Wanha Korvosa kärvistelee

Gozran 6. Vuosi 4708 AR

Tapahtumat

Verikekkerit päättyivät painajaisverigolemiin räjähdykseen. Sotkun alta löytyivät haavoittuneet Susi ja Randall, joiden jäseniä korjailtaan ja rintaluita revittiin irti murtumiskohdastaan.. Tilanteen tasaantuessa, Asnaan totesi liikesuhteen Barvasin poikien kanssa päättyneen ja olevansa Pettyneille velkaa totuuden. Kuuman kupillisen ääressä Lohikäärmeen henkäystä, Asnaan paljasti että tyhjätasku Frell ilmestyi Rook's Roostiin rikkaana miehhenä reilu viikko sitten. Tämä oli ryöstänyt työantajaltaan säkillisen asioita ja suuren opuksen. Hän onnistui myymään erityisesti hopeisen avaime, ja saamaan huomattavan määrän shiveriä itselleen ja jakoi osan ystävilleen läheisellä kujalla. Asnaanin yllätykseksi Frell kuitenkin pain löytyi kuolleena hänen tiloistaan, omaan käyttöön varatusta pienestä loosista. Ruumis toimitettiin vähin äänin takapihan sioille, mutta jotenkin se onnsitui sieltä kadota ja päätyä viranomasille!

Myöhemmin saapuivat Barvasin pojat, heidän varansa olivat huvenneet sillä he olivat selkeästi erimielisyyksissä entisen työantajansa kanssa. Pian Frelliltä tuttu lkirja ilmestyi heidän haltuunsa, ja sitä kaupiteltiin agressiivisesti. Sitä pelättiin, sillä sen varastamisen pelättiin auheuttavan koston. Kirja myytiin vasta eilen Winding Way kirjakauppaan, joka on alueen menestyneimpiä sarallaan, erityisesti poikkitieteissä. Asnaan hyvästeli Pettyneet, kun Rook's Roostia taas viritettiin juhlakuntoon ja siat saivat syödäkseen.

Winding ayn pihalla odotti autio akatu lukuunottamatta harmaata ruumista ja toivotonta nuorta tyttöä sen äärellä. Kun tämä onnistuttiin rauhoittamaan, selvisi että Avrigail on Giorgion ainoa tytär, ja että viime yönä ulkoa oli kuulunut nuuskintaa ja naisen naurua. Giorgio käski tytön piiloutua ullakolle. Jostain seinien takaa kuului ulvontaa ja ryntäilyä.. isä oli jotenkin paennut shingleseill, mutta joku oli hänet pudottanut. Giorgion bisnekset usein kuljettivat häntä siellä. Susi auttoi ruumiin siirtämisestä sisälle kirjakauppaan.

Majik ja Randall jäljittivät jonkin ison ryntäilleen sisällä ja tehneen aavistuksen sotkua. Mitään ei oltu kuitenkaan murrettu rikki. Avrigail tiesi että isä siirsi uudet kirjaostokset isoon arkkuun, jonka sisältö aina rauhassa tutkittiin, indeksoitiin ja valmistettiin myyntiin. Siellä oli paljon kirjallisuutta, mutta mikään ei täsmännyt kuvauksiin ikivanhasta opuksesta. Yksi opus oli sopivan kokoinen mutta käsitteli paikallista aluejuridiikkaa - kunnes Avigail veti sitä suojanneen kirjanmerkin pois ja Milezzan käsissä oli itse Paginarum Lethargica - mystinen desniittien opus tippuneesta tähdestä!

Päätettiin suojata Giorgion ruumis muutamaksi päiväksi, jonka aikana Avigail kutsuttiin lepäämään ja suunnittelemaan tulevaisuutta Madama Carringtonin suojasatamaan. Meynard ja MAdame ottivat opuksen häkeltyneinä vastaan, mutta kumpikaan ei pystynyt tekemään siitä riittäviä tutlkimuksia. Sillä se kätsisi sisäänsä salaisuuden kuinka pakottaa ovi auki Unikiven kirottuun maailmaan kaupungin yllä! Tehtävän otti niskaansa Milezza, Zeran ja Randall, edessä olisi 24h rääkki. Ja salaisuuden aukeaminen vaatisi vielä poikkeuksellista älykkyyttä lukijaltaan. RAndall ja Susi päätyivät Meynardin kanssa käydyn keskustelun jälkeen toimia paikan vartijoina. Vartoitavaa tosiaan on, sillä pieneen kaupunkiasuntoon ja sen edustall on kerääntynyt varmasti yli sataihmistä ahtauteen, mutta nauttien kirkkaista ja vilvoittavista unista ympäristön muuttuessa painajaiseksi..

 • Asnaan Sharoosh - vudralainen mieltymysten palatsin Rook's Roostin valtija
 • Avigail - Edesmenneen kirjakauppias Giorgion järkyttynyt ja väsynyt tytär
 • Cressida Kroft - kaupungin vartioston komentaja, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Linkki kuningattaren vastustajien keskuudessa.
 • Dharga, Zeranin Lammin aikainen ystävä, varasialaisverinen lievä hulttio, liikkunut Zuruksen ja Jeminan kanssa
 • Diogorgio - Sillanedustan menestynyt mystisten opusten ja sarjakuvien kauppias Winding waystä
 • Esmeralda - Viamiosin Suudelman ystävällinen keittäjätär.
 • Frell Tann shiver addikti ja hanslankari, Magistrate of Commerce Garrick Tannin veljenpoika
 • Guttermaw - sammakkomainen vismainen hydrodaemon, joka suojeli Hämähäkki Neuvoston piilopirttiä
 • Madame Carrington - liikuntakyvytön tosinukkuja, Sillanedustan tietäjä tahi ennustaja
 • Maynard Colville - Madame Carrington särmä miespalvelija
 • Moses Greeley - Hämähäkkien veljeskunnan shiver välittäjä ja trokari
 • Myra Lombroso - Hämäkin Veljeskunnan uskollinen papitar joka piilotteli merenalaisessa Mog-Latharin katedraalissa
 • Nahum Caligaro - Hämäkki veljeskunnan aiempi vetäjä ja Myran puoliso, joka katosi osa luopioista mukanaan joitakin viikkoja sitten.. mutta on jossakin pelottavan lähellä.
 • Neolandus Kalepopolis - Korvosan linnan seneschal. Surmattu/kadonnut heti kuninkaan kuoleman jälkeen
 • Vencarlo Osirini - maineikas miekkalun opettaja Wanhassa Korvosassa, entinen Mustarastaiden joukkion seikkailija. Surmattu/kadonnut löydettyään todisteita Neolanduksen mahdollisesta olinpaikasta

Lootz In Excel

https://docs.google.com/spreadsheets/d/18ccyaIjw22jYXTX04IdQhxXajzTR0Z1IEpHahefvsgQ/edit?usp=sharing

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped