle nyt heti.
N: Tulkaa sitten myöhemmin. Järjestän sitten entistä paremman vastaanoton.
Boto suutelee Nevesteä ja lähtee juoksemaan pois ennen kuin Neveste ehtii vastata mitään.
A kuiskaa Nevestelle: Mitä te olette tehneet hänelle? Hän ei ole puhunut koko iltaan mistään muusta kuin teistä?
N: voi, olen todella pahoillani

Kohtaus 2. V ja J ovat katolla seuraamassa eeppisen näköistä rituaalia.

Enkeliä tankataan ja valmistellaan. Se on nelimetrinen hirvitys jonka ympärillä salamoi ja helvetin velhot messuavat ja vuotavat verta pisarakehään joka nousee alati ylöspäin kirkunan säestämäänä =)
J: sanohan V, mikä olisi käypä hinta tällaisesta taikuudesta
V on hetken hiljaa: selvästikään ei mikään vähäpätöinen.
J: mistä minun siis tulisi luopua saadakseni oppia tällaista voimaa
V kääntyy katsomaan J:a: luulin että sinulla on paljonkin kokemusta voiman hankkimisesta
J antaa V:hen lahnakatseren: saattaa olla niin että olen tehnyt aikaisemmin hätiköityjä ostopäätöksiä. Ajattelin tällä kertaa kysyä asiantuntijan mielipidettä voidakseni toimia tällä kertaa viisaammin.
V: tällaisen voiman osaajia on harvassa joten hinta on kallis. Kysymys onkin, paljonko olet valmis maksamaan siitä.
J: he opettaisivat minua jos suostuisin heidän ehtoihinsa, mutta en tiedä olisiko se sen arvoista. He auttaisivat minua saamaan tahtoni läpi vanhan mestarini kanssa, mutta en tiedä onko sen arvoista vaihtaa yhtä eristyksissä elävää heikkoa mestaria toiseen. Ehkä minun olisi paras luottaa omaan nokkeluuteeni tässä. Mitä luulet V?
V:lla ei-vittu ilme: tai sitten voisit unohtaa kiistasi vanhan mestarisi kanssa ja hankkia häneltä apua.
J: miksi muuten sitä haluaisin kuin toteuttaakseni tahtoni. Voima sinänsä ei ole itsetarkoitus, sillä täytyy saavuttaa jotain.
V: sinulla on varmastikin jotain muitakin tavoitteita kuin kostaa kuvittelemasi vääryydet vanhalle mestarillesi.
J: olemme ohittaneet sen pisteen jo aikaa sitten. Kysymys on, no, hän koulutti minut tiettyyn tarkoitukseen ja epäonnistuin siinä. En ole nytkään erityisen innostunut täyttämään hänen tahtoaan. Uskon että jos tuot hänet takaisin koko perheemme saa kärsiä. Onpa muuten pitkästyttävää vanhanaikaista messuamista. He voisivat jättää tämän osan pois kokonaan.
V: J, odota. Miksi luulet että koko familiamme kärsii jos armagistos palaa?
J: hän on demoni ja helvetin palvelija, ja mikä pahempaa myriadin alainen. Sellaisena häntä ei kosketa sellaiset inhimilliset tunteet kuten lojaalius tai kiitollisuus. Suunnittelija ja Matsuaki yrittivät käyttää häntä hyväkseen kuten Savakin, eikä kukaan meistä ole tehnyt mitään häntä auttaakseen ennen sinua. Lisäksi hän on valta ja valloilla on oma ylpeytensä. Luuletko että hän kiittää sinua jos pelastat hänet.
V: harkitsen sanojasi tarkaan.
V kääntyy seuraamaan rituaalia ja ihmettelemään että miten tän voi muka jättää pois.

Kohtaus 3

SS ja PT lähestyvät Vidyaraa kaavunhelmat liehuen.

PT: VN! Onko teillä hetki aikaa?
V vilkaisee rituaalia: Kyllä minulla on, minulle kerrottiin, että tämä osa rituaalia on turha.
PT: Todellako? Olen ymmärtänyt, että kaikki osat on suoritettava eksaktisti.
V: Miten voin auttaa teitä, Taivaan lähettiläät?
PT: Kun juhlan virallinen osuus on nyt ohi ja olette varmasti moneen kertaan ehtinyt puhua veljienne ja herranne kanssa, haluaisin tietää, miten sopimuksemme edistyy?
V: Tämä sieluihin liittyvä...?
PT: Niin, se on ainut...
SS: ...välillämme vireillä oleva sopimus. Jos emme laske vedonlyöntiä, mutta te ette ole osapuolena siin.
PT: Ennemminkin... pelinappulana.
V: Minun täytyy puhua imperaattorini kanssa.
PT: Ettekö vielä ole tehnyt niin?
V: Tekisin, mutten voi.
PT: Miksi?
V: Imperaattorini on kieltänyt sen.
PT: Kamalaa, voi teitä raukkaa!
SS: Puhutteko te hänelle sydämessänne?
V: Nämä mietteet ovat olleet raskaina mielessäni.
PT: Sanokaa, jos voimme tehdä jotain hyväksenne! Sen täytyy olla kauheaa - se on kuin olisi...
SS: Älä sano sitä!
PT: Mutta tämä asettaa sopimuksemme omituiseen valoon.
SS: Onko perheessänne ketään muuta, jonka kanssa voisimme keskustella?
PT: Vedonlyöntimmekin... saatatte pahoittaa myös isäntämme mielen!
SS:Hän on ulkokuoreltaan niin uskottava, en tullut ajatelleeksi, että...
PT: En minäkään, en voinut arvata...
SS: Olette tehnyt hyvää työtä ulkokuorenne puhtaana pitämisessä; onnitteluni siitä.
V: Olen tehnyt kaikkeni täyttääkseni tämän lupauksen.
SS: Se ei ole kovin paljon - mutta eihän se ole teidän vikanne - luulisin?
V: ...aivan. Lienee silti todettava, että imperaattorini on antanut ymmärtää, että hänellä on omat suunnitelmansa; kuulette niistä varmasti.
SS: Kuinka hän sen voi tietää, jos...
PT: Hän on varmasti saanut toisen käden tietoa. Kuulkaahan nyt, arvon Narayana, tämä menettely on kuitenkin standardi Taivaan ja muiden tahojen välisissä neuvotteluissa.
SS: Pitäisikö meidän loukkaantua?
PT: Harkitsen sitä juuri vakavasti.
V: Se mitä haluan sanoa on, että otamme tämän asian vakavasti ja tulemme järjestämään tämän, mutta näin spontaanisti en voi tehdä tällaista sopimusta niin, etten pysty takaamaan, että se tulee tyydyttämään kaikkia. Vanhassa Rheinstadissa on monia tahoja, jotka on huomioitava, ja...
SS: Arvelen, että hän yrittää uudelleen hankkia takaisin mainettaan eksaktina henkilönä. Pitäisikö meidän antaa hänelle - mahdollisuus? Se olisi laupiasta.
PT: Kyllä, olet oikeassa, veljeni - näin meidän on tehtävä.
V: Onko teillä sopimus TAeN:n kanssa?
PT: Toki, ja tuolla parvekkeella voitte itse asiassa nähdä edustajamme KJ:n hovissa.
(Parvekkeella seisoo kuusi erilaista demonia, jotka seisovat parvekkeella ja katselevat ulos.)
SS: Ne eivät ole sisustuksen kannalta viehättävä elementti; suosittelemme, että tekin hankitte parvekkeen.
PT: Meidän ei toki ole välttämätöntä järjestää pyhäkköönne pysyvää edustusta - voimme käydä tarkastamassa sadon kuukauden välein, tai voitte lähettää sen eteenpäin.
V: Uskon, että järjestely ei tule aiheuttamaan ongelmia, mutta käsittelyssä on vielä kysymyksiä alueidemme rajoista.
SS: Minua kiinnostaa tämä, että hänen uskonsa on vahva, mutta että hänen täytyy varmistaa...
PT: Pitäisikö meidän pyytää häneltä henkilökohtaista vakuutta sanoilleen?
SS: En ymmärrä näitä...
PT: Olet oikeassa, hän on kuitenkin perheensä kauppamies. Mutta ymmärrän, että olette imperaattorinne silmissä... anteeksi.
SS: Ehkä ymmärränkin vakuuden, ikään kuin - pantti. Jokin tärkeä henkilökohtainen asia, voitte palata noutamaan sen, kun sopimuksemme on täytetty.
PT: Kestitsemme teitä hyvin, kun palaatte hakemaan - niin, onko teillä jotain ehdotuksia? Ehdottomasti kyllä vaadimme jotain vakuutta, tämä on kuitenkin aivan pöyristyttävää.
SS: Ehdottomasti. Ehkä tuo koru - tai tuo kävelykeppi; tehän ette ole rampa, kuten veljenne. Miksi teillä on muuten kävelykeppi ja hänellä ei; teidän tulisi lainata sitä hänelle.
PT: Tai onko teillä ankkuria, jota voisitte lainata?
Vidyaran ”ei vittu oikeesti”-ilme deterioroituu ”mitä vittua?”-ilmeeksi (V on yllättävän karkea).
V: Ette kai te suinkaa vihjaa, että perheemme ei täyttäisi perinteitä?
PT: Ikävä kyllä vihjaamme; perheenne on ollut kovin välttelevä tässä asiassa.
SS: Tiedättehän, kun annatte meille pantin, se ikäänkuin kampeaa teitä toimimaan haluamaamme suuntaan.
PT: Normaalistihan hierarkia pitäisi huolen tästä, mutta...
V: Minun on todettava, että olen nyt vuorostani hieman loukkaantunut teihin.
SS menee paniikkiin: Hän on loukkaantunut, veljeni; me olemme loukanneet häntä! Olemme kovin pahoillamme, minusta henkilökohtaisesti tämä on hyvin ikävää, aiheuttaa suurta mielipahaa, itken, itken...
PT: Ymmärrän tilanteenne, olette vaikeassa välikädessä, tarkoituksemme ei ole loukata, mutta meilläkin on käskymme ylemmiltä tahoilta, joita ei voi jättää huomiotta; tämä on myös teidän kannaltanne tärkeää, asemanne taivaan neuvoston silmissä on vaakalaudalla ja se on meistä hyvin huolestuttavaa.
KJ:n ankkuri tarkkailee tilannetta hämmentyneenä.
V: Olen syvästi pahoillani, että olemme joutuneet tähän tilanteeseen, mutta suokaa minun ehdottaa poispääsyä: Unohtakaamme nämä molemminpuoliset loukkaukset, ja heti kun palaan pyhäkköömme, huolehdin tästä asiasta ja kenenkään ei tarvitse kantaa pahaa tahtoa ketään kohtaan.
SS: Hyvä on.
PT: Mutta sittenhän kaikki on hyvin, olemme pahoillamme tästä tilanteesta.
V: Minä myös.
PT: Hyvä! Jätämme teidät nauttimaan tästä rituaalista...
V: Ei, ajattelin vetäytyä nauttimaan virvokkeita.
PT: Menkäämme yhdessä.

Kohtaus 4

SS: Olen nyt päättänyt!
A : Anteeksi?
SS: Olen nyt päättänyt! Että... pidä ne hedelmät. Minä luovutan.
A : Vai... niin?
SS on jo kävellyt pois.

Kohtaus 5
Takan ääressä kärsivien lieskojen valossa ja lämmössä kahdeksan tuntia myöhemmin, kun juhlat ovat kokonaisuudessaan jo laskuhumalassa.
Jaromir selittää mielipiteitään !:lle, kun ! on sitä mieltä että ihmisrotua pitää muuttaa niin paljon, etteivät enää ole inhimillisiä, koska ihmisyys on jo todettu huonoksi ideaksi.
J: Ihmisyys on valon piirissä todettu hienoksi ja arvokkaaksi piirteeksi, joka on säilytettävä ajan loppuun saakka.
X: Tuossako kaikki?
J: Tämä on itseisarvo, pähkinän kuoressaan.
X: Ymmärrän.
J: Itsehän olen sitä mieltä, etteivät rodun kaikki piirteet tee siitä kosmista selviytyjää. Mutta te olette sitä mieltä, että kaikki inhimillisyys on hylättävä ja uusi maailma aloitettava. Itse näen niin, että ihmiskunnan kamppailulla on merkitys, siinä korostuu tahto ja tietoinen kohtalo (?) ja vaistoihin perustuva determinismin yläpuolelle asettuminen SEKÄ oman heikkouden päihittäminen. Toisin kuin esimerkiksi taivas, joka on jähmettynyt, tai helvetti joka syö itseään sisältä tai pimeys, jonka filosofian näen fatalistisena ja tympeänä, spiraalina joka ei johda mihinkään. Itse haluan jalostaa ihmiskunnan elossajäämiskamppailun, johonkin...
X: Mutta miksi ehdotukseni ei ole osa eliinjäämiskamppailua?
J: Milloin lajien välinen raja ylittyi?
X: Tarkoitan sitä, että kaikki ihmisten piirteet eivät sovellu selviytymiseen: Voidaan jättää vain tavoiteltavat piirteet, ja valita uusia piirteitä
J: Osaatteko määritellä tavoiteltavat piirteet?
!: Puhun Abstration tasolla. En usko universaaleihin tavoiteltaviin piirteisiin, vaan puhun yksilön piirteistä.
J: Kuten rohkeus ja rakkaus
X: Niistä voi olla yksilön selviytymisessä apua.
J: Sanokaahan sitten, jos ihmiskunta pääsisi nöyrästä alustaan irti ja muodostaisi pitkälle jalostettujen täydellisesti nykyiseen aikaamme sopeutuneiden rodun. Silloinhan pimeys olisi saanut tehtävänsä suoritettua, ehkä ihmiset olisivat silloin mestariensa veroisia, eikä heidän välillään vallitsisi enää mitään eroa.
X: Kenties.
J: Etkö silloin koe olevasi häviäjän puolella?
!: En ymmärrä
J: Jos ihmiskunta jatkaa olemassaoloaan tällä tavalla, tehtävänne epäonnistuu, jos taas onnistutte, hävitätte oman asemanne. Meitä valon valtoja odottaa vain pitkä ja kaartuva tie alamaistemme yli.
X: Olen usein kuvitellut, että valon palvelijat näkevät itsensä ihmiskunnan suojelijoina, eivät hallitsijoina.
J: Suhde ei voi olla tasa-arvoinen, olisi tekopyhyyttä väittää, ettemme suhtautuisi alentuvasti, että suhteemme olisi tasa-arvoinen suojattiemme kanssa.
(Naapurissa Dakshes: ”Filosofiaa ja kaniineja, erinomaista!” Asborn yskähtää.”)
X: Nautitko sitten vallan käyttämisestä?
A tulee mukaan: Niin tosiaan?
J: En koe tarvetta alistaa alkukantaisia heimoja tai muuta, mutta tunnen itseni niin hyvin, että jos joutuisin tilanteeseen, jossa kohtaisin vain vertaisiani, kokisin epäonnistuneeni.
X: Olette oikeassa siinä, että pimeyden voittoon on sisäänkirjoitettu valon ja pimeyden katoaminen, siinä missä valon voitto (mitä? Takaa pimeyden ja valon ikuisen olemassaolon)
A : Onko pimeyden voitto se, kun ihminen tekee itsemurhan vai se, kun ihminen nyrjähtää joksikin toiseksi.
X: Kumpikin ovat suuria voittoja.
A : Sekä että siis.
J: Etsit tyydytystä siitä, että lopulta vain me voimme jäädä jäljelle. 
!: Jos pimeys lopullisesti voittaa, valokin kuolee pimeyden myötä.
J: En kiellä sitä, mutta valolla on minut, joten pidän sitä epätodennäköisenä.
A : Joskus syyllistymme kaikki omien maalien tekemiseen, mutta sehän ei haittaa suurempien päämäärien edessä.
J: Voi olla hyvin vahingollista unohtaa kokonaiskuva ja todelliset pyrkimyksemme.
A : Ehkä itsensä myyminen näiden päämäärien takia voi olla vahingollista, mitä en kuitenkaan halua lähteä tässä seurassa spekuloimaan
J&X: Kerro toki enemmän
A : Meillä on Jn kanssa eri näkemykset sen suhteen toimitaanko yksilöiden vai suurempien joukkojen tasolla. Olen itse perinyt pimeydeltä yksilökeskeisen näkemyksen.
X: Veljesi on siis valmis uhraamaan yksittäisen ihmisen suuremman hyvän edestä?
A : Epäilyksettä. Entä te itse pimeyden leirissä?
!: Pimeyden prinsiippeihin kuuluu tuhota yksittäinen ihminen.
J: Pimeys ja valo tukevat toistensa tavoitteita ja ovat kietoutuneet toisiinsa. Pimeys ei halua massatuhoa, valon on turha takertua yksittäisiin menetyksiin. Pimeys vetää tässä lyhyen korren, se ei koskaan tule saavuttamaan voittoa filosofiansa tyhjyyden vuoksi.
A : Löytyykö teiltä omat valkoiset lampaanne?
!: Ehkä olen samanlainen kuin te, sillä kuten olen selittänyt veljellenne, on hyväksyttävää että ihmiset hylkäävät ihmisyytensä tuhoon ajautumisen sijaan, ja se tukee tavoitteitamme. Kaikki eivät ole sitä mieltä, että se on tyydyttävää.
A : Kuten Karbak?
X: Niin.
J: On myönnettävä teille, että toisinaan ajattelen, että tietty ihmisyydestä luopuminen tekisi hyvää, jos ei ihmiskunnalle, niin ainakin kaitsijoilleen.
A : Valon olemus on ihmiskunnan selviytymiskamppailun jalostamissa. Sen peukaloiminen ihmisyyden nimissä saattaa tuhota itse tarkoituksen, ihmiskunnan.
J: Ihmiskunta on heikko, kuten ! tietää, miten voimme suojella heitä jos olemme samanlaisia?
A : Miten voimme suojella jos emme ymmärrä heitä.
J: Miksi pitäisi ymmärtää.
A : (viittaa enkeleihin) Katso noita, ne eivät ymmärrä suojattejaan, haluatko tuollaiseksi?
Lua Tuleki kuuntelee poikkeuksellisesti taustalla.
LT istahtaa lähelle: Anteeksi kun tulen häiritsemään mielenkiintoista keskustelua.
J: No niin tulette.
LT: Hämmentää puheenne lopullisesta voitosta vain noin hypoteettisellä tasolla. Eikö se, että olette täällä tarkoita, että valon ja pimeyden kamppailu on loppumassa.
...
A : Niin kauan kuin on nykyisenlainen ihmiskunta, on tahoja jotka sitä haluavat suojella tai tuhota. 
J: Syntymyytissä pimeys syntyy ihmisen teosta
X: Kiinnostava kysymys, imperaattorinne suunnitelmienko vuoksi olette noin itsevarma?
J: Tunnetteko imperaattoria joka ei suunnittele lopullista voittoa
X: Erään joka on kuollut ja melkein saavutti sen.
LT: Toiset pyrkivät lopulliseen voittoon kiihkeämmin kuin toiset. Olen sivuissa.
J: Mikä olikaan herranne nimi!
LT: Aumakua
A : Minkä....

J: En ole valtiaani salaisuuksien vartija, mutta voin kertoa, että kyllä hän todella suunnnittelee valon voittoa pimeydestä. Entä oma valtiaanne?
!: Tässä avoimuuden hengessä Jaromir, voinen myös paljastaa, että pimeyden lopullinen voitto on imperaattorini suunnitelmissa.

Kohtaus 5.

 A ja B ovat poistumassa. Lua Tuleki saapuu hyvästelemään.

L: Ystäväni! Olette lähdössä!
A : Kyllä
L: Voi voi. Mutta itse kenenkin tulee lähteä joskus, ei Kabeer Ji minua ikuisesti kestäisi.
A : Kyllähän sinua aina kestää.
L: Halusin nyt toistaa tämä kutsuni pyhäkköömme. <toistaa> Botolle lupasin opettaa juttuja ja sinulle lupasin sen purjehdusreissun.
A : Minullakin oli paljon puhuttavaa kanssanne.
B: Voin jopa tulla käymään luonanne ennen sitä. Jos teillä ei ole kiireitä silloin kun olen vielä täällä, voitte lähettää sanan Kabeer Jin palatsiin.
A : Itse asiassa, ottakaa tästä kukkani.
L: Kiitos, tässä on minun.
B: Minäkin voisin ottaa, minulla ei ole noita vielä yhtään...
L antaa.
L: Olette varmasti saaneet täällä hyviä uusia tuttavuuksia ja nauttineet juhlista. Kabeer Ji on hieno isäntä ja hänellä on hienostunut maku vieraiden suhteen. Vähän liiankin hienostunut.
B: Teitte jotain mahtavia tekoja tuossa rituaalin aikana, näytätte hieman väsyneeltä.
L: Kyllä, mutta oli se toisaalta hienoa päästä käyttämään voimaansa ja päästä näyttämään sitä.
B: Se tuottaa jotain tyydytystä...?
L: Toki tuottaa! Ettekö ole koskaan tuhonnut maailmaa edessänne ja luonut sitä sitten uudestaan oman mielenne mukaiseksi? Voimme kokeilla tätä yhdessä, kun tulette käymään, kunhan pysymme Neljän Neuvoston näkymättömissä.

...

L: Mutta tulikin mieleen, se ikävä ihminen siinä ruokailun lopulla, hän kuitenkin esitti kysymyksiä, jotka minuakin kiinnostavat. Olette osoittaneet sotilaallista yhtenäisyyttä, mutta mitä muuta?
A : Voin vain sanoa, että hän tulee tekemään suuria.
L: Teillä ei siis ole mitään hajua siitä mitä hän tarkoittaa?
B: Haluaisin kyllä vähän pienemmän takin.
L: Se onkin hieman suuri, teidän pitäisi pyytää rahanne takaisin sen kohdalta. Se räätäli aina pyytää kovin paljon.
A : Mutta mitä tulee siihen, mitä valtiatar haluaa, en oikein voi vielä sanoa mitään on tulossa. Mutta jos haluatte tietää mitä on ollut, voitte lukea Kabeer Jille antamaamme kirjaa.

sisääntulojärjestykseen liittynyt vihjailu pimeyden voitosta?

B: Tehän olette kova puhumaan näitä kevyitä iltajuttuja.
L: Niinhän olenkin, voisimme vielä palata jatkamaan näitä juttuja takan ääreen.
B: Meillä on, öm, kiirellistä tekemistä.

B: Hyvästi, ystäväni!
A : Hyvästi!
L: Hyvästi!

Kohtaus 6

Asborn kokoaa porukan yhteen puhumaan asioista, mennään kellaribaariin. A menee etukäteen ja marttyyrit kyräilee ja ihmiset ei tiedä miten olla.
A : haluaisin varata yhden kabineiteista.
BM: Kabineteista? Onhan meillä tyossa tuo takahuone, jos pyyhin sieltä pöydän niin...
A : Käy hyvin
BM: Tuleeko monta?
A : Neljä, Era hoitaa mahdolliset kustannukset.
BM on vähän hämmentynyt mutta johtaa An takahuoneeseen jossa on väljähtynyttä kahvia ja tunkkainen ilma, kääntää tyttökalenterin ympäri. Lapset ihmettelevät ovensusuta.
A : voisin ottaa kolpakollisen olutta.
BM: Ihanko hanaolutta..? Ok, hetkinen.
Keith ja David leikkii marttyyreitä mutta hätyytetään pois kun juomaa kaadetaan.
Jaromir saapuu. Ihmiset suhtautuvat vähän maanläheisemmin kuin Asborniin joka on ollut ihmisiin hyin etäinen.
BM: Oletteko varmaankin tulossa herra Asbornia tapaamaan? Voinko tuoda teille jotakin - tilamme ovat valitettavasti vähän vaatimattomat.
J: Punaviiniä kiitos. ...Kyllä kyllä, kelpaa hyvin. Tuokaa koko pullo.
J istahtaa An seuraan ja BM tuo lasin ja pullon.
J: Pittoreskia.
Vidyara saapuu tyylikkäänä mutta kuitenkin vähän rennompana. Herättää ihmetystä aspektipukeutumisellaan, mutta häntä ei oikeastaan edes tunneta ihmisten keskuudessa.
BM: Olette varmaan matkalla tuonne muiden seuraan. Rankka ilta?
V: Niinkin voi sanoa.
BM: Saanko tarjota jotain tasoittavia?
V: Ei kiitos.
BM: Pyytäkää sitten kun haluatte jotakin.
J: Liity seuraan. A on ystävällisesti järjestänyt meille kaikille tuolin.
A : Ajattelin että voisimme tällä kertaa viettää vähän aikaa kansan parissa.
J: Ja niin vallat loivat alamaistensa iloksi korttelikuppilan; ja joka vuosi tiettynä iltana he viettivät siellä kahden tunnin ajan tietääkseen minkälaisia kärsimyksiä he sälyttivät Locus Nabrassalin asukkaiden ylle.
B: Onko tämä se baari? Etsin yhtä Asbornia.
Allan: Hän on - on - on - tuolla tak-tak-takahuoneessa
B: Tuopas minulle yksi olut kerran puolessa tunnissa. Hyvä, kiitos. (muille) Kivan paikan valitsitte!
Ihmiset katselevat tässä vaiheessa jo hyvin järkyttyneenuteliaina, mutta Boto vaikuttaa sympaattiselta loistostaan huolimatta. Lukuunottamatta muutamia jotka uhmaavat loistoa jäävät tai tulevat kiinnostuneina baariin suurin osa poistuu pelokkaina.
A tilaa chili- ja tavallisia suolapähkinöitä ja nostaa kolpakkoaan.
A : Eiköhän juoda onnistuneille juhlille. (Kilistetään pahvimukeilla kunnes poika hakee lasin) Tai ainakin sille että ne ovat ohi. Ei nyt ainakaan mitään maailmanluokan konflikteja saatu aikaan. Ajattelin kuitenkin että voisimme puhua mitä juhlien loppimetreillä tapahtui, sovittiinko jotain. Minä itse sovin että olemme lähdössä Helvettiin.
B: Niin ja Nevesten lisäksi meidät kutsuttiin Lua Tulekin luo.
V: Enkelit olivat hyvin päättäväisesti ajamssa sopimusta sielunkierrosta.
A : Mutta helvetistä ei ollut vastaavaa?
V: Ei
J: Nykyisessä tilanteessa en näe mitään syytä liittyä tähän sopimukseen.
A miksi
J: Jos tulee sota niin saatamme joutua teloittamaan joitakin.
B; niin kuin ketä esimerkiksi?
J: Vaikka enkeleitä
A : ongelma on siinä etä jos emme tee näitä sopimuksia niin vaikka sotaa ei olisi niin saatamme joutua sellaiseen.
J: Meidän pitäisi selvittää kenen kanssa Savikuninkaalla oli sopimus, jotta voisimme potentiaalisesti kierrättää sielut sitä kautta mikä ei olisi haitaksi.
A : Voisi kysyä Eralta (katse Vidyaraan)
V: Voin kysyä
J: Rauhan aikana voimme kontrolloida sitä kuka kuolee ja mitä he tietävät, mutta olisi turha tehdä sopimusta jos joudumme rikkomaan sen heti parin viikon kuluttua
B: Onko sota tulossa niin pian?
V: Ei varmastikaan, voin kysyä Eralta sopimuksista ja tavoista
A : Entäs Iqbal Nasri, olemmeko vielä samassa suunnitelmassa?
(Retcon: V kävi juttelemassa KJn kanssa että IN on meillä, ja esitän pahoitteluni tilanteesta mutta koemme sen oikeutetuksi Udayalin kohtalon takia johon emme pidä sinua syyllisenä)
J: En tiennyt että meillä oli suunnitelma
A : Puhetta oli laittaa hänet kävelemään loputonta tietä
B: Mikä se on?
A : Se on olento joka syö muistoja.
B: Ahaa...
A : Oletko sitä mieltä että meidän pitäisi keksiä jotain pahempaa?
J: Pitäisi järjestää niin että se olisi toimiva demonstraatio sille joka tämän teon oli tilannut. Tuskin on myös ajan tuhlausta yrittää saada selvää cammoran toimista, ja ehkä hänellä on muutakin tietoa. Koston on tietenkin oltava päälimmäisenä
B: Te kostatte siis Udayalin kuoleman?
Kyllä
A : Mitä aiomme tehdä Krysztof Karpakin suhteen. Hän uhrasi hulluuden riimun -
J: Sehän oli perinteinen pimeyden isku valoa vastaan, jonka voisimme tietenkin kostaa ottamalla selville hänen suunnitelmansa ja murskaamalla ne
A : Mikä on sinun vastuusi tässä asiassa?
J: Minun veljeni teki Shangri-lan, sillä ei ole mitään tekemistä minun kanssani.
A : Ei mitään? Sinulla on moraalinen velvoitus niitä ihmisiä kohtaan jotka tapoit
J: Mitä heillä on asettaa minulle velvoitteita?
A : Sinun koodisi on velvoite heidän selviämiseensä
J: Kyllä, olen ihan mukana tässä kostojutussa jos lähdemme sitä tekemään, mutta tein mitä tein ja en koe olevani selitysvelvollinen siitä sinulle.
A : Murh. Meidän on kuitenkin kostettava Karpakille.
...
B: Hei veljet, pääsiskö jonkun luo bunkkaamaan tänä yönä, minulla ei ole kotia.
A : Siellä yhteissalissa voi bunkata, siellä on sellaisia loosheja -
J: Sinä varmaan tiedät parhaiten onko hönellä ankkureita tai muita sellaisia kohteita joihin voisimme iskeä.
A : Sen jälkeen kun poistuin hänen palveluksestaan hän on varmaan hankkinut ankkureita-
J: Meidän on pyrittävä samaan. Hankitava mahdollisimman paljon ankkureita ja käsikassaroita jotta voimme jatkaa tätä perinteistä koston kierrettä. Se on velvollisuutemme. Onko se V sinulle ongelma?
V: Ei toki.
B: Minäkin voin.
J: Jumallisella voimalla Botokin pystyy kasaamaan tarpeeksi vihaa sitoakseen ihmisen itseensä ikuisiksi ajoiksi.
...
J: No Boto, oliko sinull hauskaa?
B: Oli vähän hankalaa liikkua seurassa jossa tein ilmeisesti koko ajan jotain virheitä, mtta Asborn sai minut pelastettua viimeisestä.
...

Sanotaan hyviä öitä ja Jaromir poistuu kuulustelemaan IN:a.

Asborn haluaa tarjota kierroksen kaikille - baarin ulkopuolelle on kerääntynyt suuri väkijoukko. B jää vielä juomaan tuopillisen, kun muut vallat tulevat ulos, väki vajoaa polvilleen; kaikilla on hyvin yksinkertaiset, yhdenmukaiset (Eran tekemät) vaatteet; eturivissä osa kantaa langoista tehtyä Nabrassalin symbolia.

A : Locus Nabrassalin väki, seiskää!

Lähimmät nousevat hyvin nopeasti, sotilaallisesti pystyyn, muut hitaammin, kuiskutus loppuu ja on aivan hiljaista.

A : Olette vapaita, teillä on vapaa tahto ja se on tärkein ominaisuutenne, olkaa ylpeitä siitä ja käyttäkää sitä hyvin.

Asborn lähtee kävelemään pois; baarimikko huutaa, ”Asborn tarjoaa kierroksen kaikille.” V lähtee nopeasti A:n perään, osa ihmisistä jää seuraamaan heitä, J jää seisoskelemaan ovelle.

J: Kuulitte, mitä arvostettu veljeni, Vihan valta sanoi: hän haluaa tarjota teille olutta, juokaa siis, tai jos haluatte käyttää vapaata tahtoanne valitaksenne raittiimman tien, sekin käy; tai jos haluatte keskustella kanssani, tehkää niin, annan teille luvan puhutella minua.

A (kuiskaa): He seuraavat meitä.

V: Niin, Asborn. Haluatko selvittää miksi?

A : ...jos hajaantuisimme, kumpaakohan he seuraisivat?

V: Sinua, toivoakseni.

A : Mitähän tapahtuu, jos pysähdymme?

A ja V pysähtyvät. A kääntyy katsomaan väkijoukkoa.

A : Huomaan, että teillä on kaikilla tuo feeniks-merkki, haluaako joku teistä kertoa, mitä se tarkoittaa?

Joku ihminen, harmaahiuksinen vanha nainen: Se tarkoittaa, että me olemme N II:n, Valon Feeniksin, valitut.

A : Entä nuo kaikki muut?

I: He eivät tunnusta asemaansa. Mutta, A herra, te pelastitte meidät siitä helvetistä.

A : Niin tein, ja samoin veljeni, ja olen iloinen että tunnette kiitollisuutta meitä kohtaan, mutta me olemme täällä teitä varten, ei toisinpäin. Saatte toki seurata valon feeniksiä, se on hyvä ja jalo päämäärä, mutta ette saa syyttää veljiänne, jotka eivät tee niin - heillä on vapaa tahto ja he elävät elämäänsä toisin. Ajatelkaa meidän sijastamme itseänne ja läheisiänne, mitä voitte tehdä tehdäkseen heidät onnellisiksi; jos te olette onnellisia, myös feeniks on tyytyväinen.

Ihmiset ovat vaikuttuneita ja polvistuvat, mutta Asborn kehottaa heidät takaisin pystyyn; he kumartavat, sitten. A yrittää ohjata heitä oluen pariin. Ihmiset tuntuvat tyytyväisiltä eivätkä enää jatka seuraamista.

V: Hoidit tuon itse asiassa oikein hyvin. Sinusta tulee selkeästi hyvä uskonnollinen johtaja - jos haluat tällaiselle uralle.

A : Kiitos. Saa nähdä, toivon, että he käyttäisivät sitä järkeä, joka heille on suotu. On vain harmi, että se, mitä sanon heille on osittain valetta, ei heillä ole hirveästi mahdollisuuksia.

V: Libertyhän suunnittelee infrastruktuurin rakentamista LN:iin.

A : Liberty määrää ylhäältäpäin ja tekee asiat omilla ehdoillaan.

V: Uskon, että täälläkin on ihan mahdollisuudet elää.

A : Itse näkisin, että - olen vähän miettinyt, että jos voisimme avata täältä Maahan sellaisen tien, josta Entropia ei tiedä.

V: No, mutta vanha R on hyvin erikoisessa asemassa maailmojen välissä, täältä voi järjestää teitä moniin paikkoihin. Itse asiassa puhuin tästä KJ:n kanssa alustavasti, tänne voisi perustaa kauppapaikan.

A : Mitä siellä myytäisiin?

V: Kaikkea.

A : Kuka siellä asioisi?

V: Kuka tahansa.

A : Ei varmaan Maasta?

V: Lordi Entropian kanssa asioista sopiminen on hieman haastavaa. En ole vielä miettinyt, kuinka parhaiten järjestää asia, mutta varmasti voimme tehdä kauppaa muiden pyhäköiden, maailmanpuun maailmojen tai kenties helvetin kanssa, siihen tietysti liittyy omat riskinsä.

A : Minulla on ajatus siitä, miten saamme yhteyden Maahan, mutta en halua puhua siitä vielä.

V palaa luolalleen, A lähtee jonnekin.

Keith-niminen skidi tulee puhumaan Jaromirille.

K: Kuka sinä olet?
J: Itsetuhon vapaaherra
K:n äiti tulee paikalle.
K: Tässä on itsetuhon vapaaherra. Itsetuhon vapaaherra, tässä on mun äiti.

Äiti hätistää Keithin pois, Keith menee kertomaan muille lapsille että tuo on paska setä.

Joku vanha herra, jolla on yksi silmä ja palovammoja ja kädentynkä, tulee puhumaan Jaromirille vähän epävarman ja kärttyisen näköisenä.

H: Voitteko selventää jotakin?
J: Kuka te olette? Esitelkää itsenne ensin.
H: Olen Kendrick Sloane. Asuin Glasgowssa.
J: Teillä on aksentti.
H: Te olette näitä jumalia?
J: Kyllä, itsetuhon vapaaherra. Hauska tutustua, en valitettavasti ole ehtinyt esittäytyä kaikille henk koht.
H: Tämä Liberty ja hänen ”marttyyrinsa” levittivät sanaa siitä, että meidät kaikki rahdataan pois ja Asborn-herra tuossa korosti taas että meillä on vapaa tahto, voimme tehdä mitä haluamme. Mitä mieltä sinä olet?
J: Siitä että teillä on vapaa tahto, vai mitä tarkoitat?
H: Siitä mikä on meidän osamme.
J: Tiedän osanne on meidän mielestämme varsin vähäinen; ymmärrätte varmasti, että meillä ei ole aikaa keskittyä kaikkiin henkilökohtaisesti. Teidän vapaata tahtoa rajoittavat suuressa määrin meidän oikkumme ja suuremmat kuviot, mutta kyllä, aikeenamme on lähettää takaisin Maahan ne jotka haluavat, ja ne jotka haluavat jäädä tänne saavat nauttia pyhäkkömme ylenkylläisestä mutta rajoitetusta elämästä. Jos saatte jonkun meistä kuuntelemaan, voimme ehkä myös toteuttaa muita halujanne.
Joku marttyyri tulee: Onko sota tulossa? Kuulemma olemme kaikki sen eturintamassa.
Keith: Minä ainakin!
J: Sodasta ja valtiattaremme tahdosta voitte kysyä Libertyltä, tai Matsuakilta, sotajoukkojemme johtajalta. * kääntyy vanhan herran puoleen *
H: Kiitos rehellisyydestäsi.
J: Mitä haluat?
H miettii hetken: Itsetuhon vapaaherra, voitteko tuoda vaimoni takaisin? Hän tappoi itsensä.
Marttyyri luikkii pois paikalta. Katselijat vaikuttuvat kiinnostuneilta vastauksesta.
J: Voisin tehdä sen, mutta en tee. [pieni tauko] En käytä valtaani sillä tavoin, en jonkun muukalaisen eteen. Mutta maailmassa on voimia, jotka pystyvät siihen, ja jos tarpeeksi yrität, voit löytää ehkä jonkun niistä.

Vanha herra synkistyy hieman ja nyökkää kiireesti lähteiessään pois.

(Vastailtuaan kysymyksiin Jaromir lähtee kiduttamaan Iqbal Nasria.)

Boto hengailee baarissa ja menee juttelemaan baaritiskillä oleville ihmisille. Noin 17-vuotias tyttö (Grace) ja vanhempi mies, jolta puuttuu sormia ja joku päästä hajalla oleva nainen (Annie).

B: Saisitkos sinä olla täällä.
G: Enkö saisi?

Tyttö esittäytyy.

B: Olin juhlissa, mutta en saanut vielä tarpeekseni.

...

M: Sinä olet siis kovin uusi?
G: Et taida olla kovin viisas?
M: Grace!
B: Minä en yritä näyttää kovin viisaalta.
G: Et taida ole kovin viisas, kun tulit tänne.
B: Täällähän on ihan kivaa!
N: Täällä on hyvä olla.
G: Ei täällä ole mitään tekemistä!
M: Grace on oikeassa
B: Mitäs valitatte, puolet maailman ihmisistä
G: Täällä on vain tuollaisia vanhoja urpoja ja niitä pullistelevia marttyyreja.

....

G: Täällä ei ole mitään mihin mennä. Vaan kattopuutarhoja ja puita, ei mitään yökerhoja tai klubeja.
N: Puut ovat kivoja.
G: Joo sinä pidät puista.
B: voisit vaikka perustaa baarin.
G: Sinähän olet yksi näistä paikan jumalista. Voitko antaa minulle jonkun mestan?

...

G: Marttyyrit eivät päästä meitä sillan yli
B: Ui ali.
G: Uin kerran, marttyyrit raahasivat minut takaisin. Joey näki minut.
M: Miksi me ei saada mennä sinne kaupunkiin, siellä kaupungissa on ihmisiä ja kaikkea.
G: Vietkö minut pois täältä? Osaan joskus olla ihan kiva!

...

G: Voisko musta tulla vaikka maagi?
B: En osaa tätä täkäläistä magiaa, osaa vähän toisenlaista.
G: No voisitko opettaa mulle sitä?
B: En tiedä, olet vähän ärsyttävä...
G: Hei teen mitä vaan haluat jos opetat minua. Yhden päivän.
B: No jos minulla on joskus tylsää. Sitä ennen voit miettiä sitä baarin perustamista.
M: Miksi me ei saada mennä sinne kaupunkiin?
N: Haluaisin kalastaa.

Boto antaa lopun illan katteettomia lupauksia ihmisille. Grace alkaa lähennellä Botoa toisen oluen jälkeen, mutta Boto taas muistaa ettei nyt onnistu.

Boto lupaa puhua marttyyreista ja tylsyydestä muille Valloille.

Boto lähtee pois paikalta Gracen kanssa. Joen rannalla Boto antaa takin Gracelle, hyvästelee tämän ja hyppää jokeen ja ui pakoon.


Jakso 16

Kohtaus 1. (Flashback, V käy puhumassa KJ:lle juhlissa)

Rituaalin jälkeen jatkoilla. KJ seisoskelee rauhaisessa nurkassa - se on kolmelta puolelta kirjahyllyjen ympäröimä ja niitä vasten on asetettu kaksi mukavaa nojatuolia, joiden välissä pöytä. Hänen vierellään on hänen ankkurinsa, tummahiuksinen, ruskeasilmäinen nainen. V tulee paikalle ja tervehtii, kumartaa. KJ vastaa, esittelee naisen Dinahiksi.

V: Kunnia tavata.
D: Kunnia on ehdottomasti minun puolellani.
V: Arvon satraappi, lupasin aiemmin tulla puhumaan teille erinäisistä asioista.
KJ: Totta. Istukaa toki alas!
(V istuu.)
D kumartaa: Herrani, hoidan asian. (Lähtee.)
V: Ensimmäiseksi haluaisin puhua hieman näistä familiamme ja Kuilun vapaa-alueen välisistä viimeaikaisista tapahtumista, ettei välillemme jää väärinkäsityksiä.
KJ: Kertokaa, mihin viittaatte.
V: Tietenkin tähän ikävään tapahtumaan, joka sattui koskien Udayalia, kaupunkien valtaa, joka oli NII:n palvelija.
KJ: Ymmärrän, epäilinkin, että hän olisi osa familiaanne. Valitettavasti hän kuitenkin katsoi parhaaksi olla kertomatta tätä minulle itse.
V: Mekin tunsimme U:n vain hyvin vähän aikaa, joten en voi kuin arvuutella hänen tarkoitusperiään. Joka tapauksessa tiedätte myös varmasti, että erään IN:n teot johtivat U:n kuolemaan.
KJ: Kyllä.
V: Haluaisin vain tuoda esiin, että perheemme ei missään nimessä pidä teitä, tai alaisianne, vastuullisina U:n kuolemasta tai katso, että olisitte aiheuttaneet meille mitään haittaa.
KJ: Tämä on hyvä kuulla. Tapahtumat IN:n ja U:n välillä olivat valitettavia, ja voin vakuuttaa, että minulla ei ollut pienintäkään halua, että asiat etenisivät niin kuin tapahtui. Mutta U, toistuvista tilaisuuksista huolimatta, kieltäytyi luottamasta minuun tässä asiassa, ja kuten teillekin lienee jo selvinnyt, IN:lla oli muita tarkoitusperiä asiasa.
V: Ymmärrämme tämän, ja todellakin emme siis pidä teitä mitenkään vastuullisena. Haluamme lisäksi korostaa, että toimet, joihin jouduimme, eivät missään tapauksessa olleet suunnattu teitä vastaan.
KJ: Ymmärrän, mutta toivoisin silti, että olisitte kääntyneet asiassa puoleeni. Olisimme varmasti päässeet yhteisymmärrykseen. Mutta IN:lla ei ole merkitystä, hän on itse vastuussa omista teoistaan.
V: Tarkoituksenamme oli välttää asettamasta teitä ikävään välikäteen tämän asian suhteen. Katsomme, että on tietyssä mielessä suotavaa pitää tämä familiamme ja IN:n välisenä asiana, mutta olette oikeassa, mikäli olemme tulleet toimineeksi tahdittomasti, pyydämme sitä anteeksi.
KJ nyökkää: Ymmärrän toki. Asiasta toiseen, olen kuullut huhuja, että Hermeen portilta johtaisi jonkinlainen, no, ehkä kulkuväylä on oikea sana, joka vaikuttaisi siltä, että sitä pitkin olisi mahdollista kulkea ainakin toiseen suuntaan, ja tämän väylän ilmestyminen sopii yhteen saapumisenne kanssa. Satutteko tietämään asiasta mitään?
V: Mahdollisesti. Ehdotatteko kaupankäyntiä tästä tiedosta?
KJ: Jos tällainen väylä on olemassa, niin olisin kiinnostunut eritoten mahdollisuudesta käyttää sitä ajoittain. Joten - jos sellainen on olemassa - ehdottaisin kauppaa, sanokaamme, yhdestä käyttökerrasta, näin alkuun. Huhut Hermeen portilta kertovat, että sieltä Maata kohti sen käyttäminen ei onnistu, siellä päässä on jotakin voimakasta, joka tukkii tien, mutta jos kulku portille päin onnistuisi...
V: Tiedän, mitä tarkoitatte puhuessanne tästä kulkuväylästä ja pystyn järjestämään teille mahdollisuuden sen käyttöön ainakin, mikäli puhutaan kohtuullisen pienistä joukkioista, näin suoralta kädeltä. Jos tarkoituksenanne on esimerkiksi käyttää sitä sotajoukkojen kuljettamiseen, joudumme käymään pidempiä keskusteluja.
KJ: Tällä hetkellä minulla ei ole tarvetta siirtää merkittävää määrää joukkoja, enkä usko, että sellaista aivan heti tuleekaan. Uskoisin, että kyse tulee olemaan lähinnä pienestä kuljetuksesta tavaraa, enemmänkin kuin varsinaisista henkilöistä, ja voimme toki keskustella myöhemmästä käytöstä omina sopimuksinaan. Mutta tähän liittyen sisarenne L on pyytänyt minulta eräitä asioita, joten ehdottaisin maksuksi tästä kulkureitin käytöstä, jonka, korjatkaa jos olen väärässä, ymmärrän olevanne familian omaisuutta, yhden suuren maksun sijaan pientä palvelusta jokaiselle familianne jäsenelle.
V: Tämä kuulostaa sopivalta.
KJ: Loistavaa. Näin olleen L:n osuus voidaan katsoa kuitatuksi, ja tämä - (KJ avaa pöydällä olevan puurasian ja nostaa sieltä enkelin sulan) - kattanee toisen osan kuudesta. Uskoisin tämän olevan lähtöisin teiltä. Ymmärrättehän, asemani täällä vanhassa Rheinstadissa vaatii tiettyä herkkää tasapainoilua, ja näin ollen kaikki teot, jotka kohdistuvat alueeni puolustukseen saattavat hyvin herkästi heiluttaa sitä, joten kuvitelkaa yllätykseni, kun löysin kaksi näistä sulista yhdestä Kuilun vapaa-alueen suojauksia ylläpitävästä velhosta.
V ottaa sulan, näyttää hieman yllättyneeltä, jopa pettyneeltä, ja miettii hetken. Sanoo sitten puoliksi itsekseen: En tajunnut hänen käyttäneen niin epähienovaraisia keinoja... Mutta olette oikeassa, tämä kuittaa toisen kuudesosan sopimuksestamme.
KJ: Loistavaa, olemme siis yksimielisiä asiasta. Oliko vielä jotain muuta, mistä halusitte keskustella?
V: Itse asiassa kyllä. Koska Vanha Rheinstad on niin uniikilla paikalla maailmanpuussa, olen tullut siihen tulokseen, että se soveltuu erinomaisesti kauppapaikaksi ja ajattelin itsekin ryhtyä harjoittamaan eräänlaista kauppaa, mutta en halua, että intressimme risteävät.
KJ: Mitä oli mielessänne?
V: Olen ymmärtänyt, että erikoistutte nimenomaan tiedon kauppaamiseen?
KJ: Olette osittain oikeassa. Välitän palveluksia - saatan ylimykset yhteen siten, että he saavat toisiltaan, mitä haluavat, joskus palvelus kiertää useammankin väliportaan kautta - tämä on suurin osa sitä. Käyn myös vähemmässä määrin kauppaa myös konkreettisilla tuotteilla, jotkut pyhäköt tuottavat asioita, joita on kuljetettava paikasta toiseen, mutta tämä on tosiaan selkeästi pienempi osa siitä toiminnasta, mitä harjoitan. Tämän lisäksi yhteenliittymällä on tietysti edustus Maassa, ihmisten keskuudessa, ja minulla on omia henkilökohtaisia projektejani, pääasiassa tietysti puutarhaani liittyen. Imperaattorini nimissä ajan myös koodien välistä rauhaa ja yhteistyötä.
V: Ajatukseni oli käyttää hyväkseni R:n asemaa ja järjestää tänne jonkinlainen basaari, johon pyrkisin keräämään eksoottisia tavaroita ympäröivistä maailmoista sen mukaan, mitä onnistun löytämään, mutta ajattelin, että ennen kuin ryhdyn toteuttamaan tällaista yritystä, haluaisin varmistaa, etten astu teidän varpaillenne - ja mietin myös, voisimmeko tehdä yhteistyötä.
KJ: En näe basaarin astuvan varpailleni, se päinvastoin vilkastuttaisi seutua ja hyödyttäisi kaikkia meitä täällä asuvia. Olen toki erittäin kiinnostunut yhteistyöstä hankkeen tiimoilta. Tarjoan resurssejani käyttöönne, esimerkiksi vartijoita basaariinne, ja olisin kiinnostunut jonkinlaisesta... vähemmistöosakkuudesta. Ymmärrän toki, että kyseessä on teidän projektinne, enkä suinkaan halua omia sitä.
V: Maineenne tuntien olisinkin pettynyt, jos ette osoittaisi kiinnostusta; on erinnäisiä asioita, joiden suhteen voisin käyttää apuanne.

Kohtaus 2.
Matsuaki on järjestämässä puutarhaansa uudelleen ja tekemässä pieniä muutoksia. Siinä missä puutarha oli aiemmin harmoninen kokonaisuus sammalta, kiviä ja sellaista. Matsuaki on siirtänyt yksittäisiä kiviä kauemmas kivimuodostelmasta ja puutarhan yleisilme on myrskyisämpi. Kirsikkapuu näyttää vähän uuvahtaneelta oksiaan ravisuttavissa puuskissa. Kauniin pikku lammen veden pinta väreilee.

Matsuaki on parhaillaan vetämässä viivaa puutarhassaan. Tuulikello portilla kilahtaa, kun Era astuu puutarhan puolelle. M vetää rauhassa viivan loppuun ja kääntyy sitten E:n puoleen.

M: E, tervetuloa!
E: Mukavaa että olette palanneet Sembei-san. Oliko teillä hauskaa juhlissa?
(Hiljaisuus) M: Olisin kuvitellut, että muut olisivat ehtineet jo kertomaan.
E: En ole nähnyt ketään heistä. Tiedän kyllä, että nti Nelson on mennyt labyrinttiin, Asborn-herra puhuu ihmisten kanssa, joten en halua häiritä häntä, ja muut ovat vetäytyneet lepäämään.
M: Juhlat itsessään olivat niinkin loistokkaat kuin olisi voinut odottaa. Perimmäinen tarkoitus oli tietenkin politikointi niin isännän kuin vieraidenkin osalta.
E: Teittekö sopimuksia, joista pitäisi olla tietoinen?
M: Tiettävästi V piti kiinni siitä, mitä sovimme ennen juhlia, eikä tehnyt juhlissa sopimuksia. KJ oli kuitenkin yllätykseksemme tehnyt rituaalin, jonka tarkoituksena oli tuhota se Shangrilan kappale, jonka kohtasimme. Tästä kappaleesta olisi ymmärtääkseni suora linkki Edenin puutarhaan, jos se joutuisi ekskrusiaanien käsiin...
E: Minun olisi pitänyt tulla ajatelleeksi sitä, olen pahoillani Sembei-san.
M: KJ toivoi saavansa Nian verta ja jotain SK:n luomaa ja vastaavasti pimeydeltä sitä magiaa, jota he käyttivät Shangrilan asukkaiden hulluksi tekemiseen. Valitettavasti SK:n luomia asioita ei ole jäljellä kovinkaan montaa.
E: Olisin ilomielin uhrautunut suuremman tarkoituksen edestä.
M: En ollut tullut ajatelleeksikaan, että moinen olisi voinut edes olla mahdollista. Joka tapauksessa toive Nian verestä ja SK:n luomasta sopi tarkalleenkin miekastani.
E katsoo M:n yksimiekkaista vyötäröä.
M:.... jonka lisäksi Karbak korruptoi magiallaan. 
E: Sembei-san onko mitää, mitä voisin tehdä? Voisin hankkia teille uuden miekan.
M: Tarvitsen uuden miekan.
E: Pyhäkössä on vielä vähän muistoa vanhasta Alaric-herrasta, voisin tuoda teille hänen miekkansa.
M: Vaihtoehto ei ollut juolahtanut mieleeni, mutta luulen kuitenkin, että minun on löydettävä varsinainen miekka muuta kautta. Toivon että valtiatar suo uudelle miekalleni siunauksensa kuten SK sen edeltäjälle.
E: Olette puolustajamme.
M: Miekka on kuitenkin löydettävä muualta.
E: Olette varmasti oikeassa Sembei-san.
M: Mistä Alaric sai miekkansa?
E: Se oli germaanipäällikön pronssimiekka, joka oli kulkenut hänelle hänen isältään ja isänisältään alenevassa polvessa. Sirikus (?) kertoi minulle, juhlittuaan, emme usein keskustelleet paljoa, mutta siis legendan mukaan sillä miekalla oli aikanaan surmattu lohikäärme kylässä, josta myöhemmin tuli Rheinstadt.
M: Jos miekka on kulkenut Alarikin suvussa pitkään, se on saatu samoin kuin minä aikanaan sain omani. Siitä ei ole siis apua. Onko muilla pyhätön asukkailla aiemmin ollut nimettyjä, henkilökohtaisia aseita tai muita varusteita, ja mistä he ovat niitä löytäneet tai hankkineet?
E: Siricius Maurilainen, kronikoitsija, hänellä oli kynä, jolla hän kirjoitti. Hän matkusteli paljon, mm Marsin taivaan saleissa suurilla vuorilla metsämässä aarnikotkan, jonka sulasta hän teki kylän. Alaricillä oli miekkansa ja hänen haarniskansa oli muinaisten kääpiöseppien takoma, sille kävi huonosti. Absalom (?) ei taivaallisena olentona välittänyt maallisista esineistä tai piti ne piilosta, Theresan tunsittekin, Catalhüyük siis keräili ihmisiä enemmän kuin esineitä, hän oli sillä tavoin suuntautunut. Tarvitessaan muita esineitä he kävivät kauppaa. Voi pyhäkkömme oli niin vilkas aikanaan! Ainakin Siricius vieraili toisinaan Matka Ziemianin luona. Hänellä oli palveluksessaan seppä tahi alkemisti. Ystävänne SIT saattaisi tietää, mitä hänelle on tapahtunut. Toivottavasti tästä oli teille apua, en ollut läheinen kenekään kanssa, kuten kuuluukin, tehtäväni on vain hoitaa pyhäkkö Sembei-san.
M: Suoriudutte tehtävästänne erinomaisesti.
E: Kiitoksia Sembei-san.
M: Tästä on ollut apua. Selkeästi minun täytyy löytää jostain miekka, joka lähinnä kuvastaa minua itseäni ja alaani.
E: En usko, että voin olla siinä kovin suureksi avuksi, mutta jos voin, teen sen mielelläni.
M: Olet antanut jo monia ideoita siihen, mistä jatkaa etsintääni.

Kohtaus 3: Boto ja Era

Boto kömpii portaita ylös märkänä vierashuoneeseen nukkumaan, ja köllähtää vähän matkan päähän Asbornista.

Boto herää vähän nuhaisena, Asborn on mennyt jo. Boto nousee ylös, ihmettelee ympäriinsä ja huutelee Eraa. Era ei ilmesty. Boto katselee ympäriinsä ja päättää lähteä ulos. Ulkona on päivä.

Boto bongaa jonkun vanhan muorin kävelemässä, muori näyttää ikäistään vanhemmalta ja kärsineeltä. Muorilla on kultistimerkki.

Boto aivastaa
M: Huih!
B: Oi anteeksi! Etsin tätä henkilöä nimeltä Era, jouduin nukkumaan ulkona ja sain tämä flunssan.
M: Ulkona! Mistäs talosta olette?
B: Minulla ei ole kotia, joten etsin tätä Eraa, kun tarvitsen kodin.
M: Ei kotia! Täällä kaikilla on koti, teidän täytyy tulla
?
M: Jos on aikojen ulkopuolella pitänyt tulla, olen aina kysynyt marttyyreitlä. Muuten hän on tuolla kahdeksan aikaan, aamuin illoin.
B: Jaa mitäs kello on nyt?
M osoittaa isoa kelloa talon seinässä, se on noin kahdeksan.
B: No mutta tämäpä oli hyvin avuliasta, arvon rouva. Missä hänet voi tavata?
M: Tuolla on tuo aukio. Mutta miten teillä ei ole kotia, mistä talosta te olette?
B: Minä tulin vasta äsken
M: tuleeko tänne lisää ihmisiä
B: Minä tulin yksin, olen vähän poikkeustapaus. Mutta menenpäs tästä!
M: Feeniksin siunausta!

Aukiolla on ihmisiä jonottamassa kaikkea, sekä lintukultisteja vain katselemassa. Era ilmestyy tasan kello kahdeksan.

Nuori äiti lapsensa kanssa: Hän on sairas, teidän täytyy auttaa häntä!
Era, hieman poissaolevana: Hän on nyt terve.

jne.

Era huomaa Boton kun tämän vuoro tulee.
E: Boto-herra!
B: Ah, Era, hyvä että löysin sinut! Tarvitsen kodin.
Era katsoo Boton takana olevia ihmisiä: Millaisen kodin.
B: No vaikka sellaisen rannikkokalastusveneen tai jotain...

Era tekee haamuihmeen rannikkokalastusveneestä

E: Kelpaako tällainen?
B: Se on oikein hieno
E: Mihin haluatte tämän?
B: No vaikka joen rantaan, se on luontainen paikka.
E: Teenkö sen heti?
B: Jos siitä ei ole vaivaa.

Era tekee veneen.

B: Niin missä se nyt?
E: Garoyle-sillan luona.

B ihmisille: Pahoittelen viemääni aikaa.
E: Anteeksi jos utelen, mutta kuka te oikein olette?
B: Minä olen Boto, filiaalisen rakkauden valta.
E: Oletteko täällä vieraana?
B: Olen Nabrassal II:n uusi valta.

B: Mutta kuka te olettekaan? Minun vain käskettiin etsiä sinut käsiini, jos tarvitsisin jotain.
E: Olen pyhätön huoltaja jo SAvikuninjkaan ajoista.
B: ohoh.
E: Silloin ei ollut filiaalisen rakkauden valtaa, mutta valtiattarella on varmasti syynsä tähän muutokseen, eikä ole minun asiani kritisoida hänen päätöksiään.

Boto kutsuu Eran tupareihin, mutta tämä kiusaantuneena ja ylikohteliaasti kieltäytyy

Boto lähtee

Joku nuori kultisti juoksee Boton kiinni.

K: Tehän olette yksi niistä valta-herroista. Mitä haluatte meidän tekevän.
B: ...no jos voisitte tehdä laiturin veneelleni. Jonnekin jossa on edes vähän villiä luontoa, en oikein pidä gargoylesillan kupeesta.
K: No tuolla kallioilla tuon kukkulan takana.
B: Tehkää sinne laituri. Voin sitten vaikka tarjota teille oluet, jos se on riittävä palkkio.
K: Saanko pyytää apua?
B: Kyllä, niin paljon kuin vain haluatte. Ajan veneeni sinne paikkaan.
K: Valta-herra, emme saa sitä vielä valmiiksi.
B: Ei se mitään, ajan veneeni sinne vaan parkkiin.

Era on tehnyt veneen nimeltä ”Aavikon kuningatar”. Siinä on hytti ja kansitilaa ja jotain kalastusverkkoja.

Kohtaus 4.

Jaromir on kotonaan Rheinstadissa, pyhäkön ulkopuolella. Jaromir on vähän siivonnut ja soittaa viulua. Matsuaki kiipeää ulos ja koputtaa (korjattuun) oveen. Jaromir tulee avaamaan. Jaromir on luopunut juhlavaatteista, toisessa kädessä viulu, toisessa jousi.

M: Hyvää iltaa.
J: Käy sisään, tunnet varmasti paikat.

M käy sisään. Sisällä on vähän sekaista, nuotteja ja muita papereita levällään.

M: Halusin kysyä sinulta niistä Nian sivuista. Sanoit että ne sisälsivät Nian kuvauksia siitä mitä hänelle on tapahtunut, oliko niissä mitään muuta?
J laittaa viulun pois: Ne olivat osia hänen kirjastostaan. En tiedä kuinka paljon kirjoja hän itse keräsi ja kuinka paljon niistä oli hänen edeltäjältään. Muistat varmaan kun pyhäkköön ilmeistyi edeltäjien manifestaatioita, Nia säilytti ne.
M: Kysyi, koska tarvitsen uuden miekan. Ajattelin, että niistä voisi löytyä joku vihje, jonka perusteella lähteä etsimään, joku maininta aseesta tai jotain...
J: Luuletko, että hän haluaisi minun auttavan sinua tässä asiassa?
M: On täysin mahdollista, että ei...
J: Haluatko juotavaa?
M: ...jos sinulla on teetä, niin mielelläni.

J menee keittämään vettä vedenkeittimellä. Jaromir kaataa veden kanisterista, sähkö tulee jostain generaattorista tjsp. J kaataa vettä kuppiin ja laittaa sinne teepussin Earl Greytä.

M katsoo kuppia hyvin pienen hetken: Kiitos.
J: Istu alas olohuoneeseen.

M istuu alas olohuoneeseen nojatuoliin.

J: Ajatteletko häntä koskaan?
M: Kyllä. Minun olisi pitänyt toimia toisin, silloin. Rikoin itse omia periaatteitani vastaan.
J kohottaa kulmiaan: En usko että kukaan meistä on inhimillisesti mahdollista selvitä läpi elämästä tekemättä niin.
M: Tämä on varmasti totta, sillä vaikka emme enää ihmisiä olekaan, inhimillisiä me jossain suhteissa olemme.
J nyökkää: Minä pidin hänestä tavallaan. Hän oli, en sanoisi viaton, mutta kaikkein vilpittömin meistä kaikista.
M näyttää miettivältä: En voi väittää ymmärtäneeni häntä läheskään aina, mutta luulen että olet oikeassa
J: luulen että hän otti sen vallan jonka hänelle oli annettu ja käytti sitä juuri siten kun halusi, ollen puhtaasti sitä mitä oli. Mutta ehkä hänen elämänsä ei ollut niin helppoa kuin ulkoapäin vaikutti.

M ei sano mitään. (M ei osaa pukea tunteitaan sanoiksi. Voi voi Matsuakia.) M siemailee hieman teetään.

M: Oletko siis sitä mieltä, että nia ei hyväksyisi minun lukevan hänen sivujaan tai lukevan niitä?
J huokaisee: Ei, luulen että hän olisi itse asiassa toivonut sitä jos päämääränä on jonkinlainen eeppinen retki uuden aseen löytämiseksi, hän piti sellaisista. Enkä usko että hän haluaisi murhaajansa jäävän nimettömäksi, vaan tekevän suuria tekoja ja kaatuvan arvoiseensa vastustajaan. Joten. En tiedä kuinka paljon näistä on apua, mutta sivujen joukossa oli Siricius Maurilaisen kirjoituksia. Siricius piti kaikenlaisista listoilta, siellä oli lista myyttisistä eläimistä, uskontojen pyhistä paikoista ja myyttisistä aseista.

J menee paksun kansion luokse ja avaa sen.

J: Haluatko ainoastaan listan aseista?
M: Kuvauksesi perusteella lista myyttisistä aseista kuulostaa hyödylliseltä.

J kaivaa oikeat sivut kansiosta ja antaa Matsuakille viitisen sivua, joista yksi on repeytynyt pahemmin.

M: Kiitoksia.
J: Onko jotain muuta, mitä voin tehdä hyväksesi?
M: Ei, tästä oli varmasti suuresti apua.

M juo teen loppuun ja laittaa sen pois.

M nousee ja lähtee.

J: Olen, en nyt suoranaisesti iloinen, mutta tuottaa jonkinlaista tyydytystä kuulla, ettet ole täysin unohtanut häntä. Olen pahoillani siitä, mitä miekallesi tapahtuu.

M meinaa kääntyä sanomaan jotain, mutta J paiskaa oven kiinni.

Kohtaus 5.

Vidyara on tutkailemassa lentolaivaansa; se on joen varressa, peräpää yhä hautautuneena hiekkaan. Hänen kanssaan on Hasfal, Limbosa tuotu kääpiö jolle hän on selittämässä aluksensa toimintaa, sekä muutamia pyhäkön ihmisiä. Boto ajaa reteästi paikalle Aavikon Kuningattarella Top Gun -lasit päässään.

B: Moi.
V kääntyy katsomaan: ...veli Pororoka, tervehdys.
B: Hei vaan, mikäs tämä täällä on?
V: Tämä on minun alukseni.
B: Aa, voi voi, perin ikävää. Mitä sille on tapahtunut?
V: Se on ollut hylättynä siitä asti, kun saavuin pyhäkköön.
B: Ei ilmeisesti mikään kevyt laskeutuminen.
V: Niin, siinä oli... komplikaatioita. Saanen esitellä, tässä on Hasfal, hän on insinööri.
B: Päivää vaan.
H koputtelee laitaa eikä oikein kuule: ”Oh! Hauska tavata.”
B: Te olette vähän... pienempi.
V: Hän on kääpiö.
B: Aivan, että se ei ole... vamma.
H suuttuu: Mitä sinä hujoppi rumissa laseissasi rupeat minulle laukomaan? Minun ilmalaivani ovat kauniimpia kuin sinun rotiskosi.
B: Niin, niin, epäilemättä, pahoittelut, en aina ehdi miettiä, mitä sanon.
V: Pahoittelen veljeni puolesta.
H: Kolmessa maailmassa olen ollut rakentajamestarina! ...tulee tänne huutelemaan...
B: Selvä, mutta, mutta, V, minulla oli sellainen asia, olen ajatellut, että rakennuttaisin laiturin näille main, jonne parkkeeraisn tämän E:n tekemän aluksen, sen nimi on AK.
V: Hyvin eramaista.
B: Sopiiko se sinulle? Missä kohtaa luolasi suuaukko on, ei ehkä ole kivaa, jos on suora näköyhteys, minusta se on vähän vaivaannuttavaa.
V: Mäen toisella puolella.
B: Sepä hyvä, korkeintaan meluhaittoja sitten.
V: En usko, että siitä on haittaa, ja E saattaa laajentaa kaupunkia jossain vaiheessa.
B: Tämä on minusta hieno lokaatio, ikään kuin kosketus villiä luontoa kaupungin keskellä.
V nyökyttelee: Sanoit, että pyysit Eraa tekemään laivan, etkö olisi voinut tehdä sitä itsekin?
H virnistelee.
B: En ollut aivan varma, heräsin aamulla ja minulla oli tämä flunssa... olisinko voinut tehdä sen itse?
V: Suurin osa valloista pystyy siihen.
B: Olisi ehkä tyhmää tehdä toinen...
H: Vaihda venettä, tee lentävä!
B: En ole niin... rohkea, olen kiintynyt veteen. Tarvitsetko jotain? Harjoittelisin mielelläni.
V: ...katsos, tuolta tulee M.
B: Ehkä hän tarvitsee uuden miekan.
V heittää taas nyt-vittu-oikeesti -ilmeen.
B: Ei?

M tulee ja nyökkää tervehdyksen kaikille.
H: Terve! Vanha sotilas! Miten menee? V näytti minulle tämän mainion laivansa, en ole nähnyt mitään sen kaltaista ennen, se lentää ihan erilaisissa meediumeissa.
M: Käsittääkseni luomakunnan ulkopuolella...
H: Nimenomaan! Pestauduin heti hänen miehistöönsä.
M: ...ymmärrän. En kai keskeytä mitään?
V: Et suinkaan.
B: Et lainkaan, olen ajatellut muuttaa näille seuduille, ehkä tarkalleen ottaen - tuohon.
Ensimmäiset laiturityömiehet kantavat jo puita.
B: He rakentavat laituria. Aion parkeerata alukseni, eikö ole hieno?
H supattaa jotain M:lle.
M: Kyllä, se on oikein hieno.
B: Minne olit matkalla?
M: Etsin itse asiassa V:tä. Kuten molemmat tiedätte, tarvitsisin uuden miekan.
B potkii tekelettään hiekan peittoon...
M: Ajattelin, että teillä voisi olla jotain ajatuksia siitä, mistä lähteä etsimään sopivaa asetta. Puhuin asiasta Eran kanssa ja ilmeisesti monet valloista ovat saaneet käyttämänsä aseet vastaavasti kuten minäkin, eli ne ovat periytyneet heidän suvussaan jo ennen kuin heistä tuli valtoja, joten nyt minun pitäisi löytää jokin vaihtoehtoinen tapa.
V: Ymmärrän ongelmasi. Ajattelitko jotain erikoisempaa, vai muuten vain erittäin hyvin tehtyä asetta?
M: Suurin osa edellisen miekkani voimasta tuli SK:n sille antamasta siunauksesta. Sukuni perimätietona on kulkenut tarina siitä, kuinka miekka itse oli nopea kuin kevättuuli, mutta muuta erikoista siinä itsessään ei ollut. Nyt kun olen valta, tilanteeseen kuitenkin varmasti sopisi jokin erikoisempi ase.
V: En valitettavasti osaa sanoa suorilta käsin mitään, mutta voin tietysti yrittää kerätä sinulle tietoa jostain, kysellä...
B: Etkö voi myös voittaa sen taistelussa joltakulta? Tai ehkä... aioin sanoa varastaa, mutta se ei varmaan sovi arvollesi.
M: Ei, ase on hankittava asianmukaisesti. Sinällään sen voittaminen taistelussa ei ole mitenkään poissuljettua. Kiitos. Luulen, että tämä voi olla hyväkin ajatus. Ja jos kuulet jotain, kuulisin siitä mielelläni.
V: Liittolaisemme KJ on tunnettu hyvänä tiedonvälittäjänä, ja en ole vielä ehtinyt tuoda tätä esiin, mutta tein hänen kanssaan kaupan, jonka nojalla voisit pyytää tätä tietoa.
M: Mistä kävit kauppaa?
V: Hän oli saanut tietää, että pyhäköstämme on reitti Hermeen portille. KJ pyysi saada käyttää tätä reittiä kerran, ja koska tämä on varsin mitätön pyyntö meidän kannaltamme, suostuin.
M: En tiennytkään, että sellainen reitti on...
V: Se on se reitti, jota valtiatar tuli sieltä tänne. Olen tehnyt jo alustavia tutkimuksia sen suhteen, muistat varmaan kun saavuimme.
M: Sen tunnelin, kyllä.
V: Valtiattaremme ilmeisesti estää sen käytön tähän suuntaan, mutta toiseen suuntaan se on käytettävissä.
M: Ymmärrän. Mitä me saimme vastineeksi?
V: KJ lupasi jokaiselle meistä kohtuullisen palveluksen, riippuen siitä, mitä kukin meistä tarvitsee.
B: Minullekin?
V: Sinullekin. Mutta ennen kuin ryntäätte hänen luokseen, tätä olisi syytä käsitellä neuvostossa.
M: Toki. Olin ajatellut puhua asiasta legendojen vallan kanssa, hänhän on nykyään yksi TAeN:n valloista.
V nyökkää.
M: En välttämättä ole innokas etsimään miekkaa kovinkaan näkyvästi tässä vaiheessa familian ulkopuolelta.
V: Ymmärrän. Mikäli tarvitset apua etsinnöissä, niin suunnittelen tässä joidenkin kauppareittien perustamista viereisiin maailmoihin. Pyrin keräämään mahdollisimman paljon tietoa, jos kuulen jotain sopivaa, kerron - tai mahdollisesti voin auttaa sinua matkoillasi.
B: Mitä sinä nyt teet, jos joudut tappeluun?
M: Minulla on edelleen Wakizashini, olen varma, että pärjään sillä, kunnes löydän uuden katanan.
B: Hyvä kuulla. Varmaan kun on tuollainen niin elämä on vaarallista.

Juuri sillä hetkellä Era tulee tuomaan Matsuakille kirjeen.

E: Suokaa anteeksi, Sembei-san, jos keskeytän, mutta tämä toimitettiin juuri teille.

Kunnioitetulle Väkivallan herralle Colopatiron Sillanrakentajan nöyrimmältä palvelijalta,

Tulevan kaksintaistelunne todistajana on velvollisuuteni ilmoittaa teille, että sen toinen osapuoli, Yksinäisyyden valta Krysztof Karpak, on ilmoittanut tahtonaan taistelun käytävän kolmannen päivän aamuna Uskollisten Voiman perinteen mukaisesti; täten hän esittää toiveenaan, että saavutte Jami el-Fna’n aavikolle Helvetin ensimmäiseen piiriin tuoden mukananne valitun esitaistelijanne.

Toivoen Teille menestystä kaikissa toimissanne,

Alati palveluksessanne,

Kabeer Ji

M lukee kirjeen ääneen muille ja käärii sen sitten kasaan, laittaa sen vyöhönsä.

B: Hmm.
M: Asiat etenevät kuten pitääkin.
B: Kuka on esitaistelijasi?
M: En ole vielä pyytänyt ketään. Olin ajatellut puhua asiasta Asbornin kanssa, mutta en ole vielä ennättänyt.
V: Asborn on varmasti hyvä valinta.
E: Suokaa anteeksi, Sembei-san, mutta perinteen mukaisesti esitaistelijan on oltava kuolevainen.
M: Aa. Mitä kaikkea perinne varsinaisesti sanelee?

Era selittää mitä perinne sanelee. Oh noes!

M: Kuinka tätä kuolevaista on tarkoitus käyttää aseena?
E: Tämä ase on tietenkin usein kuolemaan saakka uskollinen vastustajalle, ja saattaa jopa käydä käyttäjää vastaan, mutta näitä vammoja ei lasketa. Usein on tapana, että paikan valitsija toimittaa näille kuolevaisille aseet. Jotkut käyttävät jumalaista voimaansa näiden hallitsemiseen, toiset käyttävät rituaalia. Joskus tämä ratkeaa yhdellä iskulla, toisinaan kestää päiviä. Jotkut yrittävät saada ensin toisen aseen, oman uskollisensa, pois pelistä ensin. Vastasiko tämä kysymykseesi?
M: Kyllä, odotin varjoihmeitä tia jotain
E: Tämä on vanha perinne, sitä pidetään hyvin henkilökohtaisena tapana. Haluatteko lähettää vastauksen?
M: Pitääkö esitaistelija nimetä
E: Ei, eikä olisi syytä antaa vastustajalle sellaista etua.

B: Era, odota! Haluaisitko nähdä veneeni?
E: Olen jo nähnyt sen.
B: Tarkoitan, että oikeasti! Voisin tarjota kupposen teetä kiitoksena.
E: Jos te niin haluatte.
B: Eikun jos sinä haluat!

E kääntyy katsomaan Matsuakia kysyvästi.

M: Uskon Boton aidosti, kysyvän, haluatko nauttia teetä.
E: Siinä tapauksessa palaan mieluummin työni ääreen.

B: Teinkö jotain väärin, kun pyysin häntä?
V: Era on kovin paneutunut työhönsä.
B: Selvästi... ei kai se ole mikään loukkaus, kuitenkaan?
M: En usko. Ymmärtääkseni E uskoo, että imperaattorimme, tai SK ennen häntä, on luonut E:n tänne palvelemaan meitä ja huolehtimaan pyhäköstä. E ei... en ole täysin varma, mieltääkö E itsensä... henkilöksi.
B: Erikoista. Mutta naiset, toisaalta, usein ovat sellaisia. ...paitsi L, tietenkin!
V kohottaa kulmaansa: Luulen, että tässä on enemmän kyse pyhäkön Huoltajan eriskummallisesta asemasta.
B: Aivan, aivan... joka on nainen. Tarkoitan vaan, että naiset yleensä huolehtivat käytännön asioista, eivätkä välttämättä miellä itseään... henkilöiksi. En tietenkään tarkoita sisartamme, hän on hyvin... persoonallinen. Ja viehättävä!
V ei tiedä, mitä sanoa. H kurtistaa kulmiaan.
M: Päästän teidät jatkamaan keskusteluanne, jonka aiemmin keskeytin. Kiitos teille molemmille avusta. Minun täytyy ilmeisesti...
V: Jos saan jotain tietoa, kerron.
B: Minäkin, jos keksin jonkun tavan, jolla voin auttaa.
M kumartaa ja kääntyy, mutisten puoliääneen: Minun täytyy ilmeisesti löytää itselleni uskollinen ihminen.

V kääntyy Botoon päin: Niin, miten olet sopeutunut elämääsi valtana?


Jakso 17

Coldstart.

Katedraalin sisäosa, Liberty kuvattu edestäpäin, valo kameran takana. Liberty on kertomassa mitä juhlissa tapahtui:

L: ...ja sitten ne villivallat, joiden nimet ovat aivan liian pitkiä muistettavaksi, houkuttelivat Asbornin sellaiseen tyhmään kysy-vastaa-leikkiin, ja sen piti joko ilmoittaa mikä on sille kaikkein tärkeintä maailmassa tai kertoa kaikki, mitä se tietää sun suunnitelmista. En tiedä miksei se valinnut helppoa vaihtoehtoa...
NII: Hän siis julisti sanaani?
L: Joo. Sitten me annettiin lahja, ja Botokin osasi käyttäytyä hyvin, paitsi sitä vietiin ihan kympillä.
NII: Oletko tyytyväinen hänestä.
L: ...joo, kyllä (vaivaantunnut hymy)

...

L kertoo rituaalista, mihin NII ei vastaa mitään.

L kertoo Steinbeckista.
NII: Se valehtelija! Minä olen maailmansärkijä, minä rikoin kerran luomakunnan siteet ja teen sen vielä uudestaan, jolloin kaikki näkevät kenen on valta!
L: ...tietenkin. He kyselivät, milloin tämä tapahtuu, ja kerroin heille, ettei se ole meidän alempien olentojen ymmärrettävissä, vaan teet sen kun on aika.
NII: Sinä palvelet minua niin hyvin.

...

Liberty kertoo jalkapallo-ottelusta.

L: Näillä ihmisillä on niin tylsää, ja lisäksi Rheinstadin ihmiset voivat ehkä liittyä meihin, kun niillä on niin penseää.
NII: Olen niin laupeas, kun osoitat heille suosiotasi. Muistutat minua isästäni. Voisitko tuoda minulle heistä kiitollisimman?
L: ...joo...

(alkumusiikki)

Kohtaus 1: Liberty etsii Vidyaraa

V on korjaamassa alustaan palkkaamiensa ihmisten kanssa.
L: Meidän täytyy saada aikaan toimiva kapitalistinen järjestelmä ilman riistoa.
V: Selvä.
L: Raaka-aineita, materiaaleja, infrastruktuuria. Tarvitsemme oikeita tuotteita, joita vaihdamme ja myymme Rheinstadin ihmisten kanssa, jotain joka ei katoa vietäessä pyhätön ulkopuolelle. Mitä sellaisia aineita keksit täältä tai mitä voimme tänne tuoda.
V: Pyhättömme on kieltämättä köyhä.
L: Ei luonnonvaroja.
V: Voimme varmasti järjestää viljelyä
L: Viljelyä tai karjaa jota voimme kasvattaa, jotain mitä löytyy vain meiltä.
V: Aikeissani on perustaa basaari Rheinstadiin.
L: Tänne vai Rheinstadiin.
V: Mieluummin pyhätön ulkopuolelle
L: Tarvitsemme järkevän rajavyöhykkeen meidän alueen ja Te-a-pokai-enurun väliin. Esimerkiksi tekosaari jokeen? Leventää jokea jostain kohdasta ja tehdä pieni venetsia. Saisimmeko tuloja siitä, että myymme myyntipaikkoja.
V: Se oli suunnitelmani. Myöhemmin voimme myös löytää jotain mitä voimme kasvattaa pyhätössämme.
L: Jalkapallodiplomatiaan tarvitsemme joitain asioita.
V: Jalkapallodiplomatiaan?
L: Niin, SIT elää paimentolaiselämää tajuamatta missä ihmiset ovat kasvaneet. Joten järjestän ihmisille tekemistä jalkapallo-ottelulla ja samalla näytämme kuinka paljon mukavampaa meidän puolellamme on.
V: Voimme luoda täällä työkaluja ja valmistaa niillä asioita.
L: Tähän tarvitsemme raaka-aineita.
V: Voisit vaikka opettaa jotkut pyhäkköläiset puhaltamaan lasia.
L: Tai jos pystyisimme kasvattamaan jotain harvinaisia rehuja. Enkä tarkoita huumeita. Mutta pidä minut ajantasalla hankkeesi suhteen.
V: Selvä, minulla oli sinullekin asiaa. Neuvosto pitäisi kutsua koolle.
L: Hienoa, että kannat vastuuta yhteisistä asioista. Voin hoitaa kutsut.
V: Käsittääkseni sinäkin suunnittelit kauppa KJn kanssa. Kuten miustat täälät on reitti hermeen påortille
L: Ikuisen tien kutoja?
V: Ei, vaan se mitä pitkin saavuimme tänne. KJ halusi käydä kauppaa yhdestä käyttäkerrasta reitille, hän lupasi yhden palveluksen jokaisella familian jäsenelle.
L: Jätitkö meille mahdollisuuden kieltäytyä yksittäisestä käytöstä
V: Ei suinkaan, hyväksymme tämän kollektiivisena familiana ja sen jälkeen kellään ei ole mitään napisemista asiasta.
L: Hyväksymme vai hyväksyimme? Minä kutsun familian koolle ja sinä myyt tämän ajatuksesi ja huolehdit siitä seuraavasta sotkusta.
V: Käsittääkseni sopimus tarjoaa sinulle mahdollisuuden kaipaamiisi resursseihin maassa.
L: Entä jos Jaromir haluaa kusta muroihisi?
V: Silloin hän joutuu kusemaan meidän kaikkien muroihin, käyttääkseni ilmaustasi. Tähän liittyy muutakin. Tehdessämme tätä rituaalia INää kohtaan
L: Minkä muistan hyvin, muistavatko kylkiluusi?
V: Todellakin, sitä tehdessämme J ilmeisesti surmasi yhden KJn velhoista. KJn mielestä yksi näistä familiallemme tarjottavista palveuilsta olisi syytä katsoa maksuksi tästä surmasta. Joten yksi meistä joutuu luopumaan palveluksestaan.
L: Onko sinulla suunnitelma siitä kuka se on?
V: Voisi perustellusti väöittää, että se olisi Jn osuus, mutta joudumme varmasti neuvottelemaan tästä.
L: Keksitään jotain.
V: Toinen asia vielä. Enkelit halusivat juhlissa erittäin painokkaasti järjestää tämän sielujen jatkokäsittelyn. Koska olet meistä löhin NIIn kanssa voisit mainta asiasta hänelle, jotta tiedämme hänen kantansa kun enkelit palaavat asiaan.
L: Ketkä kaikki familiasta ovat tehneet sopimuksia KJn kanssa? Sinä ja Minä? Boto?
V: En ole kuullut kenestäkään muusta, mutta jos joku on sen voi varmasti sisällyttää tähän sopimukseen.
L: Nimenomaan, samalla voimme vaikuttaa siihen kuka ns. jää ilman joululahjoja. Neuvoston kokous kolmen päivän päästä. Ja rakennetaan se Venetsia basaaria varten. Era voisi varmaan... Era voisi varmaan...
Era saapuu.
L: Era, laatisitko meille muutaman ehdotuksen siitä miten voisi rakentaa joelle basaarialueen, sellaisen Venetsian kaltaisen.
E: Kaupunkisuunnittelut ei ole vahvin puoleni, mutta teen parhaani.
L: Kiitos.

Kohtaus 2: Asborn juttelee Botolle.

Boto on laiturillaan kalastamassa lähistöllä kun ihmiset rakentavat laituria. Era ei ole tehnyt jokeen kalaa, mutta kaupunkilaiset ovat heitelleet sinne roskia ja polkupyöriä. A marssii Bn luokse.
A : Hoi, B!
B: A, veljeni. Tiesitkö, että täällä ei ole kalaa.
A : Ei ole. Sinulle kukaan ei varmaan ole kertonut. Rhein on saastunut.
B: Jaa. No, mitä sinä olet tehnyt.
A : Olen itseasiassa ollut puukaupoilla... Mutta mitä meillä tässä on?
B: Se on veneeni, Era teki sen minulle. Se on Aavikon kuningatar.
A : Se on hieno, haluaisitko näyttää paikkoja sillä.
B: Kiertoajelu! Pitäisikö kutsua ihmisiä mukaan, he tuntevat kaupungin paremmin. Hei, Sers, lähtisitkö kanssamme ajelulle, voisit kertoa meille nähtävyyksistä?
S Romahtaa kasvoilleen maahan: Heti, Herra.
B: Hyppää kyytiin vaan.
Kaikki siirtyvät veneeseen. Boto löhtee vauhdilla liikkeelle. A näyttää hivenen väsyneeltä.
B: Oliko sinulla raskas reissu siellä?
A : Toinhan minä pari, kolme rekallista tukkeja ja muutman tonnin metalleja.
B: Miten sinä noin? Minä olen juuri oppinut tekemään ihmeitä, voin luoda tänne kaloja.
A : Hienoa. Luo kokeeksi pari
B luo muutamia vaaleanpunaisia piikikkäitä ja eksoottisia kaloja. A luo suuria Vargtørskeja, legendojen turskia jotka ovat suuria ja panssaroituja. A väösyy nopeasti, ja kalat eivät ole niin hienoja kuin voisivat olla. B luo vielä maneetteja.
A : Haluaisin itseasiassa nähdä sen paikan josta tulit pyhäkköön.
B: Se on vedenalla, ajattelitko uida?
A : Toki
B: Sers, ohjaisitko Aavikon kuningatarta hetken aikaa?
S: Tietysti, herra. PItäisi varmaan mainita, etten ole koskaan ohjannut laivaa
B: Se on helppoa
A tekee yhteysihmeen ja S osaa ohjata laivaa.
B ja A riisuvat paitansa ja A riisuu myös housunsa ja molemmat sukeltavat jokeen. B sukeltaa joen pohjaa kohti An seuratessa. Virta käy juuri päinvastaiseen suuntaan. Vargtørsk käy katsomassa Ata, mutta jättää tämän rauhaan. KATSEella näkyy, kuinka yksi virtaus on selkeästi muita voimakkaampi ja lähtee selkeästi pisteestä A ja päättyy pisteeseen B.
A : Se on siis tuo?
B: Joo
A : Menit siihen mukaan ja uit?
B menee virtaukseen ja uiskentelee siinä ja huomaa juuri virtauksen kohdalla pyörteen ”päällekkäiskuvana”. B yrittää uida pyörteen kautta Rheiniin, mutta ui vain pyörteen läpi pääsemättä mihinkään. A seuraa perästä samoin seurauksin.
B: Tästä tulin, mutta ehkä se toimii vain yhteen suuntaan.
A : Vai niin.
Pyhätössä joki on niin syvä, että pohjaa ei näy. Pyörre on n. 20m syvyydessä. Ranta jyrkkenee jyrkkenemistään matkalla syvyyksiin.
A : Luulen, että se yksisuuntainen, mutta V voi varmasti tehdä asialle jotain.
B: Olisko sinulla käyttöä sille?
A : Minulla on pelkkiä suunnitelmia, siksi hankin ne tukit.
A ja B nousevat pintaan. B viittoo Slle.
B: Hei, aja tänne päin.
S ajaa täydellisesti valtojen kohdalle.
B: Hyvinhän se meni.
A ja B kiipeävät veneesen.
B: Mitä suunnittelit?
A : Aion rakentaa laivoja ja purjehtia tuosta Rheinstadin puolelle. Sershän sinä olit?
S: Kyllä, herra.
A : Oletko koskaan suunnitellut uraa merillä?
S: En, mutta juuri nyt minusta tuntuu että pystyn mihin vain.
A : Jos haluat palvella familiaa, niin minulla olisi käyttöä taidokkaalle miehistölle.
S: Palvelen teitä ilomielin.
B: A, hän oli minun laiturinrakentajani
A : Noh, noh. S, mene ihmisten keskuuteen ja etsi 20 nuorta, voimakasta ja rehtiä ihmistä, jotka ovat innokkaita lähtemään merille. Kun löydät heidät tule kertomaan minulle, teen heistä miehistön laivaani.
S: Miten löydän teidät?
A ojentaa yhden terälehden kukastaan.
A : Kun olet valmis, laita tämäö kielellesi ja puhu. Minä kuulen sinut.
B: Minne sinä ajattelit laivastosi rakentaa. Minulla olisi laituripaikkoja vapaana.
A : Voinko käyttää niitä?
B: Toki, ei satama ole satama jos siellä on vain yksi alus.
A : Hienoa, tuon laivani sinne. Osaatko rakentaa moottoreita.
B: Korjata, mutten rakentaa. Mutta Vllä oli töissä se oikein elektronisesti suuntautunut insinöörihenkilö, joka oli kovin innostunut kaikista laitteista. Ja hyvin lyhyt, mutta ei syntyjään lyhyt eikun...
A : Kääpiö siis?
B: Kyllä, mutta kokonaisesta kääpiökansasta
A : Oikein kääpiö-kääpiö?
B: Kyllä. Voin esitelle sinut hänelle.
A : Kurssi kohti kotisatamaa
B: Satama tarvitsee nimen.
A : Kuulin, että V aikoo perustaa basaarin, ehkä voisimme koordinoida nimet. Kokonaisuus on kuitenkin tärkeä.
B: Totta.

Kohtaus: Matsuki puhuu Libertylle

Vartijat ovat ilmoittaneet M:lle, että L on lähtenyt ulos labyrintistaan. L on selostamassa Duncanille, osalle marttyyreista ja enemmistölle tavallisia ihmisiä jalkapallo-ottelusta.
L: On tylsää. Nyt järkätään tekemistä. Tuolla on Rheinstadt, pelataan niiden kanssa futista. Valiojoukkue, jotain, lastenjoukkue. Peliasut tehdään itse. Täytyy päättää meidän värit, valmentaja. Onko Sinulla tietoa tästä?
Ihminen: Olen valmis valmentamaan.
L: Jokainen levittää sanaa.
Toinen Ihminen: Laitetaan flaikkuja. Vois laittaa avoimet treenit.
I: Voivatko heikot ja hauraat olla osallistumatta?
L: Tietenkin, niistä voi tulla cheerleadereita. Mukulat pois pahanteosta, palloja tulee olemaan riittämiin.
Kolmas Ihminen: Millaisia vastustajat ovat?
L: Saksalaisia, tod näk osaa palloa potkia. Ehkä huonommin treenattuja kuin meidän puoli. Katsotaan voitaisko järjestää aivovaihtoa.
I: Aivovaihtoa?
TI: Helga oli valmentanut junnujoukkuetta.
KI: Laura on alkanut kutomaan.
I: Ja Craig on jotain, että voimme muovata joukkueesta kätemme jatkeen.
L: Ei! Ei tää oo mikään mun jatke. Tää on sitä varten, että täällä voi elää.
TI (marttyyri): Eiks me kuitenkin olla valmistautumassa sotaan?
I: Niin, pyhään sotaan?
L: Marttyyrit menee sotaan, mutta muut pyritään kotiuttamaan koteihinsa.
TI eli marttyyri eli O’HarA : Ne on kaikki tommosia (viitaten ihmiseen)
L: Matsuaki, mitä noi on?
M: Niin, mitä ne ovat?
I: (selittää) ... pyhä leidi.
L: EI! Henkilöpalvonta paha.
I: Kuten haluatte.

L M:lle: M, vietän pari päivää? Mistä nää on tulleet?
Marttyyrit: Ei ne muuta tee kun istuu ja heiluu ja huutaa feeniksiä.
Olen kuullut että järjestävät itsepuolustuskurrseja.
L: Mutta ne on harmittomia?
O’H: Niiden johtohahmot on paremmin informoituja. Saattavat syyllistää lapsia.
Toinen marttyyri: Mutta Asborn-herra kielsi syyllistämisen
O’H: A tosiaan puhui heille muutama päivä sitten.

L ja M lähtevät.
L: Mitä helvettiä? Tietääkö Asborn tästä jotain?
M kohauttaa olkiaan: Tarvitsen siis uuden aseen.
L: Millaisen?
M: Mieluiten miekan, kuten edellinen aseeni.
L paheksuu.
M: olet sitä mieltä, että pitäisi harkita jotain muuta?
L: Riippuuu siitä, miten haluat rakentaa minäkuvasi ja imagosi uudestaan.
M: Olet sitä mieltä, että tämä olisi tarpeellista.
L: Muistat vaatekaappikeskustelun.
M: Kyllä. ... Mitä suosittelisit?
L: Mitä siis haluat, taikamiekan?
M: Muiden aseet on peritty suvusta?
L: Mistä sä koet olevasi eniten peräisin.
M: Inazuman kylästä Pohjois-Japanista. Tässä on ilmeisesti jotakin...
L: Inkongruenssia ajan ja paikan kanssa?
M: Jaromir näytti minulle kerran jotain, jota kutsui... elokuvaksi, joka näytti kertovan elämästäni.
L: Niin? Entä jos näytän sinulle muutaman elokuvan ja hakisit jonkin niistä?
M: Saattaisi olla hyödyllistä olla ase, jota ei tarvitsisi pitää yllä pyhäkön ulkopuolelta.
L: Kerro vielä mikä miekassa oli niin erityistä?
M: Se on kulkenut suvussani ja miekka on samurain sielu. Sitä paitsi Savikuningas kosketti sitä.
L: Minulla on idea. (Muikeana.)
L on tällä välillä kirjoitellut kauniille paperille kutsuja. Ojentaa Matsuakille yhden, jossa lukee: ”VN kutsuu neuvoston koolle kolmen päivän kuluttua.”
M: Onko muodollisuuteen jokin erityinen syy?
L: On. Oletkos tehnyt kauppaa KJ:n kanssa?
M: En, mutta Vidyara... (M kertoo kuulemansa version).
L: Tässä V on mennyt ansaan. Kuvittele jos joku ei hyväksy kauppaa ja romuttaa koko sopimuksen.
M: Mutta jos koko familia on hyväksynyt sopimuksen.
L: Niin j o s . Mutta joku jää ilman.
M: ??
L: Mieti tarkkaan, haluatko jotain KJ:ltä. Oliko jotain muuta?
M: Itseasiassa kaksitaistelu Karbakin kanssa- tarvitsisin itselleni uskollisen ihmisen.
L: Milloin se on?
M: Pari viikkoa.
L: Voisin suositella jotain marttyyria, jonka kanssa ystävystyt ja ansaitset luottamuksen. Ne ovat hyväkuntoisia.
M: Lisäksi ei olisi oikein käyttää ketään viatonta, joten...
L: Marttyyri. Voin valita sopivan.
M: ... tarvitsen soturin.
L: ELi otat marttyyrit. Ne on nimen omaan olemassa tällaista varten. Kukaan niistä ei ole viaton, ja niillä on syntitaakka selvitettävänään. Kuolema käy.
M: Olin ajattellut SIT:in yhtä tyyppiä.
L: Lähetän kumminkin listan. Pidä muuta silmällä noita rintaneulaheppuja.
M: Ymmärsin, että jaoitte A:n kanssa ihmiset niihin jotka haluavat jäädä pyhäkköön ja niihin jotka eivät.
L: Mutta ei ole oikein, että A tekee niistä sellaisia, jotka palvovat meitä jumalina.
M: Jos työnjakonne ei ole muuttunut, A:n on parempi vastata niistä.
L: Jos se osoittaa olevansa tehtävien tasalla, niin sitten. No niin, lähetän sen listan.
Lopputervehdykset.

Kohtaus 4

A lähettää kukalla V:lle viestin, pyytää tätä H:n kanssa satamaan, jossa odottelevat.

B: Tervetuloa kotiini. (Yrittää olla käyttäytymästä alentuvasti Hasfalia kohtaan.) Veljeni A etsi moottorinrakentajaa laivaansa.
H: Olen höyrykoneiden asiantuntija. Voin käyttää normaaleja höyrykoneita tai eetterihöyrykoneita tai harvinaisia usvakoneita kääpiöiden mailla.
A : Vai niin... tarvitsisin modernin ratkaisun, joka toimii Maassakin, on erittäin hauska tutustua.
B: Kuten sanoin, H on todellakin alansa mestari.
H: Kolmen maailman mestari.
B: Mutta V, tulin tänne erästä vedenalaista reittiä pitkin.
V: Muistan siitä jotain.
A : Löysimme reitin.
B: Sitä saattaa ehkä kulkea vain toiseen suuntaan, tai se on suljettu kokonaan. A haluaisi käyttää sitä välillä laivansa siirtämiseen toiselle puolelle.
A : Voisimme avata salaisen tien Reinstadiin.
V: Kuulostaa mielenkiintoiselta. Voisitko viedä minut katsomaan sitä.

(Leikkaus, laiva putputtaa tiettyyn kohtaan jokea.)

B: Meidän täytyy uida.
A : Varo toki vargtørskeja.
V: ...ymmärrän. Ettekö voisi vain laskea vedenpintaa?
A : Niin...
B: Voimmeko?
A : Pitäisikö meidän kysyä Eralta?
B: No... osaanko minä? Kai minä osaan. (Hyppää kuitenkin varmuuden vuoksi veteen, alkaa laskea vedenpintaa paikallisesti.)
B: Huh huh.
A : Niin, hyvä V, voit huomata hieman toisista poikkeavan merivirran. (A myös vedessä, demonstroi, että portista ei pääse.)
V: Voistko ajaa tämän veneen tuohon?
S ajaa.
V tutkailee reittiä ja kokeilee, saako avattua sen. Näkee reitin johtavan Maahan, johonkin normaaliin jokeen. Nyökkää: Reitti ilmeisesti johtaa jonnekin Maahan, pystyisin varmaan avaamaan sen, mutten tiedä, kuka sen on sulkenut tai miksi - mahdollisesti Valtiattaremme, tai valtias Entropia.
B: Tarkoitatteko, että hän olisi tehnyt sen vain minua varten?
A : Voi olla. Käyn kysymässä häneltä.
B: Lähtekäämme. Tai minä voisin oikeastaan uida takaisin, sulkekaa ovet kun lähdette kodistani.
(Kun ovat dumpanneet Sergen, A alkaa puhua Vidyaralle.)
A : On vielä yksi asia, josta halusin puhua kanssasi (Näyttää kättään.) Oletko löytänyt mitään?
V: Valitettavasti en.
A : Olen pahoillani viime kerrasta, mutta jos... jos tulee jotain... tämä koko laivajuttu, yritän tehdä sen niin, että se hyödyntää basaariasi.
V: Olen kiitollinen siitä.
A : Ollessani maassa, kantaessani puukuormaa huomasin, että taudin eteneminen oli jo nähtävissä.
V: Huolestuttavaa. Minun selkeästi täytyy panostaa enemmän tähän tutkimukseen.
A : Kiitos. Miten... oletko miettinyt basaariasi, mihin se tulisi?
V: L ehdotti saarea jokeen.
A : Erinomaista! Tehdään useita! Jos teemme basaarin, tehdään siitä hienoin koko luomakunnassa!
V: ...mistä tulikin mieleeni, oletko miettinyt pyhäkkömme rakentamista?
A : Ei meidän pitäisi puuttua ihmistemme elämiin, on heidän asiansa, mitä he sillä tekevät... kenelle nyt sitten tekisivätkin orjatyötä.
V: Asukkaat kaipasivat jotain tekemistä.
A : Minkälaista?
V viittaa alukseensa.
M: Anteeks? (Paikalle tulee marttyyri.) Tuota, L käski jakaan teille tällaiset. (Antaa kutsut neuvoston kokoukseen.)
A kohottaa kulmaansa V:lle.
V kohauttaa olkiaan.
A : Miksi neuvoston kokous?
V: Ah, tosiaan, tarkoitukseni on ottaa esiin eräs KJ:n tekemä kauppaehdotus.
A : Millainen?
V: Hän haluaisi käyttää reittiä Hermeen portille, joten hän tarjosi siitä jokaiselle meistä jonkun sopivan palveluksen.
A : Jonka voimme myöhemmin päättää? Erinomaista.
V: Käsitin tosiaan, että monet meistä saattaisivat kaivata tällaista, mutta tähän liittyy tiettyjä seikkoja, joista puhumme kokouksessa.
A : Millaisia seikkoja?
V: Kun teimme sen rituaalin IN:a vastaan, J tuli tappaneeksi erään KJ:n velhoista samalla, ja jonkun meistä täytynee luopua osuudestaan korvauksena.
A : Vai niin. No, onko meillä olemassa jo todennäköistä ehdokasta?
V ilmehtii.
A : Hymph. Tämä on... mielenkiintoista.
V: Mutta kuten sanoin, tästä lienee syytä puhua.
A : Niin. Minullahan on niitä läänityksiä tuolla Helvetin puolella, voisin käyttää palvelusta suhteiden parantamiseen... jos ymmärrät mitä tarkoitan.
V nyökkää.
A : Oli hyvä nähdä sinua, olen kiitollinen avustasi. Autathan minua sitten, kun saan kuulla, mitä valtiatar sanoo?
V nyökkää.

Kohtaus 5: L soittaa J:lle
L: mis oot?
J: kotona
L: meneeks dösät?
J: Ei, ota hepo tai dallaa
L: joo mä tuun

L menee ohi sillan yrmyilevistä mongoleista ja kohti J:n kämppä. Ei ota hepoa vaan hölkkää

J avaa oven väsyneenä ja siivottomana. Haavat alkaa jo parantua mutta siteitä on vieläkin
L: krapula vai muuta
J: molemmat, juotko jotain
L antaa kutsun J:lle ja kaataa viiniä L:lle
J: istu alas, vai toitko vaan tämän lappusen?
L: matsuakista, se sankari meni hukkaamaan miekkansa ja nyt se haluaa jotain tilalle. Kukaan ei ole saanut kerrotua sille menestyksekkäästi sen isästä ja äidistä
J: ole varmaan jo kertonut
L: ei ole sydäntä moiseen, kuten sullakaan. Ehkä siitä pitäisi kertoa botolle joka vaan töksäyttäisi sen. Mitä siinä miekassa oli?
J: no sitä japanijuttua, suvussa kulkenut miekka ja niinedespäin. Tosin osa hänen olemustaan oli osa sitä, miksi se toimikin rituaalissa. Toki hän on tehnyt sillä paljon mainekkaita tekoja, tappanut veljiä ja muuta, joten sillä on ollut paljon tunnearvoa.
L: no veljiä tulee ja menee
J: oletko todella sitä mieltä?
L: antaa olla. Se miekka?
J: hän tuli pyytämään Nian tekstejä, joiden avulla haluaa varmaan etsiä jonkin legendaarisen miekan.
L: voiaanko se hakea hänelle valkokankaalta?
J: varmaan voidaan, joku varmaan pystyy siihen, tai sitten hän voi tehdä jonkin eeppisen hankintamatkan. Tuskin hän tosin löytää samanlaista. Se oli osa itseään ja nyt se on poissa.
L: entä jos teemme jatko-osan, jossa käy ilmi että olikin toinen samanlainen miekka
J: miksi se on niin tärkeää sinulle?
L: matsuaki pannaan etulinjaan kun marssimme sotaan
J: olisi ehkä parempi jos toisimme hänelle jotain muuta, emme yrittäisi luoda jotain keinotekoista. Minun on ollut pitkin hampain hyväksyttävä se tosiasia että maailman kudoksessa on lankoja jotka luovat joitakin myyttisiä maailmoja. Olen käynyt mm. Nian kanssa tuollaisessa maailmassa, ja on varmaan muitakin jotka osaisivat. Esim. valtiatr
L: on V
J: haluatko sanoa että haluat minulta palvelusta L?
L: ei mitään palvelusta Kyseessä on valtiattaren tahto ja familian yhteinen hyvä
J: minä ja M ja V?
L: ja Boto.
J: ja sinä ja A jäätte tänne?
L: meillä on eturistiriitoja jotka haluan selvittää ilman muiden väliintuloa.
J: hyvä on, menen.
L: vastineeksi kerron tästä KJ-kuviosta ja ilman jäädyistä joululahjoista.
J: onko sinulla jotakin ehdotusta tähän liittyen?
L: tämä oli lahja. Tiedon lahja.
J: sinun tapaistasi.
L: M ja V näyttää pitävän tätä vaikeana.
J: he siis näyttää ajattelevan että tässä on jokin komplikaation mahdollisuus.
L: joo. Sitten tässä on vielä tämä futisdiplomatian mahdollisuus.
J: en ollut kuullut siitä
L: kertoo. Pitäisi jutella paikallistenkin kanssa. Muista myös katsella näitä kultisteja.
J: olen nähnyt heitä
L: keitä he ovat? Kenen idea
J: luulen että tässä on kerrankin kyse spontaanista tarpeesta. Yrityksestä luoda järkeä sinne missä sitä ei ole. He pitävät meitä jumalina, mitä me tietenkin olemmekin joten tämä on sinänsä ihan looginen askel.
L: Kuka tahansa joka yrittää olla täällä jumala saa vihani niskoilleen.
J: olen yksinäinen jumala
L: A murrrr
J: A murrrr
J: onko valtiatar puhunut minusta?
L: ei mitään, ihan yksi lapsista
J: miksi?
L: niin se vaan on. Jotain kirotusta kauppiaasta
J: kirottu kauppias
L: älä kuse sen muroihin ton basaarihankkeen tiimoilta
J: jos se on sidoksissa hänen muihin hankkeisiinsa, en tiedä voinko välttää sitä
L: Möy! Mennään puhumaan jalitsusta

Kohtaus 6.

Asborn hakkaa puita kirveellä. Rheinin rannalla on laivan ranka sekä iso pöytä, jonka päällä on Hasfalin piirrustuksia höyrykoneista. Hasfal kyselee kaikkea laivasta ja moottoreista, mitä Asborn haluaa.

H: Oletko aivan varma, ettet halua, että tämä pystyy lentämään?
A : No jos saat siitä oikein huomaamattoman...
H: Haluaisin kyllä tehdä kaasupallon tai roottorit, mikä ei kyllä ole kovin hienovaraista.
A : No sitten pitäydytään ihan tavallisessa laivassa, mutta jos sitten tehdään myöhemmin lentolaiva
H: Aivan loistavaa. Jätän tähän kuitenkin tällaisen alueen, että tämän voi vielä myöhemmin...

M tulee paikalle, H ei huomaa. A ja M menevät syrjemmälle

M: Kabeer Jin juhlissa, haastoin Kristof Karpakin kaksintaisteluun; en tiedä oletko kuullut.

A on hiljaa pitkän hetken.

A : Vai niin. Onko aika ja muoto jo valittu.
M: Kyllä, Karpak valitsi tällaisen muodon, jossa molemmat Vallat tuovat kuolevaisen jne.
A : Matsuaki, tiedätkö mihin hän on ryhtymässä? Kristof on yksinäisyyden valta, hän ei ole aivan tavallinen valta. Onko sinulla aavistustakaan, minkälaisen kuolevaisen hän aikoo tuoda?
M: En tiedä.
A : Karpakilla on vain vähän luotettuja, mutta nämä joita olen tavannut, ovat lähes puhdasta yksinäisyyttä. He luottavat vain Karpakiin.
M: Näin olen käsittänyt, että on tarkoitus.
A : Millä aiot vaiktutaa heihin?
M: Se varmaan riippuu kuolevaisista paljon.
A : Aiot varmaan lähestyä tätä alasi kautta?
M: En tiedä kuinka se toimii tässä tapauksessa.
A : Varo vaan, Matsuaki. He eivät todellakaan ole sitä mitä luulet. Toivottavasti sinulle ei käy mitään
M: Taistelu käydään vain ensivereen asti.
A : Älä sitten tapa häntä.
M: Se olisi merkittävä virhe.
A : Hän kuuluu minulle.
M: Et ole puhunut hänestä aikaisemmin, edes juhlissa, joten ajattelin ettet välitä.
A : En olisi saanut mitään sillä, että olisin alkanut soittaa suutani juhlissa. Hän tietää tunteeni ja minä hänen. Kun on aika, saan hänet! Tunnen Karpakin, ja luulen, että hän valitsi tämän tavan pilkatakseen luottamustasi lojaaliuuteen.
M: Voi olla.
A : Autan sinua kaikin tavoin jos tarvitsee.
M: L lupasi lainata marttyyria.
A : Hänen marttyyrit ovat lojaaleja vain hänelle, en usko että hän todella ajattelee, että joku marttyyreista olisi lojaali sinulle.
M: Voi olla, mutta en voi ottaa ketään muuta pyhäkön ihmistä. Ei ole oikein viedä ei-soturia taisteluun.
A : Minulla saattaa olla sopivia. Tule joskus käymää helvetin vapaa-alueella kanssani.
M: Selvä, mutta toisaalta pelastimme tämän soturin Provectuksesta, mutta siitä pitäisi puhua SITin kanssa. Sitten on vielä se Helmut.
A : Helmut ei osaa pitää miekkaa oikein päin. Luulen, että se soturi Provectuksesta tai joku klaanistani olisi sopiva. Mutta tämän kanssa pitää pitää kiirettä.
M: En aio viivästellä.
A : Lähde kanssani Helvetin vapaa-alueelle nyt, niin katsomme jos löydämme sinulle jotain.
M: Selvä. Mutta minulla oli toinenkin asia, josta piti puhua kanssasi. Ymmärrettävistä syistä tarvitsen uuden aseen.
A : Se on raskas menetys, otan osaa suruusi.

 • M approves*

M: Olen puhunut asiasta muiden kanssa, ja saanut heiltä hyvinkin erilaisia ehdotuksia. Ongelma on mielestäni siinä, että suurin osa valtojen aseista on jotain, joka on ollut heillä jo heillä ihmisenä, ja saanut suuremman merkityksen, kun näistä on tullut valtoja.
A : Vallathan ovat sankareita ja jumalia, ja näiden harrastuksniin kuuluu uusien mahtiesineiden hankinta. Kunhan hankit sen tarpeeksi eeppisesti, niin se lienee hyvä.
M: Niinpä. Tiedätkö jotain sopivia aseita?
Asborn kertoo miekoista nimeltä Balmung ja Dáinsleif ja Mistilteinn.
A : En tietenkään voi auttaa sinua japanilaisten miekkojen kanssa.
M: Kiitos. Jos kuulet jostain, niin kerro minulle.
A : Pidän silmäni auki.

Kohtaus 7.

Liberty ja Jaromir ovat palaamassa Rheinstadista. Boto on innostunut sataman rakentamisesta ja laajentaa sitä innokkaasti feenikskultistien avulla. Boto on järjestänyt jo kapakan (jossa on ehkä myös bordelli) ja varastoja, joissa tyypit siirtelevät tyhjiä laatikkoja. Kultistit näyttävät iloisilta. L ja J huomaavat tämän toiselta rannalta.

L: Menkäämme tarkastamaan, mitä nuorempi veljemme puuhaa. Voimme samalla lipsauttaa niitä asioita Botolle.
J: Selvä

--

B: L, J! Tervetuloa Rheinhamniin! Se on aika hyvä nimi. Ehkä se ei kyllä ole. Se on oikeastaan aika huono...
J: Niin...
L: Tehtävä: Sinä, Matsuaki, Jaromir ja Vid menette etsimään uutta miekkaa Matsuakille.
B: Kuulostaa kivalta! M ei kyllä tiennyt tästä aiemmin...
L: M ei vielä tiedä lähtevänsä. Lähdette neuvoston kokouksen jälkeen.
B: Jee, kivaa.
L: Niin, M ei ole kai vielä kertonut alkuperästään.
B: Ei.
L: M ei ole ihminen samalla tavalla ihminen kuin me muut. Meillä muilla on oikeat muistot lapsuudestaan, mutta Matsuaki on peräisin elokuvasta.
B: Jaa, jännittävää.
J: Liberty vain mainitsi tämän ohimennen.
B: Se ei siis vaikuta meidän väleihimme?
J: Pitäisikö vaikuttaa?
L: No olet varmaan huomannut että hänellä on aina samat vaatteet.
B: Hän näyttää oikein kivalta.
J: Todellako?
L: Sinun menetyksesi jos et ole kiinnittänyt huomiota.
B: Mutta sanoit tuon alentuvasti, aivan kuin hän ei olisi täysvaltainen familiamme jäsen.
L: Ei ei. Alentumisesta puheenollen, mitä teet täällä.
B: Tosiaan, rakensin kotisataman! Tervetuloa Rheinhamniin, eikun... Tulkaa laivaani.

L: Sinulla on täällä oikeita ihmisiä.
B: Kyllä, ne ovat oikein avuliaita.
L: Silloin kun Jaromir teki tällaista, hän käytti tekoihmisiä. Tämä ei ole oikein hyvä.
B: Ne vaan halusivat tehdä jotain.
K: Me haluamme palvella Valtiatarta ja hänen lapsiaan.

L vetää kilarit ja nostaa tyypin riveleistä.

L: Te ette saa palvoa meitä! Ette teet hommia muille kuin itsellenne! En raahannut teitä Helvetistä ihan vain että voisitte olla orjia täällä!

Tyyppi näyttää hämmentyneeltä, Boto viittoo tälle että voi palata töihin. L suuttuu uudestaan ja heittää Boton jokeen.

L: Tämän idiotismin on loputtava!
J: Vaikka järjestäisit kuinka monta jalkapallo-ottelua, he eivät suhtaudu meihin neutraalisti.
B: Minulla olisi tylsää ilman näitä veikkosia.
L: Minä en ole tyytyväinen sinuun, ja aion kertoa tästä valtiattarelle! Tällainen palvominen ei käy päinsä.
J: Mitä aiot tehdä näille?

Riitelyä, L miettii keskitysleirejä ja väkivaltaa.

B: Kutsuin teidät tänne esitelläkseni tätä kotia, mutta olette nyt kääntäneet tämän aivan toisin päin kun ajattelin. Voisitteko poistua.
J: B, puhutaan myöhemmin.

J ja L riitelevät tästä aiheesta. J menee puhumaan kapakan ovella olevalle naiselle.

J: Me, Jumalat, järjestämme teille tapahtuman huomenna keskustorilla. Levitä sanaa.

Nainen rientää.

L: Jos nämä kaksi idioottia alkavat orjuuttaa heitä, minä kyllä häivyn. Meidän pitäisi lopettaa tämä nöyryytys.
J: Minä teen sen, kutsuin heidät kokoon huomenna.
L: Miten?
J: Minä keksin jotain.

L antaa J:lle suukon poskelle.

J: Palaan nyt omiin puuhiini. Tule huomenna paikalle.
L: Tulen.

---

Boto ihmettelee häslinkiä, joka syntyi Jaromirin ohjeesta. Boto kyselee mistä on kyse.

K: Me tapaamme valtiaamme! Se on oikein innostavaa!
B: Kuka teidän valtiaanne?
K: Te kaikki luonnollisesti!
B: Pitääkö minunkin tulla?
K: Ettekö te ole tulossa?
B: Kyllä minä voin tulla, kuulostaa ihan kivalta... Kai minäkin tulen.
K: Tapaamme siis silloin. Tulenko sitten takaisin tänne?
B: Olisihan se ihan kiva...
K: Selvä, käyn sitten vain nopeasti.

Boto soittelee pari puhelua, kun kaikki muut häipyivät.

B: Kuuleeko Asborn, täällä Boto.
A : Kuulen.
B: oletko kuullut siitä torikokouksesta?
A : Mistä?
B: ne feenikskulttilaiset kuulemma tapaavat meidät huomenna.
A : Täh, mitä. Kuka ne on kutsunut koolle?
B: Varmaan L ja J. En kyllä tajua, ensin L haukkuu minua näiden kanssa hengaamisesta mutta sitten kutsuu itse ne kokoon.
A : Tämä ei tiedä hyvää. L ei tykkää, että muilla on ihmisiä töissä, tai että niillä on omia ajatuksia. Ja jos Jaromir hoitaa tämän, niin pelkään että he kaikki kuolevat.
B: No menen kuitnekin sinne huomenna.
A : Sinun pitää olla varovainen näiden ihmisten kanssa, et saa sanoa heille mitään niin että he luulevat olevansa niin pakotettuja tähän.
B: Ne aina hämmentyvät aina kun niiltä kysyy jotain. Vähän niinkuin Era. Ehkä Era on tämän kultin takana... Mutta ehkä sinun pitäisi puhua tästä Libertyn kanssa.

Asborn soittaa Matsuakille.

A : M, pelkään että joudumme lykkäämään matkaamme.
M: Mitä on tapahtunut.
A : Liberty on suuttunut tälle kultille ja aikoo ”hoitaa” asian...
M: Ymmärtääkseni Liberty ei halua, että ihmiset palvovat valtiatarta tai meitä.
A : Joudumme kuitenkin lykkäämään tätä matkaa.
M: Ymmärrän.
A : Jos jotain ongelmia tulee, voinko luottaa siihen, että seisot takanani tässä asiassa? Liberty lupasi, että minä vastaan tänne jäävistä ihmisistä.
M: Näin olen ymmärtänyt, ja tuen sinua. Tulen paikalle kokoukseen.
A : Voisin käydä puhumassa ensin Libertyn kanssa.
M: Selvä, ota yhteyttä mikäli tarvitset apuani.

A soittaa V:lle.
A : Halloo!
V: Hei A!
A : Muistatko sopimuksen?
V:Ai että L hoitaa lähtevät ihmiset ja sinä tänne jäävät?
A : Hän aikoo murtaa sopimuksen.
V: Jaa.
A : Jos hän aikoo alkaa sanella, mitä täällä tehdään, sinunkin hankkeesi ovat hänen oikkujensa varassa. Tule tapaamaan Libertyä.
V: Voinhan tulkaa, mutta olkaapas rauhallisemmin kuin yleensä.
A : Tavataan silloin ja siellä.

A soittaa J:lle.
J: Kiire.
A : Suunnittelette kansannousua.
J: Olet kuullut väärin. Me emme suunnittele mitään.
A : Hän suunnittelee?
J: köö.
A : MInusta on väärin, että hän murtaa sopimuksemme.
J: Sinäkös ne kiveenkirjoitukset määrittelet? Muistan, että puhuit ihmisille, että heillä on vapaus valita. Sen jälkeen, mitä sovimme demokraattisista käytännöistä neuvostossa, en usko, että minun täytyy alistua sinun käskyihisi.
A : Sinun? Eikö L:n?
J: Hän on luikerrellut tästä vastuusta tällä kertaa. 
A : Mitä aiot sanoa heille?
J: En aio sanoa heille mitään?
A : Mitä sitten, tappaa? Niin kuin viimeksi.
J: En ole vielä päättänyt, mutta on se vaihtoehto. Näitä ihmisiä on loukattu taholtamme tarpeeksi, ne ovat pahasti henkisesti kaltoinkohdeltuja. Boto toimii tietysti vain luontonsa mukaan, se on luonnollista, mutta niille täytyy antaa tilaisuus nähdä oma hulluutensa, kun palvovat meitä jumalina. Heillä ei ole enää oikeutta tehdä tällaista päätöstä, ovat niin hulluja. Minä kiellän sen.
A : Puhutaan neuvoston kokouksessa. 
J: Hyvä.
A : Entäs huominen kokous?
J: Minun asiani.
A : Mitä aiot heille tehdä? 
J: En ole vielä keksinyt.
A : Entä jos kiellän niitä tulemasta?
J: Ne tulevat silti, jumalat ovat käskeneet.
A : Mutta jos käsken toisin, se antaisi meistä ristiriitaisen kuvan.
J: Niin, oma asiasi haluatko kylvää epäsopua vai et. Jos haluat kehitellä argumenttiasi, voit vetäytyä siksi aikaa, minulla on kiire.
A : Minäpä kutsun nyt neuvoston kokouksen.

Kohtaus XYZ: Neuvoston kokous. Kaikki paikalla. j myöhässä.
a avaa kokouksen. aihe kultistikokous. kk on yritys tuhota kultti. ihmisillä pitää olla oma tahto. b ei ymmärrä. l: kultti paha, ihmisiä alistetaan. botosta ei ole ongelmaa. an mielestä familia ja kuolevaiset kärsivät. j päättänyt ratkaista ongelman. a haluaa sovun enen kuin peruuttamatonta tapahtuu. j selostaa ihmisten historian. j esittää ihmisten olevan helvetin vahingoittamattomia ja heidän levittävän korruptiota. j: ihmiset kärsineet jo niin paljon, että heillä ei ole oikeutta alistua palvoviksi orjiksi. paljon huutoa ja loukkauksia. a riemuaa yhtenöisyyden puolesta. v vastustaa ja on j:n kanssa samaa mieltä. M. minua ei kiinnosta. B: en ymmärrä. v: J toimii varmasti valon koodin mukaan. L: olen paikalla, j saa toimia. J: ok. A : olemme yksimielisiä. B: pidän ihmisistä sellaisina kuin he ovat. libertyn mukissa lukee i hate everybody.

Kohtaus YYZ: J puhuu M:lle kokouksen jälkeen

J: onko sinulla aikaa
M: toki
J: mietin tätä keskustelua jonka kävimme pari päivää sitten
M: kun tulin pyytämään Nian sivuja?
J: se sai minut ajattelemaan menneisyyttä, kaikkia niitä asioita jotka tapahtuivat savikuninkaan ollessa vallassa ennen kuin pyhättö irroitettiin. Sisaruksiamme. Ja mieleeni tuli se kuinka erotit minut perheestä etkä koskaan ottanut sanojasi takaisin. Mietin, eikö sinulle ole vaikeaa, miten pystyt hyväksymään sen että olen yhä täällä.
M näyttää yllättyneeltä: olet täällä koska valtiattaremme on ottanut sinut osaksi familiaansa. Ei ole minun paikkani kyseenalaistaa hänen päätöksiään. Hän on täällä koska hän haluaa.
J: miksi? Nousin selväsanaisesti hänen edeltäjäänsä vastaan ja surmasin hänen äitinsä. Ja hän on vain pitänyt minut täällä aivan kuin mitään ei olisi tapahtunut. En voi olla ajattelematta että hänellä on jokin...
M: ...suunnitelma varallesi?
J: niin
M: Uskon että valtiattarella on suunnitelma meille kaikille enkä usko että hän olisi olemassa jos asiat olisivat tapahtuneet toisin.
J: niin, haluankin tietää miten sinä siedät sen. Sinulla on enemmänkin syytä olla katkera.
M: minä erotin sinut familiasta mikä kattoi teot jotka olit tehnyt siihen mennessä. Sen jälkeen et tietääkseni millään merkittävällä tavalla puuttunut asian kulkuun.
J: mutta hän teki tekosi tyhjäksi
M: hän muodosti uuden familian oman tahtonsa mukaan.
J: siinä kaikki?
M: ...
J: aina sama uskollinen Matsuaki jolla ei ole ensimmäistäkään omaa mielipidettä. Kaikki palautuu yhä siihen mitä valtiatar haluaa.
M: mikä on syy siihen miksi olen täällä. Oli muitakin joita ei valittu
J: se lieneekin syy miksi epäonnistumisesi on annettu anteeksi
M: ...
J: kuten sanoin, tämä asia vaivaa minua toisinaan.
M: voit kysyä asiasta valtiattarelta itseltään tai pyytää L:ä tekemään niin’
J: en ole varma haluanko valtiattaren vastaavan tähän, halusin sinulta rehellisen näkemyksen mutta näköjään turhaan. Hyvää päivänjatkoa (on poistumassa)
M: jos haluat rehellisen vastauksen, luulen että se johtuu siitä että sinun ansiostasi hän on olemassa
J: jostain syystä se ei tee oloani yhtään paremmaksi (poistuu)


Jakso 18

Coldstart.

Montaasi!
Aurinko nousee Rheinstadin raunioiden ja joen takaa. Kuvassa näkyy jokeen nostatetut hiekkasärkät ja niiden päällä olevat hiekkakiviset tasanteet ja tummakiviset rakennukset. Kaarevat sillat yhdistävät saarekkeita. Hiekkasärkät muodostavat kauniin ja säkenöivän basaarin. Pyhäköstä kulkee eeppinen silta, joka vie rakennuksille. Basaarin keskeltä erottuu osa, joka on tarkoitettu ylimysten kaupankäyntiin. Vidyara on eeppisen sillan pyhäkön päässä. V näyttää väsyneeltä ja katselee aikaansaannostaan. Era kävelee Vn taakse.
E: Se on hyvin kaunis.
V: Niin sen on tarkoituskin olla.
E: Kuka sitä vartioi?
V: Se tulee kyllä järjestymään.

Matsuaki ja Asborn ovat treenamassa taistelutaitoja yhdessä Asbornin luomassa raunioituneessa luostarissa. Kaatuneita kivenlohkareita, sammalta jne. Matsuaki heiluttaa wakiaan, Asbornilla on metalliset käsisuojat, joilla hän mättää. Asborn näyttää tuimalta, koska Matsuaki vie taistelua kovempana jätkänä. Hyppivät kiveltä toiselle. Matsuakilla on vain keskittynyt ilme kasvoillaan, painaa päälle. Matsuaki hakkaa, Asborn torjuu, kunnes Asborn nostaa jälleen vasemman kätensä torjuntaan, mutta käsi häilyy ja miekka menee kädestä läpi, pysähtyy Asbornin kaulalle.
Mh. Hitto.
Asborn laskee kätensä ja nyökkää. M kumartaa.
Tulipas pitkästä aikaa harjoiteltua.
M: Oli miellyttävää saada harjoittelukumpaani pitkästä aikaan.
Ethän sinä näytä sellaista tarvitsevan. Mutta oletko löytänyt esitaistelijaa vielä?
Asborn läimäisee käden M:n olkapäälle.
Mutta tule, minä tarjoan oluen!
M nyökkää ja näyttää hieman alistuneelta Asbornin kääntyessä.

Kamera siirtyy labyrintille. LAbyrintin seinässä näkyy kädenjälkiä, kamera menee niitä kohti ja pimenee. Valtaisa valo, jota kohti Liberty katsoo. L näyttää hämmentyneeltä.
L: Menemme, minne?
NII: Vertaisteni huoneisiin. Haluan sinun näkevän isäni perinnön.
L näyttää ehkä jopa pelokkaalta.

Kuva syöksähtää. Boto on satamassaan, jota on laajennettu entisestään. Satamassa on yksi erittäin suuri laituri, johon mahtuisi keskikokoinen jokilaiva. Satamalla on myös iso portti, jossa lukee espanjaksi ”Rheininsatama” (porto del Rhein?), ja siellä on karuja betonisia halleja, sekä baari, jossa on välkkyvä valomainos (”Baari”). Boto ihailee näkymää, ja feenikskiltalaiset ovat työn puuhassa. Pari tyyppiä on juuri tulleet Boton luoksi.
Tyypit: ...kaikki muutkin tulevat, se on kuulemma tärkeää?
Boto viittelöi tauon, ja kaikki tulevat baarin terassille. Boto kumartuu puhumaan kaikille vaivihakisesti.
B: Pelkää, että siitä tulee verilöyly!
Tyypit näyttävät hölmistyneiltä. Boto näyttää jatkavan -- leikkaus --

Aurinko on jo noussut korkeammalle. Jaromir kävelee rähjäisen, mutta hyväkuntoisen näköisenä Gargoylesillan yli pyhäkköön, pyhäkön läpi Iqbal Nasrin luokse, vuoren kyljessä olevaan karun näköiseen luolaan. Jaromir kaivaa avaimen ja menee portista. Jaromir napsauttaa valon päälle ja kävelee uhkaavasti metallilattiaa pitkin. Uhkaava musiikki leijuu ilmassa. Jaromir avaa raskaan oven, jonka takana I.N. istuu pimeässä kahlittuna seinään.
J: Okei, tulin takaisin.
I.N. näyttää ehjältä, väsyneeltä ja lannistuneelta; nostaa katseensa ja siristää silmiään.

[Alkumusiikki]

Kohtaus 1: Boto on mennyt etsimään Gracea joen rannalta. Joki on tyhjä lukuunottamatta maneetteja ja wargtörskejä, jotka kirmaavat veden alla. Peura huutaa kaukana. Boto huokaa alistuneesti. Etsii läheisistä taloista, mutta kukaan ei ole nähnyt Gtä. B varoittaa ihmisiä menemästä kokoukseen, perustellen että hän on peloissaan ihmisten turvallisuuden puolesta. ”Mutta se oli J-herra joka meidät kutsui”. Niin, aivan. Ottakaa nyt ainakin joku tukevampi ja vahvempi henkilö mukaanne.
Lopulta joku nuori poika kuulee ja kertoo että tämä on lähtenyt menemään. Minne? Mistä sen tietää. Ai ulos pyhäköstä vai? Ai kotiin vai?. Skotlantiin! Ai takki päällä ja menemään tänä aamuna? Ai äiti itkee? Veisitkö mut hänen luokseen?

Gracen äiti nyyhkyttää.
B: tehän olette G:n äiti. Minä etsin tytärtänne ja... miksi katsotte minua noin? Sanokaa nyt jotain! Ihan rohkasti vaan.
Ä: Kuka te olette?
B: olen Boto. Joo, yksi niistä ylimyksistä mutta...
Ä heittäytyy maahan hänen eteensä: Tuottehan hänet takaisin! Koko seurakunta on kertonut hänelle että ei lähde menemään
Boto heittäytyy viereen: tuon jos autatte minua
Kiemurtelevat hetken keskenään
Ä: se kaikki alkoi kun saavuimme tähän siunattuun kaupunkiin
B: otetaan teenpäin siihen kun hän sai takin
Ä: pyhäinhäväistystä! Olen hänen talonsa läiti ja olen aina katsonut että kaikki seuraavat feeniksin tietä
B: joo, ja entä se takki
Ä: hän on aina ollut sellainen itsepäinen lapsi. Hän on siirtynyt sielunvihollisen puolelle
B: joo ja siihenhän liittyi se takki
Ä: antakaa kun kerron. Yritimme pitää hänestä kiinni mutta hän sanoiettä aikoo lähteä’
B: miten?’
Ä: voi, en minä tiedä
B: puhuikp hän mitään siitä takista? Hänellähän oli melko erityislaatuinen takki
Ä: niin he ertovat mutta en uskonut että hän olisi niin julkea
B: että laittaisi päälleen minun takkini?
Ä: Teidän takkinne? Oi olkaa armollinen!
B: no kuulkaa teen sen jos löydän hänet
Ä: no hän on puhunut paljon näistä Feeniksin loistavan armon marttyyreista
B: tämähän auttaa jo. Kiitokset. Äläkä mee sinne kokoukseen
Poika johdattaa Boton sillalle. Siellä on kaksi marttyysia tupakklla. Boto tietää miten toimitaan ja tarjoaa sikkeä.
B: morjens, tiedättekö sellaista tyttöä kuin Grace
M: aina se tuossa pörrää
B: se sanoi olevansa lähdössä tänä aamuna. tiettekö miten tää on mahdollista?
M *blink blink*: öö, siitä tehtiin teidän sisko?
B joo ei
M: no sillä oli se takki, ja se loisti sellaista taivaallista valoa
B: no istuko se sille?
M: no oli se aika iso ja se loisti
B: joo, no se on mun takki. Missä se on?
M: se ei tosiaan ollu meidän syytä
B: joo ei jos autatte
M: se meni tonne
B: nihin aikaan?
M: kasilta
B: paljo kello on?
M: ykstoista
B: voih’
M: niin eihän se ollu korotettu jumalaksi?
B: ei
M: ei hitto mä leivon sitä turpaan
B: ehkä mä lähen sen perään
M: niin, kai sä ny olit jumala, ei me suakaan oo nähty
B: nyt vittu
M: sori sori,
B: äh *lähtee*
M: ... vittu mä tartten toisen röökin

Kohtaus 2: M lähtee SIT:n luo juttelemaan. Kuvan avautuessa Matsuaki on keskusalueella jonka takana kohoaa valtava puu ja hirveästi ihmisiä. Ogatai on siinä, ja sanoo yrmysti että ”Herra on reuna-alueella. Hän on ollut hyvin huonolla tuulella juhlien jälkeen”.

Shift. Matsuaki ratsastaa mongoliheposellaan Rheinstadin reuna-alueella raunioiden keskellä. Siellä on apokalyptistä meininkiä ja pitkin kaupunkia on tehty asfaltin tilalle maata jotta siellä voisi ratsastaa miellyttävästi. Siellä on huoltoasema joka on linnoitettu autojen ja muiden avulla, ja jonka ympäristö on ihan paskana. Ympäristössä on paljon tuoreita ruumiita. SIT istuu hevosensa selässä ja ampuu jossain kaukana juoksevan ihmisen rinnasta nuolen läpi. On vetämässä uutta nuolta kun kaukaa alkaa kuulua kookospähkinän ääntä. SIT murahtaa tervehdyksen ja ampuu viimeisen nuolensa. Matsuaki jää odottamaan että SIT on valmis.
SIT: Matsuaki’
M: toivottavasti en häiritse
SIT: näyttäisivät loppuneen juuri
M: toivoin saavani pienen palveluksen
SIT: *yrm* Mitä?! >:(
M: En tiedä oletko kuullut mutta haastoin Krystof Karbakin kaksintaisteluun.
SIT katsoo synkästi, sitten hieman hyynkare nousee ja katoaa
M: Hän on hyväksynyt ja julistanut kaksintaistelun ehdot. Se noudattaa vanhoja perinteitä, ja nyt tarvitsisin itselleni uskollisen ihmisen.
SIT purkaa jousensa, panee jänteen rullalle ja katsoo sen jälkeen Ma: niin?
M: Oman pyhättöni ihmiset eivät ole koskaan olleet minun vastuualueellani joten olen hyvin etäinen heihin
SIT: kai he kuolisivat puolestasi silti?
M: epäilemättä. He varmaan kuolisivat puolestani, mutta ihminen joka on lähinnä ukollisuutta minulle on tämä mongoli jonka toimme mukanamme Profektuksesta.
SIT: Ulagu
M: Onko hän soturi vai..
SIT: kaikki kansastani ovat sotureita
M nyökkää: ymmärän. Omassa kulttuurissani soturit ovat erillään tavallisesta kansasta. Palvelus jota pyytäisin olisi että voisin saada Ulagun. Se olisi palvelus jolle teen luonnollisesti vastapalveluksen.
SIT katselee taivaalle joka on hän itse ja huokaa: No toki. Voisit vastapalvelukseksi kertoa, mitä kuvittelette saavuttavanne veljeilemällä noiden hevosettomien epäsikiöiden kanssa.
M: viitannet KJ:hin
SIT: KEHEN MUUHUNKAAN! *räyh pauh*
M: KJ on naapurimme. Hyvien välien säilyttäminen hänen kanssaan on mielestäni kohtuullisen järkevää. Tämän lisäksi imperaattorimme on..
SIT: hän on kauppias, hän tekee osansa riippumatta väleistänne
M: Varmasti. Tämän lisäksi imperaattorimme on ohjeistanut meitä tutustumaan muihin familioihin.
SIT peittää tuhahduksensa kiskaisemalla hevosensa suitsia ja lähtemällä jolkottamaan kohti kotika
M seuraa: Olen kuitenkin pahoillani että moisilla välttämättömyyksillä on ollut vaikutusta ystävyyteemme. Sen nimissä olen ilomielin valmis minimoimaan henkilökohtaisen kanssakäymiseni hänen kanssaan.
SIT katsoo suoraan M:iin tippaakaan nöyrtymättä ja sanoo: Kiitos

Lähestyvät leiriä. Leirin vieressä sojottaa pitkä keihäs jossa on pää, joka on elossa. Kuva katsoo korisevaa päätä ja laskeutuu alas.
SIT: Tuossa on se palvelija joka kehtasi loukata minua. Hänellä oli sentään ymmärrystä luovuttaa palvelija niin vaatiessani, mutta sekin minun täytyi erikseen vaatia
M: Tämä ei yllätä minua
SIT hyppää hevosen selästä ja menee johonkin jurttaan. Huutaa ulkoa jo: Ulagu!

U hätistelee naisensa tekemään teetä ja kumartaa syvään: Herrani.
SIT: M-sanilla on sinulle asiaa, kuuntele tarkkaan!
M: Muistat varmaan?
U: Miten voisin unohtaa...
M: On tullut tilanne, jossa tarvitsisin esitaistelijaa itselleni.
U: Jos kaltaiseni mitätön soturi siihen pystyy, niin toki. Kuka tulee olemaan vastustajani?
M: Olen haastanut erään toisen ylimyksen kaksintaisteluun, ja tarvitsen itselleni uskollisen ihmisen esitaistelijaksi.
U: Tiedätte hyvin, että teillä on uskollisuuteni.
M: Hyvä. Tarkempiin yksityiskohtiin ja koulutukseesi voimme palata myöhemmin. Tässä vaiheessa, tule mukaani.
Nainen tulee teen kanssa, U hätistelee: Ei tarvitse, minä lähden. En tiedä, palaanko.
M: Annan sanani, että teen kaikkeni, jotta palaat takaisin.
U (naiselle): Mene siskosi luokse asumaan.
M odottaa, että U saa itsensä lähtökuntoon ja kävelee sitten ulos.
SIT katsoo M:n kysyvästi.
M: Minä kiitän ystäväni.
SIT murahtaa ja nyökkää.

Kohtaus 3.

Boto kutsuu Matsuakia kukalla.
B: Matsuakii, haloo? Täällä Boto. Haloo, haloo?
M: Boto.
B: Onks sul kiire. Mulla on ongelma?
M: Millainen?
B: No se mun takki. Juttelin yhen tytön, Gracen kanssa, silloin kun me palattiin, ja mä jotenkin annoin sille mun takin, kun sillä oli kylmä ja mulla oli kiire. Se jäi sille, ja se on nyt huijannut sillä marttyyreja että se on meitä, ja jotenkin lähtenyt täältä pyhäköstä, ja se on kuulemma mennyt kotiin. Sinne Skotlantiin tai jotain. Siitä on nyt kolme tuntia, ja olisi ehkä hyvä lähteä etsimään sitä. Tajusitko.
M: ...kyllä.
B: Niin tota oon nyt lähdössä mutta voisin haluta kaverin mukaan...
M: Kulje sillan yli ja jatka meidän alueemme rajalle. Löydät sieltä SITin mongoleita, ja ne ovat huomanneet hänet todennäköisesti.
B: Jee kiitos. Teen sen. Mut onko jotain kikkaa, jolla sen voisi jälitttä sen, kun sillä on minun takki. Mut jos mä nyt lähden etsimään sitä tästä...
M: Käyn itse tarkistamassa muutaman muun paikan, johon hän on saattanut etsiä. Soitan kun olen valmis, kohdatkaamme silloin.
Boto sitten suorastaan singahtaa sillan yli ja moikkaa marttyyreille.

Boto puhuu tuimille mongoleille. Isoin mongoli vähän epäkunnioittavasti näyttää johonkin suuntaan. Boto nyökkää ja jatkaa matkaa.

M ja B tapaavat jossain kaupungissa (ja Ulagu!). (M ja U ratsain)
B: M, sain vihjeen että hän olisi mennyt tätä tietä.
M: En löytänyt häntä sieltä mistä etsin.
B: Onko tämä nyt sopimaton ehdotus, mutta voinko ratsastaa kanssasi?
M: Yleensä mongolit ovat tarjonneet minulle hevosta, mutta...

Ratsastaessa.
B: Saanko kysyä, kuka on ystäväsi?
M: Hän on Ulagu, mongolisoturi, jonka minä ja Vid toimme Provectuksesta. Hänestä tulee esitaistelijani kaksintaisteluun K.K:n kanssa.
Boto katsoo vähänsäälien
B: Hienoa, että olet lähtenyt Mn mukaan. Hän on meille rakas.
U: Se on vähintä mitä voin tehdä. Mutta jos saan kysyä, onko tämä paikka jossa kävimme, sama, josta tulimme Provectuksesta?
M: Kyllä.
U vaivaantuneesti: Itse asiassa, tämä on sopimatonta, mutta vaimoni ja lapseni ovat Provectuksessa, joten jos sallisitte, taistelun jälkeen, että käyn hakemassa heidät sieltä pois.
M nyökkää: on oikein, että saat palkkion siitä että toimit esitaistelijanani, joten vien sinut Provectukseen etsimään heitä kun kaksintaistelu on ohi.
Mongolin tuimat kasvot värähtävät sekunnin murto-osaksi: Kiitän teitä, Matsuaki-herra.

Grace on murtautunut johonkin kauppaan ja pöllinyt tupakkaa, täyttänyt repun jollain muilla hyödyllisillä esineillä. G on pyrkinyt kohti kaupungin ulkolaitaa, kohti Berliiniä pitkin moottoritietä. Siellä mongolisoturit ovat pysäyttäneet hänet.

Temun, päällikkö on kysellyt, miksi G ei ole töissä, hänen ei pitäisi olla täällä.
G: Mitä siinä käkätät, olen ylimys ja olen menossa pois täältä.
T: Minkä herran ylimys?
G: Nabrassal toisen, revi siitä! Antakaa mun mennä ennen kuin käytän teihin voimiani! >:D
T: Hän ei ole puhunut sinusta.
G: En minäkään hänestä :D
T: Puhu kunnioittavasti herrastani!
G hyppää taaksepäin, rauhoittuu, tumppaa tupakan. Mongolit alkavat piirittää.
G: Olen herrani asialla, menkääs siitä, hus!
T: Et käytä sovittuja reittejä.
G: Hups, eikun.
Grace tuijottaa tuimasti, Mongolit katsovat johtajaansa epäilevästi. Päällikkö ottaa peitsen.
T: Parempi, että mennään SITin luokse.
B: Hei, mitäs täällä?
Grace lähtee juoksemaan pakoon
B: Hei pysäyttäkää se!
U, kaksi muuta T:n merkistä, lähtevät perään.
T: Kukas sinä olet?
B: Olen Boto, NII:n valta. Tuota tuo tyttö on saanut takkini ja karannut jne.
T: Hän on kielletyllä alueella.
B: Niin tosiaan, me olemme viemässä häntä takaisin ja kahlitsemme sinne, ettei hän enää häiritse teitä koskaan!

Toisaalla eeppinen takaa-ajo, mongoli ratsastaa näyteikkunan läpi ja muuta.

T: Hän vaati ylimysten oikeuksia!
B: Niin, niin hän taisi tehdä...
M: Ja siitä hän tulee saamaan asiankuuluvat rangaistuksen.
B: Niin sanoinhan, kahleet...
T: Täällä hän on meidän määräysvallassamme.
B: Aa, niin. Mutta saanhan takkini takaisin. Sisareni suuttuisi kovasti, jos en saa...
T: Se on herrani määräysvallassa.
M: Esitän herrani ja familiani puolesta syvimmät anteeksipyyntöni tästä tapahtumasta, ja olette täysin oikeassa esittäessänne hänen olevansa määräysvallassanne. Pyytäisin kuitenkin kohteliaasti, että antaisitte palveluksena takin takaisin veljelleni.
T: Yh, kyllä, voin suostua tähän.
M: Kiitos. Mikä on nimenne?
T: Temun.
M: Jos saan vielä kysyä, mikä on isänne ja klaaninne nimi.
Temun, yllättyneenä kohteliaisuudesta, ylpeänä julistaa nimiä!
M: Kerron esimerkillisestä palveluksestanne SITille.

Ratsastavat Gracen perään.
Soturi: Hän lukitsi oven.
B: Grace, saamarin kakara, tule ulos!

Gracen pää häviää ikkunasta.

Temun huokaisee, katsoo Matsuakia: Pitäkää hyvänänne.

Mongolit poistuvat. Boto tuhahtaa ja lähtee Gracen perään. Boto potkaisee oven irti seinästään kaamealla voimalla, betonia putoaa katosta ja leviää ympäriinsä. Grace yrittää livahtaa Boton ohi, mutta Boto kantaa Gracen ulos niskasta kiinni pitäen.

Grace huutaa D:
B: Nyt kyllä meinasit aiheuttaa kaamean rajaselkkauksen ja hirveitä ongelmia ja saat olla kunnolla kun viedään sinut takaisin ja nuo ruaat repustasi syön kyllä itse.
G: Haista paska >:(

Boto sitoo Gracen suun huivilla ja heittää Gracen Ulagun hevosen selkään. Poistuvat.

B: M, mitä minun pitäisi tälle tehdä?
U: Jos minulta kysytte, hänet pitäisi vain naittaa nopeasti.
M kertoo uskollisten laista ja sen tulkinnoista, seitsemänkertaisesta kostosta aiheutettuun vahinkoon nähden.
B: No jos keksit jonkun hyvän tavan...
M: Jos koet ihmisen omaksesi, on rangaistus sinun päätettävissäsi. Muut kuin marttyyrit ovat Libertyn tai Asbornin vastuulla, hän luultavasti haluaa lähteä pyhäköstä, joten hän on Libertyn alaisuudessa.
B: Sinullahan kävi tuuri.
M: Voit toki päättää itse...
B: Ei, pyydän Libertyä päättämään.

Ennen pyhäkköön pääsyä Boto pysäyttää joukon.
B: Kiitos avustamme. Me tulemme Gracen kanssa perässä.
M ja U menevät. Boto ottaa Gracelta takin pois. Grace näyttää punk-seikkailijalta.
B: Mahtaa olla vähän noloa mennä kotiin, olit viissin leveillyt aika paljon...
G: mmf-m!

B kantaa Gracen niskasta Pyhäkköön, näyttää sitä marttyyreille. Grace on vihainen!

Kohtaus 4.

Klo 13.30 Eran kansanaukio alkaa täyttyä väestä. Aukiolla on ylimysten arvolle sopiva koroke. Ne joilla on symboli rinnassaan menevät eturiviin, laitamille kerääntyy muuta kuin kultistijengiä seuraamaan, mitä käy.

Liberty ei vastaa ja jotenkin käy ilmi, ettei ole saapumassa paikalle.

Jaromir saapuu ensimmäisenä paikalla jumalallisen näköisenä ja kansa kohahtaa. Paikalla on muutamia satoja.

Kamera kuvaa kokoontumista kauempaa ilmakuvana ja laskeutuu sitten ja näyttää V:n joka näkee J:n ja kaartaa sitten pois.

M astelee korokkeelle tasan klo 14.00 vähän J:n taakse. Asborn astelee Matsuakin viereen tuimana.

M: Jaromir.
J: Oletko nähnyt Libertyä?
M: En kokouksen jälkeen.
J: Tiedätkö missä hän on?
M: Luulen, että hän lähti kokouksesta labyrinttiinsa
Missä on V?
M: Liberty ei ilmeisesti vastaa kukkaan.
J: Viis Libertystä, oletteko nähneet V:tä? BOTO?
B: (kansan syvistä riveistä): MItä?
J: Minun on lähdettävä.

J lähtee menemään.

JAROMIR!

J kävelee. Kansa katsoo Jaromiria ja pohtii, mitä tapahtuu.

M katsoo Asbornia.
M: Ilmeisesti asia jää sinun vastuullesi.

A astuu eteen ja luo synkän katseensa väkijoukkoon. Väkijoukko alkaa ihailla Asbornia.
Te tympäisette minua. Te tympäisette minua. Me olemme teille, ettette saa palvoa meitä. Olemme tähän asti katselleet palvontaamme, mutta kärsivällisyytemme alkaa loppua. Emme ole jumalia, emme tarvitse palvontaanne. Emme halua laumaa kultisteja kantapäillemme, joten joudutte vaan lopettamaan tuon. 

Asborn kävelee pois. Matsuaki lähtee Asbornin perässä. Puheensorina nousee.

Nuori nainen: Kuunnelkaa minua kuunnelkaa minua. Asborn- herra on sanonut, että meillä on vapaa tahto, ja voimme palvella Feeniksiä, jos haluamme, ja Jaromir on sanonut, että olemme oikkujensa armoilla. TÄmä on nyt niitä, palvokaamme kovemmin!

M: Kun Jaromir sanoi huolehtivansa asiasta, en odottanut tätä.

Asborn hypähtää naisen eteen.
Nuori nainen: OI herra! (Ja muistaa sitten ettei sopinut palvoa.)
Tämän täytyy nyt loppua.
NN: Omistaudumme tästä lähin pelkästään Feniksille.
Hyvä on, voitte palvoa Feniksiä, mutta tehkää se labyrintissa. Se on ainoa alue, jossa se on sallittua. Muuten teidän on otettava korut pois ja lakattava tuo jalkoihin heittäytyminen. Ja meitä valtoja ette palvo.
NN: Asborn - herra on puhunut. Menkäämme labyrinttiin!

M A:lle: Saatat haluta varoittaa Libertyä etukäteen.
Hänen ei ilmeisesti saa yhteyttä.
M: Mitä jos katsoisit, löytyykö hän labyrintista tai muualta pyhätöstä. Jos ei, saattaa olla aihetta huolestua. Menen katsomaan onko V luolallaan.

--
Kohtaus 5. 

Puolisalaisia teitä pitkin astuu Vidyara kuin tuuli ovien, peltojen, ja pyhän Pietarin katedraalin halki. Klo 14.00 alkaen aina tunnin myöhempään aikaeron vuoksi Puolassa aarnimetsässä. On valtavia puita ja aavemainen tunnelma, sillä Vidyara tietää, että polulta syrjään astuttaessa on kuunneltava pöllön huhuilua, jotta pääsee Mustan Metsään. Risahtelee. Nurkan takana voi olla mitä vain. Vidyara tarpoo tarpomatonta metsää.

V alittaa merkittyjä naruja, joita on sidottu puihin. Yhtäkkiä pöllö kuuluu kahtaalta. V pysähtyy ja kääntelee päätään. Hän ei enää edes tiedä, mistä päin tuli. V lähtee seuraamaan paremman kuuloista pöllöä (matala, miellyttäväääninen baritonipöllö).

Leikkaus. V huomaa, ettei kaikki ole kunnossa ja alkaa piirtää mystillisiä riimuja maahan ja tekee vähäisempiä divinaatioloitsuja. Riimut loistavat kalpeaa valoa kuunpaisteessa, niiden muodot muuttuvat ja ne muodostavat kuvion, joka sanoo: Tässä on tie, mutta tässä on jotakin muuta. Ikään kuin tie olisi katkaistu.

V lähtee seuraamaan sitä, mikä katkaisi tien. Eli lähtee kävelemään johonkin suuntaan, kunnes yksi nauhoista pyyhkäisee V:n otsaa. Nauhassa on rituaalimerkkejä. Nauha on kostunut ja kovettunut uudestaan, sillä siihen on sipaistu hieman verta. V jää tuijottamaan tätä, tuimistuu ja lopulta heittää nauhan maahan. V kaivaa J:n kukan esiin ja kutsuu Jaromir Parazecsgslkhnjiä, itsetuhon valtaa, mutta ei saa vastausta. Turhautunut V ryhtyy keräämään rituaalin kappaleita. Repiminen yltyy turhautumisen raivokkaaksi ilmaukseksi. Hän kerää nauhoja käsiinsä.

V:n kokemus repimisestä on spiraalin kulkemista, ja metsän avautumista uudella tavalla. Aivan kuin olisi samassa paikassa, josta oli lähtenyt, mutta edessä on uusia nauhoja. Katvealueelta kuuluu naksahdus ja joku astuu esiin Vidyaran takaa ja osoittaa päähän jollain.

V kääntyy katsomaan, ja siellähän on Jaromir. Kädessä on tuliase. Piippu on hyvin lähellä Vidyaran otsaa. Jaromir on tervehtyneen oloinen ja ojentaa kätensä kohti Vidyaraa. V:n ”mitä vittua”-ilme.

V: Et ole tosissasi.
J: Luulen, että jos painan nyt liipasinta, ehdin hyvin ottaa nuken ruumiiltasi ennen kuin toivut. Mutta en haluaisi tehdä sitä. Olet veljistäni älykkäin, etkä lainkaan niin vastenmielinen kuin eräät toiset. En tahtoisi viedä tätä tämän pidemmälle.
V: Mitä vanha mestarisi on tehnyt sinulle, kun vihaat häntä näin?
J: No, kyse ei ole niinkään siitä, mitä hän on tehnyt minulle, vaan siitä mitä minä olen tehnyt hänelle.
V: Aiot siis asettua valtiattaresi tahtoa vastaan ja käydä veljeäsi vastaan.
J: Ei ole kieltänyt minua käymästä veljiä vastaan, ja muistelen, ettet viimeksi oikein muutoinkaan ollut hänen suosiossaan. (...) Tapaamisaikasi lähestyy.
V: J, lopeta tämä naurettava touhu, niin minä puhun puolestasi vanhalle mestarillesi. Me emme tiedä, mitä tapahtui Myriadille ja hänen valloilleen, Armagistos on ainoa linkki heihin.
J: Tiedän kyllä varsin hyvin mitä tapahtui Myriadille ja hänen valloilleen. Ymmärrän kantasi ja olen pahoillani.

Jaromir laukaisee aseen ja kanavoi kaiken alansa ampumiseen (aspekti 3:lla /eli 1:llä, jossa 2 läpäisyä ja siten kuten maailmanmestari).

V tekee aspeki 5:n ihmeen ja mahdottoman nopeasti väistää luotia. Eli siis elegantisti kierähtää pois tieltä ja seisoo sitten Jaromirin vieressä, joka yrittää ampua uudestaan. Kohtaus, jossa J ammuskelee V:tä ja V väistelee, kunnes J astuu takaisin rituaalinsa suojaan. Kamerassa näkyy, että J poistuu jonkin taakse, jota ei näy. V jää ihmettelemään elegantin, mutta henkisesti väsyneen näköisenä.

V jatkaa nauhojen keräämistä.
V: Älä ole naurettava, tämä ei ratkaise mitään.
V vetää viimeisen nauhan, ja silloin J ampuu. V kierähtää maahan. Metsän suojista taikka jostain astuu valtaisa olento, jota karhut kalpeasti muistuttavat. Eeppinen arkkikarhu säteilee ulkopuolista energiaa.

J ottaa askeleen taaksepäin
J: Karhu, tapa itsesi. (standardi tapa-itsesi-ihme)
Tämä tuntuu siltä, että auktoritas blokkaisi ihmeen.
J yrittää ampua karhua lähestyen.
Karhu ottaa J:tä asekädestä kiinni ja riuhtaisee sen metsään aspekti 5:llä (4 läpäisyä, eli 1:n pisteen maailmanmestariheitto).
J iskee päänsä puuhun ja on tajuton.
Kamera näyttää hetken aikaa sitä, että molemmat makaavat tajuttomina. Karhu näyttää karhua eeppisemmältä ja alkuperäisemmältä kuin karhut konsanaan.

Vidyara nousee lopulta ylös ja havaitsee Jaromirin puskassa. V näyttää vähän pettyneeltä. Oikea pöllö huhuilee jälleen, tie on auki. V kaivaa kellon hätääntyneenä, ja lähtee nilkuttamaan.

V: Palaamme tähän myöhemmin.

V nilkuttaa metsässä. Puut näyttävät kaikkien puiden esiäideiltä. V osoittaa karhun tiehensä. Jalkoihin nousee ohut sumu. Latvukset tihenevät. Maan alta häilyy punertava kellervä toismaailmallinen valo. Puiden kaarna on paksua, lajisto epäselvää. Lehvistössä kahisee. Tuhannet silmät seuraavat V:n kulkua, vaikka niitä ei näy. Pöllö huhuaa. Risuja on tiellä, V meinaa kompastua. Maa on kylmä ja niljainen, kun V joutuu ottamaan tukea. V:n kasvot vääristyvät inhotuksesta.

V taivaltaa melko pitkään. Kello on pysähtynyt. V kuulee veden äänen ja tulee mustana kuohuva joen rantaan. Taivasta ei siltikään juurikaan näy, ja sekin mikä näkyy on mustaa. Joen yläjuoksulla tuikkii valoja ikkunoista. Siellä on kartanontapainen talo, jonka perustukset nousevat vedestä. Kerroksia talosa neljästä viiteen. Gargoilit väijyvät seinissä. Puunoksalla ei huhuilekaan pöllö, vaan pieni villinnäköinen olento, jolla on riekalemaiset siivet ja tikkumainen keho, ja jonka suu on sille liian leveä. V nyökkää sille kiitokseksi.

V astuu ovelle ja yrittää parhaansa mukaan koota itsensä vammoista huolimatta. V:n hienoin nenäliina on aivan likainen nyt.

Oven avaa tyttö mekossa, mutta sillä onkin mummon kasvot, joissa on liian suuret silmät. 
V: Olen VN, kohtalon herra. Minulla oli tapaaminen.
Naistyttö ottaa taskustaan pergamenttirullan.
Kirkkaalla lapsen äänellä: Te olette myöhässä.
V: Niin pelkäsinkin ja pahoittelen syvästi.
Naistyttö: Teillä oli tapaaminen herransa palvelijan kanssa, hän on juuri astumassa laiturilta veneeseen, mutta jos kiirehditte, voitte vielä tavoittaa hänet.

V kiiruhtaa talon läpi. Talossa on loistavia saleja, vääristyneitä käytäviä ja kellarikolinaa sekä etäistä musiikkia.

Laiturilla Refae seisoo, ja saman (keijun) näköinen Herransa Palvelija on istahtanut juuri veneeseen. HP:stä huomaa kuitenkin että hän on naamioitunut. Veneessä on myös sauvoja, kaarnasta tehty puuolento. Molempien mainitsemien arvoisten herrojen päät kääntyvät.

Sympaattinen on valo, joka lankeaa ovesta Vidyaran myötä. 
V astelee likemmäs ja kumartaa. 
V: Tervehdys Refae virtaavan veden valta.
HP ja RF katsovat Vtä.
V: Olen V, kohtalon valta. Näyttää siltä, että olen myöhässä, mutta minut neuvottiin tänne laiturille.
HP katsoo RFää.
HP: Todellakin niin on. Mahtavatko tilamme vielä olla käytettävissä?
RF kääntää päätään talon puoleen, mistä lehahtaa pieni lentävä olento. RF puhuu olennolle, joka lentää takaisin.
RF: Kunnioitettu, joudumme veloittamaan lisäajasta, kuten ymmärrätte.
HP: Luonnollisesti.
RF: Hyvää iltaa teille V.
HP nousee veneestä ja katsoo RFää. Lentävä olento ohjaa HPn talolle.
RF: V, jos näette veljeänne uudelleen, kertokaa hänelle että odotamme häntä.
V seuraa HPtä.
Kokoushuono on pyöreä torni sympaattisella sisustuksella ja tammiovilla. Ulkona näkyy epämääräisiä siluetteja metsässä, muttei mitään selkeää. HP istuu pöydän ääreen ja katsoo Vtä.
HP: Minä olen HP. Teillä oli uutisia Armagistoksesta.
V kaivaa esiin nuken ja asettaa sen pöydälle.
V: Tämä on A vangittuna nukkeen
HP: Hyvin mielenkiintoista. Kuinka näin on?
V: Eräs reinkarnationisti, nukkejen valta, vangitsi hänet tähän astiaan.
HP: Ja te saitte hänet haltuunne?
V: Hän oli Jaromirin hallussa, mutta J luovutti hänet minulle.
HP: Kuinka J pääsi käsiksi näin erikoislaatuiseen esineeseen.
V: Teidän vain, että se päätyi hänen käsiinsä Koodien Sodan aloittaneiden tapahtumien aikana Locus Nabrassalissa.
HP: Voinko esittää Alle kysymyksen?
V: Olen sopinut An kanssa, että otan yhteyttä piiriin siinä toivossa että piiri auttaisi häntä tai sopisi hänen kanssa mitä haluaakaan sopia. Olette vapaa puhumaan hänen kanssaan.
HP: A, kenet nimesit viimeisessä kokouksessa Dvalinheimissä?
Mitridates
HP: V, mitä te haluatte?
V: Ensisijaisesti A ja Myriadi olivat NIIn edeltäjän liittolaisia. NIIn tahto on, että tavoitamme mahdollisimman monet vanhoista liittolaisista. Tässä tarkoituksessa olen tuonut An tänne, ja jotta saisimme selville mitä tapahtui Myriadille ja jotta A voitaisiin vapauttaa.
HP: M on kadonnut. Saatamme pystyä auttamaan Ata. Liittolaisuus on ainoa mitä etsit?
V: Luonnollisesti se mitä olen kuullut piiristä on hyvin kiehtovaa ja mielelläni oppisin siitä lisää. Mutta en yllättyisi mikäli mieluummin pysyisitte salavihkaisian ettekä paljastaisi mitään
HP: Huhu kertoo, että teilläkin on voimia
V: En yllättyisi sellaisista huhuista.
HP: Meidän täytyy tutkia mitä on tapahtunut, mitä voidaan tehdä ja kuka on vastuussa. Mikäli olette oikeassa olette tehneet suuren palveluksen. Mutta en voi ottaa Ata heti. Kysyn isännältämme, ettäö hän voisi pitää An turvassa kunnes teidän nimeämänne henkilö tulee hänet hakemaan. Onko tämä hyväksyttävää?
V: Tämä on hyväksyttävää.
HP: Tavatkaamme uudelleen ajan kuluttua.
V nyökkää. HP kilistää kelloa. HP pyytää nähdä RFn. HP ja V ohjataan RFn luokse.
HP: Voitteko pitää An tallessa kunnes Vn nimeämä henkilö tulee hakemaan? Hinta voidaan neuvotella erikseen.
RF: Se sopii. Odottakaa tässä.
RF kävelee viereiseen huoneeseen ja tule hetken pässtä takaisin käsissään pitkä puulaatikko ja avain. RF avaa laatikon, V asettaa An sinne. RF antaa avaimen Vlle. V lukitsee laatikon. RF ottaa avaimen Vltä ja laittaa sen taskuunsa
HP: Sovimme tapaavamme ajan kuluttua.
RF kumartaa.

 					    _
		  *       		   / /
	   	  j      A         / /
		  j j     J  J       / /
		 j  j   J    J     / / 
		 j   j 	J     J   / / 
		j____J_________J / / 

E19

Cold start
On aamu. Matsuaki kurkistelee labyrintin ovelta sisään ja etsii Libertyä, jolle on soittanut Libertylle kysyäkseen, mitä Vidyaran koollekutsuman kokouksen kanssa tehdään. Liberty on sanonut oudolla äänellä, ettei valitettavasti pysty osallistumaan, ja katkaissut puhelun.
Kun labyrintissä ei ovelta katsoen ole mitään poikkeavaa, M luovuttaa ja kääntyy – ja huomaa maassa feeniksinpalvojan rintamerkin.
Leikkaus.
Matsuaki on soittanut myös Jaromirille, joka ei vastaa. Hän käy J:n asunnolla; ovi on lukossa. M palaa pyhäkköön ja kutsuu Eraa.
M: Era, kun sinulla on hetki aikaa puhuisin mielelläni kanssasi.
E ilmestyy kohteliaan välimatkan päähän ja kumartaa.
M: En ole nähnyt Jaromiria tänään, eikä hän ole ilmeisesti asunnollaan. Oletko nähnyt häntä?
E: Hän kävi pyhäkössä aikaisin aamulla, mutta poistui 2 ja puoli tuntia sitten.
M: Ei varmaankaan ilmoittanut, minne oli menossa?
E: Ei, hän otti vangin mukaansa ja lähti.
M: Entä oletko nähnyt Libertyä? Käytin kukkaisrituaalia häneen aamulla, mutta hän kuulosti oudolta.
E: Hän ei ole pyhäkössä, tai jos on, hän ei toivo minun löytävän häntä. Onko jotain tapahtunut Matsuaki-san? En ole nähnyt neiti Nelsonin poistuvan labyrintista 52:een tuntiin.
M: Hän siis ehkä edelleen siellä ja kiireinen. Meillä pitäisi olla kokous tänä aamuna reitistä Hermeen portille, jota KJ haluaisi käyttää. Eikä kukaan ole paikalla.
E: Jos voin olla niin rohkea, niin kysyisin, oletteko nähneet hra Narayanaa viime aikoina? Olen tuottanut basaarimateriaalia, jota haluaisin näyttää hänelle.
M: Hänkään ei ole pyhäkössä.
E: Lähti samoihin aikoihin kuin Jaromir-herra.
M kaivaa kukan ja soittaa V:lle.
V: Olen kiireinen, mutta kerro asiasi Matsuaki.
M: Meillä pitäisi olla familian kokous.
V: En ole ehtinyt ajatella asiaa. Minulla on liikeasioita, enkä ole nyt parhaassa kunnossa.
M: Onko kaikki hyvin?
V: J hyökkäsi kimppuuni. Olin matkalla tapaamiseen ja hän väijytti minut. Hän ampui minua päähän. Taistelimme, mutta selvisin.
M: Kuinka kauan siitä on?
V: viime yönä.
M: Hän on ilmeisesti kuitenkin hengissä, koska oli käynyt pyhäkössä.
V: En minä häntä kuolemaan jättänyt, hän oli tajuton, kun viimeksi näin hänet.
M: Tarvitsetko apua?
V: Minun täytyy nyt mennä.
M jälleen Eralle: V ja J ovat taistelleet.
E: Oliko hän kunnossa?
M: Molemmat ovat hengissä, mutta eivät taida välittää avusta.
E: Kysyitkö häneltä hänen toiveistaan basaarin suhteen?
M: En, hän oli kiireinen.
E: Olisin lähinnä kysynyt kattojen muotoa, tulisiko niiden olla harjakatot vai tasakatot.
M: Olen aina pitänyt harjakatoista enemmän, mutten tiedä, mitä V on ajatellut.
E: Jos se miellyttää teitä, niin teemme sellaiset.
M: Mutta A ja B ovat pyhäkössä?
E: A on kivikasan luona kukkulalla. Olen miettinyt pitäisikö minun siivota se pois… Hra Pororoka on aluksellaan nukkumassa.
M: Luulen, että kivikasan siivoaminen ei ole tarpeen, ymmärsin A:n tehneen sen tarkoituksella.
E: Luulin sen olleen jonkinlainen harjoitelma… Haluatko, että otan heihin yhteyttä?
M: Ei tarvitse, käyn itse puhumassa heille.
(Meniköhän keskustelun loppu ihan oikein?)

Kohtaus 1
Katedraali. Kokous alkaa.
Asborn hörppää oluttA : Emme taida olla kaikki täällä.
M huokaa syvään: L on kiireisenä jossain. J on käynyt tänä aamuna pyhäkössä, ottanut IN:n ja lähtenyt.
M: En tiedä. V on kiireisenä jossain taisteltuaan viime yönä J:n kanssa.
B: Eikä! Ei kai siitä eilisestä kokouksesta?
M: Tuskin. Mutta he eivät varmastikaan ole tulossa paikalle.
A : Agendassa oli siis tämä KJ:n sopimus.
M: L:n piti käsittääkseni kysyä valtiattarelta, voiko reittiä käyttää, ennen kuin tiedämme sen, lienee turha keskustella asiasta. Samoin en tiedä, kuinka viisasta on päättää mitään, kun meitä on vain kolme paikalla.
A : Olet varmaan oikeassa.
B: Kuulkaa, veljet - riitelettekö te täällä usein? Minua jäi vähän vaivaamaan tämä… sanoitko taistelleet?
M: J ilmeisesti ampui V:aa päähän, minkä jälkeen V:n kutsuma ulkopuolinen olento voitti hänet.
B: Kuulostaa vakavalta…
M: No, he ovat ilmeisesti molemmat elossa… Päähän ampuminen on harvalle vallalle tappavaa.
B: Siis tämä ei ollut vakava riita vaan leikkisää nahistelua?
A : Ulkopuolinen oli mukana…
M: Vidyara valitsi itselleen luonnollisen henkivartijan. Mutta ainakaan muissa familioissa ei ole tavallista, että vallat vahingoittavat toisiaan. Silti – molemmat ovat elossa ja kykeneviä kommunikoimaan juuri niin paljon kuin haluavat. Mutta jos haluatte, voimme toki päättää KJ:n palveluksesta.
A : Tuskin kukaan haluaa luopua omasta palveluksestaan…
M: Minä luovun omastani.
B: Oho! Sittenhän minun ei tarvitse.
A : Kuinkas nyt niin… mutta voinemme tehdä ainakin alustavan päätöksen. Jos J, V tai L haluavat kilpailla kanssasi oikeudestasi luopua…
M: Olettaen, että haluamme suostua kauppaan, ja että se on ylipäänsä mahdollista, en usko, että siitä tulee mitään kiistaa.
B: Mitä minun kannattaisi toivoa häneltä? Miten suurista asioista nyt puhutaan?
M: Kyseessä on pienehkö palvelus. Se voi olla jotain niinkin yksinkertaista kuin että KJ toimittaa sinulle kupillisen teetä. L ilmeisesti pyysi monikansallista peiteyritystä Maassa luodakseen henkilöllisyydet ihmisilleen.
B: Miksei hän tehnyt sitä itse?
A : KJ: lla on jo kontaktit olemassa, se on hänelle helpompaa.
M: Yleisesti ottaen voit pyytää KJ:lta mitä tahansa sellaista, mikä hänen kykynsä ja toimialansa huomioiden ei aiheuta hänelle merkittävää vaivaa. KJ on kauppias, joten hän pystyy toimittamaan sinulle varmasti lähes mitä tahansa, mikä on yleistä tai tavanomaista. Jos haluat hänen henkilökohtaisesti tekevän jotain erityistä, tarvitsisit suuremman palveluksen.
B: Ymmärrän.
A : Mutta oliko meillä vielä jotain puhuttavaa? On yksi juttu, mikä pitäisi laittaa hautumaan.
B: Minä olen ajatellut lähteä matkalle.
A : Aa, sille josta oli puhetta?
M: Mille matkalle?
B: Ajattelin lähteä käymään kotopuolessa, jos se vain sopii.
A : Jos odotat sen aikaa, että laitan lastin hautumaan, voin lähteä mukaasi.
M: Minä olen myös vapaa lähtemään, jos haluat matkaseuraa. Minun täytyy käydä puhumassa legendojen vallan kanssa joka tapauksessa.
B: Sopiihan se. Olen siis menossa jonnekin Brasilian tienoille.
A : Sen käy hyvin. Onko sinulla autoa tai jotain. Joudumme käyttämään näitä maallisia kulkuneuvoja.
B: Joudummeko?
M: Jos olet käynyt aikaisemmin siellä, minne olet menossa, Ikuisen tien kutoja voi tehdä sinulle polun sinne.
A : Olen sitä mieltä, että voisimme ottaa auton – tai veneen – tai tiedätkö mitä, voisimme ottaa minun laivani!
B: No mitä jos nyt kuitenkin…
A : Laiva!
B: Se kestää A aika kauan.
A : No voit olla oikeassa.
B: Toisaalta laiva olisi kyllä aika siisti…
A : Asia pitää korjata. Tiedän kyllä, keneltä pyydän palvelusta.
B: No jos nyt sitten vaikka lennetään. Tähän sisältyy tietysti jonkinlaisia muttia, en tiedä, pääsenkö sinne asti, mihin olen menossa.
A : Ai se nainen?
B: Niin… tai olen erään kirouksen alainen, mutta ei kai se enää estä.
M: Jaromir osaisi varmasti kertoa tarkemmin, mutta luulen, että jos kirous on kuolevaisen asettama, se ei enää haittaa sinua.
A : Voisimme varmaan samalla vierailla myös LT:n luona.
B: Hyvä on. Mutta veljet kuulkaa, olin oikeastaan ajatellut, öö, mm… tämä asia tuntuu kovin henkilökohtaiselta, niin että on mukava saada matkaseuraa, mutta luulen että haluasin, haluaisin, hoitaa tämän asian yksin…
A : Mutta sinähän pyysit apuani juhlissa. Entä jos se nainen estää sinua lähestymästä!
M: Ymmärrän toki hyvin, että asia on henkilökohtainen. Sopiiko, että tulemme mukaan Brasiliaan saakka ja hoidat asian siitä eteenpäin yksin.
A : Se käy hyvin. Aiotko etsiä miekkaa sieltä?
M: En tiedä vielä. Minun pitää löytää Legendojen valta ensin, mutta liikkuminen Maassa ei ole vaikeaa. Hänen pitäisi tänään olla Frankfurtissa, voinemme mennä sinne junalla.
A : Tai laivalla??!
B: Kyllä se minulle sopii.
A : Hienoa, käyn sitten saman tien valtiattaren puheilla.

Kohtaus 2
Asborn kävelee salin valoisaan päähän, kävelee valkeuden keskelle, polvistuu ja sanoo: Valtiatar!
A : Valtiatar, pyhätössänne, syvällä ympäröivässä joessa on portti, joka johtaa Rheiniin. Onko tahtonne, että se avataan?
NII (sydämellisesti): A, valitsijani! Mitä tahansa palvelijoilleni, että pystytte palvelemaan minua paremmin. Se on tehty.
A : Hyvyytenne on ylitsevuotava. Haluaisin kysyä myös toisesta portista, joka johtaa Hermeen portille. Oletko…
NII: Hyvä on.
A on sanaton.
NII: Liberty toi minulle joukon kiitollisia, mutta kertoi, että sinä autoit. Haluan palkita sinua.
A : Olette liian ystävällinen…
NII: "L toi minulle joukon kiitollisia, mutta hän kertoi että sinä autoit. Haluan palkita sinua. Ymmärsin, että Ln mielestä pyhäkköni ihmiset eivät ole arvollisia palvomaan minua. Minua se ei häiritse. On kuitenkin totta, että tänne jäävät ovat erikoisasemassa kun aika tulee. Sinä olet valitsijani, joten valitse hyvin: erota heidät joiden tulee lähteä heistä, jotka saavat jäädä. Odotan vastaustasi, minkä jälkeen saat palkintosi."
A : Valtiatar, hyvyytenne sokaisee minut. Teen kuten tahdotte.
Asborn nousee ja kävelee autuaana ulos – mutta heti, kun hän ilmestyy esille, hänen ilmeensä valahtaa tyrmistyneeksi.
A : Valtiatar… on… avannut portin. Voimme mennä. Minä… laitan lastin tulemaan, tulkaa hakemaan minua sitten, kun on aika.
B: Mitä se sanoi?
M: Oletan tämän olevan joko viikinkien tai merimiesten yleinen tapa.

Kohtaus 3
Kamera seuraa Asbornia luostarin sammaleisille raunioille. Kivilaatat ovat raskaita ja liekkien mustuttamia; puolikas tornista seisoo vielä pystyssä.
Keskellä luostaria näkyy parin päivän aikana kasvanut, hervottoman kokoinen puu. Oksat ovat käppyräiset, lehdet tummia, valon suunnasta riippuen vihreitä, ruskehtavia tai punertavia, ja niiden pinta on nahkea. Rungossa on piikkejä. Paksuja, pulskia, puhkeamaisillaan olevia ja sykkiviä vihan hedelmiä roikkuu oksista. Muurinraunioiden sisäpuolelle Asborn on tehnyt pitkiä altaita, joihin on asettanut hakemaansa puutavaraa. Hän on siellä nyt työn touhussA : Kaataa paljusta hedelmien synkänpurppuraista mehua sammioihin, joissa laudat makaavat. Myös Hasfal ja Serge ovat paikalla seuraamassa toimitusta.
Kun sammiot on suljettu, H kysyy: Oikein vaikuttavaa, mutta mitä se oikeastaan tekee?
A : No katsohan, nämä ovat vihan hedelmiä ja tarkoitukseni on kyllästää nämä laudat vihan olemuksella, siis alallani, joilloin aluksesta tulee vihan alus.
H: Vaikuttaako se aerodynamiikkaan?
A : Jonkin verran piikikkyys ehkä, tuskin paljoa.
H: Alkaako siihen kasvaa piikkejä?
A : Niin kauan kuin haluan, ne pysyvät ihan kiltisti.
H: …en koske siihen niin kauan, kuin olette poissa.
A : Katso, etteivät muutkaan koske.
H: Niin, ajattelin sitä eetterinvälitysjärjestelmää…
A : Niin, siis tuohonko, vai tuohon?
H: Niin, minullehan tuli mieleen, kun pyysin Eralta sitä vorteksinrestriktorijärjestelmää…
B: Asborn?
A : Onko jo aika? No, minä lähden tästä matkalle, katso, että kaikki hoituu.
H: Juu, juu, viisi roottoria ja nämä tästä…
B: Aika keljun näköinen puu.
A : Se on vihan puu, sain sen edeltäjältäni. Mutta mitäs pidät, tämä on San Perduatin luostari, hyökkäsimme tänne isäni kanssa kun olin nuori, se oli minun ensimmäinen sotaretkeni.
B: Otit sen mukaan sitten.
A : Juu, rekonstruktioin sen. Tuolla tornissa oli munkkeja… se on ainoita lämpimiä muistoja isästäni. Mutta lähdetäänkös sitten?
A ja B lähtevät mäkeä alas, Matsuaki odottaa rinteessä Ulagun kanssa.
B: M, tuleeko ystäväsi mukaan?
M: Kaksintaisteluni lähestyy, joten valmennan esitaistelijaani matkan aikana.
A vilkaisee Ulagua ja nyökkää hieman.
Lähtevät.

Kohtaus 5
Asbornin ravintolalaiva on yksikerroksinen paatti, jossa on keskellä salonki, jota kannet kiertävät. katosta roikkuu raudasta taottuja lyhtyjä.
B: Ohjataanko me ite?
A : Niin, Serge, haluaisimme, että sinä ohjaisit laivan Frankfurtiin asti, mutta tässä on yksi jippo. Sinun pitäisi ajaa ulos tuosta.
Asborn neuvoo Sergelle, miten portista päästään läpi. Ajavat mäkeä alas, vesiputouksen ali porttiin. Leikkaus Maahan: Rhein. Alus pulpahtaa ryvettyneenä veden pinnalle. Kelluvat siinä kivasti ja miettivät, miten oikein pääsevät takaisin…
Laiva putputtaa iloisesti eteenpäin, kunnes saapuvat Frankfurtiin. Ilta hämärtää.
Laskevat laituriin. Vastassa on monsieur Gaiscoigne LeFebre, Libertyn peitefirman yhdysmies, kapeakasvoinen harmaantunut herra kuusissakymmenissä: Tervetuloa, arvon ylimykset.
A : Kiitoksia, että saavuitte näin lyhyellä varoitusajalla.
Esiintyvät.
L: En ole saanut Nelson-rouvalta tarkempia ohjeita, mutta luonnollisesti teen parhaani palvelemiseksenne?
B: Onko Liberty naimisissa?
A : Se on hyvin ystävällistä. Oletteko hankkinut lippumme?
L: Kyllä, tässä ovat lentolippunne, ja olen tilannut taksin hotellille.
B: Hotellille?
L: Teillä oli tapaaminen?
M: Minun oli tarkoitus tavata legendojen valta Tonalpohualli.

Kohtaus 6
Huippuhotelli Noble Sanctum. Boto on vaikuttunut. Ulagu on ihan pihalla; M selittää hänelle matalalla äänellä autoja ja katuvaloja ym.
Leikkaus eristettyyn kabinettiin, joka on koristeltu seinävaatteilla eri kulttuureista, keskellä vanha tammipöytä. Sen takana on vanhahko latinomies, hänellä on siistit viikset, lainehtiva musta tukka ja n. 1600-lukulaiset kirkonmiehen koristeelliset vaatteet sekä kädessään valtava nahkakantinen kirja.
T: Tonalpohualli, legendojen valta, tervehtii teitä.
M astuu edemmäs ja kumartaa. Olen MS, Väkivallan valta, tässä veljeni B ja A sekä esitaistelijani U.
T pysyy jäyhänä, lukee kirjaa, nostaa katseensA : Tervehdys teillekin. Päivien luku kehottaa teitä tekemään olonne mukavaksi.
B: Sanoitte päivien luku?
T katsoo taas kirjaA : Legendojen valta on Tonalpohualli eli päivien luku, atsteekkien pyhä kalenteri. (Lukee vähän lisää.) Tämä ihminen jonka kautta puhun, on Magliabechi, mutta voitte puhutella suoraan minua. Veljeni SIT kertoi, että etsit itsellesi uutta asetta.
M: Kyllä. Menetin aseeni hiljattain.
T: Päivien luku kertoo, että hän tietää sukusi miekan Harukaze no Sasayakin ja legendan siitä, mikä teki siitä mahtavan.
M: Miekka on siis olemassa maassa?
T: Päivien luku kertoo, että hän on henkilökohtaisesti nähnyt sen erään tuttavansa luona.
M: Voitteko kertoa kenen?
T: T tuntee Irineu Evangelista de Sousan, kuuluisan antiikkikeräilijän, jonka kokoelmaan miekka kuuluu.
M (itsekseen): Joten… minun saattaa siis olla mahdollista saada… miekkani… takaisin.
T katsoo taas kirjaA : Hän ihmettelee, että ei tiedä sen olleen koskaan ylimyksen ase, mutta T myös tuo ilmi, että miekka ei hänen tietääkseen ole legendaarisen MS:n arvoinen. Teille on jo kasvanut oma legenda.
M: Siitä huolimatta näkisin miekan mielelläni. Mistä löydän de Sousan?
T: Cammorraani de Sousa asuu facendallaan Resifenin kaupungissa Brasilian viljavilla mailla. Päivien luku voi ilmoittaa hänelle teidän tulostanne, mikäli tahdotte.
M: Se olisi hyvin ystävällistä.
A : Anteeksi, mutta voisinko jutella hetken veljeni kanssa, ennen kuin otatte yhteyttä?
M: Suokaa anteeksi.
Syrjemmällä:
A : Jos menemme puhumaan cammoraanin kanssa, Entropia saa tietää, että olemme maassa ilman hänen suostumustaan.
M: Voimme palata pyhäkköön ja tulla uudestaan ulos Rheinstadtiin, tämä ei ole ongelma.
A : Hyvä on. Sääliksi käy vain laivaa.
Palaavat takaisin, T on kertonut Botolle miten kivaa on tavata oikea joen henki, ja B on ollut otettu.
M: Jos todellakin voitte olla yhteydessä dS:n, olisin hyvin kiitollinen.
T: Päivien luku ilmoittaa hänelle. Hän myös kertoo, että mikäli miekka ei vastaa odotuksianne, hänellä voi olla ehdotuksia.
M: Mikäli näin käy, palaamme asiaan, se on iloni.
T: T on tyytyväinen.
M: Niin minäkin. Toivotamme teille mitä parhainta päivänjatkoa. (Kumartaa.)

Hotellihuoneessa Asborn ottaa yhteyttä ranskalaiseen yhteyshenkilöön ja sopii laivan jättämisestä Maahan, pyytää, että perustavat pikkufirman sitä hallinnoimaan.

Käyvät pyhäkössä ja tullessaan ulos, Domicellus (?) huomauttaa ”Olette matkalla pahantekoon!”
A : Ei vaan sambaa…
D: Maassa on vähän kireä tilanne, varokaahan askelianne.
A : Me yritämme pysyä rytmissä.
Boto tanssahtelee.

Kohtaus 8
Lentokoneen televisiossa seurataan huolestuneina Tiibetin kansannousua, Kiinan hallitus on esittänyt uhkauksen, että jos EY:n rauhanturvajoukot ryhtyvät suunnittelemiinsa toimiin, se tulee vastaamaan täydellä voimalla suvereniteettinsa loukkaukseen.
A : Mitä olet mieltä tuosta? Noin alasi puolesta?
M: En usko, että kovin moni sotilas noudattaa näkemystäni alani käytöstä, mutta ei ole realistista puuttua jokaiseen tapaukseen.
A : Mutta mikä sitten on oma näkemyksesi väkivallan käytöstä? Olen itse miettinyt sitä omalla kohdallani.
M: Olen aina tiennyt, kuinka alaani tulee käyttää. asiassa ei koskaan ole ollut mitään epäselvää.
A : Vai niin. Minulla ei ole kyllä mitään aavistusta, miten alaani pitää käyttää. Mistä se oikein kumpuaa, Matsuaki?
M: En osaa vastata kysymykseesi, olen vain aina tiennyt sen, aivan yhtä itsestään selvästi kuin olen aina tiennyt, kuinka hengitetään.
A : Vai niin. Kadehdin sinua, Matsuaki. Miten sinä, Boto?
B: Mitä?
A : Niin, miten filiaalista rakkautta tulee käyttää?
B: Ai sitä voi käyttää?
A : Niin, miten sitä kuuluu…
B: En minä oikein tiedä, miten sitä voi käyttääkin, käytättekö te?
A : No käytänhän minä.
B: Niin kuin esimerkiksi, kun tuolla on tuo konflikti, teetkö sinä Matsuaki sen?
M: En. Mutta samalla tavalla kuin pyhäkössä voimme tehdä, mitä haluamme, me voimme alamme avulla siihen liittyvissä vaikuttaa maailmaan.
B: Oletteko te koskaan vaikuttaneet?
A : Minä neutraloin kerran vihan hedelmän vaikutuksen, mutta en ole muuten tehnyt mitään… olen miettinyt, mitä alan puolustaminen oikein tarkoittaa. matsuaki tietää mitä siihen kuuluu, mutta…
M: Mutta alamme eroavat siinä, että kuka tahansa ihminen voi tehdä tietoisen päätöksen käyttää tai olla käyttämättä väkivaltaa, en ole varma, että viha ja veljellinen rakkaus ovat samalla tavoin valintoja.
B: Mutta oletko sinä sekaantunut maailmaan?
M: Olen, Maassa olen etsinyt Kottosta, erästä tikaria, sekä tehnyt alani ihmeen sydämeen, jossa Savikuninkaan aikana säilytimme pyhäkköämme. Pyhätössämme olen estänyt Gozun, ankkurini, hyökkäyksen, ennen kuin hänestä tuli ankkurini.
B: Mutta et mitään historiallista, tai isoa? Voisitko pysäyttää tuon?
M: En ole tehnyt. Voisin varmasti estää yksittäisiä sotilaita alueella käyttämästä alaani. Etenkin nyt koodien sodan jälkeen E pitää hyvin tarkasti silmällä kaikkia Maassa tehtäviä ihmeitä, joten ei ole suositeltavaa, että puuttuisimme Maan asioilla niin voimakkaalla kädellä.
A : Minäkin voisin estää heitä vihaamasta toisiaan.
M: Se ei estä heitä sotimasta.
A : Ei tietenkään. Mutta se olisi heidän tahtoonsa puuttumista…
B: Sinä ajattelet A niin paljon. Mutta sieltä päin näyttää kumpuavan aika paljon ihmeellisiä tekoja.
A : Mitä tarkoitat?
M: En huomaa mitään…
B: Ei se ehkä ollutkaan… näköhavainto. Mutta jotain sieltä kantautuu.
M: Tarkoitat, että konfliktin lähde ei olisi luonnollinen?
B: Joka tapauksessa jotain siellä…
A : Mennäänkö katsomaan?
M: Kaikki asiat huomioiden olen sitä mieltä, että meidän ei ole viisasta merkittävällä tasolla puuttua asioihin.
A : Jos Entropia tarkkailee sitä, ei liene viisasta mennä hänen silmiensä alle.

Kohtaus 9
Lentokone laskeutuu Rioon, vaihtavat konetta pienempään ja lentävät Manaukseen, missä jatkavat jokiveneellä Rio Negroa ylös Venezuelan rajalle.
A : Mikä on?
B: Vähän jännittää se kirous. Mitä pidät A minun kotiseudustani?
A : Ihan kiva, vähän kuumaa ja ötököitäkin on kyllä…
B näyttää hyvin loukkaantuneelta ja menee haaveellisen näköisenä tuijottelemaan vettä, huljuttelee jalkaansakin.
Alkumatkasta joen varrella on tiloja ja hakkuualueita, mutta mitä pitemmälle jatketaan, sitä enemmän seutu muistuttaa sademetsää. On kuuma. Kalastajakylissä on kuitenkin ilomielistä, rommi virtaa ja samba soi, vastaan tulee muitakin purtiloita.
A : Tiedätkö, kun katselee pyhäkön ihmisiä, sitä joskus unohtaa, miten elämäniloista ihmiskunta voi olla.
Boto hakee rommia. Matsuaki ei ymmärrä, mistä puhutaan.
Sivujoki: ei niin kovin iso, mutta Boton kotijoki; Boto ei voi hillitä itseään, vaan hyppää jokeen. Vähän ajan päästä hän nousee pintaan veneen vieressä: Anteeksi. (Kiipeää ylös.) Tämä on minun jokeni.
M: Oletko kotoisin tämän joen varrelta?
B: Tavallaan. Tästä joesta.
A : Joesta?
B: Tai, tavallaan, voisi ehkä sanoa, että olen tämä joki. Tavallaan.
A : Siis et ole kotoisin tämän joen varrelta? Asuit sen sisässä?
B: Niin…
M: Ennen kuin sinusta tuli valta, olitko tässä nykyisessä ruumiissasi?
B: Olen, olen pitkäänkin… en ole päässyt palaamaan tänne pitkään aikaan. Luulen, että jokeni on vähän kärsinyt siitä.
M: Olet… joen henki?
B: Niin, olen.
A : Vai niin.
Kuollut kala vatsa ylöspäin lipuu ohi.
B sieppaa sen käsiinsä: Mitä tämä on? Miksei se herää?
B hyppää uudestaan jokeen ja yrittää tarkastella sen vointia. Joki vaikuttaa jotenkin huonokuntoiselta, sairaalta, mutta tuntuu myös vastustavan Botoa – sitä on vaikea uida. Boto nousee harmistuneena pintaan: Sen noidan kirous varmaan vaikuttaa täällä. Luuletteko, että minä voin kohdata hänet?
A : Pakkohan sinun on.
M: Kuvittelisin näin.
A : No, jos et pysty siihen, me autamme. Jokihan on kovin… sinun täytyy joka tapauksessa, jos se on sinulle tärkeää.
Boto ajelee veneellä eteenpäin; se näyttää yhä kurjemmalta ja kurjemmalta. Sademetsä sen ympärillä loppuu myös kuin seinään, sillä molemmin puolin on valtava hakkuualue, joka jatkuu silmänkantamattomiin.
B: Tämähän on aivan kummallista! Olen kuullut, että ne tekevät tällaista, mutta…
Ohi lipuu hylätty plantaasi.
B: Mutta tämähän tuhoaa aivan kaiken! Eihän täällä voi elää!
M: Ehkä tilanne paranee sitten, kun kohtaat tämän noidan.
Ohi toiseen suuntaan lipuu surkea, maalia hilseilevä purtilo, jossa nuori mies tuijottaa murhaavasti tulijoita. Lähestytään joenmutkaa; sen takana on pikkukylä, ja Boto ymmärtää äkkiä, ettei haluakaan mennä sinne.
B: En minä ehkä pystykään. Onko teitä koskaan kirottu? Tuntuuko se tältä?
M: Ei.
A : En usko, että minua on koskaan kirottu, mutta voin kuvitella.
Boto heittää jonkun satunnaisen esineen eteenpäin, se molskahtaa eteen.
A : Pitäisiköhän meidän mennä hakemaan noita? Tai puhua hänelle?
B: Ehkä te voisitte…
A loikkaa rannalle.
M: Haluatko odottaa ja hoitaa asian itse? Voin hakea hänet takaisin, jos haluat.
B: Mitä sinäkin siinä… mitä itse tekisit tällaisessa tilanteessa? Et sinä kuitenkaan voi minua auttaa.
M: Minusta vaikuttaa siltä, etten tiedä kaikkea tästä tilanteesta, joten en tiedä, miten toimisin. Mutta jos haluat olla yksin, voin toki mennä puhumaan cammorraanille.
Boto tuhahtaa ja hyppää myös rannalle. Matsuaki jää veneeseen. Ranta on niljaisan mutainen, ja sieltä pistelee ikävästi mädäntyviä kaisloja.

Kohtaus 10
Asborn rempseästi käveltyään hidastaa vähän tahtia, on syytä sentään olla varuillaan. Joen rannassa on hylättyjä talonrötisköjä.
B: Asborn, odota1
A kävelee takaisinpäin.
B: Minä tulen sittenkin!
A : Oletko varma?
B: Älä nyt ala udella minulta, tai muutan mieleni!
Kävelevät yhdessä eteenpäin; Botolle se on vaikeaa. Kylä näyttää hylätyltä, talot ovat romahtaneet, lahonneet, mädäntyneet. Joessa on veneenhylkyjä – ja yksi vene, joka näyttää hoidetulta.
B: Saattaa olla, ettei täällä enää muita asukaaan. (On pakahtumaisillaan.)
A : Siltä näyttää. Tämä noita – miksi hän kirosi sinut?
Boto viskaa kivellä mädän puun nurin: En minä nyt tiedä. Miksi ne kiroavat. Ehkä hän halusi saada tämän paikan hallintaansa, onko hän voimakas?
A : Onko hän voimakas? Voiko hän mitään meille mitään?
B: Hän oli silloin voimakas.
A : Nyt kerrankin toivon, että Jaromir olisi täällä…
B: Mutta ei hän niin voimakas ollut kuin mitä me olemme pyhäkössä.
A : No, me emme ole pyhäkössä, en usko, että hän odottaa meitä…
Kuuluu hihkaisu; nurkan takaa katsoo suurin silmin nainen, jonka kasvot ovat tuhrussa, tukka sekaisin ja räsyiset vaatteet. A käyttää katsetta, muttei saa irti oikein mitään.
A : Hänkö?
B: Mitä?
A : Onko se hän?
B: Ei.
Tuijottaa suurin silmin, äkkiä kiljahtaA : Hän on tullut! Hän on tullut! ja lähtee juoksemaan.
Boto juoksee perään ja huomaa ettei olisi ehtimässä, mutta aspektilla ryntää ja läppäisee naista. Äkkiä ikkuna avautuu ja sieltä kajahtaa laukaus haulikolla Boton hattuun. Kuistin reunasta roikkuu delfiiniamuletteja ja muita taikakaluja, toinen laukaus karkottaa Boton kuralammikkoon. Asborn katselee kun Boto alkaa hakata talon kannattimia, ja Akin joutuu kuraan.
B: Felicia, tule ulos! Jätä se ase! Et voisi tappaa minua vaikka ampuisit suoraan päähäni (opin sen tänään)! Minä olen palannut ja aion ottaa joen takaisin hallintaani.
F (raakkuu): Sinä kirottu…! Sinä iilimadon poika, turmelija, sinä rietas hirviö, et pääse enää puuttumaan elämäämme! Minä kiroan sinut!
B: Etkö näe mitä olet tehnyt? Sinä olet tuhonnut tämän, mitä luulet että tapahtu kun manaat joen hengen pois?
F: Sinä olit syöpä ja mätäpaise –
B: Poista kirouksesi hullu nainen!
F: Ha! En ikinä!
B: Sitten tapan sinut!
A : Otetaanpas nyt rauhassa, jos te hyvä rouva peruisitte kirouksenne…
B: Ole nyt hiljaa sinäkin!
F: Me emme tarvitse tänne lisää mitään naistentappajia ja hirviöitä, hän kyllä tietää mitä hänen pitää tehdä että kirous poistuu
A vilkaisee Botoa, joka käskee poistamaan amuletit. A tottelee. F ampuu suolalaakin keskelle Boton rintaa. Corinna lähtee nyyhkien ryömimään kohti Botoa, joka tarttuu Fään ja viskaa tämän ovesta alas mutaan. C tarttuu B:tä nilkasta huutaen nimeä, mutta B potkaisee Cn irti. F säteilee vihaa, A huomaa ottaessaan kiinni.
A : Rauhoitu, kuuntele nyt, haluan tietää miksi kirosit hänet.
Boto yrittää repiä Fää kun tämä huutaA : Etkö tiedä mitä hän on tehnyt, minäpä kerron!
B iskee A:ta aspekti 4(2)lla, joka torjuu.
B: A, päästä irti siitä!
F: Tämä limanuljaska -!
B huutaa päälle, A laskee Fn vihaa.
B: A mene pois! Tämä on minun maani ja minun asiani, älä puutu tähän!
A : Sitten sinä tapat hänet.
B: Ehkä tapankin, mutta mitä se sinulle kuuluu!?
A : Oletko ajatellut, jos tapat hänet ja kirous ei katoakaan?
B: Sinä ajattelet liikaa, mene takaisin sinne Norjaasi! Mitä itse tekisit jos joku olisi tuhonnut sinun vuonosi ja pistänyt turskasi fileiksi!?
A : Odottaisin että veljeni puhuisis minulle järkeä
B: Mene kysymään Matsuakilta sitten
C hokee Boton nimeä ja tarttuu tähän takaa päin, B lyö taas sivuun.
A : F sinulla on nyt pari minuuttia aikaa selittää asia
F: Sinä kirosit minut? En kerro sinulle mitään
A : Me olemme suveereja valtoja, sinä olet meille vain hyönteinen. Annan sinut sitten Botolle ja saat tuta kuolemaakin pahemman kohtalon.
F ei saa sanottua mitään, lysähtää maahan, ja kysyy: Miksi et kysy häneltä itseltään?
A : Sinulla täytyy olla jokin syy miksi olet istunut täällä puolihullun naisen kanssa kuolleessa kylässä ja ammut suolapanoksilla henkilöitä joita olet odottanut vuosia
F alkaa kertoa tarinaa samalla kun B etsii kosketusta jokeensa hukuttaakseen kaikki. Joki alkaa tyrskytä.
F: C oli poikani morsian ja tämä B vietteli hänet ja tuhosi hänen elämänsä, ja poikani, hänen poikansa elämän
A : Mutta entä sinä, mitä sinä -? Talon sivuun jysähtää mutavyöry, A keskeyttää ja on saanut tarpeekseen (F kertoi sille joten kaikki on ok), jättää Fn Botolle ja menee pelastelemaan Ctä. B hukuttaa Fää ja huutaA : Pura kirouksesi, typerä nainen!
F kakoo: On vain yksi tapa purkaa kirous.
B päästää irti ja vetää veden pois: Mikä?
F: Sama tapa joka oli aina sinulle mahdollinen.
B: Entä jos tapan sinut?
F: Muuta keinoa ei ole.
B: Mitä paskaa, tunnen suurempia maagikkoja kuin sinä!
F: Se on sademetsien vanhoja tapoja
A : Onko mitään mitä vastaan pystyt purkamaan kirouksen?
F: En tiedä mitään tapaa tehdä sitä.
A : Jos olet pystynyt tekemään sen, pystyt tekemään sen tekemättömäksi!
Kuuluu moottoriveneen ääni, B on juuri tappamassa Ftä kun ulkoa kuuluu huuto: Felicia! Corinna! Oletteko kunnossa!?
F: Luciano, pakene!
A (botolle): Olen pahoillani että estin sinua, hän on toki sinun asiasi.
B: Osaatko tehdä ankkureita?
A : Et ole tosissasi!? Tapa hänet mieluummin!
B on jo tunkemassa verta hänen suuhunsa muistettuaan miten tämä meni (ja muistelee Jn sanojA : sinun tulee tunkeutua hänen mieleensä ja raiskata se toimintakyvyttömäksi jotta teet hänestä orjasi). A palauttaa Flle sen raivon ja B puristaa Fn kaiken tahdon tämän mielestä.
B käskee Fää puhumaan totta ja kysyy voiko perua kirouksen. F sylkäisee: En!
B käskee kertoa, mitä täällä on tapahtunut, mutta F ei ehdi selittää, kun L jo rantautuu, kiskaisee macheten vyöstään ja syöksyy kohti. F yrittää käskeä häntä pakenemaan.
A : jos tapat hänet, en anna sinulle anteeksi!
B käy vastaan, sieppaa veitsen ja heittää miehen maahan: Kuka sinä olet?
L sylkäisee verta, lähtee kömpimään kohti ja yrittää tarttua jalkoihin.
B potkaisee.
L halveksuen sihahtaA : Sinun poikasi, jonka elämän sinä pilasit!
B: En tiedä, mistä puhut!
Joki on kuitenkin rauhoittunut vähän, vaikka B ei olekaan tehnyt mitään.
A : Tässä nyt näkyy olevan kunnon sukudraaman ainekset, mutta eiköhän se nyt olisi parempi, että otat tämän naisen tästä ja lähdemme pois. Olemme vaarallisia.
L vilkaisee C:aa huolestuneena, mutta tavoittelee machetea.
Boto näyttää äkkäävän jotain ja kääntyy Corinnan puoleen: Sinä olet hänen miehensä?
Vasta nyt C näyttää oivaltavan L:n palanneen, ryömii tämän luokse.
B: Olen suututtanut sinut. Olen pahoillani, en tiedä miksi. Lapseni, olen ajatellut rakentaa tämän kylän uudestaan. Olisi hienoa, jos voisitte jäädä tänne seudulle asumaan, tänne tarvitaan nuoria ihmisiä. Tänne rakennetaan uusi kaunis kylä.
A hiljaA : B, meidän kannattaisi häipyä…
L: Mitä puhut? Sinä olet yhtä hullu kuin hän? (Halaa Corinnaa tiukemmin.)
B: Ei hän ole hullu, hän on vain rakastunut minuun.
L napsahtaa, ottaa selkänsä takaa uuden puukon ja syöksyy kohti.
Boto on kiinnostunut, joten antaa L:n puukottaa itseään vastaan. Se toki sattuu, mutta on helpompi sietää, koska B tuntee hallitsevansa haavan. Loput iskut B väistää tai torjuu.
B: Miksi yrität tappaa minut? Olen tullut pelastamaan tämän paikan. Olet yhtä hullu kuin äitisi!
L: Sinä tuhosit tämän paikan, niin kuin tuhosit morsiameni ja äitini.
B: Sinun äitisi tuhosi tämän paikan.
L: Älä valehtele!
B: Sinun äitisi tuhosi tämän paikan kun kirosi minut. Ja hän, no, heille joskus käy noin, se on luonnon tie.
L hyökkäilee taas uudelleen. B väistelee. Kun B hypähtää jokeen – tai lammikkoon – muta tarttuu tiukasti saappaan ympärille ja joki alkaa taas muuttua levottomammaksi. Boto yrittää saada jalkaansa irti, jolloin L hyökkää ja kaataa B:nkin jokeen. B lähtee uimaan, vähän karkuun; poika seuraa ja ui todellakin erittäin hyvin. Botoa hän ei kuitenkaan saa kiinni, vaan menee lopulta takaisin rantaan lopen uupuneena; menee katsomaan, onko äiti kunnossa. F kertoo, että joutuu lähtemään Boton mukaan, mutta usuttaa poikaa nyt karkaamaan kun vielä pystyy ja kiertämään maailmaa, kunnes löytää keinon tuhota Boto, vanhan äidin takia. L epäröi, koskettaa nopeasti F:n poskea, tarttuu C:n käteen ja lähtee juoksemaan veneelleen.
Boto pysäyttää veneen: L, oletko varma, että haluat koko elämäsi seurata äitisi kostonhimoa? Sinulla olisi niin paljon parempaa tekemistä täällä. Voisit saada elää ja nauttia elämästä sen sijaan, että tuhlaat aikaasi siihen, että yrität tappaa minut. Voin sanoa, ettei se luultavasti tule onnistumaan, sinuna en vaivautuisi.
L yrittää saada venettä käyntiin ja liikkeelle. Ottaa airon ja yrittää lyödä Botoa pois, mutta katsoo oudosti, ei tiedä mitä ajatella.
B: L, jos lähdet nyt, en estä sinua, ja olet aina tervetullut takaisin tänne.
L suuttuu ja lyö airolla.
B: Toisaalta en kyllä myöskään ymmärrä, että jos sinulla on valtaa tähän jokeen, niin miten olet voinut päästää kotisi tällaiseen kuntoon?
L : Sinä pidät tämän saastuneena! Minä olen tehnyt kaikkeni, että joki parantuisi, että meidän kylämme parantuisi.
B: Niin minäkin tein ennen, mutta äitisi typerän kirouksen takia jouduin lähtemään pois enkä päässyt palaamaan. Mutta nyt olen täällä taas ja aion tehdä sitä uudelleen.
L huutaa kyynelet silmissään: Vaiti!
L kompuroi takaisin moottorin luo ja ajaa pois.
B nousee rantaan ja lähtee kävelemään joenvartta yrittäen leikkiä virtauksilla.


Jakso 20

CS:

Matsuaki kuivuneen, likaisen ja saastuneen joen ympäristössä. Brasilialaista kurjuutta. Joessa on surkean näköinen vene ja M Ulagun kanssa. M ja U ovat istuneet siellä, koska Boto käski istumaan siellä. Joenmutkan takaa kuuluu meteliä, siellä käytetään ihmeitä ja joki tyrskyää. Lisää ihmeitä ja tyrskyjä, ja sitten vielä pienempi kalastusvene tulee. Veneessä vihainen nuorimies ja epätoivoinen hullu nainen. Vene menee ohi. Kun aikaa on kulunut mellastuksesta, saapuvat joenvartta pitkin Asborn, Boto ja uusi nainen. Nainen näyttää katkeralta ja vihaiselta, seuraa alistetun näköisenä Botoa. Nainen on ankkuri.
B: tässä on ankkurini Felicia. M kumartaa ja esittäytyy.

leikkaus

Kamera zoomaa Feliciaan. F mulkaisee Matsuakia ja Ulagua. FADE: Duncan tuijottaa pyhäkössä synkän näköisenä kun nuoret harjoittelevat jalkapalloa labyrintin edustalla. D näyttää synkältä, huolestuneelta ja suunnittelevalta. Labyrintti näyttää neliskulmaiselta kerrostalolta, jonka keskellä on sisäpiha. Vaalean keltaista feikki-empirististä tyyliä. Ulkoseinä koristeltu kädenjäljillä. Sisään vievä porttikonki huokuu luotaantyöntävyyttä. D havahtyy, koska Liberty kutsuu. D suuntaa labyrintille näyttäen vastahakoiselta ja huolestuneelta. L on poistunut labyrintistä ensimmäisen kerran sen jälkeen kun kultistit menivät sisään. D tulee muutaman askeleen labyrinttiin kädessään liidunpätkä, jolla merkkaa seinän. Edessä näkyy pitkä käytävä, jonka varrella on ovia. Lattiassa on puolivalmis mosaiikki linnusta. Porttikongin voisi kuvitella johtavan sisäpihalle, mutta näin ei ole. Käytävään syttyy valot loisteputkilla jonona syvemmälle. L tulee ulos käytävästä huolestuneen näköisenä.
L: Missä on Asborn?

Alkumusiikki.

Kohtaus 1: Pari päivää myöhemmin Asborn, Boto, Matsuaki, Ulagu ja Felicia saapuvat pyhättöön. Liberty ottaa vastaan.

L lastaa ihmisiä bussiin matkalle ensimmäisen futismatsiin. L saa ilmoituksen, että AMBUF on saapunut takaisin. Gargoylesillalla AMBUF kohtaa Ln. L vilkaisee muita ja kohdistaa tuiman katseen Ahan. A synkistyy. L marssii raivoisana Ata vastaan.
A : No sano.
L: Mitä helvettiä sä olet tehnyt? Tiedätkö sä mitä sä teit? Se labyrintti, mitä helvettiä sä ajattelit kun sä lähetit ne sinne?
A : Eikö se ole NIIn temppeli? Eikö ne kädenjäljet ole merkki, että se kuuluu kansalle?
L: Ei ja Ei.
A : No mennään jonnekin puhumaan.
L raahaa An muualle.

Kohtaus 2: Meillä on Brasilia

Kaupunkimaasturissa istuvat BAUMF ja latinon näköinen miekkonen, joka selittää älyttömän mielenkiintoisia faktoja ympäröivistä plantaaseista ja tehtaista. Tullaan viehättävälle huvilalle, joka näyttää siltä, kuin sen omistaisi joku liian rikas huumeparoni. Leikkaus.
FUMBA kävelee suunnattomaan saliin, jossa äärihuoliteltu, hienostuneesti harmaantunut de Souza ottaa heidät vastaan, tervehtien: Tervetuloa vaatimattomalle kesäasumukselleni. Suvaitsisitteko liittyä seuraani nauttimaan lasillisen terassilla?
Kaikki ilmaisevat, kuinka suurta iloa kutsu heille tuottaa.
Terassi on marmorilattiainen renessanssihirvitys näköalalla ihmeelliseen ja lumoavaan puutarhaan.
I: Olin yllättynyt, kun arvoisa T ilmoitti tulostanne. Miellyttävä yllätys, tietenkin, mutta teidän familiallanne on maine perin syrjäänvetäytyvänä.
A : Olemme jääneet hieman syrjään tapahtumien keskipisteestä, mutta asia tulee muuttumaan lähiaikoina.
Matsuaki harjoittaa sankarillista itsehillintää.
M: Veljeni on oikeassa, olemme olleet sangen syrjäänvetäytyviä aiemmin, mutta tilanne tulee varmasti muuttumaan tulevaisuudessa.
I heilauttaa hienostuneesti kättään: En toki tarkoittanut, että syrjäänvetäytyminen on pahasta; esimerkiksi nämä nykyiset tapahtumat, on hyvin varomatonta Pimeyden ruhtinailta sekaantua maan tilanteeseen tällaisena aikana.
B: Puhutteko kenties Tiibetin konfliktista?
I: Kyllä.
B: Mitä siellä tarkalleen ottaen tapahtuukaan?
I: Tiedätte varmasti paremmin, mutta käsittääkseni tilanne ei ole luonnollisten toimijoiden aikaansaama, vaan siihen on puututtu.
B: Niin mekin olemme huomanneet, mutta mistä tiedätte sen olevan Pimeyden käsialaa?
I melkein hymyilee: Tiedätte varmasti paremmin, mutta näin minun… epäluotettavat tiedonantajani ovat antaneet ymmärtää.
I tarkastelee konjakkinsa väriä.
M: Jos tai kun tilanteeseen on puututtu pimeyden toimesta, niin valtias E varmasti pitää huolen siitä, että tilanne ratkeaa hänelle mieluisalla tavalla.
I: En epäile sitä hetkeäkään.
B: Olimme täällä oikeastaan M:n asialla…
M: Kyllä. Kunnioitettu PL kertoi, että teillä on hallussanne Sembein suvun perintömiekka.
I tarkastelee puutarhaansa arvostelevasti: On totta, että kokoelmaani kuuluu lukuisia japanilaisia miekkoja. (Tauko.) Voimme siirtyä kokoelmasaliin, missä intendenttini voi kertoa teille tarkemmin haluamastanne aseesta.
Leikkaus.
Hyvin vanhan näköinen, korppikotkamainen naftaliinista kaivetun oloinen, harmaaihoinen ihminen (?) – jossa Boto huomaa jotain maagista – on siinä.
I: Magabras, vieraat haluavat tietää Sembei-suvun miekasta. Voit kertoa hänelle kaiken, mitä tiedät. Jos sallitte, käväisen hoitamassa asioita, tulen hetken kuluttua takaisin.
Magabras vie AFUMBin kokoelmasaliin: Mitä haluattekaan, tarkalleen ottaen?
M kertoo kuka on, ja väittää miekan kuuluneen ennen itselleen. Magabras on hämmentynyt.
M: Ase ei ole koskaan ollut vallan käytössä, ja oma miekkani, joka… (empii) …oli… sukuni perintömiekka… tuhoutui hiljattain.
Magabras kavahtaa.
M: Ymmärrätte varmasti hämmennykseni, kun kuulin legendojen vallalta, että sukuni miekka on olemassa. Sen nimi on Harukaze no Sazayaki.
Magabras: Tämän nimen tunnen, tännepäin.
Kulkevat kohti vitriiniä, jossa on useita japanilaisia aseita.
Magabras: Käsittääkseni tämä mainitsemasi ase oli Uesugi-suvun Terada-nimisen samurain ase, enkä tunne siitä sen kummempaa, mutta hetkinen, katson täältä papereistani.
Yksi miekoista näyttää jotakuinkin samalta kuin Matsuakin miekka – M katsoo lähempää, ja tämä kappale näyttää siltä, kuin se olisi valokuvan perusteella tehty kopio – mutta miekka on myös vanha, huonossa kunnossa eikä pätkääkään maaginen.
Magabras: Sembei, sanoitte? Aivan, aivan, nyt ymmärrän. Käsittääkseni tästä Terada-samuraista tehtiin Koreassa elokuva ja häntä kutsuttiin Sembeiksi, nyt ymmärrän. Niin. Haluatteko…
M: …jos se suinkin sopii.
Magabras (avaa vitriinin): Legenda samuraista oli varsin mitätön, mutta siitä tehtiin todellakin tämä elokuva, joka sai suuren suosion.
M ottaa miekan ja tarkastelee sitä, kysyy alaltaan, onko miekalla tehty jokin tietty väkivallanteko, jonka tietää omallaan tehdyn. M näkee flashbackin, se ei näytä ollenkaan samanlaiselta, kuin hän muistaa…
M: Miekalla todella on tehty ne teot, joita tiedän sillä tehdyn. Sanoitte, että legendasta on tehty elokuva?
Magabras: Kyllä, Pajulehto on sen nimi.
M: Ja elokuva on oletettavasti mahdollista hankkia mistä tahansa niitä myyvistä liikkeistä?
Magabras: En ole asiantuntija, mutta… olen varma, että meidän ATK-velhomme pystyy lataamaan sen teille, jos haluatte.
M laittaa miekan takaisin.
Magabras: Esine ei tyydytä teitä?
M: Se on todellakin juuri se miekka, joka sen pitikin olla…
Magabras: Luonnollisesti!
M: Pyydän anteeksi, en tarkoittanut sitä. Mutta en tunne miekkaan samaa yhteyttä, jonka tunsin omaan miekkaani.
Magabras: Miten kauan sitten olette kadottaneet sen? Tämä kappale on ollut kokoelmassamme kymmeniä vuosia.
M: Ei, oma miekkani tuhoutui aivan hiljattain, sen puoleen ei voi olla kyse samasta miekasta.
Kolahdus; I on tulossa takaisin.
M: Olen erittäin kiitollinen, että sain nähdä miekan, mutta luulen, että se ei palvele tarkoitusperiäni.
I (takaa): Arvon ylimys ei siis tahdo ostaa sitä?
M: Ei, valitettavasti en ole ainakaan tällä hetkellä kiinnostunut ostamaan sitä. Jos tilanne muuttuu, palaan toki asiaan.
I: Kuten huomaatte, kokoelmani on hyvin laaja. Jos näette jotain muuta mielenkiintoista, neuvottelen mielelläni.
M: Kiitoksia, mutta minun täytynee selvittää oman miekkani alkuperää tarkemmin, ennen kuin korvaan sen.
A : Mutta kiitoksia, että sallitte meidän nähdä kokoelmanne näin lyhyellä varoitusajalla.
I: Olen aina valmis palvelemaan ylimyksiä. Mikäli olette valmiit tarjoamaan apuanne, keksin varmasti jotain, mihin sitä tarvitsen.
B: Kyllä, ja itse asiassa onkin…
A : Veljeni tarkoittaa sanoa, että…
B: Ei, voisin tarvita, tulemme juuri kotikylästäni. Olen ajattanut rakentaa sen uudelleen. Voisin tarvita siinä jonkinlaista apua, mutta en ole vielä tehnyt sen suurempia suunnitelmia, mutta, voisimme toimittaa teille vaikka jonkinlaisia raaka-aineita, jos tarvitsette.
I näyttää hämmentyneeltä.
M ja A miettivät, miten mennä väliin.
M: Luulen, että välillänne on nyt pieni väärinkäsitys. Veljeni on kovin nuori, hän ei ole aikaisemmin tekemisissä cammorran kanssa.
B: Eikös IN ollut cammorraani?
A : Tavatessamme hänet ohimennen, kyllä, hän oli – mutta meidän pitääkin tästä jo lähteä, koneemme odottaa.
B: Kyllä, toki, mutta…
A : Boto, nyt mennään.
A saattelee Botoa pois.
M kumartaa kohteliaasti: Todellakin, pyydän anteeksi veljeni puolesta. Häpeäkseni joudun tunnustamaan, että olemme mitä ilmeisimmin laiminlyöneet velvollisuutemme selittää hänelle, mikä cammorra on.
M kiittelee vielä, ja tarjoaa mahdollisuutta tehdä kauppaa V:n basaarissa. I on myötämielinen eikä enää niin loukkaantunut, että lähtevät näin nopeasti.

Kohtaus 3: A ja L riitelevät

A ja L kävelevät kuuloetäisyyden päähän (melkein)…
L: A, miksi, miksi? Kaikista paikoista SINNE? Olisit juoksuttanut ne jokeen, lähettänyt mongoleille…
A : Ne tarvitsevat temppelin…
L: Se ei ole sellainen temppeli… Valtiatar sanoi, että lähetä kiitollisin sen luokse! Yksi! Tiedätkö sä, mitä niille tapahtui?
A : No kerro?
L: Vihje yksi: Ne ei ole kävelemässä tuolta pois. Kaksi: Ne ei ole enää olemassa! Ja kolme…
A : Mikä se labyrintti on?
L: En kerro! Se on paikka, jonne sinä, tai kukaan muu, ei mene. Tuntuuko nyt hyvältä, ne kuoli!
A : No mutta öö voisit kertoa ennen kuin teet jotain!
L: Miksi sä lähetit ne sinne? Se – ei – oo – niiden paikka!
A : Nehän kävi siellä…
L: Ulkopuolella!
A : No, toivottavasti valtiatar pitää heistä hyvää huolta!
L: Idiootti! Sinä teit väärin!
A : Itse teit väärin! Veit ne sinne…
L: Se oli rituaali!
A : No, se epäonnistui!
L: Ei kun sinä mokasit! Ääliö!
A : Ite oot!
Leikkaus, kymmenen minuuttia myöhemmin.
Luostarilla. L ja A istuvat raunioituneella aidalla.
L: …älä enää ikinä lähetä ketään sinne.
A : No en.
L: Tämähän tarkoittaa sitä, että ne, jotka eivät vielä menneet sinne, päättelevät, että niille muille tapahtui jotain kivaa ja hyvää ja…
A : Emme voi kertoa niille…
L: Emme todellakaan.
A arvuuttelee, keiden kaikkien olemusta labyrintissä on.
L: A, kerron, sitten kun on sen aika. Nyt en voi.
Molemmat ovat vittuuntuneita toisiinsa, mutteivät enää jaksa huutaa.
A : Etkö sinä voi jotenkin suojata sitä temppelin ympäristöä, vaikka paranoialla.
L: En.
A : Etkö?
L: En.
A : No istutanko sinne vihan puita…
L: Ei, ei, hyvä luoja, ei. Keksin jotain.
A : Marttyyreitä?
L: Esimerkiksi. Keksin jotain.
A : Luuletko, että valtiatar löytää nyt sen kiitollisimman?
L: Aivan varmasti. Voi hyvä luoja, ihmiset on saatava pois täältä.
A : Siitä puheenollen… valtiatar, tuota, hän antoi minulle tehtävän vähän aikaa sitten… hän käski minun valita, ketkä tänne jäävät.
L: Lähetä mahdollisimman moni pois.
A : Niin aion.
L: Lähetä niin moni pois kuin vain mahdollista. Tämä ei ole ihmisten paikka, enää.
A : Ei näköjään. Mutta miksi hän… oliko tuo sinun vai valtiattaren idea, tuo temppeli? Tahtooko hän sen?
L: Tahtoo.
A : Hyvä on. Valtiattaremme, hän on monen ikävän alan ruumiillistuma, mutta eikö hänen kuitenkin pitäisi ajatella ihmisten parasta?
L: Siis sinä olet melkein tajunnut, mikä valtiatar on ?
A : Kyllä.
L: Sitä suuremmalla syyllä. Kaikki pois. Ketään ei jätetä.
A : Ketään ei jätetä… aion koittaa jotain. (Lähtee kävelemään kohti feeniksiä.)
L näyttää siltä, että aikoo sanoa jotain, mutta ei sitten sano kuitenkaan.

Kohtaus 4: Flashback

Labyrintissä Liberty on pienessä huoneessa, jonka lattiaa peittää mosaiikki – se ei ole vielä valmis, L työstää sitä; seinustoilla on pystyynkuolleita puita. Etäältä alkaa kuulua ihmisten ääniä. L nostaa päätään, katselee epäluuloisena ympärilleen. Pudottaa laatanpalat käsistään, jää katsomaan äänten suuntaan.
Käytävästä ilmestyy kolme ihmistä.
Kultisti 1: Tämä on kyllä ihmeellinen paikka!
K2: A-herra on esittänyt meille hienon kodin!
K3: Pitäisikö meidän tehdä alttari?
K1 ja 2: Kyllä!
K1: Liberty! Valtiatar!
L: Mitä te teette täällä?
K:t: Asborn-herra käski meidät tänne!
L yrittää käskeä kultistit pois, mutta eiväthän nämä usko. Äkkiä L:n takana alkaa hohtaa valtiattaren valo. L on kauhuissaan, yrittää häätää ihmiset, mutta kultistit kutsuvat tovereitaan ja ovat haltioissaan. Valtiatar kiittelee Libertyä tämän tuomista ihmisistä, L on niin, niin järkyttynyt, ihmiset alkavat palvoa.
NII: L, onko jokin vialla?
L: Ei, e-ei, ei ole.
NII: Ei varmastikaan; näistä löydän varmasti ne siemenet, joita tarvitsen. Rakas L, olet taas ylittänyt itsesi. Tulkaa luokseni.
Kultistit alkavat kävellä valoon. L tärisee.

Kohtaus 5: Boton ihmissuhdeongelmat…

Boto kävelee satamaan. Siellä Aavikon kuningatar kivasti laiturissa, Serge paikalla, F seuraa Botoa.
B: Ah, koti. F, etkö voisi mennä jonnekin muualle?
F on ~40v, mutta näyttää vanhemmalta. Pukeutunut mutaisiin ja resuisiin vaatteisiin, hiukset takuilla. Kasvot ovat vihan ja katkeruuden väristämät ja silmissä hehkuu mielipuolinen raivo.
B: Menisit peseytymään, en ymmärrä miten kehtaat kulkea tuon näköisenä. Minä käsken sinut peseytymään.
F riisuutuu.
B: Mene jonnekin missä ihmiset peseytyvät!
F suuntaa kannen alle.
B: Huutaa rannalle, kunnes Margarita tulee katsomaan.
B: M, voisitko huolehtia hänestä
M: Tulehan mummeli. B, Onko hän äitinne?
B: Hän on pahin viholliseni, mutta nyt hän on vallassani. Hän saattaa olla juonikas, jos hän puhuu vielä.
M nyyhkyttää: Pahin vihamiehenne? Suokaa anteeksi minä järkytyin niin. Mitä meidän piti tehdä?
B: Etsikää hänelle puhtaat vaatteet ja etsikää joku paikka missä hän voi olla.
M: Tarvitseeko hän pallon jalkaan?
B: Ei toki, hän on vallassani.
M: Me yritämme.
B: Onnistutte varmasti, tule illalla käymään, niin juttelemme.
M: Toki. tulkaa mummo
B: F, olet sitten kiltti hänelle. Äläkä juoni mitään.
F sylkäisee Bn jalalle.
B: F, hyi vittu! Et enää syljeskele.
M johdattaa Fn pois. B mutisee kannen alta ”Miksi vitussa otin hänet mukaani? Saamarin Jaromir”

Kohtaus 6: Asborn menee Valtiattaren puheille

Asborn astelee neuvoston saliin. Alkaa epäröidä, mutta selvittelee sitten kurkkuaan ja astuu valoon.
A : Valtiatar, nöyrä palvelijasi kutsuu sinua.
Kuluu hetki. Läsnäolon ja lempeyden tunnetta ei ole.
A : …valtiatar?
Taas hetki. Kamera pyöriskelee. A on jo astumassa taaksepäin, kun:
NII: Asborn, valitsijani. Miksi hait minut alas?
A : Olen erittäin pahoillani tästä häiriöstä, teillä on varmasti erittäin paljon kiireitä. Tulin puhumaan teille labyrinttiin menneistä ihmisistä.
NII: Aivan, ne kiitollisimmat, jotka pyysin teidät hakemaan. Olen erittäin tyytyväinen.
A : Aivan… ovatko he olleet teidän mieleenne?
NII: Löydän heistä tarvittavan.
A : Olen erittäin kiitollinen, valtiatar? Ovatko he kaikki tarpeeksi kiitollisia teille, oi valtiatar, olemme huolissanne, jos vaikka osa heistä ei ole tarpeeksi kiitollisia teille, oi valtiatar.
NII: Asborn, puhtain lapseni, olen liikuttunut, kuinka ajattelet niin epäitsekkäästi. On totta, että he kaikki eivät ole yhtä kiitollisia.
A : Ah, ah, vai niin. Olemme erittäin pahoillamme.
NII: Mutta älä huolehdi, se ei haittaa minua.
A : Olette liian ystävällinen, oi valtiatar, mutta tässä olisi… suokaa anteeksi, jos on joitain, jotka eivät ole riittävän kiitollisia, otamme heidät mielellämme takaisin, palautamme heidät omiensa pariin, jos he vaikka oppisivat kiitollisuutta… Jos se teille sopii.
NII: Ei, se ei ole tarpeen.
A ymmärtää, että valtiatar on viisas ja hyvä, ja vaikka muistaa tarkoituksen, jossa tuli, ei se enää tunnu niin merkitykselliseltä.
A : Olette liian ystävällinen. Jos asia todellakin on näin, en häiritse teitä enempää.
NII nyökähtää ja sanoo: Oletko jo tehnyt valinnan?
A : Se on vielä kesken, valtiatar, pyydän anteeksi. Harkitsen vielä, miten valinnan teen, mutta asia edistyy. Ilmoitan pikimmiten.
NII: Luotan sinuun, Asborn.
A : Olette niin ystävällinen.
Läsnäolo haipuu pois. A:n hartiat lysähtävät ja hän kävelee ulos raskain askelin.
Hänen editseen lentää pieni kivi. Liberty on tolpan varjossa. Valo välähtää taas voimakkaammin ja äkkiä läsnä, heidän vierellään, on valoisa hahmo, joka sanoo: Asborn, jos olet huolissasi kiitollisuudesta, niin tämä yksi ei kuulunut heidän joukkoonsa.
Valtiatar katoaa. Oviaukosta kävelee nainen, jonka A ja L muistavat olevan hän, joka kantoi sydäntä rinnassaan ja joka vietiin Valtiattarelle ensimmäisenä; fyysisesti hän näyttää ihmiseltä, mutta hänessä on jotain todella pahasti vialla, hän ei ole ihminen.
A käyttää katsetta. Nainen (Lorna) koostuu samoista osista kuin ihminen, mutta ne ovat jotenkin hassusti, ihmisyys on poissa.
Lorna kävelee, fyysisesti kävelee mutta olemukseltaan liukuu, A:n ja L:n luokse. Hän katsoo heidän ohitseen.
A : Lorna, eikö vain? Puhu, sano jotain, oletko siellä?
Nainen ei reagoi.
A liikuttaa kättään naisen edessä.
Nainen näyttää havahtuvan hieman, istahtaa alas, tai ennemminkin putoaa.
L: …sinullahan oli se ihmisten rehabitaatioprojekti käynnissä, voit varmaan jatkaa sitä tästä.
A : Tämä ei ole minun syytäni.
L: Kuka esiintyi lääkärinä?
A : Kenen käskystä?
L: Joko nyt ymmärrät?
A : …
L: Mitä sinä oikein teit tuolla?
A : Kysyin, tarvitseeko hän vähemmän kiitollisia. Äläkä sinä leiki siinä niin ylimielistä, itse olet vastuussa siitä, että kiitollisimmat viedään.
L: Yksi, vastaan kaksisataaseitsemäntoista.
A : Mikä utilitaristi sinä olet?
L: Sinun vikasi on, että kaksisataakuusitoista on kuollut.
A : Sinä blaa blaa…
L: Sinä blaa blaa…
LornA : Onko tämä koti?
L: Ei! Sinä blaa blaa blaa…
A : Mutta sinäpäs…
Nainen lähtee kävelemään pois. Matsuaki tulee ovella häntä vastaan, pysähtyy.
M: Mihin olet menossa?
Lorna avaa suunsa ja puhuu jotakin, ihan normaalisti, mutta M ei oikein hahmota, mitä hän sanoo.
LornA : Johannes. Lucas.
M tuijottaa hetken, nyökkää sitten ja laskee kätensä naisen kyynärpäälle: Tule mukaani.
Lorna sanoo jotakin kummallista ja lähtee mukaan. Hänen kätensä tuntuu enemmän… joltain muulta.
L: …enää yritä väittää, että… jos minä olen poissa, konsultoi Jaromiria, missä hän on?
A : No hän lähti jonnekin, viimeksi kun kuulin, hän tappeli Vidyaran kanssa…
L: MITÄ? Hyvä johtaja sinäkin olet…
M tulee paikalle: V vastasi kutsuun, mutta sanoi olevansa kiireinen. J ei vastaa rituaaliin. Miksi Lorna on täällä?
A : Hän ei ollut tarpeeksi kiitollinen.
LornA : Lorna juo vettä.
Lorna juo vettä lasista.
L: Mistä helvetistä sinä tuon lasin sait?
A : Saisinko minäkin lasin vettä?
Lorna antaa lasin, joka on täynnä.
A katselee lasia mielenkiinnolla…
M katselee Libertystä Asborniin ja takaisin.
L näyttää siltä, kuin hänen aivonsa räjähtäisivät.
A : Mielenkiintoista, valtiatar on ottanut Lornalta ihmisyyden ja pannut tilalle jotain muuta…
M: En sanoisi sitä aivan noin.
L: Jotain tuolle on tehtävä. Lopullinen ratkaisu vai jotain muuta?
A : Onko sillä sielua?
L: Näyttääkö tuo siltä, että sillä on?
A huokaa.
M: Jos V tai J tulee takaisin, he saattaisivat pystyä selvittämään, mikä hän on.
L: Voiko tuohon vaikuttaa ihmeillä?
Asborn tekee Lornasta vihaisen. Viha tarttuu häneen, hänen ilmeensä ei muutu mutta hän tarttuu Asbornia kädestä.
A sammuttaa vihan liekin pikaisesti.
Lorna räpyttelee silmiään ja irrottaa otteensa.
A : Ihmeitä voi tehdä.

Fläsäri, kohtaus 7:
Valoisa tyhjyys, jonka maan muodostavat loputtomat ihmiset puuhissaan. Ihmisissä näkyy ihmisyyteen kuuluvat käsitteet. Ihminen kävelee, kasvot näyttävät normaaleilta, mutta kasvojen päälle heijastetaan vihaiset kasvot. Ihmisten yllä on suunnaton savinen tiimalasi, jolla on enkelin siivet ja jonka ympärillä leijuu silmiä jotka katsovat kameraan. Tiimalasin sisällä on käärme, joka syö ja jota syödään samaan aikaan. Tiimalasi vuotaa pohjasta hiekkaa, joka säihkyy ihmisten päälle ja muuttuu valoksi, joka muodostaa feeniksin linnun ihmisten päälle. Feeniks on valoäääriviivat, jonka silmät ovat ikkunat ulkopuolelle. Feeniksin sisälle zoomataan. Siellä on ihmisiä (n. 217) joiden käsitteet on levitetty kaikkien nähtäväksi. Ihmisten rinnassa on valonsäihkereikä, josta käsitteet ihmisistä ryhtyvät purkautumaan. Käsi ottaa sieltä tarkasti yhden asian ja sulkee sen lippaaseen.

Leikkaus Libertyyn, joka on tullut matkalta henkimaailmasta abstraktilta tasolta. L näyttää epävarmalta, järkyttyneeltä ja itkun partaalla olevalta. Kuitenkin L hymyilee onnellisena siitä, että on nähnyt tämän.

Kohtaus 8

L (soittaa kukalla): Jaromir
(hiljaisuus) Muut tyypit vielä paikalla.
J: Niin.
L: Tuletko pyhäkköön? Meillä on täällä Lorna, jolle on tapahtunut jotakin erikoislaatuista. Se varmasti kiinnostaa sinua.
J: Kerro lisää
L: Pakko nähdä itse. Tiesitkö mitä Asborn teki kultisteille?
J: Asborn? (kolkko nauru)
L: Hän lähetti heidät temppeliin.
J: Vai niin.
L: Tule pyhäkköön. Haluat nähdä tämän.
J: Lähetä hänet minulle.
L: Missä sinä olet?
J: Maassa.
J: Olen Minskissä Golden Royal hotellissa. Tule luokseni.
L: En voi ottaa tätä mukaan.
J: Mikä sinua estää Liberty?
L: En aio käydä tätä keskustelua rehun yli. Olet ainoa familiasta joka voisi ymmärtää mistä tässä on kyse suhteessa menneeseen. Tätä ei tapahdu minulle enää uudestaan, tule tänne.

L katkaisee puhelun.

Lopputekstit
Taustalla Matsuaki katselee dvd-pakettia kädessään ja katselee sitä. Fläsäri supermarkettiin, jossa M samassa asennossa tuijottaa samaa dvd-koteloa (tai VHS:ään). Tämän jälkeen M katsoo varovasti elokuvaa. Kamera lähtee paneroimaan kalligrafian yli vaatekaapille, jossa on M:n puku.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped