Kohti Kelmaranea


Harpyija

Aika: 9.-11. Sarenithia

Asettuminen luostariin

Almahin retkikunta ja kolme kulkijaa tekevät luostarista itselleen uuden tukikohdan. Retkikunnan jäsenet valitsevat asuintiloja ja aloittavat valtavan siivous- ja korjausurakan. Malak ottaa kappelin yläosan omakseen ja yhdessä Brotiksen kanssa aloittaa purku ja korjaustyöt. Malak siivoaa myös häväistyn alttarin ja kokee korkeamman voiman katseen tämän työn tekemisen jälkeen. Wincent auttaa Zastoranin ja itsensä alas laboratorioon ja tekee siitä heidän valtakuntansa. Will järjestelee ruokailuhuoneen huonekalut uuteen paikkaan ja tekee tilasta itselleen huoneen. Hän tosin huomaa olevansa väsyneempi kuin normaalisti, hän on saanut lahosieni tartunnan! Wincent ja Zastoran miettivät vasta-aineita puolihaltian avuksi. Illasta Garavel kertoo tarinan maailman luomisesta ja siitä miten Rovagug alkaa tuhota luotua maailmaa. Yöstä kuullaan myös gnollien huutoja, Dashki tietää Kelmaranen heimon viestivän Haaskakuninkaan kanssa.

Willin olo ei tosin parane, vaikka lääkitys on kunnossa. Hänellä on myös toinen tauti, sokeuttava kuume. Almah toivoi, että kolmikko olisi jo suunnannut kohti kaupungin raunioita mutta Will päättää jäädä vuodelepoon. Malak keskittyy korjaamaan paikkoja ja Wincent valmistaa aurinkokeppejä päivän aikana ja aloittaa Kiven ja Tulen Hovien lukemisen.

Ensimmäinen matka

Willin toivuttua he suuntaavat kohti Kelmaranea. Almah kehoittaa heitä ensin ohentamaan gnolliheimon lukumäärää, taistelumarkkinat on luultavasti gnolliheimon tukikohta. Sinne hyökkääminen heti ei luultavasti tuota isoa tulosta vielä tässä vaiheessa. Malak ja muut ovat samaa mieltä, parempi aloittaa itäpuolelta kaupunkia ja tutkia maastoa.

Matkalla kaupunkiin he huomaavat, että kaktuspelto on pesh-pelto, jossa on kummallisen vähän eläimen jälkiä. Peläten juojsuhiekkaa, he siirtyvät lähemmäksi joen reunaan. Kaupungin laidalta he suuntaavat kohti isompia rakennuksia, löytäen tulen tuhoaman orjatorin, jota asuttaa valtava käärme. Käärme ohitetaan mutta lähestyessään joenmutkaa ja siltaa, Will astuu talon takaa suoraa gnollien väijytykseen!


Gnollisoturi

Gnollit karjaisevat sotahuudon ja ryntäävät taisteluun. Kaksi heistä ampuu nuolia kohti tutkijoita, kahden juostessa kohti. Kolmikko valmistautuu taisteluun, Will leikkaa hänen kimppuunsa juosseen gnollin hetkessä kahteen osaan uudella asellaan. Kuitenkin nuolet tekeävt pahaa jälkeä Williin, vaikka Wincent yrittää parhaansa lingon kanssa. Toisen lähitaistelijan kaaduttua ovat kulkijat haavoilla ja kaksi jousiampuja gnollia ryntäävät myös lähitaisteluun. Kuitenkin yhteistyöllä ja tarkkuudella he ovat voitokkaita.

Ruumiit jätetään näkyville ja joen reunan tutkiminen jatkuu. Pienessä satamassa on yksi vene ja tyhjiä laatikoita, aivan kuin jokea pitkin olisi tuotu jotain kaupunkiin. Kulkijat siirtyvät sillan yli, tutkimaan kahta joen toisella puolella olevaa rakennusta.

Tappio

Toisesta talosta leijuu kummallisia hajuja ja se päätetään tutkia. Talosta löytyy keittelijä, jolla on pata tulilla. Keittäjä on harpyija, mikä huolestuttaa Malakia. Harpyija kuitenkin puhuttelee heitä ja Wincent vastailee varovaisesti, valehdellen olevansa salakuljettaja eikä mitään muuta. HArpyija kutsuu hänet sisälle ja Wincent astuu sisään. Kuitenkin keskustelun keskellä Wincent tajuaa harpyijan saaneen hänet kiinni valheesta. Hän kiskaisee happopullon ja tikarin esille, pelä'ten harpyijan hyökkäystä valheen vuoksi.

Tilanne muuttuu kaaokseksi, Malak ja Will loikkaavat taloon Wincentin perääntyessä. Harpyijan laulu kuitenkin lumoaa Willin, Malak ja Wincent ovat kaksin vihollistaan vastaan ja vielä haavoilla edellisestä kohtaamisesta. Harpyija on repiä Wincentin tajuttomaksi ja tekee saman Malakille taiallisen sormuksen avulla. Wincent yrittää vielä neuvotella mutta harpyijan nuija vaimentaa hänet. Pimeys laskeutuu.

Epilogi

Muutamia tunteja myöhemmin Wincent ja Malak heräävät sidottuina toisiinsa. Will on häkissä vangittuna. Tilanne näyttää huonolta, ensimmäinen retki Kelmaraneen päättyi vankeuteen mutta miksi harpyija näki tällaisen vaivan? Mikä on ratkaisu tähän epätoivoiseen tilanteeseen?

Mekanismin wiki pyörii PmWikin päällä ulkoasunaan UnStrapped