E06

Cold start

Helvetin maailma; kuumaisema ja paljon ruumiita. Tien varressa on jonkinlainen musta, piikikäs, käppyräinen majakka, jonka huipulla hohtaa valo. Matsuaki ja Matthew oppaansa seurassa vaeltavat tämän paikan läpi. Mukana on myös Ulagun arkku kantajineen. M, M ja opas istuvat nuotion ympärillä.

Matthew tuijottaa liekkeihin ja kertoo tarinaa: Hän jätti Rheinstadtin Nian käskystä ja saapui pyhäkön ihmisten kanssa ihmeelliseen, suojaisaan laaksoon. Kertoo, miten näki Nian ja Jaromirin menevän pyhäkköön, Nian kuoleman, Theresan kuoleman ja Bhairavan synnyn; näki vielä luomakunnan repeilevän kappaleiksi ja luuli itsekin kuolevansa, mutta sitten jonkin mystisen voimapurkauksen avulla Nian viimeistä tehtävää muistellen onnistui pysymään kasassa. Teki jotain. Yritti pitää ihmiset turvassa ja toivoi heidän elävän hyvin.

Matthew kertoo nähneensä, kuinka Bhairava sitten tuhosi koko maailman.

Kohtaus 1

Illallisen jälkeen Asbor juttelee huoneessaan limaisen oloisen, virkamieshenkisen miehen kanssa. Miehen ikenistä valuu hänen hymyillessään visvaa ja hänen nimensä on Torkhan.
A: Kreivi T, kuinka ystävällistä teiltä tulla nauttimaan viiniä kanssani näin myöhäisenä ajankohtana. Ihmettelette varmaan, miksi olen kutsunut teidät tänne.
T: (Kröh, kröh) Niin.
A: Haluan kysyä teiltä eräästä henkilöstä.
T syö sylki roiskuen visvahedelmiä.
A: Tunnette varmaan Sonllan.
T pärskii.
A: Hän on Furcalorin valta. Alani kertoo, että teillä on kaunaa hänen kanssaan. Mitä oikein on tapahtunut?
T: Tiedättehän sen tarinan Abrahamista ja sen pojista, Raamatusta. Se on yksi lempitarinoistani ja luulin, että herrani halusi leikkiä sitä kanssani... ei minun herrani oikeasti halunnutkaan, että tapan koko perheeni, lapseni, vaimoni, isäni ja kolme tätiäni.
A: ...teillä on syytäkin vihata Sonllaa. Erinomaista! Autatteko minua? Olisiko teistä mieluisaa, jos menen Sonllan luokse ja irroittaisin hänen päänsä hänen hartioistaan?
T: Kyllä! Tahdon! Miten voin auttaa teitä?
A: Kertokaa minulle kaikki, mitä tiedätte hänen maistaan.
T kertoo.
A: Noh, haluattekos olla siellä näkemässä, kun tämä vihattu pää irtoaa hartioilta?
T: Haluan!
A: Tuletteko kanssani taistelun kentille?
T: Tulen! Tulen! Tulen!
A: Hyvä! Lähden huomenna aamunkoitteessa! Kohdatkaamme Sonllan alueiden rajalla Mustan kuun seitsemäntenä päivänä.
T: Minä olen siellä jo sinisen kuun kolmantena päivänä teitä odottamassa!
A: Erinomaista.

Kohtaus 2

Matsuaki nousee Kuilusta Kuilun vapaa-alueelle; itse KJ on häntä vastassa.
KJ: Tervehdys. Saavutitteko matkalla haluamanne?
M: Kyllä. Voitin kaksintaisteluni, vaikka KK ei kunnioittanutkaan sen henkeä.
KJ: Aivan, sana lopputuloksesta on lähetetty ylimysten keskuuteen. Varmasti muutkin näkevät itse kunkin tekojen arvon. Halusin vielä henkilökohtaisesti esittää pahoitteluni tästä episodista taistelun jälkeen – mutta olivatko järjestelyt muuten riittävät?
M: Kyllä, järjestelyt olivat juuri sellaiset kuin etukäteen sovimme.
KJ: Erinomaista.
M: Tekopyhyyden kreivitär U mainitsi, että Colopatironin ja Jamil-El-Fna'n liitto on epäselvässä tilassa. Onko tilanne selvinnyt?
KJ: Sopimusrikos, jonka JEF:in edustaja aiheutti Nerbiroksen hovissa. Sen seurauksena sopimuksemme raukesi. Uusia neuvotteluita ei ole käyty.
M: Hyvä. Olin huolissani, että minun ja veljeni osallisuus Syntymättömä hyökkäyksen torjumisessa olisi vaikuttanut väleihimme Colopatironin kanssa...
KJ tekee eleen, joka ilmaisee, että mitäpä siinä suotta murehdit.

Leikkaus/Kuva Matsuakiin, joka saapuu saattueessa pyhäkköön kuilulta päin.
Matsuakin vartija: Sekä nti Nelson että hra Parazeck ovat poissa. Hra jätti teille viestin.
M: Hyvä on, millaisen viestin?
Vartija: Se odottaa teitä pyhäkössä.

Leikkaus/ M saapuu gargoilisillalta pyhäkköön. Vastaan tulee kummallinen vääristymä todellisuudessa, jolla on musta aukko-ominaisuus, joka vääristää havaintoa valosta ja tilasta. Saattue on levoton.
M: (Kääntyy lähimmän vartijan puoleen) Jonkun sisaruksemme luomus?
Vartija: Se on ollut täällä hetken.
M: Tuliko se tänne jostain?
Vartija:Era takasi sen.
Kumma pysähtyy Matsuakin eteen, eikä siitä kuulu ääntä, mutta se sanoo: Väkivallan herra Matsuakille tiedoksi, että Itsetuhon herra haluaa puhua hänen kanssaan, nyt kun väkivallan herra on palannut pyhäkköön.
Tämän sanottuaan kummallinen hajoaa ilmaan.
M (Vartijalle): Ei hätää se oli viesti veljeltä.

M säilöö Ulagun ruumiin tms.
M: Viekää arkku puutarhaani.
Matthew katsoo oudosti.
M (Matthewlle): Meidän on varmaa syytä puhua.

Kohtaus 3:
Asborn, Boto ja H'Tah ovat lentämässä hemopapilloneilla valtaisaan Paimonin sisempään rotkoon. Rotkossa on ruusunpunaisesta marmorista rakennettu silta, joka on kaupunki. Silta on lähimpänä kaunista asiaa, joka on helvetissä nähty. Keskivaiheilla siltaa on suuri parveke, jolle hemopapillonit laskeutuvat. Laskeuduttaessa on seremoniallinen kunniavartio ja heidän takanaan hovia ja palvelijoita. Suurin osa läsnäolijoista on hyvin ihmismäisiä ja jollakin tapaa miellyttäviä. Vähän lähempänä on joukko vieraita. Neveste kävelee esiin
N: Rakkaat ystäväni olette mitä lämpimimmin tervetulleita.
B kiilaa An edelle syleilemään Nää. N suutelee Btä ja B vastaa suudelmaan elokuvallisesti. A astuu myös tervehtimään Nää.
A: Paronitar Neveste
A ja N syleilevät poskisuudelmin. A käyttää Aspekti2/PulpHeroa tervehdykseen. Välittömästi Nn takana on pari Nn kaltaista tyyppiä, jotka siirtyvät An kainaloihin Nn siirtyessä kaulailemaan Btä.
N: Meillä on täällä pieni illanvietto ystävien kesken, mutta liittykää toki seuraan. Kaikki mitä näette on tarvittaessa teidän.
A: Kiitos, maailmanne on sangen viehättävä etenkin nuo hemopapillonit. Valitkaa niistä yksi ja toimitamme pyhäköstämme arvonne mukaiset valjaat.
N keikailee valitessaan hemopapillonia vieraiden mutistessa hyvksyvästi. Vieraita on 8-10, ja heistä korkea-arvoisin on Paimion tasankojen Herttuatar, Eligoksen valitsema lainlaatija. Paikalla on myös Paroni Frextatin perijä, jonka N esittelee suojattinaan. Katseella paljastuu komean miehen ulkokuoren alta Freixtatin kaltainen ötökkäolento. Ainoa, joka on tavallisen näköinen (hiirulaismainen nuori nainen, pukeutunut kaapuun), on kronikoitsija Uorvothiksi.
B: Mitäs kronikoitsija tekee?
U: Olen kirjaamassa ylös Paimion sisempien rotkojen tapahtumia ja... kirjoitan siitä kirjaa.
B tungettelee Un selän taakse katsomaan: Tapahtuukos täällä paljon, kirjoitatko sinne että tänne saapui kaksi salskeaa ulkomaalaista?
Herttuatar: U on ollut täällä jo hetken tutkimassa paikkoja ja hän jatkaa jonkinajan kuluttua toisille maille. Kyseessä on lahja, jonka aion antaa.
B: Saanko kysyä kenelle?
H: Eräälle ruhtinaalle
N: Tästä on käyty paljon keskustelua, mutta lahjan saaja ei ole selvinnyt
B siirtyy N kainalossa Freixtatin pojan luokse: Te olette Freixtatin jälkeläinen?
A: Tapasimme isänne matkallamme ohimennen.
N: Vai on vanha paroni ollut kreivin luona, sen on täytynyt olla mielenkiintoista.
A: Sangen, vaikka vierailumme oli lyhyt.
B hiljaa, jotta F ei kuule: Kreivi tappoi paronin, tämän ilmeisesti loukattua kreiviä.
N: Jaa, onnittelut lienevät paikallaan.
F katsoo Nää kulmiensa alta ja vilkaisaa BAta.
B: Juuri kerroin Nlle, että kreivi Griivas tappoi isänne eilen.
A: Olemme pahoillamme tapahtuneesta ja onnittelemme teitä ylennyksenne johdosta.
B:Mikäli se on onnellinen tapahtuma. Aina se ei ole.
F huokaA: Aivan. Ymmärrän. Kiitos onnitteluista ja tiedosta.
A: Se on vähintä mitä voimme tehdä.
F: Luulen, että siirryn huoneeseeni.
N: Sinun lienee syytä kutsua henkivartiokaartisi takaisin
N kuiskaa Botolle: Kaarti on viihtymässä alemmalla tasolla, mutta tämä saattaa muuttaa tilannetta
B: Mitä alemmalla tasolla on?
N: Mitä mielenkiintoisimpia asioita, voimme käydä siellä myöhemmin. Ajattelin antaa kiertokäynnin huomisaamuna. Teillä on kuitenkin pitkä matka takananne, joten nauttikaa kaikesta mitä voin tarjota.
Juoma-astioita ja ruokia tuodaan pöytään.
A: Kiitämme vieraanvaraisuudestanne.

Kohtaus 4: Matsuakin ja Matthewin juttelot

M: matkalla kerroit kuinka näit Bhairavan syntyvän. Miten tiedät että olento oli Bhairava
Matt: Nialla oli kijasto jossa oli hänen edeltäjältään paljon tietoaj, ja jonne hän keräsi sitä myös itse. Puhuimme muutaman kerran asiasta. Nia oli.. hah, ei hän sitä näyttänyt mutta hän oli huolestunut rituaalista, ja halusi minun ottavan siitä
selvää. Rituaalista en löytänyt kuin epämääräisiä mainintoja, mutta Bhairava on yleisempi käsite.
M: Tunnistit sen siis Nian kirjaston kuvauksista.
Matt: minusta se oli ilmeistä
M: asiat olivat hyvin sekavia. Me pyhätössä olleet näimme kolme versiota rituaalista ja sen lopusta. Se mitä kuvailet itse nähneesi, täsmää yheen niistä –
siihen jossa Bhairava todella syntyi. Ensimmäinen versio päättyi siihen, että Savikuningas julisti ”ei”. Sen jälkeen löysimme itsemme taas pyhäköstä. Yhdessä näimme Bhairavan ja sitten oli vielä yksi. Uskon ettätodellisuus haki uomaansa tuolla maailmoita järkyttävästi muovaamalla hetkellä, ja joko luomakunnan tai joidenkin muiden tahojen toimesta osa uomista suljetiin. Skenaaio jossa Bhairava syntyi ei ollut lopullinen, eikä jäänyt voimaan.
Matt huudahtaa hätääntyneenä: Näin kun se aikoi syödä! En ole nähnyt mitään muita versioita. (Painaa päänsä ksiinsä) Min näin sen niin monta kertaa.
M: Yhteytesi Niaan on aina syy jonkatakia voin kuvitella sinun nähneen mitä näit, mutta en osaa sanoa miksi näit vain tämän yhden version tapahtumista. Vidyaralla voi olla käsitys asiasta. Ennen kuolemaansa Nia käytti uudelleensyntymän alaa Theresan lapseen luoden näin Nabrassal II:n. Tiedän olevani Valta samalla tavala kuin tiesin olevani Valta Savikuninkaan aikana, ja että Nabrassal II on imperaattorini, kuten Savikuningas ennen häntä.
Matt: huoh. Nia kuoli.
M: Kyllä. Hän kuoli minun käteni kautta.
Matt: ............ mitä aiot tehdä minulle?
M: Olet Vidyaran palveluksessa. Muutkin tuntuvat jakavan käsityksesi rituaalin lopputuloksesta. Kaikki mitä voit kertoa omasta näkökulmastasi on siis varmasti arvokasta pyrkiessämme yhteisymmärrykseen.
Matt: Olen kertonut sen niin monta kertaa. He näyttivät sen minulle ja minä kerroin siitä ja... nyyh nyyh
M: mutta olet V:n palveluksessa, minä en aio tehdä sinulle mitään. V:n suunnitelmista lienet itse paremmin selvillä. V pitää aina tekemänsä sopimukset. M: sanoit että ”he” näyttivät näkyjä sinulle. Ketkä ”he”?
Matt: isä ja kaksi hänen kanssaan.. he veivät minut myöhemmin.. myöhemmin se nainen johdatti minut jonnekin, missä elin sen hetken, en tiedä kuinka monta kertaa.
M: miltä tämä isä ja muut näyttivät?
Matt: Taistelit häntä vastaan.. siis voitit hänet. Hänen familiansa, hyvin mukavaannäköinen, hymyilevä munkki, jota en paljoa nähnyt. Sitten tämä pienikokoinen latinonnäköinen nainen ja hänen ankkurinsa Victor.

Matthew kertoo menneestä

 • Vei ihmiset turvaan sodan keskeltä, niin kuin Nia oli luvannut
 • Näki kuinka Nia oli Jaromirin kanssa menossa estämään rituaalia, mutta M löi Nian maahan samalla kun J sai katkaistua Theresan kaulan ja tästä tuli Bhairava.
 • Tuska oli suunnaton kun Nia kuoli - luuli kuolevansa itsekin, ja maailma alkoi hajota, mutta tuli äkillinen voimanpurkaus ja M tiesi voivansa pitää Shangri-la'n kasassa ja ihmiset turvassa. Keskittyminen Nian antamaan viimeiseen tehtävään piti hänet itsensä kasassa.
 • Tunsi samaa voimaa kuin kun Nia käytti sitä kauttaan, mutta erilaisena, vahvempana
 • Koetti pitää paikan pystyssä, mutta maailma oli syöty ja kaikki kuolleita - ei kertonut sitä ihmisille
 • Ilmeisesti jotain pääsi sisään, näkyi merkkejä, joku kertoi nähneensä tytön
 • Colopatironin ylempi neuvottelija (Mek Jia) otti yhteyttä ja ilmoitti "hyväntahdoneleenä" että jos tekisi yhteistyötä, voitaisiin säästää
 • Yritti löytää tunkeilijan, turhaan, ja vetäytyi kärsimään kun hulluus lisääntyi
 • Karpak, Thomas Villanovalainen (hyväntekeväisyys) sekä Victor Willing (Paulan ankkuri) tulivat ja tekivät hulluuden merkit
 • Hakivat Mn ja veivät Helvettiin ja jonnekin - M tajusi että ehkä maailmaa ei olekaan syöty, mutta sitten vietiin kuulusteltavaksi "Muistan vain kauniin luostarin"
 • Ei pysty kertomaan paljoa pidemmälle - kidutettiin ja näki Nian kuoleman ja Bhairavan synnyn lukemattomia kertoja
 • Oli jossain vaiheessa katkera Matsuakille, mutta kaikki se kului pois - jäljelle jäi vain kauhu ja pelko Bhairavasta

Kohtaus 5
M S väkivallan valta kutsuu JP:tä itsetuhon valtaa.
J vastaa lähes heti: M, hyvä, saitko viestini vai onko sinulla muuta asiaa?
M: Olen palannut pyhättöön ja sain viestisi.
J: Haluan puhua. Kasvotusten. En ole tulossa sinne, pyrin välttämään yhteyksiä familiaan tämän hetkisessä tilanteessa. Mutta saat valita paikan, missä tahansa haluat tavata, sopii minulle.
M: Kohtaamme Kiotossa.
J: Mielellään paikka, jossa voimme puhua yksityisesti.
M: Souenjin temppelissä.
J: Luultavasti olen siellä johonkin aikaan huomenna, jos tielle ei tule mitään viivästyksiä. Vielä yksi asia, pyydän vakuuttasi siitä, että tapaamisemme aikana tai välittömästi sen jälkeen, et ryhdy mihinkään väkivallan tekoon tai ilmiantoon minua vastaan. Lupaan sinulle saman.
M: Saat sanani.
J: Erinomaista, näemme silloin.
M: Näemme silloin.

Matsuaki näyttää h u o l e s t u n e e l t a.

Kohtaus 6

Asborn haluaisi jutella Freikstatin kanssa ja Boto testata, vieläkö kirous on voimassa.

Yksityinen huone. Boto muuttuu sakaalista takaisin ihmiseksi näyttäen äreältä ja tyytymättömältä, ryhtyy laittamaan vaatteita päälleen ja potkaisee sängynjalkaa vihaisesti.
Neveste tihkuu edelleen hunajaa (olemukseltaan!) ja sanoo: Mielenkiintoinen – hmm – fetissi sinulla.
Boto puhisee: Oikeammin minut on kirottu!
Boto heittää tyynyn seinään.
N: Kirottu? Kuinka kiinnostavaa.
B: KIINNOSTAVAA! Te naiset olette kaikki tuollaisia... petollisia... käärmeitä!
N: Jos se häiritsee sinua niin luulen, että voimme keksiä jotain.
B: Tarkoitatko purkaa kirouksen?
N: Sanoin, että mitä vain haluatte, ja varmasti myös tällainen onnistuu, jos se tekee sinut iloiseksi.
B: Mistä sinulla on sellainen voima? Edes minun veljeni, joka on mahtava loitsija, ei pystynyt poistamaan kirousta yltäni! Ei ehkä yrittänytkään, mutta...
N kohottautuu seisomaan: En tiedä veljestäsi... (muistelee) ...enkä minä ole niin mahtava, en asiantuntija kirouksissa – ennemminkin lumouksissa – mutta vannon, että minä hoidan tämän asian.
B: Vannot, että hoidat minun kiroukseni? Hmm... vanno vaan.
N hymyilee: Jos se tekee sinut onnelliseksi.
B: Hyvin onnelliseksi, mutta... mitä aiot tehdä?
N siirtyy halaamaan: Onnelliseksi, hyvä, siitä halusinkin puhua. Tiedän, että on teidän puoleltanne ehkä varomatonta tulla tänne vierailemaan luonani, ja arvostan sitä. Tahtoisin kuitenkin syventää suhdettamme. (Hymyilee vähän.) Tarkoitan poliittisesti.
B: En yleensä pidä yhteyttä entisiin rakastettuihini.
N: En tarkoita mitään kovin vakavaa. On kyse ainoastaan siitä, että paronikuntani on hyvin sotilaallisesti heikko, ja pelkästään se, että julkisesti näyttäydytte ystävinäni, auttaa minua. Mutta...
B: Ja ketkä ovatkaan vihollisiasi?
N: No, varmasti kreivi Grievax yritti jotakin.
B: Entä muita?
N: Joka puolella rajoillani on vallanhimoisia paroneja ja kreivejä.
B: Elämäsi mahtaa olla jännittävää... ei se meitä varmaan haittaakaan.
N: Voin siis mainita hienovaraisesti, että olemme ystäviä?
B: Toki. Tai ehkä teidän kannattaa tarkistaa asia vielä velj...
N: Kiitos! (Suutelee.)
B laittaa hatun takaisin päähänsä: Minä tästä menenkin.
N huudahtaA: Liitytkö seuraan kiertokäynnille?
B melkein ystävällisenä: Ilman muuta. Tapaamme aamulla... kohta... no, niin.
N hymyilee leveästi.

Kohtaus 7

Asborn tulee nuoren kreivin huoneen ovelle. Ötökkädemonit vartioivat molemmin puolin.
A: Ilmoittakaa, että AEp on täällä.
Ötökkädemoni käy sisällä ja avaa oven.
F: Aa, ritari A, voinko tarjota jotain?
A: Ei, olen vain pikaisesti... voitte toki omaksua oman muotonne, jos haluatte.
F: Ei, olen tottunut.
A: Lienittekö tietoinen, että isänne kuoli loukattuaan meitä?
F: Ei, kuulin siitä ensi kerran teiltä.
A: Tulin vain kertomaan, että uskomme tämän ”loukkauksen” olleen tekosyy saada isänne pois tieltä, emmekä kanna siitä kaunaa teille tai sukukunnallenne.
F: Erittäin mukava kuulla.
A: Olitte täällä suojattina?
F: Isäni sopimuksen kautta olen täällä paronittaren suojattina ja oppimassa hovin tavoille.
A: Ja tämä hovi lienee kreivi Grievaxin hovi?
F: Kyllä.
A: Ja käsittääkseni kreivi ja N eivät olleet ylimpiä ystäviä... onko asemanne turvattu?
F: En näe mitään syytä, miksi se olisi.
A: Paitsi isänne surmaaminen summanmutikassa. En toki tarkoita...
F: G:lla on varmasti omat aikeensa minun ja paronikuntani suhteen, mutta en näe erityistä syytä olla huolissani henkeni puolesta täällä.
A: No mutta erinomaista, tulevaisuutenne näyttää siis valoisalta. Mutta mitenkäs tämä hovi... minkälainen paikka tämä oikein on?
F: Hovi koostuu suurimmalta osin paronittaren vasalleista ja itseni kaltaisista henkilöistä, jotka on lähetetty suojateiksi... tällaiset järjestelyt ovat hyvin tavallisia.
A: Kyllä. Mietin sitä, että tämä ei liene mikään suuri solmukohta... te saatte harvoin vieraita kaukaa, olenko oikeassa?
F: Ei, suurin osa alueen läpikulkuliikenteestä kulkee G:n hovin kautta. Ne jotka tulevat tänne tulevat useimmiten tapaamaan paronitarta.
A: Ja paronitar on yksi kreivin vasalleista?
F: Ei, paronikunta on itsenäinen, suoraan kuningas E:n alaisuudessa. Tosin huhujen mukaan G:lla on omia aikeita tämän suhteen.
A: Missä sitten, arvon paroni, on teidän lojaalisuutenne – jos saan kysyä?
F: Olemme perinteisesti yksi kreivi G:n vasalleista, mutta... tämä on Helvetti. Asiat muuttuvat sangen usein.
A: Ymmärrän mitä tarkoitatte. Mutta siis tämän paikan helvettimäisyydestä... minkälaiset olot ihmisillä täällä lienee, kidutetaanko heitä montakin kertaa päivässä?
F: Ymmärtääkseni ihmisillä ja muilla heidän kaltaisillaan olennoilla on Helvetin mittapuulla hyvät oltavat täällä. Toki paronikunta on kohtuullisen pitkälle erikoistunut tiettyihin asioihin.
A: Tarkoitatte siis...
F: Olisin kuvitellut sen olevan juuri se, miksi olette täällä?
A: Ei, vierailumme syyt ovat täysin henkilökohtaisia. Olkaa hyvä ja valaiskaa minua.
F (yllättyneenä): Paronikunta tarjoaa... hyvin pitkälti... eräänlaisia hyvän olon palveluja.
A: Niin, no, en voi sanoa, etteikö se olisi yksi vierailumme tarkoituksista.
F: Kuten suurimmalla osalla muistakin tänne tulevista. Mutta tästä johtuen suurin osa palvelijoiden tehtävistä normaalien tehtävien lisäksi liittyvät suoraan paronikunnan tarjoamiin palveluihin.
A: Vai niin. Hmm. Ymmärrän.
F: Toki alhaalla laaksossa on orjia, joita käytetään – hmm – mielenkiintoisemmissa tehtävissä.
A: Tämä on ollut mielenkiintoinen juttutuokio, toivottavasti meille tarjoutuu tilaisuus keskustella toistekin.
F: Toki. Entä, jos saan kysyä, oma suhteenne paronittareen? Onko suhteenne muuta kuin henkilökohtainen?
A: Itse asiassa seuralaiseni on langennut hänen lumoihinsa. Itse, katsokaahan, en oikein tunne Helvettiä ja olen tutustumassa tähän seutuun. Lisäksi olen hankkimassa, suorittamassa liikettä erästä vihamiestäni vastaan täällä Helvetissä.
F: Eli matkallanne on pohjimmiltaan myös poliittinen tarkoitus?
A: Kyllä, näin voisi sanoa. Ette ole sattunut kuulemaan hänestä? Väärinkäsitysten valta, Sonlla...
F: Olen kuullut hänestä, mutta lähinnä sen, mitä matkalaisten tuomat uutiset kertovat.
A: No mitä?
F: Hän on ilmeisesti Furcalorin kenraali, ja he saapuivat odottamatta... huhut siitä, mistä he tulivat ovat moninaisia ja kaikki eri mieltä.
A: Näin minäkin olen ymmärtänyt. Ilmeisesti jonkinlaisia rajakonflikteja...
F: Alueen entinen omistaja ei ollut kovin mielissään, minkä lisäksi muutkin Helvetin voimankäyttäjät ovat osoittaneet kiinnostusta.
A: Vai niin, vai niin. No, uskoisin tämän olevan tilanne, en ihmettelisi... Mutta vielä Helvetistä, olen miettinyt... mitenkäs nämä sielut, kerrotteko vähän niistä?
F: Kyllä, Helvetissä liikkuu myös sieluja, suurin osa ihmisistä on heitä tai heidän jälkeläisiään.
A: Jos nämä jälkeläiset eivät ole sielultaan mädäntyneitä, niin palautatteko heidät sitten luomakuntaan?
F: En tiedä, mitä täällä syntyneiden sieluille tapahtuu, en ole koskaan miettinyt asiaa – mutta voitte kysyä paronittarelta itseltään, hänellä on kokemusta sieluista enemmänkin.
A: Enemmänkin?
F: Hänellä on käytössään alueen sieluahjo.
A: Mitä sillä tehdään?
F: Sillä voidaan muuttaa ihmisiä demoneiksi.
A: Vai niin. En tiennytkään, että teillä on tällaista teknologiaa. Tämäpä sangen mielenkiintoista, suurkiitokset.
F: Olette siis aikeissa solmia pitkäaikaisempiakin suhteita paronikuntaan?
A: Harkitsemme vielä.Ystävyyssuhteet saattavat hyvinkin jatkua myöhemmin.
F:Kiitos tiedosta.
A: Aiotaan olla täällä muutamia viikkoja.
F: Ehdimme varmaankin sitten puhumaan.
Vartija saapuu kertomaan, että N haluaa puhua. A onkin juuri lähdössä. Neveste ohjataan sisään. A ohittaa N:n matkalla ulos. N näyttää siltä, että yrittää vietellä ötökkädemonin, kun A saapuu paikalle.
N: Tervehdys.
A: Tervehdys, olette näköjään tulossa onnittelemaan tuoretta paroniamme.
N: Todellakin, vaikka olihan minulla muutakin asiaa.
A: Olen iloisesti yllättynyt, että teillä on tällaisia keskustelutaitoisia nuorukaisia hovissanne.
N: Olen yrittänyt tehdä parhaani.
N törmää A:han kevyesti matkalla ja kuiskaA: Kreivi G pyytää F:ää luovutettavaksi.

Kohtaus 6: M ja J Sounenjin luonnonkauniilla temppelillä
J on jo paikalla M:n saapuessa. hän on leikannut hiuksensa ja näyttää muutoin ruokkoamattomalta ja parransänkiseltä. M näyttää siltä miltä aina ihmisten keskuudessa liikkussaan: puku solmio ja businessmieslook. Paikka on temppelialue ja sen huipulla nököttää pieni temppeli jossa ei ole ketään. J odottaa portailla. M saapuu paikalle ja jää seisomaan J:n eteen.
J: Miten kaksintaistelusi sujui?
M: voitin kaksintaistelun mutta Karbak katsoi parhaaksi olla kunnioittamatta sen henkeä, ja tappoi Ulagun kaksintaistelun jälkeen. Vaadin Karbakin uskollisen, Matthewin, vastineeksi kokemastani menetysestä.
J is shocked: Kuinka hän on elossa?
M: hän oli Shangri-lassa. K katsoi parhaaksi olla tappamatta häntä.
J: niin, mutta mietin lähinnä miten Matthew selvisi Nian kuolemasta.
M: En itse asiassa tullut ajatelleeksi asiaa. Joka tapauksessa hän näki yhden version savikuninkaan kuolemasta, ja V vaikutti sangen kiinnostuneelta tutkimaan miestä tarkemmin. Hän ankkuroi tämän.
J: varmasti v tietää mitä tekee, ja oudonpaakin on sattunut. Hän ei ole koskaan vaikuttanut kovin tärkeältä
M: hän voi olla tärke4ämpi kuin aqrvaammekaan. K aikoo esittää ekskrusiaanisyytöksiä maan käräjillä. En tiedäv mistä än sai tiedon.
J: vai niin. Mennäänkö sisään

Istuvat tatamilla, paitsi että J seisoo
J: (epävarmasti), kuten pyysin niin lupasithan... ei minä luotan sanaasi! Lyhyt versio: yllättävän moni taho on koittanut vakuuttaa että huolimatta luonnevioistaan, Karbak on epäilemättä oikeassa tässä yhdessä asiassa. Minulle on väitetty luotettavalta taholta, joka siis ei ole minulle vihamielinen, että minä ja ennen kaikkea sinä olet vannonut uskollisuuttasi parhaassa tapauksessa äpärälapselle ja huonoimmassa roistoparonille, joka on hiipinyt herrasi linnaan, ottanut hänen kasvonsa ja omaksunut hänen arvonimensä. Uskoisin että sinulle tietynlainen perimysjärjestys on tärkeä, ja että herramme on sitä rikkonut. Uskon että palvomamme olento on ekskrusiaani, ja uskon että sinä seisoisit silti hänen vierellään jos uskoisit että hän on oikeutettu herrasi mutta hän ei ole.
M...
J: Kerron epäilykseni sinulle ensimmäisenä, koska sinä olet ehkä nähnyt tämän tapahtuman aikaisemminkin. Puhun sinulle luottaen kykyysi avioida tätä asiaa ja pyydän, että hyväksyt mahdollisuuden, ja pidät sitä niin vakavana, että annat minun ja niiden jotka pitävät huoltani oikeutettuna, tutkia tätä. En pyydä että lakkaat tottelematta häntä, mutta pyydän jotakin pientä osaa uskollisuudestasi. Aion jälleen nousta mperaattoramme vastaan, mutta haluan että tämä kerta päättyy toisin. Tiedän että luonteeni ei välttämättä salli minun kohdella toisia samalla viivalla itseni kanssa, mutta tällä kertaa aion pyytää apua veljeltäni.

M näyttää avoimen pettyneeltä mutta myös aidon miettiväiseltä.
M: en halua, että se mitä tapahtui Savikuninmkaan aikana toistuu uudelleen. Sen peruzxteella mitä Theresa kertoi meille silloin aikoinaan, se mitä sanot on mahdollista. On ekskrusiaaneja jotka voivat vaikuttaa vallalta tai imperaattrina niin hyvin etei heitä voi tunnistaa. Mutta oli valtiattaremme mitä tahansa, hän on imperaattorimme. Hän valitsi meidät.
J: se on totta.
M: emme myöskään olisi olemassa jos hän ei haluaisi meidän olevan.
J: totta
M: miksi hän pitäisi meitä valtoinaan ilman että valmistaisi uskollisuuteme tai tekisi meistä eksrusiaaneja tai...
J: en tiedä
M: minulle se, että olen savikuninkaan valta on minulle ollut aina itsestään selvää. Niin uskoakseni myös muille
J: ei liene epäilystä että valtiattaremme halitsee niitä selunkappaleita jotka meissä asuvat
M: Era tuli jo aikaa sitten puhimaan minulle, sanoi että hänessä on jokin vialla. Hän ei halunnut kertoa muile asiasta. Käytin häneen katsetta niin vahvasti kuin pystyin, mutten nähnyt hänessä muuta kuin NII:n voimaa.
J: miltä tuo voima sinusta vaikuttaa?
M: se tuntuu samalta ja erilaiselta kuin savikuninkaan voima. Sanoisin että he ovat molemmat imperaattoreita
J: tätä ei voida ratkaista rationaalisella ajatelulla, ainakaan vielä. Kyse on uskosta ja se vaatii sinulta paljon. Kaikki mitä pyydän on se, että pysyt tietoisena siitä että olen esittänyt sinulle nämä asiat, ja toivon että pidät tämän mahdollisuuden mielessäsi etkä toimi minua vastaan. Minä taas lupaan neuvotella kanssasi ennen kuin otan mitään askeleita asian eteen.
M: onko sinulla mitään syytä epäillä muita familiamme jäseniä?
J on hetken hiljaa ja: perusteita voitaisiin varmasti löytää ketä tahansa vastaan, mutta tarkoitukseni ei ole repiä familiaa rikki.
M: en usko että olemme koskaan puhunet tästä. Mitä näit ennen SKn kuolemaa? Itse näin kolme versiota jotka eivät toteutuneet, sen lisäksi joka toteutui.
J: Mielenkiintoista, itse tällä tarkkuudella tiedän vain ne joissa olinitse mukana. Mutta uskon että se oli todelisuutta, se todella tapahtui, koska joku tunne siitä välittyi.
M: Matthew näki ainoastaan sen version missä Bhairava syntyi, mikä osaltaan selittää Karpakin näkemystä.
pitkä hiljaisuus
M: huokaus Hyvä on. Myönnän että on mahdollista että imperaattorimme sekä osa familiaamme olisi ekskrusiaaneja. Sen perusteella mitä olemme oppineet – en tosin itse näe kuinka hän voisi olla mitään muuta kuin imperaattorimme, mutta myönnän etten tiedä tarpeeksi. Haluan sinulta kuitenkin jotain. Voin antaa sanani etten estä tai häiritse tutkimuksiasi jos suinkin pystyn sen välttämään, ja että pidän asian niin salassa kuin voin. Vastineeksi tästä haluaisin että todella kerrot minulle mitä saat selville ennen kuin ryhdyt tekemään asialle jotain.
J: Oliko sinulla muuta?
M: Vidyara ilmeisesti epäilee jotain samansuuntaista, en tiedä tiesitkö. Hän on sitä mieltä että imperaattorimme silmät on.. epäilyttävät, ja hänen syntymässään on ollut jotakin hämärää. Mutta sen perusteella mitä hänestä tiedän, uskon että hän tutkii asiaa niin neutraalisti kuin mahdollista. Liberty sen sijaan näyttää päättäneen, että imperaattorimme suunnittelee jotain niin hirveää ihmisiä kohtaan, että se täytyy kaikin keinoin estää.
J: Olet varmaan homannut että en ottanut sitä esille, koska en pitnyt sitä riittävänä syynä. Häneläl on pitkälle meneviä suunnitelmia jotka voivat toimia tai ei, mutta se voi itse asiassa toimia jonkinlaisena testinä. Sen pitäisi vaikuttaa ainoastaan luomakunnan ulkopuolisiin. Mutta jatka toki, entä muut?
M: En ole huolissani Vstä kuten sanoin, A ja B eivät ole puhuneet. Jos L sen sijaan ryhtyy radikaaleihin puuhiin, se johtaa minut väistämättä vastakkain hänen kanssaan ennen pitkää. ... Voitko tehdä sille jotain? NIin kauan kun hän ei tee mitään eikä imperaattorimme käske, voin jättää sen huomiotta, mutta... voitko estää ettei näin kävisi?
J: Minun vaikutusvaltani hänene on kovin ailahtelevaista. Voin koettaa. Luulen kuitenkin että yksin hän ei pysty tekemään mitään mikä olisi kovin vaarallista, hän tarvitsee meitä muita.
M: Se riittää minulle. Jaromir, ymmärrä kuitenkin, että jos tämä yhteisymmärryksemme ei tule pitämään, siitä välimme eivät enää ole korjattavissa. En halua sanoa että tekisit näin jos sinulle ei olisi mielestäsi hyviä syitä, mutta sinulla on taipumusta impulsiivisuuteen ja välimme eivät koskaan oleet hyvt.
J: ... sinulla on tosiaan ilmiömäinen kyky toistella itsestäänselvyyksiä.
Mutta mitä varoitukseesi tulee, otan sen huomioon.
J tarjoaa kättään: siinä tapauksessa meillä on sopimus
hieman harkiten M nousee ja kättelee.
J: No, minulla on tekemistä Tiibetissä, joten jos selviän tuomioistuimen kynsistä niin ehkä näemme vielä.
hetken Jn käveltyä M: Huolimatta maanpaostasi olet edelleen osa familiaa. Jos tarvitse apua, pyydä sitä.
J seisahtuu hetkeksi, mutta ei käänny, ja kävelee sitten pois.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped