Luomisen Tulet 5 - Maanalaiset tutkimukset jatkuvat

Recap: Party päätti lähteä tutkimaan teknoluolaston loppuun ennen kuin tarttuu muihin johtolankoihin. Vessa on hyvin jännä, taukohuoneesta löydettiin vitusti eri makuisia ruokatuubeja. Kerroksen keskellä on rikkinäinen hissi, jonka pystyisi ehkä korjaamaan takomalla sopivan mallisen osan. Päätämme tutkia tämän kerroksen loppuun ensin. Labrassa kimppuun kävi pari limaa, Shelet saa lepran. Seurataan verivanaa, joka päättyykin yllättäen. Huoneesta löytyykin outo telepaattinen sieniolento, joka alkaa ensin keskustella lapsellisella äänellä, mutta on päässyt veren makuun, eikä halua syödä mitään muuta. Käy kimppuun. Wielanda kippaa olennon lopulta lumipallolla. Pöydän alta löytyy teknopyssyjä. Huone on täynnä maaperänäytteitä planeetalta nimeltä CX-335 "Kasath". Wielanda pystyy kääntämään tekstejä, ja älyämme, että aiemmin kohtaamamme nelikätiset olennot ovat kotoisin sieltä. Shelet suree, että sieniolento jouduttiin tappamaan ennen kuin se ehti nähdä mitään muuta kuin yhden huoneen. Seuraavassa huoneessa on verisiä sänkyjä ja lääkintärobotti, joka ei ymmärrä, ettemme halua hoitoa. Se tuhotaan. Huoneessa ei ole esim. ruumiita. Kerros kompattu, päätämme palata maan pinnalle hoitamaan metallinpalan hissiin.

Ahrilaak ja Miri jäävät juttelevat skulkeille kauppasopimuksesta. Wielanda ja Kythera käyvät juttelemassa Khonnirille, joka vaikuttaa vielä hieman huonokuntoiselta. Viemme metallinpalan Joramille, joka saa sen lopulta korjattua. Kauppasopimusasia viedään kaupunginvanhimmille.

Palaamme dunskuun. Kythera saa hissin korjattua. Menemme ensimmäisenä ylimpään kerrokseen, konehuoneelle. Heti ensimmäisessä huoneessa kimppuumme käy lauma pussihukkia. Saamme ne hakattua, mutta emme ehdi haukata henkeä ennen kuin kimppuumme rynnii kaksi örkkiä ja kolme rottakansalaista, jotka kutsuvat meitä tunkeilijoiksi. Tappelu, voitamme, päätämme jättää osan henkiin kuulusteltaviksi. Saamme rotalta selville, että Meyanda-niminen tyyppi on palkannut nämä tyypit. Sammuttivat Soihdun, vahtivat paikkoja. Meyanda palvoo jotain Hellion-nimistä jumaluutta, kuten myös Ruosteherrojen jengi Romuvallilla. Ilmeisesti Soihdun energia kanavoituu nyt Hellioniin. Päästämme rotan menemään tajuttoman kaverinsa kanssa. Viereisessä huoneessa on pengottujen laatikoiden lisäksi yksi lukittu, jonka Kythera saa triviaalisti auki. Siellä on jännää teknokamaa. Seuraavassa huoneessa on lisää örkkejä ja rottia. Halki, poikki ja pinoon. Seuraavassa huoneessa yhden oven eteen on kyhätty jonkinlainen alttari. Alttarilla oleva patsas onkin gargoili, joka palvoo Hellionia. Käymme kimppuun. Yritämme alttarin perusteella miettiä olemmeko ikinä kuulleet Hellionista. Nimi ei edelleenkään sano meille mitään. Kuuntelemme ovilla ja menemme seuraavaksi hiljaisimpaan huoneeseen. Huoneessa on liukuhihnoja ja pari kuollutta örkkiä. Toteamme, että ilman paikallisen kielen osaamista emme saa tästä mitään irti. Seuraavassa huoneessa on vielä yksi robotti, jonka tainnutuspamppu on uhkaava, mutta tekeekin siihen enemmän vahinkoa kuin meihin. Lopulta kerroksen viimeisessä huoneessa on Meyanda eli mysteerinen violettitukkainen androidinainen ja hänen robottinsa. Meyandaa ei kiinnosta jutella, joten tapellaan. Ahrilaak ja Miri laittavat robotin pakettiin teipillä. Loppuparty keskittyy Meyandaan. Tappelu ei lopulta ole hirveän vaikea.

Katkaisimme tähän, koska kello on paljon.

Kohdatut

Meyanda, mysteerinen violettitukkainen nainen ilmestyy vihdoin! Hellionin pappi?

Mainitut

Hellion, Ruosteherrojen jumala

Lootti

- n. 152 tuubia ruokatahnaa eri makuisina (syöty kolme tuubia)
- 3x Timeworn Flare Gun (Shelet, Ahrilaak, Wielanda)
- yhteensä örkeiltä (kuolleilta ja eläviltä) 8x Mwk Studded Leather, 80 gp, 16 silverdiskiä, 8x Mwk Buckler (1x Ahrilaak, 1 x Miri)
- yhteensä rotilta smallia loottia ja 7x Screaming Bolt (small), 14 gp
- Timeworn Autograplner, Timeworn Panic Suit, Timeworn Emergency Beacon
- 48 silverdiskiä, Timeworn Medlance, 2 x ion tape, zipstick, lasit joita Wielanda ei tunnistanut, kypärä jota Wielanda ei tunnistanut
- Timeworn Neural Inhibitor (Kythera)
- Wielanda tunnisti sitten lasit Veemod Goggleiksi feat. black veemod (Ahrilaakille) sekä Proximity Helmetiksi (Kytheralle)

Kommenttei

Joku hei vois laskea notta paljonko meillä on hynää. Jos joudutaan lähtee jonkin jumalan perään sen selän taakse niin tää vois olla hyvä hetki tankata ja ostaa varusteita. -mus

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped