!!WORK IN PROGRESS!!

This website uses trademarks and/or copyrights owned by Paizo Publishing, LLC, which are used under Paizo's Community Use Policy. We are expressly prohibited from charging you to use or access this content. This website is not published, endorsed, or specifically approved by Paizo Publishing. For more information about Paizo's Community Use Policy, please visit paizo.com/communityuse. For more information about Paizo Publishing and Paizo products, please visit paizo.com.

Amiri, human barbarian.

Ezren, human wizard.

Harsk, dwarf ranger.

Lini, gnome druid & Droogami the snow leopard.

Merisiel, elf rogue.

Mikä on Pathfinder Society?

Pathfinder Society tarjoaa kevyitä, hauskoja fantasiaroolipelejä, jotka eivät vaadi sitoutumista pitkään kampanjaan. Kampanjassa pelataan Paizo Publishingin valmisseikkailuja. Seikkailut vaihtelevat perinteisistä luolakomppauksista murhamysteereihin. Kuhunkin seikkailuun otetaan 4–6 pelaajaa. Seikkailun pelaamiseen menee noin neljä tuntia.

Elokuussa 2019 alkanutta kampanjaa pelaavat tuhannet pelaajat ympäri maailman. Pelaajan on mahdollista matkustaa pelitapahtumaan Yhdysvalloissa tai Isossa-Britanniassa ja pelata siellä samaa kampanjaa samalla hahmolla kuin täällä Suomessakin. Kotimaan kamaralla pelaavan ei tästä maailmanlaajuisuudesta kuitenkaan kannata ottaa mitään paineita, sillä itse pelaaminen ei juurikaan eroa tavallisesta kotipelikampanjasta.

Kampanja käyttää Paizon omaa pelijärjestelmää, Pathfinder Roleplaying Gamen toista laitosta. Se on d20-järjestelmä, eli nopanheitot tapahtuvat yleensä kaksikymmentätahoisella nopalla.

Suomen Pathfinder Society

Suomessa Pathfinder Societya pelataan aktiivisesti pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Oulussa. Lisäksi vedämme Pathfinder Societya Suomen roolipeliconeissa, PK-seudun Ropeconissa, Oulun Maraconissa ja Tampereella Tracon ja Tracon Hitpoint -tapahtumissa.

Suomen Pathfinder Societyn aktiivit löytää Discordista osoitteesta https://bit.ly/PFSuomi. Sieltä ovat tavoitettavissa miltei kaikki aktiiviset pelinjohtajat. Pelien järjestämisestä keskustellaan pääasiassa PFS-Suomen foorumilla. Tämä wiki toimii tiedon säilömiseen.

Kuin uusille pelaajille, myös uusille pelinjohtajille on aina tarvetta, sillä kampanja tarvitsee uutta verta pysyäkseen elossa ja kasvaakseen. Pelaamisen ja pelinjohtamisen aloittaminen on yksinkertaista ja kanssapelaajat ja pelinjohtajat auttavat mielellään kaikissa askarruttavissa kysymyksissä.

Miten pääsen mukaan?

Pelaamaan pääsee varsin helposti seuraamalla näitä ohjeita:

  • Voit ottaa yhteyttä aluekoordinaattoreihin sähköpostitse tai vieraile Discord-kanavalla https://bit.ly/PFSuomi. Myös voit huudella pelin perään Suomen PFS-foorumilla. Anna kuulua itsestäsi ja kysele.
  • Vieraile Paizon Pathfinder Society -sivuilla, luo itsellesi käyttäjätunnus ja rekisteröidy Pathfinder Society -pelaajaksi. Saat rekisteröityessäsi numerotunnuksen, jota pelinjohtajat käyttävät rekisteröidäkseen pelit joihin olet osallistunut. Paizon sivut kysyvät rekisteröityessä hahmosi nimeä, mutta tätä ei kannata vielä murehtia, sillä profiilia pääsee editoimaan myöhemminkin.
  • Lataa Paizon sivuilta Pathfinder Society Roleplaying Guild Guide ja lue se huolellisesti. Tämä PDF-kirjanen sisältää kaiken tiedon mitä tarvitset hahmon tekemiseksi ja pelaamisen aloittamiseksi. Tarkastettava kampanjan alettua.
  • Luo itsellesi hahmo. Guide vastaa suurimpaan osiin mahdollisista kysymyksistä, mutta hahmonluonnissa saat tarvittaessa myös apua muilta pelaajilta. Mikäli säännöt vaikuttavat vierailta, tai haluat tutustua kampanjaan ennen ikioman hahmon tekoa, on mahdollista käyttää valmishahmoa. Pathfinder RPG:n paperiversiota ei ole tarpeellista jokaisen omistaa, joskin ko. kirjan PDF-versio on hinnaltaan niin edullinen (alle 10 €), että se ei tee lompakkoon isoa lovea. Peruskirjan sisältö löytyy myös täältä. Tarkastettava kampanjan alettua.
  • Peleistä sovitaan foorumillamme. Uudet hahmot aloittavat tasolta yksi ja ovat tervetulleita Tier 1–2 -merkinnällä varustettuihin peleihin. Pelinjohtajat ilmoittavat kaikki tulevat pelikerrat foorumeilla. Pelit täyttyvät kuitenkin melko nopeasti, joten foorumeita kannattaa kärkkyä. Mikäli tuntuu, että hahmollesi sopivaa peliä ei vaan ilmaannu, kysele foorumiviestitse, Discordissa tai sähköpostitse josko jotain olisi tuloillaan johon olisi tilaa.
  • Ilmaannu pelipaikalle ajoissa. Ota mukaasi oma hahmolomakkeesi ja Pathfinder Society -numerosi. Omat nopat ja muistiinpanovälineet ovat plussaa.

Törmäsin teihin conissa!

Jos olet pelannut Pathfinder Societya jossain suomalaisessa roolipelitapahtumassa ja olet saanut pienen lappusen, jossa on jäsennumerosi, sinun tulisi käydä rekisteröimässä Tarkastettava kampanjan alettua. se Paizon verkkosivuilla. Jos olet hukannut lappusi ja rekisteröintikoodisi, lähetä sähköpostia osoitteeseen PFSFinland@gmail.com ja katsomme jos meillä olisi se jossain vielä tallella.

Faktiot

Tiennäyttäjien seikkailijakillassa vaikuttaa joukko erilaisia ideologisia ryhmittymiä. Osa niistä on suuria, osa pienempiä. Niillä kaikilla on omat päämääränsä, tarkoitusperänsä ja näkemyksensä siitä, mitä tiennäyttäjien tulisi olla.

Jokaisessa seikkailussa on varsinaisen päätehtävän lisäksi toissijainen tehtävä, joka usein tavalla tai toisella edustaa täydellistä suoritusta, tai edesauttaa Tiennäyttäjä järjestöä. Suoritetuista tehtävistä saa prestiisipisteitä sekä mainetta, joiden kartuttamisesta saa lisäetuja hahmolleen. Faktioiden jäsenten pisteet vaikuttavat kampanjan pääjuoneen, ja 5. kaudesta alkaen jotkin seikkailut on merkitty jatkavan tiettyjen faktioiden omaa juonipolkua. Näissä seikkailuissa ko. faktioiden edustajat voiva edesauttaa omaa agendaansa, saaden siitä palkkion sitten kronikkaansa. Tarkastettava kampanjan alettua.

Maailma

Kampanjan maailma kulkee nimellä Golarion. Päälähde maailmakuvaukselle on Lost Omens World Guide. Pelin edelliseen laitokseen julkaistiin myös useampi lähdekirja, mutta nämä ovat maailmakuvaukseltaan paikoin vanhentuneita ja niiden käyttöä suositellaan varovaisesti.

Tässä oli kappale Pathfinder Society -lähdekirjoista.

Linkeistä löytyvä maailmankartta voi olla kätevä asioiden hahmottamisessa. Kampanjan avain on Absalomin kaupunki Kortosin saarella keskellä Sisämerta. Absalom on Golarionin maailman Waterdeep, Lankhmar, Sanctuary tai Nexus.

Linkkejä Tarkastettava kampanjan alettua.

bit.ly/pfsfinland bit.ly/mekanismi

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped