Wanha Korvosa kärvistelee

Gozran 12. Vuosi 4708 AR

Tapahtumat

Suden viilentyessä viimeisestä äärimmäisestä raivonpuuskastaan, muut alkoivat suunnitella painajaiskiven lähetystä viimeiselle etapilleen - unohdukseen varjojen syvimpiin saleihin. Rituaali olisi toimitettava uudestaan, kaikki tarveaineet todettiin läsnäoleviksi.. kun Susi virkosi, karjaisi ja kiskaisi miekan äärimmäisellä tahdolla ja voimalla painajaiskiveen. Miekkaan ilmestyi repeämä josta alkoi kiihtyvällä tahdilla purusta ulos energia. Massasta alkoi nopeasti rakentua jotakin suurta ja hirvittävää - painajasiten alligaattorimies Jeggarejoen etovasta vedestä märkänä ja likaisena, rymisten nauraen kertoen ilosta kun oli saanut pureskella Golaa ja tämän edelleen riuhtova ruumis katosi kaikkien edessä hirvityksen kaulasta vatsaa kohti. Raaka taisto oli valmis, ja tämä unikummitus kitoineen repäisi ensin Sutta ja myöhemmin Majikkia kiroten miesraukan. Pettyneet olivat kuitenkin valmiit vielä tähän viimeiseen forcen koitokseen ja lopulta Milezza ampui maagisilla ohjuksilla otuksen alas maahan. Nyt sen rinta sykki ja lopulta repesi Golan kkivutessa haavoittuneena ja järkyttyneenä ulos. Susi oli pahaksi onnekseen näkymätön, kiitos Milezzan, mutta Golan epätietoisuus kuitenkin katosi isän ilmestyessä esiin ".. minä karkasin!" tyttö parahti, ja silmänräpäyksessä hän oli ikuisesti poissa, mutta vapaa shoantijumalien tuomiolle.

Milezza huolehti äidillisesti että tämän järkytyksen jälkeen rituaalin valmistelu alkaisi välittömästi. Hän onnsitui löytämään Desnan laulun, jolla Majikin kiroukset ja muut rasitteet puhdistuivat. Zeran taikoi hänestä taas paladiinin, jolloin pelko painajaiskiveä kohtaan väistyi. Nyt käytiin joukolla rituaalin valmisteluun. Obskurantti ovi piirrettiin äkäisesti kipunoivan painajasikiven alle. Hurmeinen mystinen rituaali alkoi, Suden kompastellessa shoantitanssissaan ja Randallin herättäessä epäluuloa. Toisaalta Majik terästi tuliviiniä ja Zeran kutoi mielensä syvemmälle varjoihin kuinkoskaan ohjaten oven viimeiseen unohduksen. Kaiken mestari oli kuitenin Milezza, joka tottuneesti ja päättäväisesti murahteli kivelle ja eteni rituaalissa vaiheesta toiseen ajatuksen hetkeksikään katoamatta. Hikisen ja rasittavan messuamisen päätteeksi, ovi alkoi rakentua.

Samalla kuitenkin painajasikivi yritti vielä ottaa oman luomuksensa suojelijakseen, itse rakennuksen kurotellessa Pettyneitä otteeseensa.. se oli kuitenkin Milezza joka nopeasti rimpuili irti, ylenkatseellisesti astellen painajaskivelle, knepatakseen leijuvan painottoman kuisankappaleen ikuisiksi ajoiksi pois Golarionin kamaralta. Kun oven loputon synkkyys sai otteen kivestä, valtava voima tempaisi sen mukaansa syvyyksiin samalla paiskaten oven kiinni. Painajasimaailma alkoi välittämästi purkaa itseään, kaiken olevan ja olemattoman rutistuessa hiljaa itseensä. Milezza, peräässään Randall sekä neuvokas Majik karkasivat välittömästi.. Susi sen sijaan yritti murahdella, mutta tie ei auennut hänelle! Zeran tajusi Suden rajoitteen ja pasikasi vielä unimahian rippeillä maagisen portaalin, johon kumpikin katosivat painajaismaailman jatkaessa itse tuhoaan.

Äärimmäisen huolestunut Milezza, joka tajusi että tällä kertaa muut eivät tulleet hänen mukanaan automaattisesti ilmestyi Randallin ja Majikkin kanssa madame Carrigntonin asuntoon, paikkaan jossa ensimmäinen rituaali tehtiin. Madama Carrigton kertoi pettyneenä itsekin todenneensa painajasimaailman purkautumisen, hyvästellessään sielllä muinaisen rakastajansa kenties viimeisen kerran, ollessaan nyt turvassa mutta pysyvästi vankina onnettomassa kehossaan. Milezzan huolestuneisiin kysymyksiin muista, hän kertoi heidän oilevan eksyksissä mutta kunnossa. Milezza teki tutkimuksia myös ennustus pakallaan, ja MountainMan jäi merkitseväksi kortiksi.

Jossain kaukana, auringon todella noustessa taivaalle Zeran ja Susi löysivät itsensä etelästä vuoriston helmasta. Korkeasta paikasta kyllä näkyi lukemattomien mailien päässä, joen suulla kaupunki jonka täytyi olla Korvosa! Aurinko ahdisteli Zerania niin, että tämä rakensi nopeasti magiasta ja kiviaineksesta varjoisan salin, johon myös Susi vetäytyi lepäämään..

 • Asnaan Sharoosh - vudralainen mieltymysten palatsin Rook's Roostin valtija
 • Avigail - Edesmenneen kirjakauppias Giorgion järkyttynyt ja väsynyt tytär
 • Cressida Kroft - kaupungin vartioston komentaja, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Linkki kuningattaren vastustajien keskuudessa.
 • Dharga, Zeranin Lammin aikainen ystävä, varasialaisverinen lievä hulttio, liikkunut Zuruksen ja Jeminan kanssa
 • Diogorgio - Sillanedustan menestynyt mystisten opusten ja sarjakuvien kauppias Winding waystä
 • Esmeralda - Viamiosin Suudelman ystävällinen keittäjätär.
 • Frell Tann shiver addikti ja hanslankari, Magistrate of Commerce Garrick Tannin veljenpoika
 • Guttermaw - sammakkomainen vismainen hydrodaemon, joka suojeli Hämähäkki Neuvoston piilopirttiä
 • Madame Carrington - liikuntakyvytön tosinukkuja, Sillanedustan tietäjä tahi ennustaja
 • Maynard Colville - Madame Carrington särmä miespalvelija
 • Miriam - wanha rouva Polun Päässä, joka on kutsunut Pettyneet kotiinsa aina kun Wanhassa Korvosassa on alkanut olla liikaa ongelmia.
 • Moses Greeley - Hämähäkkien veljeskunnan shiver välittäjä ja trokari
 • Myra Lombroso - Hämäkin Veljeskunnan uskollinen papitar joka piilotteli merenalaisessa Mog-Latharin katedraalissa
 • Nahum Caligaro - Hämäkki veljeskunnan aiempi vetäjä ja Myran puoliso, joka katosi osa luopioista mukanaan joitakin viikkoja sitten.. mutta on jossakin pelottavan lähellä.
 • Neolandus Kalepopolis - Korvosan linnan seneschal. Surmattu/kadonnut heti kuninkaan kuoleman jälkeen
 • Sally Scrabblebones - yöhäkki, joka on piinannut Sillanedustan unia jo sukupolvien ajan, tuli ja surmasi bakun..
 • Stainton Drune & assistenttinsa Cisir - Korvosan Magistate of Civic Order. Mukana Mog-Latharin löytymisessä? Kellariin hukutettu, vai pelkkä kuvajainen?
 • Vencarlo Osirini - maineikas miekkalun opettaja Wanhassa Korvosassa, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Surmattu/kadonnut löydettyään todisteita Neolanduksen mahdollisesta olinpaikasta

Lootz In Excel

https://docs.google.com/spreadsheets/d/18ccyaIjw22jYXTX04IdQhxXajzTR0Z1IEpHahefvsgQ/edit?usp=sharing

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped