Kampanjan pelityylistä

Olen ilmaissut kiinnostukseni tähän kamppikseen, mutta ennen kuin varmistan ja alan suunnittelemaan hahmoa, niin haluaisin vähän tiedustella sekä pelinjohtajan että tulevien pelaajien, keitä ovatkaan, näkemyksiä pelaamistyylistä. Miten paljon huumoria kamppikseen laitetaan, millaista se huumori on, miten lähestytään roolipelaamista, millaista hahmojen välistä roolipelaamista toteutaan niin että kaikille jää pöydän ääressä yhtä paljon sosiaalista tilaa?

Miusta on tullut vakavamman roolipelauksen ystävä, eli nautin nykyään siitä että offgame-puheet ovat oikeastaan kokonaan poissa pelin aikana, liittyen sitten päivän kuulumisiin, irtovitseihin, netistä kaivettuihin kuviin yms. Miusta on aina kiva olla teidän kanssanne ja tietää mitä teille kuuluu, mutta pelin aikana nautin kaikkein parhaiten niin että keskitytään yhdessä tarinan elämiseen ja siihen vaikuttamiseen. Pelaajia odotellessa pelin alussa tai pelin lopussa on kiva jutella ja nautin itsekin vitsien heittämisestä, mutta koen että nykyään roolipelaaminen sopii aikatauluihini sen verran harvoin että mielummin panostaisin siihen hetkeen täysillä.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita ettei huumoria saisi olla. Parasta huumoria pelipöydässä on se kun hahmojen välillä tapahtuu jotain hauskaa tai kun jonkun synkän tapahtuman jälkeen tulee roolipelattava kevennys tunnelmaan. Semmoisia hetkiä vaalin.

Voi tietenkin olla että mie oon ainoa joka kokee asian näin, mutta halusin tuoda vähän omia fiiliksiäni jo alkuun esille ettei pelipöydässä näy kun muut pitää hauskaa ja mie istun nokka pitkällä ja happamalla ilmeellä pyöritellen noppiani.

Heitänpä pallon teille muille, millaisia ajatuksia tästä heräsi? Miun ajatuksia saa haastaa vapaasti, haluaisin vain ennen pelaamista luoda yhteisen kulttuurin pöydän äärellä tapahtuviin asioihin. -Atte


Gomen ajatuksia: Mä tiedän että mulla on vähän sellanen maine etten osaa tehdä mitään vakavasti, mutta mulla ei kyllä oo mitään sitä vastaan että tässä kamppiksessa vähän jätettäis irtovitsejä vähemmälle. Tietty, koska asiat usein tapahtuu silleen in the heat of the moment, niin ei mua haittaa että aina välillä tulee vitsailtua, mutta on ihan kiva jos ei mennä täysin sivuraiteille.
Koska tää kamppis on silleen - ymmärtääkseni - flavoriltaan sellainen että tässä on paljon poliittista meininkiä ja salakuuntelua ja sen sellaista, niin mua ei haittaa ainakin yrittää parhaani mukaan pelata sen vaatimalla vakavuudella. Mua kiinnostais, jos kamppis sen sallii, saada tähän sellaista hahmojen välistä kanssakäymistä ja henkilöhahmojen välisiä suhteita mitä esim. Marrasvallasta puuttui (ei pelinjohtajan tai pelaajien takia, vaan ihan sen takia että kirjojen juoni meni niin lujaa että hahmot oli vähän shokissa koko ajan, mun oman tulkinnan mukaan.)
Mulle on myös täysin OK sanoa jos missään vaiheessa haluatte että keskityn paremmin tai olen hiljaa. Tiedän että ensireaktioni siihen on usein säikähtäminen, mutta ei hätää, ette te mua tuhoa tai ikiaikaisesti riko jos vähän välillä palautatte maan pinnalle - tiedän että mulla menee välillä tosi helposti yli. -Gome

Allekirjoitan mitä Atte sanoi huumorista, olisi tosi kiinnostavaa välillä pelata ilman ylimääräisiä irtovitsejä. Peliaika tulee käytettyä tiiviimmin ja eläytyminen nousee aivan eri tasolle. Hahmojen väliset suhteet on toinen mitä haluais kokeilla vähän syvällisemmin -mustis

En tiedä oikein mitä sanoa. Tietenkään kukaan ei ehdoin tahdoin hae sessiosta vitsintäytteistä. Eikös? Ei? No minä saatan välillä. Vitsailu on allekirjoittaneen tapa rentouttaa läsnäolijoita. Kaikenlainen jäykistely silloin kun emme ole nähneet kampanjan tiimoilta esim. kahteen kuukauteen ei edesauta sessiota sitten yhtään. Vitsailu myös fokusoi jengiä. Montako kertaa jokainen meistä on älähdellyt toisillemme että voisitko seurata peliä ja poistua somesta/2048/tv-tropesista/yms? Ei montaakaan kertaa! Se on awkwardia ja ks. kännykänräplääjän huomion saamisessa on rennompi ote parempi.

Lupaan syvästi olla heittämättä isommin läppää. Hahmokaan ei ole sellainen. Haluaisin kuitenkin sitä eläytymistä ja keskittymistä vastapainoksi. Muuten tää on kolmas tai neljäs kampanja jossa 2 roolipelaa ja loput ovat hiljaa ja tosi keskittyneitä johonkin ruutuun. -liukas musboi

Joo ei mullekaan oo sinällään ongelma siirtää läpän heitto session alkuun/loppuun. Pyydän sitä välillä kuitenkin itekin jos vedän ihan vaan skenuja, jos niiden fiilis mun mielestä kärsisi. Tän vois tietty lisätä aikataulutukseen ihan kunnollakin, tyyliin "tuu neljältä jos haluut sosialisoida, viideltä alotetaan oikeesti pelaamaan". Kun kuitenkin tykkään teiän seurasta silleen ilman pelikontekstiakin, niin haluaisin kuitenkin jonkun verran pystyä puhumaan muustakin kuin pelistä itestään.

Hahmokemioiden pelaaminen on mielenkiintosta, Pathfinder vaan välillä tuntuu tarjoavan siihen tosi huonot eväät. Vois toivoa, että tässä on vähemmän pitkiä dunskuja kuin mihin on tottunut, jotenkin tuntuu kankeelta kesken hirviönsilvonnan alkaa avautua vaikkapa traagisesta menneisyydestään. Mulla on myös välillä vähän ongelma olla millään tasolla napit vastakkain partyn jäsenten kanssa, mutta nyt oon kyl työstänyt hahmoa, jolla on vahvoja mielipiteitä ja hyvin vähän halua miellyttää ketään enää. Toinen vaikea on, että en uskalla olla se, joka lähtee syvempään hahmopelaamiseen ekana, kun en oo varma kiinnostaako muita, mut toisaalta jos se nyt tässä etukäteen sovitaan niin ehkä stressi siitä vähenisi.

Välillä harmittaa ittekin kuinka paljon keskittyminen herpaantuu jos pelaan läppäriltä, mutta tää on tietty helpohko korjata sillä, että tähän kamppikseen oikeesti teen hahmiksen paperille. Saattaa hidastaa jotain loitsujen tarkistamista mut auttaa selkeesti keskittymiseen. -MaryLeathert 2019-01-15 17:04

Kiitoksia suorista ja rehellisistä vastauksista. Ei miun tavoitteena oo missään tapauksessa viedä hauskuutta ja varsinkaan rentoutta pelitilanteista pois, tavoite tässä keskustelunavauksessa ei ollut todellakaan se. Tarkoitus oli enemmänkin korostaa sitä että se off-game vitsailu syö harvinaista peliaikaa ja kenties syö myös hahmojen välistä interaktiota. Enemmänkin oli tavoite saada semmoista fokusoitua pelamista, jossa uppoudutaan ja roolipelataan jos tässä kamppiksessa on enemmänkin pelaajien ja pelaajahahmojen tapoja vaikuttaa kaupungin tilanteeseen. Ymmärrän kyllä huumorin tarpeen ja että miksi sitä laitetaan, tappeluiden venyessä tai dunskun pidetessä loppuu tavat ilmaista värikkäästi mitä taisteluissa tekee ja väsymys nopparalliin on taattua veteraanillakin.

Tämä voi kyllä olla enemmän miun ongelma kuin teidän muiden ja en koe sitä kovinkaan reiluksi että kaikki muut joustaa miun takia tässä, varsinkin kun miulla itsellänikin on varmasti tapoja tai maneereja joista miun pitäisi joustaa pois.

Annoit Mari hyvää pohdintaa hahmojen välisen interaktion ongelmista. Miusta ois kiva korostaa niitä suhteita pöydässäkin, tuntuu että monesti hahmot olisivat jutelleet jo kaikesta maan ja taivaan välillä kampanjan aikana, mutta juurikaan tämmöiset tiiviit välit eivät näy kuin taisteluissa jossa pyydetään tekemään tuttuja ja turvallisia aktiviteetteja. Miusta ois kiva saada aitoja tunteita hahmolle toisia hahmoja kohtaan, oli ne sitten positiivisia tai negatiivisia tai muuta. Se olisi hauskaa ja jos sen tiedostaa ettei vaikkapa hahmojen välinen vittuilu liity pelaajien itsensä suhteisiin vaan pelimaailman tapahtumiin, niin sitä voisi tehdä enemmänkin.

En nyt tiedä teinkö nyt enemmän hallaa tällä jatkopäivitykselläni, mutta toivottavasti ymmärrätte miuta vähän paremmin. -Atte

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped