Tiedotuksia

    TAMMIKUU 2010 ->
 Juhani
 Samuli Emiraatit ja Oman 10.01.10 - 17.01.10
  Jyri Iran 01.01.10 - 09.01.10
 Petri 
  Otso 

Yritetään aikaansaada kampanjan aloitus tammikuun lopussa. Tarkoitus olisi, että peli olisi joka toinen vikko vakiopäivänä. Tällä hetkellä vaikuttaa, että torstai ei olekaan paras mahdollinen päivä mulle, eli yritetään löytää joku toinen viikonpäivä. Kertokaa mitkä päivät kävisivät. -Navdi

Periaatteessa kaikki akselilla maanantai-torstai käyvät, maanantai heikoin, muut kaikki ok. Ensi vuoden alkupuoli näyttäisi olevan niin täynnä viikonloppumenoja, että ne ei vaan sovi vakiopäiviksi -Alvan

Ma, ke, to parhaat. Jos noista onnistuisi. Perjantai voi onnistua varauksin, tiistai vähän isomman varauksin. -Samuli

Nirmathas

Vielä kaksisataa vuotta sitten alue, joka saisi nimekseen Nirmathas oli Chelaxialaisen imperiumin provinssi. Aivolahovuorten ja Encartan-järven välinen seutu oli noina aikoina kesytön erämaa täynnä vaaroja. Yksi monista sodista Belkzeninä vastaan oli juuri päättynyt ja alueelle jääneet sotilaat perheineen olivat päättäneet asettua aloilleen. Näiden sotilaiden joukossa oli eräs Ekat Kassen, taldorilainen sankari, miekkamies ja äkkirikastunut seikkailija, jonka johtaman soturijoukon ympärille alkoi pian kerääntyä uudisraivaajia, kauppiaita, entisiä sotilaita ja sodan omilta kotikonnuiltaan karkoittamia pakolaisia. Heidän vihollisensa olivat lukuisat. Belkzenin örkit olivat alituinen uhka ja muinaisen metsän uumenissa lymyilivät monet vaarat, mutta kiitos Kassenin ja hänen miestensä urhollisuuden, he onnistuivat selviytymään. Lopulta leiri alkoi muistuttaa kaupunkia. Se sai nimekseen Kassenin Vartio. Myöhemmin kaupungin nimi lyheni pelkäksi Kasseniksi, ja siitä tuli osa Molthunen ikeestä itsenäistynyttä vapaata Nirmathasin valtakuntaa.

Paljon on muuttunut noista ajoista, mutta paljon on myös pysynyt samana. Seudulla soditaan yhä, joskin tällä kertaa Molthunen toistuvien valloitusyritysten torjumiseksi, ja hurjan erämaan metsissä ja kukkuloilla lymyilevät yhä monenmoiset vaarat. Ekat Kassen elää yhä vahvana Kassenin asukkaiden tarinoissa, eikä hänen sanomansa vapaudesta ja peräänantamattomuudesta ole päässyt unohtamaan, ja hyvä niin, sillä Kassen tulee pian taas tarvitsemaan hänen veroisiaan sankareita.

Hahmot

 • Athon Vargidan, ?
 • Colbin Vetnar nuorempi, kirvesmies
 • Ortho Gertinpoika, elätti
 • Kärrypajan Sorno, kärryntekijä

Pelikerrat

Perusasioita kampanjasta

Nirmathas on Pathfinder RPG -fantasiaroolipelikampanja. Kampanjaa pelinjohtavat ja kirjoittavat Navdi ja Samuli.

Pelinjohtajan aikomus pelille on seuraavanlainen: Pelin tyyli pyrkii olemaan kevyen seikkailullinen, tarinallinen, hahmokeskeinen ja eläytymispainotteinen, jotakuinkin tässä tärkeysjärjestyksessä, mutta silti kaikkia näitä elementtejä sisältäen. Seikkailullisuus tarkoittaa seuraavaa: Pelaamisen tulisi olla ensisijaisesti hauskaa ajanvietettä. Sen ei ole tarkoitus olla amatööriteatterin improvisaatio-iltama. Pelissä tulee esiintymään haasteita voitettavaksi, mutta kaikki haasteet eivät ole taisteluhaasteita eikä kaikkia haasteita ole tarkoitus voida ratkaista. Tarinallinen tarkoittaa tässä sitä, että pelikerrat pyrkivät tarinalliseen koheesioon ja rakenteeseen. Tarinallinen ei tarkoita, että pelikerroilla on valmiit juonet ja oletusarvoiset suunnat, joiden mukaan pelihahmojen oletetaan menevän. Hahmokeskeisellä tarkoitetaan, että pelin sisältö pyrkii luomaan hahmolle pelimaailman puitteissa eheän ja uskottavan taustan ja maailmankuvan, uskottavuuteen pyrkivän temmellyskentän, joka mahdollistaa hahmojen olla pelin keskipisteessä ja pelaajien eläytyä hahmoihinsa. Eläytymispainotteinen tarkoittaa, että hahmoja tulee pelimaailmassa pelata eläytyen. Pelaajien on hyvä tiedostaa mitä yllä olevilla painopisteillä ja niiden tärkeysjärjestyksellä tarkoitetaan. Aiheesta lisää keskustelusivulla.

Perusajatuksena on mahdollistaa pelien järjestäminen vähäisellä ennakkovalmistelulla. Pelikertojen välinen ylläpito on minimoitu pelipäivistä sopimiseen ja hahmolomakkeen ajan tasalla pitämiseen. Kaikki kampanjan eteen tehtävä muu ylläpitotyö (pelipäiväkirjat, nukkekoteilu, raportointi, taide, jne.) on täysin vapaaehtoista. Formaatti on tv-sarjamainen; ensemble hahmoja, muutamia pääjuonia ja lukusia sivujuonteita ja lyhyitä seikkailuja.

Hahmoilla tulisi olla eheä tausta; menneisyys, tulevaisuudensuunnitelmia, unelmia, jne. Hahmojen tulisi myös olla yhteisösidonnaisia. Heillä on perhettä, ystäviä ja tuttavia kotikylässään ja mahdollisesti muuallakin Nirmathasissa. Seikkailullisten ainesten (erämaata, luolastoja, hirviöitä, taisteluita, tutkimusta, salaisuuksia, arvoituksia, jne.) vuoksi pelaajahahmoryhmän tulisi olla tasapainoinen ja yhteen toimiva. On pelaajien käsissä miten tämä toteutetaan käytännössä. Hahmot aloittavat uransa tasolta yksi. Perinteistä kokemuspistejärjestelmää ei käytetä. Kampanjan tasoprogressio on tasainen. Myös kampanjan suhtautuminen loottiin ja varallisuuteen, sekä näiden jakamiseen eroaa perinteisestä. Lisää hahmonluonnista täältä ja säännöistä täältä.

Pelimateriaalina toimivat valmiit modulit ja omat seikkailuideat. Kampanjan aloituspisteenä toimii seikkailumoduli Crypt of the Everflame. Hahmot luodaan tämän modulin lähtöasetelman mukaisesti. Myöhemmin mahdollisesti mukaan tulevat hahmot ovat myös kotoisin alueelta, tai ainakin muualta tulevalla hahmolla olisi parempi olla pirun hyvä taustatarina myytävänä ja runsaasti syitä pysytellä kampanja-alueella.

Vakiopelaajia kampanjaan otetaan neljä. Pyritään vakiopelipäivään ja pelataan aina, kun osallistujia olisi pelinjohtaja ja vähintään kolme pelaajaa. Vakiopelaajien lisäksi kampanjaan otetaan tilanteen ja kysynnän mukaan vierailevia pelaajia. Tärkeimmät pelaajakriteerit ovat aktiivisuus ja oikeanlainen asenne.

Kampanja saa alkunsa pienestä Kassenin kaupungista Nirmathasissa Avistanin mantereella Pathfinder RPG:n pelimaailmassa Golarionissa.

Jatka lukemista täältä.

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped